Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1601) Dr.Zoo válasza B-L-A-C-K (#1599) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

:DDD

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#1602) B-L-A-C-K válasza Tin (#1600) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

3 ezer volt, full fém váz, nem is értem hogy volt ennyi, gyereknek jó lesz. :)

Most hogy fullra leszigeteltem, és nagyon koszos, berakom a kádba és lezuhanyoztatom. Ha meg nem annyira koszos, akkor ablaktisztító meg egy törlő.

(#1603) Csabee. válasza djadji (#1597) üzenetére


Csabee.
nagyúr

Ennyire rossz a tömör gumi? Én ha vettem volna rollert, pont a defekt miatt a tömörgumis jött volna számításba. Akkor lehet nem a kugoo lesz az én favoritom. 30 év alatt ha nem volt defekted akkor nagyon szerencsésnek momdhatod magad. Nekem idènre jutott már egy. A sleim defektgátló folyadék valóban jó, de az is kb fél évet bír, utána belső csere. Ezekhez belsőt lehet venni külön?

Üdv: Csabee.

(#1604) B-L-A-C-K válasza Csabee. (#1603) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Nekem tapasztalatom nincs, viszont olvasni sokat olvastam utána, és rengetegen szívnak a defektek miatt, volt aki hetente 2-3x is. Na nekem havi 1db se férne bele, inkább rázzon kicsit mint tologatnom kelljen.

(#1605) Tin válasza Csabee. (#1603) üzenetére


Tin
veterán

menetkomfortban nem a legjobb, de nagyban függ attól, min mész. ha aszfalton, és nincs térkövés rész, meg nem kátyús, 10km is simán elviselhető. ha viszont szar az út, nagyobb a defekt esélye...

[ Szerkesztve ]

(#1606) f3rdzs0 válasza B-L-A-C-K (#1557) üzenetére


f3rdzs0
senior tag

ránézésre van egy 8as benne (annyit nem néztem, lehet hogy csak az oldala kopott meg).

fb csoportban az etwow hátsókerekét ajánlották 15k-ért, amiért szerintem elég jó ár (kb alin is annyi lenne és elméletileg az van helyben raktáron). plusz az még nem felfújt kerék, de már gumi és nem ez a műanyag valami

f3rdzs0

(#1607) Tin válasza f3rdzs0 (#1606) üzenetére


Tin
veterán

ha talaltok valami franko "plug and play" nem levegos hatsokereket, amihez nem kell esztergaltatni meg ilyesmi, osszatok meg a tapasztalatokat legyszi.

(#1608) f3rdzs0 válasza Tin (#1607) üzenetére


f3rdzs0
senior tag

én se kifejezetten szeretnék barkácsolni, ezért gondoltam hogy kérdezek előtte. de black kolléga pont most tesztelte a másikat úgyhogy egy csöppet elkéstem a kérdéssel :D

igazából nekem a legnagyobb bajom vele, hogy kanyarban néha kicsit instabilnak érzem mikor az oldalán van egy picit (ez lehet hogy a kerék baja alapból, vagy a 8asé benne :D)

f3rdzs0

(#1609) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Ma pont elkapott az eső féluton, kijelző szigetelése természetesen még nem 100as mert várom a fóliát, beázott az egész, se kép se hang. Azt hittem dobhatom ki, de 4 óra alatt sikerült megcsinálni. 2 helyen zárlat, természetesen egy darab biztosíték sincs benne. Nagy cumi volt, de jó lett.

(#1610) berobi78 válasza B-L-A-C-K (#1609) üzenetére


berobi78
tag

Engem is elkapott a vihar. Viszont az enyém bírta :) Jó az a tömítő paszta.
Viszont van már mechanikus tempomatom is. Néha beragad full gáznál a gáz kar. :D Ez valószínű szintén a tömítő paszta számlájára írható :DDD

(#1611) B-L-A-C-K válasza berobi78 (#1610) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Én még mindig csak fóliázás után tudom megcsinálni faszán. Amúgy még van egy hely ahol bejuthat a vezérlőbe a víz (nem csak a tetején):

(#1612) Tin válasza B-L-A-C-K (#1611) üzenetére


Tin
veterán

ahogy mondod :D miután múltkor beragasztottam mindenhol, észrevettem, hogy ez kimaradt, úgyhogy végigragasztottam ott is szalaggal a tetejétől, még hagytam is túllógni, majd az alját alul ráragasztottam. és mentem vele, nedves úton is. pont oda veri fel az első kerék is a dzsuvát.
amúgy ez a ragasztószalag ez ellen a kis eső vagy felvert víz ellen tökéletes. látom, hogy elkezd lejönni idővel, de bármikor pótolható egyszerűen.
esőt szerintem nem bírja ez. nem a kerék vagy bármi, hanem egyszerűen itt-ott befolyik a víz. megpróbálom azért majd szigetelni én is, de az átragasztott és időnként cserélt szalagban jobban hiszek mint a tömítésben.

hogy oldottad meg a kijelzőt? kiszárítottad?

(#1610) berobi78: mielőtt megvettem, azon gondolkoztam, miért 10mp a tempómat bekapcsolása, és nem 3-5mp, mint a többin. pedig pont ez a tökéletes. még nagyritkán így is előfordul, hogy bekapcsolja, amikor csak rá akartam gyorsítani kicsit, de ha 3-5mp-enként csinálná, kiakasztó lenne, mert néha csak rányom az ember pár másodpercig, aztán hagyja kigurulni.

[ Szerkesztve ]

(#1613) B-L-A-C-K válasza Tin (#1612) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Szét kellett szedni az egészet, 2 helyen volt zárlat mint írtam, a kijelzőnél, meg a hátsó lámpánál, kicseréltem ott a kábeleket.

(#1614) Tin válasza B-L-A-C-K (#1613) üzenetére


Tin
veterán

legközelebb fotózz kistigris :D

(#1615) B-L-A-C-K válasza Tin (#1614) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ennyit lőttem:

(#1616) Tin válasza B-L-A-C-K (#1615) üzenetére


Tin
veterán

ja oké szóval nem a nyáklap vezetékei, hanem arról valahova vezető átkötés lett zárlatos. ilyenkor amúgy vsz semmit nem lehet tenni, mármint ilyen "nyakonöntős" esőben. erre egyedül talán a teljesen vákuumosan lefóliázás a megoldás.

(#1617) B-L-A-C-K válasza Tin (#1616) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ha megjön a karbon fólia normálisan megcsinálom, úgy hogy oda víz nem tud már majd menni.

(#1618) D4M13N


D4M13N
aktív tag

Kugoo s1 téma óta olvasom a topikot. Nem bírtam ki, lengyel raktárból berendeltem a mai nap. A sok sok tippet pedig előre is köszönöm

(#1619) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Srácok, kezdem betegesen szerelni már a rolcsit, képes voltam harmadjára is áttenni a támasztót, mert nem tetszett most sem a pozíciója...

Fúrás, lyuk eltüntetés, csiszolás, festés...:/

[ Szerkesztve ]

(#1620) Tin válasza B-L-A-C-K (#1619) üzenetére


Tin
veterán

asszony nem szólt még be, hogy ennyit őt se fényezgeted?:D

(#1621) B-L-A-C-K válasza Tin (#1620) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Szerinted, szoba közepén festek nem ideges? De nem érdekel, ha meg kell csinálni, meg kell csinálni...:/

(#1622) Tin válasza B-L-A-C-K (#1621) üzenetére


Tin
veterán

hát el tudom képzelni:) én most rendeltem rá griptape-et, be akarom borítani az egész fellépőt, plusz megcsinálom a szigetelést is majd valamikor, de szerintem teljesen a vezérlőt úgysem lehet leszigetelni, meg esőben én nem használnám, csak felveri a vizet a hátamra. szerintem lesz nálam egy nejlonszatyor, és amikor elkap az eső, akkor inkább egyszerűen ráhúzom a kormányra, és bedugom alá a kezem, az a tuti. de amíg itt nem lesz rendes engedélyezés, max kertek alatt fogom használni, örömködni úgy is jó, melóba meg tudok járni mással is, nekem kocsival is 15p, rollerrel is annyi, tömegközlekedéssel meg fél óra. én ezt inkább szórakozásra vettem, persze néha azért majd elmegyek vele dolgozni is, amikor tuti nem mond esőt.

[ Szerkesztve ]

(#1623) T95Z


T95Z
csendes tag

Sziasztok!Valaki ismeri ezt a típust [link] Ez kinézetre tiszta Xiaomi Mijia M365. Ára viszont jobb.

(#1624) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Kugoo S1 tulajok:

Nektek teljes töltöttségről azaz ~41.9V-ról milyen gyorsan esik be 40 alá? Nekem indulás után már elég hamar, mondjuk az elejétől ilyen, nektek is?

[ Szerkesztve ]

(#1625) Tin válasza B-L-A-C-K (#1624) üzenetére


Tin
veterán

ja nekem is. bar a teljes toltottseg inkabb 42.1V, de onnan 1-2 perc menet utan mar 40V alatt van. aztan megy tovabb. nekem a 2-es fokozat jott be, sokkal kevesbe merul tole a roller, es sokkal egyenletesebben.

(#1626) Dr.Zoo válasza B-L-A-C-K (#1624) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Viszonylag hamar. :K

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#1627) Alwares válasza T95Z (#1623) üzenetére


Alwares
aktív tag

Valószínűleg az is. Alibabáról lehet rendelni nagyobb példányszámban M365-öket (elég filléres összegért, nem tudom nagyobb volumennél hogyan van a vám-elszámolás, nem vagyok kereskedő, de akkora az árrés a beszerzési és a lista árak között hogy komolyan elgondolkodtam rajta) és aztán annak olyan nevet adsz amit akarsz. Valószínűleg ez is egy olyan példány. [link]

(#1628) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Mit szóltok egy ilyen dizájnhoz?

(#1629) berobi78 válasza B-L-A-C-K (#1628) üzenetére


berobi78
tag

Nagyon jól néz ki! :C

Majd egyszer lefotózom az enyémet is, egy kiadós eső után, amikor nyakig sáros. Szerintem én a másik végletet képviselem ;]

(#1630) B-L-A-C-K válasza berobi78 (#1629) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ez csak photoshop még, de végül narancssárga-fekete lesz.

(#1631) Tin válasza B-L-A-C-K (#1628) üzenetére


Tin
veterán

nem rossz de ahogy a kollega mondja, ha hasznalod, maximum koszos lesz, de szep nem. az enyem is tiszta por.

a menetkomforttal viszont nem vagyok elegedett. itt jok az utak, tehat nem a katyuk zavaroak, merthogy kb nincsenek is, hanem az, hogy meg az egyebkent csak érdes aszfalton is annyira erezni mindent, hogy hosszabb tavon egyszeruen kenyelmetlen. a tukorsima aszfalt az jo, ott nem erezni semmit.

gondolom ez a tomor gumi atka. mert a levegos kerek pont ezeket a minimalis egyenetlensegeket simitja ki. csak hat ott meg a defekt a veszely.

az elso kerek sokkal puhabb, a hatso nem tudom miert ilyen atomkemeny. plusz tenyleg lehetne szelesebb, meg akar ha kicsit vissza is esne a vegsebesseg.

[ Szerkesztve ]

(#1632) B-L-A-C-K válasza Tin (#1631) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Oké hogy koszos lesz, de úgy mint a kocsit vagy bármit ezt is kell tisztítani, vagyis én szoktam. Ha jó idő van meg nem lesz 1 nap után tiszta retek.

Engem nem zavar, mondjuk én 80%-ba jó úton megyek, hátsó kereket meg cseréld le E-twow hátsó kerékre, jó bele, és sokkal kényelmesebb. 15 ezer.

[ Szerkesztve ]

(#1633) Fishor válasza T95Z (#1623) üzenetére


Fishor
senior tag

Sziasztok!

Ha ez tényleg Xiaomi 365, akkor miért nem ilyet vesz mindenki? Ahogy olvastam, többnyire azért vesz mindenki Kugoo-t, mert olcsóbb mint a Xiaomi (meg erősebb, meg nincs defekt). Ha most így elérhetővé válik olcsón a 365, és tényleg ezáltal lesz hozzá alkatrész utánpótlás is, akkor ez lesz most a sláger a Kugoo után?

Üdv: Fishor

(#1634) B-L-A-C-K válasza Fishor (#1633) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

M365-tel több a baj, nehezebb, nem tömör gumis...

(#1635) Tin válasza Fishor (#1633) üzenetére


Tin
veterán

Kugoo teljesen jo, leszamitva, hogy nem annyira jol adagolhato a fekje, es hogy a hatso kerek nem gumi hanem valami muanyag es nem eleg puha, igy a menetkomfort nem az igazi. a fek megszokhato, a kerek meg cserelheto, mint irjak. amugy teljesen rendben van.

[ Szerkesztve ]

(#1636) B-L-A-C-K válasza Tin (#1635) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Hátsó kerék gumi, nem műanyag...

(#1637) berobi78 válasza Fishor (#1633) üzenetére


berobi78
tag

Illetve egy nagyon nyomós érv tud lenni a Kugoo mellet, az az összecsukott méret. Jóval kisebb. Így simán befér a vonaton az ülés alá. Sajnos a Xiaomi nem.

(#1638) Tin válasza B-L-A-C-K (#1636) üzenetére


Tin
veterán

nem gumi hanem poliuretan. azert ilyen kemeny. gumi kellene ra, akkor jobb lenne.

(#1637) berobi78: pontosan! baromi kompakt. es a sulya is jobb. sokkal jobban lehet tarolni meg hordozni, sokkal kisebb helyet foglal pl csomagtartoban is.

[ Szerkesztve ]

(#1639) Fishor válasza berobi78 (#1637) üzenetére


Fishor
senior tag

Na, de jó így összegezve látni az összehasonlítást! Viszont gondolom összecsukva függőlegesen ez sem áll meg, ugye? Én meg úgy szoktam a buszon vinni, hogy magam mellett a széknek támasztom függőlegesen.

(#1640) Hyperion válasza B-L-A-C-K (#1634) üzenetére


Hyperion
senior tag

Hogy?

Olvass vissza 2-3 oldalnyit. Kb csak a Koogo hibákról szól.
Mi a gond az M365-el?

(#1641) mekkGyver válasza Hyperion (#1640) üzenetére


mekkGyver
aktív tag

"Minden szentnek maga felé hajlik a keze..."
Természetes, hogy aki már megvett valamit, az a sajátját fogja dicsérni, meggyőzve ezzel magát (is), hogy jól választott.

Én még nem döntöttem el, hogy melyik legyen.

S1 vs M365

A pattogós keréktől tartok <-> a defekt esélye riaszt.
350W erősebb <-> tuninggal (akár) 1000W
alapból gyorsabb <-> tuning...
kisebb súly <-> masszívabb (precizebb) kivitel
gyenge csukó mech. <-> őőő.. gyenge csukó mech.

Aszt hiszem az erős plusz az M365-nek, hogy sokkal elterjedtebb, és ... szeretek tuningolni :D S1-et lehet?

[ Szerkesztve ]

Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.

(#1642) B-L-A-C-K válasza Hyperion (#1640) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Mivel a M365 már mindenhol ki lett vesézve, a Kugoo meg most jött be így ez természetes. Amúgy mondhatni szigetelésen kívül eddig még nem nagyon olvastam hibákról.

(#1643) Tin válasza mekkGyver (#1641) üzenetére


Tin
veterán

ha biztosra akarsz menni, akkor ne ezeket vedd. vegyel egy e-twow-t, egy boosted rev-et, esetleg egy nagy hatotavu ninebot es max-ot.

1000€ felett kezdodnek a minosegi peldanyok. ezen a 300€ koruli aron "csak" az ilyen kis hatotavu rollereket fogod tudni megvenni, es mindegyiknek van ilyen-olyan hibaja, gyengesege, problemaja.

(#1644) Hyperion válasza B-L-A-C-K (#1642) üzenetére


Hyperion
senior tag

OK, de akkor ne minden második hozzászólásból az jöjjön le hogy csak a Kugoo, mert az M365 problémás.
Tartsuk meg az egyensúlyt.

(#1645) B-L-A-C-K válasza Hyperion (#1644) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Nem látom minden 2. hozzászólásba hogy a M365 helyet kugoot ajánlanánk. Én vásárlás előtt körbe jártam a köröket, és azért választottam a Kugoo-t, mert úgy voltam vele ár érték arányban nem rossz. Már ~200km mentem vele, és még mindig ezt venném. Ha leszigeteled normálisan, nincs annyi baj vele mint az M365-tel ha tetszik ha nem. De te már látom eldöntötted egy feka M365 veszel, csak akkor nem értem miért baj ha más mást ajánl. Te pénzed azt veszel amit akarsz. Viszont ha azt akarod ne legyen baja, ne kelljen hozzányúlni, szigetelgetni akkor nem 100 ezer alatt kell nézegetni, de még nem is 200 ezerig, hanem 300 ezer felett...

[ Szerkesztve ]

(#1646) Hyperion válasza B-L-A-C-K (#1645) üzenetére


Hyperion
senior tag

Lassan 450 km után még mindig keresem az m365 problémás mivoltát...
De hagyjuk is, elfogultság beszél belőlünk... :R

(#1647) EnDaN válasza mekkGyver (#1641) üzenetére


EnDaN
tag

Egy dolgot hozzátennék, ami mindig kimarad, pedig nekem kb. ez volt a legfontosabb szempont: fék.

Az S1 fékútja tárcsafék hiányában legalább kétszer akkora. Én napi 30km-t megyek, főleg délután nagyon nagy a forgalom, vannak is olyan helyzetek, amikor tuti nem álltam volna meg rendes fék nélkül - pedig ilyen helyeken max. 20-al megyek.

(#1648) Tin válasza EnDaN (#1647) üzenetére


Tin
veterán

korrekt, rendes forgalomban a Kugoo es a hasonlo rollerek fekje nem eleg. eleg, ha odafigyelsz, mindig vigyazol, es lassan haladsz mindenhol, ahol nem latod be az utat.

(#1646) Hyperion: nekem az volt az elso amit akartam, de utanaolvasva annyi panasz volt ra kozep-hosszutavon, hogy inkabb letettem role. aztan a ninebot es1 volt sokaig a kiszemelt, de a Kugoo egyszeruen mindenben jobb, olcsobban. ezert lett az. de ha hosszu tavra kene jo roller, azokbol valasztanek, amit fentebb linkeltem. viszont azok meg mar nalam az az arkategoria, hogy inkabb 2x annyiert elektromos kismotor.

(#1649) freddirty: persze hogy jobb a levegos kerek, amig nem szopsz be egy defektet. es azert nem kevesen irtak a xiaomirol mindenhol, hogy azzal ez nem olyan nehez mutatvany.

[ Szerkesztve ]

(#1649) freddirty válasza Tin (#1631) üzenetére


freddirty
senior tag

Ezt a defekt veszélyt nem tudom komolyan venni. Az es808-ba rakattam defekttűrő zselét tavaly tavasszal amikor megvettem. Semmi bajom vele, egy szezont használtam. De lehet zselé nélkül is tök jól ellennék, fillérekért vettem két belsőt ha kellene. Sokkal jobb egy levegős kerék. Én legszívesebben a fos kemény kerekű oxelo town7-9-eseimen is lecserélném ha lehetne, de túl vékonyra tervezték.
A lányom az oxelo rollerjével nem szeret térkőre menni mert szétrázza...

fred

(#1650) Hyperion válasza freddirty (#1649) üzenetére


Hyperion
senior tag

+1

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.