Hirdetés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horvi
őstag
válasz Steady74 #89937 üzenetére
Köszi írni fogok. Egy hülye kérdés még a szék témához. Érdemes azt választani aminek a hátsó lábaira is lehet ilyen feeder kiegészítőket/karokat rakni vagy az egyszeri halandó embernek bőven elég ha az első két lábra lehet ilyet rakni?
Egy bottal szoktam horgászni, feeder/match/spiccbot. Max egy tálca az ami még jól jönne és kb ennyi lenne az igény.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz mdav88 #89608 üzenetére
Végül sikerült a walterban üléspróbázni egy Korum S23-at és kényelmes is volt. Viszont ahogy láttam annak a lábai négyszög alakúak míg a Matrixnak meg mondjuk a Prestonnak meg kör alakú. Gondolom így csak a korumos kiegészítők mennek rá.
Most láttam a Halcatrazban, hogy a matrix szék 34k szóval elgondolkodtató viszont annál meg úgy láttam, hogy a hátsó láb meg csak egy sima láb, azt nem lehet kiegészítők felszerelésére használni.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz lumpy92 #89607 üzenetére
Köszi ránézek az ET-re meg a Milo-ra is. Ha gumizva kellene gondolom ezek a botok akkor is játszanak mert ahogy nézem nem tűspiccesek.
mdav88 Köszi neked is. Az a mátrix még azt mondom emészthető árban van. A Korum az már azért drágább egy fokkal, nem tudom, hogy annyival jobb is-e. Valahol majd megpróbálok beleülni meg próbálgatni.
Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
A múltkori spiccbotos peca után felmerült, hogy nem ártana másik spiccbotot néznem mert amit most használok eléggé nehéz és egy kicsit ormótlan is. Nem csoda egy 25 éves kompozit botról van szó
Mit lenne érdemes nézni ami már használható ilyen 6-7 méteres hosszban? Az ET Blade már ahogy néztem nem játszik mert nem lehet kapni.
Abban még nem vagyok biztos, hogy begumiznám-e vagy sem.Illetve a másik dolog, hogy van egy sima horgászszékem aminek van karfája viszont az nagyon útban volt a gyorsabb keszeges pecánál. Gondolkodtam valami feeder székben a kiegészítők miatt de nem tudom milyet lenne érdemes nézni ami azért már használható de nem az éves költségvetés? Vagy van-e egyáltalán létjogosultsága a dolognak?
Köszi!
-
Horvi
őstag
Na meg volt ma a peca a Verba tanyán. Az A36-os helyen ültem. Volt nálam csalinak/etetésnek 3 doboz csemege meg egy fél zacskó 8mm-es aqua. Elsőnek a spiccbotot vetettem be, dobtam rá a csemegét, meg azzal is csaliztam. És innentől nem volt megállás. Folyamatosan jöttek a keszegek, kisebbek nagyobbak. Aztán délután megpróbáltam vallatni a szembe partot feederrel, csali az aqua volt.
Onnan egy-két keszeg jött meg akasztottam valami rohadt nagy malacot de esélyem sem volt
Viszont kellemesen elfáradtam, remek idő volt szóval soha rosszabbat.
Pár nagyobb darab hal.Az egy szem karcsi Nem is értem, hogy nem jött több.
A nap hala:
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz Madn!ght #89527 üzenetére
Köszi szépen a részletes választ. Sokat segítettél igen Nagyjából láttam már a helyet mert jártam arra(akkor is az jött le, hogy nagyon kultúrált), viszont lehetőségem nem volt ott horgászni.
Bár lehet előbb kellett volna kérdezni mert már lefoglaltam a helyet még a múlt héten, nagyjából érzésre, hogy ez akár jó is lehet. A pirossal karikázott az én helyem.
Mivel nincs olyan cuccom amivel nagy távokat lehetne dobni így gondoltam, hogy ezen a helyen esélyem is lehet
Köszi a csali tippeket is. Uni/classic mindig van nálam, az mondhatni alapfelszerelés
Amúgy időjárástól függően match/spiccbot vagy feeder lenne az irány. De az majd a helyszínen eldől. Készülök mindkettőre aztán majd adja magát.[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
A hétvégén ha minden jól meg megejtem a szezon első pecáját. A helyszín a Verba-tanya lesz. Az lenne a kérdésem, hogy van valakinek tapasztalata a tóval? Ha igen megosztaná? Mire lehet számítani/mire készüljek? Valami tipp, igazából minden infó érdekel.
Köszi!Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz diablo1984 #85319 üzenetére
Köszi a reviewt, egy linket tudnál bedobni róla? Keresgéltem vissza a témában de a linket nem találtam.
-
Horvi
őstag
válasz BlackmMmDog #84713 üzenetére
Nekem is ez volt az első könyv Régi szép emlékek.
Filmből nekem is Dömés volt az első még VHS-en.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz galervin93 #84631 üzenetére
Köszi szépen a tanácsokat. Már próbáltam ezt a technikát egy 3.90-es matchbottal de az tényleg hosszú volt hozzá. Van mondjuk egy 2,70-es picker botom lehet adok annak is egy esélyt.
Csúzliból egy ilyenem van ezzel meg vagyok elégedve.
Botot is néztem amúgy már de még csak ez a Guru volt a kezemben, nem volt végül is rossz. Még elnéznék ukpecába is valami Leeda/Preston botot megnézni. Azok talán olcsóbbra is kijönnek.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Próbálgatnám a pellet wagglerezést és az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e külön botra beruházni? Ad annyival többet ez a típusú bot vagy ha csak pár alkalomra menne az ember akkor elég egy rövidebb teszem azt feeder bot is?Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata a Matrix botokkal? Feeder/waggler stb? Milyen minőséget képviselnek? Sajnos még nem tudtam kézbe fogni egyiket sem, amerre jártam eddig bolt nem volt elérhető.
Köszi!
-
Horvi
őstag
válasz lbandi777 #84185 üzenetére
Köszi ezeket én is néztem így neten de sajnos megfogdosni még én sem tudtam. Mondjuk megmondom őszintén hallottam már a Sensasról de, hogy milyen minőség nem tudom mert sosem volt tőlük semmilyen termékem.
Lehet másnak van/volt ilyen botja és leírja a tapasztalatait.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Egy új matchbot vásárlásán gondlkodom, jelenleg egy Zebco Trophy 3.90-es botom van. Alapvetően meg vagyok vele elégedve de kipróbálnék valami finomabb pálcát is 4,20-as méretben.
Nagyjából a közép kategóriában keresgélnék(tudom ez a legnehezebb) ~60 környékén. A célhal jellemzően ilyen tescos ponty lenne.
Tudnátok ajánlani párat, vagy teljesen reménytelen a dolog?
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Egy kis élménybeszámoló következik. Kicsit megkésve ugyan de szombaton megvolt az idei szezon első pecája. Két barátommal kilátogattunk az Ordas tóra(első alkalom volt mindannyiunknak).
Az időjárás eleinte kicsit mostoha volt de egy óra elteltével sokat javult.
Eredetileg az lett megbeszélve, hogy üldözőbe vesszük a kárászokat(ajánlották a tavat, hogy van benne kárász) így egy 5 méteres begumizott(első két tag) spiccbottal és matchbottal készültem. Mondanom sem kell egy darab kárászt nem fogtunk
Először mondom rápróbálok a spiccbotra. Kukorica és csonti volt a csali. 14-es főzsinór, 12-es előke, 14-es horog. Kb. fél óráig semmi aztán egy lomha kapás, elindult a hal jobbra én kapaszkodtam a botba a hal meg tépte az előkét és odébbállt.
Mondom ez nem járja szóval újraszereltem kicsit durvább cuccra. 18-as főzsinór, 16-os előke, 14-es match special horog. Egy jó darabig semmi mozdítás aztán megint egy lomha kapás. Bevágás után a hal megindult mint valami tengeralattjáró. Sokat nem tudtam hozzászólni, kapaszkodtam a botba és próbáltam terelgetni amennyire lehetett.
A gumi teljesen kinyúlt a bot csak úgy görbült de bírta a strapát. Mondjuk egy ősöreg kompozit spiccbotom van amit még gyerekkoromban nyertem jó 25 évvel ezelőtt. Szóval jó szolgálatot tett.
Fárasztottuk egymást egy jó fél óráig mire meg tudtuk meríteni. Kellett a segítség mert a gumi akkorát nyúlt, hogy esélyem nem lett volna megmeríteni a halat max egy 10 méteres nyéllel
Ráadásul jó hülye módjára elfelejtettem bekötni a gumi létrájára egy fonott zsinórt amivel tudtam volna "rövidíteni"
De a lényeg, hogy meglett az első halam ami nemcsak a spiccbottal kifogott legnagyobb halam lett hanem az eddig fogott legnagyobb is. Gyors mérés után mehetett is vissza a vízbe. 9,6kg-t mutatott a mérleg.
A match special, horog úgy néz ki nem erre van kitalálva mert az "U" alakból "L" alak lett De nem panaszkodhatok mert tartotta a halat.Na mondom ennek fele sem tréfa ide matchbot kell, mert a halak nem viccelnek. Átszereltem gyorsan, a táv kb ugyanaz volt mint amit spiccbottal horgásztam. Egy jó darabig itt sem volt semmi kapás, max 1-2 pöccintés. Aztán egy lassú merülős kapás és megint akasztottam valami szörnyet. Elindult és csak vitte-vitte a cuccot. Próbáltam megállítani, megfordítani. Egyszer sikerült, aztán másodjára azt mondta, hogy szevasz és szakította a 18-as előkét.
Utólag belegondolva lehet nem voltam elég türelmes vagy jobban erőltettem mint kellett volna. Érzésre ez a hal is legalább egy 10kg-os lehetett, ha nem több.
Sebaj még nincs vége a napnak, előke is van még szóval újraszerelés, csalizás, dobás. Pár perc múlva megint kapás, ezúttal meglett a tettes egy tokhal személyében(sose fogtam ilyet azelőtt).
Ezután már mozdítás sem volt így 3 óra körül pakoltunk és hazajöttünk. Mindhárman fogtunk halat(egyik srác egy 8-as pontyot a másik egy 4-es tokhalat), összességében jó móka volt. Meg is beszéltük, hogy jobb időben visszajövünk mindenképpen. Remélhetőleg akkor felkészültebben
-
Horvi
őstag
Köszi szépen akkor lövök valami 2000-est valami szép kártyás helyről.
Igazából fonottal tervezném a dolgot.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz WarninShotZ #80258 üzenetére
Mi tegnap voltunk haverokkal pergetni a hárosi öbölben pár órát. Életemben először pergettem, kaptam kölcsön cuccot is mert nincs semmim hozzá. Első dobásra fogtam egy kis 20 centis balint mondanom sem kell, hogy utána kapás nélkül megúsztuk a maradék 2 órát
Kaptam kölcsön/örökbe végül egy ilyen energofish pergető botot. Tudom nem nagy szám de tanulni csak jó lesz. Most keresnék hozzá pergető orsót. Mi az ajánlott(típus, méret) ha nem akarok egy vagyont költeni rá? Szép kártyán még van egy kis lóvém abból venném az orsót.
-
Horvi
őstag
-
Horvi
őstag
-
Horvi
őstag
-
Horvi
őstag
Köszi szépen mindenkinek a segítséget, akkor kihagyom a dobóelőkét.
-
Horvi
őstag
Pénteken rápróbálnék életemben először a pellet wagglerezésre. Megnéztem pár videót a témában(szerelék készítés, úszó típusok ilyesmi) viszont az lenne a kérdésem, hogy a folyamatos dobálás miatt szükséges lehet dobóelőke kötése? Egy 12gr-os guru úszót vettem(ez volt kb csak elérhető), a főzsinór 0,20-as.
-
Horvi
őstag
Teljesen jó hozzá. Az ICS amit linkeltem fentebb az azért jó mert egy picit szorul a preston kosár szárába(ahhoz lett készítve) és így nem csúszkál a kosár a zsinóron. Viszont nem szorul annyira, hogy ha elszakad a zsinór akkor a hal hurcolja maga után a kosarat meg az előkét.
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani valami jó keszeges/kárászos vizet(főleg természetes víz érdekelne) BP közelében(~50km) ahol spiccbottal lehetne aprítani őket? Barátom nagyon rápörgött a dologra és kimennénk egy kis élménypecára.
Köszi.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz cool13 #73450 üzenetére
Köszi. A másodikat én is néztem, csak itt is kicsit elvesztem a különféle típusok között. A guruból is van ilyen habtestű meg balsa testű. Itt a mátrixnál is van ez a műanyag testű meg fa szóval van választék. Gondolom akkora egetrengető különbség nincs köztük. Talán a hab/műanyag testű strapabíróbb.
-
Horvi
őstag
válasz hermanyi #73448 üzenetére
Egy 3,90-es Zebco Trophy matchbotom van. A távolság szerintem max ilyen 25 méter lenne(bár ennek a saccolásában nem vagyok annyira jó). De főleg ilyen kockatavakon tolnám meg mondjuk majosligeten nyáron ha kiáll partközelbe a hal.
A guru alatt erre gondolsz? Lehet hülye kérdés de melyiket érdemes választani a kisebbet(6g) vagy a nagyobbat(10g)?Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Nyáron kipróbálnám majd a pellet wagglerezést valami intenzíven telepített tavon csak kíváncsiságból. Az lenne a kérdésem, hogy milyen úszót javasoltok hozzá mert a pellet waggelres úszókból is van rengetegféle gyártó/forma/súly?
KösziHello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz WarninShotZ #73376 üzenetére
Én is a KunEmber által említett Drennan Hook Tyer-t használom. Párszor én is megnézem a hozzá tartozó videót aztán kötöttem horgot de párszor elbénáztam aztán hagytam a francba. Utána később elővettem a dolgot újra és megkötöttem vele 2 csomagnyi horgot és ráállt a kezem a dologra. Volt lehetőség tesztelni is peca alkalmával ezeket a kötéseket és egyikkel sem volt semmi gond.
-
Horvi
őstag
Van valami spéci csomó amit használni kell a quick change beads főzsinórra kötéséhez vagy egy sima mezei clinch csomó is megteszi?
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz sasa311 #73339 üzenetére
Én is hasonlóan csinálom, lemérem a végső helyén és egy nagyon picit még ráhagyok de ezt csak a method előkénél szoktam mert olyan rövid távon alíg van nyúlás meg néha el szoktam cseszni aztán így biztonságosabb.
Ha ilyen 30 centis előkét csinálok akkor annak van annyi nyúlása, hogy ha egy picit el is bénázom a kötést akkor is bele tudom akasztani a végfület a helyére. Max kicsit jobban feszül.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz Spoon16 #73301 üzenetére
Nem is kell
Barátom nem értette miért jó a spiccbotozás, kíváncsi volt a dologra aztán beszerzett valami full alap készletet dekából párezerért és kipróbálta. Gennyesre fogta magát keszeggel meg kárászokkal. Úgy örült mint egy kisgyerek, ki se lehetett robbantani a kezéből a botot egész nap Azóta mindig mondja, hogy menjünk spiccbotozni.
Szóval +1 a spiccbotraHello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani olyan horgászvizeket ajánlani ahol van szálláslehetőség is és van vele esetleg személyes tapasztalat? Áprilisban mennénk pár napra.
A kritérium az lenne, hogy nagyjából Bp 70km-es körzetében legyen illetve azért lehessen halat is fogni ne az legyen, hogy ott ülünk aztán semmi. Szóval valószínű valami intenzíven telepített víz lenne az igazi.
Előre is köszi!Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ilyen gyorskapcsot milyet érdmes venni ami megbízható, nem jön szét? De azért ha cserélni kell az előkét akkor nem pajszerral kell szétfeszegetni?
-
Horvi
őstag
válasz Koncipappa #73104 üzenetére
A pergetésben nem vagyok otthon de ahogy nézem pont abban a boltban ugyanennyi pénzért van Ryobi orsó is. Nekem ilyen van csak 4000-es méretben és meg vagyok vele elégedve. Mondjuk én matchboton használom
PpenoO Én már rendeltem tőlük(sneci) többször is és nem volt semmi gond. Szerencsére garanciális ügyintézésre még nem volt szükség. Ha jól emlékszem szép kártyával is lehet fizetni, ez plusz pont volt nekem anno.
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz Zoli bácsi #72843 üzenetére
Esetleg az EA Trinity botok? Sajnos kipróbálni nem tudtam de volt szerencsém megfogdosni. Ha nem két részes lenne, valószínű olyat veszek.
atok666 Nem bíztad a véletlenre
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Köszi szépen a véleményeket a botvédőről. Végül is csak 3 botra kellene szóval tényleg nem akkora tétel. Fel is kerül a karácsonyi ajándék listára magamnak
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Láttam egy videóban ezt a botvédőt. Van valakinek vele tapasztalata? Esetleg van valami hasonló alis termék ami jó lehet akár? Most végül is van idő kivárni míg ideér
-
Horvi
őstag
válasz Zoli bácsi #72074 üzenetére
Ezt szomorúan hallom Nézegettem az SW-ből a light/fine feedert illetve a daiwa-nak a 3 részes light feederét de azok már ugye drágábbak.
-
Horvi
őstag
válasz galervin93 #72065 üzenetére
Van a Trinity-hez hasonló finom cucc de 3 részesben a könnyebb szállítás érdekében amit tudnátok ajánlani?
-
Horvi
őstag
Engem is elkapott a BF gépszíj úgyhogy beújítottam egy orsót egy MAP Dual 4500-t ma hoztam el. A srác ajánlotta volna matchbotra a Parabolixot. Kézbe fogva nagyon tetszett az orsó viszont az ára már kevésbé Ha már ott voltam a boltban nézegettem a 3,30-as feederbotokat is. Végre sikerült kézbefogni ezt a két botot amiket még régebben kinéztem. Az S-es típus könyebbnek és kiegyensúlyozottabbnak érződött kézbefogva(igaz orsót nem raktunk rá) ami azért az árán is látszik.
Végül egyiket sem hoztam el mert megölt volna az asszony De erősen fenem a fogam valamelyikre. Az a baj, hogy 3,30-as hosszban ami 3 részes nem igen van választékHello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz Zoli bácsi #71808 üzenetére
Br az a múltkor linkelt mágneses is jól nézett ki, csak arról lemaradtam.
-
Horvi
őstag
-
Horvi
őstag
válasz hermanyi #70979 üzenetére
Egy technikai kérdés ehhez. Van rá valami technika, hogyan tudom kicserélni könnyen a gumit? Most szakadt el a feederpultomon a gumi és vennék helyette másikat de egyelőre nincs ötlet, hogy lehetne normálisan ráaplikálni a kosárra meg a nyélre.
-
Horvi
őstag
válasz Zoli bácsi #70888 üzenetére
Erre gondolsz gondolom. Itt akciós bár hogy ez igazi akció-e az más kérdés
-
Horvi
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a tippeket. Kész anyagi csőd lesz ha bevásárolok rendesen
-
Horvi
őstag
válasz galervin93 #70637 üzenetére
Köszönöm szépen akkor a következőnek beruházok egy ilyenre.
Neked is köszi hermanyiHello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
-
Horvi
őstag
válasz hermanyi #70618 üzenetére
Legutóbb úgy csináltam, hogy 30centis előke match gyorskapocsba kötve. Afölött a jelző ólom/ólmok, utána egy dupla zsinórsodrat ami egy kicsivel hosszabb mint az úszó. Afölött jött a gömbólom és utána az úszó meg a gyöngy+ütköző.
Legelőször nem használtam zsinór sodratot de a szerelék nagyjából ilyesmi volt akkor is, meg asszem nem volt elég nagy gömbólmom és ott még használtam plusz söréteket a súly miatt illetve ütköztetésre is.
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz szgzuri #70515 üzenetére
Hát nem volt egy túl pörgős peca az biztos. Legalább is a nyári tapasztalatokhoz képest amikor kb le sem tudtad tenni a bedobott szerelést már vitte is a hal. Akkor is kb a 10-20m-es távot horgásztuk és úgy.
Meg a szél sem hiányzott. A tógazda meg reggel mondta is, hogy nem kell ide két bot[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Köszi a tippeket a novatech előkezsinórra! Ma kötöttem vele vagy 20-30 előkét és fényévekkel jobb mint a nevis fc zsinór amit eddig használtam előkének
Egy kérdésem is lenne. Tudnátok ajánlani egy jó ollót amivel rendesen lehet vágni a fonott zsinórt is? Azzal mindig gondom akad.
Köszi
-
Horvi
őstag
válasz hermanyi #70331 üzenetére
Az 50m-el lehet túllőttem a dolgot mert legtöbbször ilyen kocka tavakra szoktunk járni szóval oda lehet az 50m sem kell.
Hát én alapvetően nem zárkózok el az SW-től.
A prestonnal mi volt a gond?
Majd elmegyek és kézbe fogom őket aztán kiderül milyen. Az SW-ket néztem azok fogásra/súlyra nem voltak rosszak.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz hermanyi #70329 üzenetére
Áhh értem köszi, majd elmegyek a boltba és megfogdosom.
Másik kérdés, hogy keresnék 3,30-as botot ilyen light/medium vonal érdekelne nagyjából ilyen 50 méterre kellene nem extrém távokra. Kinéztem párat ami így elsőre tetszett melyiken lenne érdemes komolyabban gondolkodni. A keret kb 30k lenne.
SW, SW, Preston, Daiwa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- MIUI / HyperOS topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Videós, mozgóképes topik
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple notebookok
- Ukrajnai háború
- Interactive Brokers társalgó
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- iScooter i10Max Elektromos Roller 750W bontatlan dobozában, számla, gari
- Remek áron vadonatúj brutális elektromos roller Quickwheel EXPLORER - 5600 watt, számla
- Govee TV backlight 3 lite (75-85" TV-hez)
- Delonghi Nespresso lattissima touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest