- Ingyen kellene, de tegnapra
- New Game Blitz - 2025
- Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- VHS digitalizálás
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
válasz HoTDoG #25732 üzenetére
Szerintem Tapsi nem írt ilyen stílusban, hogy "jó nagy hülyeség", csak jelezte, hogy ez nem mindig így van. Nagy cégeknek van valami teljesítmény / munkavállaló mutatója, ezért szeretnek részben egyéb költségként külsősöket alkalmazni. Én is így dolgozom.
De az adott cégnél nem ez a helyzet, a konkrét esetben egy kisstílű cégről volt szó a hirdetés kapcsán.
-
veterán
válasz HoTDoG #25732 üzenetére
No offense, de ez most kicsit zavaros számomra. A büdzsé nem csak capex lehet, hanem opex is. Opexre is lehet számlázni, én is így tigeltem évekig. Az más tészta, hogy a capex a beruházási büdzsé, tehát azt allokálják a projektekre. De contractor nem csak projekten lehet.
Saját kft-vel vagy EV-vel nem is tudnának ezen cégeknek közvetlenül számlázni.
De, be tudnának, csak nem tehetik (általában), mert egy multi nem fog Józsi Kft-vel bajlódni. Viszont az ellenkezőjére is van példa. Ennek leginkább belső policy okai vannak. Amúgy nem értem, hogy hogy jött ide a tanácsadócég. Ez miért releváns? Oké, ő közéd és a megbízó közé ékelődik, de ezt leszámítva te nettó contractor vagy (ha számlázol, és nem alkalmazottként csinálod).Aki alkalmazottként csinálja, az a főállású tanácsadó, és a tanácsadócég bejelentett munkavállalója. Ha nincs ügyfélnél, akkor is kap fizetést, van betegszabija, meg minden ezzel járó dolog. De mi most nem róluk beszélünk, nem értem, hogy miért keverted ide.
Új hozzászólás Aktív témák
- I5 6400 Processzor eladó 3db
- Újévi kábel, elosztó, átalakító, stb kiárusítás
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Iphone 16 pro max 256 gb. 2025.10.25 ig garancia
- X1 Carbon 10th 14" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam g
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest