Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
őstag
Urak, szokott valaki mostanság a Gál Mikitől kávét venni?
-
válasz
mézespálinka
üzenetére
a zászló mindig az utolsó saját hozzászólásra ugrik; a kis chat buborék + szám navigál az olvasatlanhoz

-
mézespálinka
senior tag
válasz
Tomace91
üzenetére
Szia,
[a 42] kávéi vannak, a blendjüket is ők pörkölik nekik.
(off: nem tudja valaki, a honlap, általam hasznlát fórumait listázó kis menü, zászló ikonja miért nem a legutolsó olvasatlan üzenetre ugrik? Nagyon idegesítő, hogy nem működik, tök hasznos funkció volt, ki-belépés, cache törlés megvolt
) -
Tomace91
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Veszprémi 11-ben? Ott nem csak saját 11 blendjük van? Vagy ez itt a One Eleven lenne? Elnézést, ha buta a kérdés!

-
pythonubung
csendes újonc
válasz
qvik27
üzenetére
Szerintem is kb. a fűszeresség a fő különbség (bár sima brazil jobban bejött, nagyon pozitív csalódás volt. Sajnos Szabász véleményével ellentétben Sweet7 nálam nem nyert, pedig illata csodásan indult, lehet újra próbálom). Ha nem fájna annyira az ára és kapható: Sewda még egy jó nem szokványos specialty tipp tőlük (french pressnek volt legjobb, presszó, V60 is oké).
-
sz.zs.
őstag
-
gboszi
senior tag
HERZ kávét (sötét pörkölés) hol lehet kostolni és vagy venni Budapesten? Köszi
-
urbi107
tag
Ha 100000ft a keret filter örlőre akkor a fellow ode 1 jó választás?
Köszi -
Van egy rakat szelepes, simítózáras zacsim, leginkább 250 g-osak, ill. néhány 400g-os. Ha valaki kéri őket, odaadnám szívesen.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Azt akarok már a (42) webshopjából vadászni, meg peruit, de olyan a webshopja, mint egy kocsma előtt ledöntött rozzant bringa.
A kávéi nekem nagyon bejönnek, az etiópokból bármelyiket megvenném megint. -
hoffman_
nagyúr
Szezám Budapestet próbálta már valaki? elég új, ahogy nétem. kedvesem valami sütik miatt pörgött rá, hogy menni kéne. full extrás új Mazzerek mindenhol, a koffigép LM modbar (én még nem láttam, de combos pénz), puqpress is megvan, nameg a kezemura goro csészéket se könnyű megcsípni...
így összejön, hogy miért 1600 a capuccino, de hátha jó. -
-
zolnagy
őstag
Sopron Kultúrpresszóban lehet venni szemes kávét?
Ha jól látom, 42Coffee kávéjuk van. -
stereofan
tag
-
LazacX
tag
válasz
mikej95
üzenetére
Kotyogó helyett meg mondjuk egy Flair Classic, amit azért nem nehéz pakolgatni helyhiány miatt. Viszont az említett Kingrinder K4-vel már jó presszó készíthető. Árban ez alá nemigen lehet menni presszóhoz. Ja, a legfontosabb (és legdrágább) a jó kávébab lesz, enélkül az egész hardver semmit sem fog érni.
-
Szabász
csendes tag
válasz
vicces1
üzenetére
Tegnap vettem meg, az Impresso Braziljával jól boldogul. Elég sok minden kalibrálható a gépen specialtyval még nem próbáltam. De a beállításokban szerepel mint választható opció és a gép vagy automatikusan, vagy én állítom be a paramétereket. Nyilván csodát nem várok tőle.
-
kk831228
addikt
válasz
mikej95
üzenetére
Szerintem ha eddig nem volt kotyogód akkor ez se lesz hosszútávú, mivel az nagyon messze van a presszótól, kotyogó arra jó, ha viszonylag gyorsan akarsz k@vét inni, és inkább a mennyiség a lényeg. El kell dönteni, hogy a kávézói ízt szeretnéd valamelyest megközelíteni, vagy csak a a koffein a lényeg az íz másodlagos.
Gyanítom, hogy inkább a presszót szeretnéd megközelíteni, arra pénzkidobás lesz a Bialetti is meg az a kézi hajtány is.
-
Áh ez a csávó annyira ütnivalóan segg, hogy szekunder szégyenem van minden videójától

1000€ meg egy őrlőtől már pont elég sok, hogy komoly elvárásaim legyenek. Pl. ne kelljen varázsolni vele, de semennyire. A műanyag levehető ajtócska is nem kicsit ciki. A szerkezetben lapuló "praktikus" ecsetke szintúgy.
De azért messze leggázabb marad aranyfuxos, ritkafogú "váó, kúl, jeeaa" barátunk 🤦Ui.: maga a gép biztos nem rossz, a stepless, vagy 4 mikron\katt tárcsa se. Nagy, hivalkodó dög.
-
mikej95
aktív tag
Sziasztok,
Ismerősök unszolására, kipróbáltam néhány helyet a topic összefoglalós térképen és megszerettem a (jó) kávét. Otthon viszonylag ritkán kávézom és helyet sem tudok felszabadítani egy eszpresszó gépnek, így egy visszafogottabb összeállításra gondoltam.
Összefoglalóban a 2 adagos Bialetti Brikka (Elite) javasolt, de ezt a modellt már nem találom sehol (árukereső szerint még három helyen forgalmazzák, de felsorolt webshopok már New Brikka terméklapjára irányítanak, amit persze rengeteg más helyen is kapni).
2 adagos New Brikka szintúgy ajánlott vagy próbáljam beszerezni használtan korábbi változatot?Kávé őrléshez HARIO Mini Mill Slim Plus néztem ki, összefoglalóban ajánlott kávé darálókra nem volt sok referencia de kommentek között fel-fel bukkan gyártó és a termék család neve.
Működőképes lenne-e ez a kombináció vagy tudtok jobb alternatívát?
-
-
Szabász
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakit érdekel, eladóvá vált a szettem:
IMS Precíziós kosár 58mm 12g ( 14g megy bele) 3.500Ft
IMS Precíziós kosár 58mm 16g (17-17,5g megy bele) 3.500Ft
AVX Precíziós kosár 58mm 16g (17-17,5g megy bele) 3.000Ft
Reneka 58mm Precíziós kosár 16g (17,5g megy bele) 15.000Ft
Sage BCG 820 Kávédaráló Inox 50.000Ft 2018.11.22 vásárlás
Rancilio Silvia V6 160.000FT 2019.02.06 vásárlás, sérülés és hibamentes plusz 4db jó minőségű szűrőkosarat adok hozzá Expolygonos.
JX Pro kézi őrlő AVX 30.000Ft 2020.04.23 vásárlás
Marok tamper 10.000Ft újszerű
Marok AVX disztribútor 2.000Ft
Kalmár féle magasító (piros alumínium) plusz rögmentesítő kis keverő. 8.000Ft
Nyitott főzőkar 8.000Ft
Kartartó állvány, gumi alátéttel inox 8000Ft
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]Egyben elvinné valaki akkor 250.000Ft
-
MPowerPH
félisten
Kezdek kifogyni a speciality kaveimbol, es nem nagyon talalok alternativat. Probaltam mar tobb helyrol, ugyan azon orszagbol szarmazot, azonos feldolgozasi moddal , de egyik sem utott nagyot kettot kiveve. Mindegyik CM -es volt.... La Cristalina, es a Riripa.
Valami tipp alternativanak, amit erdemes lehet megkostolni, es hasonlo izorgiat kapok? Sajnos egyik sem vasarolhato meg, es lassan kifogyok a keszleteimbol.ui.: PY fele Choco Madness es a Grandy Arabica nagyon finom volt ebredesre, szoval ez a tipp bejott, mindig lesz beloluk a fagyoban. Ezen a vonalon most kiprobalok egy Impresso fele Brazil -t es a Sweet7 blend -et is, remelem azokkal sem nyulok melle.
-
vicces1
aktív tag
Haló, srácok merre felé van némi kofi akció manapság?
(nem bóti!)
-
-
válasz
mtgabor007
üzenetére
A GC-nek nem a legnagyobb erőssége a gőzölés, mindenképp valami komolyabb db-s gép kéne ami bírja és van elég gőz.
-
mtgabor007
csendes tag
Sziasztok! Mit javasoltok, ha a GC (PID, rézcső tuning) mellett pár év után egyre több bosszúságot okoz, amikor a vendégeknek tejhab kell: megvárni, míg visszahűl, stb. Plusz időnként közösségi rendezvényen is jó lenne főzni pár tucat kávét, szintén gőzölve a tejet. Dual bojler vagy hőcserélő kellene. Klasszik márkák, mint San Marco, Sanremo, Cimballi, stb egykaros modelljei használtan még megfizethetőnek tűnnek, ezek már inkább ipari gépek. Van valakinek ilyesmivel tapasztalata, pl hogy lehet kiemelni az ízjegyeket? Nyomás, hőmérséklet adott (vagy legalábbis macera állítani), marad az örlemény, meg az idő...

-
-
paljoc
tag
Ha valakit nem izgatott fel kellőképp a dolog, tesztel is a hölgy, ízeket analizál és 1-10-ig pontozza a tételeket:
https://www.instagram.com/reel/CyqmAmWohE-/?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==
🙈 -
napok óta a casmo tesztpörit isszuk, és hát nagyon rendben van. jól tette paljoc, hogy ajánlotta.

-
iatti
aktív tag
én ritkán tévedek rá ilyen faszbok,insta,podpad meg mittudom én milyen oldalakra. lehet pesszimista kijelentés így az 5x-en túl, de megérett a világ a pusztulásra./ez nemcsak ere a videóra érvényes/ na de hogy legyen valami pozitív is a hozzászólásban, nyomjuk tovább amíg lehet
-
-
b.kov
senior tag
válasz
b.kov
üzenetére
Sziasztok. Sikerült pontot tenni az ügy végére, elvittem a gépet személyesen és főztem egy adag kávét. Természetesen előjött a hiba, így szét is szedték gyorsan.
Nem tértünk ki a részletekre, de gyári hibás volt a gép (csaphiba talán?), így kaptam egy új, bontatlan készüléket.
Három a magyar igazság, az első két alkalommal is megtalálták volna valószínűleg, ha egy kicsit többet foglalkoznak vele. De végtelenül rendesek és korrektek voltak, úgyhogy nem panaszkodom.
Köszi mindenkinek az itteni segítséget is.
-
verti1
aktív tag
Csak ne felejtsd otthon ezt a pokoli jó kis jeges kávét, hogy jól induljon a reggeled….
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
paljoc
tag
válasz
Parci
üzenetére
És ezzel egyetértesz?!
https://www.instagram.com/reel/Cx3c8MTrP7b/?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==
Ennek megtekintése után az ember a napokban itt elhangzottakon olyan rezzenéstelen nyugalommal siklik át, mint én például.🫣😵💫🤣🤣🤣 /ha már voltál oly kedves megemlíteni a téma kapcsán az imént…🙈/ -
Bazsee71
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Csak pár ponton korrigálnék:
- Az is ki lett tiltva, aki nem trollkodni járt, csak belement egy szakmai vitába, és igaza volt.
- Az a saját döntése volt, hogy nem vesz részt a beszélgetésben, megtehette volna. Ellenben az általa folytatott sarazás, hazudozás, félretájékoztatás (sorolhatnám, finom voltam) kapcsán az érintetteknek erre nincs lehetősége. A legfinomabb kifejezés amit erre találok, az az etikátlan.
- Én pl. a közösségtől értesülök, ha éppen velünk kapcsolatban megy a mocskolódás. Nem kértem senkitől, de - szerencsére - ilyen ez a közeg. -
icm
tag
válasz
qvik27
üzenetére
Erre írok mert közben semmissé vált az előző hozzászólás.
Akkor savazom kicsit a Mazzer Philos-t
Azért jó nagy a test ahhoz a kis 64mm késhez képest...
Szuper őrlő aztán lekoccolás után még használd a garat tisztító eszközt, szuper. Csoda, hogy nem kell pofozni... értem-értem síkkéses. Majd ha végre megjön a sculptorom majd jól lefikázom azt is ilyen szempontból. Kíváncsi vagyok mekkora marketinges fogás a saját szabadalmú rotary knocker...Állítható fordulatszámot nem láttam, valamiért nem ültek fel a hype vonatra.
Jó ez az állító tárcsa, hogy lépésköz nélküli vagy ha akarja az ember akkor megvannak a lépések. És nem utólagos megoldás kell, hanem alapból így tervezett. Ez plusz pont.
A babtartály az egészben a számomra legbazáribb.
Takarítás után is elvileg ugyanaz a távolság marad meg a kések között, nem kell újra kalibrálni, stb. Ez szerintem tök jó. Kíváncsi leszek mennyire igaz ez. Elsőre mindenképp szimpatikus. Tehát a késeket egyik oldalról míg az állítás a másik oldalról történik.
Értem miért kell az örlemény tartónak ütköző, noha mások megoldották ütköző nélkül is az örlemény tartó poziciónálását. Szerintem ez felesleges túldimenzionálása.
És a végeredmény lehet tök jó, tök szuper lesz - ami elvárható, csak az én fifikás lelkemet pl ezek zavarják. Majd a Sculptor-t is jól lehúzom ha itt lesz már végre. -
válasz
Cathfaern
üzenetére

Èn nagyon örülök neki hogy van egy ilyen nagyobb kávés cég itthon. Szerintem nem sokan foglakoznak kávés eszközök termék fejlesztésével itt a régióban. Még ha csak indirekt módon is.
Az eddig próbált kávéik pedig jók voltak nálam mindig. De figyeltem is hogy friss pörkölésü legyen. -
válasz
Cathfaern
üzenetére
így van, és nem is bánnám, ha nem lenne több ilyen csörte, mert én sem szeretem, fölösleges, nem ide való stb.
(biztos, hogy volt egy időszak, amikor onnan frissiben kitiltva csak itt tudtak hangot adni a véleményüknek, ezt megértem, de ma már jobb lenne egyszerűen nem szóba hozni a témát itt)
-
Cathfaern
nagyúr
Én csak annyit tennék hozzá a témához (ahogy korábban is), hogy ha nem szimpatikus az AVX (teljesen mindegy, hogy milyen okokból), akkor ne legyen emlegetve itt. Teljesen igaz, hogy: "A KVK csoportba direkt balhézni jártak oda innen. Kifejezetten élvezték, hogy szavakon gyalogolva mindenbe belekötöttek.", nem egyszer volt itt komment emberektől hogy de jót trollkodtak a csoportban (nem szó szerint, de ez volt a lényege).
Én garantálom mindenkinek, hogy ha nem jönne állandóan valaki aki nekiáll viccelődni és / vagy sarazni az AVX-et a topikban, akkor most nem lenne AVX nevű user itt, és nem menne ez a téma. Tényleg undorító volt nem egyszer ami csámcsögés és fröcsögés ment itt, úgy hogy tudott volt, hogy az érintett olvassa, de nem vesz részt a beszélgetésben. Nem túl kultúrált.
Amúgy feltenném a kérdést, hogy aki annyira ki van akadva az AVX-től, az hogyhogy mégis rögtön mindenről értesül amit kiposztol? Nyilván költői... és nyilván akinek nem inge ne vegye magára.Szóval továbbra is csak azt tudom mondani, amit már nem egyszer leírtam: ha egy adott témát nem akarunk a topikba, akkor ne is emlegessük. Ha meg emlegetjük, akkor ne csodálkozzunk, hogy felbukkan (akár személyesen
). Ilyen egyszerű, fórumozás alap szabálya. -
urak, ugorjon mindenki a normál mederbe vissza!
-
-
-
válasz
urbi107
üzenetére
Szerintem érdemes véleményekre guglizni, aztán elolvasni pár szakmaibbnak tűnőt olyanoktól, akik tesztelték, összehasonlították pl.DF64-gyel.
Amit én látok néhány -korábban olvasott- vélemény és az ábrák, leírások alapján:
1. Az alacsonyabb fordulatszám mostanában kívánt dolog, több helyen írják, hogy jobb lesz az így őröltből készült ital. Ezt hozzák is: 190 rpm (vspl. Mignon SD 1650rpm). Fine. Alig gyorsabb, mint a kézik egy pörgősebb emberrel, ha jól számolok.
Naja, aztán jönnek a fejvakarások:
- a sík kések ekkora kerületi sebességnél simán körpályán tartják az őrlemény jó részét, ez meg -ugye- nem jó dolog. Adja magát a kúpos, abból azért könnyebben kihullik a cucc - ilyen került bele. Ez nyilván egy kompromisszum ma.
2. A ferde toronynak ennél a konstrukciónál működésre vonatkozóan elég pici az érdemi hatása, inkább marketing értéke van vsz. Kúpos késnél a megdöntés nem jelent feltétlenül előnyt.
3. Az elektrosztatikus feltöltődésre utalgatnak, ami feltapadásokat eredményez - lehet. Ez sötétebb pörköléseknél erősebben jelentkezik.
4. Mindezektől függetlenül én inkább jókat olvastam róla, ami az eredmény lé ízeire vonatkozik. -
törölt tag
válasz
Parci
üzenetére
A régi dolgokon már nem lehet változtatni.
Akit megbántottam valamivel, azoktól elnézést kérek.
Ok, akkor nézzük a másik részét: Ha van pici ideje, akkor lapozzon vissza és nézze meg a serpenyő másik részét is. Szerintem ha ezt önnel, vagy az ön cégével követték volna el egy másik fórumon, akkor fura szavak hagyták volna el az ajkát. Ez meg a tények másik része.
A KVK csoportba direkt balhézni jártak oda innen. Kifejezetten élvezték, hogy szavakon gyalogolva mindenbe belekötöttek. Ott nagyon jól érzik magukat közel 3000-en. Nem is tudom mióta senkit sem kellett kirakni. Egy dolgot nem szabad: személyeskedni. Vannak viták termékekről. Ha úgy érzi, hogy nem kellek ide, akkor törölje a regisztrációm. 10 évig kibírtam, hogy nem írtam ide, pedig néha nagyon ideges voltam a személyeskedő beírások miatt. Már azt sem tudom hány gúny nevet aggadtak rám és a cégemre. Ráadásul olyanok, akikről nem tudok semmit. Lehet soha nem is vásárolt semmit.
Részemről ez lenne a zárszó.
Döntse el, hogy írhatok ide, vagy sem, de jó lenne végre a gyerekes sérelmeken túl lépni.
Én 1 nap alatt túl tettem magam. Csináljam azt, hogy idézzek be minden sértő beírást és kezdjek rá válaszolni? Aki engem sértegetett, azokkal szemben sem kellene elnézőbbnek lenni. -
válasz
üzenetére
az a helyzet, hogy a cuccok kereskedelme tényleg a világon senkit sem érdekel itt rajtad kívül, akinek viszont anyagi érdekei fűződnek hozzá. nincs teendő a topikban a témában, mert felhasználók beszélgetnek, a vélemény meg szabad és tényleg mindenkinek mindegy, hogy miből mennyit adnak el, milyen áron stb. pont, hogy egy érdekelt fél megjelenése torzítja a véleménycserét, ha már.
a termékekről 90%-ban negatív dolgot itt biztos nem bír olvasni senki. a személyed tényleg nem valami kedvelt, arra már igaz, de a termékek "igazsága" nem sérül. (a fél topik vett kingrinder őrlőt stb. stb.)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eladó Xiaomi Poco F3 dual 6/128GB / 12 hónap jótállás
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- iking.hu Apple iPhone XR 64GB használt White megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- Audi A6 C5 Multimedia - 1/32GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4322
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)