Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#34851) Qtya123 válasza Citroware (#34848) üzenetére


Qtya123
őstag

Elég sok területről ismerek vállalkozókat és amelyik régóta működik és nem húzta le a rolót, azokban területtől függetlenül egy közös van: nyomniuk kell, mert ha félgőzre kapcsolnak eltapossa őket a piac és a konkurencia.
Nem olyan egyszerű, hogy félgőz=fele bevétel, de még az is milyen jó, mert több, mint alkalmazottként. Max egy ideig. Aztán hagynak ott sorra a partnerek és roló le. Mert a konkurencia teper, fejlődik, alkalmazkodik, változik. És eljön a pillanat, amikor Te már nem vagy jó biznisz. Jó az amit nyújtasz, de a konkurencia már jobb, gyorsabb, olcsóbb, rugalmasabb, stb...

"Valaki létrehozott egy saját szoftvert és azt értékesíti, mindig vannak vevők rá amivel szinte teljesen passzív jövedelemként megkeresne azzal a minimális karbantartással amit igényel, mégis sokat foglalkozik a továbbfejlesztésével és a marketingjével, mikor gyanítom, hogy ennek a felével is fenntartaná a sikert."

Nem értek a szoftverfejlesztéshez és túlzottan az IT-hoz sem, szóval ha hülyeség a nézőpontom, akkor majd kijavítanak a tapasztaltak. DE. Én úgy gondolom, hogy pont illik erre a példára, amit fentebb írtam. Te csak karbantartod az elkészített szoftvert, a konkurencia viszont folyamatosan fejleszti, marketingeli. Ezáltal a tiéd az idők során elavulttá válik, nem felel meg az új igényeknek, nincs megfelelően újítva, stb... Ebből az következik, hogy új ügyfeled nem lesz, a régiek pedig lehet előbb-utább azt mondják, hogy átállunk a másik szoftverre, mert az sokkal jobb, látni is, hogy fejlődik, vannak hasznos újítások benne, stb...

Amúgy nem egy vállalkozó panaszkodott már arról, hogy a gyerekének adná tovább a vállalkozást, de az egyértelműen kijelentette, hogy köszi, de nem. Pont azért, mert látom, hogy mit kell beletenni és én inkább életet és nyugalmat akarok.
Nyilván vannak vállalkozók, akiknél működik az arany középút, de közel nem általános az, hogy felfuttattad, majd utána félvegetációval is elketyeg stabilan, biztosan és megfelelő bevételt termelve.

[ Szerkesztve ]

(#34852) Marky18 válasza Citroware (#34848) üzenetére


Marky18
aktív tag

A kapitalizmusban vagy folyamatosan fejlesztesz es novekszel, vagy eltaposnak es akkor 0 lesz a bevetel, amihez kepest az alkalmazotti ber lotto 5-os lesz.
Meg lehet nezni, hany startup indul el es huzza le a rolot nehany ev alatt, pedig nemelyikbe egesz sok penzt belepumpaltak es nem John Rambo modra Gipsz Jakab vitte a devet, a salest es a marketinget is.

(#34853) vati válasza Qtya123 (#34851) üzenetére


vati
senior tag

Nem mintha általánosságban nem értenék egyet, csak két példa cáfolatnak a Windows PC-világból: Total Commander, IrfanView.

Az összes fontos feature benne volt a 15 évvel ezelőtti verziójukban is, azóta nincs sokat hozzátenni, úgy jó ahogy van. Egyikért sem kötelező fizetni, a TC-t megvettem (shareware), hogy jelképes összeggel támogassam a fejlesztőt, de azt se muszáj.

Első bizniszből meggazdagodni akaró feltörekvő vállalkozóknak nem perspektíva mint "üzleti modell" :) Van gazdájuk, aki nyilván nem ebből él, vannak új verziók továbbra is, de manapság nagyrészt bugfix megy beléjük.

Nagyfokú naivitás azt hinni, hogy pénzért tudást lehet venni. Legfeljebb munkaerőt lehet, de tudást nem.

Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."

(#34854) BigBlackDog válasza carapace (#34849) üzenetére


BigBlackDog
veterán

+1. Mifelénk még volt olyan mondás, hogy legyen feltűnő, ha túl kényelmes a bársonykanapé és gondoljuk arra, hogy egy süllyedő hajó is lehet alatta. ;]

[ Szerkesztve ]

(#34855) Egon válasza Citroware (#34848) üzenetére


Egon
nagyúr

Már sokan cáfolták a gondolatod, de álljon itt egy konkrét példa is.
Vegyük mondjuk a szálláshelyeket: hogy néznek ki most, és hogy néztek ki 20-30 éve? Volt wifi, légkondi? Ma elmennél olyan szállásra, ahol ezek nincsenek? Na ugye...
Ezek persze nem nagy dolgok, de attól még oda kell figyelni rájuk.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#34856) Citroware válasza Egon (#34855) üzenetére


Citroware
addikt

Amellett, hogy mindannyian jogos érveket említettetek, én részben olyan esetre is gondoltam, amik esetén a felfutott cég tulajdonosa alkalmaz valakit a különféle munkák elvégzésére, ő pedig ül a babérokon. Ezzel a fejlődés üteme fennáll. Ugye itt olyan esetről van szó, ahol a cég már nevet szerzett magának, és lehet, hogy nem nyújt jobb minőségű szolgáltatást, mint mások, de népszerűbb, mint a konkurencia, már van egy stabil kialakított ügyfélköre, marketingje, minden, ahonnan garantált a bevételi forrás, ha nem rontja el. Másfelől pedig egyes fejlesztéseket pont azért tud véghez vinni, mert már van tőkéje, be tud fektetni.
De ezek nagyon hipotetikus esetek, mivel mint mondtam, nem szoktam látni lustuló vezetőt. De abszolút el tudom képzelni, hogy működhet. Nem arról van szó, hogy 20-30 év alatt semmit nem dolgozik már rajta, hanem heti 60 óra helyett 20-at, az pedig elég lehet a fejlődések követésére.

[ Szerkesztve ]

(#34857) quailstorm válasza vati (#34853) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ez mindkettő one man show, ahol nagyon fontos volt az időzítés a felhasználói bázis felépítéséhez. Ahogy elnézem a Z generáció viszont már nem fogja átvenni ezeket a toolokat. Hiába van ott a céges repóban, hiába mondja neki mindenki, ő már nem ahhoz szokott hozzá.
Ettől függetlenül azért a TC és az Irfan is fejlődik, érdemes nézni a changelogot, vagy egymás mellé tenni régebbi verziót meg az újat.

Nagyon ritka az, hogy egy hasonló "pet project" ennyi ideig piacképes.

De hogy továbbvigyem az ellenpéldákat:
Az X-Plore file manager volt a piacvezető fájlkezelő a Symbian világban. Android alatt értelemszerűen ennyi kevés, de megoldotta, hogy ott is komoly tényező legyen. Freemium modell, jelentős tudásbővítés.

(#34858) Zsozso- válasza kovsol (#34828) üzenetére


Zsozso-
csendes tag

Sajnos nem tudom, de örülök ha van itt még SAP Basis-es kolléga. Ha esetleg jutsz valamire, oszd meg velünk is. Köszi!

(#34859) Kukipapa_rr válasza Citroware (#34856) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

“részben olyan esetre is gondoltam, amik esetén a felfutott cég tulajdonosa alkalmaz valakit a különféle munkák elvégzésére, ő pedig ül a babérokon”

Ismered a Facebook és a Winklevoss-ikrek történetét?

A saját cégben állandó probléma, hogy a túl okos alkalmazottak elviszik az ügyfeleidet, miközben ülsz a babérokon.

Nekem is van máig működő SaaS rendszerem. Fénykorában technikailag megelőzte a konkurenciát, de nem sikerült bővülni (eladni), pár multinál nem használták többen. (Ld. még: sales fontossága, nehéz bejuttatni egyes helyekre.)

Maintenance módban van, mert inkább a kölkökkel legózom meg társasozom, amíg lehet.

De szerintem túl sokat beszéltünk már erről. Próbáld ki, hátha pont neked jön össze.

[ Szerkesztve ]

(#34860) VágniValó


VágniValó
addikt

[link]

Az igen báttya.

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#34861) Qtya123 válasza VágniValó (#34860) üzenetére


Qtya123
őstag

:DDD

Van ám feladatkör. Szakács, kertész, gondnok, ápolónő, masszőr, manikűrös egyben.
És költözzön is be, tehát ezt a mesés összeget igazából 0-24-es órabérre kell lebontani.
Biztosan rohannak haza a külföldön időseket ápoló népek, mert akkora összeg üti a markukat, hogy el sem tudják költeni.

Anyósom jut eszembe, amikor bébiszitterként dolgozott. Volt olyan család, ahol apuanyu leléptek egy pár napos üzleti útra, a gyerekekre meg azon a 4 napon anyós vigyázott ott alvással.
Erre a végén nem 4x24 órányi órabért akart neki kifizetni, merthogy "éjszaka alszunk, nem dolgozunk..."
Ez az idős rabszolgatartó üzletember is hasonlóan gondolkodhat, elnézve az összeget.

[ Szerkesztve ]

(#34862) adrian14 válasza VágniValó (#34860) üzenetére


adrian14
tag

Ismerek pár embert, aki Németországban csinálja ugyanezt (dédisitter). Ők 800k-nak megfelelő összeget keresnek, de általában kevesebb a feladat. Pl kertrendezés és masszázs, manikűr nincs a feladataik között.

(#34863) Madwe válasza Qtya123 (#34861) üzenetére


Madwe
nagyúr

Azért ha beleveszed azt, hogy nem kell lakbért fizetni, élelmiszerekért fizetni, nincs rezsi sem, akkor ez nem feltétlen rossz pénz. Ha valaki pl kifejezetten kedveli a luxus környezetet és pl fiatal és még nincs családja akkor ez nem feltétlen egy rossz lehetőség.

(#34864) tboy93 válasza adrian14 (#34862) üzenetére


tboy93
nagyúr

Innen nézve a 400 itthon nem is rossz.

(#34865) Ursache válasza Madwe (#34863) üzenetére


Ursache
senior tag

én is ebből az irányból közelítettem.

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#34866) adrian14 válasza tboy93 (#34864) üzenetére


adrian14
tag

Igen. De amúgy nyilván ezt is ki kell fogni. Volt olyan ismerős, aki Ausztriában dolgozott és csak kutyát kellett sétáltatnia. Kapott egy autót is és az idejének 80százalékával ő rendelkezett. Viszont hallottam olyat is, hogy a demences néni késsel üldözte a vigyázóját, mert azt hitte betörő.

(#34867) nyunyu válasza adrian14 (#34866) üzenetére


nyunyu
félisten

Anno az Alzheimeres szomszédunk ön- és közveszélyes volt, 1-2 alkalomnál tovább egy gyógytornász, ápoló sem bírta.
Aztán amikor egy éjjel elkezdte fojtogatni a feleségét, akkor zártosztályra került.

Ott meg sikerült egyben bevennie az egy hétre előre kiporciózott nyugtató adagját, mert cukorkának nézte. :(

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#34868) dellfanboy válasza Madwe (#34863) üzenetére


dellfanboy
őstag

a kerdes, hogy a luxus mennyire luxus, ha mar szegeny megfaradt uzletembernek nincs penze rendelni-etterembe menni es ezert kell vki aki foz ra napi3x.
odakoltozest se ertem, a komornyik amugy altalaban ferfi nem? kertesz, szakacs, manikor. hm. 4kiloert...

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#34869) Ursache válasza dellfanboy (#34868) üzenetére


Ursache
senior tag

jo manikűr hanyszor kell? havi 1? 10 ezer forint. marad 390. folytasd :)

amugy ja a 390 ugye helybol a tetejet neztuk, szamolhatunk az ajjaval, az eleg csekely: 240 :D

nem az en hirdetesem, csaxolok :D

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#34870) vati


vati
senior tag

Lazításnak, ha valaki nem botlott bele eddig: Jönnek a mókusok
Amikor a sok váltani készülő, törekvő, piacképes mókusnak szembejön a magyar valóság: tök mindegy, milyen szorgalmasan fejleszti magát, szív fel újabb skilleket, úgyis minden jobb állásra megvan a csókos/belsős jelölt. Másik, ami eszembe jut róla, a sokadik előző főnök, aki így fakadt ki amikor a recepcica pozícióra beérkezett 600+ pályázatot kuka helyett az asztalára kézbesítették: "ennyire hideg van kint?"

Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."

(#34871) Reggie0 válasza vati (#34870) üzenetére


Reggie0
félisten

Pedig ez a kotelezo palyaztatas az egyik legnagyobb hulyeseg amit valaha kitalaltak.

(#34872) Revolit válasza vati (#34870) üzenetére


Revolit
senior tag

Már kezdett felhúzni a cikk, amikor a végére értem. Aztán... megértem. Pedig nem vagyok vezető, mókus vagyok, bár elvileg hiányszakma, úgyhogy még egyik oldaláról sem tapasztaltam ezt a jelenséget, de jó kis szemfelnyitó cikk.

(#34873) crocy válasza nyunyu (#34867) üzenetére


crocy
tag

Ott meg sikerült egyben bevennie az egy hétre előre kiporciózott nyugtató adagját, mert cukorkának nézte

hat vagy azt mondtak neki, hogy cukorka. :DD
b) verzio az lett volna, hogy rejtelyes modon leesik a lepcsön.

lenyeg a happy end.

(#34874) Qtya123 válasza Madwe (#34863) üzenetére


Qtya123
őstag

Ha innen nézzük. Ha meg nem innen, akkor 0-24 munkaidő, de legalábbis ügyelet. Arra meg kevés, főleg ha nem a sáv tetejét nézzük.
Eleve ezt a tág 250-400 sávot sem értem.
Ahogy a szerteágazó feladatköröket nézem, nem túl bizalom gerjesztő.

(#34875) VágniValó válasza Ursache (#34869) üzenetére


VágniValó
addikt

Igen, én is ezt nem értem, hogy itt egy ilyen névvel, ilyen kiírással rendelkező pozi, és a nép kapásból a sáv tetejét veszi alapnak. :))

LOL, gondolom ha valaki jelentkezik és tegyük fel mindenhez is ért, akkor is jön az "idővel majd lehet annyi, idővel majd.."

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#34876) Moti99


Moti99
újonc

Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni tőletek.
Van egy pozició amire jelentkezni szeretnék de nem tudom, hogy mekkora lehet a fizetési igényem.

"Junior biztonságtechnikai és tűzvédelmi üzemeltető mérnök" a pozició.
Szakma érettségivel, okj-val, munka tapasztalattal és angol tudással jelentkeznék.
A 400-450 bruttó és a 500-550 bruttó között vaciálok?
Bármi tapasztalat?

(#34877) Egon válasza dellfanboy (#34868) üzenetére


Egon
nagyúr

Mondjuk ha elolvasnátok a hirdetést rendesen, látnátok, hogy nem holmi "megfáradt üzletember" dobta fel a hirdetést, hanem a hangzatos nevű LEILA SPA HOTEL Kft... :U
Innentől kezdve végig lehet gondolni pár dolgot:
- nyilván a hotel is keresni akar a dolgon, ergo a "megfáradt üzletember"-nek nem 400K-jába fog fájni a történet;
- ha a hotel szolgáltatást vállal, akkor vélhetőleg 7/24-ben kell rendelkezésre állni;
- mivel normál munkaviszonyban ez nem igazán oldható meg, illetve ha a munkavállaló elmegy szabira, lebetegszik stb., akkor helyettesítés is kellhet
- stb.

A lényeg: találgatni teljesen felesleges, mert nem elégséges a rendelkezésre álló infó ahhoz, hogy értelmesen értékelni lehessen a hirdetést.
Nem mellesleg a topiclakók hajlamosak elfelejteni azt a nem mellékes tényt, hogy - néhány egyéb pozíción kívül - az IT messze jobban fizetett terület, mint bármi más ebben az országban (is), ergo a saját bérhez hasonlítani ezt a fizetést tök fölölsleges.
És végül: ez végképp totál off ebben a topicban, amit ugyebár eredetileg abból a célból hoztak létre, hogy konkrét és valós béreket lásson az, aki ide belátogat - mára meg minden századik hozzászólás tekinthető ON-nak...

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#34878) borzak50


borzak50
csendes tag

Valaki fel tud vilagositani vallalkozokent hogy szokott mukodni az AFA napidij megadasakor kulfoldre? Ez mar tartalmazza vagy az egyertelmu mindenkinek, hogy meg ez rarakodik?

(#34879) Tapsi válasza borzak50 (#34878) üzenetére


Tapsi
addikt

Áfa mentes a külföldre számlázás.

(#34880) bdos válasza borzak50 (#34878) üzenetére


bdos
csendes tag

Neked ÁFA mentes, neki majd rá kell fizetni a sajátját, de a számlaérték ebben az esetben a nettó érték. Viszont bevallani neked is be kell majd. :)

(#34881) borzak50


borzak50
csendes tag

cool, köszi a válaszokat

(#34882) Luc22 válasza kovsol (#34828) üzenetére


Luc22
csendes tag

Sajnos nem látok ra a magyar fizu sávokra, csak a németekre. (De azokat se árulhatom el :DDD )
Annyit tudok erről, mondani, hogy egy T3-as pozi.
SAP-nal T1 és T5 között vannak a szintek, career level szerint.

(#34883) Reggie0 válasza Luc22 (#34882) üzenetére


Reggie0
félisten

Szerintem a savokat elarulhatod, sot a sajatodat is, ha nem tudjuk, hogy ki vagy, kivetel, ha luc22 neven irtad ala a szerzodesed.

[ Szerkesztve ]

(#34884) Luc22


Luc22
csendes tag

De a magyarok sávokat nem látom, a német pedig nem releváns.

(#34885) Reggie0 válasza Luc22 (#34884) üzenetére


Reggie0
félisten

Nem gond, elosztjuk 2-vel :)

(#34886) VágniValó válasza Luc22 (#34882) üzenetére


VágniValó
addikt

"De azokat se árulhatom el"

Izé, nem kötekedni jöttem, de ez a Jövedelem topik.
Sharing is caring! :K

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#34887) mrhero válasza Reggie0 (#34885) üzenetére


mrhero
tag

:DD és tényleg. Vagy hárommal.. :O

(#34888) Luc22 válasza VágniValó (#34886) üzenetére


Luc22
csendes tag

Megírom az enyémet, én is T3 vagyok. (Érdekes módom a Senior Technical Service Manager pozit nálunk T4M-ben találtam meg , de a magyar job descriptionnál egyértelműen T3 volt megadva :F .)

Nekem az alapbér 80k plusz 15k bonusz ca. 95k összesen.
Plusz részvényvásárlási opciók, biztosítások, meg céges autó (levonással, de benzinkártyával)

(#34889) VágniValó válasza Luc22 (#34888) üzenetére


VágniValó
addikt

Nem ott élek, de ez több mint kényelmesnek hangzik. Grat!

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#34890) Kickass válasza Luc22 (#34888) üzenetére


Kickass
őstag

Ez itthon kb tényleg feleannyi lesz tippre. :D

(#34891) BeZol válasza BeZol (#29320) üzenetére


BeZol
őstag

Nem: férfi
Kor: 34
Munkakör: gyakorlatilag most is Junior frontend fejlesztő (Angular), de hivatalosan Product Engineer (folyékony német nyelvtudást igényel a munkakör)
Tapasztalat: 1+ év
Végzettség: közgáz
Nyelvtudás: angol: közép, német: felső
Bruttó fizetés: évi 51.300 EUR (házasként kb. netto 3ezer EUR per hó, később Kindergeld-el 3,5ezer EUR lesz 2 gyerek után, ill. sztem ki tudjuk maxolni az éves adóvisszatérítési keretet is, ezért majdnem 3900 EUR-ról beszélhetnénk + feleségemnek majd el kell intézni a kinti GYED-et vhogy, ami sztem összegszerűleg 600 EUR környéke lesz, dolgozni pedig csak 1,5-2,5 év múlva fog újra)
Hely: Stuttgart környéke

Sztori:
Budapesten, a Deutsche Telekom-nál dolgoztam (én teljesen jól elvoltam, időközben 10% béremelés is volt), majd megkeresett egy müncheni consultancy cég (náluk dolgozó magyar HR-es csaj német üzivel LinkedIn-en), hogy keresnek Angular fejlesztőt. Mondom próbát megér, legalább gyakorlok interjúzást és társait, mert amúgy nem kerestem másik munkát.
A lényeg, hogy minden interjún/tesztem átmentem és felvettek okt. 4-es kezdéssel.
Felmondtam a DT-nél (augusztus elején), német ismerősökön keresztül szereztem német lakcímet, telószámot, adószámot, biztosítást (kb. 3,5 hétbe telt, az adószám és biztosítás ügyintézése tartott sokáig), és vártam a német munkakezdést.
Másfél héttel kezdés előtt jelezték telefonon, hogy mégsincs projekt amire kellenék (pedig 3-4 projektopció is volt, vmiért egyik sem jött össze nekik ezek szerint), ezért újabb 1 hónappal csúsztassuk el a munkakezdést (én már szept. 4-el tudtam volna kezdeni, csak miattuk lett eleve okt. 4). Mondtam h ez így már nem oké, már felmondtam és kezdenem kell náluk, de hogy nincs baj, a munkaszerződésben 10pont szerepelt arról, hogy mi a dolgom (1., hogy Consultant-ként ki leszek szervezve cégekhez, a maradék 9 pont pedig az, hogy mit kell csinálnom, ha épp nem tudnak kiszervezni), mondom aszerint haladhatnak a dolgok, erre föl pedig közölték, hogy jó, semmi probléma, de ezesetben azonnal felmondanak nekem. Na ezt meg is tették (én meg úgy voltam vele, hogy próbaidő alatt is 2 hét a felmondási határidő, legalább fél havi bért kapok, ami még mindig több mint a magyar bér, aztán közben találok másik munkát), de mint kiderült, gyakorlatilag már a munkakezdés előtt is felmondhatnak 2 hét határidővel, ezért gyakorlatilag BÁRKIT elcsábíthatnak akármilyen álomfizuval, és ha 2 héttel a kezdés előttig nem találnak melót neked, amire kiszerveznének, akkor nincs semmi baj, ők egy árva peták fizetése nélkül felmondanak neked, te meg szívjál, le vagy tojva, nem baj h már felmondtál előző munkahelyeden... Tették mindezt tudván azt, hogy egy pár hónapos és egy 3 éves gyerekem van otthon + feleség! Gusztustalan. Pedig még személyesen is voltam kint náluk (saját zsebből), és még ott is minden rendben volt előtte, szóval vmi nagyon félremehetett az ő oldalukról... Még jó, hogy nem intéztem albérletet, mert akkor azt is fizethettem volna bevétel nélkül...
Szóval két szék közé estem. Picsát nem akartam csinálni a számból, így nem könyörögtem vissza magam a DT-hez (egyébként 90%, hogy visszavennének, velem voltak az egyik legelégedettebbek és célozgattak is rá, én pedig eleve jól éreztem magam ott, szóval nem volt harag), úgyh ha már minden el volt intézve németeknél, nekiláttam aktívan német munkákat keresni.
Háááát nem volt sima, mert 1 év tapasztalattal kb sehova sem kellessz, senior 5 év tapasztalatos meló rengeteg van, akad pár sima 2-3 év tapasztalatos, de ezalatt kb semmi. Az Angular-os pozik 2/3-a eleve Full Stack (Java vagy .NET), úgyhogy elég szűk volt a valós merítési lehetőség.
100-110 pozícióra jelentkeztem.
Annyiban csinálnám most másképp, hogy első szűrésnél a max. 1 hetes pozikat nézném, utána pedig minden este az elmúlt 24 órásakat. Rengeteg 1+ hetes pozira jelentkeztem, azok kb 3 hét után automata üzivel offoltak ki, míg a pár napos hirdetéseknél elég hamar választ kaptam (h bocs de nem :D ).
A fő probléma az volt ugye, hogy nem jutottam el odáig, hogy bárkivel beszélhessek, és így személytelenül a "tények" alapján kioffoltak.
2 esetet leszámítva csak recruiter cégek HR-eseivel tudtam egyáltalán beszélgetést folytatni, nekik elmagyaráztam, hogy mizu velem és mit csináltam eddig, és végül 2 recruiter volt az, aki ténylegesen tudott is segíteni, a többi csak a száját jártatta és az időmet vesztegette. Ők meg tudták győzni xy cég embereit, hogy beszélgessenek el velem. Mindkét esetben az online szakmai interjút követően be is hívtak személyes találkozóra, ezt követően az egyik hely fel is vett (tegnap előtti interjú), a másik friss tegnapi interjú, ők csak holnap után jeleznek vissza (hétvége van), egy 4 nappal ezelőtti online interjús esetben pedig mához 5 nap múlvára hívtak be személyes interjúra.
Ezeknek az álláslehetőségeknek a kezdeti lépései viszont kb. okt. 20-25közöttre nyúlnak vissza, szóval idő-idő-idő, ami bevételi forrás nélkül kellemetlen.
A lényeg, hogy 8 hétbe telt (szept. 23-án kezdtem a keresgélést), de mostanra sikerült, december 1-el kezdek (most nov. 20-án megyek be aláírni a papírokat) az új német munkahelyen :K

1 év tapasztalattal (IT-végzettség nélkül, nem német állampolgárként) reális fizetés a br. 50+ezer EUR, de 3-5 éven belül br. 65-75ezer EUR lesz ebből (kérdés h cégen belül sikerül-e, vagy megint állást kell váltani hozzá).
Most pörgetem az albi-keresést, hogy a családi is kijöjjön, mert a 6 hónapos próbaidő alatt 100%-ban személyesen ott kell lenni, nincs home-office. Meglátjuk, sikerül-e bő 1,5 hét alatt valamit összehozni kiköltözésestül (sztem nem), mert 10 órás autóút az kicsit para pl. pénteken meló után, vasárnap ebéd után meg irány vissza..., szóval gyakorlatilag nem látnám a családot.

(#34892) dellfanboy válasza BeZol (#34891) üzenetére


dellfanboy
őstag

1. nem megyunk sajat penzbol kulfoldre interjura. ha a ceg nem tudja megszervezni/kifizetni akkor felejtos.
2. a deutsche telekom mint exmunkahely nevet kozzetetted, de igazan publikalhatnad azt a tetves bagazst is akik offoltak. nehogy mas is igy jarjon...
3, nem ertem hogy miert nem lehet home officezni betanulas ideje alatt de annyi baj legyen.
4. nezd meg a vonatokat, ha van railjet-nightjet stutgartbol az eleg fasza wifivel. en nyaron jottem - mentem railjeten, tok jol lehetett dolgozni (es elvileg mar befejeztek a magyar szakasz felujitasat.
5. ha a fizuval elegedett vagy az neked jo, de alkudtal bele reolaction bonust?
6.hajra, kitartas!

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#34893) carapace válasza BeZol (#34891) üzenetére


carapace
csendes tag

Miért nem repülsz? Zürich airport 2 óra kocsival, ha Bp-re mész, teljesen vállalható opció, bár kicsit drága.

(#34894) dellfanboy válasza carapace (#34893) üzenetére


dellfanboy
őstag

eurowingsnek van fapados kozvetlenul stuttgartbol

[ Szerkesztve ]

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#34895) gyépés válasza BeZol (#34891) üzenetére


gyépés
aktív tag

Sok sikert kívánok az új helyhez! És gratulalok, hogy ilyen nehezített feltételek közt sikerült találnod munkát odakint. Nagyon szorítok neked, hogy találj egy jó albit, meg hogy minél hamarabb elindulj anyagilag felfelé.
Nyáron engem is átcsábítottak egy bebukó projektre. Az utolsó hónapom nem fizették ki, plusz még egy hónap volt, mire találtam valamit. Nekem is a kicsivel van még itthon feleségem, és így a 2 hónap minusz nagyon fájt. Aztán persze a piacon most olyan a helyzet, hogy nem sikerült olyan fizut elcsípni, mint korábban volt. Átérzem a helyzeted szerintem, sok sikert még egyszer!

"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt

(#34896) vans? válasza BeZol (#34891) üzenetére


vans?
őstag

udv,

kemeny sztori, respekt a kitartasert. Szerintem is ird le a ceg nevet ide, hogy messzirol elkerulje oket az ember.
Ha kell barmi segitseg, szolj, igaz sok minden elter tartomanyonkent, en NRW-ben vagyok szinten ket kisgyerekkel (3 es 1). Az 500 Kindergeld az stabil, az Elterngeld meg ugye a magyar fizuja alapjan lesz kiszamitva, az is csak 1 evig (vagy 2 evig a fele), az is parszaz max. Stuttgartot nem ismerem, de ki lehet jonni ebbol a fizubol, az biztos.

hábm bábm

(#34897) BeZol válasza dellfanboy (#34892) üzenetére


BeZol
őstag

1. Papíron már a német címemről jelentkeztem és nem villogtattam nekik, hogy halló, amúgy marhára BP-en vagyok :U
Gyakorlatilag úgy tudta mindegyik hely, hogy németben vagyok, csak a család van BP-en, és majd ha enyim a munkahely, ami teszem azt még a német címtől is marha messzi volt, akkor hotelezés lesz amíg nincs albi, amint van albi, akkor pedig jön ki a család is.
Érdekes módon CSAK azok a melóhelyek álltak le velem végül személyesen is interjúzni, amik a német lakcím 200km-es körzetében voltak, hiába volt az önéletrajzban is, h amúgy felőlem egész németország játszik, mert relokálok és kész.

2. Jogos felvetés, a tapasztaltak alapján kerülendő cég neve: MCA Engineering GmbH
Voltak annyira gusztustalanok a végén, hogy a megbeszéltek ellenére olyan papírt akartak aláiratni velem, hogy én mondok fel és semmilyen juttatást nem kérek, holott járt 3 nap munkabér végül! (na meg h kussolok és nem keltek negatív dolgokat, persze nem írtam alá)
Igazából könnyen megelőzhető lett volna a probléma, mert az új cég munkaszerződésében van egy fontos sor:
"Eine ordentliche Kündigung vor dem vereinbarten Beginn des Arbeitsverhältnisses ist aus-
geschlossen."
Na ha ez lett volna amabban is, akkor a 2 hét bér járt volna, DE olyat olvastam több helyen is, hogy sok külföldi visszaél a dolgokkal, felveszi a 2heti bért és marhára nem jár be, de h most ez mennyire valid, az passz.

3. "Sajnos" itt eleve csak heti 2 home-office lehet, de tekintve ha kétlem h megférnék 2 kisgyerekkel a ho-ban, jobb is ha bejárok.

4. Köszi a tippet, majd meglesem hogyan vannak pontosan a járatok.

5. 5%-os béremelést alkudtam ki a végére :U
Relocation "kvázi" nincsen, végül nem is a fő telephelyükre kell bejárnom dolgozni, hanem a német címemhez közelebb levőhöz (2 óra kocsi helyett 50perc kocsira van), így gyakorlatilag hotelezés nélkül el tudok evickélni amíg nincs család-kompatibilis albérlet.

6. :R

gyépés:
bazz milyen neved van :DDD
A 7. héten úgy nézett ki, hogy végre van 2-3 online szakmai interjú (addig egy sem volt), amiből lehet h lesz személyes interjú végül, DE ha ezek befürödnek, akkor nem volt a tarsolyban kb semmi új pozi és fix újabb 3-4 hét lett volna mire újra hasonlóbb szituációba kerülhetek. Szerencsére szerencsém volt, ÉS amúgy lehet az is sokat nyomott a latba, hogy amúgy azonnal tudtam kezdeni, mert ugye a németeknek 3 hónap felmondási határideje van, SŐT van h ez negyedévekhez van kötve (vagy legalább hónapkezdéshez), szóval simán 4+ hónap lehet belőle, kontra 2 hét és kezdek ;]
Viszont tény és való, hogy senkinek sem kívánom ezt az x hetes anyagi bizonytalanságot.
Hiába van anyagi tartalék (pont ilyen helyzetekre), akkor is baromira kellemetlen az egész szituáció, a folyamatosan auto-decline-os e-mailek pedig bazira frusztrálóak, hiszen szóhoz sem hagynak jutni (főleg amikor junior volt a pozi, és 100%-osan megfeleltem a leírtaknak).

vans?:
most jár le a fél éves CSED, és indulna a 1,5 éves GYED, ezzel már úgy vagyok, hogy lehetőleg ő intézze a dolgot, és amúgy talán ilyen netto 240ezer Ft környéke lenne, úgyh igen, 600 EUR-nál többre nem számítanék, de ennek is örülni kell majd, ahogy a Kindergeld-nek is :)

[ Szerkesztve ]

(#34898) hoffaboy válasza vans? (#34896) üzenetére


hoffaboy
csendes tag

Nálunk a feleségem diplomás gyed-en van.Mi is jövőre költöznénk ki. Ezt vajon hogy számítanák be a németek az Elterngeld alapjaként?

(#34899) vans? válasza hoffaboy (#34898) üzenetére


vans?
őstag

Szerintem a gyed szamit ilyenkor a kiszamitas alapjanak, szules elotti 12 honap ha jol emlekszem.

hábm bábm

(#34900) greggae válasza greggae (#33918) üzenetére


greggae
tag

Nem: (de) férfi
Kor: 49 év
Munkakör: dajka
Végzettség: (programozó) érettségi
Nyelvtudás: magyar, székely :), angol, meg apróságok
Bruttó fizetés: 365117 Ft/hó
Egyéb: fiatalos, agilis csapat (ovisok)
Hely: Buda

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.