Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• galervin93

addikt

válasz aladarazurbe #85106 üzenetére

Valóban csinál ilyet a Bolo úszó. Ilyenkor vagy nagyobbat kell feltenni ami már stabil, vagy túl kell súlyozni a fentlévőt, persze utóbbi ugye korlátozottabb dolog.
    Az ólmozással való játék az úszós peca egyik leglényegesebb eleme, solszor van, hogy ez hozza meg a kapást. Én mindig úgy kezdek, hogy 30 centis előke - forgó - jelző - 30 centire a főólmozás (2-4 sörét + egy nagyobb gömbólom). Aztán innen kehet játszadozni, hogy hová húzza az ember a főólmozást, pl. leszorítva a jelzőhöz, vagy magasabbra 50-60 centire, esetleg szétosztani ahogy írtad is stb. meg persze az előkehossz, néha ez is számít (30 alá nem szoktam menni, inkább fel 50-ig; őszi letisztuló vízben szokott ez kelleni, illetve néha nyáridőben a finnyás paducok is igénylik).
    1312 tényleg jó horog, kifejezetten szeretem a Dunán. Picit vastag húsú és nehézke, szóval inkább csak akkor, amikor eszik a hal, vagy a márna kicsi, de erős csontis horgot kíván (14, 16). Ha finnyásak és hosszú szárú horog kell, akkor Cralusso Sode nagyobb méretei (10, 12, paducra-keszegre 14). Amúgy meg 2260B, mindig ezzel kezdek, aztán a halakhoz igazodok.

Pergetni a szokásos light cuccommal voltam, semmi újdonság. Viszooont nem bírtam magammal :DD és a Pecaplázában lecsaptam egy relatíve jó ajánlatra, L&K Perch Blade UL 240, még most is van kemény 10ezer JMF-ért, aki ilyesmit szeretne ne habozzzon, jó vétel!
    De tervben van még valami 210-220 körüli, egy fokkal erősebb pálca is 10-15 gramm körüli dobóval a nagyobb wobbikhoz.

andrew911
    Igen, az. :D
    Régen sokat jártam oda, vidékről már kicsit macerásabb, de rendben, persze.
    Ismiék is dolgoznak ott az egyik irodaházban, ráadásul egyikükkel szoktatam is pecázni, mmaz ominózus helyen is toltuk párszor. :))

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés