Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  iPad topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-10 14:07:28

LOGOUT.hu

iPad topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42751) zioncsabi válasza WhiteAngel89 (#42725) üzenetére


zioncsabi
tag

Szuper👍👍👍

(#42752) benczeb


benczeb
aktív tag

Sziasztok! Olvasnék tapasztalatokat olyan fórumtársak tollából, akik laptopot adtak fel, és nyergeltek át tabletre teljesen. Üzleti laptopok is 700-tól vannak, egy iPad Pro is. Persze, bill, meg egér az plussz, de vajon mik a tapasztalatok? Működhet mindennapi feladatokra? Köszönöm. B

(#42753) lugosi válasza benczeb (#42752) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Én próbálkoztam vele, azt mondanám hogy szerintem nagyon kompromisszumos. Nekem kellettek olyan dolgok amik miatt mégis kell a számítógép is.

(#42754) benczeb válasza lugosi (#42753) üzenetére


benczeb
aktív tag

Köszönöm.

(#42755) Mátésum válasza benczeb (#42752) üzenetére


Mátésum
aktív tag

Én korábban már írtam, hogy teljesen váltottam. Asztali gép és laptop is ment. A kérdés, mire használod most a gépet. Szerintem, ha általános felhasználásra kell, tehát nem vágsz napi szinten videót, vagy szerkesztesz képeket, nem vagy programozó, akkor nagy eséllyel működhet. Én az Ipad air 5el tökéletesen elvagyok. Irodában, otthon rákötöm monitorra, vettem egy jó billentyűzetet és kész. Egeret is, de azt sokszor nem használom, inkább a kijelzőt. Tömegközlekedésen mondjuk nem hiszem, hogy olyan könnyű kezelni, mint egy laptopot, bár én ha megyek, akkor vonattal, ott azért megoldható.

(#42756) kchris78 válasza benczeb (#42752) üzenetére


kchris78
veterán

Próbáld ki először egy olcsó használt ipaddel hogy milyen lenne ha meg nincs. Az segít dönteni.

(#42757) xhege válasza lugosi (#42753) üzenetére


xhege
addikt

Egyetértek. Nekem nem sikerült kiváltani a laptopot.

(#42758) Cold5


Cold5
senior tag

El tudnátok magyarázni, hátha nem vettem valamit észre... ez tegnap történt, úgy nézett ki, hogy egy hard-reset és újként beállítva egész jól visszahozta az akku időt. (Pár napja csináltam, az APR-be ezt javasolták, kb. több éve nem csináltam ilyet, mindig csak frissítettem.)

Kb. 14:30ig használtam aztán összecsuktam és letettem. Ez fogadott most reggel. :((
Jól gondolom, hogy teljesen magától csontra merült... :R

[ Szerkesztve ]

kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...

(#42759) kchris78 válasza Cold5 (#42758) üzenetére


kchris78
veterán

Csodak nincsenek? Ha szar az aksi akkor szar. Gondolom most majd ujrakalibralja.

(#42760) nozs23 válasza benczeb (#42752) üzenetére


nozs23
addikt

Mindennapi használatra működhet. Kérdés, hogy mennyi excell táblával kell varázsolgatnod napi szinten, mert ott elég kemény a learning curve és nem 100%-os a tablet verzió. A többi Office app nem problémás. Laptopot nem használok már, de van egy iMac, amire át kell nyergelnem ha komolyabb multitasking feladatot kell végeznem.
Ezt leszámítva nagyrészt az iPadet használom, de azt hozzá kell tenni, hogy M2-es + Magic Keyboard. Mindkettőt brutális discount-al sikerült beszereznem, sok véletlennek köszönhetően (gyakorlatilag a jelenlegi magyar ár feléért) és így imádom. A piaci árát nem fizetném ki ennek a kombónak, mert előbb-vagy utóbb bele fogsz futni a limitációkba, akkor már inkább egy MBA, mint egyedüli gép. Az iPad is tökéletesen alkalmas lightos/(fél)profi fotó/videó szerkesztésre is a megfelelő appokkal (ide már egy pencil sem árt).
Ha megszokod a Magic Keyboard és touch kombinációt, akkor nagyon gyorsan lehet navigálni, split screenelni és a többi. Totál limitálva érzem magam utána, amikor a kezembe kerül egy laptop. Sajnálatos, hogy az Apple nem enged MAC-OS hozzáférést semmilyen formában (dual OS), nekem úgy lenne a tökéletes gép, ha alkalomadtán hozzáférhetnék egy desktop OS-hez, de ez van, ezzel kell kompromisszumot kötni.

[ Szerkesztve ]

(#42761) Franky2Ster


Franky2Ster
senior tag

WiFi-s iPad esetében a navigáció megoldható hordozható routerrel?

(#42762) kchris78 válasza Franky2Ster (#42761) üzenetére


kchris78
veterán

nem, nincs benne gps. en kerulnem a nem cellular megoldast ha nem kizarolag otthoni celra lesz az eszkoz.

(#42763) pescara válasza kchris78 (#42762) üzenetére


pescara
aktív tag

Mar miert is? Wifi kb mindenhol van manapsag, ahol meg nincs, ott kap a mobiltelefonomrol. Nekem is eddig kulon simkartya volt az ipadben, de amiota korlatlan internetem van a mobilomon, teljesen feleslegesse valt. Az meg szerintem nem eletszeru, hogy barki is fizessen a tabletre internetet es a telefonjara meg nem :DD

(#42764) kchris78 válasza pescara (#42763) üzenetére


kchris78
veterán

részben a GPS miatt, részben meg amiatt mert oké hogy mindenhol is van wifi de sokszor ha nem privát helyen van macera a wifi jelszó beszerzése, de inkább a sebesség bizonytalansága. A mobilon meg elég nagy energiát igényel a hotspot mód működtetése. Persze emiatt költséges egy külön adat kártyát fenntartani de létezhet praktikus megoldás pl MultiSIM telekomon.

[ Szerkesztve ]

(#42765) pescara válasza kchris78 (#42764) üzenetére


pescara
aktív tag

Gps-nek egyertelmuen a mobilt hasznalom, el sem tudnam kepzelni az ipadot az ablakra erositve vezetes kozben, szerintem eletveszelyes is lenne, mert nem latnad az utat:-))))))))

(#42766) bostone válasza pescara (#42765) üzenetére


bostone
addikt

Az eredeti kérdés alapján a kérdező táblagéppel kíván navigálni.
Szerintem erre a célra mindenképp alkalmasabb egy olyan eszköz, amely rendelkezik az ehhez szükséges alap adottságokkal.
Alkalmanként talán megoldás lehet egy közbeiktatott elem, de napi szinten annyi kellemetlenség történhet, hogy nem éri meg a kockázatot.
Sőt, valószínűleg egy direkt erre a célra kifejlesztett berendezést alkalmaznék a járműben.

(#42767) merqree válasza pescara (#42763) üzenetére


merqree
őstag

Nekem korlátlan mobilnetem van a telekomnál (Amikor előfizettem, akkor a multisim ráadásul díjmentes volt). Nem volt kérdés, hogy cellularos iPadot vegyek. Bárhova megyek, nem kell a wifi-t vadásznom.

(#42768) kchris78 válasza bostone (#42766) üzenetére


kchris78
veterán

Eltértünk igen az eredeti kérdéstől igen, navigálni autóval nem biztonságos tablettel. Én egyéb célokra látom praktikusnak ha van GPS.

(#42769) bostone válasza kchris78 (#42768) üzenetére


bostone
addikt

A méretek jármű típusonként változnak. Egy kamionban több a lehetőség, de nem kell messzire menni, ha a tesla megoldását nézzük milyen központi irányító panelt álmodott meg.

(#42770) zioncsabi válasza benczeb (#42752) üzenetére


zioncsabi
tag

Air 5-el Logi Combo Touch-al teljesen meg vagyok elegedve, mint laptopot-pc-t kivalto eszkoz. Bar…

Nem hasznalom sem tablazatkezelesre, sem egyeb irodai dologra. A professzionalis dolgok kozul neha foto es videoszertkesztest csinalok, de ezt messze nem olyan surun, hogy akarmennyire is szukseget erezzem a pc-laptop megletenek. Ennek ellenere…

Az egyetlen dolog, amiert meg megvan a Mac Mini 2014 (es lesz is majd utodja), az a streamcsatornak es a viragbolt. Tv-m van, de antenna nincs beledugva a seggebe. Ez csak filmezesre es konzolos jatekra van. Munkambol es a maganeletbol is kifolyolag nem is akarok es nem is tudnek mindig a tv elott lenni, amikor forma 1 van, vagy a Super Bowl. Ilyenkor inkabb megoldom a viragboltbol es akkor nezem meg, amikor tudom. Vagy, ha hallok valamirol, amire nem vagyok elofizetve, de az az EGY dolog erdekel onnan (pl az Alapitvany az A+-rol). Ha ezek az igenyek nem lennenek, akkor asse’ kellene es meglennek egy tablettel.

(#42771) consono válasza zioncsabi (#42770) üzenetére


consono
nagyúr

Lehet akkor, hogy egy jó NAS kiváltaná a Mac Minit is ;) (Torrent kliens, HDMI, nagy tárhely...)

"In God we trust. All others must bring data"

(#42772) bostone válasza consono (#42771) üzenetére


bostone
addikt

Erre egy olcsó NAS is képes.

(#42773) consono válasza bostone (#42772) üzenetére


consono
nagyúr

Az olcsón nem szokott HDMI lenni, de igen, pont ez a lényeg.

"In God we trust. All others must bring data"

(#42774) bostone válasza consono (#42773) üzenetére


bostone
addikt

Általában táblagépben gondolkodom. A HDMI leszabályozza a lehetőségeket, ha több kliens a cél.
Megjegyzem nem vagyok a téma szakértője, csak mezei felhasználó, saját, önös érdekekkel.

(#42775) pescara válasza merqree (#42767) üzenetére


pescara
aktív tag

Miert kene wifit vadaszni, a telefon wifijet hasznalja.

(#42776) zioncsabi válasza consono (#42773) üzenetére


zioncsabi
tag

Igazabol 700 euro egy M2-es Mini. Es azzal lenne megint egy evtizedtre szolo gepem. Egy normalis NAS mennyivel jonne ki olcsobban? Komolyan kerdezem. Ez most nem fellengzoskodo visszapofazas, hogy az en velemenyemet vedjem.

(#42777) Alex91 válasza zioncsabi (#42776) üzenetére


Alex91
félisten

Veszel mondjuk egy ilyet: [link] , es hozza meg egy ilyet: [link] . Mondjuk NAS-bol vehetsz olcsobbat vagy dragabbat is, igeny szerint…

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#42778) consono válasza zioncsabi (#42776) üzenetére


consono
nagyúr

Az mondjuk nem rossz ár, itthon nem annyi... Ha tényleg 6-8 évig elhasználod és elég a benne levő SSD, akkor lehet, hogy én is azt választanám :)

"In God we trust. All others must bring data"

(#42779) zioncsabi válasza Alex91 (#42777) üzenetére


zioncsabi
tag

Apple TV 190 euro, a NAS megint vagy 300. Es ebbe meg kell vinyo is. Abban sem vagyok biztos, hogy mennyi ideig fog ez normalisan mukodni (tudom… a Mini-nel sem, de hozzavetolegeset mar tippelni merek), de ez az en tudatlansagom. Nem ismerem igazan a markat. Plusz ez ket gep.

… igazabol nem vagyok nagyon messze anyagilag az eredeti elkepzelestol es mas is meg amellett szol, hogy inkabb egy ujabb Mini legyen.

Szoval koszi a hsz-eddel a segitseget. Igy, hogy visszairtam neked, most kezd osszeallni, hogy szamomra ez tenyleg egy idealis es jarhato ut. Ralogatom az 5 terras HDD-met es akkor van “raktaram”, a gepben levo SSD-bol meg sebessegem.

(#42780) zioncsabi válasza consono (#42778) üzenetére


zioncsabi
tag

Van egy 5 terras HDD-m, szoval ja… szerintem eleg lenne a benne levo SSD.

(#42781) Roland0224


Roland0224
senior tag

Sziasztok!
Próbáltam utána olvasni de konkrét infót nem találtam.
Adott egy iPad 9-es 2022. októberi vásárlás (Emag) pénteken észre vettem egy beégést. Csak fehér háttérnél látom, magasabb fényerőn.
Támogatás app szerint érvényes az Apple Care+.
Kérdésem az lenne ez beletartozik -e a garanciális problémába és cserélik -e a kijelzőt vagy csak akkor ha fizetek?
Holnap terveztem hívni az Emagot ki szervizeli, hova kell vinni. De ha erről van tapasztalat az megköszönöm illetve kb mennyi idő ha cserélik?
(Persze pont a legjobbkor jött a hiba kezdőne az egyetem nekem meg ezen vannak a jegyzetek:W)
Köszi a segítséget előre is

(#42782) Pyttawrx válasza Roland0224 (#42781) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia. Apple-t hívd, ne az emagot, úgy gyorsabb szerintem. A saját menüből is indíthatod. Beállítások/általános/infó. Előtte ments le mindent!

(#42783) ricogsm


ricogsm
őstag

Sziasztok! Pencil hegyet ki hol szokott vásárolni jó áron?
Sima gyári elég lenne nekem. Köszönöm. :R

MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz

(#42784) bkiky01


bkiky01
senior tag

4 hónapos iPad nem kapcsol be. Nem találom meg a blokkot, számlát, valahova elraktam.. Garanciáztatni lehet anélkül is? Media Markt vásárlás.

(#42785) ricogsm válasza bkiky01 (#42784) üzenetére


ricogsm
őstag

Sztem csak lemerült.

MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz

(#42786) nozs23 válasza bkiky01 (#42784) üzenetére


nozs23
addikt

Ezt próbáld ki: [link]

(#42787) Drenadar válasza bkiky01 (#42784) üzenetére


Drenadar
veterán

nekem ezt a mini is csinálta egyszer. ha rádugtam töltőre, utána bekapcsolt.... próbáltad már?

(#42788) Zozzer888 válasza ricogsm (#42783) üzenetére


Zozzer888
addikt

Kicsit off jellegű kérdés, de honnan veszed észre hogy elkopott?

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#42789) ricogsm válasza Zozzer888 (#42788) üzenetére


ricogsm
őstag

tompa a hegye és néha nem reagál.
Gondolom a gyerek erőből nyomta ..

MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz

(#42790) koxkids


koxkids
őstag

Egész jó áron van az Alzában 2. generációs pencil.
Én rendeltem egyet a 11” Pro-hoz, mindig is ki akartam próbálni a rajzolást. :K
[link] 50.690Ft

Hátha másnak is jól jön az info. ;)

(#42791) ittakary válasza koxkids (#42790) üzenetére


ittakary
nagyúr

Ez tényleg jó vétel, árukereső legolcsóbb

(#42792) koxkids válasza ittakary (#42791) üzenetére


koxkids
őstag

Bizony, ott tűnt fel. :K

(#42793) CharlieDrop válasza koxkids (#42790) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Rajzoláshoz melyik app ajánlott?

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#42794) szpeti40


szpeti40
addikt

Sziasztok!

2018-as 11"-os Pro-t megéri még megvenni?
Air 4-el szemben néztem. Hallható a különbség a Pro 4 hangszórójával az Air 2-jéhez képest? 2020-as Pro-t is néztem, de ott a kamerán kívül nem sok változást láttam a 2018-ashoz képest.

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#42795) consono válasza CharlieDrop (#42793) üzenetére


consono
nagyúr

Procreate

"In God we trust. All others must bring data"

(#42796) CharlieDrop válasza consono (#42795) üzenetére


CharlieDrop
veterán

:R
köszi

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#42797) ittakary válasza szpeti40 (#42794) üzenetére


ittakary
nagyúr

Jelenleg nekem is 2018 12.9 van, most lesz 2 éves nálam. Szerintem a mai napig megállja a helyét minden területen. Ár függvénye minden. Ha alig drágábban találsz 2020asat, vagy picit drágábban 2021 M1-eset, akkor azt kell venni, de sajnos azok nem "alig", hanem jóval drágábbak szoktak lenni - annyival többet meg nem ér

2018 Wifi ~ 160-170 környékén vennék
2020 Wifi ~ 200-220
2021 M1 Wifi ~ sajnos ez már 300 körül megy :( de alig van eladó, mert akinek van, nem akarja eladni mert az M2 mocsok drága lett.

Az iPad Pro 9.7 óta csak Pro iPadjeim vannak, és már régen volt sima iPad-em, kb pont ez (a hangszóró) volt az egyik indoka ennek.
Bár sosem hallgatok rajtuk zenét, vagy huzamosabb ideig bármit, de ezerszer komfortosabb, hogy elforgatva nézel egy videót és Stereo hangszórók vannak rajta, mint hogy egyetlen oldalról cicereg.

De a legfőbb jóság, amit tud, az a ProMotion 120Hz kijelző. Ég és föld, nagyon nagyon jó dolog. Sima tabletet utána a kezedbe fogsz, és nem érted, hogy miért laggol - pedig nem laggol, csak a 120hoz képest a 60 már elég fapadnak hat.

2020-as Pro 99%-ban megegyezik a 2018assal, ugyanaz a CPU (+1 GPU mag, ami kb semmit nem jelent) illetve +1 kamera (+ a Lidar). Ja és alapból már 128GB tárhellyel adták.
Ja és iPaden nincs Akkumulátor egészség ellenőrzés beépítve, érdemes a vásárlásnál ránézni külső programmal: Windows - 3uTools / MacOS - Coconut Battery. Kiírja a ciklusok számát, és a jelenlegi maximális kapacitást.

(#42798) szpeti40 válasza ittakary (#42797) üzenetére


szpeti40
addikt

Köszönöm az iránymutatást :R
2018-as Pro-val szemezek most leginkább, a 2020-as felára nekem nem éri meg szerintem, tablettel nem fotózgatok. 2021-es Pro most van fent 300k alatt, de én tokkal ceruzával keresek, úgy meg már megint jóval drágább mint a 2018-as.

[ Szerkesztve ]

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#42799) Stef@N


Stef@N
tag

Sziasztok,

iPad 6. generációs (2018-as), csak kérdezném hátha valakinek volt-e ilyen, érdemes-e egyáltalán bevizsgáltatni vagy zsebbe nyúlós buli lenne a javítás. Hiba jelenség, hogy non-stop bootloopba van lemerülésig. Néha-néha bekapcsol, de a gyerek játszik kicsit a Roblox-szal és indul a buli előről. DFU-ba kb. ötödjére sikerült a restore, de nem segített neki. Valami alaplapi gebasz lehet?

(#42800) totron


totron
addikt

Felségárulás történt, további appoktól kénytelen elköszönni, aki iPad2-t használna. Van erre egy behatárolható időintervallum, hogy milyen távolságból lehetetlenülnek el a régi modellek? Ne azt tárgyaljuk e kapcsán, hogy de meg kell venni a legújabbat.

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  iPad topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.