Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-11-30 08:36:14

LOGOUT.hu

ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18251) Fred23


Fred23
nagyúr

HEIF támogatás mikor lesz a PH!-n? Szerettem volna feltölteni pár képet mobilról ebben a formátumban, de meg se nyikkant, még az se játszik, hogy "Konvertálás JPG formátumra". :(

(#18252) Parci válasza AAAgold (#18245) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerencsére a ph címlap a rossztól nagyon messze van. de nagyon más, mint volt, ami okoz feszültséget, ezt látjuk.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18253) SchumiBácsi válasza Barthezz2 (#18222) üzenetére

Visszatekertem egy kicsit az időben és a legutóbbi váltás 2010 februárjára tehető.

Egy sztem direkt arra létrehozott topikban a legtöbbet kifogásolt módosítás egy nem megfelelő színkombináció valamelyik főoldalon (címlap vagy fórum, nem tudom), valamint a hozzászólásokban megjelenő link kék volt a piros helyett. Ettől nagyobb problémát első körben nem találtam, viszont találtam egy váltás előtti képet. Mivel a gépemen ilyen kép nincs, nem úgy a mostani és közvetlen ezelőtti állapotról, ez arra utal hogy akkoriban nem viselt meg az átállás a mostani meg igen.

De legalább eszembe jutott hogy ilyen is volt a PH! ami ha most csak úgy visszajönne, legfeljebb néznék egy nagyot és használnám tovább az oldalt szó nélkül. Mobilon (Nokia E72) mindig a totális full nézet megy, felőlem a külön mobil nézet is mehetne a levesbe, nem halnék bele.

Cifu a #18217 kommentben megmutatta a kőkorszaki kinézetet ami azért volt kár, mert kb. még azzal is jobban elvolnék mint a vadonat újjal. Úgyhogy én már nem mondok semmit ezzel kapcsolatban, mert még a végén nagyképűnek tartotok, de valahogy nem okoz fejtörést ha egy oldal vagy dolog összetettebb avagy elavultabb a "kelleténél".

A felbontás optimalizálás nekem nem jön át, mert a korábbi oldal 190% méretezésen fut (már ami megmaradt belőle) az új 160%, szóval véletlenül pont nem változik semmi. Nekem az a lényeg hogy kb. a megszokott betűméret legyen továbbra is, ahogy a korábbi kommentemben csatolt képeken is látszik. A reszponzívitás nekem továbbra se nem oszt nem szoroz, mert teljes méretű böngészőben nézek mindent oda nagyítva ahova kell - tehát ha nem dőlök bele egyértelműen a székbe olvasásnál, akkor még nagyítanom kell.

A vitából valszeg én itt kiszállok, mert látszólag túl sok lóvé van már ebbe a projektbe ahhoz hogy közvetlen a kukába menjen. A SUPREME7 #18249 kommentjében felvázolt főoldal átvariáló verziót viszont megfontolom én is mert logikusabb elrendezésnek tűnik.

[ Szerkesztve ]

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#18254) Gyuri27 válasza SchumiBácsi (#18253) üzenetére


Gyuri27
félisten

Én is arra emlékszem, hogy a szín miatt ment a rajcsúr (mert levakultunk tőle).

Amd - Radeon - Ryzen

(#18255) Vesa válasza SUPREME7 (#18249) üzenetére


Vesa
veterán

+1 Kiváló!
Kb. pont ilyet hegesztettem magamnak én is, annyi különbséggel, hogy a baloldali nagyképes ajánló nálam úgy ahogy van, ment a kukába. A tiéd pl. tökéletes, de nem értikk, hogy a jobbra rendezést semmi nem magyarázza meg. Milyen üzleti érdek sérül attól, hogy balra rendezek egy oldalt? És a reszponzív működést miben befolyásolja? Természetesen semmiben.

A tudomány a valóság költészete!

(#18256) AAAgold


AAAgold
senior tag

De hogy mondjak pozitív(abb)at is, az új mobilos fórum nekem rendben van, talán csak az ontopic-offtopic szöveg színei vannak kicsit túl "közel" és elsőre nehéz volt megkülönböztetni.

Illetve fura volt, hogy egy topicban már 250db hsz volt, de ha rámentem a legutolsó hsz gombra 200hsz/oldal beállítás mellett, akkor is egy oldalon hozta mind a 250 hsz-t.

"Miért imádják az aranyat? Nem lehet megenni..."

(#18257) hypno skate


hypno skate
senior tag

Egyelőre nagyon nem áll kézre az új elrendezés.

Nem értem, hogy ha van egy alkatrész fül, akkor a videokártya és a beviteli eszközök miért kerültek a gaming fül alá. De ha már ott van, akkor annyi erővel a monitornak is ott volna a helye, nem az életmód alatt. A hálózati eszközöket nem feltétlenül használjuk irodában.

Számomra sokkal logikusabb volt az egyszerű betűrendes felsorolás.

A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban

(#18258) Parci válasza hypno skate (#18257) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a csoportosításon majd agyalunk még egy kört, de az összes rovat egymás mellett nyilván nem fér ki :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18259) lezso6 válasza Fred23 (#18251) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Kapott a motor támogatást, most már mennie kell. :)

Bárcsak minden ilyen egyszerű lenne. :D

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#18260) Parci válasza Vesa (#18255) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"A tiéd pl. tökéletes, de nem értikk, hogy a jobbra rendezést semmi nem magyarázza meg."

nem arról van szó, hogy "nem értjük meg". a címlap olvasható, ha tudja az ember, hogy mi hol van (amihez nyilván kell némi idő, amíg berögzül), tökéletesen olvasható. de azt látjuk, hogy egyelőre ez sokakat és nagyon zavar. tényleg szokatlan, tényleg nem ebben a szellemben rendeztük az elmúlt 10+ évben, a userek meg megszokták, hogy "bal oldalt listában a hírek, jobbra meg nem nézek, bármi is van ott".

az új elrendezés más logikát követ, mert lehet olvasni a híreket sorban ugyanúgy, de közben az ember szeme jobban látja a bal oldali dolgokat is (ami alapvetően szintén tartalom, sőt, abból is a legerősebbnek gondolt cikkek a lapcsalád összes oldaláról), mazsolázik.

ha ezt megfordítjuk, akkor a bal hasáb szűk lesz (mert a jobb hasábot "végre" ki akarja zárni a megszokott user-szem), ha a bal hasábot hízlaljuk, akkor a jobb hasáb is egy sima lista lesz, ráadásul hasonló arányokkal, mint fölötte az 1+2 cikkes rész. mivel lista, nyilván olvasható, de könyörgöm, hogy néz már az ki? (tudom, magas labda. azért ez a nyolcadik ph-arculatunk, de mindegy)

az is gond, hogy a két dolog együtt változott, nem csak a megszokott elrendezés, hanem az is, hogy a ph címlapon hangsúlyosabban megjelentek a lapcsalád egyéb cikkei.

itt tartunk most. a látszattal ellentétben nem vagyunk se vakok, se hülyék, se bunkók, se semmi, de sokkal több szempontnak kell az arculatot megfeleltetni, mint amit a hardcore userek maguk számára fontosnak tartanak. nekünk meg is kell élni, hogy mást ne mondjak, és itt néha van ellentmondás a "legyen minden egy sima lista és tök egyszerű" résszel.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18261) Solymi81 válasza Parci (#18260) üzenetére


Solymi81
aktív tag

az új elrendezés más logikát követ, mert lehet olvasni a híreket sorban ugyanúgy, de közben az ember szeme jobban látja a bal oldali dolgokat is (ami alapvetően szintén tartalom, sőt, abból is a legerősebbnek gondolt cikkek a lapcsalád összes oldaláról), mazsolázik.

Itt van a probléma, mert baromi idegesítő, hogy konkrétan koncentrálnom kell arra, hogy a jobboldali szöveget olvassam, miközben a baloldali hatalmas képözön tolakodik a látóterembe.
Plusz további idegesítő dolog, hogy így a hírek képei a jobb szélre kerültek, amit általában nem a hír olvasása közben/végén akarsz megnézni, hanem az elején, mert az is információhordozó. Azt nem tudom, hogy előzőleg ez így volt-e, de a jelenlegi kinézettel zavaró.

"ha ezt megfordítjuk, akkor a bal hasáb szűk lesz (mert a jobb hasábot "végre" ki akarja zárni a megszokott user-szem), ha a bal hasábot hízlaljuk, akkor a jobb hasáb is egy sima lista lesz, ráadásul hasonló arányokkal, mint fölötte az 1+2 cikkes rész. mivel lista, nyilván olvasható, de könyörgöm, hogy néz már az ki? (tudom, magas labda. azért ez a nyolcadik ph-arculatunk, de mindegy)"

Egyáltalán nem zárja ki a "user-szem" a jobb oldalt, mivel ugyanúgy megmarad a nagyképes formátum, felesben is jól elkülönül a két egység és akár lehet az arányokkal is játszani.
SUPREME7 scriptje inkább a hírekre koncentrál, de ha lesz kedvem hozzá, átvariálom olyanra ami nekem jó.

Értem én, hogy nektek fontosabbak a cikkajánlók mint a hírek és ezekre szeretnétek a hangsúlyt helyezni.
Ehhez elég lett volna kommunikálni, hogy nektek ez a fontos.
Mivel ez nem történt meg, így elsőnek jön az értetlenkedés aztán/és a fikázás, legalább egy kört megspóroltatok volna egy bejelentéssel.

Mondjuk így, hogy van ez a script mindenki win-win helyzetbe került :P :D

(#18262) Parci válasza Solymi81 (#18261) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nekünk tökre nem fáj, hogy 10-20-300 hardcore user használ egy spéci scriptet. akkor fáj, ha az a script kidobál reklámokat mondjuk, vagy tartalmat.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18263) Parci válasza Solymi81 (#18261) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

illetve próbáld ki, hogy csak simán kicseréled a két hasábot. nem valami jó a végeredmény, az ember nekiállna tovább variálni, aminek a végeredménye egy új címlap.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18264) Fred23 válasza lezso6 (#18259) üzenetére


Fred23
nagyúr

Köszönöm!

(#18265) ledgeri válasza Parci (#18260) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Miért kell a PH-t hubositani?
Ha a megtekintés szám miatt, akkor nem lehet, hogy az a tartalommal, és nem az URL-lel függ össze?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#18266) Parci válasza ledgeri (#18265) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

Mert sokkal több látogatója van a címlapon, mint a többi site-nak. De a statok úgy is mindig megmutatják, hogy mi működik és mi nem..

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18267) gyulaszu


gyulaszu
senior tag

Sziasztok,
azt a megfigyelést tettem, hogy nálam a PC-n (FF 69.0) nem jelennek meg a reklámok, csak a helyük vagy még az sem. Így [kép] vagy így [kép]
Min múlhat ez abban az esetben, ha (tudtommal) én nem állítottam be blokkolót?
(a gépen még fenn lévő Edge böngésző alatt látom a reklámot)

És hogy ON is legyek:
A PC-n kívül még androidos tableten és telefonon is olvasom a fórumot.
Meg lehetne azt oldani, hogy a böngészőben elmentett belépési adatok esetén, vagyis ha nem kell írjak semmit, akkor ne ugorjon fel a virtuális billentyűzet?

Üdv

gyulaszu

(#18268) Rimuru válasza gyulaszu (#18267) üzenetére


Rimuru
veterán

Te nem allitottal be, de a Firefox (helyesen) igen: Firefox Content blocking

Vigyázat, csalok!

(#18269) Solymi81 válasza Parci (#18263) üzenetére


Solymi81
aktív tag

Félre ne érts, nem kötözködni ill. okoskodni akartam/akarok, csak leírom azt, hogy nekem mint felhasználónak mi lenne a jó, az optimális.

Nem azt mondom, hogy az előző verzió jobb volt (nem volt), csak az elrendezése volt szimpatikusabb, könnyebben kezelhető a szemnek, részemről ezért a problémázás. Tudom, hogy a variálással mennyi idő megy el, kiadványszerkesztést és webdesignt tanultam a fősulin :D

Az új designban amúgy van potenciál bőven és nem is néz ki rosszul az elrendezést és a hubosítás miatti kavalkádot leszámítva. Utóbbi az keményebb falat lesz, mert pl. ha két konkurenciát(?) nézek (sg.hu, ipon.hu), mindkettőnek van egy főoldala és tematikus aloldalai, itt meg szerencsétlenül a főoldal egyben a hardver részleg is.

Az almenüknél a Monitorokat vagy átraknám az életmód részből a Gaming részbe vagy fognám és jobban szétbontanám a menüket csinálnák pluszban egy Periféria részt meg a Hálózati eszközöket kihoznám az Iroda részből.
Van az úgy, hogy valamit nem lehet ésszerűen tömöríteni.

(#18270) Dan-szan válasza guftabi96 (#18241) üzenetére


Dan-szan
senior tag

:R , így már (nekem) jobban tetszik.

Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA

(#18271) Geri Bátyó válasza Parci (#18260) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

"hogy a ph címlapon hangsúlyosabban megjelentek a lapcsalád egyéb cikkei"
Nyilván ezt látjuk mi is és pont ez a probléma. Miért? A többi oldalon miért nem jelenik meg hangsúlyosan a többi oldal tartalma? Miért csak a PH-n? Nem a többi oldalról hiányolom, hanem a PH-n nem értem.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#18272) VIPowER válasza Geri Bátyó (#18271) üzenetére


VIPowER
senior tag

(#18273) Geri Bátyó válasza VIPowER (#18272) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Olvastam, de ettől függetlenül nem értem. Azért a PH-t látogatják a népek, mert ez érdekli őket. Ha a címlapon a többi oldalt tolják a képükbe, akkor majd nem látogatják.
Én legalábbis azért jövök ide, hogy a PC/notebook/server hírekről és tesztekről olvassak és nem azért, hogy telefon, meg okosóra, meg villanyautó legyen a képemben.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#18274) AAAgold válasza Geri Bátyó (#18271) üzenetére


AAAgold
senior tag

Én értem és megértem a törekvést, hogy kicsit egybe gyúrják a különböző tartalmakat - csak a desktopos designt még nagyon kiforratlannak érzem, és mivel balról jobbra irányban olvasunk, számomra rettenetesen megerőltető ez a fajta elrendezés.

Ahol a bal sávban kisebb képek/kockák vannak, ott még nem is annyira zavaró, de ahol bal oldalt óriás boxok vannak, ott már fájóan elmegy az egyensúly.

Index.hu kezdőoldalán szerintem szépen ráéreztek, hogyan kell harmonikusan egymás mellé pakolni különböző tartalmú és méretű "boxokat".

[ Szerkesztve ]

"Miért imádják az aranyat? Nem lehet megenni..."

(#18275) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Visszakerült a hsz-író gomb. Monjduk másáhová, de ezt talán már megtalálják azok, akik a régihez szoktak.

A reszponzív nézetváltó a beállítokból átkerült az oldal aljára és süti-alapú lett. Ez azt jelenti, hogy eszközönként állítható, habár site-onként is külön be kell állítani.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#18276) csako válasza lezso6 (#18275) üzenetére


csako
veterán

Nem jó a betűszín a nézetváltón.
Fototrenden.

[ Szerkesztve ]

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#18277) Rimuru


Rimuru
veterán

Az aktív témák gomb szerintem így gáz.
Mobilon furcsa a kedvencek között (de hirtelen jobb helyet se tudok neki az új felületen).
A másik, hogy nagyon kiemelkedik, eddig szolidan ott volt a többi link mellett.

Apropó az aktív tagok is visszakerül majd? :DDD

Vigyázat, csalok!

(#18278) bzoley válasza lezso6 (#18275) üzenetére


bzoley
veterán

Nálam nem látszik a nézetváltó, csak akkor, ha a Chrome-ban legalább 110%-ra nagyítok. Alatta eltűnik. De akkor meg a fél oldal tűnik el.

[ Szerkesztve ]

(#18279) DS39 válasza lezso6 (#18275) üzenetére


DS39
nagyúr

Na ez jó megoldás. Még egy betűméret állító gomb kell és fasza az új design. 😀

Amúgy tudom nehéz ügy, de az avatar alá befuttatott szöveg vissza fog térni?
Telefonon egy hosszú hsz esetén olyan kihasználatlannak tűnik így a felület.

[ Szerkesztve ]

(#18280) dqdb válasza bzoley (#18278) üzenetére


dqdb
nagyúr

Csak 992 logikai pixelnél kisebb vízszintes felbontásnál jelenik meg.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18281) lezso6 válasza bzoley (#18278) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Asztali nézetekben nem látszik, csak mobilos meg tabletes nézetekben.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#18282) Parci válasza Geri Bátyó (#18273) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez nem ilyen egyszerű, azért a ph-t látogatják a népek, mert az a site-unk 19 éves, a többi fiatalabb. a ph lett a legerősebb brand minden értelemben, abszolút logikus azt amolyan lapcsalád főoldalnak is (fel)használni.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18283) Nordik


Nordik
őstag

Hova tűnt a felbontásra vonatkozó beállítás?

Szerk.: Megvan :)

[ Szerkesztve ]

(#18284) joghurt


joghurt
addikt

A profil beállításaiban desktop böngészőt használva az arckép kiválasztását miért kellett rendszeridegen mobilos-húzogatós izére lecserélni akár a régi megoldás helyett, akár scrollbar, akár lapozó nyilak használata helyett?
Egérrel is gáz, tapipadról kifejezetten agyrém.

@Nordik: Hoool? (Én egyszer már megtaláltam. Azóta sem. Mivel ez itt és a bugos topicban is visszatérő kérdés, az UI dizájn helyessége valószínűleg megkérdőjelezhető.)

A tej élet, erő, egészség.

(#18285) Viktor0610 válasza joghurt (#18284) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

A nêzetváltó a "régi" helyén, az oldal alján van.

Egyébként nem is értem az ilyen kérdéseket.
Lehet, nem magamból kellene kiindulnom, de mikor tegnap "magától" átállt reszponzívra (gondolom, akkor frissült a kinézet az oldalon), egyből a korábbi helyén, az oldal alján kerestem.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#18286) Thrawn


Thrawn
félisten

Köszönöm! :)

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#18287) gyulaszu válasza lezso6 (#18281) üzenetére


gyulaszu
senior tag

...és reszponzívban is (PC-n ablakban)
És szerintem itt azért még valami "bagzik"...
Ugyanis hiába választok bármit, valami más íródik be magától, ami a listában sincs :F

ugyanazt tapasztalom tableten és mobilon is.
Olvastam, hogy süti függő lett. Esetleg törölni kell a régieket?
Ha igen, akkor azt tableten, mobilon hogyan kell? (bocs ha láma)

gyulaszu

(#18288) Viktor0610 válasza gyulaszu (#18287) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Nekem is szokatlan volt, de az feature, hogy mindig a másikat írja bele a választás után.
Reszponzív nézetnél talán asztali van, asztalinál reszponzív. (Tehát a "kapcsoló" másik állását mutatja.

A sütiket a böngészési előzmények között tudod törölni.

Samsung Galaxy A54

(#18289) gyulaszu válasza Viktor0610 (#18288) üzenetére


gyulaszu
senior tag

Én még mindig azt mondom, hogy bug-os...
Leírok egy példát és kérlek próbáld ki Te is, hogy nálad mit csinál.
Elkezdek a PC-n böngészni (FF 69.0) teljes kijelző méretben (FullHD). Ekkor ugye nincs nézet előválasztó.
Leviszem a böngészőt kisebb méretre, ekkor megjelenik a nézetválasztó, de már be is van állítva hogy "reszponzív".
Innentől kezdve bármit választok, akkor is a "reszponzív" marad.
Ha felteszem a böngészőt teljes képre, akkor is ugyanígy marad, pedig a nézet már visszaváltott teljes asztalira.

Tableten, mobilon hasonlóan teljesen mást mutat, illetve semmit nem lehet kiválasztani, csak a reszponzívot.

gyulaszu

(#18290) lezso6 válasza gyulaszu (#18287) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ez nem bugos. Nem azt írja ki, amilyen nézetben vagy, hanem amire váltanál. A legördülő csak azért van, hogy ha jobban testre akarod szabni. Mert a sima gomb vagy a széles asztali nézetet erőlteti, vagy kikapcsolja a kényszerítést.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#18291) Viktor0610 válasza gyulaszu (#18289) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Szerintem az a megoldás, hogy PC-n ezt a kapcsolót nem veszi figyelembe.
Csak beállítja a vékonyabb elrendezéshez a mobilos nézetet, szélesebb ablakhoz meg az asztalit.
Bár akkor érdekes, hogy miért jeleníti meg azt, ha az ablakot kisebbre veszem. :U

Mobilon nekem jól változtatja. Chrome alatt.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#18292) lezso6 válasza Viktor0610 (#18291) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Asztalin nem lehet nézetet választani, technikailag korlát (desktopon nem érdekli a böngészőt a viewport width).

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#18293) joghurt válasza Viktor0610 (#18285) üzenetére


joghurt
addikt

Ld. lezso6 #18292-es válaszát! Desktopon nézem, ahol a jelek szerint szándékosan van leszedve.
Egyszer tudtam be-/átállítani desktopra, azóta nincs nézetváltó. Még ha meggondolnám magam, akkor sem. A normál és a széles asztali nézet között sem lehet váltani. De annyival okosabb lettem, hogy mindez by design, és ne keressem, mert úgysincs.

A tej élet, erő, egészség.

(#18294) gyulaszu válasza joghurt (#18293) üzenetére


gyulaszu
senior tag

Ugyanezt tesztelgetem PC-n és tableten egy ideje.
Én most a következőként értelmezem a működést:
PC-n csak egy tájékoztatást kapunk, hogy milyenre lett állítva a nézet, megfigyelésem szerint a beállítás mindig reszponzív...
(Ha nincs ott a nézetválasztó a PC-n, mert teljes kijelzősön vagy, akkor húzd össze az ablakot és ott lesz)
Tableten szerintem össze vissza csinálja. Ha nem akkor kérem írja le valaki szájbarágósan, hogy hogyan tudom például az álló tableten magamnak kiválasztani a teljes kijelzős üzemmódot (felbontás kiadja)

[ Szerkesztve ]

gyulaszu

(#18295) lezso6 válasza joghurt (#18293) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Desktop böngészőn értelmetlen a nézetválasztót használni, mert úgysem működne és sosem működött. Mobilon meg tableten van értelme.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#18296) lezso6 válasza gyulaszu (#18294) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Válaszd ki a széles asztali nézetet. Vagy simán nyomj az asztali nézetre.

A böngésző "asztali nézet" vagy hasonló funkcióját meg kapcsold ki, az reszponzív oldalaknál csak ront a helyzeten.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#18297) gyulaszu válasza lezso6 (#18296) üzenetére


gyulaszu
senior tag

Lassan elengedem a témát, csak még ezt az egyet írom be.
Most tovább teszteltem tableten. Ha nem vagyok belépve akkor le sem nyílik a nézetválasztó, illetve a felkínáltra kattintva nem történik semmi, ugyanúgy marad a nézet ahogy épp volt.
Korábban úgy értettem, hogy ez sütiben tárolódik mostmár. De ezek szerint a süti is felhasználó függő..
Marad még ez a javaslatom a hozzászólás második részében

gyulaszu

(#18298) dqdb válasza gyulaszu (#18297) üzenetére


dqdb
nagyúr

A kényelem érdekében a fókuszt a felhasználói név mezőbe kell tenni, aminek hatására automatikusan feljön a billentyűzet (a böngésző az operációs rendszer intézi). Arról, hogy neked van elmentett jelszavad, az oldal semmit sem tud, azt szintén a böngésző intézi az oldal betöltése után. Operációs rendszertől sem lehet függővé tenni a viselkedést, mert akad Android billentyűzettel, és Windows alapú tablet is. Szóval nem megoldható.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18299) gyulaszu válasza dqdb (#18298) üzenetére


gyulaszu
senior tag

Köszönöm :R
Úgy gondoltam, hogy tud(hat) az oldal róla, mivel amikor a fókusz "odaugrik" akkor észreveheti, hogy már vannak ott mások is ;), de sajnos nincs beleszólása a "nagyobbak" dolgába...

gyulaszu

(#18300) dqdb válasza gyulaszu (#18299) üzenetére


dqdb
nagyúr

Nem kell kilépni, és a probléma havi egy alkalmat kivéve, amikor kivág a rendszer (csak tudnám, miért), meg van oldva :)

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.