Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlueAthlon

senior tag

válasz freaghill #20419 üzenetére

Egy új banki számlavezető-rendszer implementációja kb. 2-4 évet vesz igénybe az első kick-off meetingtől a go-live support végéig. Ideális esetben ....

Bár ez eléggé scope-függő és általában köztes rolloutok is vannak, pl. élesbe megy folyószámlával-deposittal első körben, utána másodikban jön mondjuk a banki back office ( treasury, trade finance ), harmadikban meg a lakossági és vállalati hitelezés is csatlakozik...

Ez úgy elég is szokott lenni, utána már vágyik az ember másra ( ....másfajta hülyeségekre mint amikkel itt találkozott nap mint nap :D )

*-*-*-*

Én ugyan alkalmazott vagyok (jelenleg), de projekt-rendszerben vagyok allokálva és a mostani projektemen bő éve dolgozom, kb félidőben csatlakoztam , mikor az előző bevezetésről hivatalosan is kiderült, hogy sehová sem tart :) Az év végével az én feladataim itt véget érnek ( megtörténik a cutover ), csak pár kolléga marad még némi supportra és a leftoverek feltakarítására még úgy 1-2 hónapig.

A csapat többi tagja pedig a januárt egy másik szoftvercég hasonszőrű rendszerének megismerésével fogja tölteni, elsőként január elejétől rám vár egy "modell bankot" is tartalmazó sandbox rendszer összerakása, majd ezek után 2 hét funkcionális tréning, hogy felszedjük az alapjait annak, hogy ez a megoldás miként valósítja meg a már ismert banki folyamatok tömkelegét. Februártól pedig a tanultak alkalmazása és további infók felszedése élesben egy másik ügyfélnél....

Új hozzászólás Aktív témák