- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
A W8/8.1/10 alapértelmezetten bekapcsolt fastboottal települ, ami kvázi egy light hibernálást jelent sima leállításnál is. Kapcsold ki ezt a funkciót a Vezérlőpult/Hardver/Energiasémák környékén.Jahogy neked pont fordítva van. Akkor nem tudom. De nézd meg azért ezeket is.
-
SNor
tag
Illetve lenne egy nem szervesen TP kérdésem. Ha kikapcsolom a gépet, kiszedem a W10-es winyót, és visszateszem a W7-eset, akkor bekapcsoláskor a W7 csipog, hogy az msata meghajtó sérült, és nyom egy chkdsk-et rajta. Ez mitől lehet? Az msata csak tárhely, nincs rajta program semmi, nem bootolható, ilyesmi. Visszafelé W7->W10 nincs ilyen rinya.
-
SNor
tag
Hétvégi esti program gyanánt ismerkedem a win10-zel. Kérdés a thinkvantage gombra van valami workaround, hogyan lehet rákonfigurálni bármit is (x230)? Regedites megoldás nem megy, vagy benéztem?
-
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #85292 üzenetére
Erről magyarázatot nem találtam mit, miért...
Elvileg a fehér antenna arra jó, hogy jobb vételi képességet biztosítson (könnyebben találjon jelet, illetve stabilabban tartsa), de alapvetően a fekete és szürke antenna is bőven elég. Nekem mind X201-ben, mind X220-ban csak két antenna van és nincs vele gondom.
Ha jól látom akkor az 51-es és 20-as pin leragasztása a standard eljárás és akkor elvileg stabil a működés csak nincs kapcsolgatás, és a BT- nem megy egyáltalán. Jól értelmeztem?
Van kapcsolgatás (Fn + F5-tel) a wifi részen, a modul BT részét viszont le kell tiltani Eszközkezelőben. Ettől még az eleve benne lévő, a 7260-tól független normál BT modul működni fog, a kapcsolgatás is.
-
Utánanéztem kicsit ennek a 7260-as típusnak Intel-nél meg az ebay-en is. Árban kicsit több mint duplája...ami talán bele is férhet, mert 5,6K-ból megvan a 7260-as... Viszont két kérdés felmerült bennem.
Az első az antennák miatt. A 4965-be 3 kábel megy. Ebbe viszont 2 Kell. (Ez 6205-nél is adott helyzet.) Egy T60-as (meg talán t61-et is) AC-s bővítést találtam, ott a fehér kábelt hagyta le a többit bekötötte... Erről magyarázatot nem találtam mit, miért...A másik, hogy most akkor, hogy fog menni a lekapcsolhatóság, a BT? Visszanéztem nálad pontosan mi, hogy lett. Ha jól látom akkor az 51-es és 20-as pin leragasztása a standard eljárás és akkor elvileg stabil a működés csak nincs kapcsolgatás, és a BT- nem megy egyáltalán. Jól értelmeztem? (Bocs, csak már lehalt az agyam a mai nap végére.)
-
csubuka
addikt
Mostanság sok HP gép lett említve, mint TP rivális jó kijelzővel, legalábbis jobbal, mint amivel a TP-ket szerelik manapság. Mi lenne a riválisa a T520-nak? Vagy abból a korból még inkább a TP-re voksolna mindenki?
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok.
T430-cal egy olyan problémám lenne, hogy miután a HDD-t visszaraktam a DVD helyéről az eredeti helyére, azóta nem látja a gép. Lemezkezelőben és az intézőben sem. Működik a merevlemez, mert hallani hogy működik, csak épp a windows nem látja. Mit lehetne csinálni, hogy ne vesszenek el rajta az adatok? Előre is köszi!
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #85279 üzenetére
Sajna nekem nincs csere gépem. Ha a T420 elhalálozik (remélem, hogy csak évek múlva - kopp-kopp), akkor valószínű, hogy elbúcsúzom a ThinkPad-vonaltól. Addigra már nem nagyon lesz használható darab. A 20-as széria is kiöregedőben van lassan. Fölötte meg...
Azért egy W520 még mozgatja a fantáziám.
De valószínű, hogy egy EB, vagy egy Preci lesz az utód.
-
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #85286 üzenetére
Még nálam sincsen AC-s router, de a jelenlegi TP-Link WDR3600-zal is gyorsabb (jobb átviteli sebességet produkál) a 7260AC, mint a 6205 volt. Most nem találom, hol írtam konkrétan le korábban az értékeket, de mind torrentnél, mind NAS-ra való másolásnál kb. 25-30%-kal jobb a maximális sebesség.
Ha mégis emellett döntötök, akkor egészen pontosan a 7260HMW változat kell nektek (ez a mini PCI-e változat, de van 7260AC-ból M2 is pl., azért lényeges).
Stabilnak meg stabil nálam, W7 és W10 alatt is.
-
7260 ->
Ennek örülök, hogy akár ilyenre is van lehetőség. A 6205 viszont bőven elég lesz(egy ideig még nem lesz nálunk AC-s kapcsolat) és árban is elég baráti szinten van.
Jó, hogy mondod a toldólemezt. Az elfelejtettem volna. Köszi.
Lazán kapcsolódik:
Úgy döntöttünk mégse lesz T420-ra váltás párom estében, így T61 felújítási projektet indítottam.Ami egyébként olyan mint ha legóznék. Nagyon élvezem.
CPU upgrade lesz T7300-ról T9300-ra. (Mindössze 6K-ból megvan.) Sikerült egy kb 95%-os 9 cellás akkut találni a napokban. Kap egy 240GB-os SSD-t. Új ventilátor a hűtésbe végül wifi kártya zárja majd a sort. A memória még átgondolás alatt. Megnézzük elég-e a 4GB vagy sem...Kár, hogy a 2x4 elég drága lenne...de még nincs elvetve. -
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #85284 üzenetére
Akár egy 7260AC is mehet bele, de a BT részt szerintem nem fogod tudni beizzítani (nekem sem ment X220-on, sem Win 7, sem Win 10 alatt).
Amit még nagyon szoktak javasolni, az a 6200/6205AGN, azt szeretik pl. X61-be tenni.
Azzal számolj, hogy bármilyen újabb wifi kártya már félmagas, úgyhogy kell hozzá toldólemez (eBay-en általában "mini PCI-e half to full height extender" vagy "card bracket" néven kapható ilyen, nem is drágán -> példa).
-
T61-be melyik az a ("leg")gyorsabb wifi kártya amit még érdemes lehet beletenni? modbios van, így nem kell intel legyen...jó driver, stabil működés előnyt jelent.
-
Molk
tag
válasz
newmoonlight #85281 üzenetére
Feldobtad a napomat ezzel a hasonlattal.
Köszi. -
Dr. Akula
félisten
válasz
newmoonlight #85281 üzenetére
Ha zavar a fos TN kijelző, akkor megéri. Engem jobban zavart hogy 12"-en még mindig csak 1366-ot tudott felmutatni a Lenovo, miközben a telefonomon érdekes mód megvalósítható a WQHD is 5"-en. Mivel még egy nyamvadt fullHD-re se voltak képesek, meg késtek a Skylake-kel is, váltottam egy konkurrenciára, ami meg tudta oldani ezt a bonyolult problémát.
-
newmoonlight
senior tag
Használtan vásárolt Thinkpad X230-as WXGA HD-LED 1366x768 TN-panel kijelzőjét cca 25 eFt-ért tudnám kicseréltetni IPS-re. Megér ennyit a felhasználói élmény? A jelenlegi kijelző optimális betekintési szögét néha csak kígyószerű testmozgással tudom követni. (Kívülről nézve, mint a szurikáták, amikor az ellenséget sasolják. Fel-le, fel-le, fel-le...) Ez kissé frusztrál...
-
Dani3
csendes tag
Igen én így törlöm sokkal gyorsabb mint ha kiolvasnám! A amikor törlöd a supervisor password-t ha jól emlékszem x200 x301 t61 t400 kéri a jelszót ismét mielőtt ráenterezek a menüpontra ismét rövidre zárom az sda scl és gnd és (ott egy csipesszel) és nincs jelszó és a supervisor password disable
Gondoltam írók róla majd egy rövid cikket hiszen sok thinkpad-nél megoldható ingyen! Miért fizessünk érte.....
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #85278 üzenetére
ami elromolhat el is romlik, idő kérdése
azért bőven benne vannak már ők is a korban, és már nem ibm zászló alatt készültek, ahhoz képest elég korrekt hogy még elég sok szaladgál gond nélkül
szerk: nekem se véletlen van tartalékban gép, kettő is meg egy doboz alkatrész
tegnap pasztáztam egy 510-est, venném ki a hűtőt de meghajlott
mondom b+, ilyen még nem volt
raktam bele másikat, van olyan aminek cpu-gpu hűtője is réz, de ami benne volt annak csak a cpu, nem is tudtam hogy két fajta van ilyen téren -
Három tiszta telepíts három adathordozóra, kettő Win7 egy Win 10 (azzal vettem át, pont azzal ment, majd nem).
Driverek a Lenovo oldaláról, de kipróbáltam az AMD-st is, de az sem ment. Ezeken túl vagyok. Nekem az is elég volt, hogy discrete módban el sem indul a gép, hanem restartol, majd vissza áll Switchable módba.
Sony laptopnál láttam ilyet, de azt is csak pár napig használták úgy, utána javítottuk, így ismeretlen számomra, meddig bírta volna.
Ha jól sejtem akkor nem sűrűn fordult elő ilyen, akkor majd én leszek aki kipróbálja, meddig bírja. -
Chaser
legenda
válasz
eldiablo #85269 üzenetére
a t500 nálam azért 8-10 alkalommal adott képet, mire nem
ha w10 ott lesz a gond
neil_mullen az uni. keret, szabványos téglalap előlappal, ettől független rá kellene mennie a dvd előlapjának, lehet beleválasztottál
szerk: Tim82 előfordul azért, de nem sűrű
volt hogy nálam teszt alatt tökéletesen ment, mire célba ért meghalt az atiés hát egyre öregebb már ez a széria is, 2009-ben indult be erősen a gyártás, legrégebbiek már 7 évesek, legfiatalabbak pedig is 6...ami egyáltalán nem rossz lenovo érához képest, kíváncsi leszek 30-as szériára és attól felfelé
-
Tim82
félisten
válasz
eldiablo #85271 üzenetére
Na várjunk csak, milyen rendszer van rajta? Windows 10 alatt volt valakinek hasonló problémája. Sőt, ha jól emlékszem, akkor többen is írták, hogy piszokul nem stabil Windows 10 alatt a GPU váltás.
Ha Win 7, akkor meg Francia91 fórumtárs rövid leírását érdemes megnézni.
Csak hogy kizárjuk a szoftveres/driveres okokat...
-
Totál elírtam, mert Integrated (Intel), Discrete (ATi) és Switchable (Ati+Intel) mód van.
Eszközkezelőben meg sem jelenik az Ati, hiába váltok a power managementben. ATi meg tuti rajta a lapon, mert a saját szememmel láttam a lapon és működni is. Kicsit fura nekem, azért aggódom.
Ha biosban discrete-t állítok be, akkor újra indul kétszer és vissza áll switchab-re. -
Tim82
félisten
válasz
eldiablo #85269 üzenetére
Ja értem, akkor csak elírás volt a "dedicated módban jól működik" a hibázó dedikált videókártya.
Erre értettem a zavart az Erőben, ezért is kérdeztem vissza.
Switchable módban ha átváltasz (jobb egérgomb a Power Manager eszköztár ikonjára és Switchable Graphics -> Maximum Performance), akkor is hibázik/fagy? Mert ez megerősíti, hogy a Radeon elhullóban van.
Nem túl gyakori dolog azért a T400/T500-nál a Radeon kártya elhalálozása, de rémlik ilyen tapasztalat a topikból is. Integrálttal attól még gond nélkül fog működni tovább.
Ja és én reklamálnék az eladónál, ha ezt most vetted és a hazaérkezésig bírta a Radeon kártya.
-
Nem lehet váltani, mert nem ad képet discrete módban, lefagy, vissza áll Intelre.
Amikor megvettem, még ment, mire hazaértem már nem adott képet. Szétkaptam és lehúztam a cmos elemet, akkor alapból switchable-re állt be, azóta megy akár 1-1,5 hetet zsinórban is ha kell, nem hibázik.Láttam már BGA hibás gépet nem is egyet, révén laptop szervizben dolgozom, de switchable-ös géppel hosszabb távon nincs tapasztalatom, azért itt zavargok az erőben.
-
Tim82
félisten
válasz
cuccos19 #85248 üzenetére
Sajnos nem.
Ezt sajnálattal hallom (olvasom).
Töltőről indításnál minden fény elaszik, aksi ki, aksi vissza, indít, töltő bedug és megy. Ezt már nem egy T60 hirdetésben olvastam, hogy ez a baja. Valami ötlet, hogy mi okozza ezt?
Ennek most van időm kicsit utánaolvasni, ezt a thread-et találtam.
-
Tim82
félisten
válasz
eldiablo #85266 üzenetére
Az ATI csip az megdöglött, de switchable és dedicated módban jól megy a gép.
Zavart érzek az Erőben.
Ha csak a HD3470-t használva vagy engedélyezve a váltást a két GPU között jól megy a gép, akkor miből gondolod, hogy megdöglött?
Dzsunga ebay-es akkuval van valakinek tapasztalata? 6-8 ezer körül vannak, de nem tudom felismerné-e a T400-am, vagy kiírná, hogy csatlakoztatva nem töltődik.
Lutri a dolog, de nagyon.
Esetleg tőlük talán érdemes rendelni, KillHates fórumtársnak jó tapasztalatai vannak velük.
-
Sziasztok!
Dzsunga ebay-es akkuval van valakinek tapasztalata? 6-8 ezer körül vannak, de nem tudom felismerné-e a T400-am, vagy kiírná, hogy csatlakoztatva nem töltődik. Nem bírom rászánni magam egy gyári akkura.
Másik, hogy nekem switchable graphics-es van. Az ATI csip az megdöglött, de switchable és dedicated módban jól megy a gép. Esetleg használja vagy használta valaki így? Meg fog dögleni teljesen?
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
Chaser #85259 üzenetére
azt gondoltam hogy mivel nem megy rá a gyári dvd előlap, ezért nem is az való rá... azt nem tudom univerzális-e, de a legolcsobb volt, még az a muanyag pöcök sincs rajta ami azt gátolja meg hogy kiessen.
arcszesz: kössz a linket, de ez igazából csak esztétikailag zavar, ugyhogy marad a régi
-
arcszesz
aktív tag
válasz
neil_mullen #85258 üzenetére
Asszem itt a legolcsóbb: [link]
Két hét alatt megjött és tökéletes.
-
Chaser
legenda
válasz
neil_mullen #85258 üzenetére
olyan nincs, ha értelmes keretet vettél, a felfogató pontok szabvány helyen vannak - sok gagyival találkoztam, de olyannal még nem, hogy a felfogató pontok ne stimmelnének -
ha nem megy rá a gyári, miből gondolod hogy lehet hozzá venni? nem értem a logikát
egyébként ha nem tévedek nagyot univerzálisat vettél
univerzális előlap biztos rámegy gond nélkül a dvd-re, van egy ilyen tp dvd-mszerk: ilyet kellett volna venned
-
Chaser
legenda
válasz
neil_mullen #85255 üzenetére
át kell rakni a dvd-ről...
-
neil_mullen
aktív tag
sziasztok!
a t410-esembe vettem egy hdd caddyt, de előlapot nem kaptam hozzá... én nem találtam sehol, nem tudj valaki hogy honnan tudnék szerezni?
-
Zooka
tag
Frankenpad: tavaly én is rárepültem a témára, de miután a két T61 lap is elpusztult (nvidia persze, egyiken a chip is lett cserélve) inkább visszaalakítottam a T60p-t eredeti állapotra. Kapott T7200 procit, 3 giga ramot, ssd-t, és a kijelző is bírja jó fényerővel. Figyelemmel kísértem a T50, X62 projekteket is, de abból kínán kívülre max. pár darab jut el és az is horror áron.
Ehez a géphez már ézelmi kötődésem van -
Dani3
csendes tag
Pontosan! Össze kell érinteni SDA SCL és GND-t!A föld pl usb a rollcage én ugy csináltan u alakú tű és azt hozzáérintettem ami mellette van rollcage-hez! Közbe thinkvange F1 és be is tudtam lépni
Ez a módszer amin eddig próbáltam és működött x200 x220 x301 t61 t61p t400 t410 t420
-
Tubi2
senior tag
@RoboGuru, Dani3 Köszi! Akkor ezek szerint még a lapot sem kell majd kivenni.
-
Dani3
csendes tag
Igen ki lehet rövidre zárós módszerrel én tűvel csináltam!A palmrest alatt van sda és scl! [Itt nézd meg]
-
cuccos19
tag
A T60-adban meg még a tőlem vett alaplap van még, ugye?
Sajnos nem. Hülye volt vele, úgy néz ki, hogy én toltam el. Egy pécsi szaki fazon, aki úgy láttam eléggé vágja a témát, mondta, hogy mikor kicseréltem az alaplapot, valószínűleg megfeszült valahol, és elengedett valami forrasztás rajta. Állítólag ezek a Thinkpad alaplapok különösen érzékenyek ilyen téren. Nem tudom, ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. De olyan hibákat csinált Linux alatt, amik inkább Windowsra jellemzőek: összeomlott a rendszer. Ugyan nem kék, hanem fekete volt, de totál rendszer halál. Ez állítólag hardver hibára jellemző. Főleg akkor borult meg a rendszer, mikor egy bizonyos ponton - kb. az a, s, d billentyűk környékén - picit jobban rányomtam ujjal. Utána visszakerült a régi alaplap bele. Ilyen rendszer összeomlás ezzel az alaplappal nem volt. Mivel inkább Linuxszal használom, így a régi tervem - retro gamer laptop (NOLF, NOLF2, UT '99) nem valósult meg vele. Viszont a FrankenPad összeállítását inkább nem magam végezném, keresek rá helyben szakembert, aki tudja, hogyan kell nyúlni az ilyen érzékeny cuccokhoz.
Viszont mivel mostanában nem tölti az aksit, lehet újra átcserélem az alaplapot, hátha ott szállt el valami. Vagy az is lehet, hogy egy frissítésnél valami elromlott, már régi verziós Linux, viszont sajnos az utódja rosszabb lett (Elementary OS Luna vs. Freya, az előbbi Ubuntu 12.04LTS, az utóbbi 14.04LTS alapokon). Első tippem amúgy az volt, hogy az aksiban szállt el a vezérlő chip, de mivel két különböző aksit sem tölt, így már nem aksi hibára gyanakszom, hanem inkább alaplapira, vagy rendszer hibára. Az eredeti, X1300-as videokártyás viszont régóta nem indul bedugott töltővel, csak aksiról, és indítás után már rá lehet dugni a töltőt. Töltőről indításnál minden fény elaszik, aksi ki, aksi vissza, indít, töltő bedug és megy. Ezt már nem egy T60 hirdetésben olvastam, hogy ez a baja. Valami ötlet, hogy mi okozza ezt?
-
Tim82
félisten
válasz
cuccos19 #85245 üzenetére
A kijelzőt egy darabig átmenteném a működő T60-asomból
A T60-adban meg még a tőlem vett alaplap van még, ugye?
Aztán majd lesz bele később jobb panel. LEDes átalakítást itt találtam, nem olcsó de létezik.
Amit ott látsz, az nem magának a panelnak az átalakítása, hanem a szalagkábel + inverter moddolása. RBS megkéri az árát, de ért is ahhoz, amit csinál.
Meg lehet amúgy próbálkozni a meglévő CCFL-es panel LED-háttérvilágításra cseréjével, de nem tudom, nem lesz-e rosszabb az eredmény, mint előtte (egyenetlenebb háttérvilágítás, rosszabb színek stb.); ez mindig benne van a pakliban.
-
cuccos19
tag
Azt már régen gyanítottam, hogy évekkel le vagyok maradva a FrankenPad építéssel. A "kezdő készletet" én (is) scarbantia fórumtárstól vettem, még tavaly nyáron. Ez egy színes IBM logós ház, ujjlenyomat olvasóval és átalakított roll cage-el. Meg egyéb bizbaszok is vannak benne, most fejből nem tudom mik, de gyakorlatilag alaplap, proci, ram, háttértár és kijelző kell bele. A kijelzőt egy darabig átmenteném a működő T60-asomból, igaz "csak" 1400x1050pixeles IPS panel, és egy-két helyen foltos is, de még még megfelel nekem. Aztán majd lesz bele később jobb panel. LEDes átalakítást itt találtam, nem olcsó de létezik.
Sajnos 4:3-as mániám van, persze van mellett - amíg még meg nem pusztul, mert már eléggé beteges - széles vásznas 16:9-esem is. Kvázi modernebb játékokra meg filmet nézni azt használom (ez a gép is van már vagy öt éves, úgyhogy azért nem a tavalyi-tavaly előtti csúcs játékokra való). De nagyon sokat használom és jobban is szeretem alapból böngészésre, irodai munkára a 4:3-ast. A céges asztali géphez is még olyan monitorok vannak (vagy inkább az 5:4-es, nem 4:3-as).
"szerk: cuccos19 ha jól rémlik mehet rá ez
T61, T61p, R61 (14.1" widescreen with IEEE 1394): 7732, 7733, 7734, 7735, 7738, 7742, 7744, 7751, 7753, 7754, 7755"Bocs Chaser, kissé félreértelmeztem mikor olvastam. Te itt már arra utaltál, hogy ez a wide screen bios mehet a 4:3-asra gond nélkül.
-
Tubi2
senior tag
T410-ből ki lehet kaparni a jelszót az IBMPass-es módszerrel? Vagy az EEPROM rövidre zárással resetelni?
Anno egy T400-at így mentettem meg a bontásból és ismét itt a lehetőség. Próbálkozott már valaki ilyennel?
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #85238 üzenetére
zenbookra mindenképp a 10k-s noname fhd panellel
szerk: Van abbol UHD DreamColor UWVA IPS - az nagyon dícséretes, épp tegnap láttam 1500Ł-os konfigba nem jutott
hagyjuk már
utánanéztem ennek a panelnek, ilyen irdatlan fosch a világon nincs, semmi fekete, szürke homogén az egész, kontraszt fogalmát sztem nem ismeri, és ez gyárilag ilyen és ez jó600-700k-s zenbooknál meg pláne
-
soldi3r
veterán
válasz
Chaser #85237 üzenetére
Marketingbol, piackutatasbol nem vagyok jeles, nem tudom mukodne e. En az osszeszereles reszevel tudok csak mit kezni.
Vagy akar gyarthatnanak jo minosegu gepeket is, mai harverrel
400k felett mar adhatnanak ertelemes cuccokat. Ez jelenleg igaz kb az osszes gyartora. Egyedul talan egy Precision vagy egy Zbook, amire jelenleg erdemes rapillantani, de itt a 400k mar inkabb 600. -
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #85236 üzenetére
lehet, de kb semmi innováció nem kellene hozzá, ami nem kis pénz megspórolása
siker meg garantált, gyanítom nem csak 50k-s darabszámnál
ennek nem lenne ellenfele - lazán adhatnák mai legújabb széria árán, akár felette is -
egy új mai modern szériának van sok más gyártótól is konkurenciája, de ez nem az a történet -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #85233 üzenetére
ok, csak nem vagyok hülye, pedig osztán' nem tanultam marketinget...azt sem
Tim82 én is akartam venni egy olyat, de már nem találtam értelmes panelt bele így passzoltam
annál a panelnél hiba terén részemről zero tolerancia van, szóval nem hiszem hogy lesz már olyan gépem
nemrég egy t60p ips tulaj 8560-at vitt, lehidalt mennyire jó gép, ok panel nem olyan jó, de az övé már felhős volt, pixelhibás, és két nap múlva közölte már nem ülne az évekig szeretett t60p elé mert rájött nagyon lassú volt, hangos, meleg és az "új" gép is hoz egy olyan szintet stabilitásban, csak másképp
így múlik el a világ dicsősége -
Tim82
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #85232 üzenetére
Nem irónia volt. Apple fogta és a régi telójuk házába belerakták a csúcsmodell hardverét és kameráját. És ölik egymást az emberek, nekem sem sok hiányzik, hogy cseréljem a Sony-t. Olvass utána, mókás
Tessék, anno TP cikkben volt, hogy nem tervezi a TP. Anno sem tervezték, hogy mekkbukkot fognak/próbálnak gyártani a TP helyett mégis ez megy. Tessék ezt is másolni, mindenki happy.
-
Chaser
legenda
van itt más is, csak nem reklámozta - nem én
-
van létjogosultsága, de nem munkára, legalábbis nagyon kevés dologra elég márTikakukac
nem tudom ez irónia volt-e...nem ismerem az ájfont', elvből nem vennék
de
a t60-at használók nagy része ma is hasonló munkakörben mozog, aki használt ips verziót tudja milyen volt
azt is tudja mennyire sz@rok az utódok sok mindenben
az akkori munkakörüket sokan már rég kinőtték, vezetők lettek, stb
50k kvázi limitált példányszámú 60-as gép mai hw-rel sztem bomba lenne, és innovációra nem kellene költeni semmit
frankenpad alapján tolhatnák retropad néven plnem lenne könnyű, vékony, modernizált, csak egy bomba 4:3 kijelzővel ellátott gép kvázi hangtalan hűtéssel - ha c2d-t letolta nyugisan, mai haswell v skylake sem izzasztaná meg -
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #85227 üzenetére
A gond leginkább azzal van, hogy 4:3 T61-alaplap szerezhető be nehezen. Meg persze az említett LED-es 4:3 IPS panel is drága (bennem ilyen 150-200 USD körüli árak ragadtak meg Aliexpresst nézve).
Másrészt meg meg kell moddolni a szalagkábelt és az invertert a LED-es panelhez (működik anélkül is, de kb. nem lesz értelmes fényerőállítás).
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #85225 üzenetére
iPhone 5SE. Apple megcsinálta, lám mekkora biznisz.
Tim82: Hát akkor gond nincs, igazándiból akkor minden adott, más kérdés, hogy ha minden beszerezhető és van akkor hol a trükk és a szopó. Mert akkor 2 milla befektetésből összevásárolnak egy halom alkatrészt és gépet, összerak és mehet a piacra.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #85223 üzenetére
Tekintve, hogy a topikban egy ember csinálta meg tudtommal a maga FrankenPad projektjét (scarbantia fórumtárs), elképzelhető, hogy nem a hazai potenciális igényeket vettem alapul...
Még mindig: értelme és létjogosultsága van (kb. mint az oldtimer autós hobbinak), a gazdaságossága a dolognak teljesen más kérdés.
Én amúgy szívbaj nélkül tudnék akár daily driverként is használni ilyen korú hardvert Linuxszal.
Tkikakukac: Mint lentebb is írtam, van folyamatosan gyártásban lévő, FrankenPad-kompatibilis LED-es Boe-Hydis UXGA IPS panel. Drágának drága, de van.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #85224 üzenetére
itt látszik mekkora pöts' a lenovo
legyártatnának 10-50k darabot ips 4:3 panelből, régi t60 házba mai hw-es alaplap, akku, többi körítés már adott, azzal foglalkozni se kellene, aztán gyííííííííí', iszonyat lóvét kaszálnának rajta kb 0 innovációval, de nem, mert pötsök' -
Tikakukac
titán
Olvasom őket, csak nem ezen szekciókat nem.
Fogalmazok akkor másképp: olyan emberek akik nem gyűjteménybe akarják beletenni vagy éppen az a hobbijuk, meg időtöltésük, mint a műkincsvadászoknak.
A baj tényleg az, hogy a panelek kiöregednek teljesen mindegy mennyit voltak használva és a hardvert lassan a sima netezés is megöli, annyira erőforrás igényes lett minden. Ez már csak gyűjtői terep. Anyámnak is T520 jön amint stabil az ára, egyszerűen netezés alatt is csutkán fő a gép, mert elfogy a proci/vga -
Chaser
legenda
jó, pénz nem számít alapon lenne nekem is lenne egy
csak úgy, bekapcsolnám néha "gyönyörködni" benne
majd összedobom a 15 éves ibm-et gyönyörködöm abbanmeg most a t500@c64-ben, na annak lett így egy feelingje
ha kijelző rajta van akkor is lehet épp monitorra kötni, de akkor elesett a belső billzet+pad használata, dokkon is, így meg a mobilitás esett ki, de lett egy varázsa a dögnek, teljes értékű pc beépített billzettel+paddal, hangkeltővel, kis térfogattal kis tömeggel
ebay worldwide, azok az árak nem ide vannak szabva -
Chaser
legenda
válasz
arcszesz #85218 üzenetére
nem úgy vettem észre, de majd megnézek egyet jobban
nem fájt tőlük a szemem az tény, de nem olyan jók színben mint a 8540 lg-jeTim82 ha kifejezetten 4:3-as kell, pénz nem számít, elég a gyenge hw akkor akár jó is lehet
nem tudnék már c2d-val napi szinten dolgozni, pedig nekem zömében csak excel táblák és weblapok kellenek a munkához
sztem már 4:3-ra se tudnék visszaszoknipedig volt idő amikor 16:10-re is alig tudtam rászokni utána...de már rég volt, 16:9 legyőzött
ez van
-
Chaser
legenda
nincs értelme horror áron, most néztem 8540w-ket, van már 80-90-ért k_Vad i7-tel, 8gb rammal fhd ips-sel...problem solved
lehet veszek is egyet, cpu-t eladom, elég az i5 bőven, aztán van egy jó gépem viszonylag olcsón
első genes i5 is meg c2d azért már erősen kiütközik, nem éri meg ennyit vackolni c2d-s konfiggal méregdrága panellel pláne -
Tim82
félisten
válasz
cuccos19 #85213 üzenetére
Igazából a widescreen 14" és a 4:3 14" T61-ek között nincs hardveres különbség (nyilván más kissé az alaplap méretileg és alakra, de amúgy...).
A különféle T61-ek között is leginkbb a GPU, illetve a Firewire megléte/nemléte a differencia.
Lentebb linkeltem a thinkpads.com fórumos megerősítést, ami igazolja Chasert.
*
Chaser: Mig gyártanak LED-es Boe-Hydis UXGA IPS panelt (gyógyszeripari diagnosztikai gépekhez, illetve repülőgépeken használják őket), ezek drága cuccok, de bele lehet tenni őket FrankenPadokba. -
Chaser
legenda
válasz
cuccos19 #85213 üzenetére
emlegessék
én is anno azt raktam fel ha jól rémlik, ritkán szokott rosszul rémleni
ha nem akarsz szenvedni frankenpaddal - sztem pár évet csúsztál vele, nem hiszem hogy értelmesebb 60-as ips panelt még találsz - akkor levadászol egy 8540w-t dreamcolor fhd ips-sel, vagy akár egy 8540p-t jóval olcsóbban, tn de legjobbak közt van, brutális dög még egy 60-ashoz képest is a ház és felépítés
8540w is van több db egész emberi áron és ezek pwm mentes kijelzővel vannak -
cuccos19
tag
válasz
Chaser #85206 üzenetére
Hát ez az, hogy wide screen-t emlegetnek mindenhol. Tudtommal 4:3-as alaplap kell, ha 15colos T60 házba akarom belerakni. Konkrétan ezek a jók csak, mert Inteleset keresek: 42w7648 (4:3, Merom, Intel X3100) és 42w7872 (4:3, Penryn/Merom, Intel X3100). Innét néztem ki az alaplap számait.
Félek sosem áll már össze szegény FrankenPad-em, pedig az X61 Middleton BIOS-os, SSD-s gépem teljesítményével teljesen meg vagyok elégedve. Na ez kellene nekem asztali méretben, nagy felbontású IPS panellel.
-
Van kilátásban egy 9 cellás 5% elhasználódású akku ezzel az FRU-val: 42T4644.
Ha kézbe veszem, honnan tudom, hogy eredeti? Esetleg PM screenshot is tudja igazolni? -
Tim82
félisten
válasz
oliverthomas #85208 üzenetére
Nem érdemes.
-
oliverthomas
csendes tag
Sziasztok,
X201s-be érdemes Intel Turbo memory kártyát tenni? Jelenleg egy 180GB SSD és 8GB ram van benne, fogok valami előnyt élvezni ha beleteszem a kártyát? Köszi a válaszokat!
-
Tim82
félisten
-
Chaser
legenda
válasz
Dr. Akula #85202 üzenetére
kingston nem is nagyon használ saját chipet, lehet egyáltalán nem, elpida, nanya chipeket láttam rajtuk
ez is biztos jó 500-asba:
Hynix HMT351S6EFR8A-PBszerk: cuccos19 ha jól rémlik mehet rá ez
T61, T61p, R61 (14.1" widescreen with IEEE 1394): 7732, 7733, 7734, 7735, 7738, 7742, 7744, 7751, 7753, 7754, 7755majd megerősítik a többiek
-
cuccos19
tag
Rákerestem a T61 Middleton szavakra, de nem találtam meg, ami engem érdekel igazából. Nekem 4:3-as (normal screen) T61-eshez kellene a Middleton BIOS-a, létezik egyáltalán ilyen? Vagy valamelyik feltehető rá úgy, hogy nem okoz galibát a későbbiekben, vagy kukázza le egyből az alaplapot?
FrankenPad-et szeretnék összerakni, gyakorlatilag már csak az alaplap és processzor az akadálya egy működőképes gépnek. És nagyon jó lenne, ha felmenne rá a Middleton BIOS, mert megkapnám vele az extra támogatásokat, mint az erősebb wifi vagy SATA-II-es SSD beszerelhetősége.
-
Tim82
félisten
Valamikor összeírtam egy ilyen listát:
Kingston Value modulok (KVR... kezdetű megjelöléssel) neccesek, van, amelyik megy, van, amelyik nem. (Ez egyben erre is válasz.)
A korábbi "biztosan jó" listát bővíteném még kettővel:
- ADATA AD73I1C1674EV
- Nanya NT4GC64B8HGN0S-CGAmúgy általánosságban véve 2Rx8 sűrűségű (= egy oldalán 2 sorban 8 memóriachipes), 1,5 V-os modulokat érdemes kipróbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- BestBuy topik
- Google Pixel topik
- SSD kibeszélő
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- X1 Carbon 10th 14" 3K OLED i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Inspiron 5441 14" FHD+ IPS Snapdragon X Plus 16GB 512GB ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 5570 15,6" FHD+,i7-12700H,64GB DDR5,4TB NVME,RTX A1000 4GB Munkaállomás,gyári gari
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv magyar vibill gar
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest