Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kk831228
addikt
Szántód Bubistro, ha valaki arra jár éppen... ☝️👌
-
-
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
nyilván a kávé a lényeg

nézd, én végtelenül elégedett vagyok azzal, amit itthon iszunk, tehát a gene megüti a szintet. évek óta outsiderként figyelem az egész kávés témát emiatt, ez nem lenne így, ha középvacak végeredményt adna. de, én nem a szélsőségre célzok vele (legvilágosabb, legérzékenyebb, legsavasabb filter), szerintem az szenvedés, nem hatékony és pláne, ha ilyen céljaim lennének, más eszközt választanék hozzá.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Megmondom őszintén, arra már nem emlékszem, hogy mennyire konzisztens a Gene, csak hogy nem szenvednék vele. De nagyon patent kávék futottak be a nevezőktől, nem csak az első helyezettől.
Nálam a sorrend továbbra is: zöld minőség ‹ gondosság/odafigyelés ‹ gép. Ebből éppen az első a legnehezebb, mert otthoni pörkölésnél nem tudsz bekérni 20-30 mintát, hogy aztán rendelj belőle 5 kg-ot. -
válasz
Bazsee71
üzenetére
te is tudod, hogy ez nem így működik. néha nekem is elsül a kezem vele. legközelebb ugyanúgy csinálom és más lesz kicsit. őrültség lenne oda célozni, mert tele lennél alulpörkölt kávékkal (ha picit tovább megy, attól még jó lesz, de ha hamarabb állsz meg... szívás).
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Parci
üzenetére
Az eltérés inkább ott van, hogy a darálók által produkált eloszlás görbe nem csak eltolódik ahogy változtatsz a finomságon, hanem maga a görbe alakja is változik. Szóval hiába állítasz be két receptet ugyanolyan EY-re finomabb őrleménnyel meg durvábbal, más lesz az íze, mert más az őrlemény eloszlás.
Persze mindez már erősen a részleteken való rugózás
Meg preferncia kérdése is. Ha csak annyi a lényeg, hogy legyen egy finom filter kávé, akkor az működik mindkét verzióval. Vagy ugye fogsz egy Switch-et / Clever-t, aztán kis túlzással nem is számít milyen az őrlemény 
-
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
ugyanezt megcsinálhatod finomabb őrleménnyel is. de világos, ha még az időt/agitációt is csökkented, még aluloldottabb lesz. nyilván vannak bizonyos vegyületek, amik így nem oldódnak ki, míg finomabb őrleménynél meg de, aztán kávéfüggő, hogy ez így finomabb lesz-e.
-
válasz
Toobee
üzenetére
én is a forté filter késsel csinálom a presszót, a presszó kés nyomába sem ér. ami a "durvább őrlemény, lassítva" kofit illeti, presszóban legalábbis nagyon kávéfüggő volt, hogy minek állt jól, én végül leszoktam róla (hiszen a saját pörikhez igazíthattam mindent, ott meg kb. sosem volt szükség rá).
-
Toobee
veterán
válasz
Parci
üzenetére
Ha olyan a késprofil, akkor szükséges. Lagom P64 brew késsel például hiába tud lisztet, az már nem jó. 0,5 alatt általában keseredik. Ezért zenél vele minden, aminek jó a 0,6-0,7, például etióp kavek. Kaptam most tippet orvostechnikai papírra, amivel elvileg egy egész fokozatot tudok durvítani, ami nagyon-nagyon báró lenne.
Filter álláson pedig rendkívül jó, ott meg pont az a szuper benne, hogy szuperfinom álláson se keseredik, nem szárít. Ez meg már csak az én hülyeségem, hogy presszózni akarok ilyen profillal. Volt olyan, hogy véletlen AP Gagné álláson maradt (1,5). Robottal szinte a kar tomegetol csöpögött le, az egyik legjobb kávé volt abból a zacsiból
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Toobee
üzenetére
Persze, a módszer működik Gabi-b és társaival is, a kanál csak egy alternatíva.
Egyébként ezen a lassabb papíron gondolkoztam már én is, mint alternatíva, és akkor nem, vagy kevesebb wdt is elég lehet. A cikk írója is preferálja a "füles" hario papírokat épp emiatt. De jó tudni, hogy akkor cafec light-al ez jól működik
-
Toobee
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
Cheapest way to make high-clarity coffee
Ezt a receptet próbálgattam, kicsit alakítottam rajta, mert a wet wdt és a vízterítő nélküli öntés nem igazán tartozik a kedvenceim közé. Szerintem sokkal jobb eredmény érhető el egy olcsó, Alis screennel vagy Gabi-B-vel.
Szóval azt már a kölcsöndarabbal kipróbáltam, hogy a durvább őrlés tényleg szebb arcát hozza a kávéknak, amiket idáig ittam vele, ezért arra gondoltam, hogy keresek olyan papírt, ami lassú. V60-1-hez egy Cafec T-92-t rendeltem és úgy néz ki, hogy hozza, amire gondoltam.
Lehet jó durvára őrölni, de mivel nagyon lassú papír, a kontaktidő elég magas marad így is. Durvább őrleményes receptekhez ajánlom kipróbálni (Hario teljes szortimentet végigittam már szerintem (barna, fehér japán és holland is).
1ZPresso ZP6
-
-
Safi1988
csendes tag
Sziasztok!
Van itt bárki, aki upgradelte az E61-es gépét flow controll kittel? Van egy VBM gépem, és szeretnék játszogatni a nyomásokkal. Néztem a YT-on néhány videót, a beszerelés nem tűnt agysebészetnek.
Ha van valakinek tapasztalata, szívesen fogadom.
-
mjxb90
csendes tag
Sziasztok!
Akad itt valaki aki Szegeden / vonzáskörzetében rá tudna nézni egy Gaggia Baby-re?
Van némi problémám a géppel..
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
xdpeti0
üzenetére
Graefet sokat kell pofozni, alátétezni kell utólag és nagyon szűk a presszó tartomány. Nem azt mondom, hogy nem a legéletképesebb vétel presszóra 50 pénz alatt, de nem sokban marad el kényelmetlenség szempontjából egy kézitől.
A helyedben megfontolnám azt a Kingrander K4-et mégis. -
Sziasztok!
Szeretnék venni egy kávédarálót de olyan 50 ezer forint körül ha egyáltalán lehetséges.
Elektromost szeretnék nem kézit. Tudom hogy ebben az árban kézivel már lehet egy okésabb kávét lefőzni viszont nem csak én használnám és a kényelem szempontjából elektromos lenne a jó.
Néztem már a Graef CM702-t ami belefér ebbe a büdzsébe.
Nem ismerem az AVX termékeket de azok között is van olyan ami ez az ár környékén csücsülnek.
Természetesen azért kérdezem mert szeretném azért a ti tapasztalataitokat és szakértelmeteket is meghallgatni.
Ebben az árban tudtok olyan elektromost ami jó (vagy legalább elfogadható) espresso kávét tud darálni?
Köszi szépen! -
-
rgb0007
csendes tag
válasz
rgb0007
üzenetére
Tényleg, innen az összes tuning be lett szerezve:
Coffee SensorEzeken kivük még pid is van...
Szóval ezért merült fel az Unifilter...
-
rgb0007
csendes tag
válasz
lojzi1
üzenetére
Igen csak pre, és kell a 100db, nyilván akinek Cremina-ja van eleve többet költött már, és Svájcban lakik, szóval nem gond 365 USD-t kiadni erre...
Bár biztos van olyan fanatikus La Pavoni-s is aki esetleg megveszi.
Mondjuk tervben van egy Cremina vásárlás is majd. De akkor így eldőlt, hogy a 49-s lesz.
-
rgb0007
csendes tag
Unifilter használók...
Szerintetek van értelme La Pavonihoz , mondjuk ha pont lenne rá keretem?
És már csak ez hiányzik, hogy kimaxoljam?

-
rgb0007
csendes tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Szerencsés vagy, egy működő szolgáltató államban élsz, kellemesebb fizetéssel, és szociális hálóval, jogbiztonsággal...

Itt meg nem érzem, hogy bármit is kapnék a befizetett világ bajnok áfa után.
Mindegy, általában keleten lehet beszélni a kereskedőkkel, hogy optimalizáljuk az áfát.

De hogy kávés téma maradjon, tudok esetleg USA pörkölőket javasolni, kitől lenne érdemes rendelni?
-
Toobee
veterán
válasz
Parci
üzenetére
Nagy segítség ez a magyar családoknak!
Reggel vidékről felfelé épp ezt hallgattam:A magántőkealap az új offshore? -
Toobee
veterán
1ZPresso ZP6
Fizetendő: 1 500 HUF (VÁM) + 19 384 HUF (ÁFA) , valamint DHL szolgáltatási díj: 3 970 HUF. -
-
vicces1
aktív tag
Hello, kóstolta valaki a Geishat PY-tól?
-
hyperspace
őstag
válasz
hyperspace
üzenetére
-
kk831228
addikt
Hello Buda kávézó, kellemes meglepetés, pedig elsőre nem jósoltam sok jót de miután megláttam a Casmo - s zacsit meg az EK 43 - at, meg a csajszi mérlegelését, kezdtem bizakodni. Nem csalódtam, ajánlott ha arra jártok...
-
JackFeryll
őstag
Felraktam egy C késes cukrásztölcséres majort. (130)
Illetve a pides mini gaggiát picit jóárasítottam (110). -
Sped
aktív tag
A legújabb kütyük, amitől mégjobblesz a kávé
-
Tragger
tag
Pápán van ajánlott kávézó? A térképen nincs jelölve egy sem.
-
rgb0007
csendes tag
MPL-hez képest a DHL pofátlan összeget leszámláz...

Egyébként fura, mert 199 usd, most olyan 180 eur, amire elméletileg már vámot is kellene fizetni, ami max 3%, de általában 0 %...
Milyen árat írtak a ZP-sek a szállítóra.
Ja meg amit még nagyon utálok a DHL-ben, hogy a saját szállítólevelüket nem fogadják el vámolási alapnak... De ha szerkesztesz valamit azt igen.
: D 
Régi szép idők, amikor be lehetett menni még az Orczy térre.
-
TDX
tag
-
rgb0007
csendes tag
Sziasztok!
ZP6 vásárlásnál, milyen sarcok várhatók még, amíg megérkezik?
-
icm
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Jobb műanyagból és valószínű jobb a hajtókar felületkezelése.
Megnéztem közben mit mond a gyártó a "használati útmutatóban", hogy kell összerakni pl a presszó kés esetén. És azt tanácsolják, hogy ha teljesen betekerted akkor utána nyiss két kattanásnyit az alsó késtartón. Elsőre nem akartam elfogadni, hogy annyira össze vissza van furkálva - de a kúpos őrlőjükhöz is valószínű ezt használják, a két test nem ugyanaz, de az is egy jópofa elgondolás lenne, hogy ha akarsz akkor bármikor vehetnél külön pl egy kúpos őrlőházat és csak rácsavarod a testre. Én értékelném ezt az elgondolást.
-
icm
tag
válasz
Toobee
üzenetére
A markolat az pl a Kingrinderemen - ahogy a gyermek mondja - nyüszögött. Adtam egy kis zsírt neki, előtte kitakarítottam és ment a zsír. Azóta szépen jár, jójó csak 88$-os legalja puruttya őrlő. Kíváncsi vagyok a Comandante-ra vagy a ZP6-ra mennyire nyűszög

Lance is majd biztos kipróbálja, párszor beleénekelve
Egyébként tetszik, hogy két komplett késtartót kapsz. Remélem mint a Niche Duo esetén itt is váltanak majd, hogy 219$ a dupla késes de ha csak az egyik kell akkor valamennyivel olcsóbb lesz. Persze ez csak saját vágyálom mert én a filter kést kihagynám. -
icm
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Elmond szépen mindent, de az összefüggést nem (feltétlen) érti.
Nyikorog a markolat, amikor levette nem nyikorgott. Egy kis szilikonzsírt nem rak alá, hogy a markolatba nyomott műanyag ne súrlódjon a hajtókaron.Elmondja milyen frankó, hogy a presszó késnek nagyobb a felülete egy 58as késhez képest - emiatt is tekerés közben eléggé nehezen tekerhető és hasonlóan búgó hangot ad mint a kúpos őrlő. Nyilván mivel nagyobb a felülete... még jó, hogy nehezebb darálni / érezhető az összes fog

A nulla pontja eltolásban van a presszó és filter kések esetén, más a kések vastagsága ezt mondja is. A késtartó alsó rögzítésénél el tudom képzelni, hogy presszó kés esetén nem tekeri be teljesen és tudja a nulla jelzéshez igazítani a nullpontot. Ha lenne más gyártónak kése, elképzelhető más vastagságban akkor szerintem így tudná a nullapontot minden késhez igazítani. Ha nem ezért van és tökig kell tekerni és zavaró, hogy a presszó kések nem nullánál zárnak össze akkor a presszó kés tartójából kicsit lemunkálva lehetne közelíteni a nullához. Kell egy esztergályos. Nyilván lehetne pl a késeket olyan vastagságúra gyártani, hogy ez ne legyen probléma. De ezt én speciel nem érzem problémásnak, inkább a fentebb említett gondolatom miatt átgondoltnak.
Egyébként szimpatizálom, a Pietro asztalra támasztós ide-oda dőlő kialakításához képest mindenképp jobb lehet. Azért nem ugrándozom, hogy vegyek egyet... de ha ismerős megy usába már más a helyzet. Amazonról 216$ + 113$ (import és szállítási költség) ennyiért nem kell köszi.
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Van review róla, érdemes megnézni. Mondjuk egy korty kávéból ennyi ízjegyet felsorolni
Amazonon mindennel együtt valami 270-80 EUR -
-
Toobee
veterán
CafeSing Orca-t próbálta már valaki?
-
-
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egy junior IT-s fizubol is vigan kifizetheto egy alberlet, medior v senior eseten meg plane. Nem kell 3 diplomas MIT expertnek lenni.
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
Nem direktben neked, de;
második nejem baráti köre (20 évvel fiatalabbak nálam) nagyobb része közgazdász, informatikus, CEU doktoris és egyéb jelen sikerszakmák, képzettségek. Mostanra azért mindenhol van ált. két gyerek, vagy legalább komoly tervben. Virtuózan váltogatják a munkahelyeket, melyek kapkodnak utánuk két kézzel. Több nyelven. Nem gazdagok, de magyar szemmel semmiképp nincsenek anyagi gondjaik. Vagy bérelnek, vagy építenek\átépítenek. Hitelre, Viktorpénzből, stb. Ja, libernyák rohadék mind, tehát zéró hátszél.
Szóval van azért egy működő réteg (míg bírják emigrálás nélkül) és ezt nagyon jó látni nekem, a csóró zenésznek és b. nejének. De tényleg. Reményt ad. -
Mano66
senior tag
Bocs ha elindítottam egy lavinát. Nem olyanokra értettem akik mennének, de az anyagi helyzete nem engedi. Akikről írtam azok nem is akarnak semmi pénzért a szülői házból elmenni. Még ha megtehetnék az anyagi hátterük miatt . Javarészt inkább fiúk. Én is laktam a feleségem anyánál, de csak addig amíg (2 év) felépült a házunk. A fiaim is laktak itthon a feleségeikkel. Maradhattak volna tovább is. Bőven elfértünk. De kérték had éljek a saját életüket. Még ha az elején albérletben is voltak. Jó azért olyan fizetés is kell hozzá amiből az albérletre és még megtakarításra is marad.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Mano66
üzenetére
Szerintem itt alapvetően az a kérdés, hogy miért nincs pénze elköltözni. Ha körülmények, pályaválasztás, szülői anyagi háttér hiánya (vagy épp szülők támogatása), stb. miatt nem tud eleget keresni és/vagy félrerakni, akkor szerintem érhető és elfogadható, főleg ha a szülők is partnerek benne. Ha viszont azért, mert elveri 8k TV-re, bulizásra, nyaralásra, akkor az már user error.
-
Toobee
veterán
válasz
Parci
üzenetére
Kádár kedvence is a paprikás krumpli volt, lady mrd szor 2-be kerülő akármi fedélzetén is tökéletes színvonal a hell latte. Csak mi járunk ide urizálni

Ez a ner elit ugyanis hiába rendelekezik hétköznapi elmével felfoghatatlan mennyiségű pénzzel, a tudást és a tehetséget nem vásárolhatta meg, így ugyanaz a mosdatlan, félművelt, tapló proli maradt, aki valójában mindig is volt.
Ja, én se, sorry. Zártam és magam részéről, menjünk szobára, ha folytatnád.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest