Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#10051) FLx válasza amargo (#10044) üzenetére


FLx
addikt

Kar, hogy ez jott le, voltam eleget vallalkozo, emiatt ne aggodj. De amint mar emlitettuk, a szamok amiket irtal, teljesen rosszak abban a tekintetben, hogy melyik eri meg jobban. Nem tudom ki mondott neked ilyen butasagokat, de nem valos dolgok. Az adocsalas meg egy masik tema, nem kell ahhoz KATA, de meg a bujtatott foglalkoztatashoz sem.

(#10052) FLx válasza amargo (#10050) üzenetére


FLx
addikt

Bank? Minek az ide? Konyvelo kell ehhez, nem mas. Amugy a szabadsagot ne keverd ide, mert vallalkozokent az nem tema. Tudom, most kiszamolod a napokat amire nem fizetnek blabla, de ne alkalmazotti szemmel gondolkodj, mert ez nem az..

[ Szerkesztve ]

(#10053) amargo válasza FLx (#10052) üzenetére


amargo
addikt

Pedig valahogy a két összeget egymás mellé kell állítani. Milyen szemmel nézzem?

Nekem csak az a furcsa, hogy egyből megy a támadás és hülye aki nem vált, de senki nem ismeri a másik hátterét.

A bankot pl azért kevertem ide, mert hitelt is vesz fel az ember. Sőt 3 gyereke is lehet (812 vagy több) az embernek.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#10054) FLx válasza amargo (#10053) üzenetére


FLx
addikt

Azzal en sem ertek egyet, hogy hulye lenne aki nem valt, mert rengeteg szempont van. Viszont anyagilag szinte minden esetben jobban megeri a KATA, ha a ceg nyitott ra. De mondom, ne ugy kepzeld el, hogy ugyanazt a melod fogod akkor is csinalni ha vallalkozol, mint munkavallalokent. Ergo. nem napi 8 oras irodaban ucsorges lesz. Ezert is nehez hasonlitgatni csak szamok alapjan. Mert olyan verzio nem letezik, hogy te dolgozhatsz az adott cegnek 8-4-ig napi munkabajarassal, ugyanott ucsorogve mint a normal munkavallalo, csak amugy meg KATA-zol. Aki ezt mondja, az is hulye. Maximum talan munkaerokolcsonzovel egyutt, tobb lepcsoben szamlazva, de ez megint mas tema.

(#10055) amargo válasza FLx (#10054) üzenetére


amargo
addikt

Köszönöm, így érzem én is. Pont ilyen tapasztalatok felől érdeklődők tulajdonképpen.

"Maximum talan munkaerokolcsonzovel egyutt, tobb lepcsoben szamlazva, de ez megint mas tema." Több kollégám ezt csinálja, anyagilag jobban jönnek ki nincs vita ebben, de itt már mindenképpen morálisan tudnia kell az emberek, hogy mit csinál.

[ Szerkesztve ]

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#10056) azbest válasza amargo (#10050) üzenetére


azbest
félisten

jó vagy matekból, nem csoda, hogy ilyen jól érted. Irigylem a fizetésedet, ha havi 250 ezeret ér nálad az az évi 20-40 nap szabadság.

Egyedül te hablatyolsz fekete meg tiszta katáról. Ember, olvasd már el azt a kiszabott nav tájékoztató füzetet. Fix díjas a kata, mi a lónak a lengetező sörényéért ne írná be valaki a kata bevallásba, meg miért ne adna valaki számlát a kifizetett munkáról, mikor ugyanannyiba kerül.

Senki nem mondja, hogy mindenkinek jó a kata. Szellemi munkához, távmunkához, aminek nincs rendszeres és magas anyag, valamint eszközigénye, arra ideális. Ahol sok nyersanyag és folyamatos költség van, oda más vállalkozási forma való.

Vagy ha valaki képtelen értő olvasásra, akkor sokkal biztosabb, ha megmarad alkalmazottnak és végzi a munkát. Szükség van erre is, hiszen valamiből a vállalkozásnak is kell profitálni, aki foglalkoztatja.

Te dobálóztál a szakértő kollégáid általt bemondott számokkal, azokról volt szó. De látszik, hogy nem érted, mert némileg kétkedve hiszem, hogy havi 1 millió körül havi 250 ezer kiesés, hogy nincs fizetett szabadság, hanem ha nem dolgozol, akkon nem keresel. Egyszerűen nem érted a számokat és másoktól követeled, hogy írák le a képzeletbeli misztikus fekete katádat, s hogy mellette mennyivel lenne rosszabb a fehér kata. Hülyeség.

De persze gondolom nettó 1 misit álmodik az alkalmazott, ami szuperbruttó 2 misi. Mert bruttó 1 misiből 666 marad neki, kivéve, ha nagycsaládos. Vállalkozóként meg a bedobott 1.2 misiból 1 körül megmarad nettóban az adók és jellemző költségek után... áh felesleges, már többször le lett íra, és minden számoláshoz szükséges dolog ott van a nav tájékoztatójában is.

A bakárodnak meg ha rosszul mondod mit akarsz, nem csoda, ha hülyeséget beszél. Ne kft-s tulajdonosként add elő magad, hanem katásként, ha katás feltételek érdekelnek. A jövedelemigazolást kapja a bank, amit a nav állított ki. Nem hasraütésre találják ezt ki. Vagy talán a bankárod szerint a nav (adóhatóság) hazudik?

Neked az kell hogy valaki más azt mondja, nem jó a kata, pfuj, nem is akarsz te olyat, a gonosz műve. Leírtam, nem neked való, továbbléphetünk.

szerk: kár leállnom vitatkozni úgy, hogy fogalom nélküli hülyeségek, utánajárás nélküli zagyvaságok vannak a másik oldalon. Sajnálom, legközelebb veszek egy nagy levegőt és elengedem. A PC világ a hülyék paradicsomához vezet :DDD

[ Szerkesztve ]

(#10057) sutszi válasza azbest (#10056) üzenetére


sutszi
veterán

A költséges részre lennék kíváncsi. Szóval fejlesztőként KATA esetén, hogy jó megoldani az eszközbeszerzést... Azért 2-3 évente kell egy új gép... és/vagy monitorok, egyéb otthoni infrastruktúra...pl NAS szerver... internethozzáférés..stb. Ezeket a költségeket, hogy érdemes számolni?

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#10058) amargo válasza azbest (#10056) üzenetére


amargo
addikt

Èvi tobb mint 50 nap szabadságot számolok, leírtam ezt is. Elég komoly problémák érzem, hogy többen két bruttó számot egyből nettósítanak, mi alapján? Ez komoly pénzügyi alapismereti hiányokat vet fel számomra. Kevés ember volt képes megugrani az értelmes válaszadást és inkább fiktív számokat talaltak ki meg vágyakat. Ez számomra meredek.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#10059) Ursache válasza amargo (#10058) üzenetére


Ursache
senior tag

Neked kell merlegelned. Dontsd el! Megeri? Akkor mocorogj.

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#10060) emvy


emvy
nagyúr

És akinek például a KATA limitjei túl szűkek, annak mit érdemes a topiclakók szerint? Kft, Bt, alkalmazotti jogviszony, ... ? :)

(Szerintem az alkalmazotti jogviszony előnyeit itt sokan nem reprezentálják megfelelően egyébként -- van ismerősöm, aki alkalmazottként dolgozik a KATA limitjein bőségesen túl, és azért megvan az előnye annak, hogy több hónapos a felmondási idő, nem kell a könyvelővel tökölni, csomó szabi.. egy idő után a nyugalom többet ér, mint a pénz.)

while (!sleep) sheep++;

(#10061) azbest válasza sutszi (#10057) üzenetére


azbest
félisten

Fura kérdés. Katánál nem írhatod le költségként, hiszen pont ezért olyan kedvező az adó mértéke. Minnél jobban közelíted a felső határt a bevétellel, annál kisebb szálazékban nézve a teher. Szóval pár heti fizetésből megveszed őket és elteszed a számlákat (nem visszaigényléshez, hanem hogy felmutathasd, saját eszöz).
Ha eleve magasabb bevételed van, akkor eleve áfakörös kell legyél, vagy ésszerű mennyiségű eszközöket is rendszeresen veszel, aam határ alatti bevételnél is segít valamennyit, hogyha áfaköröst választod. Ugyanis az áfakörös katásoknak is vissza lehet igényelnie a beszerzések áfáját. Persze ez hozza magával a megfelelő nyilvántartás szükségességét is, de az legyen a könyvelő gondja ilyen bevételi szinteknél.

Másrészt persze ez nem azt jelenti, hogy egyéni vállalkozóként korlátlan pénzszórást lehet csinálni felszerelésre. Az alkalmazottaknak sem vesz meg mindent feleslegesen a munkáltató, csak ami szükséges és kitermelhető. De az is érdekes, hogy csomó dolgot alkalmazottként is megvennél otthonra, nem tipikus, hogy az informatikus otthon ne használna ilyesmit, mert elég a munkában gépek mellett lenni :)

Persze adatközpontot építeni és üzemeltetni nem katásan kell, mert ahhoz picit sok a hardverigény.

(#10060) emvy
a kata limitjei nem hardlimitek. A limit alattiakat fedezi a fix díja. A fölé eső részekre százalékot kell fizetni, ami elsőre ilyesztően magas, de a sima vállalkozásoknál is erről indul az adóteher, csak ott meg költségeléssel próbálják leszorítani. Konkrét számokra érdemes megnézned, hogy melyik hogy jön ki a végére. Úgy emlékszem, hogy a kata egy nagyságrenddel magasabb bevételnél éri el a kedvezőtlenebb fajta terheit, ha nincs sok költség a munkával.

Amúgy igen, vannak az alkalmazotti viszonynak előnyei. Nem is feltétlen a kata a nyerő mindenkinek. Ha van egy biztos főállás és mellette idő és energia további munkára, ahol pénzt is lehet keresni, oda is ideális mellékállásnak. Aztán lehet később annyi projektmunka van, hogy már nem éri meg megtartani az alkalmazottiságot. Vagy esetleg később épp katásként kerül képbe egy olyan cég, aki alkalmazottként is fizetne normális pénzt - ami azért elég ritka. Szóval tényleg helyzetfüggő. És nincs kőbe vésve, hogy örökre egy fajtában kéne maradni. Ami épp jobb, azt kell csinálni.

[ Szerkesztve ]

(#10062) H A M M E R


H A M M E R
csendes tag

Ok, akkor ha jól értettem az előttem írókat, ha az ember otthon dolgozik és a NAV szerint nem bújtatott munkavállaló, akkor a KATA adózással jár a legjobban.
Sajnos azért ilyen meló kevés van IT téren.
Én olyanokat láttam, hogy a cégnél kell dolgozni, vagy egy tanácsadó cégen keresztűl valahol.

Elmondások alapján én ilyeneket hatllottam, ahol hajlottak a bejelentett és a számlázós konstrucióra is:

1) Munkavállaló
Bejelentenek bruttó 750.000 -> kb nettó 500.000 (ha nincs semmi adókedvezmény)
Nekik itt minden járulékkal a teljes bérköltség 907.500,

Itt még nekik kell venniük eszközöket, fizetni az utazást, és a szabadság, betegség esetén is fizetni a bért, tehát ennél többe kerül a munkavállaló.

2) Számlázás
Ha 907.500 ba kerül az ember munkavállalóként akkor minimum ennyit számlázna is, de az elmondások alapján, azt mondják, hogy ha én jobban járok, ők is járjanak már jobban, szóval mondjuk legyen 800.000 + ÁFA ami ha átlag havi 20 munkanappal számolunk egyezzünk meg 40.000 + ÁFA napidíjban. (Ezzel a cég sokkal jobban jár, mert ha szabadságon vagyok <nem dolgozok> arra nem fizetnek.)

Itt ha megfelelek a KATA feltételeinek, akkor 50.000 havonta az adó, meg 5-10.000 a könyvelő, bár van aki könyvelő nélkül csinálja, meg pár ezer FT a céges bankszámla.
Ha KFT, EVA zok, akkor 15-25.000 Ft havonta a könyvelő, kb 40 % a elmegy különböző adókba a pénznek és kevesebbre vagyok bejelentve, tehát egy hitelnél rosszabb feltételeket kapok, nyugdíj kevesebb lesz (igaz lehet mire nyugdíjas leszek, nem is lesz nyugdíj:))

És itt jön a szabadság téma, mert vállalkozóként, ha nem dolgozok, nem kapok napidíjat, tehát éves szinten 1-2 havi fizetés minusz.

Én úgy látom hogy EVA nál is kicsit jobban lehet járni a munkavállalósdinál, de nincs nagyságrendi különbség <ha legálisan nyomunk mindent>, KATA nál viszont tényleg sokkal jobb a helyzet, csak hát kérdéses, hogy lehet e KATA-zi adott esetben.

Aki tud olyan <IT> céget, ahol a KATA játszik, szóljon:)

[ Szerkesztve ]

(#10063) Goose-T


Goose-T
veterán

A legtöbb hazai programozó-közvetítő cégnél működik ez a konstrukció. A teljesség igénye nélkül: Qualysoft, BSCE, BCS, DSS, Grape, és még sorolhatnám. Ezek általában változatos projektekre közvetítenek ki változatos módon: valamikor a megbízó irodájában kell dolgozni, valamikor a közvetítő irodájában, néha meg otthon. Sokszor vihetsz saját gépet is, de általában adnak.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#10064) Ryder1


Ryder1
senior tag

(#10065) htomi85 válasza Ryder1 (#10064) üzenetére


htomi85
tag

Ez olyan 225-250 nettó lehet szerintem.

(#10066) Plafoon


Plafoon
tag

"Az adóoptimalizálás mióta adócsalás?"

Plusz valaki azt hiszi hogy a kettős könyvelés illegális. Pedig nemhogy legális, sok cégnél KÖTELEZŐ. Sajnos Magyarországon annyira bonyolult az adózás, pénzügy-könyvelés, hogy a 9 fős cégemre 1 fő könyvelőt mellékállásban kell foglalkoztatnom. Nem beszélve a könyvizsgálóról, ami plusz költség.

(#10067) Plafoon válasza H A M M E R (#10062) üzenetére


Plafoon
tag

IT téren én KATA alanyi adómentesnek mennék, mivel nem kell tárgyi eszközöket és anyagot vennem, nincs nagyon mit leírni az áfából (persze van mit, csak nem éri meg). Sőt az ÁFA törvény sem vonatkozik így rá, gyakorlatilag szerződés nélkül tud kiszámlázni valaki milliókat szerződés nélkül. Persze biztos ami biztos...

(#10068) FLx válasza Plafoon (#10067) üzenetére


FLx
addikt

Azert IT-ban a 8 milla feletti forgalom nem ritka, es ott mar AFA koros leszel. Amugy sem all veled szoba senki, ha nem tudsz rendes AFA-s szamlat adni.

(#10069) Plafoon válasza FLx (#10068) üzenetére


Plafoon
tag

Így is úgy is a nettót számlázhatod csak ki, áfamentesen nézve, gyakorlatilag neked is meg a cégnek is mindegy hogy áfa mentesen vagy áfásan a nettóját (bruttó összegben nézve) számlázod ki. Egy azon költség. Annyi maximum hogy a cég így akár átlépheti az áfa visszaigénylés határát, ami nem jó neki. Akit ismerek IT-st EV-ként az KATA alanyi adómentes. Persze lehetnek cégek akiknek kell az ÁFÁS számla.

(#10070) FLx válasza Plafoon (#10069) üzenetére


FLx
addikt

En ahol dolgoztam, mindenhol kirohogtek a 0 AFA-s szamlaval.

[ Szerkesztve ]

(#10071) Lortech válasza Goose-T (#10063) üzenetére


Lortech
addikt

Attól, hogy munkaerő közvetítő cégen keresztül folyik a munkavégzés, mitől válik a jogviszony vállalkozói munkavégzéssé? Pl. Qualy kiközvetít MS-hez, ahol pontosan ugyanúgy ülsz ott 8 órát az ottani manager kézivezérlése alatt, az MS eszközeit használva, mint bármelyik ottani alkalmazott.
Tényleg kérdezem, nem kötözködök, nem tudom, hogy milyen speciális jogszabályok vonatkoznának rám és azok KATA kontextusban hogyan változtatnának a szükséges feltételek megítélésén, ha munkaerő kölcsönzőn keresztül dolgoznék ott.
Én azt látom, hogy a fejlesztői pozíciók nagy többségére továbbra is a munkaviszony illik a munkaadó elvárásai ill. munkaszervezése miatt, és a KATA-ra jogosító legalább 2 feltételt nem, vagy csak igen erőltetetten lehet teljesíteni, ami adott esetben vagy megáll NAV előtt, vagy nem.
Cégeknek a különféle tenderekhez és pályázatokhoz sok esetben fel kell mutatniuk egy magas alkalmazotti létszámot, ezért sem mindenhol szeretik a számlás munkaerőt.

[ Szerkesztve ]

Thank you to god for making me an atheist

(#10072) Tr3z0r


Tr3z0r
újonc

Nem: férfi
Életkor: 26
Munkakör: C++ fejlesztő
Tanulmányok: Proginfo Bsc.
Tapasztalat: 1.5 év
Nyelvtudás: angol közép
Nettó fizetés: 230k
Egyéb: cafeteria
Hely: Bp, multi

(#10073) Ursache válasza Tr3z0r (#10072) üzenetére


Ursache
senior tag

:( Ez rettentően kevés! Nem tudom mi az oka, de bátran mocorogj!

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#10074) Tr3z0r válasza Ursache (#10073) üzenetére


Tr3z0r
újonc

Igen, tudom. :( Most emelés lesz nemsokára, konkrét info még nincs, de kb 300 környékére tippelem. :U

(#10075) Brave_86


Brave_86
aktív tag

Nem találtam oktatással/tanfolyammal kapcsolatos topicok. Itt sok fejlesztő és informatikus megfordul, azért offolok ide. (sorry) Ha lenne, kérlek linkeljetek.
Hol és milyen tapasztalatok vannak oktatási központokkal?
Nézegettem párat (oracle):
ruander (ettől haladóbb színt érdekelne)
szamalk; masterfield;
[masterfield2]
Köszönöm!

(#10076) tboy93 válasza Tr3z0r (#10072) üzenetére


tboy93
nagyúr

300-at (netto) palyakezdok megkapnak BP-n, 1.5 ev tapasztalattal szerintem tobbet is kaphatsz annal.

[ Szerkesztve ]

(#10078) bpx válasza Brave_86 (#10075) üzenetére


bpx
őstag

Mit szeretnél? A Számalknál hivatalos gyártói tanfolyam van, a többi meg valami saját oktatóanyag, de a témakörök is mások.

Előbbi pl. a certhez követelmény szokott lenni, utóbbi viszont olcsóbb.

Egyébként meg itt talán nagyobb eséllyel kapsz választ, oda olyanok járunk, akik ilyesmivel foglalkozunk: Oracle topic

[ Szerkesztve ]

(#10079) mobal válasza Tr3z0r (#10072) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Szerintem ne várj, válts.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#10080) Brave_86 válasza bpx (#10078) üzenetére


Brave_86
aktív tag

:R

(#10081) inferno88 válasza Tr3z0r (#10074) üzenetére


inferno88
őstag

Kizártnak tartom, hogy egy multi 230-ról emeljen 300-ra. Szerintem lazán hülyének fognak nézni, mert már most is így tesznek és talán +10% körül kapsz, de alapvetően a 300 tényleg lóf@sz. Kezdd el írni a CV-t és adieu. Aztán majd mesélj a fejleményekről.

Semper fi!

(#10082) mobal válasza inferno88 (#10081) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Ha privátban megírnád ez melyik cég.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#10083) emvy válasza inferno88 (#10081) üzenetére


emvy
nagyúr

Ennel sokkal durvabb emelesek is elofordulnak multiknal. Kezdoknel +25% az abszolut nem ritka, sot.

while (!sleep) sheep++;

(#10084) inferno88 válasza emvy (#10083) üzenetére


inferno88
őstag

Ismerősi körben az ellenkezőjét hallottam, de ne legyen igazam.

@mobal: A kérdés gondolom Tr3z0r-nak ment.

[ Szerkesztve ]

Semper fi!

(#10085) Jhonny06 válasza inferno88 (#10081) üzenetére


Jhonny06
veterán

Yep, hivatalosan biztos nem fognak ennyit emelni (főleg abból kiindulva, hogy a kezdő bér se volt túl magas). Ilyenkor érdemes leülni a vezetővel, hogy "X összeggel lennék elégedett".

[ Szerkesztve ]

(#10086) emvy válasza inferno88 (#10084) üzenetére


emvy
nagyúr

En meg rengeteg peldat lattam ra.

while (!sleep) sheep++;

(#10087) EQMontoya válasza emvy (#10086) üzenetére


EQMontoya
veterán

Én is láttam erre példát, de általában ez nem hullani szokott, mint a sült galamb, hanem kell rá némi force. :)
Persze nincs ebben semmi meglepő, két millió fidesz szavazó országában az a hülye, aki a másoktól előre gondolkodást vár el. :)

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#10088) userxy válasza inferno88 (#10081) üzenetére


userxy
őstag

Azért a multi is tud emelni, ha akar és a főnök is normális. Én gépészmérnökként kaptam félév után 5%-ot Majd kövi évben 17%-ot Most legutóbb pedig 23 %. 2 és fél év alatt váltás nélkül szerintem annyira nem rossz.
2015-ben kezdtem br 320k. Most tartok br 490k.

(#10089) 426os válasza userxy (#10088) üzenetére


426os
őstag

Viszont ha most váltanál, simán többet kapnál 3 év tapasztalattal.
Viszonyításképpen: idén kezdtem főállásban, br450-el, szintén gépészmérnökként.
Én úgy látom ismerősi körben, hogy ahol az elején nem fizettek rendesen, ott később sem fognak, max kisebb emelésekkel és ígérgetésekkel lehet számolni.

.

(#10090) Gython


Gython
csendes tag

Sziasztok!

A transferwise budapesti irodájáról van valakinek elsőkézből tapasztalata?
Szerintetek mennyit lehet reálisan kisajtolni egy Full Stack, vagy Java-s pozijukra - 3év nagynevű multi + 1 év részmunkaidős Java fejlesztési háttérrel?

(#10091) Tr3z0r


Tr3z0r
újonc

Köszi a válaszokat. Most már megvárom mit mondanak, vagy mit lehet belőle kihozni, úgyis nemsokára eldől.

(#10092) userxy válasza 426os (#10089) üzenetére


userxy
őstag

Azért nem váltok, mert az egyebekkel nem ennyi, hanem 40%al több. 😀 +caf +13. havi. Ennek fényében meg más.

[ Szerkesztve ]

(#10093) 426os válasza userxy (#10092) üzenetére


426os
őstag

Azokat nem számoltam bele.

.

(#10094) kexksz válasza Gython (#10090) üzenetére


kexksz
addikt

Tudasodtol fugg, igy latatlanban szerintem 800 korul lehet 4 ev tapasztalat.

(#10095) EQMontoya válasza kexksz (#10094) üzenetére


EQMontoya
veterán

Szerintem az azért erős lesz...

Same rules apply!

(#10096) kexksz válasza EQMontoya (#10095) üzenetére


kexksz
addikt

Persze, nem altalanos, de amikor teljesen kezdoket vesznek fel tobb, mint 500-ert, nem hiszem hogy 4 ev tapasztalatra +60% irrealis. En a kornyezetemben hasonlo szamokat latok. Te mennyire gondolsz?

[ Szerkesztve ]

(#10097) EQMontoya válasza kexksz (#10096) üzenetére


EQMontoya
veterán

700-750-et mondanék inkább, 800 csak ha elég jól fizet az adott cég, azért az már sok helyen senior fizu.

Same rules apply!

(#10098) PazsitZ válasza EQMontoya (#10097) üzenetére


PazsitZ
addikt

Sokszor olvasom itt a szamokat es nem tudom eldonteni, h en ismerem felre a kornyezetet a valosagban (amilyen valos fizetesekrol hallok) vagy a tenyleg ennyire osszecsuszik a fizu, h 3+ evre mar ennyikkel dobaloznak.
De lehet nekem kellene jobban korulneznem sosem tudom eldonteni.

[ Szerkesztve ]

- http://pazsitz.hu -

(#10099) Jhonny06 válasza PazsitZ (#10098) üzenetére


Jhonny06
veterán

Szerintem pont a junior és a senior közötti gap az, amit nehéz megugrani. Igen, össze is csúsztak a fizuk és részben pont ezért nehéz elkérni 3-4 év tapasztalattal a fentebb említett összegeket, mert sok helyen ez erősen senior fizu és hülyének fognak nézni, vagy minimum húzzák a szájukat rá. Közben Pista meg joggal várná el, hogy ennyi tapasztalattal megkapja a 7-800 bruttót, amikor kezdőnek majd 500-al vették fel.

[ Szerkesztve ]

(#10100) golfvariant


golfvariant
aktív tag

Nem: férfi
Életkor: 29
Munkakör: PL/SQL, javascript és "amire szükség van" fejlesztő
Tapasztalat: 7 év
Nyelvtudás: angol közép
Nettó fizetés: 440k
Hely: Bp, kkv

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.