- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kokkantas
senior tag
válasz bilimbalam #26976 üzenetére
"Br 600 az már kezdő(bb)mérnök bér."
Hol?
-
Pfiucska
aktív tag
-
Pfiucska
aktív tag
válasz dellfanboy #26991 üzenetére
Január közepén ment el az előző. Végül febr elején kezdett (az elején még nem teljes állásban, volt még egyéb dolga), a jelenlegi és ő mondott most fel és megy el szeptemberben.
Tehát idén én leszek a 3...Tavalyhoz képest lesz egy nagyobb növekedésünk (20% körül), idén egész biztosan 20 milliárd huf fölött lesz az árbevétel. Kevesebb mint 300 fő a teljes létszám.
JoinR
Jelenlegi árak mellett, reálértéken az a 1/3 jelenthetett többet[ Szerkesztve ]
iPhone 15, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
nagyúr
válasz dellfanboy #26991 üzenetére
Az sztem meg az elozo cfo volt Januarban felmondott az egyik, majd most az utodja is. Nem olyan kis cegrol van szo.
[ Szerkesztve ]
-
dellfanboy
őstag
-
OPiiPO
veterán
válasz Pfiucska #26985 üzenetére
túl fiatal és tapasztalatlan vagy
Gratulálok! Nem gond ez 22 évesen, legalább hamarább ki tudod alakítani a saját vezetési stílusod, az idő előrehaladtával az lesz úgyis a fontosabb, ráadásul nehezen megszerezhető softskill.[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Pfiucska
aktív tag
válasz Vision #26986 üzenetére
+harylmu +Skylake
Nagyon köszi Van még bennem azért egy kis "félsz", de nem sajnálom beletenni az energiát, úgyhogy rajtam nem fog múlni.
Budapesti agglomeráció helyileg, szóval ha egy Mogyoród, Dunaharaszti, Gyál, Érd, stb vidék, akkor vidék.
-
-Skylake-
addikt
válasz Pfiucska #26985 üzenetére
"Most pedig jöhet a savazás, hogy túl fiatal & tapasztalatlan vagyok"
hulyeseg... pont hogy ilyen emberek kellenek donteshozo pozicioba, akik abban a valosagban elnek ami korulvesz minket. nekem a halalom az ilyen 50+os leadek, 5 ev vagy 20 ev tapasztalat lenyegeben teljesen ugyan az, infoban foleg semmi kulonbseg, 20 ev infoban az mi ? abbol az elso 10es elbol ignore, mert olyan technologiak meg szemlelet ami ma mar muzeumba sincs... ugyhogy nem , full nem vagy fiatal , inkabb legyen egy 23 eves leadem mint egy 52.... neked kell majd 1-2 ev es ha jo alapanyag vagy jo vezeto leszel, aki 52 annak meg olyan sok eltelt mar az eletebol, olyan nehezen tud evtizedek ota berogzult szokasokon valtoztatni, hogy felesleges is elkezdeni probalkozni. nem kell messze menni, nezd meg a politikat, netto ugyan ez, 50-60-80 eves emberek vitatkoznak rola, hogy hogy kell a faang cegeknek meg a vilagnak mukodni, azt kozbe nagyjabol ott tartanak, hogy kepeslapot kuldenek haza a nyaralsrol mert az mms az olyan furi, meg kpval fizet mert a bank ellopja a penzet...
ugyhogy nem, nem vagy fiatal.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-
Pfiucska
aktív tag
válasz Pfiucska #24553 üzenetére
No kicsit érdekes helyzet áll fenn a cégnél, úgyhogy úgy néz ki történik egy kis változás az életemben. Kedden felmondott a CFO, szerdán pedig megkeresett a CEO, hogy elvállalnám-e a feladatát. Mivel ezt egy óriási lehetőségnek gondolom ezért mondtam, hogy ha tudok pontosabb ajánlatot akkor lehet róla szó (igazából kb. bármit elfogadtam volna, szerintem most nem szabad az anyagiakkal foglalkoznom).
Ma megkaptam végül az ajánlatot, melyet el is fogadtam.
Amíg itt az előző CFO (szept. közepe) addig megemelik a fizetésemet br. 800-ra, amint elment (szept közepe után), tovább emelik br. 900-ra. Nagyjából ~3 hónapot követően pedig (tehát kb jan 1-től) br. 1000-re (vagy felé valamennyivel, munka és teljesítménytől függően).
Ezen felül bónuszomat is megemelik, az eddigi 1 havi helyett 2 havi bónusz lesz 2023-tól kezdve. Céges autó 2024-től jöhet szóba állítása szerint.A pozit nem hívnám amúgy igazán CFO-nak, ahhoz kicsinek érzem a csapatot (2 könyvelő, 6-7 pénzügyes, és majd még egy controller a helyemre).
Rólam pedig:
Kor: 22 (idén leszek 23)
Pénzügy és számvitel, pénzügy msc folyamatban. Mérlegképes könyvelőt most kapom valamikor nyáron. IFRS/DipIFR majd msc után vélhetően.
Angol, német - egyiket se kell itt használni, meg is látszik rajtam, nem vagyok belerázódva.
Tapasztalat: vezetés 0, könyvelői 1 év, controlling 1 év.Most pedig jöhet a savazás, hogy túl fiatal & tapasztalatlan vagyok
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Pfiucska #26932 üzenetére
Vicces, pont az tortent amit haveroknak mondtam ma hogy epp tortenik. Irt a HR-es a cegtol hogy meg sose vettek fel senkit kulfoldrol, eddig ugy gondoltak h nem baj ha nemet bert fizetnek mindekinek, de kozben rajottek hogy ez igazsagtalan lenne, es ki kell meg dolgozni az international hiring strategy-juket.
Szoval meg varok. Nem is baj igazabol, mert a tobbi ceg se olyan gyors. Ma meg Revolut team fit, mashova ma adtam le a hazit, harmadik helyre csak jovoheten megyek vegso korre, szoval ilyen szempontbol raerek.Olyan szempontbol nem, hogy mar szoltam a fonokomnek, hogy erosen kifele logok, es kinos hogy meg nincs konkret ajanlatom.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
sb95
csendes tag
MNB-nél szerintetek erre a pozícióra ( [link] ) mennyi a reális bruttó bérigény, amit még meg is adhatnak?
Illetve van valakinek bármilyen tapasztalata/hallomása arról, hogy milyen ott dolgozni? -
polya95
csendes tag
válasz Csabroncka #26979 üzenetére
Szia!
Írtam privátban! -
KaszinoTulaj
csendes tag
Sziasztok!
Párom egyetem végzés mellett kinézett egy Contact Center tanácsadói állást az egyik nagyobb magyar banknál. Budapesten tapasztalat nélkül kb. mennyit lehet 2022-ben ilyen munkakörben keresni? Német és angol nyelvtudással is rendelkezik.
Köszi a válaszokat!
-
Csabroncka
addikt
El kell keserítselek a vegyiparban sem jobb a helyzet! Mérnökök ugyan úgy a fent megjelölt sávban, a technikusok meg a béka segge alatt hozzád képest br 400-450 sávban! .. és akkor neked is mondom a fekete levest! #ez csak rosszabb lesz, ahogy haladunk bele a válságba, ugyanis az összes energiaigényes szektort kinyírják az energiaárak, emiatt nem a fizetésemelésnek, hanem az állásnak is lehet lassan örülni, kisebb (bár szerintem a nagyokat sem kíméli) vegyipari cégek kinyíródnak! (a lakosság még nem érzi, de olyan gyógyszeráremelés van kilátásban, hogy "öröm" lesz nézni)
Én szektort váltok szeptembertől, igaz részben emiatt is, remélem jól döntöttem, részleteket majd akkor írok."in medias res"
-
dugo_
veterán
válasz bilimbalam #26974 üzenetére
Jó, de mi lenne a nem erős? Ahol épp meg van adva fizetési sáv, ott 300-350k-s bohózatokat írnak. Annyiért meg hadd ne...
Most br. 560k az alap, a bónusz/kiküldetés/túlórából összejön +20%, ebből próbálom lefaragni a túlórázást alapbér/juttatásért. -
bilimbalam
tag
Nyilván azért, mert technikusi pozira ez elég erős
archie17: AP-ként felsővezetőkkel kellett tárgyalnod? Huh akkor lehet valami spéci poziban ülsz tényleg.
Amúgy ne becsüld alá magad, nyilván nem látunk rá pontosan mivel foglalkozol. Igazából ez mindig részben szerencse is. Úgyis akkor derül ki az igazság ha interjúzgatsz. Most pl nekem sem adnának többet máshol, pedig én is mindig úgy érzem keveset kapokcarapace: elég tág lehet. Hagyományos alkalmazottként a nagyon nagyon teteje 1.5 szokott lenni, de ezeket én is csak a legendákban hallottam. Nálunk pl 1.1 körül kapnak de ők elég sok tapasztalattal, és éjjel nappal elérhetők. Contractorként nyilván több.
[ Szerkesztve ]
-
carapace
csendes tag
Szerintetek mennyi lehet a reális fizu alkalmazottként egy ilyen konfigurációval:
IT PM, két multilokációs team-mel, összesen nagyjából 20 ember. Külföldi ügyfél, nagybanki (asset management) terület, mély domain tudás kell
-
dugo_
veterán
válasz chew_bacca #26969 üzenetére
Technikusi pozikra is ráláttál/ráláttok? Múlt héten volt ott interjúm, bemondtam br. 640-et, aztán a fagyottá vált légkör miatt maradtunk annyiban, hogy felírják teljes juttatási csomagként. Aztán végül visszautasítottak, de nem tudom ebben mennyi szerepe volt a bérigénynek.
-
archie17
tag
válasz bilimbalam #26968 üzenetére
Mit takar nálad a manager?
A pozim névleg az, de nálam azt jelenti, hogy vezetőket vezetsz, tehát TL-eket (kivétel projekt manager meg egy-két hasonló). Ezért sorolom magam inkább TL-nek, de lehet, hogy alábecsülöm. Mindenesetre pont ez köszön itt is vissza, ami a tapasztalatom, egyik oldalról hú de jó, másikról meg 30%-ot kérjek rá
Angol a munkanyelvem, anyanyelviekkel való tárgyalási szintre is alkalmas. Éveket dolgoztam mind brit, mind amerikai felsővezetőkkel.
Mennyi amúgy ebben a dologban az AP? Mi lenne a reális, ha ugyanez financial control területen lenne?
Amúgy köszi a visszajelzéseket, jó tesztelni a vizet egy kicsit -
chew_bacca
újonc
válasz phanonym #26921 üzenetére
Csak megerősíteni tudom első kézből az előttem szóló tapasztalatát: a budapesti központban az újoncot felveszik piaci mérnöki fizetéssel, utána elfeledkeznek az emelésről. Tudom máshol is ezt csinálják, de ott extrém. Folyamatosan megy a sírás hogy így meg úgy megy rosszul az autóiparnak, VW dízelbotrány (2016 környéke), utána elektromosautó átállás (2018+) majd 2020 óta vírus, chiphiány, gumihiány stb. A lényeg hogy az autóipari mérnököknek ne kelljen emelni a fizetését, sőt örüljenek ha van munkájuk. 3 évet dolgoztam ott, az egyetlen fizetésemelés amit kaptam az volt, hogy a bónuszomat beépítették az alapfizetésembe.
-
skoda12
aktív tag
válasz bilimbalam #26964 üzenetére
Nem mertem hozzászólni, mert nem értek a pénzügyhöz, de IT vonalon ezt teljesen meg tudom erősíteni. Szakmai feladatok jó részét adminisztratív feladatok váltják fel, amit szó szerint képzettség nélkül bárki el tudna látni, közben villámgyorsan kiesel a szakmából.
Nagyon-nagyon-nagyon magas poziban kell lenni IT-ban ahhoz, hogy bármi felelősséged legyen (kivéve, ha revoluthoz jelentkezel ). Multiéknál amúgyis imádják szétkenni a felelősséget és kúltúrája van annak, hogy nem lehet hibáztatni egy konkrét kiszemelt embert.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
archie17
tag
válasz bilimbalam #26961 üzenetére
Nem a mundér becsületét védem, de AP és AP közt is van különbség, egyszerű számlafeldolgozásra igaz amit írsz. Mi közelebb vagyunk az AP könyveléshez illetve a beszerzéshez. Ezzel, és a csapatmérettel értendő a helyezkedésem.
-
bilimbalam
tag
válasz VágniValó #26963 üzenetére
Nem tudom. Nekem volt 10 fő körüli csapatom szoftveres vonalon. De ez kb ilyen jelképes volt (nagy multi), adtak egy kis plusz aprót, cserébe mehettem állandóan meetingelni, szart csapkodni mindkét irányba. Utána meg egy dead-end a karrier mert nyilván lehagy a szakma.
-
addikt
válasz bilimbalam #26961 üzenetére
Figy, nem mondom hogy nincs igazad, de 10 fős csapatnál azért görbülhet másképp a Team Lead fizetése.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
bilimbalam
tag
válasz archie17 #26960 üzenetére
Persze csak ez egy rém egyszerű munka. Kijön random Anna szabadbölcsészetről, elérsz egy A4-es lapot instrukciókkal és kész, ennyi. 2 év múlva meg lehet TL ha jól keveri a lapokat. Még GL-ként sem hallottam 1.1-es fizuról. Ez az 1.1-1.2 inkább a főkönyvelő kategória kb de nem SSC-ben, hanem industryben.
Persze próbálkozni lehet és kell is. Csak ahogy te is írtad bőven nem tart itt a piac.[ Szerkesztve ]
-
archie17
tag
válasz bilimbalam #26959 üzenetére
"igaz nem TL-ek"
azért az gondolom ismert, hogy felelősségi körök növekedésével elvárható a béremelés is? -
-
addikt
válasz archie17 #26954 üzenetére
AP a pénzügy alja fizetésben, és mea culpa nem rosszindulatból írom, csak többen is mondták nekem. Inkább írd le jelenleg TL-ként mennyit kapsz, de őszintén szólva 10 ember az már nem épp kis csapat és túl is megy a TL pozi "keretein".
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
archie17
tag
Dobnék én is egy kérdést pénzügyi területről, bár ha jól sejtem, IT vonal a népesebb itt.
Budapesti, multis, pénzügyi/számlázós (AP) területen team lead, 10 fő körüli csapattal, szerintetek mennyiért reális? Egyszerre hallom az "X-Y cégeknél 30%-kal kereshetnél többet" és a "piachoz mérten jól keresel" narratívát. -
letepem
aktív tag
8-10 éve pályán lévő vill. mérnökként én nem ajánlanám a Bosch-t. Van onnan is nem egy kontaktom:
fizu irreálisan alacsony volt eddig, de szvsz most is az.
robot meló, az anyacégnek csak egy szám vagy a rendszerben.Ha most kezded a pályád, akkor nincs semmi sem veszve, ha kipróbálod a Bosch-t. Csak könyörgöm ne ott öregedj meg, mert így is elég kevesen vagyunk...
látok, hallok, érzek és gondolkodom.
-
bandus
veterán
válasz bandus #26950 üzenetére
szerk: amúgy nem feltételezek semmi rosszindulatot, vagy trükközést a részükről, inkább csak arra gondolok, hogy nem állt még bele senki ebbe a munkavállalók részéről, hogy ez a része rendesen legyen megírva a szerződésnek, ők meg kicsit pongyolák, rossz a jogászuk
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
igen, ezzel tisztában vagyok. csak nem akarom, hogy évek múlva ha távozom, akkor kezdjünk el vitatkozni róla, illetve az osztrák munkatörvény egy viszonylag alacsony összeget állapít meg erről. szóval jobb beleírni most 6 havi fizut és kész. attól függetlenül, hogy nem hinném, hogy a valóságban lenne jelentősége. de ugye pont ezekre az esetekre fontos a jó szerződés.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
-
törölt tag
válasz thomasthomas #26944 üzenetére
Jo szokas, hogy minden hulyeseget beleirnak a szerzodesbe, amit elbir a papir. Elozo helyemen valami sufni HR ceggel szerzodtek es olyan szerzodes sablont adtak, amitol kicsordult a konnyem.
-
axioma
veterán
ja papiron az, indoklas: mert akkor kevesebbet vesznek ki... es ev vegen a fonoknek el kellett magyarazni hogy az athelyezett munkanapra ne szamoljon ugyhogy van annyim kivenni amennyit beirtam... lehet h volt olyan fonok aki engedelyezett a kotelezo felettit, de az usa-bol nezve mar azzal is kvazi vegtelenek voltunk... igy nem tudok csak 1-2 olyan esetrol hogy kiirt szabi mellett bejott egy spec eset amire pluszban elengedtek
viszont a betegszabi 100% ami van par helyen mellett megle'pte'k a tappenz 100%-ra kiegesziteset [nettora ua], na az tenyleg nem tudom h hany helyen letezik... foleg azoknal a fizeteseknel[ Szerkesztve ]
-
-
thomasthomas
tag
válasz skoda12 #26943 üzenetére
Az ilyet vagy szemrebbenés nélkül alá kell írni, vagy el kell engedni.
Nincs az a szerződés ami felül tudná írni az alapszabadság minimumát. Akkor sem, ha a felek közösen másképp is meg tudnak egyezni.
A károkozástól meg annyit, hogy az én egyik szerződésem is tartalmazta ezt. Ember legyen a talpán, aki tudja bizonyítani h valaki kárt okozott. Pláne felmérni H mennyivel is tartozik. Szerintem ezek jól csengő szövegek egy szerződésében de nincs igazából senki sem aki ellen alkalmazták volna. Egyszerűen nem reális, pontatlan. És kb lehetetlen bizonyítani az esetek 99.9%-ában.
.
-
skoda12
aktív tag
Állítólag az. Vannak ennél cifrább következmények is. Pl hiba esetén a teljes kárért anyagilag felelsz, nem kell indokolni a munkáltatói felmondást, stb. [gondatlan károkozás esetén a teljes kárért felel]
Rendesen ügyvédet kell keresni egy ilyen szerződés aláírása előtt.[ Szerkesztve ]
-
-
skoda12
aktív tag
r/programmingHungary-n írt róluk egy ott dolgozó srác. Vezető állású munkavállalónak vesznek fel, ami valami külön jogi kategória, ami miatt nem jár neked túlórapénz és a szabadnapjaidból sem annyi van, mint amit alapból a törvény garantálna, hanem a szerződésben rögzítik a napok számát (kevesebbet).
A munka nekem érdekesnek tűnt, de a leírás alapján talán kicsit túl sok az internal framework.
[Megtaláltam a postot][ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
Nagyon szarok!
Első interjún a srác alig tudott beszélni angolul, ahogy elmagyarázta a feladatot gyakorlatilag félreérthető volt. Ez időt is vitt el. Később a kérdéseire kapott válaszokat mintha nem értette volna meg.Második: mintha egy szóbeli egyetemi szigorlat lenne. 2 ember ül veled szemben virtuálisan, és a lexikális tudásod szedik ki belőled kérdésekkel microservices, concurrency, databases témakörökben. De nem ám érdekes szakmai beszélgetés alakul ki, hanem kérdeznek, mondod amit gondolsz, hümmögnek egyet, aztán következő kérdés. Egyáltalán nem kellemes élmény. Ebben is van 1 kis programozás is.
A 0. HR interjú is ilyen. Kapsz szűrő kérdéseket amiket a kérdező nem is ért, csak meg vannak neki adva a válaszok.
Ez nagyon rosszat sejtet nekem a céges kultúráról.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Oppenheimer #26931 üzenetére
Engem továbbra is a revolutos tapasztalataid érdekelnek!
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Poultier
tag
Counteroffer féleség, mert cégen belül volt ilyen ajánlatom, de végül maradtam a korábbinál, mert potenciál van a termékben és sok érdekes dologgal lehet szop.. foglalkozni itt is.
Szevam
Sajnos helyben nem tudunk olyan nyakatekert helyzeteket vizsgálni(de, csak nincs idő rá), ami customernél simán előfordul, így elég sok ticket esik be a sw korai szakaszában.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz Oppenheimer #26931 üzenetére
Ha ez szamit, a sajatomera pont 2 napja varok
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Oppenheimer #26920 üzenetére
Ha valaki rajtam kívül ujjait tördelve izgul két napja hogy mégis mi lesz az offer : még nem sikerült internálisan megdiszkusszolniuk, ezért csak hétfőn lesz...
Amilyen ütemben erősödik a forint, addigra 370 lesz az euró
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Poultier #26928 üzenetére
“sok csúnya hibát találnak ügyfelek.“
Ez nem a “hamar-hamar” munka gyümölcse? Utóbbi időben mennyire kell sietniük a kollégáknak a feladatok megoldásával?
[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Poultier
tag
válasz Poultier #24058 üzenetére
Nem voltam ott, így sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom a sztorit.
Visszatérve a topik eredeti céljához:
Nem: ffi
Kor: 30
Munkakör: hivatalosan "tech leader", de inkább rendszermérnöknek mondanám magam(infrastruktúra, tesztelés-manual&automata, ügyfelezés)
Végzettség: villamosmérnök
Tapasztalat: 9 év releváns - telco
Nyelvtudás: aktív angol
Bruttó fizetés: 1M
Egyéb: cafi, bónusz, telefon, cégautó(nagyon megdrágult minden, kíváncsi leszek, mi fér bele)
Hely: BPTavalyhoz képest több lett a stressz, elég sok csúnya hibát találnak ügyfelek.
-
MrSealRD
veterán
válasz Jhonny06 #26923 üzenetére
Egyrészt túl konkrét és részletesen kidolgozott, hogy hazugság legyen... A másik, hogy amit hallottam eddig onnan...belülről... Azon eléggé vakartam a fejem. Szóval én egyáltalán nem tartom elrugaszkodottnak.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
abshcet
újonc
Diligent juttatási csomagról van infója valakinek?
Gondolok itt arra, hogy van e nálunk cafi, prémium, egyebek?
Illetve céges autó csak manager szinttől van?
Irodába mennyire kell bejárni?
Köszönöm! -
Poultier
tag
Szia!
Másodkézből van infóm, volt munkatársam ment vissza tavaly(a hatvani központban lehúzott már 4 évet). Fizut egész jót kapott, de olyan szinten megy a cigóskodás, hogy ha nem ö mondja, el se hiszem. Valami légbefúvót kellett továbbfejleszteniük, mert a BMW visszadobta valami hiba miatt, ami csakis kizárólag 520d-ben jelentkezett. A melóhoz kaptak egy darab autót, de a sok ki-be szereléstől elnyalódott a rögzítési pont, ami miatt ugye nem lehet valid méréseket végezni, viszont másik autót nem kaptak, mondván meg kellett volna már oldani. Kénytelenek voltak bérelni egy 520d-t saját zsebből, amit a főni valami csapatépítős keretből fű alatt tudott csak visszaadni nekik...
-
phanonym
csendes tag
Sziasztok!
A Bosch budapesti fejlesztési központjával van tapasztalatotok?
Frissen végzett villamosmérnökként jelentkeztem néhány hardverfejlesztő pozícióra.
Valaki volt náluk közületek interjún, illetve szerintetek milyen bérsáv reális? -
-
veterán
válasz Oppenheimer #26918 üzenetére
Érthetetlen. Ha gondolod, mehet a biznisz a cégemen keresztül, akkor nem bújtatott foglalkoztatás. Nem kérek nagy részesedést.
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Oppenheimer #26887 üzenetére
Megjott a valasz a nemet cegtol: beszeltek az ugyveddel, nem mernek contractorkent felvenni, mert attol tartanak bujtatott foglalkoztatas lenne. Alkalmazottkent tudnak felvenni Deelen keresztul. Ettol meg erdekel az ajanlatuk, de ezt elegge megleponek tartom.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz chew_bacca #26914 üzenetére
"itthon magasabb az ÁFA mint máshol, azaz többet kell a megbízónak leírnia"
Ha pedig megis lenne afa (mert b2c vagy), akkor eu-n belul a megrendelo orszaganak megfelelo afat kell fizetni par eve.
-
félisten
EU B2B 0%, EU-n kivul jellemzoen AFAmentes szamla (ATHK).
while (!sleep) sheep++;
-
OPiiPO
veterán
B2B az 0% szokásosan, de ennek a hsz-nek a környékén volt róla szó legutoljára.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
chew_bacca
újonc
Aki külföldre számlázik, az ÁFA nélküli órabért ad meg?
Emellett az szól, hogy tudtommal a megbízó cég ugye leírhatja az ÁFÁ-t. Esetleg volt már valakinél probléma hogy itthon magasabb az ÁFA mint máshol, azaz többet kell a megbízónak leírnia. EUn belüli és kívüli számlázás is érdekel. -
-
chungee
addikt
Estét!
Most jutott tudomásomra hogy a kormány belőtte a rezsi alsó határát. Aki e fölött fogyaszt az többet fizet. A többet mit jelent Nekem 280kW/hó és 160m3/hó, a határok pedig 210kW és 144m3, ez havi 35.000ft kiadás. Akkor logikusan a 70kW-ér és a 16m3-ér kell többet fizetnem vagy az egészre Ha az egészre akkor nagy bajban vagyok/vagyunk a családdal
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz CyberPunk666 #26908 üzenetére
Így lehet 50 milliárd is, az meg csak lipsihiszti.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz CyberPunk666 #26906 üzenetére
Ha azt mondja, hogy 500-800 milliárdot várnak tőle, akkor 3 perc múlva már körberíjja a FOS az internetet, hogy ennyit vesznek el a "kisemberektől".
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
CyberPunk666
senior tag
Gulyás Gergely 50-300 milliárdot vár a kata átalakításától, mint extra bevétel a kasszába.
Ez így elég tág, tekintve, hogy a katázók a lenti statisztika alapján összesen eddig 250 milliárdot se fizettek be. Ezt kb a fogalmuk sincs szintű sávhatár.
De akkor demagógia maximusz: mostantól 50k helyett 60-110k között fognak fizetni 1M-ra, hiszen ezt jelentené az 50-300 milliárdos bevétel a 250 helyett, hiszen 20-120% emelkedést jelent.
Nem lett volna egyszerűbb csak simán duplázni az alapösszegeket és akkor szinte meg is van a 250 milliárd és kész? Így most izgulhatnak, hogy 50 vagy 300...
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz VirsLee #26892 üzenetére
Vagy nem oda könyvelik a 40%-os különadókat, mert 230 milliárd a 2020 dec-i létszámú kata alap díja. Pláne, ha a tervezett bevételt nézzük, amit a létszám alapján számolnak ki.
A mellékállásos katások megfizették legalább a minimálbérre az adókat főállásban.
Hogy miért nem egyezik a nav-tól kapott infókban a cikkben a katások és a fő+mellék kisadózók száma, azt nem tudom.Azt sem írja, hogy hány szüneteltetett kata van, 2021 elején 100 ezer szüneteltetett egyéni vállalkozó volt, akik nem fizetnek adót arra az időre.
Az ev-k kb fele lehet kiadózó, perszenem látjuk hogy szüneteltetettből hány kisadózó van.Kevesebb, mint 35 ezer ITs egyéni vállalkozó van (az 586 ezerből, nem csak kisadózókból) [link]
Rengeteg részletes statisztikát lehet mutatni, amivel igazolhatnák bármilyen állításukat, de csak a levegőbe puffognak baromságokkal alátámasztás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz VirsLee #26901 üzenetére
Engem leginkább ez aggaszt. Mindenki arról beszél, jelen időben...hogy most mi van. De kevésbé filóznak rajta, hogy ez egy folyamat...honnan indult...és milyen pályát mutat a grafikon... És igen, egyértelműen ez még emelkedő pálya, és a tetőpontot nem nagyon látjuk...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
VirsLee
őstag
válasz CyberPunk666 #26900 üzenetére
Ráadásul még emelkedő pályán van.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest