Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• petim

csendes tag

Sziasztok!

Ha már felmerült itt a remote B2B munkavégzés...
    Sok cég megad ugyan manapság már bérsávot, de azért nem mind. Én arra lennék kíváncsi, hogy amikor az ember átnyargalna az alkalmazotti létből B2B-be, akkor hogy lehet/érdemes megfeleltetni az alkalmazotti bérét? Létezik valami ökölszabály, hogy (hasamra ütök) megszorzom 1.6-tal az alkalmazotti bérem és azzal kb ott vagyok?

Dumáltam könyvelővel, ami ugye számításba jöhet kb. az az átalányadózó ev. havi 2m bevételig vagy afölött a KIVA-s kft.

Az egyszerűség kedvéért, ha havi 2m bevétellel számolunk, akkor ha jól emlékszem kb. az jött ki, hogy egy 2m bruttó alkalmazotti bérrel összehasonlítva, kb 300e-rel marad több ev. esetén, de abból még lejönnek költségek (havi könyvelés díja, stb.), szal a végére kb jó ha 100e plusz marad, nem igazán éri meg "szenvedni" vele. A KIVA-s kft-nél meg mintha az lett volna a kalkuláció eredménye ekkora összegnél, hogy kevesebb marad, mint átalányadózó ev. esetén ekkora bevételből.

Kérdés tehát, hogy hogyan lehet azt kalkulálni, hogy egy teszemazt 2m-s bruttó alkalmazotti bérnek milyen vállalkozói bér feleltethető meg kb? Úgy, hogy ugye nincs fizetett szabi, betegszabi, saját eszközön dolgozok, stb.

Köszönöm, ha ebben tudtok tanácsot adni!

Új hozzászólás Aktív témák