- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- LOGOUT - ezmiez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DraXoN: Utolsó 2011-3
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #85698 üzenetére
nekem úgy ment az x200 majd' egy évig, csak én fixre állítottam a ventit 1-es fokozatra, amikor nagyon strapáltam kettesre..csak a venti nyikkant meg
szerk: ventinek lehet nem tetszett a sok por, lakásfelújítás volt és ment bele rendesen, néha belefújtam a venti nyílásba egész korrekt felhő jött ki
-
A kérdésem az lenne hogyha a TPFan Smartmode használatával megy a gépem 0-24-ben abból nem lehet baj? A gép egy T400-as.
A Smartmode-ot úgy van beállítva ahogy még régebben írta valaki itt a topicban.
A proci és az integrált videokártya ilyen 40-50 fok között mozog és érzem a billentyűzet körül is hogy langyosabb a gép.
Ez hosszú távon nem lehet probléma szerintetek? -
Linuxon küzdök a ventilátorvezérléssel. Felkerült a tpfan, az /etc/thinfan.conf fájlt kéne módosítanom, de szerintem rosszul értelmezem a dolgokat, mert akármit csinálok mindig pörög a venti. Igaz 1700-1900-on és nincs igazán hangja de zavar. A /proc/ibm/fan-ba auto-ra van állítva a vezérlés. Ezt kézzel tudom módosítgatni és reagál is a fordulatszám. Amúgy a hőmérséklet ilyen 40-44 között van az állandó fenti fordulatszám miatt. Hogyan kell ezt jól beállítani? Van esetleg valakinek egy beállítása amit el tud magyarázni?
Kicsit más a config fájl mint a windows-os tpfancontrol esetén. -
-
Tubi2
senior tag
Cserén kívül sajnos nincs más, a csere meg elég összetett folyamat, kb. 100 hsz-szel fentebb kérdezte valaki. Öreg gép már, de ha neked megér annyit, akkor semmi akadálya a cserének, de újra ki fog jönni a hiba előbb-utóbb. Talán volt valaki itt aki valamit beleszorított a zsanérba hogy feszesebb legyen? Be kellett tekerni szigszalaggal egy részét és arra ráhúzni a másikat?
-
Veron
addikt
Hi!
Van egy szép állapotú T400-asom, amiben mindeddig kiváló volt a zsanér, egy szavam sem lehet rá. Most azonban, bár még mindig feszes, van 1-2 cm holtjátéka. Visszaolvastam és általában cserét javasoltok, de előtte biztosan nincs értelme leszedni a képernyőkeretet és picit meghúzni a csavarokat? Valamit még kipróbálhatok zsanérvásárlás előtt?
Kösz!
Veron -
dugo_
veterán
válasz
FoxiestFox #85687 üzenetére
768x480, árnyék magas, minden más alacsony/kikapcsolva.
Pályától függően 60-80fps, itt-ott beesik, itt-ott felszalad 100 fölé.
Persze nem ideális, de nem prioritás annyira, hogy asztalit építsek. -
-
dugo_
veterán
válasz
joeetm #85682 üzenetére
Hagyjad.
Én lecseréltem a P8600-at T9600-ra de a benchmark eredményeken kívül (Passmark-kal 477->594, CS:GO FPS Bench 34->37fps) nem tudom megmondani a különbséget. -
Francia91
veterán
válasz
joeetm #85682 üzenetére
T500-zal én is CAD-eztem eddig, P9700-as procival és 2x4 GB RAM-mal, SSD mellett, tehát mondhatni, hogy kb maxos hardverrel, amit ki lehet belőle hozni. Kevés ide már a Core 2 Duo generáció, legalábbis komolyabb rajzokhoz. Alapvető 3D-vel még elboldogul, de továbblépve már sokat dolgozik. Épp ezért váltottam egy HP 8560W-re (szívem szerint W520-asra váltottam volna, de azt nem találtam értelmes áron eladót itthon)
-
joeetm
tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy t500 ssd-vel, p8600-as processzorral, viszont mostanában szükségem lenne egy némileg erősebb/gyorsabb gépre (főleg cad alkalmazásokhoz) . Lenne értelme keresni bele egy t9600-at, vagy ezt már inkávv hagyjam és kezdjek el váltani? -
Chandler
senior tag
Jóestét,
Nemrég tulajdonosa lettem egy x250-nek, és igencsak megvagyok vele elégedve, T400-ról váltottam úgyhogy már itt volt az ideje egy újitásnak. Van egy kérdésem Power Bridge-el kapcsolatban. Az alapbeállítása az akkuknak az, hogy akkor vált a cserélhetőről a belső akkura, amikor a cserélhető lemerült 5%-ra. Lehet ezen a beállításon változtatni, hogy például amikor a külső akku 20%-ra kerül váltson a belsőre, és amikor az elért 5%-ot akkor váltson vissza a külsőre amíg az is eléri az 5%-ot? Remélem érthetően fejeztem ki magam.Valamint volna egy kérdésem win10-el kapcsolatban is. Win10 fut a gépen, és minden príma, kivéve azt, hogy ha tápról megy a gép akkor valahogy sokkal gyakrabban kapcsol be a fan mint ahoz szokva vagyok pl a T400-tól. Van egy selytésem hogy ez nem normális, valaki fel tud ezzel kapcsolatban világosítani?
Köszi!
-
qwertly
addikt
válasz
FoxiestFox #85673 üzenetére
Az a baj,hogy nem vagyok képbe hogyan keresem mire figyeljek és nincsen-e azért valami rejtet hibája ennek a notebooknak a képernyőn és a hiányzó ó billentyűn kívül?Mert külalakja szép nem kopott a gumitalpai nem lötyög semmi rajta passzentos jár minden ez ami tetszik benne.De hiába teszem töltőre az aksi nem akar töltődni és leellenőrizni sem tudom,hogy milyen állapotban van.Fent már említett a kolléga,hogy neki is van 2 darab és nem tud bele szerezni elfogatható áron képernyőt,pedig szerintem neki nagyobb rutinja lehet thinkpad dologban mint nekem.
-
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #85673 üzenetére
A 14.1" WXGA miatt kicsivel nehezebb, annak ellenére hogy a T61-ből is van ilyen méretű. Az a baj álatalában pont a kijelző "fárad" el ezeknél mint hogy a gép.
-
-
RoboGuru
tag
válasz
qwertly #85666 üzenetére
Nekem is van 2db T400 az egyikbe szintén csak kijelző kellene, de vagy fél éve itt hever mert 60 euro (ebay) egy új kijelző. Bontottra várok de abból egyelőre komplett burkolattal adnak el, ami kb megint csak annyiba kerül és az meg ugye használt.
Nekem nem ingyen volt és komplett, ezért nem akarok erre költeni nagyon. Viszont neked lehet megérné! -
qwertly
addikt
válasz
FoxiestFox #85669 üzenetére
Egyik ismerős néni akarta kidobatni,mert mit kezdjen így vele.Én meg megtartottam magamnak.
-
-
qwertly
addikt
válasz
FoxiestFox #85667 üzenetére
Így kaptam,hogy dobjam ki
,de inkább szeretném kipofozni,hogy legyen tartalék gépem.
-
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Kaptam egy T400 sajnos a képernyő be van törve itt vannak a képek róla: [link] [link] hogyan tudnék bele legkönnyebben és lehetőleg a legolcsóbban venni egy működőt?És a ó billentyű is hiányzik belőle bocsi a pongyola fogalmazásértTetszik amúgy meg is tartom,max veszek bele egy ssd és jó kis gép lesz.
-
Grafirka
őstag
Most kovetem a " ha nincs elromolva ne javitsd meg " elvet meg egy ideig
aztan ha nem birok magammal es meg bohockodik a ventivezerles akkor majd megejtem.Jelenleg tenyleg nem egeto a csere.
-
-
metal01
őstag
-
Grafirka
őstag
válasz
metal01 #85657 üzenetére
Igen, a fiegyelmeztetes feltunt , hogy az 1.48 rol nem lehet visszalepni. Meg megfontolom, hogy alljak e neki vagy sem. Teny az hogy a mostani BIOS 1.27 es ami 2011 kiadas. Enyhen szolva regi, viszont mukodik es valoban nem tudom ha a Bios frissites egyeltalan megoldana ezt a fan RPM dolgot.
Koszonom a segitseget mindenkinek ! -
metal01
őstag
válasz
Grafirka #85655 üzenetére
BIOS frissítést csak tápra kötött gépen szabad csinálni. Erre figyelmeztet a szoftver is amivel csinálod a frissítést. Sok baj nem lehet, max. ha közben megszakad a tápellátás. Pont azért kell tápról csinálni. Ha valami gebasz lenne akkor lehet downgradelni a BIOS-t. Csak épp azt nem amit linkeltél. T420-on 1.48-tól lefelé nem lehet lépni már. Ez fel is van tüntetve a weboldalon, ahonnan letöltöd. Én sikeresen feltettem ezt a BIOS-t. Figyelmetlen voltam és nem olvastam el ezt: "...1.48 or higher, it is no longer able to roll back to the version before 1.48 for security improvement." De nincs gond ezzel a BIOS-al. Minden megy flottul. Szerencsére...
-
Grafirka
őstag
válasz
FoxiestFox #85653 üzenetére
Nem mondhatom hogy panaszom van, leszamitva egy dolgot ami ritkan ugyan de neha szokott jelentkezni, megpedig az, hogy neha a hutoventilator magasabb sebessegen teker mint kellene. A gepet igy is downclockolva hasznalom mert nincs szuksegem nagyobb teljesimenyre ezert max 2,2ghz a CPU orajele, de az esetek nagy reszeben csak 800Mhz unatkozik (lightos netezes, film, 36-40C ) es a fan neha 3600RPM forog ami mar a hallhato kategoria foleg este ha csend van. Eddig ugy oldottam meg, hogy lekapocsltam a gepet es kiszedtem az akut nehany mp-ig., viszont ugyerzem ez nagyon fapados "gyogymod"
Mi lehet a hatranya a BIOS frissitesnek? ami eddig jol mukodott azzal is lehetnek majd gondjaim? megjavul egyik, elszall a masik ? vagy annyira gyakori eset hogy BIOS flash kozben elszall az egesz gep ?
-
-
Grafirka
őstag
Sziasztok,
Lenovo TP T420 gep BIOS frissiteset erdemes/szabad a sytem update (5 verzio) programra bizni ? Vagy csakis valami bootolos CD/USB megoldas a helyes ut ?
Vagy ha letoltom a honlaprol ezt, akkor egyszeruen klikk a file-ra es mindent szepen megold ? -
fungi
aktív tag
Értem, itt azért 90 fok nem szerepelt, 60-65-ig megy netezéskor mint Nálad most, lehet hogy ez a normális, csak viszonylag lassan megy vissza 50 fok alá... és az x200 ebben jobban muzsikál, pedig kb. 3 éve az sem volt tisztítva.. Na mindegy, nem az én gondom, elirányítom a tulajt egy pasztázásra...
-
bads1
aktív tag
Én most kentem újra barátnőm x200s-ét MX4-el amin még a gyári paszta volt, mondanom sem kell egy tömbben állt már az egész. Kifejezetten hangosodott 4000rpm-ig kb, sima böngészésssel felment akár 94-95 fokig, teljesen kitakarítottam ez után már "csak" 60-65 fok a max ahogy néztem, de néha így is fölszalad 3000-3500-ig a venti.
Úgy emlékszem régebben nem voltak ilyen magasak az értékek, lehet a hőcsövekkel van már valami, ki kéne próbálni egy teljesen új hűtővel.Majd Tpfc-vel még megnézem hogy alakulnak a hőfokok fix 2000-res fordulat körül.
-
fungi
aktív tag
Sziasztok, létezik hogy az x200s hűtése elmarad a sima x200-tól? Az x200-at ismerem, viszont most már a második x200s vendégeskedik nálam, szívesen felrohan 55-60 fokra is sima netezésnél, /persze weblapfüggő, de az x200 kimondottan jobban bírja/ Az L9400 proci jobban igénybe van véve, /alapból 4-5 fokkal melegebb/ vagy véletlenül mindkét hangoskodó x200s-nek csak tisztítás-pasztázás hiányzik?
/Tpfc is fent van ugyanúgy/ -
Mbenyo97
aktív tag
#Tubi2: A touchpad teljesen jól működik, nincs baj vele.
#Tim82: Megcsináltam amit írtál, de úgy se jó. De azt is észre vettem pl hogy ha a hangerő fel/le gombot elkezdem nyomogatni és közben birizgálom touchpadot akkor ebben az esetben is megáll az egér, vagy ha bármilyen billentyűzetgombot nyomok nem reagál semmire.
(A régi SL400-as laptopomnál nem volt ilyen probléma.) -
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Egy T400-as laptopom van és azzal a problémával küzdök hogy sétálok az emberel (pl.: call of duty játékban) és nem tudom forgatni a kamerát a touchpadal csak a trackpointal, de az nekem nem jó és ugyan ez a bajom a truck simulatornál is hogy vezetés közben csak a trackpointal tudom forgatni a kamerát, hogyan lehet beállítani hogy a touchpadal müködjenek a dolgok ?
Fel van telepítve az UltraNav program, gondolom ott kell állítgatni valamit de az nekem kínai, nem akarom elrontani. -
Mankó
veterán
Srácok, hogy lehet rávenni Windows 10-en a Power managert a működésre? T420-am van. Felraktam a win10-et minden fajin, csak ez az 1 ami rettentően bosszant. Win 7-en minden rendben volt 40-80-ra állítottam és lassan 1 éve is csak 1%-ot romlott az aksi.
Ha valakinek van működő megoldása, ne tartsa magában! Köszi. -
válasz
Chaser #85635 üzenetére
A nem volt IDA ugrás. Fix szorzón járattam a tesztek alatt. De lehet félreérthető voltam. Én örülök a 61 fokos maximumnak, szerintem elég hűvös ahhoz képest.
A VID értékkel kapcsolatban meg csak azért lepődtem meg mert neten olyan RMclock képek vannak, ahol t9300-hoz van alacsonyabb érték is mint a 0.95... De igazából mindegy is, mert így is nagyon-nagyon elégedett vagyok. Köszi, a megerősítést.
Throttlestop-ot néztem, de nem értem. Ott hogy változik a feszültségérték?
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #85633 üzenetére
sztem az ida-t is használja, néha beugrik
nem rmclock, throttlestop, sokkal stabilabb és egyszerűbb
ida-t nyugodtan lődd kia vid mindig adott cpu függő, még azonos is szériában is teljesen eltérő értékek lehetnek, de van egy tartomány amit megad a gyártó tól-ig
nyilván azért nagyobb a vid mert 2,5ghz-es cpu nem 2ghz-es és más széria -
RoboGuru
tag
Most dolgozom (tesztelem) épp egy másik lenovo HOTKEY-en, ezzel már működik a hangerő, fényerő, thinklight, numlock OSD is. Össze lesz hangolva a Lenovo Communications Utility-vel (Fn + F6) és plusz működik az Easy Eject Utility is (Fn + F9). Ehhez a HOTKEY-hez viszont módosítanom kellett a Thinkvantage progit. A végére, hogy neked is válaszoljak, működik a médiavezérlés is!
Bár azt nem tudom xx30-as gépeken hogy viselkedik majd. -
T61 upgrade program: Part I.
Megjöttek Shenzen földről a jóságok. Az új ventilátor hihetetlen simán fut. Kicsit halkabb is lett. Igaz a hűtőborda is nagyon alapos tisztításon esett át.
Ezen kívül beoperáltam az "új" T9300-as CPU-t a T7300 helyére. Nem mondom, hogy táltos paripa lett belőle csak emiatt, de azért érezhetően alacsonyabb a load szintje általános helyzetekben. De volt pár CPU intenzív feladat ahol viszont nagyon kellemes teljesítményt nyújt. Pl YT 720p, 1080p,
Kapott még MX-4 pasztát is mellé, ha már lúd legyen kövér alapon meg egy kis undervolting is RMClock-al. 0,9825V-on hozza a max órajelet ami 2.5Ghz de RMClock szerint 12x200-ból jön ki... A többi szorzónál az elérhető legkisebbet állítottam be, ami 0,95V. Az első érdekesség, hogy a max órajeles feszt, 1,5 óra Intel Burn teszt, AIDA stressz teszt párhuzammal koronáztam meg. 61 fok volt a maximum. Amúgy IDLE 46-47 fok, venti nélkül.
A második érdekesség, ami kicsit bosszúság is, hogy nem értem ennek a procinak miért 0,95V a minimuma. A T7300-nál 0,85V volt ugyanez az érték...Erre van esetleg magyarázata vagy más értékkel tapasztalata valakinek?
A wifi kártya sajnos még nem kerülhetett bele, mert a feles méretet kiegészítő fém tartóelem még kóricál valahol...
-
SNor
tag
válasz
RoboGuru #85594 üzenetére
Alleluja, szuperül működik. Ezer hála érte. Egy gonddal kevesebb
Kérdés, hogy sikerült amúgy működésre bírni, hogy érzékelje a gombot? Nem tudsz esetleg egy olyan kombót még belefejleszteni, hogy az x30-osan az fn+ nyilakra visszakerüljön a médiavezérlés? Most autohotkeyyel megoldottam, hogy ctrl+nyíllal megy, de az fn verzió jobb lenne, mert akkor photoshop és társai alatt is használható maradna.
-
westlake
félisten
(New) Improved smart fan function.
(Fix) Fixed an issue related to system shown number after press the arrow key -
metal01
őstag
T420 tulajoktól kérdezném, hogy a zsanérok milyen állapotban vannak nektek? Nálam már kezd lötyögni, de még abszolút nem vészes. Fél éve még patent volt. A durva az, hogy az esetek többségében lehajtva ült a lapos a dokkon. Nagyon ritkán volt felnyitva. Mostanában hurcolom csak magammal. A T400 zsanérja elég hamar kopott, azt tapasztalatból tudom. A 420 is ilyen?!
-
-
Orcsi
aktív tag
Sziasztok, biztos volt már ez itt téma de van esély arra, hogy egy működő WIN10-et tegyek fel szeretett T42-esemre ?! Most XP van rajta Pentium M 1.7 Ghz....
Üdv és előre is köszi ....
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #85619 üzenetére
-
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #85616 üzenetére
Slim sata (ODD) to Sata adapterrel
Vagy eleve Slim Sata (ODD) to USB adapter
-
válasz
rgeorge #85617 üzenetére
Zsír. Találtam is.
-
Chaser
legenda
válasz
usb-dvd kábel jah
-
rgeorge
addikt
válasz
Én kaptam is a caddy-mhez... tehát van.
-
Létezik olyan kanóc, amivel ultrabay caddy-t, vagy optikát lehet a gépre dugni USB-n?
-
-
-
buherka
addikt
válasz
FoxiestFox #85606 üzenetére
Most kamionban vagyok...itt 24V-220V-as 400W-os inverterrel tolom. Lehet hogy ez lehet a gáz?
De kipróbálom otthon is fali dugaszban...
(#85609) Chaser
Oksa...megnézem másik fülessel. Másik tápot nem nagyon tudok kipróbálni sajna, mert ilyen 170W-os dögöt elég nehéz keríteni. Itthon asszony T500-as gépének a 90W-os tápja meg ugye nem nagyon passzol a W520-hoz.
-
-
buherka
addikt
Sziasztok...
Rég jártam erre.
De persze akkor ír az ember ha baj van. Sikerült szerválnom egy szalonállapotú W520-as klasszikust.
Minden patentül működik rajta, de egy dolog hibázik valahogy...ha bedugom a fejhallgatót, akkor sajna van egy alapzaja amit elég zavaró a fülesen keresztül. Amolyan zizegés féle, de múltkor véletlenül hozzáértem az ujjammal az ujjlenyomat olvasóhoz és akkor abbahagyja ezt a fura zajt.
Na ilyent még nem pipáltam, mi köze a kettőnek egymáshoz nem értem.
Már próbáltam azt is hogy kikapcsolom a ujjlenyomat olvasót a BIOS-ban, De semmi. Ugyan azt csinálja.Valakinek valami ötlet?
Ü. Buher
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 8GB 256GB 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 1 i5-10310U 16GB 256GB 1 év garancia
- LENOVO Legion Y530-15ICH - 15,6" FHD IPS - i7-8750H - 8GB - ÚJ 512GB SSD - Win10 - GTX 1050 Ti
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- HP 15S FHD LED Matt i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3138
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Utolsó 4 darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest