Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#10301) HoTDoG


HoTDoG
tag

Kicsit már zavaró számba megy, ezért gondoltam körbekérdezek, hogy ez általános vagy csak én vagyok ilyen szerencsés. Linkedin-en rendre megtalálnak külföldi, főleg Ny-Eu pozikkal kapcsolatban fejvadászok. Szép hosszú üzenet, néha még csatolt pozi leírás is, hogy érdekel-e, ha igen, tudunk-e beszéln. Profilja korrektnek tűnik. Vsszaírom, hogy érdekes lehet, beszéljünk róla. Erre pedig már nem jön válasz :). Némi idő elteltével - feltételezve, hogy 100 üzit kezel - kedvesen érdeklődök, hogy még aktuális-e, de reakció nélkül maradok. Mivel sokadjára fordul elő, kezd komolytalanná válni ez a fajta linkedin-es megkeresés számomra.
Csak én tapasztalom ezt?

(#10302) kraftxld válasza HoTDoG (#10301) üzenetére


kraftxld
nagyúr
LOGOUT blog

Haszontalan spammerek.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#10303) FLx válasza HoTDoG (#10301) üzenetére


FLx
addikt

Linkedin-es tucatleveleket en mar el sem olvasom, soha nem kuldtek meg relevans ajanlatot. Illetve egyszer, arra valaszoltam is, de azota se jelentkeztek. :D

(#10304) HoTDoG válasza FLx (#10303) üzenetére


HoTDoG
tag

Egyébként pont a hazai fejvadászok tűnnek korrektnek, velük működik a kommunikáció és a pozik is betalálnak.
Külföldiek esetében van ez az "anomália" :)

(#10305) axioma válasza HoTDoG (#10301) üzenetére


axioma
veterán

Telleg, el is felejtettem, egy nemet talalt meg valamelyik nap, de o mondjuk eleg konkretan nekem (profilhoz illoen) - csak azt nem tette hozza, hogy helyileg hol (bar .at). Na elo is szedem kaja utan es irok neki...

(#10306) OPiiPO válasza HoTDoG (#10301) üzenetére


OPiiPO
addikt

az sajnos így van, tapasztalat szerint csak a nagyobb ügynökségek (pl. NigelFrank) viselkednek korrekt módon

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#10307) HoTDoG válasza OPiiPO (#10306) üzenetére


HoTDoG
tag

A legutóbbi megkeresés pont ettől a cégtől volt :). Válasz után pedig semmi reakció.

(#10308) #25954560 válasza FLx (#10289) üzenetére


#25954560
törölt tag

en het eve jottem kulfoldre, akkor az otthoni brutto fizum volt havi egy milla. es meg ugy is nagyon megerte anyagilag. de a tobbiek jol irjak: nem igazan a bevetel szamit, hanem a bevetel es a megelheteshez szukseges kiadasok kulonbsege. hiaba hangzik jol otthonrol nezve az evi $138k brutto, ha a lakasberles nagyon draga, a kocsi biztositasa is draga, net draga, minosegi kaja is draga.

ami oriasi kulonbseg volt viszont (es szinten irtak tobben): a lehetosegek. sokkal tobb lehetosegem lett uj dolgokat tanulni vagy epp elmenni konferenciakra, ahol akar a donteseket is hoztak. egyszeruen tobb informaciohoz lehet hozzajutni es sokkal hamarabb, jobb minosegben, mint amikor otthonrol 'csak' netezik az ember.

(#10309) H A M M E R válasza #25954560 (#10308) üzenetére


H A M M E R
csendes tag

A külföldi munkával kapcsolatban:
Én is dolgoztam küldöldön és voltam több országban külföldön dolgozó ismerősömnél. Nem lehet általánosítani. Van aki guru, és szerencséje volt, és jó fizetést kap kint, de van aki nem. Ez Magyarországon is így van, van aki 150 ezres napi díjért dolgozik, van aki nem.
A másik a spórolás. Van aki itthon sokat keres, de elszórja a pénzt pl.: munkatársaim akik a XIII kerületbe autóval járnak dolgozni 5-10 km ről. Ők nem fognak buszra ülni büdös emberek mellé, mind1 mennyit kell ezért fizetni. Ez nekik kerül egyszer az autó értékvesztésébe, az autó éves kötelező költségeibe, a benzinbe és a parkolási díjba, ez úgy havi 100-200 ezer ft autótól függően. Csak a parkolás havi 25 ezer Ft a XIII.- ban, de van aki fizet itt a parkolásért és fizet a lakásánál egy parkolót, így havi 50.000 ret fizet csak a parkolásért, aztán panaszkodik, hogy nem sok pénzt tud félre tenni. Ugyanitt van aki bringával jár és ezzel spórol havi 100-200.000 Ft. ot. Szóval nem érdemes almát a körtével hasonlítani....

(#10310) adalbert1 válasza kraftxld (#10282) üzenetére


adalbert1
veterán

Ez az 1 év távollét jól hangzik, mondjuk az eltérő időzónában melózás annyira nem. :DDD

Nekem még kicsit az a dilemma, hogy itthon a gyerek egy szerető családi környezetben nő fel (tágabb családot tekintve) - persze a mérleg másik serpenyőjében ott van az, hogy esetleg egy normálisabb társadalomban szocializálódhat, de nehéz kérdésnek tűnik, szerintem nem egyik napról a másikra fogom eldönteni.

DanielLong: egyelőre csak a glassdoor-on nézgelődtem, ott pl. az enyémhez hasonló pozícióra éves fizetésnek 58k eurót írtak, ebből egy belgiumi tax calculator szerint nálam maradna kb. havi 2,4k nettóban - ami elég kevésnek tűnik - de ahogy olvastam a többiek hozzászólásait, azért bőven elérhetőek nagyobb fizetések is. Viszont megint az a probléma, hogy ha csak egyedül élnék, akkor mondjuk simán elég lenne 1 szobás lakást bérelni, viszont mivel másik két ember függ most tőlem, így ez elég sovány lenne, illetve kérdéses, hogy barátnőm mennyire tud jól fizető pozíciót találni kint.

HoTDoG: engem magyar fejvadászok is találnak meg az általad leírt módon, és engem is zavar az ilyen jellegű viselkedésük.

H A M M E R: én pont a XIII-ból járok olyan 12km-re dolgozni autóval. :)) Nekem értékvesztéssel együtt olyan havi 50-60k-ban van az autózás (egy 1,35m-ért vett H Astrám van, szóval az értéke nagy részét már elvesztette korábban). A gyerek miatt amúgy is tartanánk autót, sok minden sokkal gyorsabb/könnyebb így, mikor őt kell valahova vinni. Amit esetleg meg tudnék spórolni rajta, az a céges mélygarázsban parkolás (10k), illetve az üzemanyag egy része (mondjuk kb. 20k). Cserébe kellene bérletet vennem, szóval az egész ügyön nyernék talán havi 20k-t - nekem ennyit megér, hogy spórolok átlagban a napomból egy fél órát a közlekedésen, bármikor beugorhatok munka után elintézni egy nagybevásárlást, illetve nem kell olyan emberekkel együtt utaznom, akiket nem én választok útitársnak.
Igaz, amit te írsz, az ennél kirívóbb példa, 50k-t havonta biztos nem költenék parkolásra, illetve, ha csak 5 km-re laknék a munkahelyemtől, akkor szerintem én is biciklivel járnék a tavaszi-nyári hónapokban (feltéve, ha az útvonalam nagy részén van bicikliút).

(#10311) FLx válasza #25954560 (#10308) üzenetére


FLx
addikt

Egyet tudok erteni, en is azt latom, hogy brutto 100k feletti fizetes azert nem tok alap USA-ban sem, a lakhatas es stb. pedig qrvadraga. Sokat vagyok kint, nagyon megerzem amikor normalis kajat kell pl. venni par hetig. A masodikkal is egyetertek, sokkal tobb a lehetoseg kint. Nekem annyi szerencsem van, hogy itthon is amerikai cegnel dolgozom, szinte uazt megkapom itthon is, konferenciak, tanfolyamok, utazas stb.

(#10312) azbest válasza adalbert1 (#10310) üzenetére


azbest
félisten

Nem tudom ott milyen az adórendszer, de van ahol az egyedülálló sokkal rosszabb feltétellel adózik, mint családos. Szóval megeshet, hogy nem olcsóbb egyedül, mint családdal.

(#10313) #25954560 válasza H A M M E R (#10309) üzenetére


#25954560
törölt tag

nem ertem mire gondolsz h almat kortevel.
kaliforniaba nagy reszen szinte lehetetlen meglenni auto nelkul, azert irtam be az alap kiadasok koze. lakason sem igazan lehet sporolni a szilicium volgyben, mert a nagy cegek felverik a lakasarakat (google, apple, facebook, amazon, stb) egy studio is eleg draga, nem hogy egy ketszobas apartman.
nyilvan itt is lehet mindenbol a legolcsobbat megkeresni, attol fuggoen h mi a celod. csak arra szerettem volna felhivni a figyelmet, hogy a nagy fizu nem feltetlenul egyenlo az rengeteg megtakaritassal.
arrol mar nem is beszelve, hogy ha esetleg lakas _vasarlasan_ torod a fejed. $1M kornyeken kezdhetsz most gondolkodni. innen kezdve szinte barmekkora megtakaritas kicsi. (nyilvan valamikor megint kipukkad a lufi, de akkor is $500k-$600k egy lakas)

(#10314) Mercutio_ válasza #25954560 (#10313) üzenetére


Mercutio_
félisten

Külföldről volt szó _általában_ nem konkrétan a szilícium völgyről. (Tr is csak most nevesítetted)
Szerintem a körte almával arra célzott, hogy hely és igényfüggő is a dolog .

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#10315) Vision válasza H A M M E R (#10309) üzenetére


Vision
veterán

Jó, de autót amúgy is tartasz, nélküle nem tudsz mozdulni a városból.

(#10316) Mercutio_ válasza Vision (#10315) üzenetére


Mercutio_
félisten

Melyik városból és hova nem tudsz?;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#10317) Alexios válasza Mercutio_ (#10316) üzenetére


Alexios
veterán

Tökmindegy, miután már meg lett mondva, hogy autó nélkül férfi sem vagy :P

(#10318) Vision válasza Mercutio_ (#10316) üzenetére


Vision
veterán

Nézd meg, hogy mire válaszoltam, és kiderül! Hogy hova? Amivel nincs IC kapcsolat, tehát a hazai települések 90%-a. Külföld dettó.

(#10317) adam014

Akinek abból áll az élete, hogy esténként otthon kockul munka után, annak nyilván nem kell autó. Bármilyen nehéz is ezt megérteni ebben a közegben, de az emberek nagy része nem ilyen. :P

[ Szerkesztve ]

(#10319) Jhonny06 válasza Vision (#10318) üzenetére


Jhonny06
veterán

A kimozdulásnak mégis mi köze van az autóhoz? Nekem ugyan van, de én akkor tudnám nagyon érezni a hiányát, ha rendszeresen járnék vidékre, de amúgy nem. Nyaralásokat simán meg lehet oldani bárhogy, a belvárosba pedig nem kell autó.

[ Szerkesztve ]

(#10320) kovsol válasza Vision (#10318) üzenetére


kovsol
titán

Én bevallom ma este villamossal megyek a színházba. Ettől még élvezni fogom az előadást remélem.

May the Force be with you!

(#10321) Vision válasza kovsol (#10320) üzenetére


Vision
veterán

Ki beszélt itt színházról meg belvárosról? Városból kimozdulásról volt szó.

(#10322) kovsol válasza Vision (#10321) üzenetére


kovsol
titán

Nem, te azt írtad aki otthon kockul annak nem kell kocsi. De rengeteg dolgot lehet csinálni kocsi nélkül is.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#10323) #41635072


#41635072
törölt tag

Én csak beböfögök ide egy saját tapasztalatot a fenti témához: sokáig én is azt hittem, hogy tök felesleges a kocsi, aztán rájöttem, hogy kitágul vele a világ. BP-en városon belül nem járkálok vele, mert ott halál, parkolóhely kb sehol nincs. Ellenben nagyon jó tud lenni, hogy bárhová el tud ugrani vele az ember vidékre kikapcsolódni, nem kell távolsági buszra / vonatra várni zötykölődni, készülődni, el lehet menni nagybevásárolni nehéz cuccokat (karton vizek pl). Cserébe vannak költségei természetesen.

[ Szerkesztve ]

(#10324) azbest válasza kovsol (#10322) üzenetére


azbest
félisten

Ez az életstílusbeli különbség. Ezért is tűnik úgy, hogy van akinek bármennyi pénzt fizetnek, akkos is nehéz a megélhetése, másnak pedig egy kis emelkedés is jelentős plusz értéket képvisel.

Van ex-kolléga, akinek az volt hobbija, hogy kiautózik a sivatagon át a hegyekbe túrázni, mászni. Volt már v6-os ford mustangja, expedition max-ja, Ram-ja. Általában kettő egyszere és a garázsokért többet fizetett, mint az apartmanért. Meg egyébként is szeret sportolni, világot járni, utazgatni. Szóval aktív életet él. Igaz, nem is panaszkodik, hogy nem tud megélni a fizetéséből :D

Másik kolléga meg kb minden idejét amunkával tölti, azon túl csak a családdal foglalkozik és különböző éttermek kipróbálása a hobbija ezen felül.

Ahogy más is írta, nagyon hely és személy függő, hogy mik a fix költségek és mi az az igényszint, aminél már kevésbé érzi rosszul magát. Így aztán értelmetlen is erről vitázni. Ha már jó fizetést ért el az ember, akkor hirtelen alapvető létszükségletté lépnek elő olyan dolgok, amiről előtte egy-két évvel még is nem tudott. Az, meg hogy a magas igényekhez még megélhetésről szóló panaszkodás is társul, az nemzeti sport :D A lengyel kollégákkal viccelődni is szoktunk egymáson.

Egy biztos. Minél távolabb megyünk a valódi létszükséglettől, annál kisebb konfortnövekedést hoz az exponenciálisan növekvő költség. Ezt aztán könnyű úgy megélni, hogy pár apróság miatt brutálisan drága az élet valamelyik városban. Csak az az apróság erősen luxus adott esetben, adott helyen vagy esetleg nem passzol az ottani társadalmi normákhoz és ezért drága.

[ Szerkesztve ]

(#10325) Vision válasza kovsol (#10322) üzenetére


Vision
veterán

Az otthon kockulás csak egy példa volt, de legközelebb taxatíven felsorolom a tevékenységeket, amiket lehet kocsi nélkül is végezni, rendben? :U

(#10326) EQMontoya


EQMontoya
veterán

Arról már nem is beszélve, hogy már most (április közepén) kezd elég meleg lenni, még néhány hét, és a jó kis légkondicionált (ja, ha épp megfelelő villamos jön) BKV meg a melóhely között simán leizzad az ember. Nagy élmény büdösen beérni.
Persze lehet jönni azzal, hogy járjak papucsban, rövidnadrágban meg pólóban, de szerintem komoly ember nem jár így dolgozni.

Same rules apply!

(#10327) FLx válasza EQMontoya (#10326) üzenetére


FLx
addikt

Az mar baj, ha attol gondolunk valakit komoly embernek, hogy nem rovidnadragban megy dolgozni. Ez pont akkora baromsag, mint a meno kocsitol leszel komoly ember, meg a rolex oratol. Tobb milliard dollaros cegeknel is lattam CEO-kat rovidnadragban dolgozni, aztan meg magyar ingyenelo kamu vallalkozokat Boss oltonyben, Rolex oraval is. Melyik a komolyabb ember?

ps. Komoly cegeknel, ahol komoly emberek dolgoznak, van am zuhanyzo, oltozo stb. Komoly emberek mindig tartanak bent valtasruhat, masodik Boss oltonyt, ha fussa a hitelbol ra. :)

[ Szerkesztve ]

(#10328) EQMontoya válasza FLx (#10327) üzenetére


EQMontoya
veterán

Nekem is van bent ruhám, csak lezuhanyzással együtt már háromszor annyi idő, mint kocsival.

Same rules apply!

(#10329) adalbert1 válasza FLx (#10327) üzenetére


adalbert1
veterán

Én nagyon régen jártam már úgy állásinterjún, hogy az itthoni második vagy harmadik emberrel volt a végső köröm - megjelentem öltönyben (ma már csak egy ing és farmer, max. nagyon melegben egy szövetnadrág, amit felveszek ilyen esetekre is), erre fel a delikvens nő létére kb. egy trikóban ült bent. :))

Autó kérdéshez: szerintem ha valaki egyedülálló, és Budapesten belül tölti az élete nagy részét, annak lehet, hogy tényleg nem annyira fontos az autó. Nekünk gyerekkel nagyon jól jön, egyik nagymama az agglomerációban lakik, oda is sokkal kényelmesebben és gyorsabban kiérünk, a másik pedig 150km-re, ide is sokkal gyorsabban odaérünk, mint ha vonattal/busszal mennénk (ráadásul mindkét esetben háztol-házig megyünk). Orvosnál is kb. 5 perc alatt ott vagyunk, bevásárlás is sokkal egyszerűbb, stb. Tehát szerintem lefordítható könnyen a dolog arra, hogy sok esetben időt és kényelmet veszel ezzel, és számomra pl. ez megéri.

(#10330) Mercutio_ válasza Vision (#10318) üzenetére


Mercutio_
félisten

A hazai települések 90%-án élet se nagyon van:DDD (tudom sarkos és túlzó, de nem kevésbé mint a te kockulásos dumád, úgy, hogy nem írtad elé, "Pl." ;) ) De rokonlátogatni is simán lehet közeli nagyvárosig IC-vel, aztán értem jönnek szülők/rokonok, csak ugye hogy nézne az ki, hogy a pestieknek nem fussa autóra:DDD

Külföldre évek óta fapadossal járok, nekünk jobban megéri mint az autó, ha adott országon belül olyan hely ami tömegközlekedésse macera persze autóbérlés.

Egyébként nem kérdés, hogy van olyan lakhely és élethelyzet ahol kell az autó, de sokszor csak kényelmi plusz, nem létkérdés (írom ezt úgy, hogy van autónk, de a 2 gyerek már egyetemen túl és miattuk soha nem volt szükség autóra)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#10331) amargo válasza EQMontoya (#10326) üzenetére


amargo
addikt

"Persze lehet jönni azzal, hogy járjak papucsban, rövidnadrágban meg pólóban, de szerintem komoly ember nem jár így dolgozni."
Szerintem ez elég erőteljesen munka függő meg napközben esetleg kikkel találkozol. Én pl olyan helyre nem is mennék, ahol rám erőltetnek ilyen álruhákat, ez nem jelenti azt, hogy ne öltöznék fel normálisan (a flip flop papucs és egy sportosan elegáns cipő között is van már különbség). De nekem ez az öltözz ki dolog inkább visszataszító.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#10332) FLx válasza Mercutio_ (#10330) üzenetére


FLx
addikt

Vannak elethelyzetek, amikor szukseges az auto persze, de 99%-ban kenyelmi dolog, semmi mas. Ha valaki ezert hajlando fizetni, azzal sincsen baj. De amikor a kocsira mennek a sulyos tizezrek havonta es azon panaszkodnak, hogy nem futja ruhara, meg kenyerre se, attol a falnak megyek. Meg attol is, hogy egyesek szerint kocsi nelkul nem lehet elni. 20 eve vonatozom es buszozom es meg elek. Es igen, jarok videkre eleg sokat. Kulfoldre en is csak repulovel, ott meg berelek autot.

[ Szerkesztve ]

(#10333) FLx válasza amargo (#10331) üzenetére


FLx
addikt

Sokan ezert nem is mennek pl. a Morgan kozelebe, meg persze van meg sok hasonlo ceg.

(#10334) EQMontoya válasza amargo (#10331) üzenetére


EQMontoya
veterán

Nem is az öltönyt várom el én sem, egy farmer meg egy normális utcai cipő bőven jó, de egy munkahely. Az informatikusokat meg ismerjük, bárhová képesek szandál-zokniban és szakadt pólóban érkezni, ha nincs valami minimális dresscode, szóval szerintem sajnos kell.

Same rules apply!

(#10335) amargo válasza FLx (#10333) üzenetére


amargo
addikt

Igen, ez habitus kérdése, de attól a helytől a hideg kiráz.

(#10334) EQMontoya: Én többnyire fejlesztőket ismerek és a 99%-uk normálisan öltözik fel. 1-2 kivétel van persze.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#10336) Revolit válasza FLx (#10333) üzenetére


Revolit
senior tag

Nem most lazitottak a dress code-on? Tessék, lehet menni :P
Én speciel egészen más miatt hagytam ott, de akkor is azt mondom, ha valakinek ez a multis környezet jön be, egy tök jó cég. Van akinek ez, másvalakinek meg a google/facebook féle (itthoni példának prezi) munkahely dukál.

Szerencsére nem vagyunk egyformák :)

(#10337) EQMontoya válasza Revolit (#10336) üzenetére


EQMontoya
veterán

De. És tudod, mi a poén? Hogy a fejlesztők zöme ingben jár most is.
Nyilván több okból:
-Csak az van, évek óta abban jártak.
-Igazából semmivel nem kényelmetlenebb, mint a póló.

Same rules apply!

(#10338) Jhonny06 válasza EQMontoya (#10337) üzenetére


Jhonny06
veterán

Ez az informatikus-mackónadrág dolog amúgy is csak urban legend, ilyeneket real life nem lehet látni. Esetleg valami vidéki rendszergazda/számtechtanár hibrid esetében, de normális cégnél dolgozó fejlesztőknél, akik jól keresnek? Kizárt. Ezek az emberek nem férnének bele a multis kultúrába. Hamar azt mondanák nekik, hogy holnap nem kell jönni.

[ Szerkesztve ]

(#10339) EQMontoya válasza Jhonny06 (#10338) üzenetére


EQMontoya
veterán

Ugyan már, baszki, jártál már Sch-ban, vagy akár Elte IK-n, akár BME infón előadáson? :)
Ne legyenek illúzióid.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#10340) Vision válasza Jhonny06 (#10338) üzenetére


Vision
veterán

Álomvilág. Kisebb magyar cégeknél lehet ám díszpéldányokat látni! :D

(#10341) X Factor válasza Jhonny06 (#10338) üzenetére


X Factor
addikt

Ami azért végső soron elég szomorú. Nem látom továbbra sem az összefüggést, hogy nyáron az egyén szopatása az elegánsnak vélt öltözettel hogyan van összefüggésbe azzal h. ő jól végzi-e a munkáját avagy sem.

[ Szerkesztve ]

Make things work

(#10342) mobal válasza Jhonny06 (#10338) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

A kedvencem a rövidgatya + zsírfoltos asszonyverő több hétig télen. Nem urban legend. :)

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#10343) tboy93 válasza EQMontoya (#10339) üzenetére


tboy93
nagyúr

+1 :DDD

(#10344) Jhonny06 válasza EQMontoya (#10339) üzenetére


Jhonny06
veterán

Munkahelyről beszélgetünk, nem arról, hogy milyen arcok tanulnak az infós karokon. Azok megvannak nekem is. :) Aki odáig el tud jutni, hogy elvégez egy ilyen szakot, majd felveszik egy komoly helyre, annak annyi intelligenciája is van, hogy normálisan felöltözzön.

[ Szerkesztve ]

(#10345) EQMontoya válasza Jhonny06 (#10344) üzenetére


EQMontoya
veterán

Aki odáig el tud jutni, hogy elvégez egy ilyen szakot, majd felveszik egy komoly helyre, annak annyi intelligenciája is van, hogy normálisan felöltözzön.

False.

X Factor: nincs ilyen, nálunk egy galléros póló az elvárás.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#10346) X Factor válasza EQMontoya (#10345) üzenetére


X Factor
addikt

És mellette lehet uszosort, meg flip flop papucs ?:)

Továbbra sem látom értelmét, hogy ha valaki nem ügyfelezik, mint egy banki értékesitői munkatárs, vagy valami hasonló, akkor miért nem tökmindegy, hogy miben ül a kis asztalkája és a gépe előtt.

Régen, még egyetelem mellett belerángattak egy biztositos melóba, ott kaptam ettől agyfaszt, h. nyár 35 fok, és szövet nadrág meg ing meg zakó, mert hát mégiscsak. Ami tök oké volt kocsiban meg az irodában, de ezenkivül általában rommá izzadva, fibirlálva éltem túl.

Az én részemről nyilván ebből a trumából fakad lázadásom gyökere. De most imádom, h. ha épp bringával vagyok, akkor ellehetek benn egy kis shortban, a tiszta, de edzős polomban egy kis titokzokniban meg pacskerban. Abból kifolyólag, h. az emberek fele igy maszkal benn, gondolom nincs is nagyon ellenükre.

Make things work

(#10347) Vision válasza X Factor (#10346) üzenetére


Vision
veterán

Azért, mert azokon a helyeken, ahol van dress code, ez a vállalati kultúra része. És mivel nem egyedül dolgozol sehol, ebbe vagy betagozódsz, vagy lelépsz. Ennyi. A pénzügyi világ nagyon konzervatív, már a galléros pólónak is örülni kell. Nem mintha az inggel bármi gond lenne, nem is értem ezt a nagy ellenkezést!

(#10348) FLx válasza Vision (#10347) üzenetére


FLx
addikt

Semmi gond az inggel, az elvekkel van gond. Eleve amikor a ceg meghatarozza az oltozkodest, azzal uaz a celja mint regen az iskolakopenynel. Azt kell mutatni, hogy egyformak vagytok ertsd. egyforma katonak, borgok, amit akarsz. Pont ahogy mondod, beallsz a sorba droidnak, vagy lelepsz...

[ Szerkesztve ]

(#10349) harylmu válasza Vision (#10347) üzenetére


harylmu
őstag

Neked lehet, hogy nincs vele gondod, nekem pl. igen. Bár nem az egyetlen ok, amiért sose mennék a Morgan-hez. :D

Azzal pedig egyetértek, hogy jobb helyeken le se szarják miben mész.

[ Szerkesztve ]

(#10350) stickermajom válasza harylmu (#10349) üzenetére


stickermajom
addikt

Mi a többi ok?

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.