- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
HoTDoG #25732 üzenetére
Szerintem Tapsi nem írt ilyen stílusban, hogy "jó nagy hülyeség", csak jelezte, hogy ez nem mindig így van. Nagy cégeknek van valami teljesítmény / munkavállaló mutatója, ezért szeretnek részben egyéb költségként külsősöket alkalmazni. Én is így dolgozom.
De az adott cégnél nem ez a helyzet, a konkrét esetben egy kisstílű cégről volt szó a hirdetés kapcsán.
-
válasz
HoTDoG #25732 üzenetére
No offense, de ez most kicsit zavaros számomra. A büdzsé nem csak capex lehet, hanem opex is. Opexre is lehet számlázni, én is így tigeltem évekig. Az más tészta, hogy a capex a beruházási büdzsé, tehát azt allokálják a projektekre. De contractor nem csak projekten lehet.
Saját kft-vel vagy EV-vel nem is tudnának ezen cégeknek közvetlenül számlázni.
De, be tudnának, csak nem tehetik (általában), mert egy multi nem fog Józsi Kft-vel bajlódni. Viszont az ellenkezőjére is van példa. Ennek leginkább belső policy okai vannak. Amúgy nem értem, hogy hogy jött ide a tanácsadócég. Ez miért releváns? Oké, ő közéd és a megbízó közé ékelődik, de ezt leszámítva te nettó contractor vagy (ha számlázol, és nem alkalmazottként csinálod).Aki alkalmazottként csinálja, az a főállású tanácsadó, és a tanácsadócég bejelentett munkavállalója. Ha nincs ügyfélnél, akkor is kap fizetést, van betegszabija, meg minden ezzel járó dolog. De mi most nem róluk beszélünk, nem értem, hogy miért keverted ide.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Tesla topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest