Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-11-30 08:36:14

LOGOUT.hu

ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18051) #65675776 válasza Viktor0610 (#18043) üzenetére


#65675776
törölt tag

Egyébként még mod voltam, mikor ez a reszponzív project elindult. Akkor leírtam, hogy milyen félelmeim vannak vele kapcsolatban. 100 %-ban beigazolódtak.

(#18052) vlevi válasza lezso6 (#18044) üzenetére


vlevi
nagyúr

"A bal-jobb hasábos megoldás viszont nem fog változni,"
Továbbra is tartom azt az álláspontom, hogy a bal oldali lista nem átlátható.

(#18053) guftabi96 válasza lezso6 (#18044) üzenetére


guftabi96
addikt

Azért tűnik barátságosabbnak, mert annak az elrendezésében van logika.

#KeepFightingMichael

(#18054) hardzsi2 válasza lezso6 (#18044) üzenetére


hardzsi2
aktív tag

Hosszú évek óta a Prohardver nálam a nyitóoldal és napi szinten olvasom a cikkeiteket, tehát törzsolvasótoknak tekintem magam.

Nem szeretném megbántani az oldal fejlesztőit és dizájnereit, mert megértem, hogy az oldal megújításával a célotok a friss/üde és modern megjelenés kialakítása volt, hogy az oldal ne csak informatív, hanem vonzó köntösben tálalt is legyen.

Sajnos azonban azt látom, hogy ezzel az 1. verzióval (remélem, még alakul majd) eléggé mellélőttetek. Sosem szabadna elfelejtenetek, hogy Ti vagytok az olvasóitokért és nem fordítva, az olvasók pedig akkor látogatják az oldalt (és nézik meg a Ti fenntartásotokért mostanra már eléggé túltolt reklámokat is), ha az számukra felhasználóbarát, könnyen befogadható.

Az eddigi visszajelzésekből, kommentekből számomra úgy tűnik, hogy elég sokaknak van baja az új megjelenésetekkel és ebbe a nagynak tűnő (de lehet, hogy kicsi, csak nagyon hangos) csoportba én is beletartozom.

Hogy a kértek szerint javító kritikát is megfogalmazzak, véleményem szerint a Mobilaréna a tartalmat egészen elfogadható módon tálalja, és ha a Prohardver is így tagolná (tehát a cikkeket bal oldalra helyezve), feltehetően megszűnne a panaszok java része.
Ez nem stílusbeli kérdés, hogy oda pakolom a tartalmat az oldalon, ahová nekem a legszimpatikusabb, hanem vannak erre vonatkozó, sok év alatt kialakult, gyakorlatban vizsgázott és bevált irányelvek a (web)dizájn területén, amelyek betartása ezt elősegíti, ezek megszegése (ill. a felhasználói visszajelzések negligálása) pedig csak ront rajta.

Javaslom ezért még, hogy az érintett dizájner csapat ilyen szemmel is tekintsen át egy (vagy több) dizájn útmutatót, és fogadjátok meg az abban foglaltakat mindannyiunk javára.
Íme egy példa: Milyen egy jó weboldal? Miként épül fel, és milyen aloldalakra figyelj? - Olvass tovább a következő címen: https://webshark.hu/hirek/milyen-egy-jo-weboldal/

flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)

(#18055) lezso6 válasza guftabi96 (#18053) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az újban is van logika. Vagyis csak abban van, mert a régi ömlesztett volt. Bal oldalon vannak a kiemelt anyagok (más site-okról is, habár utóbbiakból majd jóval kevesebb lesz), jobb oldalon meg a legfrissebbek. Aki folyamatosan olvas PH-t, annak ott a jobb hasáb, aki ritkábban, annak ott a bal hasáb, így nem marad le semmi fontosról.

Barátságosnak meg az tűnik, ami ismerős, ennyi.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#18056) #65675776 válasza lezso6 (#18055) üzenetére


#65675776
törölt tag

Lehet van benne logika, csak áttekinthetetlen.

Fórumon lesz megint aktív témák, vagy végleg le kell mondani arról is?

(#18057) lezso6 válasza hardzsi2 (#18054) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az új oldal célja a kényelem és használhatóság is. Meg könnyebb fejleszthetőség, ami furán hangzik, de ugye közvetetten mindenkit érint. Az új design meg már nagyon kijárt, csak most egyfajta Windows Vista effektus van, azaz nagyon sok idő után váltottunk (konkrét 9 év), s emiatt fájdalmasabb, döcögősebb is a váltás. De muszáj megcsinálni, mert még később még rosszabb lesz. Túl kell rajta lenni.

Én úgy látom, hogy legtöbbeknek nem is az új designnal, hanem a változással van bajuk. Ez egyrészt onnan látszik, hogy a régi designnal szinte teljesen megegyező MA címlapot hozzák fel jó példának (ami ennek ellenére tavasszal még szar volt). Másrészt meg onnan nem tudják megfogalmazni, hogy mi a baj az új oldallal. Pedig jó lenne egy konstruktív kritika, szeretnénk, ha a lehető legjobb lenne az oldal, nem szopatni akarjuk a felhasználókat.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#18058) Chris Kiki válasza lezso6 (#18055) üzenetére


Chris Kiki
senior tag

Barátságosnak meg az tűnik, ami ismerős, ennyi.

Ez nem feltétlenül igaz, de lekoptató szövegnek ideális!

Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever

(#18059) #65675776 válasza lezso6 (#18057) üzenetére


#65675776
törölt tag

A Vista speciel pont aránylag hamar leváltásra került.

(#18060) lezso6 válasza Chris Kiki (#18058) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az konstruktív érvek meg megint lemaradtak. :(

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#18061) lezso6 válasza #65675776 (#18059) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A Windows 7 design szinte ugyanaz, mint a Vista, csak pár dolgot változtattak, hogy pszichológiailag úgy tűnjön, mintha a Windows 7 tök új OS lenne, pedig amúgy nem. Szóval marketing.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#18062) Chris Kiki válasza lezso6 (#18060) üzenetére


Chris Kiki
senior tag

Már elnézést, de mihez kellenek a konstruktív érvek? Egy hozzászólásodra reagáltam, nem magát a rendszert minősítettem. Megtették ezt már néhányan előttem, érveltek, kértek, ötleteltek. Most kifogytál a válaszokból (belefáradtál megértem), és betoltál egy ilyen semmitmondó blablát.

Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever

(#18063) guftabi96 válasza lezso6 (#18057) üzenetére


guftabi96
addikt

Igaz nem itt, de én megindokoltam, hogy miért gondolom jobbnak az MA főoldalát:
Eleve balról jobbra olvasunk. Egyértelmű, hogy az eleve hangsúlyosabb, nagyobb képekkel operáló bal oldali hasábbal fog kezdeni az ember. Na itt most ömlesztve vannak a cikkek az összes oldalról. (igen, megértettem, hogy ezen még lesz változás, hogy legyen benne azért PH-s cikk is) Jobb oldalon a kevésbé hangsúlyos hasábban vannak azok a cikkek, amik valóban a PH cikkei (és amiért ezt az oldalt olvassuk).
Nyilván idővel meg fogjuk szokni, hogy ez így van, de ettől még számomra logika nem lesz majd akkor sem benne.
És azért az MA-t hoztam fel és nem az IT Cafét, mert utóbbinál tényleg annyira túl van tolva ez az elnagyolt stílus, hogy sikítani tudnék tőle, amikor használom.
Konkrétan a bal oldali hasábban MAXIMUM 2 cikk fér ki az óriási képek miatt (és ez a 2 is úgy, hogy a felsőnél a kép egy része már nem látszódik).

[ Szerkesztve ]

#KeepFightingMichael

(#18064) Neil Watts


Neil Watts
veterán

Sziasztok!

Nagyon tetszik az uj design minden eddig megujult oldal eseteben, igy kerdesem inkabb magat az elrendezest erinti:

Mind a Cafe-n, mind pedig az Arenan nagyon kellemesnek talalom, hogy csak az adott oldal hireit olvashatom, a lapcsalad tobbi tagjaval pedig csak a percrol-percre rovatban talalkozom.

Ezzel szemben a megujult PH kezdooldal fele (csatolok kepet, de meg akar gorgethetnek lejjebb is) a MA hirekkel van tele. Ertem, hogy az most a top anyag, de en nem igazan szeretnem a PH-n a MA hireket olvasni.

Terveztek ezen valtoztatni, vagy esetleg premium funkciokent megoldani?

Ja igen, most nezem: A kepfeltolto a hozzaszolasnal azt irja, hogy: "Tobbi kepem". Nem lenne profibb esetleg a "Korabbi kepeim"/"Tovabbi kepeim"/"Korabban feltoltott kepeim" megfogalmazas? (talan meg ez a hosszu sem annyira gaz, elferne siman, es teljesen egyertelmu)

U.i.: A kepkent beszurt kepre nagyon nagy keres lenne egy lightboxot raapplikalni? Igy mindig kattinthatok vissza. :(

Koszi!

Udv. core2

[ Szerkesztve ]

(#18065) Solymi81 válasza lezso6 (#18055) üzenetére


Solymi81
aktív tag

PCGamer.com-ról ismerős ez a dizájn, nem mintha azt annyira látogatnám, csak múltkor feldobott az FB valami érdekesebb cikket és megnéztem.

Nekem egyáltalán nem tetszik ez a kialakítás, egyszerűen zavaró az, hogy jobb fele kell néznem ha a friss infókat akarom olvasni, amik ráadásul rövid, tömörített blokkokban vannak kialakítva, miközben a kiemelt cikkek meg úgy ki vannak emelve, hogy odavonzza a szemet, ahova egyébként is néznék (balra), kb. mint mindenhol alapesetben.
Ráadásul pont emiatt zavaró is, mert gyakorlatilag koncentrálnom kell arra, hogy a híreket nézzem és ne a kiemeltre ugorjon a szemem.

Ez kicsit olyan mint amikor az FB megújította a vállalati Workplace felületét és kitalálták, hogy a bal és jobb oldali infósávot (csoportok, chat, online emberek) megcserélik. Hurrá, jól elcseszett egy ötlet volt az is.

Azt kellene megérteni, hogy nem a ráncfelvarrással van baj, hanem azzal amikor a gyerekkel együtt öntitek ki a fürdővizet, mert ti éppen meg akartok újulni.
Nem kell mindent átvariálni, pont az a lényeg, hogy ami működik azt tartsd meg.

Másik meg, hogy az emberek alapvetően irtóznak a hirtelen változástól, főleg hogyha kénytelenek átszokni egy előzővel ellentétes dologra, akár jó az, akár nem.
Az információtovábbítás hiánya (azért egy információs oldalon ez vicces), a változások előzetes közlése, kb. azt mutatja, hogy titeket rohadtul nem érdekel mit gondolnak a fórumozók, ti változtatni akartatok, olyanra amilyenre és pont.
Takarózni mással felesleges.
Nyugodtan kiírhatnátok, hogy ez van gyerekek vagy megszokjátok vagy nem, de ez így fog maradni, a többi minket nem érdekel.

(#18066) ripla válasza Cifu (#18019) üzenetére


ripla
őstag

(#18020) pendre54

Kösz.
Soha az életbe nem írtam ide így hozzászólást, mindig a jobb oldal fent található "Új hozzászólás" gombot használtam.

Ez az új design valóban nem egy átgondolt terv eredménye, vagy ha mégis, akkor nagyon nem megy nektek a dizájn tervezés, nem kéne erőltetni.
Meg lehet nézni pl. a Gamestar oldalát, az oldal átlátható, logikus felépítésű, és nem szúrják ki az ember szemét a 172-es méretű betűk.
Már az nagy előrelépés lenne, ha a PC-ről látható főoldalon nem középen lenne elválasztva a bal oldali "Top anyagok" a jobb oldali "Friss hírek"-től, hanem 3-1 arányban, máris átláthatóbb lenne, de így hogy egybefolyik a kettő, ez egész egyszerűen gagyi.
A másik dolog ami engem rettentően zavar, hogy össze van sűrítve minden az oldalon, szellősebbé kellene tenni a könnyebb olvashatóság jegyében, több helyet hagyni 2 cikk között, hogy ne egymásba folyt massza legyen az egész. Vagy az nem volt szempont, hogy a felhasználók, akik fizetik a kávétokat, mit fognak ehhez szólni?

[ Szerkesztve ]

(#18067) mobal válasza #65675776 (#18039) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

"Átmulatott éjszaka után külünbet, stílusosabbat hányok, mint ez a design."

Engem érdekel, légyszíves csináld meg!

[ Szerkesztve ]

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#18068) tothzoltan


tothzoltan
tag

+1 szavazat a kisebb betűméretre. (legalább azt, légyszi)
+1 no scroll - fullhd kijelzőn kapasból görgetnem kell minden új oldalál, akár cikket olvasok akár főoldalt nézek mert a képek agyonnyomják az oldalt. Borzalom.
+ no fehér háttér - szétvakít és szükségtelen, kapjon egy picit melegebb árnyalatot mint itt a fórumon, vagy legalább nagyon halvány szürkét. Az olvasás sokkal ergonómikusabbá válik.

Ha már sikerült szétbombázni az oldalt desktopon, megértem, de legalább ne érezzem magam a vakok és gyengénlátók intézetében. Minden tisztettel mondom, hogy ettől a radikálisan új designtól elszállt minden igényem arra hogy napjában tízszer rákattinsak a bookmarkban a Prohardverre, puszta kíváncsiságból.
Nagyon szeretlek titeket, és hálás vagyok nektek a munkátokért, de ez most nem volt jó döntés. Mindamellett megértem hogy fejleszteni kell, és egy új design mindig kisebb-nagyobb kompromisszumokat kíván mindkét féltől, de ez most nagyon nem jó irány.

Uraim, én nem azért jövök ide, hogy információk keressek, hanem azért hogy találjak.
:R

I'm thinking different.

(#18069) Ganz-[HUN]


Ganz-[HUN]
addikt

Sziasztok! Az új design ha nem is tetszik annyira, tudok vele élni, de mobilon nincs lehetőség asztali hely kérésére, ami nekem nagyon de nagyon Nem tetszik. Mobil verziókat egy oldalon se nagyon csípem. Réginél könnyen elérhető volt ez a funkció a lap oldalán. Vagy nincs is ilyen, vagy nem találom meg.

Ha ezt kijavítjátok ezt a kis panaszt, nagyon boldog lennék. Köszi :R

Furry /// Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon /// ThinkPad T480s, T60 15" FlexView IPS SXGA+ /// Asus P9X79-E WS, Xeon E5-1620v2, Noctua NH-D14, 980Ti, Sony DTC-ZE700 DAT, MX Master 2S, Shure SRH-440A, OLED ToTK Switch

(#18070) Szőrös  válasza lezso6 (#18061) üzenetére


Szőrös 
veterán

Új hozzászólás gombot hová varázsoltátok? Mer' nekem nincs :(
(Chrome 77.0.3865.75 ha ez számít).

A régi dizájn nekem is jobban tetszett, de gondolom már nincs visszaút.

[ Szerkesztve ]

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#18071) Cifu válasza Ganz-[HUN] (#18069) üzenetére


Cifu
nagyúr

Firefox feltelepít, fent 3 pontra bök, asztali oldal kérése bepipál.... :U

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#18072) Cifu válasza Szőrös  (#18070) üzenetére


Cifu
nagyúr

Új hozzászólás gombot hová varázsoltátok? Mer' nekem nincs :(

Mibe fogadjunk, hogy van? :F
Ott van minden egyes hozzászólás fejlécében, a "Válasz" gombtól balra. Mivel a "'Válasz" gombot megtaláltad, akkor az "Új" felfedezése se igényelhet komplett kutatóexpedíciót. :DDD

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#18073) Szőrös  válasza Cifu (#18072) üzenetére


Szőrös 
veterán

ohh ja télleg, köszi. a régi dizájnhoz van szokva a szemem ezért az új hsz gombot kerestem, nem egy szimpla "új" gombot a hozzászólások fejlécében.

(manapság már nem trécselek itt sokat, discord lett a fő platform nálam)

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#18074) Cifu válasza Szőrös  (#18070) üzenetére


Cifu
nagyúr

Mentőexpedíciót indítottam a Chrome 77.0.3865.75 verzióhoz, hátha Dr. Genya ördögien mesteri tervvel mégis a PH! fórumlakókat akarja halálba szívatni, nehogy új hozzászólások szülessenek.
Az expedíció naplójának 10. másodperces bejegyzésébe felvésem, hogy az "Új" gomb ott is megtalálható, így bizonyítást nyert, hogy nem veszett el. Az expedíciót sikeresnek nyilvánítom, és ezennel lezárom...

Szerk.: Látom az expedíció szervezése közben megtaláltad, úgy tűnik a küldetés nem volt hiábavaló! :R

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#18075) guftabi96 válasza Szőrös  (#18073) üzenetére


guftabi96
addikt

A régi felületen is ott volt a válasz gomb mellett, én mindig ezt használtam.

#KeepFightingMichael

(#18076) Barthezz2 válasza Ganz-[HUN] (#18069) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Rákkattolsz fent az avatarodra, beállítások és alul ott van, hogy nézet mobilon/tableten.

Everybody lies.

(#18077) Szőrös  válasza guftabi96 (#18075) üzenetére


Szőrös 
veterán

az jó, én nem :DDD
na mindegy, a rejtély megoldódott. de ettől még nem teccik. randa a főoldal de csak megszokom . :D

[ Szerkesztve ]

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#18078) DigitXT válasza #65675776 (#18050) üzenetére


DigitXT
félisten

Privát beszélgetésben elhangzott a következő: "Tartom magam az elveidhez, nem akarnám őt kirakni. Csak szimplán nem szimpi a csávó. Van ilyen. Biztos én se neki. :DD Max. utalást próbálok tenni az ilyen üzenettel."
Erre kaptam az üzenet tetejébe ezt a kis aranyost:

És utána megint, amikor már nem szerepelt az utalás szó: ez tényleg túlbuzgó...
(Abszolút semmi üzleti kapcsolat nem volt a beszélgetésben. Mellesleg egy friss
reget halálba szopat az oldal a privátok korlátozásával, szóval tuti volt előzmény.)

Szerk: mármint biztos van sok esetben haszna az ember arcába nyomni az ilyen
figyelmeztetést, viszont más esetben meg tényleg elrettentő, vagy csak vicces.:D

[ Szerkesztve ]

(#18079) Solymi81 válasza DigitXT (#18078) üzenetére


Solymi81
aktív tag

Ilyen már volt nekem is :)

(#18080) Neovenator válasza tothzoltan (#18068) üzenetére


Neovenator
senior tag

Csatlakoznék az előttem szólóhoz, ez a káoszgombóc, ami mostanság nagyon trendi (de legalább az iPon-on a képernyő szélességéhez igazodik, itt még az sem, tehát teljesen értelmetlen a csempéskedés) és a Ph!-t is elérte...rettenetes...18 év után valószínűleg elhagyom az oldal napi szintű felkeresését, jójózik a szemem és a jóízlésem ettől a rettenettől...mobilon még érthető is a váltás...de desktop-on miért kellett szétbarmolni azt, ami jó volt és működött? :(

"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"

(#18081) Essejó válasza Intruder2k5 (#18024) üzenetére


Essejó
veterán

Nem kellett volna hozzá nyúlni ahhoz ami jól működött, és lenne azokra idő. :)

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#18082) joey04 válasza lezso6 (#18057) üzenetére


joey04
titán

Az új MA is katyvaszos a hatalmas elnagyolt design miatt, viszont ott alapvetően megmaradt a régi koncepció, hogy felül a kiemelt hírek, tesztek, alatta meg ömlesztve minden tartalma az oldalnak, jobbra meg az ajánlók, blogok. Ha a kényelem és használhatóság a cél, akkor ez legyen az irány, ne a mostani PH. Másik meg ha nincs reklám, akkor nálam pl egy üres téglalap jelenik meg a helyén, olyan, mintha egy szimpla reklámblokkolót használnék. nem igazodik a tartalom a reklámmentes külsőhöz, ahogy teszi azt MA-n például.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#18083) Chris Kiki válasza Essejó (#18081) üzenetére


Chris Kiki
senior tag

Mondjuk ezzel a nick-kel, ez a hozzászólás igazán ütős :DDD

Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever

(#18084) Essejó válasza Szőrös  (#18073) üzenetére


Essejó
veterán

Pedig kb ezer éve ott van. :D

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#18085) cocka válasza Intruder2k5 (#18026) üzenetére


cocka
veterán

Biztos, hogy csak 100 ember gondolja úgy?

(#18086) Essejó válasza Chris Kiki (#18083) üzenetére


Essejó
veterán

Nem véletlen Nikk, regisztrálni akartam az oldalra, de minden beírt nikk-re azt kaptam, hogy foglalt. Na mondom ha Essejó, akkor nem regisztrálok. Jó lett. :D

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#18087) DigitXT válasza cocka (#18085) üzenetére


DigitXT
félisten

Van az 500 is, a fejlesztő becslése szerint, de szerintem az oldalletöltési
statisztikák majd többet mondanak. Én pl. teljesen eltűntem a prohardver
domain alól, pedig szoktam fórumozni. Ez csak ugye egy az 500-ból...:K

Tudom, hogy NEM számít egy ember. De valószínűleg az 500 sem, ha ez
a fejlesztés amúgy hoz helyettük 5 milliárd másikat. Kérdés, hogy hoz-e?

Majd az idő eldönti: eddig szvsz úgy szokott történni, hogy ha "népharag"
van, a kritikák meghallgattatnak, és pozitívabb irányba változtatnak vmit...
Lásd pl. az új hardverapró, ami USAV kategóriás fejlesztés volt, és vissza
is lett vonva, mert még a tulajdonosoknak sem tetszett. És azért itt is volt
olyan hang, hogy azért annyira nem fasza ez az új arculat. (Mondjuk pont
nem a fórumról volt szó, hanem a cikkek elrendezéséről... Az meg engem
annyira nem érint, mert én az a fajta régi tag vagyok, aki a cikkeket innen,
a fórumból, a friss linkek alól vagy ajánlóból éri el - és nem fordítva, az aki
a főoldalon bogarászik, aztán ha olvas valami érdekeset hozzászól. Lehet,
hogy kevesen vannak így, de mondjuk akik főleg a fórum / közösség miatt
maradtak itt éveken át, lehetnek még rajtam kívül páran. Ugye tök világos,
hogy nem csak hardver-oldal ez hanem közösségi, különféle témákkal.:D)

Ui: mivel a fórumot most a logout alól használom, nem látok PH! cikkeket,
csak a logoutos szerzők bejegyzéseit azok helyén. De hát ez ilyen bicikli.
Gamepod alól kezdtem használni telón, ott legalább a játék hírek feljöttek,
csak a céges proxy blokkolja a gamepod-ot, ne kérdezzétek, miért...:R

[ Szerkesztve ]

(#18088) Balu_maci


Balu_maci
csendes tag

Sziasztok!
Régóta tagja vagyok ennek az oldalnak :) Csak egy apró észrevételt engedjetek meg!
A hardverapro kereskedelmi oldalát már (ha szabad így mondanom) a megújulása óta, lassabban tölt be, bizonyos esetekben: pl kategória kiválasztás, szűrések, illetve keresések esetén...
sokszor vagy 4x, 5x rá kell nyomni a gombra hogy menjen tovább.

Olyan mint ha nem lenne optimalizálva, vagy nem tudom. Bár ha bekapcsolom a ADblock ot akkor javul a teljesítmény, de nem szeretném ha elesnétek a reklámbevételektől :) így kikapcsolva használom. :DD Szóval Lehet az oldal sebességén javítani a közel távol jövőben?

Tisztelettel:
Balumaci

(#18089) Fred23 válasza DigitXT (#18087) üzenetére


Fred23
nagyúr

Szerintem egy komoly hibát vétettek: aprólékos, részletekbe menő, már-már dedós szinten kellett volna lekommunikálniuk a váltást a felhasználók felé. Sok -nem is jelen témát érintő- topikba írnak a megújult PH!-ról úgy, hogy a szövegből két dolog egészen biztosan lejön: se a PH!, se a böngészőik beállításait nem ismerik. :D

Kevés a jogos, értelmes kritika.

[ Szerkesztve ]

(#18090) Lacok válasza ZséHUN (#17838) üzenetére


Lacok
őstag

Jelentsd itt

"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"

(#18091) DigitXT válasza Fred23 (#18089) üzenetére


DigitXT
félisten

Nem hogy "dedós szinten" nem volt kommunikálva a váltás, hanem egyik reggel
(konkrétan vasárnap) az fogad a telefonon, hogy minden elbaszódott a fórumon...
Persze, volt ott böngésző beállítás is meg el volt dugva valóban fórumbeállítás is,
de ha hiszed, ha nem, úgy sem lett igazán jó...:N Vagy persze kapcsolgathatom
ki minden egyes betöltés után az Opera asztali nézetét, ami eddig tökéletes volt.
Ha meg defaultban kikapcsolom, az más oldalakat csesz szét = teljesen logikus.

Szóval nem tudom, segített volna-e a dedós szinten való kommunikáció erről...:DDD
Egy normális tájékoztatás mindenképp, de attól még, ha lassan is írják, hogy azt
mindenki megértse, nem lesz teljesen más a végeredmény. (Max. a fogadtatása.)

Nem tudom, hogy neked amúgy tetszik-e a változás, és fogalmaztál-e meg ezzel
kapcsolatban bármiféle kritikai észrevételt (legyen az akár jogos / értelmes).:R

Szerk: visszakerestem, annyi volt, hogy nem tetszik, de meghekkelted: ez is egy
megoldás... Bár sokkal egyszerűbb lett volna, ha nem cserélik le azért mert csak.
(Nem tudom, mi ez a kényszeres megújulni akarás, de biztos én vagyok túl öreg.)

Értem én, hogy új funkcionalitás, de rohadtul nem áll kézre. Azért 15 évig jobbára
ugyanúgy működött, akkor most hadd ne tanuljam újra... Nekem nem WYSIWYG
szerkesztő volt a vágyam 10-15 éve, hanem simán egy preview funkció. Azóta se
lett preview, cserébe most ezzel a változással már látod a beszúrt képet.:))

Szerk: most direkt átjöttem az új szerkesztőbe, hogy lássam, miről pofázok. Nem
teljesen rossz, csak lenne egy normális betűtípus, nem ilyen mosottszarlóbetűvel.

[ Szerkesztve ]

(#18092) Fred23 válasza DigitXT (#18091) üzenetére


Fred23
nagyúr

Nekem az aktív témák gomb hiányzik, akkor is, ha balra ki vannak téve bontásban a legfrissebb témák. Meg az még a bajom, hogy némely -már kényelmesre állított- böngészővel a keresés gombra kattintva túlmegy a felugró keresési mező a teljes kijelzőn. Ez a keresési mező lehetne kisebb, ez megelőzné a problémát!

12 böngészőt tettem fel 2 nap alatt, mindegyiket beállítottam -akár kiegészítőkkel- a lehető legkényelmesebbre, de így is bele tudtam futni pár problémába. Illetve az se mindegy, hogy egy PH!-s használatra kényelmesített böngészővel aztán mennyire sima ügy más oldalakat olvasni.

Nálam most a Kiwi lett az alapértelmezett böngésző mobilon felkiegészítőzve, tudom ajánlani! Asztali gépen pedig Vivaldi.

Opera is fel van telepítve, szeretem is, de a fentiek szerintem célszerűbbek, megfelelőbbek.

[ Szerkesztve ]

(#18093) Fred23 válasza Fred23 (#18092) üzenetére


Fred23
nagyúr

Megnéztem megint Kiwi mellett, a felugró keresési mezővel csak az a bajom, hogy nem kéne zoomolva felugrania (mobilon, asztali nézet 970 vagy 1170 px), jó lenne piciben is! Ugyanis viszi magával a teljes oldalt, minden nagyobb lesz. Persze lehet, másnak meg ez a ránagyított változat a nyerő... -gond csak akkor van, ha az ember mégsem keresne, mert ebben az esetbe nem automatikusan áll vissza a lap az eredeti méretére, nekünk kell visszakattintani. Vagyis ha már megnyomtuk a gombot, keressünk is. :D

[ Szerkesztve ]

(#18094) Viktor0610 válasza DigitXT (#18091) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Nem tudom, milyen kommunikációt szerettetek volna.
Én emlékszem rá, mikor csak szóba került a rangok megreformálása, az íráshoz kapcsolódó topikban valaki annyira felhúzta magát rajta, hogy kitették a szűrét, a topik pedig később zárásra került.

Minden kisebb-nagyobb váltáskor eljátsszuk ezt, hogy vannak néhányan, akik szerint sz@r minden, ami változik. Teljesen felesleges közzétenni, Parciék néha mégis megteszik. Most nem így volt. Ennyi.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#18095) helkis válasza Intruder2k5 (#18041) üzenetére


helkis
addikt

újságíró vagy? nem is azt írtam, amire válaszoltál.. :F
egyértelműbben: azt írtam, hogy nekem nem tetszik, + sok más embernek sem, hidd el!
lehet badarság, de úgy gondolom felnőtt cselekvőképes emberek fórumoznak itt, nem kell állambácsi mintájára megmondani, hogy mi nekünk a jó, majd mi eldöntjük.. (egyébként pont ez volt az alapelve a korai rios-nak is úgy tudom. )

javaslatot tettem arra, hogy legyen egy gomb a régieknek, egy rang fölött, hogy kikapcsolhassam/suk.. nem reklám, úgysem nagy veszteség..

de a közösségnek jó tenne, hogy tényleg nem csak az lenne, amit a torkunkon lenyom a szerv, hanem mi is beleszólhatunk az építésbe, illetve mindenki elégedett legyen.. ez nem csak itt igaz, hanem bárhol szvsz..

még mindig tartom, 5k és kérem vissza a régi oldalt reklámmentesen.. deal? :)

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#18096) Barthezz2 válasza helkis (#18095) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

de a közösségnek jó tenne, hogy tényleg nem csak az lenne, amit a torkunkon lenyom a szerv, hanem mi is beleszólhatunk az építésbe, illetve mindenki elégedett legyen.. ez nem csak itt igaz, hanem bárhol szvsz..

T**ba is átpakoltatod a polcokat, mert neked máshogy jó? Meg is teszik?

Everybody lies.

(#18097) Szőrös 


Szőrös 
veterán

na a fórumot legalább a régi stílusban azért még lehet sasolni (gamepodra bökjetek fent és onnét menjetek fórumra, így nem a hombár betümérettel tölt be :D ).

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#18098) helkis válasza Barthezz2 (#18096) üzenetére


helkis
addikt

asszonyt küldöm ilyen helyekre.. :D problem solved, next? ;]

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#18099) Viktor0610 válasza Szőrös  (#18097) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Milyen az a hombár betűméret? :U

Samsung Galaxy A54

(#18100) Solymi81 válasza Viktor0610 (#18094) üzenetére


Solymi81
aktív tag

Végülis ilyen alapon semmiről se kapjál értesítést.
Ezektől a "Most nem így volt. Ennyi." meg falra tudok mászni.
Teljes mértékben egyenlő azzal, hogy leszarod a felhasználók fejét, mert vagy hozzászoknak vagy nem, igazából tök mindegy.

Ha majd egyszer egy neked fontos dolog kapcsán nem kapsz értesítést, akkor talán rájössz, hogy ez miért probléma.
(Mondjuk nem kapsz fizut, mert a főnök úgy dönt, hogy nem most utalnak hanem majd később vagy bármi más)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.