Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#34901) ReFleXx válasza greggae (#34900) üzenetére


ReFleXx
addikt

:C ez jóvót

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#34902) ricshard444


ricshard444
veterán

Sziasztok!

Bár lehet nem jó topik, de teljesen tanácstalan vagyok:

Mint tudjátok az infláció elég szépen felperzselte egy fizetésben átlagos / átlagon aluli ember életét.
Jelenleg ott tartok, hogy 4 éve ugyanannyit keresek attól függetlenül is, hogy munkahelyet váltottam és többet is dolgozok, ez konkrétan nettó 250 000 fitying amit ebben a pillanatban haza viszek havonta.

Anno 20 -s éveim elején próbálkoztam mindennel ami hoz egy kis mellékest, de azok az utak már beomlottak azóta. Pár éve egy műszaki boltban dolgoztam a főnök alatti emberként és ott korrekt juttatások voltak /éves szintre lebontva a fizetésem 50%-kal magasabb volt/. Itt viszont a főnök vérszemet kapott, hogy neki nem marad elég és a folyamatos csökkentések, majd lehetetlen számok elvárása után már nem volt semmi, csak az alap bér.

Itt nem volt mese, fel kellett mondanom 5 év után.

Aztán jött a munkanélküliség 5 hónapig, de Siófok és környékén szörnyű a helyzet munka fronton. Több állásinterjún is voltam, de 220 -t ajánlottak. Egy Fehérvári gyár adott volna droidként 6+2 -ben 3-350 körül, de nem volt összeegyeztethető az életemmel és egyértelmű visszalépés lett volna.

Pár hónapja egy Hotel beszerzési osztályán vagyok irodán, de napi bérre leosztva jóval kevesebbet keresek, mint előzőleg és sokszor szombat / vasárnap is ott vagyok 6-7 napozva, ami teljesen kikészít, jóformán csak aludni járok haza.
Ami a legjobban aggaszt, hogy egyértelmű lejtmenetben vagyok pénzügyileg, mert amit az előző munkahelyemen félreraktam, azt már feléltem és úgy, hogy a fizetés elötti 1-1,5 hét a meleg étel már csak távoli emlék.

30-s éveimet kezdtem el és totálisan meg vagyok lőve, kilátástalan az egész. Hiába a relatíve sok tapasztalat, a fizetés egy semmi és minden egyre drágább.

Valakinek valami építőjellegű ötlete lenne? Passzívabb jövedelem lehetőségét is meghallgatom, legalább legyen egy kis életterem, mert ez így szimplán modern rabszolgaságnak hat.

[ Szerkesztve ]

Vannak dolgok...

(#34903) dellfanboy válasza dellfanboy (#34243) üzenetére


dellfanboy
őstag

nah ezen se kell tobbet gondolkozni.
jott penteken egy email egy gyakornok hr-s kiscsajtol, hogy nem engem valasztottak. kifejthettek volna bovebben is az okokat... ha mar elbasztam 1-1,5orat. raadasul olyan amator volt, hogy nem is bcc-t hasznalt hanem siman to, be kikuldte meg 2 masik sracnak, igy linkedin profil alapjan ok is "jelentkezhettek". no mind1 az vigasztal, hogy jott level a nyugdijegyenlegemrol. ha igy maradt minden tulelek 65eves koromig eleg szep nyugdijam lesz.. (persze az infla meg bejatszhat, de elerek odaig talan nem kopik fel az allam)

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#34904) m3tr0 válasza ricshard444 (#34902) üzenetére


m3tr0
senior tag

Sajnos túl sok jót nem tudok mondani...én a Balaton déli partjáról költöztem fel emiatt Budapestre(30+ évesen),mert rohadtul nem volt normálisan fizető állás.
Előtte 9 évig dolgoztam idegenforgalomban semmi pénzért...
7 éve élek Budapesten,jelenleg érettségivel nettó 600 ezret keresek úgy,hogy teljesen mást csinálok mint előtte. :D
Szóval...én dobbantanék onnan nem feltétlenül a fővárosba de onnan el. :R

https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/mazda/mx-5/mazda_mx-5_coupe_1.8i_16v_revolution-20518846#sid=b13b1a91-1e0f-480c-b898-8b9bfb218ee3

(#34905) Drizzt válasza ricshard444 (#34902) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Szomoru amit irsz es konnyu kiut belole nem igazan van, ha nem akarsz senkit atbaszni, vagy valami illegalisat csinalni.
Egyedul a tanulast latom kitoresi helyzetnek, viszont ahhoz ido es elhivatottsag nagyon fontos. A jo hir viszont, hogy nagyon sok dolgot ki lehet tanulni, amivel sokat lehet keresni. A topicbol termeszetszeruleg johet a valamilyen informatikai iranyvonal. Sajnos tul sok jot nem tudok mondani, nem latok ra sok eselyt, hogy hirtelen magatol elkezdjenek jobb ajanlatok lenni. Szoval mindenkepp azt javasolnam en magam, hogy gondolj bele mit tanulnal es csinalnal szivesen es kezdd el tanulni. A hosszu tavu kitoresre meg mindig ez a legjobb modszer. Ebben az irodai munkaban esetleg tudnal tanulni is, vannak uresjaratok? Egyebkent ha nagyon le vagy terhelve, hasonlo terhelessel pl. futarkent valoszinuleg tobbet kereshetnel. Esetleg soforseg, kamion, busz/metro/villamos soforseg? Ezekhez is kell tanulni, meg eros lelek, de nem fizetnek magyar szinten rosszul. Nyelveket beszelsz-e? Azokkal is sok lehetoseg megnyilik, foleg ha valami ritkabbat.

Aki passziv jovedelmet iger, az az esetek nagy reszeben sajnos inkabb a te maradek penzedre acsingozik. Persze lehet jelentos valoban passziv jovedelme az embernek, de igazabol csak akkor, ha eleve sok penze van. Ertsd: peldaul ha van befektetes, ami 10%-ot hoz, akkor ha 100000-ed van, az szinte semmi. Ha meg 100000000-d van, akkor meg gyakorlatilag egy atlag feletti magyar eves fizetessel megegyezo osszeg. Kivancsi vagyok egyebkent, hogy mire gondolsz passziv jovedelem alatt, mert ennek is sok eltero ertelmezese letezik.

En osszefoglalasul csak a tanulast tudom javasolni, azzal lehet a leginkabb megalapozni a jovot, meg akkor is, ha vannak olyan idoszakok, amikor ez nem annyira utkozik ki.

I am having fun staying poor.

(#34906) Oppenheimer válasza dellfanboy (#34903) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Mi kellett hozza hogy levelet kapj a nyugdijegyenlegedrol? Betolteni egy bizonyos kort? En is kivancsi lennek az enyemre :D

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#34907) haly válasza Oppenheimer (#34906) üzenetére


haly
őstag

Minden évben küldenek egy kimutatást a 2nd pillar nyugdíjszámládról, illetve év közben is, ha történt fizetésbeni változás.
Amúgy van pár szolgáltató ahol meg tudod nézni online (bár ilyennel személy szerint még nem volt tapasztalatom).
Ezen kívül meg persze a 3rd pillart nézegtheted akármikor kedved szerint, az adott pension fund applikációján keresztül.

Btw. elnézve mennyi ember költözik a topicból Svájcba, lassan nyithatnánk neki egy külön topicot. :K Én szívesen olvasnék ott tapasztalatokat, illetve osztanék meg további infókat.

[ Szerkesztve ]

(#34908) basys2 válasza ricshard444 (#34902) üzenetére


basys2
csendes tag

Én a helyedben biztos hogy Ausztriába mennék és nem Budapestre. Villach és Salzburg között a falvakban a benzinkutakon is nagyon sok magyar munkavállalóval találkoztam volt hogy mondta a főnöke hogy azonnal felvenne bárkit, nettó 2k euró körül lehet kapni havonta... De Kismartonban a pennyben is minden polcszervízes magyar volt. Ha minimális a nyelvtudásod is menne aztán megtanulsz németül amíg kint vagy és válthatsz olyan helyre amit eddig csináltál.

(#34909) 426os válasza basys2 (#34908) üzenetére


426os
őstag

Még addig sem kell menni. Múltkor megálltam az Oberwart-i Mekiben, ott is magyar volt az egész személyzet. Fizu nyílván kevesebb, mint a nyugati országrészben, de indulásnak jó lehet. Ha meg már tud németül, akkor nem kérdés. Ilyen élethelyzetben lennék a mostani magyar gazdasági helyzetben, nem lenne kérdés a külföld, bármilyen szarul is hangzik...

.

(#34910) Tapsi válasza 426os (#34909) üzenetére


Tapsi
addikt

Ausztriában a vendéglátásban, és a hasonló alacsonyabb szintű melókban szinte csak balkániak dolgoznak (including magyarok). Gyakran még nyelvtudás sem kell, mondjuk konyhán pl.

(#34911) Oppenheimer válasza haly (#34907) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Ja, nekem nincs magánnyugdíjpénztáram/számlám, azt hittem valami állami nyugdíjegyenleg.
Én TBSZ-en gyűjtök nyugdíjra és ott real time látom a vagyonkát.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#34912) haly válasza Oppenheimer (#34911) üzenetére


haly
őstag

Ja bocsi, azt hittem már Te is kint vagy Svájcban. Ha jól emlékszem írtad, hogy az a terv.
Itt a nyugdíjrendszer három pilléren áll.
Az első az állami, a második a munkáltatói, a harmadik pedig a személyes.
Másodikról jön évente kimutatás, sztem erre utalt a kolléga.
(Kint több szempontból érdemes ezeket nyomon követni, hisz akár lakást/lakáshitelt is lehet belőle venni/fedezni).

(#34913) DanielLong válasza basys2 (#34908) üzenetére


DanielLong
senior tag

Esetleg annyi plusz infó, hogy a határ mellett természetesen rosszabb fizura számíthatsz (Steiermark, Burgenland), mint nyugatabbra, délebbre. Az is megfontolandó, hogy a nyelvet nehéz lesz 95%-ban nem német kollégáktól megtanulni, szóval ennyiből jobb, ha messzebb mész. Az utolsó kisvároshoz is van már magyar facebook csoport, ahol még több infót és akár munkát is tudsz szerezni.

(#34914) Qtya123 válasza ricshard444 (#34902) üzenetére


Qtya123
őstag

Az azért elég durva, hogy hétvégén is dolgozni kell és nettó 250. Továbbá amit írsz, hogy máshol meg 220 az ajánlat.

Nem is értem, mert rokon szintén egy munkaerő piac tekintetében erősen elmaradott helyen él (Komló) és pincérként kb 350-400 között keres, jattól függően. Vagy reggel 6tol van 14ig, vagy 14től 22ig. Tehát 8 óra. Heti átlag 5 nap, néha 6.

Amúgy sajnos több pénz és jóval nagyobb választék elsősorban Budapesten van, mi is itt közöttünk ki. Mondjunk én szeretem. De ugye azt is mérlegelni kell, ha albérletbe mész, akkori annyi lejön a magasabb bérből. De előrelépés is több van. Azt is figyelembe kell venni, hogy rossz munkahelyekkel rendelkező környékén sokszor a tanulás sem ad akkora előrelépést, költözni kell. Mert sokszor van az, hogy ilyen helyeken annyi történik, hogy hiába tanultál valamint, annyi lesz, hogy 250 helyett 300at adnak. És manapság már az is harmatos.

Amúgy nem tudom van-e család, saját ingatlan, stb... Ezek sok dolgot befolyásolnak. Ha van idő tanulni a jelenlegi helyeden, az jó. Ha nincs, akkor másik megoldás kell. De egy biztos, lépned kell, mert 30 éves vagy. Repül az idő és visszafelé mész egzisztenciálisan. Nem lehet sokáig ezt elhúzni, mert elmegy az időd.

Nekem ha se kutyám, se macskám nem lenne és tanulni sem lenne idő, akkor biztosan külföldön keresnék munkát, vagy kamionoznék, ha ebben a helyzetben lennék.

[ Szerkesztve ]

(#34915) fnatic válasza ricshard444 (#34902) üzenetére


fnatic
tag

Mivel foglalkozol pontosan jelenleg?
Mihez értesz még?
Nyelvtudás?

Ahogy a többiek is írták, szerintem is lépned kellene valamerre, Bp vagy inkább nyugatabbra.

Egyik ismerősőm 2k eur-ért takarít Ausztriában, a szállását fizetik. Nyilván nem életcél, de ideig óráig - amíg kitanulsz egy értelmes szakmát - talán jó lehet valami fizikai meló.

(#34916) Reggie0 válasza fnatic (#34915) üzenetére


Reggie0
félisten

Inkabb nyugatabbra. Bp-n is hiaba keres jol, de minden draga. Egy normalis albit nem kapni 300 alatt.

(#34917) bandus válasza haly (#34907) üzenetére


bandus
veterán

én eddig nem vagyok túl sikeres az osztrák topikkal, de próbáld meg :D

megtaláltam én is véletlenül a nyugdíjszámlámat, nincs túl sok minden rajta. de a kalkulátor szerint a mostani jövedelem mellett 65 éves kor felett kb. nettó 2500 euróra számíthatok. ami nem olyan rossz. hátha még a 10 évnyi magyar munkaviszny után is jár majd pár rubel.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#34918) Oppenheimer válasza Reggie0 (#34916) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Az ő helyzetében el kell engedni a "normális albit". Amúgy ma is lehet kivenni albit 160-180-ért, ebben biztos vagyok, nem tudom miért lenne szüksége bárkinek életkezdéskor pöpecül felszerelt modern albira. De neki szobát kéne kivenni még olcsóbban.
Aztán úgyis megtalálja a helyét a munkaerőpiacon és elkezd egyre többet keresni

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#34919) Reggie0 válasza Oppenheimer (#34918) üzenetére


Reggie0
félisten

Mert a belvarosi regi epuletes lakasokban nem tul egeszseges az elet. Szar nyilt egesteru kazan, szar nyilaszarok mellett elni nem tul egeszseges es meg kapod is a jo kormos levegot az allando huzattal. A regi salakra fektetet hajopadlo(vagy az a klasszikus parketta?) sem valami egeszseges (plusz gyakran hangyas is.). Szoval alapvetoen lepra.

[ Szerkesztve ]

(#34920) axioma válasza Reggie0 (#34919) üzenetére


axioma
veterán

Nem csak a minoseggel, a belvarostol tavolsaggal is csokken az a'r. Me'g melot is lehet helyben talalni, nem tudom hogy atlag pl. boltos erdemben tobbet kap-e a belvarosban mint kulsobb keruletben. Gyerek mig mekizett akkor mondta, hogy 1-1 hely van ami - sokszor atmenetileg - jobban fizet, de a tobbi vegyes keruletekben azonosat.
szerk. 3. ker. kiado lakas 150e-ig 17db az ingatlan.com-on, me'g csak nem is mind a kulso reszen.

[ Szerkesztve ]

(#34921) Reggie0 válasza axioma (#34920) üzenetére


Reggie0
félisten

Hat, mamar nem nagyon, max akkor, ha rossz a kornyek is. Persze a kismeretuekre ertem, a nagyobb lakasoknal no a szoras is.

[ Szerkesztve ]

(#34922) lumpy92 válasza Reggie0 (#34916) üzenetére


lumpy92
aktív tag

200-ért bérlek XIII. Kerület jó/frekventált részén 52 m2-es, igényesen felújított panelt 2 szobával, központi fűtéssel, szobánkénti klimával, full új gépesitéssel. Idén májusi szerződéskötés.:K

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#34923) ricshard444


ricshard444
veterán

Először is köszönöm szépen a sok reakciót, rég volt, hogy egy topikban egyáltalán észrevett valaki vagy ha igen akkor csak a negatív, így eléggé leszoktam az aktív fórumos életről.

A hétvégi munka itt úgy van megoldva, hogy éves munkaidő keret és majd egyszer ki lesz adva a túlóra. Nyilván nem fizetésként.

Ha jól emlékszem volt olyasmi kérdés, hogy mit is hagynék hátra.
Igazából a párom a kirakós másik fele jelenleg, mert ő még kapja az adókedvezményt és otthon nem olyan egyszerű a családi helyzete, hogy csak úgy elszakadjon, de ő bármilyen alja helyen megkeres Fehérváron 350+ -t így.

Tisztában vagyok az albérlet árakkal sajnos, barátom fent lakik Pesten, sajnos jelenleg egyedül és a fizetése több, mint fele arra megy el. Párommal könnyebb lenne, de, mint írtam még nem jött el a kiugrás ideje a helyzetéből. Székesfehérvárat nézegettem fél szemmel, de ott meg annyival nem kevesebb egy átlagos lakás havi bére, mint amennyivel kevesebb az átlagos fizu.

Hogy mihez is értek? Jó kérdés. :DDD

Mióta kikerültem a kötelező kezdő gyári munkás tortúrákból, mint például gépkezelő (talán egy fokkal jobb, mint a sori droid), azóta voltam 2 évet raktáros, de legfőképp értékesítő különböző műszaki cikkekkel foglalkozó áruházakban, de pár év elég volt ahhoz, hogy totálisan kiégjek ebből, így léptem a bolton belül és Webshop rendeléseket + telefonokat kezeltem a papírmunka mellett (bevételezések, számlák etc.) amit simán abszolváltam szerencsére, csak éreztem, hogy ebből nem lesz semmi fizu ügyileg, mert a főnök sír folyamat és a kollégák csúnyán 2 színűek.
Fun fact: ez egy maszek cég volt 2 bolttal, kb 100-120 milliós fix készlettel, évi 800 millás forgalommal, totál 0-ról felújítva az egyik hely, a másik is folyamat fejlesztés alatt, közben becuppant egy új merci is, de mikor bementem és kértem 30 000 Ft emelést, akkor megkaptam, hogy nem lehet, nincs miből. :U És most így rá majdnem 1 évre még mindig senki nem kapott béremelést, a "kötelező" is el volt hagyva.

Jelenleg egy 4* Hotel éttermi / konyhai papírmunkás részét mozgatom számítógépen (és átlagban havi 4-5x gyakorlatban is, mert raktáros is vagyok...)
Bevételezések, rendelések, az árak frissen tartása, a konyhai készlet létszámtól függően megfelelő mennyiséggel rendelkező készlettel bírjon és az új beszerzési helyek vadászata az elsődleges feladatom.

Nyelvtudásom nincs, nem bírja az agyam befogadni valamiért, alap szintű angol van amivel nagyjából értem a lényeget, de beszélni nem tudnék.

Budapest, mint olyan nem elviselhető számomra hosszútávon. Az értékesítői munka eléggé megviselt ember fronton, így már nem érzem magam komfortosan tömegben.

Ausztriában vannak ismerőseim, csak kicsit kétes érzés, mert két fajta embert ismerek:

Kimegy pár szezonra, vesz pár holmit, aztán szidja egész végig Magyarországot, hogy itt nem lehet megélni.
A másik pedig kimegy, hogy csak összeszedi magát, aztán cigányéletként ki-be jár az országba, mert itt már nem fog 1/4 annyi pénzért többet dolgozni és ez már nem ér véget, de megértem mindkettőt.

Alföldön van egy ismerősöm, elment irodára és 190 -t adtak neki nettó 8 órában nyár végén, ami egyedül a lakásra volt elég, a kaja meg majd jön valahonnan.

Passzív jövedelem alatt pedig olyasmit értettem, hogy mellékesben csinálni valamit mondjuk számítógépen, bár az időm elég véges, hétköznap otthon 3 órát vagyok ébren.
Volt kérdés, hogy mennyire van időm tanulni munkában:
Időm lenne a nap végefele, de az én monitorom látja az egész vezetőség ki-be az irodába, így nem venné ki magát jól.

A futárkodást megpróbáltam: május elsejével jelentkeztem Siófokon Foodpanda-ra, de végül engem nem választottak ki, pedig ott számításaim szerint heti 5 nappal még itt is meg lett volna a 300-350.

Vicces amúgy olyan szempontból, hogy egy gyári munkás pár km-rel arrébb vagy egy mekiben sütőgető egyén számottevően többet keres. Más dolog, hogy én már egyiket sem csinálnám.

Lépnem kell én is tudom, de annyira kétséges az egész.
Lakásra való kaució pedig jelen fejjel elérhetetlennek tűnik, hiszen 2 év alatt sem tudok félrerakni annyi pénzt. Egyértelműen ez egy halott ág amit jelenleg csinálok. :(

[ Szerkesztve ]

Vannak dolgok...

(#34924) VágniValó válasza lumpy92 (#34922) üzenetére


VágniValó
addikt

Korrekt. Én is májusban írtam alá, 13keren belül voltam eddig is. 57nm+10nm erkély, gardróbszoba, duplalégkondi (háló&nappali), wc fürdő külön, mondjuk én a Duna közelsége miatt 230 +rezsit fizetek és...ez errefelé nem vészes bérleti díj.

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#34925) Reggie0 válasza lumpy92 (#34922) üzenetére


Reggie0
félisten

Tul lehet elni panelban, ez teny.

(#34926) Oppenheimer válasza Reggie0 (#34925) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Nem is ertem az urizalo hozzaallasod hogy johetett kepbe :D
Regi nyilaszarok, kit erdekel?! Itt kicsit mas nagysagrendu problema van.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#34927) Reggie0 válasza Oppenheimer (#34926) üzenetére


Reggie0
félisten

Nem urizalas, egeszsegtelen. A szar nyilaszarokon jon be a szutyok por, amit az autoktol kapsz. Vagy 6 evig laktam en is ilyenben, ahol huzott az ablak, ott szep csikban le volt rakodva a jo kormos fekete por.
Arrol nem is beszelve, hogy telen kozel 10% a paratartalom az ilyen lakasban.

Egy ilyen lakas egy videki eldugott utcaban nem akkora problema, mint bp-en.

[ Szerkesztve ]

(#34928) fnatic válasza Reggie0 (#34927) üzenetére


fnatic
tag

Sztem simán lehet bérelni jó minőségű/állapotú lakást 200k körül, de lehet, hogy akár még kevesebbért is. Ami azért mégsem 300k :D

[ Szerkesztve ]

(#34929) Oppenheimer válasza Reggie0 (#34927) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Videken sokkal nagyobb problema, ugyanis ott gumicsizmaval futenek. Bongeszd at a legszennyezettsegi adatokat, sajnos a budapesti levego az orszagon belul jonak szamit.

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#34930) Reggie0 válasza Oppenheimer (#34929) üzenetére


Reggie0
félisten

A gumicsizmabol azert kevesebb PM2.5 es UFP jon, mint egy kipufogobol. Nem csak az a gond, hogy van korom, hanem az, hogy nagyon finom ezert sokkal melyebbre bejut a tudoben.

[ Szerkesztve ]

(#34931) Egon válasza ricshard444 (#34923) üzenetére


Egon
nagyúr

Először is kitartást!
Az mindenképp pozitív, hogy keresed a lehetőségeket a kitörésre, nem törődsz bele a helyzetedbe. Sajnos ma Magyarországon elég kevés olyan szakma van (az összes azkma arányában), ami tisztességes megélhetést biztosít. Ha a nyelvtudásodt nem fogod tudni fejleszteni, akkor a fehér galléros munkakörök zöme kiesik, ergo nem fogom azt mondani, hogy menj el fejlesztőnek, vagy hasonló. Ellenben lehet érdemes lenne a szakmunkák felé fordulni: jelenleg (még?) elég jól lehet velük keresni. Ha jobb a kézügyességed, akkor festő vagy hidegburkoló irányba lehet érdemes képzésen részt venni, gyakorlatot szerezni; ha kevésbé, akkor én a villanyszerelői szakmát választanám. Bp környékére még ingázni is érdemes lehet 1-1 melóért, és meglehetősen sokat el lehet kérni pár napos szerelésekért.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#34932) Qtya123 válasza ricshard444 (#34923) üzenetére


Qtya123
őstag

Egy biztos, záros határidőn belül lépned kell valamit, mert 8-10 év pikk-pakk eltelik és már szűkülnek a lehetőségek, illetve az egzisztencia kiépítésére fordítható idő.

Ez amúgy tényleg felháborító, hogy egy négycsillagos hotel ennyit ad. Főleg, hogy nem heti 5 nap, hanem több és raktározol is néha. Biztos vagyok benne, hogy a pincérek többet kapnak ugyanott.

Ha a költözés és a nyelvtudás nem opció, akkor készülj fel, hogy még nehezebb és még több kompromisszum kell. Bár írtad, hogy napi 3 órát vagy fent. Ez már így is eléggé maxra van járatva.
Akár az is lehet az irány, hogy napi bejárós sofőr leszel. Ott is az lesz, hogy reggel 6kor elmész otthonról, kb este 6ra érsz haza, de cserébe 500+ amit kézhez kapsz normálisabb cégnél. Persze a C, C+E jogsi sem olcsó.

Vagy a logisztikában nem tudsz a környékén elhelyezkedni nagyobb ipari parkban? Vagy onnan jöttek a nettó 220as ajánlatok :F

[ Szerkesztve ]

(#34933) ricshard444


ricshard444
veterán

Mikor felvettek ide kertek egy berigenyt, mondtak, hogy az elso honapban 250 lesz csak, utana emelnek 10%-t es utana alakul ki a hivatalos.
Nos: a kezdo bernel ragadtunk es senki nem beszel rola miert. Felmondani nem tudok, mert nincs semmi tartalekom mar, viszont nezegetve az itteni lehetosegeket csak a kedvem megy el mindentol.
Biztos joval tobbet kapnak, mert a legfiatalabbak kozul is tobben voltak kulfoldon nyaralni 1.5-2 hetet. En sajnos meg eletemben nem voltam, mert amikor volt penzem nem volt idom, most egyik sincs. :DDD
Egy logisztikai allas volt a 220, a tobbi 180-200s ajanlat pedig undorito telefonos rasozos munka.
A KFC csirke sutogeto volt az utolso mentsvaram, hiszen ismerosok kozul barkit felvettek, meg azt a 20 eves sracot is, aki 2-3 hetet birt ki egy munkahelyen es evi 15 van neki legalabb. Itt elutasitottak, hogy nem engem keresnek. :DD Ekozben eladtam mindenem termeszetesen, hiszen enni kellett, szoval elegge visszafejlodtem ugy kb 4-5 evet ismet.

Jogositvanyom pedig a mai napig nincs, szinten azert amiert a nyaralas is orokke elmaradt, melle rakva, hogy nem volt ra szuksegem, de termeszetesen az elmult 5 evben durvan erzem a hianyat sokszor. Gyurni nem gyurtam ra, mert tudom ha ossze is jonne nagy nehezen egy auto jogsival valami kolcsonnel, akkor sem tudnam fenttartani.
Igy leirva eleg szomoruan hangzik tudom, hiszen semmit nem tudok felmutatni minden igyekezetem ellenere, ezert keresem a kiutat.

[ Szerkesztve ]

Vannak dolgok...

(#34934) Qtya123 válasza ricshard444 (#34933) üzenetére


Qtya123
őstag

Beszéltél velük a béremeléssel és az ígérettel kapcsolatban? Sokszor noszogatni kell őket, mert maguktól "elfelejtik".

(#34935) ricshard444 válasza Qtya123 (#34934) üzenetére


ricshard444
veterán

Tartoznak meg egy probaido lejarta utani beszelgetessel.
Mikor megkaptam az ehavi bert, hirtelen felindulasbol elindultam az ugyvezetoseg fele, de ereztem ebbol nem lenne pozitiv beszelgetes, igy elnapoltam.
Egyebkent megemlitettem kolleganak kicsit feszesebb hangvetelben, aki a HR vezeto ferje, azutan 2 napig nem igen lattam a kozelemben a HR-st. Szoval jobb is, hogy nem mentem nekik.

Vannak dolgok...

(#34936) BigBlackDog válasza ricshard444 (#34935) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Meglátásom szerint nem baj, hogy elnapoltad, hirtelen felindulásból nem szabad cselekedni. De! ne sokáig húzd szerintem! Én átgondolnám magamban a következő napokban, hogy mit is akarok, megfogalmaznám tömören, esetleg "elpróbálnám".

Ezt követően jelentkeznék a HR-snél/felettesnél/főnöknél, hogy beszélni szeretnék vele és mikor lenne rá 5-10-30 perce. Ha azonnal fogadna, akkor meg felvezetném, hogy X ideje vagyok itt, lejárt a próbaidő és felvételkor volt említve/ígérve, hogy ezt követően emelés lesz a juttatásban és érdeklődök, hogy ez mikor várható, illetve részemről mi szükséges hozzá? Továbbá hogyan látják a munkámat, mennyire vannak megelégedve vele, miben szükséges fejlődni esetleg?

Egyébként igen, +1 Qtya123 véleményére, még korrektebb cégeknél sem árt néha-néha finoman szóba hozni az ilyen dolgokat. Szerintem sokan itt szokták elengedni, mert úgy érzik, hogy túlzottan rámenősek lennének és inkább lemondanak róla. Pedig, ha valamit a cég ígért, akkor szerintem nem probléma felhozni emlékeztetőképpen, persze illedelmesen és partnerként hozzáállva a témához.

[ Szerkesztve ]

(#34937) sss válasza ricshard444 (#34923) üzenetére


sss
senior tag

Én például sosem akartam Budapesten élni meg úgy alapvetően elköltözni Szegedről sem. Aztán úgy alakult, hogy el kellett jönnöm az akkori munkahelyemről és semmit munkát nem találtam helyette. Miután hónapokig még csak egy interjúig sem sikerült eljutnom, végül elkezdtem jelentkezni pesti állásokra is, és kb az első helyre fel is vettek.

Ha normális környéken laksz illetve dolgozol (covid óta utóbbi kevésbé lehet fontos) akkor Budapest is élhető tud lenni. És nem, nem valami gazdag környékre gondolok vagy ilyesmi.

Utólag meg úgy látom, hogy évekkel korábban meg kellett volna lépnem a Bp-re költözést.

(#34938) Csabroncka válasza ricshard444 (#34933) üzenetére


Csabroncka
addikt

Tessék összeszedni magadat, mert 30 évesen ebben a formában elszalad melletted az élet! Várni felesleges!
Nem tudom mikor voltál utoljára munkanélküli (ezt meg kell nézni), mondj fel, menj el munkanélkülire, közben markold fel egyben a 3 havi álláskeresési járulékot és irány Ausztria. Neten beírod találsz egy valag fejvadász céget, síparadicsomba hotelek. Kajád szállásod meglesz, dolgozhatsz amennyit csak bírsz, és lesz pénzed jogsira, autóra, nyaralásra és egy jó életre. Hajrá!

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#34939) ricshard444


ricshard444
veterán

A munkanélküli ismét egy kellemetlen sztori volt:

A fizetésem kettő részletben jött, mert a főnök támogatást kapott üzletvezetői papirra, ami persze kamu volt felénk, mert egy percet sem tanultunk, de a támogatás máshogy jött.
A bejelentés is elég érdekesen ment ahogy elnéztem a kilépő papirjaim. Volt olyan hónap, hogy csak heti 1 órát dolgoztam, mikor naponta ott voltam 10 órát...., bérpapirt meg nem kaptunk valamikor hónapokig.
Lényeg a lényeg, hogy kemény 40 000 Ft-t kaptam havonta munkanélküliben, igy azt már ellőttem, ettől függetlenül összekaparom magam és leülök akikkel le kell, hogy előre meneteljek. Jelenleg én is csak ezt látom kiútnak.

Egyébiránt köszönöm szépen a sok pozitiv és támogató választ, nagyon ritka, de mégegyszer köszönöm! :R :R :R

[ Szerkesztve ]

Vannak dolgok...

(#34940) nyunyu válasza ricshard444 (#34933) üzenetére


nyunyu
félisten

Mikor felvettek ide kertek egy berigenyt, mondtak, hogy az elso honapban 250 lesz csak, utana emelnek 10%-t es utana alakul ki a hivatalos.

Amelyik cég azzal kezdi, hogy próbaidőre ennyi(vel kevesebb), aztán majd kialakul, azt már az állásinterjún ott kell hagyni.

Sajnos volt ilyen munkahelyem, és én hülye 2.5 évig halogattam a főnökséggel beszélgetést.
Utána akarták csak azt megadni, amit eredetileg a próbaidő utánra ígérték, úgyhogy a pofájába vágtam az ajtót, aztán mentem a HRre felmondani.

Az ilyen helyeket nem kell sajnálni, amikor azzal nyomasztanak, hogy úr isten, és ki fogja utána elvégezni a munkádat, ha felmondasz.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#34941) Egon válasza nyunyu (#34940) üzenetére


Egon
nagyúr

Nem érdemes általánosítani, nekem simán megadták próbaidő után a magasabb (előre megbeszélt) bért, szó nélkül.

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#34942) nyunyu válasza Egon (#34941) üzenetére


nyunyu
félisten

Nekem eddig ezt csak kifejezetten rosszhiszemű, narcisztikus főnökök/jelöltek mondták eddig, akik eleve úgy álltak hozzá az állásinterjúhoz is, hogy minél jobban belém kössenek, hogy semmit nem tudok, hogy lealkudhassák a felére az igényemet.

Elsőt még bekajáltam, másodiknál felálltam az interjún, és otthagytam a francba.

Ha nem állsz ki magadért, akkor biztosan semmibe vesznek.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#34943) Egon válasza nyunyu (#34942) üzenetére


Egon
nagyúr

Nálam az volt a helyzet, hogy a pozícióra szánt plafonjuk fölé lőttem be a bérigényem, és kötöttem az ebet a karóhoz, nem voltam hajlandó engedni belőle (amúgy nem volt túl magas az igény, máshol 100K-val többet kértem (2017-ben volt ez), de abban a szektorban viszont alacsonyabbak voltak a bérek, viszont szimpatikus volt a cég számomra) .
Mivel szerettek volna felvenni, ezért ez volt az általuk felajánlott kompromisszum, amibe belementem.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#34944) Reggie0 válasza ricshard444 (#34935) üzenetére


Reggie0
félisten

Ha mar halogatod, akkor valami nagyon fontos projekt kozepe-vege fele lengesd be a dolgot, ugy kellemetlenebbul erinti oket, ha felallsz :) Ilyenkor mindig konnyebben atmennek az igenyek.

[ Szerkesztve ]

(#34945) pető bá' válasza Egon (#34941) üzenetére


pető bá'
őstag

Nekem szerződésbe volt írva évekkel ezelőtt, hogy próbaidő után x, próbaidő alatt 0,9x, szerintem így rendben van.

"... and I hope you have a great day!"

(#34946) bandus válasza pető bá' (#34945) üzenetére


bandus
veterán

szerintem nincs. probaido alatt csak a munkaidod 90%-aban dolgozol?

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#34947) pető bá' válasza bandus (#34946) üzenetére


pető bá'
őstag

Még mindig megteheted, hogy nem fogadod el, de legalább nem szóbeli megállapodás amit nem tudsz számonkérni.

"... and I hope you have a great day!"

(#34948) Xero válasza VágniValó (#34924) üzenetére


Xero
nagyúr

En tudok a 13-ban uj epitesu (2008-as) hazunkban 48nm+erkely (1+2 fel szobas lakast) teljesen frissen berendezve es gepesitve, melygarazzsal es nagy tarolo hellyel nem regi kiadassal osszesen 205e-ert. Mondjuk tulajok alaposan megneztek kinek adjak ki, de ki lehet fogni.

(#34949) Tapsi válasza Xero (#34948) üzenetére


Tapsi
addikt

Ezek hülyék. :(

(#34950) axioma válasza ricshard444 (#34939) üzenetére


axioma
veterán

Me'g egy dolog fontos szerintem. Irtad hogy xy helyrol az jott vissza, hogy nem teged valasztottak. Lehet hogy eppen akkor volt mas (aka'r nem is jobb, csak valakinek valakije) jelentkezo, de ebbol ne vond le azt a kovetkeztetest, hogy oda tobbet "nem erdemes" jelentkezned. Ha a hirdetes folyamatosan fent van, vagy ha nem folyamatos es ujra kikerul, tessek nyugodtan jelentkezni ujra es ujra. Mondjuk 2 honap kulonbseggel en mar megprobalnam hasonlo helyzetben, sok vesztenivalo nincs rajta. Arra ne szamits, barmennyire mondjak, hogy "majdnem", es elraktak az oneletrajzodat, hogy majd ok ujra keresnek ha "valtozas van".

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.