Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azt hittem csak itt angliában divat a jelenlegi kereset firtatása, de akkor otthon is ugyanez a helyzet.
Jelenlegi fizetésről nem érdemes kamuzni, mert úgyis kiderül amikor viszed az adós papírokat, és nem tüntet fel jó színben, ha többet mondtál, és a papíron pedig látszik, hogy kamuztál. Inkább tartsd titokban, és mondd azt, hogy bizalmas.
Itt viszont legalább kiírják a minimum offert vagy egy 10-15.000 fontos sávot, mondjuk 40-50k, és akkor tudod, hogyha te a 30k szinten vagy, akkor örülsz, ha kapsz 40et, 50re ennél az ugrásnál nincs esély.
Ugyanez, ha a cég megjelöli, hogy 30-35k-t kínál, és te minimum 40-45 öt akarsz, akkor nem is jelentkezel a pozícióra.
Az előző munkahelyemre amikor jelentkeztem, nem mondtam meg mennyit kérek, hanem azt mondtam a recruiternek, hogy van máshol is folyamatban interjú (tényleg volt, de itt lehet kamuzni is) és szeretném tudni, hogy mi a legjobb amit tud ajánlani a cég.
Erősnek kellett lennem, de tartottam a számat, és akárhogy is kérlelt, én nem mondtam meg mennyit akarok, mert a cégtől akartam hallani számot, és segített a tény, hogy tudták, máshol is van folyamatban interjú, így könnyen elveszíthetnek.Ekkor egy 33%-os emelést sikerült elérnem, ami nagyon jó volt. Cserébe sokkal többe került a bejárásom, mert egy másik városban volt, szóval a végösszeg az nem volt annyival több, mint amennyivel magasabb volt az ajánlat, mert magasabb volt a bejárási költség. Viszont amit nyertem, az az, hogy szintet léphettem, és később erről a szintről tudok alkudni felfelé.
Később kiderült, hogy mivel ez egy ügynökség volt, és egy jól fizető, nagy, nemzetközileg is ismert kliensnek dolgoztak egy projekten, röhögve megajánlották ezt a pénzt, hiszen ők vígan tudtak sokat számlázni a kliens felé.
A távozásomat ugyanez a tény okozta, egy kis Brexites rásegítéssel.
A nagy cég megvágta az R&D (K+F) büdzsét a Brexit miatt, így nem volt szükség az ügynökség bedolgozására, így elküldtek, mert én voltam az egyik legdrágább a csapatban.Ahova ezután mentem, a jelenlegi helyemre, itt elmondtam a recruiternek, hogy mennyit keresek, és, hogy mennyit akarok (25% ot kértem), ahogy azt is, hogy felmondtak, így tudta a recruiter, hogy kell valami állás hamarosan.
Hiba, hiba, hiba.
Végül 15%ban állapodtunk meg, ami nem olyan rossz pénz, az előző helyen felmondtak, kellett valami, plusz megspórolok egy csomó pénzt és időt a bejárással, ami szintén előny.
Gyakorlatilag a mostani váltással realizáltam az előző váltáskor kialkudott emelés előnyeit, hiszen az előzőhöz képest alkudtam, és még spórolok is a költségeken.Ami tapasztalat nekem lejött, hogyha nagyon erőszakolják a számokat, akkor kell mondani egy olyan összeget, ami kicsit felette van annak, amit még el tudsz hinni, hogy megkaphatod, és az adott szakterületen, az adott városban a sáv teteje körül van, így, ha megadják nagyon örülsz, ha nem adják meg (nem fogják), akkor is van jó nagy helyük alkudozni.
Ők örülni fognak, hogy de jók vagyunk, mennyit lealkudtunk, és neked még így is szép emelés marad.Win-win.
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair MP600 PRO LPX 2TB - PS5 SSD (2029-ig Garis)
- Playstation 5 Slim -- Digitális -- 1TB SSD - fekete burkolattal
- Gigabyte 14,1" FullHD IPS Core i7(8 3,4Ghz),GTX 2/6GB DDR5 128BIT VGA,8-16/256-1TB,Szép állapot
- 2K Gamer PC - Ryzen 7 5800X / AIO / RX 9060 XT 16GB / B550M WIFI / 32GB RAM / 1TB SSD / 650W GOLD
- LG 77B4 - 77" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- 4 db Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-13700HX, RTX 5060
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150M i5 7600K 16GB DDR4 240GB SSD RX 580 8GB Kolink Aviator DeepCool 400W
- Apple Mac Pro Workstation Dual Xeon,18GB RAM,WIFI,BT,Profi Munkaállomás és Szerver
- AKCIÓ! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 128SSD + 500HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest