Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68624) manio válasza meander (#68579) üzenetére


manio
újonc

Olvastam egy angol cikket egy kávés fórumon (persze most nem találom), amiben a kávészemek hőmérséklete és a szemcseméret-eloszlás közötti összefüggést vizsgálták három különböző hőmérsékletű mintán. Az eredmény az lett, hogy a 0 oC alatti szemek őrlése során lett a legkevesebb fine. (Tovább ismentek a következtetéssel: az az őrlő jobb, amelyik legkevésbé melegiti fel a babokat a tartályban.)

Arra nem emlékszem, hogy a páralecsapódásra kitértek-e, de az biztos, hogy ezt is figyelembe kell venned a zacskó nyitogatásakor. Ha a fagyott kávét előveszed egy átlag konyhában, akkor az azonnal nedves lesz. Ezt csak úgy tudod elkerülni, ahogy a többiek javasolták: előző nap kiveszed, temperálod és csak aztan bontod ki.

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.