Új hozzászólás Aktív témák

• pbalint

csendes tag

válasz belab #111913 üzenetére

Hahó!

Én egy hosszabb ideig nem tartózkodom otthon, a Flair58 pedig nem jött velem, így sajnos csak pár hét tapasztalatát tudom leírni.
    Csak viszonyításképpen: volt régebben Flair signature-öm, illetve a Flair58 mellett van egy Robot is.
    A pozitívumok:
    + Szerintem gyönyörű :).
    + A T kar jó hosszú, elég egyszerű a nyomást kifejteni, számomra sokkal kényelmesebb mint az eredeti Flair vagy a Robot.
    + Kényelmesen elfér az acaia lunar alatta (bár ennek inkább alapnak kéne lenni a Robotnál is)
    + Számomra hatalmas feature az előmelegítés, bekapcsolom, intézem a dolgom, majd 10 perc múlva odamegyek
    + Egy PID-es kannával írtó konzisztens világosabb pörik esetén is, simán tartja a vizet 95-96 fokon percekig
    + Nekem hatalmas workflow kényelem a portafilter, illetve a többi kiegészítő hozzá

Viszont van számos negatívum is:
    - A táp mint egy 20 éves laptopé, borzasztó, és katasztrofális zöld leddel világít
    - A hőmérséklet állító kontroller nagyon gagyinak hat
    - A kontroller csipogása legalább annyira borzasztó, mint a zöld led
    - Sajnos ez is hajlik, mint az eredeti Flair, ezért is látni a promo videókon, hogy nincs középen a lefolyás.
    - A portafiltert nehézkes előmelegíteni, bár én simán átpumpálok rajta vizet, nekem ez még mindig kényelmesebb workflow, mint a Robot v Flair előmelegítése.
    - Önmagában a megépítettsége nem érződik annyira prémiumnak, mint a Roboté

Szóval összességében akit ez az előmelegítős macera annyira nem vonz, vagy hipervilágos kávékból szeret presszót csinálni, annak hoz előnyt egy Robottal szemben. Ha kéziörlővel használom, akkor 2-3 shot húzása hiper kényelmes, nem kell figyelni, hogy visszahűlt-e már, nem kell újra előmelegíteni stb.

Összességében nem tudom megítélni, hogy ez ennyi pénzért sok-e vagy sem. Én nem bántam meg, hogy megvettem, de úgy döntöttem nem adom el melőle a Robotot (legalábbis egyelőre).

Illetve jön (vagy már kijött?) egy frisssítés, amiben a dugattyú egyirányú szelep lesz, az mindenképpen hozzáad majd, azt talán érdemes megvárni.

Ha egy picit csapongós lett az írás, azért elnézést :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés