- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Firelli
újonc
Valakinek van tapasztalata kéziörlő pofák beállításában?
Csere után hogyan lehet beállítani a kések koncentricitását? A tengelyen lévő kés az ami a variálható.
Egyszerűen 0-ra zárom és finoman keresem hogy hol egyenletes a forgatónyomaték 1 körbefotdulás alatt, és ott rögzítem? -
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Lehet itt hirdetni alkatrészeket?
Elkészültem a Gaggiuino tuninggal, és pár cuccom: PID, manométer, stb. feleslegessé vált. Van közük teljesen új is (pl.: tágulási).
-
törölt tag
válasz
sz.zs. #130195 üzenetére
Ha jól tudom Kalmár abbahagyta. Régebben leírta az okát. Ebből a babból ennyit lehet kihozni. A vevőink imádják. Pacific-től kaptam egy kis zacsival. Pont olyan volt, mint a mienk. A típusa is ugyanaz. Ez a szállítmány egyébként jobb, mint az 1 évvel ezelőtti. Legközelebb januárban érkezik. Ez a kávé van most: https://interamericancoffee.de/coffee-selection/india-monsooned-malabar/
-
sz.zs.
senior tag
válasz
#31639808 #130194 üzenetére
Én nem értek a pörköléshez, ezért nem tudok állást foglalni. Azt hallottam már több helyről, hogy a Malabart nehéz pörkölni. Viszont amit eddig vettem ( Kalmártól, PallYotztól és Pacifictől ), ill. amit hobbipörkölőként én pörköltem, azok szerintem egységesek voltak.
Vettem most a MM-ban, a 250g-os 04. havi volt így kénytelen voltam a kilósból venni, meglátom majd ha felbontom… szerintem hétvégén kerül rá majd sor.
Az amazonos képen lévő babok szerintem nem olyan veszélyesen tarkák. -
törölt tag
válasz
sz.zs. #130165 üzenetére
Gondolom elhiszi, hogy nem a Loring a gyenge láncszem. Az Interamerica cégtől a legjobb minőségű AA-st vesszük. Megírták, hogy a vevőik tudják és elfogadták, hogy ez a kávé ilyen. Nem egyformán érettek a babok. Nálunk az egyik legnagyobb sláger a Brazil Santos után. A legfrissebb szüretből vásároljuk folyamatosan. Mint írtam, vásároltam több hazai pörkölőtől ebből a kávéból. Mindegyiké ugyanilyen tarka volt. Több pörkölő is ugyanezt mondja erről a kávéról. A kávé ízét szerintem nem befolyásolja, de akit ez zavar, talál még nagyon sok más típusú kávét, amit megvásárolhat. Ha valaki vásárol más pörkölőtől, örülnék, ha lefotózná és berakná ide is.
Találtam egy hasonló fotót:
https://www.amazon.com/Fresh-Roasted-Coffee-Monsooned-Malabar/dp/B00GSVPZGY[kép] -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Firelli #130192 üzenetére
Amennyire tudom igen.
Amúgy az 1zpresso késeket nem célszerű leszedni a tengelyről, mert azzal vannak kalibrálva, szóval nem lehet csak úgy cserélgetni, mint pl. Kinu esetén. Ha leszeded, akkor még ha ugyanazt is rakod vissza, újra be kell állítani, hogy középen legyen.
-
Firelli
újonc
Minden JE-Plus Italmill késeket használ?
Vettem egyet, plusz mellé kértem egy Italmill kés szettet, megakadtam a szétszerelésnél, mert a tengelyre menő kés csavarja elnyelódott. Vizsgálgatom a két kést, de geometriában nincs eltérés. A gyári kése sokkal mattabb, de kb. ennyi. -
Topuka
csendes tag
Sziasztok,
Tudtuk linkelni esetleg itthoni üzletet ahol vannak kirakva E61-es gépek?
Jó lenne látni egyet élőben mielőtt megvennék valamilyet.
Köszi -
Papacoffee
csendes tag
válasz
Flashback #130183 üzenetére
Én korábban leveleztem a forgalmazóval és azt mondta, hogy ehhez a legelső szériához nem ajánlott ez az okositó készlet.
Nekem is ez van és nagy megelégedéssel használom több mint 8 éve.
Bár vannak korlátai. A bab kidobó ajtó néha beragad. Ez típushiba volt ezért van a készletbe az újabb ajtó.
Amikor Balázsék régen meghirdették a házi pörkölő versenyt azon holtversenyben ötödik lettem 83 ponttal ha jól emlékszem.
Úgy, hogy nem tudtam róla, hogy filtert kell pörkölni. Én alapból világosra hagytam.
Tolod a hatos programon fülelsz, nézel és szagolsz. Aztán vagy manuálisan hosszabbítasz vagy hamarabb leállítod. Ez mindig bab függő.
Nekem az éven kiégett a fűtőszála. Háztartásigép szervízbe hajtottak bele másikat 14 ezer volt igaz én 800 wattosra kértem ami erősebb mint a gyári ami benne van. Szerintem javára vált. Korábban a Hottop is kísérletezett nagyobb teljesítményűt fűtővel. -
Szabász
csendes tag
-
Szabász
csendes tag
Sziasztok!
Eladó Hottop kávépörkölő 140.000Ft
Használtan vettem és két évig használtam, tökéletes kávét lehet vele pörkölni pár hetes, hónapos gyakorlás után. A pörkölön 7db program választható ki manuálisan én egy ikea-s maghőmérővel követtem a hőmérsékletet 90-250C között változik. A programok kb 25 percesek, manuálisan bármikor leállítható. Hűtési rendszere hamar alapállapotra start hőfokra (90C) állítja a gépet, egymás után többszőr könnyedén lehet pörkölni. Nekem egyszeri mennyiségre 150-200g lepörkölése vált be a gyártó által javasolt 250g-nál nem lesz egyenletes a pörkölés arabikánál. Két darab szűrő van a gépben a füst csökkentésére lakásban konyhai szag elszívó alatt használható. Szűrők vannak még pluszban, illetve maradtag kávés zacskók. Zöld kávét könnyen be lehet szerezni ajánlott AVX, Kapucziner. Én legtöbbszőr innen rendeltem : https://roastrebels.com/en/green-coffee?p=1
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
tKb.
tag
Sziasztok!
7 hónapja vásároltunk egy Sage Bambino Plus kávéfőzőt, amelyet kizárólag desztilált vízzel használunk (1,2g epsom, 0,3g szódabikarbóna/5L).
A kávéfőző 1 héttel ezelőtt kijelezte, hogy vízkőoldást kellene végrehajtani, de a használati utasításban benne van, hogyha az ember 3 havonta cseréli benne a vízszürőt akkor nem kell. Na mi erről elfelejtkezdtünk, úgyhogy nem volt cserélve. Mit ajánlotok, rendeljünk bele és cseréljük 3 havonta a vízszürőt annak ellenére, hogy nem csapvizet használunk és most rendeljünk vízlágyító port is és nyomassuk át rajta vagy mennyire kell ezt a részét komolyan venni? Tablettás tisztítást azt csináltuk amikor jelezte, mert azt kaptunk hozzá pluszban, illetve minden kávéfőzés után egy üreset is leszoktunk főzni, hogy tiszta legyen az ahova a kart betesszük. Ennek van értelme?
Szóval a tisztán tartással kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni.
Illetve az is kérdésem lenne, hogy az első hónapokban elég konzisztesen sikerült vele kávét főzni. Párommal együtt szoktunk inni és minimális különbségek voltak csak az első és második lefőzött kávé között. Ez a különbség nőtt, van, hogy az első 16g-ból tök jól ki jön ilyen 30-35 g, de második már 40-hez közelít vagy akár több is lesz. Ezt a problémát lehet orvosolni valahogy?
Nagyon köszönöm előre is a segítő hozzászólásokat és szép napot Nektek!
-
inf3rno
nagyúr
Fűszerhez szeretnénk darálót. Valami kisebb térfogatú állítható szemcseméretű kávédarálóra gondoltam, ha tud por finomságút, az tök király lenne. Valszeg kézi lesz, mert olcsóbb és könnyebben tisztítható. Tudtok ajánlani valamit?
-
kk831228
addikt
válasz
Peti...(16v) #130176 üzenetére
Hőmérséklet szabályzás jobb viszont nincs flow, flow-t fontosabbnak gondolnám...
Nem mintha veszélybe lennék, hogy hirtelen el kell döntenem...
-
válasz
Peti...(16v) #130176 üzenetére
869-ért is van
De az R58 kétlem, hogy jobb lenne. -
kk831228
addikt
válasz
Peti...(16v) #130161 üzenetére
Hát jahh, azért a szivattyú se mindegy, csak a Bia a legjobb ár/érték arány most...
-
sihu
tag
Mit javasoltok, mi a legolcsóbb módja daráló bejaratasanak? Timemore Sculptor 78s eseten erősen ajánlják presszózás előtt.
-
válasz
vicces1 #130167 üzenetére
Már írtam korábban, nekem a pacikkal az volt a tapasztalatom, hogy a kilós kávéik jobbak. Amit 250 g-ost vettem tőlük, az egyik sem volt igazán jó, viszont kilósból a malabar is meg a perui is bitang jó tudott lenni, és gyenge csak néha volt. Malabart a céghez az elmúlt években is vettünk párszor, azok is rendben voltak.
-
vicces1
aktív tag
válasz
sz.zs. #130165 üzenetére
Szia, neked nem okoskodok, de milyen arányt tartasz, hőfok, mennyiség, lefolyás Malabarnál,?
Nekem 87, 1/1,25 max1/1.5, viszonylag gyors lefolyás adja a legjobbat, előáztatás nem kell.
Így nem vészes a koffein.Nálam volt még tavaly a szegedi,(már nem veszek) mert van mm-ben, az jó volt, csak gyorsan változó.
Pacific 1x kurva jó, aztán nem annyira.
Kalmárt sajnos nem ittam, PY meg mindig very nice.Ja, Kapucziner nem volt rossz, csak kicsit túl volt pörkölve szerintem, láthatóan is sötétebb. Eleve világosabbak a nyers babok a sajátos érlelési mód miatt.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Tomace91 #130162 üzenetére
Valóban , köszönöm. Megnézem mit lehetne még onnan rendelni aztán lehet rápróbálok. Bár ha jól emlékszem pont ezzel a kávéval volt többeknek problémája. Talán nagyon tarka volt?!
Ezen azért csodálkozom, mert a Gene -nel a Malabart én nagyon egységesre tudtam pörkölni. -
válasz
Peti...(16v) #130161 üzenetére
Ah igaz, úgy viszont nem éri meg a pénzét.
-
stereofan
tag
Bemutatkozik az új Brikka:
"Tradíció találkozása az innovációval
Az alsó rész kialakításánál a valaha készült első Moka inspiráló hatással volt ránk.
Az új dizájn erősíti a kapcsolatot a Brikka és az eredeti Moka között.
Az új kialakítás és különösen a karcsúbb víztartály jobb nyomáseloszlást tesz lehetővé, így tökéletesítve a kávéfőzés folyamatát és az elkészült kávét." -
sz.zs.
senior tag
Tudtok ajánlani nekem valami jófajta Malabart? Utoljára Kalmáré volt a “hűha”, de nála nem látok. Paljocé 120-ra emeli a pulzusomat, úh azt kihagynám, pedig ízlene amúgy. A Pacific annyira nem jött be, az avx pedig 50% robusta. Van még amit érdemes kipróbálni?
-
Topuka
csendes tag
A profitec 600-as gépből van olyan ami fa karokkal van? Fekete ház gondolom nincs, mert azt keresgélem egy ideje.
-
vicces1
aktív tag
Mostanában, akár idén volt rendelése valakinek Hasbeantől?
Előkerült a fagyasztóból pár gramm 2éves Colombia rejtett kincs.
Megkönnyeztem, olyan finom volt.
Azóta is No.1 maradt nekem.Esetleg összeállhatunk egy közös rendelésre.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #130148 üzenetére
szerk.: most hogy írod, rémlik, mintha te lettél volna ilyenen, ezek szerint ez volt az. thx!
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
nyáron el szerettem volna végezni egy barista okosítást, leveleztem a goosebumps-al, meg telefonáltam is 3-4 kört, de mindig mondták, hogy dolgoznak rajta, aztán hopp elment a nyár és nem lett válasz. kár, mert nagyon kipróbáltam volna náluk a dolgot.
hol máshol lenne érdemes ilyen 3-4 napos okítást elvégezni? -
-
Topuka
csendes tag
Sziasztok,
Kinéztem magamnak egy presszógépet, quick mill dual boiler.
Egész pontosan ezt:
Először lelit bianca volt a cél, de ez nagyon tetszik, és tulajdonképpen a nyomásprofilozás nem mozgat. Másban meg nem nagyon különbözik a belseje.
Hozzá pedig egy Eureka single dose-t feketében.
Ez lesz az első ilyen gépem. Kíváncsi lennék a véleményetekre.
-
törölt tag
válasz
MPowerPH #130135 üzenetére
Ez a fajta zacckiütő nem az igazi. Olyat kell venni, amiben van szilikon rúd. Pl ebben.(L:/dl/upc/2023-10/20/574573_ti0hcbaew5jgmzn0_9j35.jpg)[kép](/L)
-
MPowerPH
félisten
A tamper, disztributor, WDT, puck screen is jol jonne, meg nincs belole... Jah, knock boxom sincs. Persze a nelkul meg lehet elni, inkabb az eszkozok tartojanak es tamper allvanynak vennem.
Tamperbol is a gyari Lelit van, egy ilyen kalibralt rugos pedig sok user errort kiszur.Most mar van helyem a kaves cuccoknak, eddig pont az volt a visszaterto ero, hogy nem tudtam hova rakni.
-
Anubris
őstag
válasz
MPowerPH #130135 üzenetére
Én mikor árban összehasonlítgattam a cuccokat nem jött ki olcsóbbra a Normcore.
Ezeknél mindig van 20% akció.
Mondjuk ez egy érdekes szett 2 tamper is van benne, nem tudom mennyire kell neked.
Vicces mód én először csak pár dolgot vettem tőlük, mostanra már kb megtehettem volna azt is hogy egy full szetet veszek.Wdt, tamper station, puck screen, filter paper, distributor, rugós tampert vettem meg.
Magasítót nem, mert szerintem az IMS kosárhoz ez sem lesz jó, inkább majd valami olyat keresek amit betudok akasztani és nem a mágnesességre hagyatkozom.Ha már szóba jött az IKAPE, a hagyományos 1.7mm puck screent próbáltam és az a bajom vele, hogy hiába melegítem elő a puck screent, a pogácsa puck screen közeli része átázik rendesen viszont a szűrőkosár alsó részén lévő nem igazán, és ezért kiütésnél is már látni, hogy nem tökéletes mert széttörik.
Tegyek beáztatott filterpapírt a kosár alá, vagy hogyan tudom elérni, hogy rendesen az egész átázzon? Ha durvábbra őrölök az sztem nem lenne jó, mert túl gyorsan lefolyna.
A másik spécibb kialakítású puck screen használata esetén nincs ilyen gondom.Nem minden esetben következik be ez a jelenség, csak nem igazán tudom, hogy mi okozza és hogyan tudom ezt elkerülni. Tegyem magasabb hőfokra a gépet? (Dedica most közepesen van a vízhőfok) Várjak többet bekapcsolás után?
-
hoffaboy
csendes tag
válasz
mézespálinka #130138 üzenetére
Én ezzel a fajtával használom, jól illeszkedik.
-
mézespálinka
senior tag
-
MPowerPH
félisten
IKAPE espresso kit mennyire lehet versenykepes a Normcore mellett?
-
TDX
tag
válasz
mézespálinka #130132 üzenetére
Pontosan. Illetve később mikor lesz hattyúnyakúd, is ott lesz a lehetőség hogy tudsz áztatásosan (de papírral szűrve) is főzni kávét.
-
Uyuarasy
tag
válasz
ici169 #130129 üzenetére
Nem tudok ilyenrol, en ugy kezdenek neki hogy atalakitanek egy szimpatikus portafilter tarto modellt es melletennem ezt a CAD rajzot, majd korbemernek egy igazit hogy mennyire merethelyes a modell.
-
TDX
tag
válasz
mézespálinka #130130 üzenetére
mást csinálnak mint a switch. A drip assist arra jó, hogy segít egyenletesen csöpögtetni a dripperedben lévő kávéra a vizet. A Gabi Master B kb. ugyanez. A drip server az egy kancsó, beépített V60-nal. Ezek közül egyik sem tudja azt, mint a switch, pontosabban hogy elzárod a drippered alját és tudod áztatni a kávét anélkül hogy lefolyjon a víz.
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Kicsit megkésve(korábban írtam), de sikerült kóstolni filtert tegnap, bejövős volt, kell itthonra. (daráló, kávé, mérleg van-de lesz jobb). Korábban érdeklődtem itt és a hario switch-et ajánlottátok, ami használható áztatásos módszerrel, és majd később v60-ként is.
Na már most, amiért írok, elkezdtem keresni hol vegyem meg, és hát azóta bejött egy két termék, amiről fogalmam nincs, jó-e/kell-e nekem. Pl.: drip assist, drip server, GabiB dripper. Ez a drip assist pl egy smia v60-ból csinál "switch"-et? Vagy ezeket a termékeket engedjem el, irány egy Hario Switchért és kész? -
ici169
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnénk egy robotos bemutató gépet csinálni, melyben egy örlő (valószínű Graef) és Gaggia Classic lenne.
Szükségünk lenne ehhez egy 3D modellhez a Gaggia Classic-ról, vagy a fej és a kar párosról, hogy ne kelljen visszarajzolnunk.
Tud ebben valaki segíteni? -
b.kov
senior tag
válasz
#31639808 #130123 üzenetére
Köszönöm, rendes Tőled, hogy még helyettem is kajtatod őket.
Valóban nem vakszűrős a masina, legalábbis gyárilag egy lyukas szilikon szűrőt kaptam hozzá tisztítás céljából, amit tablettával javasolt használni.
Sikerült időt szakítanom leszedni a felsőszűrőt és megnézni a gyári szilikon tömítést. Látszólag hibátlan állapotban van, a felsőszűrő alatti részen sem találtam elváltozást.
Összeszerelés után kipróbáltam a szilikon szűrővel tabletta nélkül - itt a nyomás hiányában a hiba sem jelentkezik. Lefőztem 2 adag kávét (gyári, illetve IMS kosárral), ugyanúgy tapasztaltam a szivárgást.
Ezen a ponton viszont kicsit tanácstalan vagyok.
Arra gondoltam még, hogy lehet elviszem személyesen Szigetszentmiklósra a Fast szervizbe, aztán lefőzök nekik egy adag kávét ugyanúgy, mint itthon teszem.
Egyébként telefonon említettek valami használhatót, ismerős volt-e nekik a történet?
-
Firelli
újonc
Valakit érdekel egy bejáratott hibátlan állapotú 6 hónapos Kingrinder K4? 40e-re gondoltam érte. Miskolcon van
-
sailon
csendes tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam, hogy pidelt silviáról váltanék robotra vagy flair 58-ra. A workflowja nagyon tetszik ezen eszközöknek, viszont nem tudom, hogy az elkészített ital minőségében mekkora előrelépés lenne. Leginkább casmo espresso pörkölésű kávékat iszom, az örlő pedig egy c késes royal.
Mivel a robot és a flair között egy jelentős különbség van árban, érdekelne, hogy megéri-e a flair a többlet költséget, vagy egyáltalán érdemes-e váltanom? -
b.kov
senior tag
Köszönöm mindenkinek.
Holnap/hétvégén megpróbálom vakszűrővel is, illetve megnézem a gyári tömítését, hogy látok-e rajta valamit.
Szétszedve általam nem volt még, a szerviz szerint leszedték a burkolatot és úgy sem tudták reprodukálni a hibát.
-
Jolida
tag
válasz
b.kov #130110 üzenetére
Vakszűrővel próbáld ki.
Ha azzal nem csak csöpög, hanem folyik/spriccel is, könnyebb megtalálni a törött vízcsövet/cső rögzítést (valószínűleg a pumpa és fej között).Ha termoblock valamelyik tömítése folyik, valószínűleg az egész blokkot cserélni kell, mert külön -állítólag- nem kaphatók a tömítések:
[link] -
icm
tag
Újra néztem jól lelassítva. Előző kérdéseim tárgytalanok. Ez nem a kar felől jön.
Érdekes, hogy x idő után lép fel a hiba, a nyomás már felépült, aztán az is lehet ennyi idő alatt ér le... volt-e szétszedve? Lehet egy bojler-fej tömítés kell, vagy gőzcsap tömítést kell cserélni, esetleg valami kis tömítést. Ránézhetek ha gondolod. -
-
Anubris
őstag
Kilencesben kávézni még nem voltam csak menüzni. Az utcában van egy lakásom szóval elég sokat járok oda, majd benézek arra is.
Különösen a stílus engem most nem is érdekelne, hanem csak mint összehasonlítás megnézni, hogy amit én produkálok otthon az vajon jó-e vagy sem. -
b.kov
senior tag
válasz
b.kov #129574 üzenetére
Sziasztok,
Ez a történetem valahogy sehogy nem akar a végéhez érni.Tehát adott egy Sage Duo Temp Pro, aminél a kar felett a főzés kb. 25-30. másodpercében elkezd csöpögni a víz (a LOCK felirat felett). Gyári/Normcore karral, gyári/IMS kosár kombóval mindenhogy. Általában sima 1:2 arányt követek, tehát semmi szélsőségeset nem próbálok.
Rövid videó a jelenségről itt.
A Sage szervizt (FAST Hungary) megjárta kétszer is, náluk "nem sikerült reprodukálni a hibát" - holott nekem 10-ből 10x sikerül, úgyhogy velük befejeztem, mert úgy érzem, hogy a szándék sincs meg részükről.
Valakinek lenne esetleg ötlete, hogy merre tovább? Érdemes lenne elvinnem még valakihez? Esetleg arra gondoltam, hogy DIY módon szilikonnal körbehúzom, de az tényleg már az utolsó dolog lenne, amit próbálnék.
-
goom
senior tag
válasz
Anubris #130107 üzenetére
Szombathelyi vagyok én is, és bevallom, nekem csalódás mind a Modam, mind a Balmora. Ez utóbbi még csak-csak, tejesekkel... de nekem még a stílus, "a hely szelleme" se jön be. Vagy csak túl öreg vagyok azokhoz...
Picit odébb-a Kilencest próbáltad-e már? Nekem az a leginkább tetsző a városban, bár nem specialty, nincs virágillat és citrusos utóíz... Finom kávék (sokféle) viszont igen.
És persze mindenhol jó, de legjobb otthon. -
MPowerPH
félisten
válasz
pythonubung #130099 üzenetére
Akkor meg varok vele egy keveset, mert ha veszek belole, akkor csak 1Kg, ugy kevesbe emeszthetetlen az ara, de nem akarok mellenyulni.
-
Anubris
őstag
válasz
Cathfaern #130013 üzenetére
Köszi. Cliniket megnézem most hétvégén.
Modamot ma próbáltam, hülye voltam dupla helyett sima espressot kértem, de cukor nélkül ez sem ízlett annyira, 1 cukorral már jó volt.
Aztán kérdeztem se nem túl savanyú, se keserűből milyen szemes kávéjuk lenne és a Bányai Csokis Kuglofot ajánlották, egy csomaggal vettem is belőle.
Nincs rajt a csomagoláson, de a cremaból ítélve ez 100% arabica lehet?
18g-ból 36 g nekem ennél a kávénál is 2,5-3 kocka cukorral jön be.
1, Ti ekkora mennyiségeket mennyi cukorral szoktatok inni?
2, Ha dupla espresso helyett sima espressot szeretnék csinálni mi az egyszerűbb módja?18 grammos kosárból, ha a nyitott szűrőkosártartó helyett azt a 2 helyen kiömlő kart vennék, lehetne 2 espressot készíteni a dupla helyett?
Vagy a meglévő kosárral18 gramm kávét 18 gramm kifőzésnél állítsam le?
Vagy vegyek kisebb szűrőkosarat? De azt hiszem azt nem szokták annyira ajánlani kezdőknek. -
Toobee
veterán
Lucaffé Mamma Lucia AlzaPlus-szal 5210 Ft+boxba ingyen hozzák, úgy látom nem rossz ár klasszik vonalon. Sajnos nem tudom, hogy mennyire friss.
-
paljoc
tag
válasz
RetepNyaraB #130083 üzenetére
Mivel kb. fix szortimenttel üzemelek plusz nagyon pici a gép kapacitása /2kg/, itt nem keletkezik jelentős mennyiségű beállító vagy félrement pöri /sőt rendes se🤦♀️🤣/, az meg simán elfogy családon belül automatába, kotyeszba. Értékesíthető mennyiségű tesztpörkölés inkàbb azon szezonális pörkölőknél van, ahol havonta új tételek kerülnek bemutatásra, és mondjuk egy 20-30kg-os kapacitású gép üzemel. Gondolom legalábbis, mert sosem volt ilyen nagy gépem és sajnos nem is lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest