- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-07-24 09:20 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
@mriya@
őstag
-
mmdms
addikt
-
Steady74
Topikgazda
-
PpenoO
őstag
-
csababarca
őstag
-
Gyok2
senior tag
Ha még érdekes, én ilyeneket használok, ha gyors oldhatóság kell. Mindkét felébe lehet sima véghurokkal akasztani, nem kell semmi extra csomó. Ha forgásbiztos is kell, akkor kettőt szoktam a kis végével szembefordítani és egy csapágyas forgót közbeakasztani.
[link]BlackmMmDog: hihetetlen, hogy nem unod meg, mondjuk a 10. után

-
sz.j
nagyúr
Én évek óta a Nevis Feeder gyors-kapcsát használom teljes megelégedéssel, még a 15+ halaknál sem hagyott cserben.
A füles része belemegy a kosárba az akasztós részére biztonság kedvéért szilikoncsődarabkát húzok, így nem tud lejönni róla a horogelőke. -
PpenoO
őstag
-
4Grider
félisten
-
sz.j
nagyúr
-
4Grider
félisten
Én aqua pelleteket használok már egy pár éve. Nálam 350-400 g pellethez (ennyi megy bele a kajás dobozomba és elég 3-4 óra pecára) 1,5 dl víz megy, amit csak addig keverek, amíg minden szem nedvességhez nem jut. Hagyom 5 perce, átkeverem az összetapadt szemeket. Újabb 5-10 perc múlva újból átkeverem, majd lezárom a dobozt. Kint a parton nyitást követően újból átkeverem az egészet, hogy megszabaduljak a csomós részektől. Nem kell nedvesnek lennie csak annyira, hogy a kosárba préselve a szemek összetapadjanak és dobás közben ne potyogjanak, de vízbe érve amint lehet, duzzadjanak tovább és így minél gyorsabban nyíljon a kosár tartalma. Tehát csak nedvesítek, véletlenül sem áztatok, a pelletek közepének ui. szárazon kell maradnia a jó nyitáshoz.
-
sityupityu
veterán
-
Varga Gabor
újonc
-
hermanyi
addikt
-
hermanyi
addikt
-
A Zéé
addikt
Nem kell fonott főzsinór szerintem.
Nekem a dunai szerelékem: 22-es mono, bothossz*2 hosszúságú 19-es fonott dobóelőke, és aztán jön egy 20-30 cm hosszú erőgumi, aztán az előke. De ha nem valami hajszál előkével pecázol, akkor akár valóban ki is hagyható. De mivel én általában max 15-ös mono előkével pecázok, így ha nem felejtem el, akkor benn van az erőgumi is. Asszem 55-ös vastagságú, Carp Zoom márkájú ami van.Csonti ragasztás szerintem nem bűn, a kosár közepébe rakok egy-egy kis gombócot általában a peca elején.
Milyen messzire akarsz amúgy dobni? Mert azért ha van sodrás, akkor ilyen max 5 perces ütemre illik horgászni. Ha abból 2 perc a kitekerés, meg még majdnem annyi mire újra csalizod, visszadobod és beállítod a cuccot abból nem lesz sok hal

-
galervin93
addikt
Isten meg a ments kosár fölé, gondolj csak bele, semmi értelme.

Ha csak a gubancgátlás a cél, akkor egy sodrott szerkó is elég. Úgyis elég vastag a főzsinór, hogy megfelelően merev sodrat legyen belőle. Folyóvízi szerkó minél kevesebb cicoma, annál jobb.
Én semmit nem tennék, kosár->ütköző->forgó, abba az előke, aztán go.szerk.: fonott főzsinór szerintem bűn, de minimum felesleges. Ha már mégis, a végébe köss 1m vastag FC,-t és ugyanott vagy végszerelék szempontjából.
-
jézusom
addikt
-
Zoli bácsi
őstag
-
Zoli bácsi
őstag
Ritkán a Dunán, inkább a Rábán pecázom.
Kipróbáltam pár erőgumit (Drennan, Energofish, Döme...) A Dömés nyúlik a legjobban, ebből kötök be 10-15cm-es darabot, 1mm-esből, esetleg 0,8-as.
Két lehetőség van a főzsinórhoz kötni (Nálam), vagy teszek egy kisebb forgókapcsot, és egyik oldalon a dobóelőkét, másik oldalon az erőgumit belekötöm (Clinch csomóval, nem ez a hivatalos, de bevált).
Másik kötés, hogy kötsz egy csomót az erőgumira, és abba belekötötöd egyszerű uni-knot ccsomóval a dobóelőkét. Ehun mutatják: [link]
De a mester videóban is bemutatja: [link] (Figyelem, a belinkelt videó Döme mester videója, egyeseknél a nyugalom megzavarására alkalmas, megtekintése 0,5mg-os Frontin, Xanax bevétele után ajánlott.
)De a nagyok nem feeder erőgumit, hanem rakósboton is használt gumit kötnek be, nagyobbat nyúlik. Egyszerű pecásoknak elég a feederes is (Magánvélemény)

Szerk: Amúgy írjátok hogy nem szükséges...Én inkább gubancgátlás miatt kötöm be, ez a végszerelék, amivel 99%-ban nem dobok gubancot.
Amíg nagyon kezdő voltam, gubancgátló csöveket használtam, néha akkorákat hogy meg sem merném mutatni.
Most hogy egy tehetséges kezdő leszek lassan, egyre kevesebbszer használok csövet.
Erőgumi, sodrott zsinórszakasz (Nem igazán vált be), vagy semmi.
-
hermanyi
addikt
-
balou84
tag
-
saen
veterán
-
feelurself
aktív tag
Nem tudom miért divat ebben a topikban ilyen vicceskedően lekezelő módon válaszolni. Ez nem vicces es nem is gondolom, hogy poén tárgyát képezné. Azért írom ezt, mert nem az első eset - amikor beszámoltam, hogy mennyire tetszenek a racer botok, kioktatást kaptam egy másik kolegától, hogy akkor még nem voltak jó botok a kezemben.
Elég árnyalt az összkép, pláne ha ideveszem a benzár-fóbiáját egyes illető(k)nek.
Egy ilyen topiknak egymás segítéséről, tapasztalatszerzés megosztásáról és egy jó közösség kiépítéséről kéne szólnia.
Nem mai gyerek vagyok, más topikokban én is segítettem sok embert.
Lehetne ez egy jó topik is csak hozzáállás kérdése.
Részemről béke. -
galervin93
addikt
Jó döntés.
Általában nem a doboz anyagával szokott baj lenni, hanem a gumival. Pláne ha hőt és/vagy közvetlen napfényt kap.
A normálisabb dobozok bírják a gumit, nem igazán lősz mellé egyikkel sem. Gumik viszont tudnak összeveszni. Erre a legegyszerűbb megoldás, ha egy fakkba csak azonos márka azonos típusáa teszed. Ha még szín szerint is vannak, az még facább, de ez már inkább kényelmi/praktikussági kérdés. Nyilván ez utóbbi esetben a világ összes doboza sem lesz elég.
De hát a rendnek ára van.
-
demars
addikt
-
galervin93
addikt
-
A Zéé
addikt
Amikor így összeállnak, akkor nagyon el kell találni, hogy mi hasonlít leginkább arra, amit ott és akkor habzsolnak.
Nekem a Balatonon volt olyan balinozásom, amikor semmi más nem adott halat, csak a 7-es Olive színű Thrill. Dobálhattam kisebbet, más színűt, más csalit, csak arra mentek rá. De arra 10 perc alatt 3 is. Küszívás volt éppen akkor... Ugyanaz a csali késő ősszel még semmit nem adott, amikor a kikötő belső részen a kis 3-4 centis ivadékokat terrorizták. -
saen
veterán
-
sityupityu
veterán
Ja ja, én nagyon sokszor hagytam otthon az engedélyt. Valamikor azt hittem, hogy az autóban van, hátizsákban stb aztán mégsem. Volt olyan régebben, hogy csónakkal jöhettem vissza az élő Dunáról, mert ott jöttem rá, hogy nincs nálam. Az volt a mákom, hogy volt ismerős a kikötőben és nem kellett visszacuccolnom, mert természetesen nem a kocsiig hanem hazáig kellet érte mennem.

Azt a gps alapú meghatározást lehet, hogy javítják majd rajta. Mondjuk szerintem így sem gáz. -
saen
veterán
-
galervin93
addikt
Igen, ez a gps alapú horgászvíz meghatározás nagyon hiányzik, természetes vizeken, ahol szakaszokra van osztva a víz (folyóink jellemzően). Ezt leszámítva viszont én nagyon meg vagyok vele elégedve, persze lesz majd ez user-barátabb is, de alapvetően egy jól működő cucc, nagyon sok pénzt kellene kapnom ahhoz, hogy újra papírt használjak, annyival egyszerűbb és praktikusabb a teló.
(Kedvenc ellenvetésem: hádde mivan ha elered az essső, élázik a telefonnn!!!?! - szerencsére a papír és a tinta nem
) -
jézusom
addikt
Hát gyerekek szomorú vagyok. Sógórral lementünk Tassra a csücsökhöz. Életemben nem láttam ennyi balint, de komolyan 46 vagyok a büdös életben ennyi rablást nem láttam. És konkrétan a halakat is láttuk ott járöröztek, fröcsögtek egyfolytában. De!!! Egy rohadt kapást nem tudtunk kicsikarni, semilyen csalival. Egyedül balinólom-legyes szerkót nem dobtam, ez nem volt. De thrilltől kezdve ul körforgón keresztül wise minnow, duo ryuki, kis gumihal, minden volt. Egy darab kapás nem volt, pedig egyfolytában fröcsögött
Mi lehet a megoldása a szitunak? -
jansky1
senior tag
-
Redneck
nagyúr
-
jackal79
aktív tag
Ár/értéket nézve tényleg nagyon meggyőzőek. Én is azon gondolkozom, hogy veszek még egy 2500 vagy 3000-est fonottra, ez meg megmarad nanofilra. Kutakodtam kicsit itthon azt találtam is egy tekerccsel, mindjárt rá is teszem. Addig kell ezeket megvásárolni még fel nem hájpolják az árát.
-
jackal79
aktív tag
Én pont fordítva tudom, hogy a Jaguar grafit házas ez meg alumínium házas. Nem tudom, hogy a 2 között mi a különbség, mert Jaguar még nem volt a kezemben. Jaguar szerintem eddig olcsóbb volt, mert az ~20-22 körül szokott lenne, de pár hete 18-ért is beadta, a Merlin viszont eddig 30e fölött volt.
Nekem is balinozni kell, lehet arra megtartom
-
jjohn
aktív tag
-
jjohn
aktív tag
-
VFR800
csendes újonc
Ha jól gondolom a Hirisi a pontyos cuccokra van ráállva. Én korábban ezt mentettem le magamnak, de itt csak füles horgok vannak (az állapotsávban "nem biztonságos" jelzést ad, kínai a lap, talán azért) Állítsd át az oldalanként megjeleníthető termékek számát 36-ra, úgy kiadja az összeset.
[link] -
jackal79
aktív tag
-
jackal79
aktív tag
Szia! Tsurinoyaval már 1 ideje szemezek, de nem mertem megrendelni. Nekem nagyon fontos, hogy egy orsónak sima futása legyen, ha lóg, kotyog vagy hangosabb a kelleténél már zavar. A Tsurinoyaról egyébként nagyon jókat olvastam. Viszonyításképpen van olyan minőség, mint egy Ryobi Zauber? Illetve mennyire valid infó, hogy az ismertebb gyártók méretezésétől nagyban eltér? Én egy 210 cm hosszú, 4-16 g-os boton használnám. Passzolna hozzá a 3000-es méret?
-
mdav88
aktív tag
-
sasa311
veterán
Nincs alin feeder bot igazából, kb az egész világon nem használnak ilyesmit
Meg a posta is horror drága lenne.Nagy nagy dunára ha feeder kell és nem high-endben gondolkozol csak használhatóban akkor --> [link]
Jó ár, jól használható masszív, Zoli bácsi mindig jelenti ha akció van a Fischnél

Grillo
Jövő héten megpróbálok támadni
-
aladarazurbe
csendes tag
-
jjohn
aktív tag
-
galervin93
addikt
Bár már bőven globálban gondolkodnak peca tekintetében is, de a keszeges/apróhalas peca annyira marginális a világban, hogy kb. csak az érintett területek piacain kaphatóak a hozzá szükséges felszerelések. Ez meg kb. Európa. Kopogjuk le, van is választék. Csak a 60-70 forintos darab árnál szorul össze a farpofa, mert vedz az ember egy sort, mondjuk 12-20 között... Vesz egy "szúnyogosat", egy "csontisat", egy "kukoricásat"... Esetleg színes darabokat (finom szunyisból én szívesebben használom a pirosakat pl., vagy más esetben a fekete horgokat)... Szóval 20-30 zacsi, és még csak horgunk van, nincs is mire felkötni...
Slusszpoén, hogy alig van gyártó, akinek szép konzisztens a méretezése, én 2-3 gyártó méreteit ollózom össze, hogy legyen egy sorom 20 és 12 között, hát... Lehetne egyszerűbb is.
Aztán lehet csak körbe kellene szimatolni mélyebben a kínai oldalakon is és lenne megoldás...Én ahhoz már lusta vagyok.
-
hermanyi
addikt
-
hermanyi
addikt
Nekem csak a tokmány nélküli az ütve (100Nm feletti) a másikak sima 70Nm es behajtok . 70Nm el már a 8 as csavart el tudod tépni ha fogod rendesen a gépet. Ha nem akkor a csuklódat

De ugye én nem a peca meg az ithoni bohockodás miatt vettem ,hanem napi több órás használatra nyüstölésre. -
Grillo
őstag
-
hermanyi
addikt
-
mdav88
aktív tag
-
Grillo
őstag
Nekem 12v-os akksis van Parkside, azzal festéket kevertem sokat, a gipszet már csak kisebb egységben. Szerintem Hermányi féle 25kg/peca anyagot ezzel 2 nap alatt tudnám átforgatni. Mondjuk eddig fel sem merült, de nem is dobálok 2,43 percenként ütemre, meg rózsaszín botom sincs.
De egy szegecses nyelet azért lehet veszek... -
lumpy92
aktív tag
-
sasa311
veterán
Pilismarót vagy Kisköre alvíz. Esetle Visegrád.
Máshova nem is nagyon tudsz menni a "bevált" helyek közül. Adonyra nem érvényes, Hárosi öbölre sem... Szegeden a téli kikötőre mondják még, hogy jó, de ott még nem voltam.
De áprilisra már tényleg megszervezzük a fórumpecát Marótra, csak annyira nem esznek még a dögök, hogy borzasztó

-
PpenoO
őstag
-
Grillo
őstag
Én is öntögettem össze mindent, ami volt otthon, főleg, hogy pénzem bolti etetőre nem nagyon volt. Aztán persze a hal meg nem jött, pedig olyan illatfelhőket képeztem, hogy csuda.
Mondjuk most bolti etetőket használok, és most sem jön sokkal több, lehet nem is ez a hiba
-
saen
veterán
-
saen
veterán
-
Gyok2
senior tag
-
4Grider
félisten
Mindenből ez van. Online árulni valamit fél költség még akkor is, ha a kereskedő állja a házhozszállítást. Így a vásárlók zöme online vásárol, mivel a kisebb költség miatt kisebb lesz az árcédula is. A beszállítók is egyre kevésbé tudják támogatni az offline boltokat.
-
Gyok2
senior tag
-
4Grider
félisten
A Nagy-Dunán arra, hogy ne jöjjön felfele/lefele a közeledben egy sok ezer lóerős tolóhajó. Tavaly nyáron a tassi befolyónál pecáztunk, középen egy germán tolóhajó olyan tolóerővel ment felfelé, hogy átrendezte maga mögött a Duna fenekét. A parton ez méteres hullámokat jelentett. Kajakkal el nem tudom képzelni, hogy maradt szárazon ember mellettük a folyón.
-
4Grider
félisten
-
twine
veterán
volt kint egy kis stand, egy számomra ismeretlen gyártóval...
egészen f@sza pergető botok, és bár nem volt célom botot venni, a kb 10-12 db kiállított bot közül 2darabon találtam árcímkét....8990.Huf...
Kérdezem az sráctól mit lehet tudni a márkáról és a botokról, mert amit látok árcimkét az varázslat...
Jött a marketing,, hogy feltörekvő gyártó,ezért még rendkívűl olcsó....stb..stb.....és olyan dolgokat mondott, amitől már-már majdnem merevedésem támadt a két árcímkét látva...
Na így félig erektált állapotban mondom neki akkor légyszi erre a finomabb pálcára mondj már egy ilyen rendkívül akciós árat....mennyibe kerül?
ez? ez 90.000.- de most neked odaadom 76.000.-ért...
ahha..köszönöm....de mondom itt két botot láttam 9000.- környékén...
Ja igen, van olcsóbb kategória is, miközben megint kihúzott egy nekem tetsző pálcát...
ekkor ismét megint erekció....
ez 57, de 40ért most oda tudom adni....
tisztelettel megköszöntem a segítséget, és duzzogva eljöttem...
Szemétségnek érzem, hogy a legolcsóbb filléres pálcákra ki merik írni az árat,, a többi meg 90.000
akkor arra miért nem írják ki....
Nyilván nem az összegen akadok ki...ezeknél jóval drágább holmik is voltak kint, és a pénztárcája mindenkinek más...hanem az eljárás, hogy .........
-
sasa311
veterán
-
iceQ!
addikt
-
iceQ!
addikt
-
sasa311
veterán
Igen
Az a szitu, hogy maga a deeper egy nagyon jó WiFi chipet tartalmaz amivel reális akár a 80-100 méteres hatótáv. Viszont a mobilokra ez sajnos nem igaz, így a valós hatótáv inkább 50-60 méterre csökken... Még high end telefonokkal is (hasznaltam Huawei flagshippel, Google pixel proval). A low end 30-50e forintos kategóriák meg jó ha tudnak 30 métert...
A range kit tulajdonképp egy wifi extender, amire a deeper rámegy, a telefonnal meg arra csatlakozol.
-
@mriya@
őstag
-
@mriya@
őstag
-
galervin93
addikt
-
galervin93
addikt
Vörös mondjuk nem olyan félős (legalábbis a kisebbek), ellenben ahogy mondod, nagyon látványos és izgi peca, én ugyanezt még kölökként tiszta vizű, tökleveles holtágon imádtam csinálni. A tök meg hínár lyukakba spiccbottal leengedni a csalit, sokszor súly nélkül, csak a horgon egy szem csonti, és nagyon sokszor közvetlenül a töklevél alatt álltak a szép vörösök, cicázni kellett velük, hogy felvegyék a horgot. Szóval igen, nekik kell ez a fajta inger. Hogy ez most ösztönös támadás, vagy sok olyan táplálékot fogyasztanak, amik aktívan mozognak (rákok, lárvák stb.) és ezért "igénylik" a dolgot, vagy valami más, nem tudom.
Pergetve még nem sikerült velük találkoznom, igaz nem is jártam olyan vízen. Remélhetőleg idén költözéssel változik ez a helyzet.
-
hermanyi
addikt
-
PpenoO
őstag
-
hermanyi
addikt
-
saen
veterán
-
lakisoft
veterán
-
mdav88
aktív tag
-
balou84
tag
-
Zoli bácsi
őstag
Ugyanaz ott is a BF mint nálunk..?
Eddig is ennyi körül ment az az orsó.
Amúgy ne mondjuk hogy ugyanaz. Amíg valaki szét nem szedte, össze nem hasonlította. Persze, ekkora eltérés árban nem szabadna lenni, akkor sem ha jobb csapágyakkal szerelik, más eltérés nem hinném hogy lenne. Csapágy, persely...
De legalább nem festették pirosra.
-
galervin93
addikt
-
galervin93
addikt
Gripet be kellene tiltani. Sose használtam, de már csak a józan paraszti ész (fizika) alapján is, minél kisebb felületen fog, annál nagyobb a pontszerű erőhatás = kilyuggatja a szájat, eltöri a csontot.
Szájzár ellen is van megoldás, vannak jó jutub vidik.
Horog szerintem minden pergetőnek állt már a kezébe, tanulópénz. Meg kell tanulni a stabil tarkófogást, harihoz kesztyű a szájba nyúláshoz etc. Persze álom édes álom, amikor nap mint nap látni halat panírozókat, hallal focizókat a partokon... No meg nyilván nagy halnál nem egyszerű a sztori, ha nagy a gáz, akkor felhúzni felszínre és fogóval még vízben szabadítani. Persze így nem lesz fotó a faszbukra, de talán a hal túléli.Ha a helyi horgászrend nem írja elő, akkor nem kötelező a merítő. Én sem szívesen hordok pergetéshez, akármilyen kompakt, összecsukható mittudomén, zavar és nem kényelmes a használata. Egyedül az Ipolyon, ahol néha sok méter magas szakadt partról kell dobálni, de azt is csak muszájból, mert már egy húsz dekás domit sem szívesen emelget az ember, bolondos jószágok puha szájjal, jobb a békesség.
-
WarninShotZ
tag
-
WarninShotZ
tag
-
Redneck
nagyúr
Köszi a tippet! Végül nem mentem ma, totál kimerült vagyok. Holnap reggel megyünk majd valamelyik bányatóra.
Senki nem írt, max majd fórumpecán elosztogatom, jó ha van tartalék.
galervin93:
Szép halak! Az Ipolyra nekem is el kéne mennem, mert imádom azt a régiót. Lehet november elején kipróbálom ott a pergetést. -
B4l!nt
aktív tag
-
törölt tag
Olyan szempontból is érdemes megnézni hogyan vannak ezek az Illexek horgozva , és milyen kulcskarikával. Kis méretű de erős kulcskarika ne nagyon növelje a horog távolságot , és rövid szárú de viszonylag nagy öblű horog . Tökéletesen vannak felszerelve, ezt le tudod koppintani a te csalijaidnál is. Hosszúszárú hármasnak az lehet az előnye arra is tudsz kötni legyet .
-
törölt tag
Célnak megfelel , amúgy nem egy nagy drágaság különböző méretekben venni . Mondjuk sima szivarólom is jó ha nincs más kéznél . Kötsz egy horgot fölé egy szivarólom és kész. Csak ha télen csinálod nehogy egy nagyon felkészült halőr gereblyézőnek nézzen.
[link] Ezek komolyak de milyen áron adják . Nem használtam még Illex csalit semmire de most, hogy a teszthorgászuk ennyit szerepel pergetőfilmekben ránéztem mik vannak. Jónak néz ki az összes wobbler is. Héten kint voltam hétfőn nem láttam a balinokat felszínen igaz nagyobb szél is volt.
-
törölt tag
Célnak megfelel ha közéjük dobod bármelyik vsz. Annyi észrevétel némelyiken a horog túl nagy. Pl a felső kettőn. Nem az öble hanem a szára nem kell ennyire hosszúszárú hármas vsz. Alulról a 3.-on túl nagy az a piros műanyag rosszul fog akadni eltakarja a horgot. Amin az az erős szürke horog van az jó lenne harcsázni a horog erőssége csak gyenge a kulcskarika rajta. Azon a sárgán van jó méretű hármas vsz . Ez csak ilyen részletkérdés mert ha megtalálod bandát ettől még tudsz fogni . Az alsó támolygóról mikor a halak rágják le így egy támolygóról a festést az az igazi.
Gyári festést már leharapták róla a ragadozók. -
galervin93
addikt
Megnézem majd.
saen
Múltkor túrtam a netet, és szinte sehol sem volt elérhető, vagy ha igen, ilyen 1-2 darabok meg csak 1-2 szín. 10+ fizikai boltban is jártam az elmúlt napokban, alig volt néhol szín, méret választék meg pláne. Azt hittem már valami probléma van vele, vagy esetleg leváltják vagy ilyesmi.
De akkor ránézek megint a neten, hátha azóta változott. -
Grillo
őstag
-
törölt tag
Csak próbálkozz. Ahogy hűl víz egyre jobb a pergetés harcsát kivéve a többi ragadozóra. Ez olyan peca télen lehet dobálsz órákat semmi és rájuk találsz kapás , kapás után. Sokaknak elmegy a kedve mert azt hiszi nem eszik a hal azért nincs kapás. Semmi nem nyúl hozzá kár erőltetni mikor jég van a víz szélén . Közben csak annyin múlik hol vannak . Ha szeretsz pergetni akkor tavaszi tilalmakig mehet a műfaj.
Tavak befagynak Dunán még lehet akkor is. Duna az főleg olyan csónak nélkül is nagyon komoly téli pecákat lehet csinálni. -
törölt tag
Balinra nem a legjobb ez a még magas víz áradás után, mondjuk attól még foghatsz balint. Próbáld meg a kőruganyok mögött , ha víz alatt is van a rugany és egészen ki a folyásra dobni. Az mindjárt egy jó kis távdobó edzés lesz.
Ha nagyobb rugany a partról túldobni a ruganyon combos feladat. A langós részt a rugany végénél leszűrni. Pont ilyen balinólmos cuccal azt meg tudod dobni. Ott még harcsával is találkozhatsz ilyenkor főleg ha esti szürkületben is dobálsz még. Mindenről a harcsa jut eszembe.
Egyébként viccen kívül arra jobb ez a víz mint balinra. -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Próbáld ki a klasszikus dunai piros fehér balinólmot. Nem tudom ismered e ezt piros az ólom "fejrésze" és fehér a többi. Jó kontraszt , és mellé a klasszikus piros fehér balinlégy. Miért jó a piros fehér balinra jó kérdés.
valami lehet benne ha az ősök ennyire szerették. Legyeket használhatod különböző előkéken mondjuk olyan 30-as alatt ne kösd vsz mert az alatt nagyon könnyen szakad ha kettő akad és nem egész kicsik. Kakastollból pl , jó méreteket ne olyan nagyságút amit nagyítóval kell keressen a balin vsz.Nem akarlak a légyről lebeszélni, csak ha mélyebben horgászol majd azt vedd figyelembe plusz egy elakadási lehetőség. Ha két legyet raksz mélyebben akkor már 3 elakadási lehetőség. Új helyen vagy nem ismered még akkor nem biztos jó ötlet. Ha már ekkora légyrajongó vagy, felénk szokták a legyet használni wobblerhez is süllőzéshez éjszakai pecán. Nem használom mert nem akarom gyengíti a wobbleres cuccot monofillal . Fogós a légy sokan mondják így használva süllőre felszíni wobblerekhez a légy a felszínen jön így. Na ott is aztán variálhatsz a legyekkel mi kell nekik .
-
törölt tag
45 -ös kb már jó választás . Attól is függ milyen messze dobálózol és milyen súlyú ólommal. Miért gond kettő 45-ös monót összehurkolni legegyszerűbb úgy nem kell oda semmilyen hármasforgó , én nem tennék . Nekem amivel tegnap horgásztam 100-as monó volt összehurkolva 75-össel. Jó ez nem fluorocarbon volt az még kicsit merevebb 100-as monó se az hajlékony eszköz. Semmi gond nincs ezzel se.
Légy nélkül is teljesen jó egyébként és akkor egyszerűbb az egész mindjárt a főzsinór végére rákapcsolod az ólmot.2 légy szerintem felesleges ha mélyebben horgászol , felszínen inkább lehet annak értelme. De mondom én nem vagyok egy balinspecialista.
Sokszor rabolnak körülöttem aztán csak nézem mit csinálnak. -
Spoon16
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Parfüm topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gumi és felni topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Spórolós topik
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Itachi! Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D/ 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB Nvme SSD
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én azt mondanám, hogy Küsz.

)
akkor arra miért nem írják ki....
Steady74