- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #20595 üzenetére
nekem nem az első még nem volt vele gondom, aztán lehet, hogy majd lesz, de a lenovo amúgy is kínai
-
bijesz
aktív tag
Ok, szóval lehet rizikós az akksi, és mérlegeljek.
8 ezerért T61-ba hol lehet akksit találni? Én 25-30 ezer alatt nem láttam gyárit. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
soldi3r #20594 üzenetére
Az utángyártott akksik használata garanciavesztéssel jár.
Jártam már úgy, hogy ilyen-olyan kínai akksi kicsapta a savat és szétégette a burkolatot az alaplappal együtt.
Nagy munka árán szereztem egy hasonlóan szétfolyt gyári akksit, és bevittem garira a gépet.
Közölték, hogy a power manager logban arra utaló jelek vannak (amire egyébként figyelmeztet a power manager is, hogy nem genuine akksit detektált) hogy nem gyári akkuval használtam és mindenféle garanciális ügyintézés alól kivonják magukat.
Ez volt eletem első TP-jének rövid, 2 hónapos, 200e ft-ba kerülő története. Itt megtanultam, hogy 15e ft-ért (ennyi a különbség a gyári nem gyári között kb.) kockára tenni egy drága gépet fölösleges, és egyébként felelőtlen húzás. Ráadásul úgy, hogy akksit az ember legrosszabb esetben is 1-1.5 évre vásárol. Az havi ezer forint.
Természetesen mindettől függetlenül mást nem gátolok meg, hogy utángyártott cuccot vegyen, de gondoltam elmondom, hogy ilyen is van / volt. -
-
bijesz
aktív tag
Sziasztok,
Akksit kellene vennem, kérdésem, mi a tapasztalatotok az utángyártott akksikról.
Hol/milyet érdemes venni?Más: backup akksi is megadta magát, ilyet hol lehet szerezni jó áron ebayen kívül?
-
vikcsi
senior tag
sziasztok!
Hogy és hol nézhetem meg biztosra, hogy a Thinkpadomba jó-e a kinézett akksi? fru számát tudom az akksinak. Vagy egyáltalán az adott típuson belül van eltérés e tekintetben?
köszi
-
soldi3r
veterán
nah, sikeresen belefaragtam a long hűtőt a t40be, mivel tudnám megmérni a gpu hőmérsékletét?
-
omiki57
csendes tag
X200 tablet win7 32 bit op. Rendszernél a pixelsorok megcsúsznak, de csak az alkalmazásoknál. Pl. A totalcommander sarkai árnyékképesek, majd a keret felső része csíkos lesz, az is előfordul, hogy a szöveg szétesik, elmosódott lesz. Ha a színt 32 bitről 16 bitre állítom, akkor a jelenség megszűnik. Mi lehet ez, szoftver, vagy hardverhiba? A képernyőfrissítés nem hoz eredményt.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Gondwana
addikt
Egyre inkább érik bennem az X201 LCD-csere! A legújabb fejlemény, hogy állítólag a Wacom digitalizálók 14 pines csatlakozója egy UART (gyakorlatilag RS232) és egy USB, már csak meg kell találni, hogy melyik pin melyik, hogy a webkamera helyére bedrótozzam.
(Eddig csak annyi a bajom, hogy $400+posta Malajziából a kijelző. A szerbiai Lenovo-disztribtől már kértem árat - de még nem válaszoltak, attól félek, hogy a Budafoki úton is valami hasonló árat adnának)
Szerk.: a lényeg maradt csak ki, szóval komplet tablet kijelzőt akarok faragni az X201-be, elsődlegesen az AFFS+ miatt, de a ceruzás használat is fontos lenne, mert nagyon rászoktam. -
-
WillyX
tag
Van egy kis gondom a T410-emmel. Ahogy beleolvastam a fórumba úgy láttam, hogy más is járt már így.
A HD Sentinel egyfolytában gyanús adatszektorokat lát, a kondíció csökken (70%-ig lement 2-3 hónap alatt, de az alá nem ment 1 év alatt sem). Nem is foglalkoztam vele, mert itt a fórumon többen is ezt javasolták. De kb. 1 év után tönkrement a HDD. Kattogott, BIOS nem ismerte fel, meg égett szag jött a gépből. Semmi gond, garanciás a gép, cserélték is a vinyót. Most raktam fel rá a rendszert, és indítottam egy HD Sentinelt, erre mit látok:
"A merevlemez 10 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült."
Szóval kezdődik minden elölről. Létezik, hogy ismét egy selejtes HDD-t kaptam, vagy csak véletlen egybeesés volt, hogy elromlott a másik vinyó és tényleg nem kell vele foglalkozni?
-
-
Gondwana
addikt
Dzsásztfórdörikórd - hátha más is keresi, nekem új volt:
Linux bootnál mindig bekapcsolja a Bluetoothot és úgyfelejti.
System/Preferences/Startup applications alatt adtam neki egy új tételt
rfkill block bluetooth
Ezzel a BT ikon marad, Fn+F5 vagy a többi módon be is kapcsolható, viszont nem fogyaszt.
(man rfkill persze nincs, de nem csak a bluetoothot lehet vele kapcsolgatni, hanem gps, wwan, wifi, uwb...) -
N.GÁBOR
aktív tag
Nagyon köszi ezt az oldalt. Épp most fogok egy időre Ausztriába lenni\élni, így lehet, hogy "benevezek" egy sl510-re. (Bár elég nagy, fene tudja...)
Te bevállalod az x121e-t? Szerintem is lekerekítettebb a háza mint a korábbi verziónak. De persze iszonyat jó áron van.
A nemzetközi garancia szerintem él, bár ez csak feltételezés.
-
N.GÁBOR
aktív tag
sagit által belinkelt oldalt nézegettem, mikor a következőkre letten figyelmes.
1. Piszkosul jó áron belehet szerezni egy sl510-est (tudom, nem igazi ThinkPad, meg nagy is, de az, hogy 82ezerben megáll, nagyon csábító)
2. Az sl510-nek nem "fényes" a kijelzője? Itt meg azt írják, hogy antiglare. Elírás lehet, van van "matt" változat is?
-
Ringman
félisten
ha nagyon kell, 7végén ha időm engedi lemérek konyhamérlegen egy T61 14,1 wide komplett laptop-felsőrészt.
egyébként meg:
az fedlap elfogatásához szükséges nyomaték lehet, hogy ugyanakkora mindkét esetben, (16:10<-> 4:3): Mˇ(4:3)=Fˇ(4:3) x L(ˇ4:3) ~= Mˇ(16:10)=Fˇ(16:10) x L(ˇ16:10)
+ szerintem a kijelző saját súlya, ill. az önsúlyból származó nyomaték elhanyagolható a lehajtáshoz szükséges erőkifejtéshez->nyomatékhoz képest (min 1 nagyságrenddel kisebb)
Ezt támasztja alá az is, hogy csak a saját súlyával terhelve nem fordul el a kijelző.ha a T60-nál megszokott erőhatást fejted ki pl T400-nál, akkor a T400-ra kisebb erőhatás terheli a kijelzőt.
-
sagit
veterán
-
azbest
félisten
vajon miben különbözik a két laptop? szerintem kb annyiba hogy i3-al is szerelik az x121e-t
olvastad az oldalt, amit linkeltél? Alul ott írja hogy milyen gép:
"ThinkPad X121e NWS5QGE mit AMD® Fusion E-350 Dual-Core, 4 GB RAM und DOS. "szerk:
közben láttam neten hogy tényleg irnak i3 változatot is [link]
Nem szeretem az ilyet, hogy ugyanaz alatt a típuszám alatt teljesen eltérő gépek is futnak -
sagit
veterán
válasz
cadeyrn #20563 üzenetére
olvastam is, de beszerezhetetlen már, pedig nekem ő is megfelelne...
vajon miben különbözik a két laptop? szerintem kb annyiba hogy i3-al is szerelik az x121e-t
de újan ~100k-ért mindenesetre nem rossz szvsz, és mire meg si tudom venni ( bő 1 hónap) talán kicsit mérséklődik... de ha nem max várok még 1 hónapot.. nem sűrgős -
cadeyrn
aktív tag
A testvéréről volt cikk logout-on:
Lenovo X120e teszt -
sagit
veterán
üdv
még mindig thinkpadet vadászok... volt esélyes a t60/t61 széria illetve a t400
keretnek 100k lenne... de találtam egy ilyet: x121emég thinkwikin sincs fent, ezért nem hiszem hogy valakinek lenne véleménye de hátha.
A konfig teljesen megfelelne nekem és igen tudom hogy ez nem "igazi" thinkpad de strapabíróbb mint 1 netbook az tutia rendelés nem para, osztrákba van rokon...
szóval véleményeket várok akár specifikációk alapján!
-
Wolfskin
őstag
válasz
N.GÁBOR #20542 üzenetére
de a forgatónyomaték* nem csak az erőkartól (a forgástengelytől mért távolság) függ, hanem az erő vektortól is, azaz a képernyő súlyától. a kettő szorzata az erőhatás. a 16:9 önmagában nehezebb, akkor lehet rövidebb erőkarral mégis nagyobb nyomatékot fejt ki a forgástengelyre (zsanérra)
*egy adott erőhatás adott középpontra való forgatóképességét megadó fizikai mennyiség. Jele M. A forgatónyomaték az F erő és az O középponttól az erő támadáspontjába (a képernyő súlypontja) mutató r vektor, az erőkar vektoriális szorzata. [link]
-
buvartacsko
addikt
válasz
Napfénysüti #20551 üzenetére
Személyes nem nagyon van rajta.
Mindent lepucoltam.
-
ro_bert17
őstag
Van itt olyan valaki, aki már vásárolt ilyen kuponos akcióban?
-
lapa
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #20552 üzenetére
a kérdés erre vonatkozott, azaz hogy miért nehezebb a 16:10 kijelző. amit írsz meg szerintem leginkább a t61-re vonatkozhat, az utóbbiak amennyire tudom ki vannak könnyítve.
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #20552 üzenetére
Soha nem lehet egy problémát egyetlen szemszögből vizsgálni, csak próbáltam a legszemléletesebb megközelítést alkalmazni. Elképzelhető, hogy ez nem sikerült, emiatt pedig elnézést.
Bár abban is lehet valami, ami mitulabattyi mondott, ugyanis:
A T23-masom kb 2,45 kg. Ehhez képest ha jól tudom, akkor a T61 és a T400 is könnyebb. Viszont csak úgy lehetne nehezebb a fedlapja, ha az alsó része sokkal-sokkal nehezebb lenne. Lehet, hogy így van, nem tudom.De a lényeg, bármi is az oka a T60\61\400-as szériákat érintő zsanérproblémának, nem kellene, hogy így legyen. Persze ennek ellenére maradok Thinkpades, de jó lenne, ha egy vagyont kiadunk, akkor ilyen nem fordulna elő.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
mitulabattyi #20555 üzenetére
Ne legyek ideges... -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
mitulabattyi #20554 üzenetére
A hozzászólás második része "[O]- - [B]"-nek szólt, csak valamiért kitörlődött a C :B
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
BobChemistry #20549 üzenetére
Én is mindig kikapcsolom, eddig még semmire nem kellett.
Szerintem a windows lesz a ludas, amikor T43-am volt, 2giga rammal, majd 2évig használtam így (win7), a lényeg, hogy egy idő után kevés lett neki a 2giga, akkor is, ha újratelepítettem!
Gondolom a biztonsági foltozásokkal beépítettek valami ram-igényesebb dolgot...
A T400-ba már az elején belevágtam 8gb memóriát, remélem egy ideig nem lesz ilyen gondom![O]--[B]: A T400 kijelzője épp olyan magas, mint a 12"-os x41-é, csak valamivel szélesebb.
Nem hiszem, hogy súlyra nehezebb lenne, mint pl a T43 kijelzője, már csak azért sem, mert amígy a T43-nak egybefüggő fémötvözet volt a kijező-borítása, a T400-é ki van könnyítve, és ezt borítja egy vékony műanyag! -
sniphoe
aktív tag
válasz
Napfénysüti #20551 üzenetére
Jól is teszed! Ha a szervizes ráér, valszeg bele is néz..
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
N.GÁBOR #20542 üzenetére
Ha pedig egy 2 méteres seprű nyelet a végén fogsz meg, és úgy próbálod meg kitartani, tuti, hogy nem fog menni addig, mintha ugyanezt a nyelet a "kétharmadánál" vagy a felénél fognád. Vagyis szerintem nagyobb "teher rakódik" az azonos átmérővel rendelkező 4:3mas gépek zsanérjaira, amit lapa fogalmazott meg nagyon szakmailag.
Igen, ez mind szép és jó, csak kiemeltem a mondatodban, hogy mi a téves. NEM ugyanakkora tömegű kijelzőt és fedlapot kell tartani.
Lehet, hogy a szélesvásznú modellek oldalsó kávája rövidebb 3-4 cm-el, így a felfüggesztéstől a támadáspontig kisebb a távolság. Ellenben egy szélesvásznú kijelző másfélszer nehezebb egy 4:3-as képarányú társánál, mondjuk egy T61 esetében.
Ha az erőkaros példát felrajzolnám - pusztán ebből kiindulni egyébként butaság - akkor így tenném:
Nem wide: m x d
Wide: 1.5m x (d-4)
Ebből számomra nyilvánvalóan látszik, hogy az alsó szorzat jóval nagyobb, így a hajlítási munka is nagyobb, annak ellenére, hogy az erőkar rövidebb.Mindettől függetlenül hiba lenne csak ebből kiindulni, ez egy eléggé gyenge példa volt szerintem.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
buvartacsko #20550 üzenetére
Vinyóval adtad le? Én ha beviszem első dolgom lesz a HDD-t kiszedni...
-
netseft
aktív tag
válasz
buvartacsko #20521 üzenetére
Röviden: a főszervizes vagy ki a fene bunkó, gusztustalan és hozzá nem értő személy.
Bővebben: amikor ott voltam mindig bunkó módon viselkedett, mintha még ő lenne felháborodva, hogy velem foglalkozni kell (bár ez a hozzáállás ma már nem ritka sajnos). Miközben adminisztrált a gépénél, turkált a szájában...egyáltalán nem érdekel ha előtte ebédelt, ezt nem ügyfél előtt kell intézni, ráadásul utána azzal a mancsával fogja meg az én gépemet. Emellett nem is tudom hányszor elmondta, hogy ez már nem IBM, hanem Lenovo. Persze, igaza van, olcsó húsnak híg a leve, csak 200-300 ezer Ft egy ilyen gép, minek vesz az ember ilyen olcsó szemetet. Így kell hozzáállni egy szervizesnek... Amikor pedig szóba került a palmrest, el kellett magyarázni mi az, mert egyikük se tudta aki ott volt (lehetett volna csuklótámaszt is mondani persze, de azért egy szervizes nehogy már ne tudja mi az, ha az angol kifejezést mondom esetleg). Szóval én abba a szervizbe ha tehetem az életben nem megyek többet (Miskolc).
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
BobChemistry #20544 üzenetére
Ha ezeket egy Vistán egyszerre futtatod, nem lesz elég a 2GB.
-
BobChemistry
őstag
-
lapa
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #20541 üzenetére
ezt már írtad. az a kérdésünk, hogy miért?
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #20541 üzenetére
Mire érted azt, hogy nem igaz? Lehet, hogy rosszul fogalmaztam.
Tudom, nem vagyok egy nagy szaki, de azonos átmérő esetén a 4:3-mas képaránnyal rendelkező laptopok kijelzőt borító fedlapnak a "vége" távolabb esik a zsanértól, mint a 16:9, vagy 16:10-es megoldásnál. Ha pedig egy 2 méteres seprű nyelet a végén fogsz meg, és úgy próbálod meg kitartani, tuti, hogy nem fog menni addig, mintha ugyanezt a nyelet a "kétharmadánál" vagy a felénél fognád. Vagyis szerintem nagyobb "teher rakódik" az azonos átmérővel rendelkező 4:3mas gépek zsanérjaira, amit lapa fogalmazott meg nagyon szakmailag.
UI: Bocs az okoskodás miatt.
-
ro_bert17
őstag
válasz
BobChemistry #20533 üzenetére
RAM bővítés esetleg? Később is jól jöhet, mostanság meg gombokért lehet adni/venni.
-
brd
nagyúr
válasz
Nem hiszem, hogy a szokásos Windows problémáknál nagyobb gondjaid lennének, mert én még soha, egyetlen laptopon sem voltam képes a gyári telepítést használni, ugyanis elég hamar feltűnt, hogy indulás után a memória felét azok a programok használják el, amelyekre semmi szükség (vagy idegesítően alkalmatlanok a feladatukra), és a windowsra összehányt programok jó része ugye nem képes/akarja magát teljesen eltávolítani. Akkor már inkább kézzel telepítem, ami nekem (vagy a megrendelőnek) kell.
-
lapa
veterán
válasz
"Vagy mik azok a programok, amiket ki lehet irtani?"
a windows.
bocs nem flém, csak annyi sebből vérzik a win + lenovo szoftvercsomag, hogy ha nem használtam volna wint soha, el se hinném.
-
BobChemistry
őstag
Üdv!
Mennyire ellenjavallt dolog a gyárilag kapott Vista helyett egy nyers Vista-t feltenni egy T400-ra, majd összevadászni hozzá a feltétlenül szükséges programokat?
Az utóbbi időben egyre gyakrabban kapom azt a rendszerüzenetet, hogy kevés a memória (2 GB) és amikor megnézem a feladatkezelőt, Firefox kilövése után is 1,3-1,4 GB a foglalt memória mennyisége.
Vagy mik azok a programok, amiket ki lehet irtani?
köszi
-
ro_bert17
őstag
válasz
[O]-[C]-[B] #20528 üzenetére
Az én logikám szerint egy 16:10-es (16:9) monitor kisebb igénybevételnek van kitéve zsanér szempontjából mint egy 4:3-as nem?
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #20528 üzenetére
Jó, de ha nőtt a terhelés miért nem méreteztek hozzá megfelelő zsanérokat? Főleg 2 szérián keresztül, feltéve ha a T410/T420 nem érintett. Vagy a lenovo-nál nem mérnökök ülnek a tervező asztalnál?
-
lapa
veterán
válasz
soldi3r #20518 üzenetére
a kérdés feltevésének módja alapján én azt mondanám: ha nem romlott el ne javítsd meg.
hogyha úgy írtad volna, hogy "úristen 130 fokos a cpu az xyz szerint", akkor az más téma lenne.
a rácsot viszont érdemes lehet pár havonta kiproszívózni, hogy a nagyja dzsuva kijöjjön. esetleg előtte kompresszorral leveretni a felületről és utána porszívó.
@[O]-[C ]-[B ]: miért lett nehezebb a kijelző? maga a panel lett nehezebb? alapból a 4:3-nak nagyobb az erőkarja.
@audi100td: de, csak minden nagyágyú az aktuális x szérián dolgozik. hozzáteszem hála istennek.
-
[O]-[C]-[B]
tag
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
azbest #20525 üzenetére
Én is megszoktam már. Csak tényleg nem számít rá az ember hogy egy újonnan 330k-s gépnél fél év után így meglazul. De lehet megeresztek egy telefont az Albacompnak hogy cserélnék-e. Persze csak akkor ha nem kell ott hagynom a gépet amíg megjön az alkatrész ha elvállalják.
-
azbest
félisten
válasz
N.GÁBOR #20524 üzenetére
Talán más az anyaga, vagy a formája... a beszállítója. Mondjuk most hogy itt írtátok asszem nálam is megvan ez a holtjáték, de annyira nem zavarós szerencsére, mert ezen túl nagyon stabilan megtartja a kijelzőt.
szerk: persze teljesen jogos a panasz, igazán korrigálhatnának rajta ha évek óta ismert probléma.
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
franc0 #20515 üzenetére
Nem értem, hogy miért lazulnak ki. Ha korábban megtudták csinálni normálisan akkor most miért nem?
A T23-mas masinám már 10-11 éves és a zsanérok most is tökéletesek. Pedig nem kevésszer volt használva ennyi idő alatt.
Emiatt a probléma miatt már elég sok vásárlást elodáztam, de nem tudtam, hogy a T400 is érintett. Szuper. Remélem a T410-es széria már nem ilyen.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #20519 üzenetére
Nekem is Budapesten volt... Delta egész pontosan.
Egyébként marha egyszerű, a raktározás pénzbe kerül, ezért inkább nem raktároz senki. -
buvartacsko
addikt
válasz
Aha, és ez indokolja hogy 1-2 hónapig nem érkezik meg egy 2 grammos alkatrész. Ok.
-
ro_bert17
őstag
válasz
Az én alkatrészre várós esetem a "központi" bp-i szervizben volt.
Érzésem szerint nem országos jelenség lehet ez, hanem régiós, egész pontosan inkább európai. -
[O]-[C]-[B]
tag
Egyébként ezek a szervizes gondok érthetőek.
A szervizszolgálatot alvállalkozók - értsd: kisebb - cégek végzik, akik a javítás költségét továbbszámlázzák a Lenovonak garanciális javítás címen.
Érthető, hogy egy kisebb szerviz - akár miskolci - nem tud raktáron tartani minden eszközből mivel a havi forgalma pár millió forint körül lehet, és kb. 200 ezer főt lát el. Ellenben egy központi v más budapesti szervizzel, ahova 2 millió ember viszi / viheti be a gépet. Nyilván ezeket a dolgokat a kereslet - kínálat határozza meg, ezért ha valaki gyors javítást kér, javaslom egy budapesti szervizpont felkeresését. -
ro_bert17
őstag
válasz
Napfénysüti #20504 üzenetére
Ezt Neked kell eldönteni. Hívd fel őket, és megfelelő kommunikációval szerintem közös nevezőre lehet jutni.
Én pl. akkor vittem el a gépet, amikor pár napra jobban tudtam nélkülözni, mert szabadságon volt a főnököm. Az ígért 5 munkanap elteltével érdeklődtem, de alkatrészre várt volt a státusz. Így elmentem érte, majd amikor megjött a ventillátor felhívtak, és ott helyben megvártam.
Ha nagy a távolság az mondjuk tényleg macera. -
franc0
őstag
Hamár zsanér: a T60-am pont a napokban lazult meg egy picit, mondjuk még így 5 évesen is jobb, mint más gépek a dobozból kivéve.
Haver T61-e viszont iszonyat durván meglazult, legyezni lehetet vele. Gondoltam azért lehet, mert nagyvállalati gép, ráadásul nem is első tulaj... de ezek szerint szériahiba. Jól jött az infó, mert öcsém elkezdte nézegetni őket...
+1: minap gondoltam újrapasztázom a T60-at.Előző tulaj állítása szerint kb 1 éve csinálta meg. Ez igaz is lehetett az állagot nézve, node én még ilyen idióta pasztázást életemben nem láttam... Kb tizedannyit kentem fel, az eredmény mínusz 4 fok.
-
Gondwana
addikt
... és a W500-ak is lötyögős zsanérosok.
Hátha más is belefut: volt nálam pár napig egy X61 (T8100, 2GB, 160GB, 8c, szóval amúgy jóféle a kategóriájában), gyári recoveryvel játszotta a reumás csigát: Start menü a gomb lenyomása után 10-30 másodpercre jött föl, meg hasonló látványos dolgok. Mindegy, szóval a lényeg, amivel más is szívhat, csak, hogy itt megtalálja:
msmpeng.exe - a microsoft víruskergetője ragad be, mert az Access Connections html fájlba loggol, és ezt ellenőrzi újra és újra, 100% CPU usage-t generálva. Megfejtés: vagy a My Documents/Access Connections ellenőrzését kikapcsolni, vagy AC-ban Tools, Diagnosics, utolsó fülön logging kikapcsolása. -
mitulabattyi
aktív tag
Nekem 2009-es a gép, ez az egy gépem van, hurcolászom ideoda, de eddig nincs vele probléma szerencsére.
-
[O]-[C]-[B]
tag
@Napfénysüti: Igen
@Búvártacskó: HAHAHA -
buvartacsko
addikt
válasz
Napfénysüti #20510 üzenetére
Nekem cserélték, meg eddig mindenkinek.
Én is cseréltettem aztán meg volt még egy ideig, de csak asztalon használtam, utána eladtam. Szerencsére el is lopták attól akinek eladtam, szóval ő már nem tapasztalta meg ezt a hibát, pedig biztosan keresett is volna, mert elsőnek azt hitte hogy elrontottam a processzort. ( speedstep )
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #20509 üzenetére
Ezt garanciában cserélik egyáltalán?
-
[O]-[C]-[B]
tag
Ami érintett a lötyögôs zsanér storyban:
T61, T400, T500 összes modell.
A hétvégén adtam el egy 61et, kicsit necces volt, mert a vevô még nem látott ilyet, és el kellett magyarázzam, hogy ez ilyen...
Mivel a gép maga hibátlan volt ezért meg tudtunk egyezni. Egyébként a szerviz hivatalos válasza a lötyögésre: típushiba. Értem, node 3 modellnél, 4 éven keresztül... (az elsô T61ek 2007-ben jelentek meg...) -
Alg
veterán
T500, ez is lötyögős kijelzős... novemberig garis, majd valamikor ha tudom nélkülözni beadom hogy ugyan hegesszék már meg...
Jövő év elején meg valószínűleg cserélem asztali+subnotira...
-
audi100td
nagyúr
válasz
Alex 336 #20506 üzenetére
valószínűleg nem gyári IBM/lenovo FRU-s wifi kártya van benne amit moddolt BIOS-szal orvosoltak. ha nem bele való kártyát raksz bele, akkor ez az üzenet fogad, azt tudod csinálni, hogy kiveszed a kártyát és visszafrissítesz a nem hivatalos módosított BIOS-ra, majd visszarakod a wifi-t
de hogy azt honnan lehet most letölteni, nem tudom, ebből talán kiderül valami: [link]
amúgy csakis saját felelősségre...
-
Alex 336
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék Tőletek. Van egy T60 as gépem, és a PC doktorral fríssítettem a biost,A gondom az, hogy nem indul el a gép, 1802 es hibakódot ír. Mit jelent ez?
Köszi a segítséget. -
Alex 336
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék Tőletek. Van egy T60 as gépem, és a PC doktorral fríssítettem a biost,A gondom az, hogy nem indul el a gép, 1802 es hibakódot ír. Mit jelent ez?
Köszi a segítséget. -
ro_bert17
őstag
válasz
Napfénysüti #20502 üzenetére
Miért nem viszed el szervizbe? De tényleg? Már nem garanciális?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Napfénysüti #20497 üzenetére
szerintem mondjuk eléggé gáz, főleg ha azt nézem, hogy a 7 éves t42-őm zsanérjain semmi kopás nincs
mitulabattyi: igen, szerkezetileg kb ugyanaz mint a t61
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Fujifilm X
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged