Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-11-30 08:36:14

LOGOUT.hu

ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18701) dqdb válasza Parci (#18700) üzenetére


dqdb
nagyúr

Még tesztfázisban van a dolog? Azért kérdezem, mert fél órája ITCafén megkaptam én is egy oldalbetöltéskor, prémium ide vagy oda.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18702) Parci válasza dqdb (#18701) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

prémiumoknak kikapcsoltuk en bloc közben

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18703) CptAdamica válasza Parci (#18700) üzenetére


CptAdamica
veterán

Szerintem elég lenne 1-2 naponta 1x bevágni az emberek arcába ezt a szép gusztusos felületet. Nem hiszem, hogy ezzel motiválnátok az embereket arra, hogy kikapcsolják a blokkolót, inkább frusztráljátok. Mindegy, majd ha már nagyon húzzam az agyam, akkor írok egy chrome plugint ami kinyomja.

[ Szerkesztve ]

Megyen!

(#18704) Parci válasza CptAdamica (#18703) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

sessionönként vágja bele egyszer. a tartalmáról mi a véleményed? nekünk elég fontos.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18705) dqdb válasza Parci (#18704) üzenetére


dqdb
nagyúr

Megnéztem privát ablakban, teljesen rendben van a tartalom. Nem tudom, hogy session alatt mit értetek pontosan (egy bejelentkezést vagy annál azért rövidebb időszakot), de naponta egyszer simán feldobhatnátok ezt az üzenetet, akkor sem panaszkodhatna senki érintett.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18706) CptAdamica válasza Parci (#18704) üzenetére


CptAdamica
veterán

Nekem az elmúlt 20 percben legalább 15x vágta be és nem túlzok, tényleg. Nyilván a tartalmáról lehet vitatkozni, nyilván minden oldal a reklámokból él. De amikor azt látod, hogy pár év alatt az össze oldalt rommá pakolták reklámokkal és mást sem látsz, ha kikapcsolod a blockert, mint reklámokat tömény mennyiségben az gáz. Azért sincs TV előfizetésem, mert nem vagyok kíváncsi a reklámokra. Nyilván nem ingyen kellenek a dolgok, van HBOGO, Netflix, Spotify előfizetésem is.

Szerintem inkább az lenne egy irány, ha átgondolnátok a reklámok helyét még ha kevesebb bevételt is hozna, de lehet többen kikapcsolnák a blokkolót. Most túlságosan a reklámokra van kihegyezve az oldal elsődleges feltérképezési pontjai és másodlagos a tartalom.

Megyen!

(#18707) Parci válasza CptAdamica (#18706) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

de mindig bezárod az ablakot? vagy pornómódban böngészel? mert egy session alatt egyszer szól csak.

amit a reklámokról írsz, azzal egyetértek, csak épp azt gondolom, hogy mi épp ezt csináljuk, kulturált formában vannak csak. nagyon változó, hogy kinek mi fér bele, volt már, aki ordított velünk, hogy ha animált valami, akkor adblock és menjünk a ..csába. más szerint csak szöveges legyen. megint más szerint pici legyen és csak oldalt.

szerintem például a jelen oldalon lévő egész hátteres banner kifejezetten korrekt, szép. nyilván olvasói szemmel nézve az a jó, ha egyáltalán nincs, de az nem reális, akkor mi sem vagyunk.

és ne feledd, hogy most tényleg relatíve sok a reklám nálunk magunkhoz képest, na de pont ez a lényeg, ezt írjuk a szövegben is, hogy miért lenne fontos most engedni őket. majd januárban pihen mindenki :DDD

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18708) e-newsee válasza CptAdamica (#18699) üzenetére


e-newsee
addikt

Húúú, ezzel óvatosan!
Most kapta meg a szerkesztőség a bugos topikban a magáét emiatt! :)

Amúgy meg a reklámos témához:
Engem például ez a mennyiség nem zavar. A háttér banner pont nem érdekel, az a pár reklám blokk az oldalsó sávban meg elfér. Amit kifejezetten utálok, hogy a pofádba tolja a felugró hirdetést, és x mp-ig meg sem jelenik rajta a bezárás gomb, akkor is valahol eldugva, és még véletlenül sem a sarokban, na olyanok itt szerencsére nincsenek. Az a leggagyibb webshopok ismérve. Remélem, odáig nem kell eljutnia a lapcsaládnak.
Azt viszont szintén nem értem, hogy oké, valaki használ adblokkert. De azokat tök jól lehet paraméterezni. Nem hiszem el, hogy ezt az oldalt akkora probléma lenne a kivételek közé tenni. Persze, tudom, van, aki hiperérzékeny a reklámokra, de valószínűleg a felhasználók többsége nem ilyen.

[ Szerkesztve ]

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#18709) TheMarci


TheMarci
addikt

Azt lehet tudni valahonnan, hogy sikerült -e minden blokkolót kikapcsolnom? Vagy ha látom a fejlécen a reklámot, akkor jó? Asztali gépen hozzáadtam kivételként az oldalt, de almás tablet, telefon, macbook alól foglamam sincs, hogy blokkol -e bármit a safari csak úgy kérdezés nélkül.

[ Szerkesztve ]

Do You Dream?

(#18710) zsoltiz válasza Parci (#18707) üzenetére


zsoltiz
aktív tag

"de mindig bezárod az ablakot? vagy pornómódban böngészel? mert egy session alatt egyszer szól csak."

Igen, én pl sokszor nyitok új ablakot, sokszor bezárom a browsert. Így adja ki.

A másik:
itt van a fejlécben a Windows 10-es laptopos Alza reklám. A főoldalon ott van az extreme digital reklám. Van adblockerem, de NINCS minden blokkolva, látok reklámokat. Ennek ellenére feljön ez a blokkoló-blokkoló idegbaj.

(#18711) CptAdamica válasza Parci (#18707) üzenetére


CptAdamica
veterán

Mi az a pornó mód? Én nem ismerek semmi ilyesmit! ;] Szerintem inkább az a baj, hogy a lapcsaládokat nem egyben kezeli, így ha váltok a PH, mobilaréna és gamepod között, akkor mindegyiken megkapom.

(#18708) e-newsee Látom volt egy kis RAGE parti. :D

[ Szerkesztve ]

Megyen!

(#18712) Parci válasza zsoltiz (#18710) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ezt tudod pontosítani? milyen adblocker, hogy van beállítva pontosan? nem célunk rosszul működni, amit lehet, okosítanánk rajta.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18713) EnDaN


EnDaN
tag

Az is idegesítő, hogy odaugrok az első olvasatlan hozzászóláshoz a kedvencekből, majd bejön az adblocker felhívás, utána pedig nem oda megy vissza :(

(#18714) Parci válasza EnDaN (#18713) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

megnézzük. hozzáteszem, tényleg nem opció, hogy kikapcsold, amikor odaírtuk, hogy nekünk ez most különösen kritikus és ebből élünk (vagy nem élünk)? :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18715) EnDaN válasza Parci (#18714) üzenetére


EnDaN
tag

Szívesen kikapcsolnám, támogattalak is már titeket, de a minden oldal felső 40 százalékát elfoglaló reklám az deal breaker nálam. Oldalt csak a prémiumra mutató reklám van, ha ott lenne más, azt átengedném, mert nem zavaró, de gondolom a felső blokkolásáért akkor is kapnám a figyelmeztetést.

(#18716) Parci válasza EnDaN (#18715) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

vannak komoly site-ok, ahol ez a fenti rész üres? :U

értem, hogy zavar, de nekünk anélkül nem fog menni a megmaradás hosszútávon, sejtheted, hogy a legdrágább felületünk. és most ebben a hónapban főleg fullon van.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18717) fatal`


fatal`
titán

Ezt a hisztit. Ha nem akarsz reklámokat fizess elő a premiumra.

Ez az ország egyetlen normális szaklapja és fórumja, szerintem megérdemel ennyit.

Az mondjuk tényleg zavaró, ha nem ugrik vissza az olvasatlan hozzászóláshoz a figyelmeztetés után.

(#18718) zsoltiz válasza Parci (#18712) üzenetére


zsoltiz
aktív tag

Legrissebb Chrome, uBlock Origin. A uBlock-ban nincs semmi extra -egyedi- szűrő beállítva, csak amiket gyárilag ad, azok vannak bekapcsolva.
A mobilarénán a főoldalon látok 3 reklámot (fent edigital honor 20 reklám, oldalt Alza Laptopos windows 10 és valami ksiebb Autó 24 banner) - tehát adblockom ugyan van, de ezekszerint nem szűr mindent a mobilarénán és így kapom az antiadblock üzenetet.
Fórum alatt szintén látom fent a nagy Alza bannert - de itt is megjelenik az antiadblock üzenet.

Prohardver főoldalon látom a teljes háttér reklámot (IT Services) és miközben a reklámot bámulom beugrik az antiadblock üzenet :D (alza reklám is van)

Hardveraprón fent alza reklám, oldalt JEBETO reklám - éés jön az üzenet :)

További probléma szerintem a session-önkénti megjelenítéssel, hogy chrome-ban minden új fül új sessiont nyit. Ha új lapon nyitok meg egy témát egyből ott is jön az üzenet.

Tu tudjátok, de szerintem ez így kontraproduktív lesz. A célját értem, de most akkor is tolakodó. Lehetne pl bejelentkezéshez kötni, vagy más módon (idő) korlátozni.

[ Szerkesztve ]

(#18719) Parci válasza zsoltiz (#18718) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nálad akkor több dolog van:
- vannak olyan reklámjaink, amiket mi szolgálunk ki, nem külső adszerver. ezeket sokszor nem ismerik fel a blokkerek, ezért látod őket
- viszont a blokker attól még aktív és külső adszerveres reklámokat leüt például, emiatt viszont visít a script
- a session helyetti másmilyen eloszlást tényleg meg kéne csinálni, már agyalunk rajta (például nap elején piszkál x alkalommal, aztán aznap már nem)

hogy lesz egyébként szerinted kontraproduktív?

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18720) zsoltiz válasza Parci (#18719) üzenetére


zsoltiz
aktív tag

Kiegészítettem az elősző hozzászólásom a többi oldaltokon tapasztaltakkal, de biztos az van amit írsz - nem minden adservert tilt az uBlock.

"hogy lesz egyébként szerinted kontraproduktív?"

Úgy, hogy bosszantó, de túl sokan nem fognak ezért whitelsitelni. El tudom képzelni hogy valaki inkább abba öl energiát, hogy a bosszantó üzenetet is tiltsa valahogy - pláne ha sokszor megjelenik. Vagy kevesebbet látogatja az oldalt.

Az én esetem az uBlock-kal nem tudom mennyire egyedi, de biztosan sokan használják. Ez is érdekes, hogy ezekszerint vannak userek, akik látnak reklámokat (ha nem is mindet és nem is direkt whitelisteltek), de nekik is jönnek az antiadblock üzenetek.

(#18721) CptAdamica válasza Parci (#18719) üzenetére


CptAdamica
veterán

Nézem a Gamepod cikkben lévő Youtube videót, erre bumm, kivág a figyelmeztető oldalra! :DD

Megyen!

(#18722) Parci válasza CptAdamica (#18721) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hangolni fogjuk, de ugye végső soron van az egészben egy önellentmondás: ha totál nem zavaró a figyelmeztető szöveg, leszarja a nép és nem éri meg még a figyelmeztetést sem.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18723) zsoltiz válasza Parci (#18722) üzenetére


zsoltiz
aktív tag

"ha totál nem zavaró a figyelmeztető szöveg"

Mondjuk szvsz eleve nem kéne zavarónak lenni - már az is baj, ha ez a cél.

Tájékoztatni kéne a juzereket pl a főoldalon egy szép keretes írással vagy ilyesmi, normális szöveggel. Aki fogékony rá, segíteni akar, annak ez is elég, a többinek meg mindegy. Kényszerből -szerintem- nem megy, de ti tudjátok.

(#18724) dqdb válasza zsoltiz (#18723) üzenetére


dqdb
nagyúr

A céljuk az lenne, hogy a felhasználók explicit (prémium) vagy implicit (nem blokkolja a reklámot) módon fizessen a szolgáltatásért. A figyelmeztetés módja teljesen az ő döntésük, a visszafogott úgy tűnik, nem működött (mert eddig olyan volt), most egy kicsit erőteljesebb megoldáshoz nyúltak. A blokkolót használók teljes ellehetetlenítésétől még ez is távol van, de annyi kényelmetlenséget okoz a felhasználónak, hogy elgondolkozzon azon, jobb-e neki, hogy blokkol. Ha valaki ezért lelép, akkor az nekik nem veszteség, hanem nyereség, mert eleve is csak vitte az erőforrást a kiszolgálása. Ha valaki továbbra is blokkol, akkor költségüknél vannak, ha valaki feloldja a blokkolást, akkor nyernek, szóval veszteni nem igazán vesztenek, legfeljebb olyanokat, akik eddig sem voltak a hitelesített statisztikákban benne.

Parci: HTTP 418-at a blokkoló népnek :D

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18725) zsoltiz válasza dqdb (#18724) üzenetére


zsoltiz
aktív tag

"Ha valaki ezért lelép, akkor az nekik nem veszteség, "
Ebben azért -hosszabb távon- nem vagyok olyan biztos.

(#18726) Parci válasza zsoltiz (#18725) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, ez egy nehéz, megjósolhatatlan kérdés (nem is a blokkoló user miatt, hanem, ha sokan lelépnek, akkor hányan lépnek még le azért, mert sokan leléptek). se így, se úgy nem triviális.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18727) #07746304


#07746304
törölt tag

- egyébként amik saját szerverről mennek azok általában átcsúsznak...

[ Szerkesztve ]

(#18728) dqdb válasza #07746304 (#18727) üzenetére


dqdb
nagyúr

-

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18729) #07746304 válasza dqdb (#18728) üzenetére


#07746304
törölt tag

Bővebben ? :D

(#18730) dqdb válasza #07746304 (#18729) üzenetére


dqdb
nagyúr

Szerkesztetted a hozzászólásodat, az eredeti szövegre reagáltam volna.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18731) #07746304 válasza dqdb (#18730) üzenetére


#07746304
törölt tag

Amit leírtam az igaz volt, csak aztán mondom minek?! Majd jön a sok nyalizós komment, akik adják a szépet és a jót, közben blokkolnak :D

(#18732) Victorio


Victorio
aktív tag

Idáig ha ilyen felugró "kapcsoldmáki" figyelmeztetést dobó oldalba futottam bele bárhol, akkor inkább továbbléptem és másfelé kerestem meg a nekem kellő contentet.

Az elmúlt tizenpár évben a Prohardver volt a böngészőmben a kezdőoldal.

Tanúja voltam ahogy hígul az oldal tartalma, de kitartottam.
Mostanra eljutottunk odáig, hogy tesztek csak akkor vannak ha proci vagy videokártya generáció váltás van, és a hírekhez is hamarabb hozzájutok az Ipon oldalán.

Az egyetlen dolog ami még itt tud tartani az a fórum, a közösségi rész.
De ott is megvan a hígulás, gyakorlatilag nincs olyan hír ami alatt 5 hozzászólás után ne az AMD fan vs Intel fan vs nVidia fan anyázás indulna el.

Most ez a felugró reklámblokkolós figyelmeztetés az utolsó csepp a pohárban.
Ez tényleg arra sarkallja az embert, hogy itthagyja az egészet a francba, és inkább keressen máshol tartalmat.

Őszintén sajnálom, hogy idáig jutott ez az oldal. :(

Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.

(#18733) bzoley válasza Victorio (#18732) üzenetére


bzoley
veterán

Azt hiszem erre szokták írni, hogy +1.
Tartalom lassan nulla, hogy egy cikk friss legyen, már rég nen szempont. A fórum már inkább egy homokozó, amiben folyton vödör meg a lapát miatt veszekednek. Mindenki okosabb a násiknál.
Nem nagyon van itt már semmi.

(#18734) #07746304 válasza bzoley (#18733) üzenetére


#07746304
törölt tag

+1

Az én véleményem ez:

Szóval bye ;)

(#18735) Viktor0610 válasza #07746304 (#18734) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Khemény vagy, Csoki! :))

Samsung Galaxy A54

(#18736) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

srácok, egy oldalt nem látogatni lehet csendben is, anélkül, hogy a padlóra vetnéd magad és hangosan kiabálnál. aki sem a prémium tagsági, sem a bannerek közül nem hajlandó választani egyet sem, az legalább ne minket szidjon közben, hogy minden a mi hibánk. szíve joga úgy dönteni, hogy egyiket sem éri meg neki az oldal, akkor elbúcsúzunk és mindenki megy tovább a maga útján.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18737) CptAdamica válasza Victorio (#18732) üzenetére


CptAdamica
veterán

+1

A PH lapcsalád hírei már rég hidegen hagynak, ahogy a tesztek is. Sok az elfogultság/következetlenség. Egyedül a fórum az érdekesebb. Bár ott is inkább az megy, hogy te x márkát szereted, ezért te fanboy vagy! Érdemi vita nincs.

Megyen!

(#18738) Parci válasza CptAdamica (#18737) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

srácok, akkor mentek? :DDD

ne haragudjatok, de nincs ezen mit megbeszélni, ha szar, akkor szar, akkor probléma megoldva!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18739) bzoley válasza Parci (#18736) üzenetére


bzoley
veterán

Ha helyes időrendi sorrendbe raknád a dolgokat, nem csodálkoznál azon, hogy titeket "szidunk".

(#18740) Parci válasza bzoley (#18739) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez a "ki kezdte" már az oviban sem volt célravezető. mellesleg te nagyon régi motoros vagy, már sok-sok éve szenvedsz attól, hogy milyen szar a ph. szóval...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18741) bzoley válasza Parci (#18740) üzenetére


bzoley
veterán

Vagyok már olyan régi motoros, hogy tudjam, semmi értelme szembesíteni a hibáiddal, felelősségeddel szóval... ;)

(#18742) Parci válasza bzoley (#18741) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

na, eljutottunk ide is, most már arról beszélünk, hogy én milyen (szar) ember vagyok

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18743) Victorio válasza Parci (#18736) üzenetére


Victorio
aktív tag

Igazi házigazdai hozzáállás azt mondani, hogy akinek nem tetszik az kapja be és kussolva húzzon innen. :W
Ilyen beszólások után nem csoda ha majd az emberek sorban tényleg lelépnek.

Ha nem kiszolgáljátok a fogyasztókat hanem regulázzátok őket az szerinted célravezető?
Aki nem kapcsolta ki idáig se a blokkolást az egy ilyen scriptes arcba ugró alja húzás után ki fogja? És utána örömmel kattingat majd a reklámbannereken?

Ez így teljesen öntökönszúrás. Egy lavina effektet fog elindítani, amikor sokan lelépnek majd a régi motorosok közül, ezért a fórum is egyre elhagyatottabb lesz. Pedig lefogadom, hogy egyedül az tartotta idáig életben a lapot. A végén meg bezárhatjátok az egész kócerájt.

Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.

(#18744) Parci válasza Victorio (#18743) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

éljen a szelektív olvasás

van több alternatíva, pont azért, hogy mindenki tudjon választani

tényleg nem tudok ehhez mit hozzátenni. mindenki válassza azt, ami neki a legjobb!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18745) Viktor0610


Viktor0610
MODERÁTOR

Hogy visszatereljem a topikot eredeti témájába. :DDD

Nem lehet megoldani, hogy a nézet és a hozzászólás-szerkesztő beállításai minden site-on egyszerre (ultra jó megoldás lenne: szerveroldalon mentve) állíthatók legyenek?

Kicsit uncsi, miután törlöm a cookie-kat vagy újratelepítem a Chrome-ot, az összes oldalon újra be kell állítsam ezeket a feature-öket.
(Tudom, minek piszkálom a sütiket. :D )

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#18746) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

adblock témát itt tessék mostantól kitárgyalni!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18747) regener


regener
veterán

HA felületre nem terveztek esetleg címkéket bevezetni? Sőt inkább ilyen legördülő listás kiálasztást pl. egy videókártyánál hogy GTX 1070 és akkor alapból odaraknál a PCIe/NV helyre ahová való. Hasonlóképp a többivel is, persze nem kis munka lenne, de valószinűleg egyszerűsítené a keresést is, mert sokan elírják vagy épp rossz helyre teszik.

Csak egy fura ötlet :))

(#18748) regener válasza rasotamas (#17699) üzenetére


regener
veterán

+1 a javaslatokra.

(#18749) Kupak80


Kupak80
újonc

Sziasztok! Hol lehet jelezni a vezetosegnek, hogy 2 nap alatt 2 elado teljesen inkorrekten jart el? Ezekkel az emberekkel ovatosan kell banni es jo az ertekelesuk!

(#18750) Parci válasza Kupak80 (#18749) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

értékeld őket rosszra, ha pedig átvertek, jelentsd.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.