- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
[O]-[C]-[B] #20375 üzenetére
x120e -ből csak amd fusionos változat van szerintem [link]. Te az x100e-re gondolsz.
-
Thusor
őstag
Lenovo thinkpad t520-hoz hány évre lehet kiterjeszteni a garanciát? Illetőleg ezt 3 éven belül az alap garancia idején belül kell megtenni?
-
Wolfskin
őstag
válasz
ro_bert17 #20396 üzenetére
nálam az adapter az asztali gép második monitorának a második bemenetére van kötve. ha ráteszem a laptopot, és összekapcsolom vele, akkor mindig úgy adja elő, hogy a második monitort a laptoptól jobbra látja. tehát ha leválasztom, majd újra csatlakoztatom, mindig a jobb oldalon jelenik meg. az asztal/tulajdonságok/beállításban egérrel meg kell fogni és megcserélni. minden alkalommal (csatlakoztatással) újra. mert elfelejti
-
audi100td
nagyúr
Ha esetleg keres valaki 3G modemet / GPS-t...
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
DopeBob #20391 üzenetére
ThinkPad Edge E420/520 Tech Specs => Optical Drive: Integrated tray-load DVD drive
Ha ki is lehet cserélni, nagy szívás, és komoly eséllyel garvesztéssel jár.
Hasonló cipőben van egy ismerős egy Dell Studio 1558-al, ugyanilyen benyelős DVD van benne, és a helyére próbál imádkozni egy tőlem kapott univerzális, előlap nélküli keretet, garvesztés nélkül szervízben, eddig nem sok sikerrel. Ha jut valamire, elmesélem. -
DopeBob
addikt
Sziasztok,
nemsokára szeretnék egy új laptopot venni (jelenleg egy X32-t nyúzok, nem mai darab de tökéletes)
Most annyit nem szánok rá mint anno, viszont valószínűleg maradna a ThinkPad, viszont az olcsóbb fajtából, konkrétan az E420 van kinézve.
A kérdésem az lenne, hogy meg lehet itt is oldani, hogy a DVD helyére második HDD kerüljön? Neten nem igazán találok semmit, illetve nem tudom, hogy az ilyen "univerzális" átalakítók is jók e hozzá
-
ro_bert17
őstag
válasz
[O]-[C]-[B] #20386 üzenetére
Akkor ez öngól lesz, mert most olvasom, hogy a vista óta nem supportálják. W7-en meg egyszerűen nem találom, hogy ne automatikusan a gép jobb oldalára képzelje el a plusz monitort.
Mentés ügyben azért várok még ötleteket, hátha valaki tud megoldást.
Így visszaolvasva az előző hozzászólásomat, kicsit összekócolódtak a betűk. Csoda hogy meg lehetett érteni.
Köszi! -
vikcsi
senior tag
hali mindenkinek
Nem adok veszek a topik, de valakinek van esetleg T60-ba egy akksija eladó? Ha szünetmentesnek elég 5 percre, akkor az már elég, de töbet is bírhat. Lehetőleg ami nem lóg ki...
Másik dolog, hogy is lehet azt eszközölni, hogy magától letöltsön minden drivert? Lenovo honlapján mintha lett volna valami hasonló... vagy tévedek?
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Mi annak a think szoftvernek a neve (ha van egyálatlán ilyen), ami az több képernyőt kezeli vindóz alatt? Régebben dolgoztam egy R400-al XP-n, és kellemes meglepetés volt, hogy a kiterjesztett asztalnál be lehetett állítani a húzás irányát, mert hogy ezt most windows7 alatt nem lelem.
Esetleg még erre is jó lenne valami ötlet, mert a napokban még nálam van a notim, és addig jó lenne lementeni célszerűen.
Köszönettel -
Minstrel
senior tag
Sziasztok,
T60-hoz milyen kijelzőt vagy fénycsövet kellene venni? 14.1"-os 1024x768-as. Ebay-en nézegettem. de van többféle kijelző is és fénycső is, fénycsőnél elég annyi, hogy 14.1"-os LCD-hez jó legyen vagy van valami tulajdonság még amire figyelni kell?
Kijelzőből is van több. Szervizekben pl. 25.000-ért cserélnék, viszont ebayen láttam 13.000-ért is kijelzőt és ha 25-ért ilyet tesznek bele vagy valami olcsóbbat akkor én is kicserélném. Vagy jobban megéri egy használt eredeti kijelző kb. 20.000 körül?
-
salieri.
őstag
szeretnem a T60 ban a procit kicserélni T 2400 at T7200 ra
kell hozza biost is frissitenem?
valamint a hutot nem kell ujrapasztazni igaz?
ugyanis most vettem bele kb egy masfel honapja komplett hutest. amint ugye gyarilag rajta van a hutopaszta -
_Lezly_
csendes tag
válasz
azbest #20370 üzenetére
Igen akadozik és a hang is el van csúszva még 720p-nél is!!
VLC-vel próbálva.
11.8-as catalyst csomaggal.Még amit nagyon furcsálok, hogy pl. a map.google.com rettentően lassan töltődik be.
A régi Atom N270-esemen Ubuntu alatt gond nélkül ment ez a map.google dolog.Meg az egész gép lassú.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire nem megy....
-
Wolfskin
őstag
válasz
Gondwana #20377 üzenetére
Isten bizony, a biosba nem nyúltam! egyébként nálam nincs is ott microphone...
------
amikor állandóan ment és gerjedt a hangszóróval, akkor a hangeszközök/rögzítőeszközökben betettem a pipát az "eszköz figyelése" négyzetbe és onnantól nem ment állandóan. igaz, soha többé.utána az [eszközkezelő/hang-, video-, és játékvezérlők/multimédiás audiovezérlők - 2653] --> illesztőprogram eltávolítása következett (javaslatra, hogy rakd újra a driverét), majd illesztőprogram telepítése /frissítése
jelenlegi státusz:
az eszközkezelőben az illesztőprogram frissítésére azt írja, hogy
"már telepítette a legjobb illesztőprogramot az eszközhöz.
... az illesztőprogram naprakész
SoundMax DigitalAudio"viszont lent, a hangeszközökre kattintva (kis hangszóró ikon)
ha fölé viszem az egeret: "nincs hangkimeneti eszköz telepítve"
ha megnyitom pl. a rögzítőeszközöket, akkor is tök üres panel (Hang) nyílik meg. bármelyik fülre kattintok, az van beleírva:
"nincs telepíttet hangeszköz"itt még van egy lehetőség, jobb klik az ikonra, és "hanngal kapcsolatos problémák megoldása", aminek a végén "a Windows nem tud megoldást a problémára"
-
mobileman
senior tag
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
_Lezly_ #20368 üzenetére
Teljes type-ot és serialt ha adsz (privátban) akkor többet tudunk mondani. Mert megnézem milyen cuccok vannak a gépben.
X120-ból van olyan ami single core CPU-val és asszem valami régi GMA-val szerelt konstrukció.
Azzal nem is fog menni az 1080p, mert ahhoz van bika proci kell (Core2Duo) vagy új generációs VGA (DX10+). -
azbest
félisten
válasz
azbest #20370 üzenetére
találtam egy nagyon jó leírást a t61 venti cseréhez, képekkel illusztrálva, idézem:
1) You'll need some lubricant, the thicker the better. You'll also need thermal paste, and alcohol wipe to wipe the old thermal paste away.
2) Basically follow the instruction from the offical T61 "Hardware Maintenance Manual" (page 92 and the the associated pages) to take out the CPU fan. Make sure that you have taken out all the necessary screws, you may need to pull with some force to take out the CPU fan unless the thermal paste is soft. Clean out the thermal paste.
3) On the CPU Fan, notice there are some sponge taped to it, carefully peel off that; but you need to remember where it belongs so that you can re-tape it when you are done. Also, release the wires carefully. (pic)
4) Notice there are some metallic-foil on the CPU. Peel the foil off from the silver-colored part of the CPU fan assembly. Leave the foild attached to the copper part. (pic)
5) Then, you can separate the copper-colored part and the silver-colored part. (pic)
6) Then, lift up the black fan from the silver-colored part. (pic)
7) Use a clean wipe to clean off the stalk of the black fan. (pic)
8) Then, you need to clean out the hole from the silver part, where the stalk goes to. I twisted a small piece of wipe(pic). Then I twisted it around to clean it thoroughly (pic).
9) Then I applied one drop of lubricant on the tip of the pole. You don't want too much, so you can soak up the excess with a paper towel. I don't know what lubricant is good, some youtube video used some thick motor lubricant.
Then, retrace your steps to assemble the CPU fan. (pic) -
Harigata
tag
Üdvözlet mindenkinek!
Érdemes lehet venni használt Thinkpad x61/T61 gépet garancia nélkül?
Mennyibe kerül meghibásodás esetén az alkatrészek cseréje?Előre is köszi.
-
Shia-ko
aktív tag
válasz
buvartacsko #20113 üzenetére
Most kicsit teszteltem:
- lehalkított ventilátorral sikerült felvinni 80 fokra a procit
- sivítós verzióban stabilan 52 fokon maradt
A sivítás hallható zenehallgatás mellett is, ha az ember odafigyel. -
azbest
félisten
válasz
_Lezly_ #20368 üzenetére
Úgy érted akadozik?
nincs tapasztalatom a konkrét típussal, de ezeket tartom valószínűnek:
- a video driver régebbi (talán cd mellékletes vagy előre telepített), az aktuális catalyst csomag 11.8, szerintem sok javulást tud hozni.
- a flash 10.3 verzió környékén tart, esetleg ha régebbi van fenn, az lehet még nem ismeri.Én még hd3200-as integrált videóval próbátlam, azzal egész jól ment minden. A te gépedben sokkal jobb már ez, csak az újdonsága miatt még lehet nem minden zökkenőmentes. Bár a flash a procit is terheli, nem tudom, hogy elég -e hozzá az egymagos, de szerintem mennie kéne.
--
A t61-es utángyártott ventikkel van valakinek tapasztalata? Ahogy nézem 18 lapátúak az ebay-esek, de a notiban 24 lapátos van (ha jól számoltam). Fru-t a lenovonál néztem (7661CH8 -> 42W2460), mert komolyabb bontás nélkül nem látok ilyet a hűtőn. Billentyűzetig bontotam, kifújtam a port, így sokat enyhült a zörgése és jobban is hűt, de lehet nem árt előrelátóan megrendelnem egy tartalékot. Könnyű a ventit cserélni? Képeken úgy láttam, hogy csak pár karom tartja a helyén.
szerk: azt hiszem ez eredeti, nem is sokkal drágább [link]
-
sutykuru
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #20353 üzenetére
Szerintem nem kéne ezt ennyire komolyan venned. Hozzászólásod második részére meg inkább nem mondok semmit.
-
_Lezly_
csendes tag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem.
Most vettem egy x120e-t. Az itthoni E-240-es.
Win7 van pillanatnyilag rajta és az a problémám, hogy az olvasotakkal ellentétben nálam egyáltalán nem megy a youtube-os 1080p és a mkv-s 1080p sem.
720p-ben megy.
Pedig ahogy olvastam van itt akinek simán megy.Mi lehet a probléma?
Driver, rossz a gép?Válaszotokat előre is köszönöm!
Illetve vissza lehet vinni gépet ilyen indokkal, hogy nem viszi a 1080p-t?
-
Wolfskin
őstag
az eszközkezelőben ott látszik és rendben is van az illesztőprogramja ha ellenőriztetem vele. (ott töröltem le a hang és multimédiavezérlők meghajtóprogramját...
) csak a hangvezérlők üresek, se hangerőszabályzó, se felvételi eszközök, semmi. azt írja ki, hogy nincs hangkártya telepítve. meg a skype is ezt írja ki.
-
soldi3r
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #20364 üzenetére
nem mondtam, hogy jobban tudom, igazabol nem is erdekel, hangsulyozom megegyszer, hatha erthetobb: nekem ezt mondtak es igy is jottek meg a cuccaim
audi100td: sorry
-
audi100td
nagyúr
legalább tennétek offba basszus
-
[O]-[C]-[B]
tag
Vagy igen vagy nem.
Ha a webshop a postát elszámolja (költségeli) akkor tuti ÁFA-val terhelt árat fizetsz.
Ha a webshopnak PayPal-al fizetsz, akkor 100% hogy nincs ÁFA a terméken. Ekkor egyébként sem ÁFÁ-s számlát kapsz hanem egy kinyomtatott PayPal bizonylatot.
Egyéb esetekben vagy - vagy ... webshopa válogatja. -
soldi3r
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #20358 üzenetére
az, hogy Te mit tartasz kizartnak, az reszemrol egy dolog
nekem igy erkezett meg a 2 specko lengescsillapito eu-n kivulrol, elotte megkerdeztem, hogy ne legyen fennakadas, mert surgos volt es mashol nem kaphato -
Alg
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #20360 üzenetére
Itthon visszaigényelheted a kint megfizetett ÁFA-t, valamint a webshopok többnyire nem teszik rá a kinti forgalmi adót.
Szerk: a hsz első szavában "itthon" nem vagyok biztos...
-
[O]-[C]-[B]
tag
EU-n belül nincs VÁM és nincs ÁFA.
EU-n kívüliek a limitek, amikről vitatkoztunk...
Kicsit igazságtalannak tűnik a szabály, hogy 2x fizetsz ÁFA-t és szállításra is kérik a jattot, de az Orczy téren szerencse kérdése, hogy kit fogsz ki.
Egyébként meg a vámos válasza: menjél ki Kínába és igényeld vissza a kínai ÁFÁ-t.
Végülis.... védhető álláspont. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
soldi3r #20356 üzenetére
ÁFA és vámkötelezettségi limitek (10. oldaltól) €22-tól ÁFÁ-t fizetsz, €150-tól ÁFÁ-t és vámot is.
Nomenklatúra (tárgykódok)
2007-es ÁFAtörvény
Javaslom olvasásra az szakértő hozzászólásaid előtt...
Kizártnak tartom, hogy a VPOP ezt válaszolta volna neked, hiszen ezek a törvények 2-4 éve hatályban vannak.
Leülhetsz, egyes. -
soldi3r
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #20354 üzenetére
ez nem onkentes neten guglizott velemeny, ezt a VPOP valaszolta nekem egy hasonlo kerdesre
-
mobileman
senior tag
válasz
mitulabattyi #20351 üzenetére
Csak egy kis toldás van a 15' gépekben, hogy az optika is működjön..
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
soldi3r #20334 üzenetére
Ez egyrészt nem így van, másrészt pedig hiányos.
Ugyanis tartalomfüggő, hogy mi vámköteles és milyen határértéktől, Van ami $1 értéktől vám és áfaköteles, nincs alapilletmény limit.
Jelen esetben (IT eszközök) 3%, ill. 0% az vám. Van mire kell, van amire nem kell fizetni.
Azonban nem a vám a sok hanem a 25% ÁFA, amit vámmal terhelt összegre fizetsz.
Egy példával illusztrálva:
Adott egy $500 értékű adattároló eszköz, aminek a szállítási díja ~$50.
Amint belép az országba:
- fizetsz: $550 x 0.03 = $16.5 vámot
- majd fizetsz $566.5 x 0.25 = $141.6 ÁFÁ-t
Így lesz az $550-ből $691.6 értékű legálisan behozott SSD-d pld.
Ez azt jelenti, hogy egy ~105e ft értékű termékre, állam bácsi élből rátesz 30e ft-ot. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
mobileman #20330 üzenetére
Itt megint az jön be, hogy hogyan csaltál és minősíttettél giftnek valamit, ami nyilvánvalóan nem volt az.
Az, hogy 20-al olcsóbban vettél T61, na bumm. Honnan tudod, hogy az szebb / jobb gép volt, mint amit én árulok, vagy árultam. Illetve gondolom ahhoz is adtak dokkolót, autós töltőt, adaptert stb...
Felejtsük már el azt a helyzetet, hogy alapul veszed azt, hogy hogyan vered át az államot, ne haragudj mindenki nem olyan mint Te. És képzeld el, egyes emberek legálisan adóznak és fizetnek járulékot maguk után, nem fekete jövedelemből élnek. Persze lehet, hogy én hülye vagyok, de szálljunk már le a magas lóról kérlek, mert ha eltörik a lábad, a hozzám / hozzánk hasonló "idióták" miatt tudod ingyen begipszeltetni...
Szóval kérlek ne személyeskedjél, és ne dörgölj olyat az orrom alá, ami nem úgy van. -
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #20306 üzenetére
akkor nem tudja valaki, hogy a hangkártya driverét hogy teszem fel?
•eszközkezelőből, (ahonnan töröltem) nem sikerül, mert hiába frissítem, a hangeszközök nem jelennek meg
•jobbra lenn a hangszóróra kattintva a win saját hibajavítója sem tudja "megoldani a problémát"
•a system updater nem teszi fel azt lefuttattam
•a honlapon nincs win7 driver, azt írja,a win update...most tényleg, ha lefuttatok egy frissítést, és telepítek néhány biztonsági javítást lesz hangkártya? (ki is próbálnám, csak most nem akarom átdugni a netet a a laptopba, mert egy ilyen frissítés órákig is eltart)
-
audi100td
nagyúr
válasz
thomasvold #20345 üzenetére
igen az lesz a wifi
soldi3r: akkor jól emlékeztem, szerintem kevered a memóriával
-
thomasvold
őstag
Na itt egy videó, a 7. perctől nézzétek, az a fehér színű panel,ami hiányzik nekem, amit ott szed ki és 2 kábelt húz le róla.
-
soldi3r
veterán
válasz
thomasvold #20342 üzenetére
nem tudom, hogy dual vagy nem dual, nekem másfél gigát simán kezel
-
thomasvold
őstag
512 mb-os ddr-333 modul van belül,ha kívülre teszek még egy 512-eset, dual-ban fog menni elvileg? Tudja a dual ram kezelést a T40-es?
-
thomasvold
őstag
válasz
soldi3r #20338 üzenetére
Na várj akkor,mert arra emlékszem,hogy van ott valami... mármint a bal felső sarokban,mert már szétszedtem tisztítás céljából. Van két lelógó vezeték,ami semmihez nem kapcsolódik de az az egér elektronikája fölött van és egész hosszúak,felnyúlnak a monitor aljáig ha jól emlékszem.
Úgy néz ki szétkapom mégegyszer és készítek képeket róla hátha tudtok nekem segíteni...
-
soldi3r
veterán
válasz
thomasvold #20336 üzenetére
ha kiszeded a billentyűt a bal felső sarokban kellene lennie, könnyen észrevehető
a billentyűzet asszem 3 csavar, a hátoldalon dja magát -
audi100td
nagyúr
válasz
thomasvold #20336 üzenetére
ha ott lógnak szabadon az antennakábelek akkor nincs benne wifi
van otthon elfekvőben wifi kártyám, talán T40-hez való, ha gondolod keress meg pü-ben
-
thomasvold
őstag
válasz
audi100td #20335 üzenetére
Hát ez érdekes... Azt mondja az Aida,hogy Wireless hálózati kártya opcionális...
Lehetséges,hogy nincs benne wifi modul? Nemrég került hozzám a laptop,múlt héten szétkaptam,hogy kitisztítsam és van is ott 2 lógó vezeték,ami semmihez nem kapcsolódik...Lehet az előző tulaj kiszedte belőle. A vezetékes LAN kártya az van, de wifi nuku... -
audi100td
nagyúr
válasz
thomasvold #20332 üzenetére
ugyanaz illetve az everest megszűnt (előtte úgy emlékszem aida32-nek hívták), most aida64 néven fut tovább
-
soldi3r
veterán
válasz
mobileman #20330 üzenetére
egész nyugodtan vehetsz, sőt, 200ért is
A vámmentességek közösségi rendszerének létrehozásáról szóló 1186/2009/EK rendelet 23. cikk (2) pontja alapján megállapítható, hogy importvámoktól vámmentesen hozható be magánszemélyként az a küldemény, amelynek értéke postaköltséggel együtt nem haladja meg a 150 EUR összértéket.
-
mobileman
senior tag
válasz
[O]-[C]-[B] #20326 üzenetére
Hát őszinte leszek, igen, emlékezz vissza, mikor egy T61- et ajánlottál, na attól mínusz 20k- val olcsóbban jutottam hozzá egy véletlen folytán, makulátlan karcmentes, sőt dobozos darabhoz ( én finnyás vagyok, szóval adok a kinézetre, állapotra)
Ami az ebay- t illet, vettem már 100 dollárért ami után nem fizettem se vámot, se áfát, mivelhogy elég pici dolog volt (pl, akkuk, lcd- k, alaplapok) amire ráírták, hogy gift, és 50 dollár alatti összeg volt..Ha esetleg nagyobb dolgot hozok be, akkor már nincs susmus, rendes áron kell csinálni a terhek megfizetése mellett!Nem osztottam semmiféle billogot, csak ez volt az érdeklődő kérése, ha viszont úgy hangzott volna, hogy minőségit, és az ár nem számít, akkor szerinted kit ajánlottam volna? Magamat biztos nem, mert nekem nem ez a profilom.
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
audi100td #20328 üzenetére
Köszönöm PH! nagyúr, most ez nem önigazolás, de sokan nem járnak boltba és azt hiszik, hogy minden 20 forintba kerül, csak mert itt fórumon valaki árulta egyszer annyiért 2 éve...
A való életben léteznek olyan fogalmak: hogy devizaingadozás, ÁFA, VÁM, raktáron van / 20 nap múlva rendelhető, postaköltség stb... ami mind-mind hatással van az árra.
És itt most nem csak rólam van szó, tudnék mondani jó néhány fórumtársat akik ugyanúgy megkapják a billogot, mert nem 10-ed áron árulják csomagtartóból a cuccaikat, mint itt sokan mások, és akkor ezt veszik az emberek alapul... Az orrgazdákról ne is beszéljünk. Könyvet tudnék írni a hardveraprón töltött 3 évből, de most ezek nem tartoznak ide.
Rugaszkodjunk el a témától és koncentráljunk a lényegre: ThinkPad topik. -
[O]-[C]-[B]
tag
Visszatérve a Te kérdésedre:
Nem, nem ugyanolyan tollat használnak. Sem méretben sem alakban, sem a ceruza által keltett érzékelőben nem egyeznek.
- Az X4x sorozatnak van egyfajta tolla.
- A X6x sorozatnak van szintén egyfajta tolla.
- Az X20x sorozatnak szintén saját tolla van, de átfedések vannak: pld. X61 tolla viszi az X200-ast, és az X201et, de pld az X220-at nem.
Ha tollra van szükséged keress bátran. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
mobileman #20325 üzenetére
Személyeskedés nélkül mondva: végignéztél-e már Te hogy mit mennyiért árulok?
Mondd már el nekem, hogy a $70-$90 között eladási árhoz képest a 10000 forintos ár hogyan minősül eget verően drágának, úgy, hogy már bejött az országba (VÁM, ÁFA)?!
Az első pár találat a google-ből az első oldalról:
$85
$73.13
20.814 ft
De azért köszönöm, hogy osztogatod a billogokat.
Azért mert nem szólok hozzá a témához sűrűn, azért még olvasom.... -
mobileman
senior tag
válasz
[O]-[C]-[B] #20324 üzenetére
Én tudom, hogy mit kell megfizetni, de az érdeklődő kifejezett kérése az volt, hogy ne legyen horribilis az ára más ugyanilyen termékhez képest...
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
mobileman #20322 üzenetére
Nézd, a minőséget meg kell fizetni...
Én legális úton leinformálható forrásból szerzem be a termékeket, akár számlát is adok hozzá. Így is olcsóbb vagyok mint bármelyik kereskedés az országban, DE
nem tudok a bolti ár 20%-áért új cuccokat eladni, mint itt sokan a fórumon.
Ha ilyet szeretnél tudok neveket mondani, akik ilyen "csodákat" produkálnak itt ph!-n, csak nem akarok személyeskedni...
Van az az amerikai mondás, hogy:
"If it walks like a duck, quacks like a duck, looks like a duck, it must be a duck"
Aki nem értené: ha úgy mozog, mint egy kacsa, hápog, mint egy kacsa, és úgy is néz ki mint egy kacsa, akkor az egy kacsa... -
Zooka
tag
Az X41 Tablet-től kezdve ugyanolyan tollat használnak a Lenovo tabletek? Méretben elvileg ugyanolyannak tűnnek. Valaki esetleg tud ilyet nem horribilis áron?
-
audi100td
nagyúr
válasz
thomasvold #20318 üzenetére
lehet nem olyan kártya van benne amivel gyárilag szerelték, dobd fel aida64-et, azzal meg tudod nézni mi az eszköz neve és keresel hozzá drivert
-
thomasvold
őstag
válasz
thomasvold #20315 üzenetére
Nem jó a T40-hez egyik driver sem,megnéztem mindet... ezt nem igazán értem...
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
LaptopSystem #20314 üzenetére
talán a legjobb X ami valaha készült
és nekem van is egy eladó, ráadásul fasza affs kijelzővel
-
sziasztok mi a véleményetek erről?Lenovo X200S
-
audi100td
nagyúr
válasz
thomasvold #20312 üzenetére
hm, biztos, hogy jó driver-t töltöttél le? gondolom azt is több féle wifi-vel szerelték...
-
thomasvold
őstag
Valaki meg tudja mondani,hogy a T40-esen hogyan lehet a wi-fibe életet lehelni? Hiába telepítettem fel a driverét, nem csinál semmit, az "fn"+f5-re nem reagál semmit.
-
audi100td
nagyúr
válasz
thomasvold #20309 üzenetére
egyébként sytem update-tel a legegyszerűbb, bár gyakran bugzik, vagy utómunkálatokat igényel
-
thomasvold
őstag
Valaki tudna IBM Thinkpad T40-heez driver pack-ot linkelni,ami le is tölthető? Az egész neten nem találok semmit.
-
Gondwana
addikt
válasz
baliii #20307 üzenetére
1. klónozás: Ghost, Acronis TrueImage, bár én saját részre inkább a linuxos sudo dd if=/dev/eredetihdd of=/dev/újhdd bs=(legalább 64k, de lehet 1M is) és áttolja az egész HDD-t bitről bitre. Utána csak az utolsó partíció méretét szoktam megváltoztatni, rendszerint úgy, hogy törlöm és újra létrehozom. (Amikor nagyobb HDD-ről megy a DD kisebbre, a kisebb mérete fölötti partíciókat érdemes előre törölni, mert sok program sír, hogy a fizikai mérteten túl nem lehet partíció - vagy fdiskkel megoldható az ilyen túllógó partíciók törlése is)
2. neked már most is ilyen a beléptetésed, csak nem tudsz róla: amikor kéri az ujjlenyomatot, nyomsz neki egy Ctrl+Alt+Del-t és máris kéri a felhasználónevet és a jelszót. -
baliii
senior tag
Sziasztok, lenne pár kérdésem:
(a gép egy IBM Thinkpad Lenovo T60)
-Első kérdésem az lenne, hogy ha veszek egy külső vinyót, akkor azt meg tudom csinálni, hogy a gépben lévő HDD-t valamilyen programmal 1:1-ben átmásolom a külsőre, majd a kettőt kicserélem egymással? Nem szeretném újra telepíteni a rendszert, de szükségem van nagyobb vinyora.
-Második kérdés: azt szeretném, hogy ha alaptopom nincs benne a dokkolóban (advanced mini dock), akkor ujjlenyomat olvasoval lehessen belépni, viszont ha dokkoloban van, akkor jelszoval (ilyenkor oylan helyen van, ahol nem tudom kinyitni). Ezt meg lehet oldani?
A segítséget előre is köszönöm!
Üdv! -
mobileman
senior tag
Hinnya, ilyet még nem láttam, vagy én vagyok a hülye...
Adott egy T410, dvdrw optika, bármilyen üres lemezt, akár dvd- t, vagy cd- t rakok bele, device not ready ( incompatible mediaum installed) hibaüzenet fogad, magyarán írni nem hajlandó, viszont olvasni remekül olvas bármit...Mi a fészkes fene gondja van ennek? -
brd
nagyúr
válasz
Gondwana #20288 üzenetére
Irigyellek.
Én eddig akárhányszor beállítottam egy vezetékes, és egy WiFi profilt, a vezetékesről a WiFi-sre nem tud átállni ez a szerencsétlen, az esetek nagy részében. Több gépen próbálkoztam egy ideig kitartóan, úgy fél-háromnegyed évvel ezelőttig, ha nem tévedek, aztán feladtam, mondván, ez már ilyen marad sajnos, pont arra nem jó, amire kellene...
Azt írja ha kiválasztom a profilt, hogy Connection Failed (vagy valami ilyesmi), de ha letiltom, és engedélyezem a WiFi kártyát, akkor utána működik, de így meg az egész értelme vész el, mert akkor már a Wifi kártya kezelőprogramjába is bele tudok nézni, és ott kiválasztani a profilt, ott legalább mindig működik, és kb. ugyanannyi kattintás. Persze az AC még a kártyát is be tudja kapcsolni, csak éppen kapcsolódni nem képes.
Marha nehéz feladat lett volna a tisztelt software-mérnököknek megoldani egy pár szavas utasítás kiadását (kártya letilt-engedélyez) beleírni a 3-4-5(?) év alatt (nemtom', mióta létezik) ebbe a szerencsétlen software-be, ha már tényleg csak így tudna működni...
Wolfskin: Google keresés, ott a 2. találat konkrét drivert linkel. Ha jól látom, nincs Win7-es, de a visztás ugyanolyan jó lesz valószínűleg (nagyon hasonló a HW modelljük). Audio drivert ugyanígy keresnék, bár ilyen esetben én inkább egy Everesttel nézném meg az eszközöket, ha már többet kell. Egyébként a korábbi hozzászólásodra: igen, onnan letöltöm, amire szükség van (ha nincs Win7-es, akkor a vistas driverrel próbálkozom).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest