Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
- GPS teszt POCO X6 PRO 5G vs Samsung Galaxy A54 5G között
- Newton harmadik törvénye
- Nagy chili topic. :)
- Nillkin CamShield cover case for Xiaomi Redmi K70E, Xiaomi Poco X6 Pro 5G
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tl-x
őstag
válasz BennyRay #29085 üzenetére
Srácok ez nagyon gyorsan megérkezett. Tegnap reggel rendeltem az apple.hu-ról a logitech combo touch billentyűzetet. Most szólt a feleségem, hogy át is vette. DHL expresszel érkezett külföldről. Este jutok hozzá akkor tudok róla írni. Addig meg mint egy gyerek várom, hogy megkapjam.
[ Szerkesztve ]
-
tl-x
őstag
válasz kalanchoe #29108 üzenetére
Én is meglepődtem a gyorsaságon. A logitech oldalán azt írták 7 nap is lehet mire feldolgozzák a megrendeléseket, azért rendeltem meg inkább innen. Gondoltam jövő hét közepén meg is érkezik. Remélem nem akad majd össze a tok az üvegfóliával. Bizom benne, hogy a keretnek van ennyi rugalmassága.
-
BennyRay
tag
Igen, engem is érdekelne, hogy rendesen becsukódik-e üvegfóliával, valamint a vízszintestől kicsit megemelt állásban mennyire stabil.
Redditen olvastam, hogy többeknek néha eldobja a kapcsolatot a billentyűzet, de ez utóbbi nyilván csak hosszabb távon derül ki. Jó lenne tudni, hogy ez egyedi, fenálló, vagy orvosolt hiba.
-
kezo0
addikt
A megjelenése napján frissítettem a mini 5-ösömet 13.5.1-re. Aztán olvastam valahol, hogy ez az OS melegedési problémákat hozott, és egyes eszközök gyorsabban is merülnek a megszokottnál. Örültem, hogy én ilyet nem tapasztalok. Erre egy-két napja megjelent nálam is a dolog. Melegszik az iPad rendesen, és nagyon gyorsan merül!
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
tl-x
őstag
válasz BennyRay #29113 üzenetére
Na már arról írok. Minden billentyű ugyanott van rajta. Bal felső sarokban a nulla alul a “y” mellett a hosszú í. Üveg fólia egyelőre úgy látom elfér a keret mellett. A hátsó kitámasztó elég stabil ahogy a mágnes is. Van pár negatív dolog is: nagyon nehéz lesz tőle az iPad, szokni kell. Ha táblagép módba akarom használni akkor le kell venni a billentyűzetet. Egérhez mit kell a beállításokban állítani? Mert most is megy de úgy tudom az assistiv touchot be kell kapcsolni?
-
30z.Samu
félisten
Egyébként vannak olcsóbb alternatívák ennél, ami ellátja ezt a funkciót? Vagy azoknak mondjuk a trackpad-je nem úgy viselkedik, mint Mac-en?
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Ha két ujjad fel-le húzod a Trackpad-en, akkor görgetsz, ha három ujjad húzod jobbra-balra, akkor az appok között tudsz váltani közvetlen. Azt hiszem ha két ujjal ráböksz egy ikonra, az olyan, mint a jobb klikk. Hirtelen ennyire emlékszem a Mac-es "korszakból." Ja meg simán tudsz nagyítani képre, mintha telefonon néznéd.
Sic Parvis Magna
-
tl-x
őstag
válasz 30z.Samu #29129 üzenetére
Mire veszel hozzá egy jó tokot, billentyűt, állványt, egeret, touchpadot akkor ott vagy mintha vettél volna egy ilyen tokot. De senkire se akarom rábeszélni, még az újdonság varázsa alatt állok. Olyan mint egy is macbook. Csak kicsit vaskosabb és nehezebb. Ja még annyi de erről nem a tok tehet, hogy a pencil nem fér bele mert vettem rá szilikon tokot [kép] és így nem akarom erőltetni.
[ Szerkesztve ]
-
kalanchoe
senior tag
Más kérdés: elkezdtem dilemmázni a 32 és a 128 GB-os modell között, a 64-es lenne a legjobb, de az sajnos nincs. Szerintetek, ha többnyire felhőben tárolom a dokumentumokat, fotókat (OneDrive 1TB, Google Photos, iCloud), és nem használok sok alkalmazást, elég lehet az alap is, vagy inkább jobb a több?
Főként azért dilemmázok, mert lehet felesleges lenne költeni a nagyobb tárhelyet kínáló változatra, ha 2 év után leváltanám, és nem lenne nagy szükségem annyi tárhelyre, azonban kicsit tartok tőle, hogy a 32 betelik pár hónap után. -
btudos
nagyúr
válasz kalanchoe #29133 üzenetére
Mivel ez nem telefon, hogy ezzel fotózz, videózz, és kevésbé kritikus a lokális tárolás, szerintem alap felhasználás mellett elég a 32 GB. Ha van több nagyobb játékod, esetleg filmeket/videókat is tárolnál az iPaden, akkor viszont biztosan a nagyobb tárhely mellett döntenék. Én mostmár több mint 5 éve elvagyok a 64 gigás Air 2-vel, tényleg ez a sweet spot.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
30z.Samu
félisten
Skacok, valaki használ Brydge keyboard-ot iPad-hez? Mennyire használható ez a cucc?
Sic Parvis Magna
-
addikt
-
tradeelek11
aktív tag
Találtam egy gyorsabb megoldást
Ipad Pro + Magic Keyboard combó billentyűzet világítás beállítása témához.
Itt van egy shortcut: https://www.icloud.com/shortcuts/04e678a485f348359ad62c9b3ef2579b
Amit lementesz kiraksz widgetbe, és egyből odavisz. (tökéletesen működik)
Ebből a cikkből "vettem" :https://www.macstories.net/stories/magic-keyboard-for-ipad-pro-a-new-breed-of-laptop/
Hátha még valakinek segít rajtam kívül -
30z.Samu
félisten
Közben arra jöttem rá, hogy én egy félreértés áldozata lettem. Én azt hittem eddig, hogy a Logitech gyártja az Apple-nek a Magic Keyboard-ot, de most jöttem rá, hogy nem, teljesen külön van a két történet. A Logitech cucca kb 50 ezerbe kerül, az is sok egy kicsit, de az már egy jóval barátságosabb árfekvés, mint az Apple-é és ahogy elnéztem, a Logitech-é is teljesen jól használható.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
senior tag
válasz 30z.Samu #29135 üzenetére
Én Ipad 2018 9.7"-hez használom. Nekem nagyon bevált. A trackpedet utálom notebookon is, ott az érintőképernyő. Ezen nincs is. Szerintem jó a minősége. Én szeretek rajta gépelni, jó a háttérvilágítás. Bluetooth kapcsolat stabil, akksi sokáig bírja. Masszívak a zsanérok. Remekül lehet ölben használni. Ha összecsukod, akkor a kijelződ ugyanúgy védve van. A hátlapon meg nem kell kenyeret szeletelni. Ha szállítom, akkor berakom egy cipzáras tokba, mint egy kis notebookot. Fontos és nálam kb. az egyetlen hátránya, hogy a hosszú í kiüti a 0-t magyar kiosztásnál. Ctrl-shift-Space-szel gyorsan lehet váltani a nyelvek között, így nem olyan vészes.
A 9.7"-os verzió mondjuk már jó ideje le is van árazva. Annyit szerintem nagyon megér.[ Szerkesztve ]
-
-
tradeelek11
aktív tag
válasz 30z.Samu #29142 üzenetére
Jó mind a kettő!
Csak...
Ne keverjük a körtét az "almával":-)
A logitech megoldása: https://www.logitech.com/hu-hu/product/combo-touch.html?crid=1762 max a 2017-es 10,5-ös Ipad Prohoz, air3, 7gen ipadhez jó.
A magic Keyboard pedig a 2018 és 2020 Ipad Pro 11 v 12,9-hez.Tehát pont nem ugyan azokhoz a gépekhez.
Ne kioktatásnak vedd, nem annak szántam.
De hiába csak töredéke ha nem jó a te Ipadedhez.
Tehát mind a 2 termék megfér egymás mellet. -
30z.Samu
félisten
válasz tradeelek11 #29145 üzenetére
Még nincs iPad-em, csak tervezem a vásárlását. Mire megveszem, addigra csak kidob valamit a Logitech is.
Sic Parvis Magna
-
tradeelek11
aktív tag
válasz 30z.Samu #29146 üzenetére
Nálam más volt a helyzet.Nekem már megvolt a 2018-as 11es, a 2020-as számomra nem hozott volna akkora upgradet, viszont amikor megláttam a billentyűzetet. (az szerelem volt első látásra) De mivel óvatos duhaj vagyok, így megvártam az első unboxing videókat, tapasztalatokat, csak utánna rendeltem meg.
Fájt az ára? Kurv@ra!
Megérte? Nekem, azt hiszem igen.
De majd az idő eldönti -
30z.Samu
félisten
válasz tradeelek11 #29147 üzenetére
Ha azt kaptad, amit vártál, akkor mondhatni megérte az árát.
Sic Parvis Magna
-
pethYeti
addikt
válasz tradeelek11 #29147 üzenetére
Nekem egy bajom van a magic keyboard-dal. Egyszerűen hihetetlen, hogy ilyen árért ilyen silány anyagban képesek voltak legyártani. Ez 1 év, de 1,5 után egész biztosan úgy fog kinézni mintha kutya rágta volna.
Emiatt várok én is a Logitechtől valamit, fele annyiért jobb anyagminőséggel adják.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest