Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Újrakezdő horgászként szeretnék tanácsot kérni első matchbot+orsó megvásárlásában. Botra max 20k-t szánnék orsóra is ilyen max 15k körül. Jó lenne olyan találni ahol tudok szép kártyával is fizetni.
A felhasználás/célhal inkább a ponty lenne de nem ilyen 10+ halakra gondolok, a meghorgászandó táv szerintem max 20-25 méter lenne elsőre.
Olvasgattam a fórumot illetve böngészgettem a nagyobb horgászboltok kínálatát(nem túl nagy a választék összehasonlítva a feeder botokkal) és amiket kinéztem így elsőre az a
Nevis Whisper Carp Match, Nevis Whisper Match, SW Dart 2, Daiwa D Carp Match. Ha van valami ajánlott amit érdemes megfontolni akkor szívesen venném.
Orsóból viszont teljesen tanácstalan vagyok, így azt tudnátok javasolni párat? Illetve mekkora méretben lenne érdemes venni. A legtöbb leírásban amit találtam csak annyi ajánlás volt, hogy érdemes nagy áttételes orsót választani meg jó minőségűt és kb ennyi.Előre is köszi!
Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz Zoli bácsi #65622 üzenetére
Köszi ezeket is megnézem és feldobom a listámra.
Amúgy nagyjából mi az a keret amibe már használható orsó belefér itthonról? Illetve egy ilyen 3,90-es matchbothoz mekkora méretű orsót lenne célszerű választani?Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz Zoli bácsi #65633 üzenetére
Köszi szépen a tippeket és a segítséget felkerültek a listára ezek is. Ahogy látom ebből a Tsurinoya-ból nincs 4000-es? Mert megnéztem ott a weboldalt amit küldtél ott 3000-es van meg 5000-es Amúgy lehet amatőr kérdés de, hogy tudom eldönteni, hogy passzol-e/harmonizál-e a bottal a kiválasztott orsó méretre?
#65634 vendingo Köszi neked is a tippet. Rákerestem erre az orsóra és találtam olyan helyet ahol meg tudnám venni szép kártyára szóval ez pozitívum Bár a márkát nem ismertem, mondjuk nem is pergető orsóra(mert ahogy láttam ez abba a kategóriába esik) kerestem rá.
Amúgy a két orsó között mi a különbség? Ez 3000-es méret és nincs is más. Ebből meg van többféle is.
Köszi!Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz vendingo #65640 üzenetére
Na igen sejtettem, hogy a próba lenne az igazi, csak ha webshopból rendelem ahol nem tudom kézbefogni úgy kicsit macerásabb a dolog. Bár a visszaküldés még úgy is játszik.
#65641 saen Köszi szépen akkor jobban utánanézek aztán ha szép kártyára el tudom hozni valahonnan akkor lehet az lesz. Amúgy a két orsó közül melyik a "jobb", vagy igazából kb egyforma és egyikkel sem lövök mellé?
-
Horvi
őstag
válasz vendingo #65655 üzenetére
Köszi akkor lecsapok egy olyanra. Már csak a botot kell eldönteni és meg is vagyok
Egy másik kérdés a match témához. Milyen úszót érdemes elsőnek beszerezni(márka, súly, méret ilyesmik)? Állóvízen szoktam pecázni(Benta főleg), meg mivel most kezdeném a matchezést így nem is dobnék nagy távolságra, inkább a pontosságot gyakorolnám. Legalább is ez az elképzelés, aztán persze lehet, hogy tévedek
-
Horvi
őstag
válasz BogyóBP #65669 üzenetére
Köszi szépen a részletes választ és segítséget. A bot még nincs meg de vannak jelöltek az itteni ajánlás alapján(Nevis Whisper Carp, Zebco Trophy illetve ami még megtetszett kézbefogva az a SW Dart II), ezek ilyen 5-25g dobósúlyúak.
Az orsót is az itteni ajánlások alapján néztem, meg kicsit/nagyon bekorlátoz az, hogy szép kártyával venném a cuccokat.
Az összepróbálás jó ötlet csak nem mindig kivitelezhető sajna#65670 cool13 Nem tartom kizártnak, nem vagyok ebben jártas.
#65675 sasa311 Köszönöm neked is a részletes választ és infókat. Hát akkor beszerzek jó párat úszókból Voltam valamelyik nap walterban és ott nézegettem ilyen önsúlyos úszókat de azok ilyen 8+2 meg 10+2 grammosak voltak meg nagyobbak, szóval akkor elég a kisebb is ezek szerint?
Más kérdés ehhez, hogy ha beszerzek pár úszót gondolom érdemes őket valahogy biztonságosan tárolni. Ahhoz mit érdemes nézni ami jó megoldás lenne? Most is van 1-2 úszó a ládában csak úgy simán de azért az ilyen drága úszókra azért valahogy jobban vigyáznék.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz vendingo #65678 üzenetére
Köszi átböngészem itt is a kínálatot. Igen én is olcsóbb darabokkal kezdenék. Igaz az úszós horgászat nem idegen számomra viszont matchbot témában még teljesen kezdő vagyok így azért nem szeretném anyagi csődbe vinni magam az elfogyasztott úszókkal
Ezekről az Okuma orsókról mit lehet tudni? Mennyire lehet jó választás?
#65679 BogyóBP Azt nem fogdostam meg de ha legközelebb megyek megtapogatom mindenképp. A Dart II-vel mi a baj amúgy? Kezdőként nem szánnék a dologra azért vagyonokat de gondoltam/reméltem, hogy ebből a keretből is lehet azért használható pálcát szerezni.
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz Zoli bácsi #65685 üzenetére
Köszi szépen, és az fogó tippet is Erre nem is gondoltam volna elsőre. Sőt szerintem másodikra sem
Gondolom Okumánál az olcsó kategória pont az amit én kinéztem magamnak(15k körül).Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
-
Horvi
őstag
válasz galervin93 #65699 üzenetére
Nem mondtam, hogy az dönt majd csak írtam mint különbség. Az alátöltési megoldást ismertem de ezt a szigetelőszalagos részt nem. Köszi a tippet
-
Horvi
őstag
Én ma csak az itthoni horgászboltig jutottam el de volt pozitív hozadéka a dolognak. Tartanak készleten Ecusimát így meg tudtam őket tapogatni. Kézbe véve is szimpatikus volt az orsó. Méretre a 4000-es jónak tűnt, igaz botra próbálni most nem volt lehetőségem.
-
Horvi
őstag
válasz Steady74 #65841 üzenetére
Ha már zsinór a téma nekem is ezzel kapcsolatban lenne kérdésem csak match vonalon. Milyen fő illetve előkezsinórt lenne érdemes választani? Méretben én főzsinórnak 18-asra előkének meg 14-16-osra gondoltam. Átlagos pontyok/keszegek/kárászok lennének a célközönség.
-
Horvi
őstag
válasz vendingo #65886 üzenetére
Azt sajna én sem de akkor így OFF-ba bedobom ide a linkeket és hátha az illetékes is nézi és bekerül. Illetve a többieknek is segítség lehet.
https://tacklebait.hu/
https://ho-ho.hu/
https://sugerhorgaszbolt.hu/
http://www.webfishingcenter.hu/
https://www.sugohid.hu/
https://sneci.hu/
https://www.pesca.hu/https://horgaszabc.hu/ - jelenleg még nem, viszont a tulaj már leadta a kérelmet, már csak elbírálásra vár. Elvileg jövő héten megkapja.
-
Horvi
őstag
válasz galervin93 #65943 üzenetére
Na akkor az nem is rossz
Milyen cuccal kergeted a halakat?[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz galervin93 #65975 üzenetére
Szép kis teríték irigykedem. Köszi szépen a leírást, gyűjtöm az ötleteket jövő hétre Hátha nekem is összejönne legalább 1-2 hal
-
Horvi
őstag
-
Horvi
őstag
-
Horvi
őstag
válasz szetcsuszott #66016 üzenetére
Köszi megnézem ezeket is. Bár szerintem matchezéshez inkább az elsőnek linkelt fajta kell nekem.
-
Horvi
őstag
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy kinek van Ecusimája és mostanában rendelte annak járt hozzá pótdob?
KösziHello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Ez a kalkulátor mennyire valid? Az Ecusima 4000-es dobját kellene alá tölteni(0.25-ből valami 290m fér rá), aztán gondoltam nézek valami jó vastag zsinórt erre a célra abból csak nem kell annyi(ilyen 30-as körülire gondoltam) és utána a normál zsinórt tekerném fel.
Tudom, hogy az igazi az lenne, hogy pótdobra feltekerem először a használni kívánt zsinórt aztán utána az alátöltőt és utána az egészet vissza a rendes dobra de sajnos pótdob hiányában ez nem megoldható.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz Zoli bácsi #66494 üzenetére
Köszi akkor majd hagyatkozok rá. Nem dobom majd ki a maradék zsinórt, kötök belőle ütközőt a damilra és meg is van a feladata
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Hurokkötővel és horogkötővel kapcsolatban lenne kérdésem. Melyiket lenne érdemes venni? Horogkötőnél sima kézit néztem ki. Hurokkötőből meg talán ezt, bár nem tudom, hogy mennyire jó ez. Nem sorjás vagy ilyesmi mert mintha itt fórumon olvastam volna valamelyik kötővel kapcsolatban ilyen problémát.
Kinek melyikkel van jó/rossz tapasztalata?
-
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Láttam, hogy többször írtátok/ajánlottátok az aqua pelletet(etetésre és csalizásra egyaránt). Az lenne a kérdésem, hogy van valami megbízható beszerzési hely? Illetve milyet lenne érdemes mert rákerestem de elvesztem a választékban.
Gondolom a kisebb 2-4mm-es etetésre/kosárba kell a nagyobbakkal meg lehet csalizni.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz sasa311 #66714 üzenetére
Köszi szépen a tippeket, akkor igazából a módszertől függ. Következő peca alkalmával avatnám fel a matchbotot így akkor inkább a 8-as pelletre voksolok szerintem. Csalizni is ezzel szoktál, ha igen akkor gondolom hajszálelőkén?
A csúzlival majd gyakorolok de elsőre nem számítok nagy sikerre majdHello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz sasa311 #66722 üzenetére
Köszi a kimerítő választ, akkor majd próbálkozok. Igazából azt is sikernek fogom elkönyvelni ha nem akasztok fel pár úszót a fára és eltalálom csúzlival az úszó környékét majd
Ezek a 8-as pelletek mennyire kemények amúgy? Belemegy a csalitüske rendesen vagy kötnöm kell másik előkéket ezekkel a szilikon gyűrűkkel?Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van nekem egy régi Trabucco Expander Multipicker nevezetű 2,7m-es botom(még üvegszálas asszem, legalább is a spicc tuti az), és nincs ráírva, hogy mekkora a dobosúlya. Hogy lehetne kideríteni, hogy mekkora kb a tartománya? Van erre valami ökölszabály? Gondolom nem ilyen 40-80gr lesz hanem jóval kevesebb. Csak, hogy mekkora kosarat használhatok hozzá biztonsággal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest