Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csoki9019
csendes tag
Sziasztok!
Tesco Technology cégről van esetleg valakinek tapasztalata infója mint senior software engineer milyen ott dolgozni? (tech stack értékelése, munkakörnyezet hangulat, belső folyamatok bármi...)
Privátba publicba bárhogy jöhet
Köszönöm előre is -
Drizzt
nagyúr
válasz MrSealRD #33522 üzenetére
Koszonom!
1. Ezzel alapvetoen egyetertek, van benne racio. Ugyanakkor idovel ugyanugy vissza fog duzzadni az automennyiseg a kozelmultbeli tortenesekbol kiindulva. Egyreszt az nagyon jo lenne, ha kisebb kibocsatasu jarmuvek aranya nagyobb lenne. De ha onmagaban az autok mennyisege hasonlo marad, akkor ez nem sokat er az autoban ulok szempontjabol. Ok ugyanugy dugoban fognak ulni. Ha rovid tavon es drasztikusan bevezetik, akkor lehet pozitiv hatasa. De hosszu tavon ketlem. Idovel egyszeruen lecserelodik az autoallomany.
2. Igen, de ettol mekkora forgalomcsokkenest varunk Budapesten belul? En 1% felett meg lennek lepve, de laikus vagyok.
3. "De egyébként ez korábban is egy szalmabáb érv volt, mert ilyet én nem javasoltam." Okes, toled en sem emlekeztem ilyenre. A konkret javaslatokrol nem tudok erdemi velemenyt mondani hely- es szakismeret hianyaban.
4. Nem tudom ez jelent-e valamifele megoldast. Atvinni a bicikliutakat az egyiranyu mellekutcakba csak ugy tudod, ha ott szunteted meg a parkolasi lehetoseget. Szerintem barhol van a bicikliut, mindenkeppen elvesz autosoktol helyet. Anelkul nem lehet megoldani. Win-win szituaciot nem tudok autos-biciklis szempontbol elkepzelni ebben a szituacioban.
5. Alapvetoen egyetertek.
6. Kornyek ismeretem ott is szereny ahhoz, hogy okosat mondjak. Most nem tudom mennyire bonyolul Kapmegyerrol eljutni a metroig. De el tudom kepzelni, hogy nem annyira az. Viszont tevedhetek.
7. Ez valoszinuleg folyamatban van, hol jobb, hol rosszabb, hol meg rosszabb, hol jobb utemben.
A fo problemam a felsoroltakkal az, hogy ugyan lehet csokkentenek a forgalmat, de messze nem tudna felnoni ahhoz a mertekhez, amivel az autok szama nott.
2010-ben Kozep-Magyarorszag szgk. allomanya 991325. 2020-ban: 1276244. 2022-ben: 132803. Jo ~30% forgalom novekedest kellene megoldani ugyanakkora teruleten. Ez nem tunik egy megoldhato feladatnak.
Na de legyen egy friss szemelyes elmeny.
Tegnap 18 ora korul dilemmaztam, hogy autoval, vagy metroval menjek inkabb talalkozni ismerossel. Indulas kb. Kelenfold, cel: Kalvin ter. Extra tenyezo: auto az elejen Kelenfoldon, utana meg Egerbe haza kell vele meg jonni. Emiatt a metro vs. auto kerdesben az utobbi jott ki gyoztesen. Biztos nem mindig ilyen rossz, mint tegnap, de csak az Erzsebet hidon onmagaban eltoltottem legalabb 30 percet. Teljes ut meg 1 ora vs. 15 perc. Nyilvan az utobbit ketszer kellett volna megtenni.I am having fun staying poor.
-
veterán
válasz Drizzt #33702 üzenetére
Tegnap gyalázatos állapotok voltak a városban, és mindez a nyári szabadságolások, és iskolaszünet idején. Mi lesz itt ősszel? Én brigával mentem Dél-Budáról a Moszkvára, és mindenhol dugó volt körülöttem. Bevezetők, hidak beállva, az Egér-útról a Szerémire a kanyarodás egy rémálom, a bringaúton is egy böszme kamion állt keresztben, úgy kellett kerülgetnem. Ez az állapot tényleg senkinek sem jó, ezen szépségtapaszok, és kamu megoldások nem segítenek.
-
nyunyu
félisten
Melyik volt nagyobb égés?
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
MrSealRD
veterán
Tiltsuk be a koncerteket és a meccseket, mert forgalmat generál...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
archie17
tag
Sziasztok!
Egy kicsit nem-tech vonalról érdeklődnék, hátha valakinek van elsőkézből.
Budapesten levő ENSZ szakosított szervekről, főleg pénzügyi területen, van valakinek tapasztalata? FAO, UNHCR, WHO stb. Bérsávok nyilvánosak, az oké, inkább munkakultúra, vezetési stílus érdekel.
Köszi! -
MrSealRD
veterán
válasz Drizzt #33702 üzenetére
Köszi, hogy elolvastad és reagáltál rá... Ezek alapján kijelenthető, hogy kettős természetű a probléma. Egy külön történet az egészségre gyakorolt hatás... és egy másik a sok autó. Közös megoldásként jön be a csökkentés... ami elég logikus is... Viszont a "kényelmetlenség"-ként beállított új megoldások időpazarlók és minőségbeli visszalépések sok esetben. Lesz aki beadja a derekát és átül... De lesz aki pedig eléri, hogy ne kelljen egyáltalán bejönnie... I
Egyébként már sokkal korábban is lehetett volna csökkenteni a forgalmat azáltal, hogy nagyobb teret engedni a HO-nak... illetve, hogy most nem kezdik újra erőltetni...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
veterán
válasz MrSealRD #33707 üzenetére
Nyilván nem ezek miatt volt dugó. A csarnokoknál eleve lehetetlen a parkolás, plusz ezek nem mozgatnak meg akkora tömeget vidékről, hogy érdemi hatásuk legyen. Fradi meccs egészen gyakran szokott lenni, mint ahogy nagykoncert is. De biztos az aldis kamion is meccsre ment, ami elállta a bringautat.
#33709sutszi
A felsorolásból megint kihagytad azt az opciót, hogy NE költözz olyan helyre, ahonnan csak autóval tudod megoldani a bejárásodat. Pedig ez tűnik a legegyszerűbbnek.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Vision #33710 üzenetére
A felsorolásból megint kihagytad azt az opciót, hogy NE költözz olyan helyre, ahonnan csak autóval tudod megoldani a bejárásodat. Pedig ez tűnik a legegyszerűbbnek.
Ez már túl messzire vezetne és nem akarok kötözködni... pláne nem offolni. Ráadásul csak erőset tudnék rá írni és nem vagyunk olyan viszonyban. Peace.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz VirsLee #33712 üzenetére
Mindenre van esély... max nagyon kicsi...de legalább van.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
szomorubohoc
csendes tag
Sziasztok, szeptembertol foallas mellett egyeni vallalkozokent fogok dolgozni egy cegnel, jol gondolom hogy az alabbi parameterek alapjan atalanyadozas lenne a legmegfelelobb?
- havi 480 - 720 ezer lesz szamlazva
- cegnek szamlazok
- foallas mellett csinalom -
Pfiucska
aktív tag
válasz szomorubohoc #33714 üzenetére
Kell egy konyvelo aki kimatekozza ezt neked (minden reszletinfoval egyutt), de szvsz igen.
iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
félisten
válasz szomorubohoc #33714 üzenetére
Csekkold le azert, h a foallasu szerzodesed nem zarja-e ki a masik melot.
while (!sleep) sheep++;
-
Egon
nagyúr
Évi 900 ezer dolláros fizetésért keres mesterségesintelligencia-szakértőt a Netflix (444.hu)
Vannak ám jó fizuk...
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
félisten
A Netflix eleve a piac tetejen fizet. Cserebe kb. senkit nem ismerek, aki azt a mennyisegu es minosegu melot bevallalna. Eleve itt a topiclakok nagyresze azt gondolja, h neki heti 40 orat kellene dolgozni a csucsfizetesekert. Hat a Netflix az nem az a hely.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
dellfanboy
őstag
2 koros interjun voltam az AMS irodajukban 2020ban. nem adtak meg nekem az akkori jelenlegi fizumat (ami kb a piaci atlag volt), es igy ahogy mondod az elvaras kb a csillagos eg volt. szoval elvaltak utjaink. jo lett volna a feladat de fizuba piaci atlagot se adtak volna meg nekem...
en kivancsi lennek az a 900k usd-s fizu mennyi itt europaban mert akarhany amcsi cegnel dolgoztam az eu-s fizetesek egy bo 20-25-40%-al voltak alacsonyabbak mintha azt amcsiban csinaltam volna.
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
félisten
válasz dellfanboy #33719 üzenetére
Europaban joval alacsonyabbak a fizuk, ez teny. Viszont X ev menedzsment tapasztalattal azt latom, hogy a munkamoral joval jobb nyugatabbra. Tehat egy magyar fejleszto varhatoan kevesbe szorgalmas, mint egy nemet, egy nemet kevesbe hajt, mint egy angol, es egy angol kevesbe hajt, mint egy amerikai. Vannak kivetelek, nyilvan, de tendenciaiban ez a helyzet. Szoval peldaul tavmunka eseteben atlagban en inkabb felvennek egy amerikait 140k-ert, mint egy magyart 80k-ert, mert kb. dupla annyit fog dolgozni az amerikai.
A lengyeleknel van meg tok jo munkamoral.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
carapace
csendes tag
Hat ize.. Amikor a Credit Suissenek dolgoztam Svajcban egy offshore lengyel csapatnak voltam a product ownere. Allandoan a hajam teptem mert nem igazan keszultek el idore a dolgok..
Aztan egyszer a ceg kikuldott Wroclawba egy hetre hogy hat ismerjem meg szemelyesen is a csapatomat. Na amikor odaertem egybol azzal nyitottak hogy no, menjunk csocsozni. Csocso utan egy ket oras ebed jott a pizza hutban majd egy kis melo, majd delutan megint csocsozas. Es ez egy hetig igy ment 😀 -
carapace
csendes tag
válasz carapace #33721 üzenetére
Aztan volt olyan is hogy az uat env-et csak svajcbol lehetett elerni, ezert amikor jott az uat, kiutaztattak wroclawbol a ket tesztelo sracot. Megbeszeltuk veluk hogy egyik delutan felmegyunk az uetlibergre kirandulni melo utan 5kor. A svajci sraccal 6ig vartunk mire megjottek, elmondtak hogy kettokor hazamentek a hotelbe valamiert, de elaludtak es csak mostanra ertek ide, elnezest... 😃
-
carapace
csendes tag
Nekem eletem legjobb melohelye volt. Baromi jo volt a projekt es bar a lengyel csapatom troger disznonak bozonyult, a svajci kollegak rohadt kompetens, profi brigad volt. Egy tok komplex AI-os cuccot sikerult idore leszallitani, es mindenkinek nagyon tetszett, MDk demoztak a boardnak a modult amit terveztem 😀Borzaszto emberbarat volt az iroda is, alvoszoba, konditerem, ingyen gofri, minden szir szar, ellentetben a ubs-el ami egy otvar kaptar.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz DopeBob #33725 üzenetére
Amivel sokszor szembesülök, az a nem az én dolgom mentalitás. Közben persze az van, hogy számtalanszor kizsákmányolják a mindent eldolgozó munkavállalókat, szóval azt mondom, hogy a siker kulcsa a határozott érdekérvényesítés, kemény, és hatékony meló, meg még ezernyi tényező.
-
MrSealRD
veterán
Szóval a 8 órára megkötött szerződésért elvárod a 10-12 órát, különben az illetőnek rossz a munkamorálja. Ez csak nekem wtf most?
-
félisten
válasz MrSealRD #33729 üzenetére
Nem varok el semmit. Annyit mondtam, hogy amikor osszeveted az US es az europai fizetest, akkor ne 8 orat szamolj mindkettore.
A munkamoral mas kerdes, az inkabb arrol szol, h 'usszuk meg annyival, amennyivel meg nem rugnak ki' vs. 'probaljuk hozni a maximumot, vagy legalabb sokat'.
Szoval eletstilus kerdese, csak aki quiet quittinget nyom, az kozben ne varja el, h kaliforniai FAANG fizuja lesz egesz eleteben (persze kivetelek vannak).
while (!sleep) sheep++;
-
j0k3r!
senior tag
Nem lehet, hogy fordítva van? Annyit fizetnek ezek a cégek, hogy megéri pár évig kihajtani magad, utána kicsit takarékra veszed magad? Ma már nem csinálnám, de húszas éveim közepén/végén, ha valaki felajánlott volna egy brutális fizetést, akkor valószínűleg elfogadtam volna, mert adott volna mondjuk egy komoly boostot az első ingatlanhoz.
some men just wanna watch the world burn...
-
félisten
válasz j0k3r! #33733 üzenetére
Hat, egyreszt szerintem altalaban forditva van, eloszor bizonyitasz, aztan jon a fizetes, masreszt meg nehez azert otthagyni / downswitchelni.
Persze a 2012-2021-es idoszak mindenkit elkenyeztetett, de most ennek azert reszeltek egy idore szerintem.
while (!sleep) sheep++;
-
Xero
nagyúr
Amikor volt szerencsem evi ~500k-s kategoriaju emberkevel egyutt dolgozni, ott erzekeltem ezt.
Az egy dolog volt, hogy a tudasa es tapasztalata tokeletesen indokolta a berezeset, de szenvedellyel es kokemenyen tolta a munkat. Rajta kivulallo okokbol egy feladatra amire eredetileg 2-3 hete volt, a vegen maradt kb 2 napja. Szemrebbenes nelkul vegigtolta es olyan readme/reportot tolt a vegen hogy sirva fakadtam. A teljes folyamat alatt meg privatban whatsappon minden egyes lepest pontosan "dokumentalt" is felem. Megkonnyeztem... -
Oppenheimer
nagyúr
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
félisten
válasz Oppenheimer #33739 üzenetére
probaltam valami pozitivat irni, de nem sikerult maximum azt, h a Wise az USA-ban nagyon keves embert alkalmaz
while (!sleep) sheep++;
-
-
félisten
válasz Oppenheimer #33741 üzenetére
Szerintem az US fizu eleg jo meg ott is, foleg az L1-L3. L4/L5 nem relevans annyira, abbol eleve keves van. Ami meg erdekes, hogy itthon szerintem az L1-L3 fizu nagyon jo, az L4-L5 nem annyira. Normal esetben egy L5 az nem 30%-al produktivabb, mint egy L3, hanem mondjuk 200%-al.
while (!sleep) sheep++;
-
kexksz
addikt
válasz Oppenheimer #33739 üzenetére
USA fizuk mindent vernek, de ha cost of livinget beleszamolod a tobbi helyen nem feltetlenul jarsz sokkal jobban mint itthon
-
Xero
nagyúr
Az L1-L3 kb 1-200e-el tobb itt-ott mint amit nalunk ki lehet alkudozni alapbernek, nem biztos, hogy annyira nagyon jo. Az L4-L5 meg kb atlag. 3 folott azert nehez kimogozni alkalmazottkent, alapbert.
Erdekes lehet a teljes csomag is. Ha van mondjuk melle egy teljesitmeny fuggo (amit tenyleg ki lehet dolgozni) 6 honapos bonus vagy stock option, az mar mas kerdes.
[ Szerkesztve ]
-
Shrieker
csendes tag
válasz Oppenheimer #33747 üzenetére
-
Xero
nagyúr
Akkor viszont nagyon gyenge.
-
félisten
Nem, az equity az ezen felul van.
Reddit komment:Csináltam egy gyors számolást, mindent euróba váltva, online tax calculatorokkal és a Numbeo-val összehasonlítva, hogy az adott havi nettó fizetés Budapesten mennyit érne.
Észtország az, ami masszívan kilóg a sorból, nagyon megérősnek tűnik. A többi kb. pariban van, London kicsit rosszabb, New York kicsit jobb, mint Bp., Szingapúr ugyanaz. Ezek alapján én kicsit túlzásnak érzem ezt a v ilágvége-hangulatot, de Észtországba érdemes lehet költözni (ez valahogy sose merül fel célországként, mindenki Nyugat-Európa/UK/US vonalon szokott gondolkozni).[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest