Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
omiki57
csendes tag
Sziasztok!
Kár, hogy nem hamarabb olvastam a hozzászólásokat. Nekem is van egy IBM T43-am és vettem hozzá egy Samsung 160 GB-os hdd-t. Mostmár látom, hogy nem kellett volna. Nekem a BIOS nem is látja az új hdd-t. Próbáltam egy 60 GB-os Toshibával, de azt sem látja F12 alatt. Így aztán nem tudok installálni op. rendszert rá. Ha lenne valakinek a továbblépéshez ötlete jó lenne. -
omiki57
csendes tag
Sziasztok!
Kár, hogy nem hamarabb olvastam a hozzászólásokat. Nekem is van egy IBM T43-am és vettem hozzá egy Samsung 160 GB-os hdd-t. Mostmár látom, hogy nem kellett volna. Nekem a BIOS nem is látja az új hdd-t. Próbáltam egy 60 GB-os Toshibával, de azt sem látja F12 alatt. Így aztán nem tudok installálni op. rendszert rá. Ha lenne valakinek a továbblépéshez ötlete jó lenne.
Üdv: omiki -
omiki57
csendes tag
Sziasztok!
Egy ibm t43-hoz való német nyevű recovery-t keresek, mert amit kaptam a géphez nem megy fel. Az eladó szerint jó ehhez a géphez is, de a cd-re az van írva, hogy csak HP vagy Compaq pc-hez. Esetleg, ha van valakinek ötlete, hogy hogyan tudnám installni az is jó lenne. Megpróbáltam már néhányszor, de a vége az, hogy vagy vírusos a gépem, vagy nincs benne hdd. A bios látja a hdd-t. A magyar XP egyből felmenne. -
omiki57
csendes tag
Van egy Lenovo W500-asom. Kipróbáltam egy másik hdd-vel, hogy működik-e vele. Előtte megnéztem a hdd-ket mindkettő SATA, interneten a honlapon is utánanéztem SATA hdd. Amit beraktam, egy T60-asban volt, annak rendje szerint feltelepített XP-vel. Bekapcsoltam a gépet beindult az XP, egyszer csak se kép se hang. Nem indult a gépem. Elvittem a szervizbe és alaplapcsere. A HDD a t60-ban hibátlanul működik. Milyen hdd-t rakjak bele, mert még egyszer nem merem megpróbálnia t60-as hdd-jét. A szervizben kérdeztem, azt mondták, hogy nyugodtan berakhatom a hdd-t menni fog vele, de azért írjak egy emilt, utánanéznek és majd válaszolnak rá. Választ azóta sem kaptam, másik hdd-t meg nem merek rakni bele. Mit javasoltok?
-
omiki57
csendes tag
Elsősorban csendesebbet, de biztosan meg lehet szokni. A T60-nál nem tűnt fel a hdd hangja, pedig az is 7200 rpm-es volt, igaz az Hitachi volt ebben pedig fusi van. Bizonyára van különbség köztük. Megnézem az ssd-t is. Köszönöm a jótanácsokat.
-
omiki57
csendes tag
válasz Mészike #14383 üzenetére
A T43-as nagyon kényes gép. Én is sokáig birkóztam vele. Első körben vettem hozzá egy Samsung hdd-t. A bios nem is látta. Azután egy Hitachit ami hasonló az övéhez, azt már látta, két sipolás után Esc és elindult a gép, de a hdd szenvedett benne és egy idő után az XP rendkívül lassan dolgozott. Végül egy másik T43-ban volt hdd-vel oldódott meg a probléma. Szerintem gépe válogatja. Olvastam a topicban, hogy volt akinek a két sípszó után simán ment a gép Samsung hdd-vel.
-
omiki57
csendes tag
Sziasztok! Lenovo x200-ban szeretnék működtetni Windows XP alatt egy Ericsson f3507g-t, de csak Vodafone és at&t telepítő szoftvert találtam, nekem meg t-mobile-s kártyám van. Hogy lehet kártyafüggetlenné tenni a wwan-t?
-
omiki57
csendes tag
Sziasztok! Win xp alatt nem látom a wirelesst x200-on. Régebben t40-en, t43-on mindig sikerült installni, de ez most nem megy.
-
omiki57
csendes tag
X200 tablet win7 32 bit op. Rendszernél a pixelsorok megcsúsznak, de csak az alkalmazásoknál. Pl. A totalcommander sarkai árnyékképesek, majd a keret felső része csíkos lesz, az is előfordul, hogy a szöveg szétesik, elmosódott lesz. Ha a színt 32 bitről 16 bitre állítom, akkor a jelenség megszűnik. Mi lehet ez, szoftver, vagy hardverhiba? A képernyőfrissítés nem hoz eredményt.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
omiki57
csendes tag
Sziasztok. IBM T60p-nél a kijelző időnként bevillan. A rácsatlakoztatott külső monitor hasonlóan. Olyan, mintha összeugrana a kép aztán minden rendben. Néhány percenként fordul elő.
-
omiki57
csendes tag
A kérdés az , hogy hol lehet a hiba? Inverter, vga driver? Most system updatelem aztán meglátjuk.
-
omiki57
csendes tag
A system update nem hoz újat. A rendszerben megpróbálom a monitor drivert frissíteni. Általános PnP képernyőm van. A notbookban egy 1600x1200-as kijelző van. Esetleg ezzel kell kezdeni valamit?
-
omiki57
csendes tag
Installok egy display drivert, hátha az segít. Igaz, hogy csak Vistához van, de frissebb mint ami most rajta van
-
omiki57
csendes tag
Köszönöm a segíttséget. Megnézem a frissítési frekvenciát esetleg a felbontást is változtatom. Mobileman tanácsára frissítettem a vga drivert és úgy tűnik, hogy megjavult. Egy újraindítással azért mégegyszer megnézem.
-
omiki57
csendes tag
Sziasztok! System updateltem az x200-asom és ezzel együtt a biost is. Eltűnt a wifim, a biosban bekapcsoltam, de csak a bluetooth és a wwan-látom. Ha nem sikerül megtalálnom a wifit, hogy lehet visszaállítani az előző biost?
-
omiki57
csendes tag
Eredeti minden benne. Legutóbb alaplapot cseréltek 2x is az ibm szervízben.
-
omiki57
csendes tag
Üdvözlöm a fórumtársakat! Segítségre lenne szükségem. Vettem egy lenovo thinkpad x1 yoga core i7 6600u notebookot. Lte-vel szeretném bővíteni, a helyét megtaláltam, viszont nem találom az antenna vezetéket. Eddig minden notebookomban a helyén volt, de itt nincs. Lehet, hogy a másik oldalon maradt, vagy teljesen el vagyok tévedve?
-
omiki57
csendes tag
A kép az előzőhöz
-
omiki57
csendes tag
válasz Tikakukac #103535 üzenetére
Gondolod vissza venné a notebookot? Szerintem ez ma már nem szokás. Működik, kifizetted, elhiszed amit mond és majd otthon kiderül, hogy mégsem úgy van. Írsz egy privit, hogy gond van, visszaírja hogy sajnálom, én úgy tudtam hogy bővíthető, ott van a sim foglalat is. Pedig az eladó csak pozitív értékeléssel rendelkezik, megbízható
-
omiki57
csendes tag
válasz Wolfskin #103556 üzenetére
Szia! Dolgozom W530-as notebookkal, de ilyet nem tapasztaltam. Talán túl egyszerűnek tűnik, de próbáld meg egy másik billentyűzettel, mivel a főkapcsoló ezen van. Van egy német billentyűzetem ami x230-asban volt, nem világítós de a célnak megfelel. Felajánlom, ha elfogadod
-
omiki57
csendes tag
válasz Buszos #106645 üzenetére
Szia! Utánanéztem a neten és röviden ezt találtam: Valószínűleg kijelző hiba. Ha a háttérvilágítás egy része már nem a legjobb és aksiról már nem kapja meg a teljes feszültséget amire szüksége van, akkor villogni fog és vele együtt a többi háttérvilágítás is. Ha töltőről megy akkor nincs feszültség esés és minden O.K.
-
omiki57
csendes tag
Kedves kollégák! Segítségre van szükségem, mert már nincs ötletem. Van egy w541-es notebookom. Maximális fényerőre állítottam és pár perc után a kijelző fekete lett és úgy is maradt. Vettem egy másik kijelzőt, de nem indul el. Külső monitorral működik. Frissítettem a drivert, töröltem az eszközt újraindítottam, de nem megy. Az eszközkezelőben látja a kijelzőt és azt írja megfelelően működik. Minden trükköt próbáltam már amit a neten találtam. A lenovo honlapról biost is frissítettem
-
omiki57
csendes tag
válasz omiki57 #113450 üzenetére
Elvittem egy szakemberhez, azt mondja, hogy alaplapi videokártya meghibásodás lehet, elküldi egy céghez, akik alaplapot javítanak, de nem biztos, hogy javítható. Ezt értem, csak azt nem értem, hogy ha TV-t csatlakoztatok rá, miért látok mindent. Ezen a területen nem sok tudásom van, csak ez hogyan lehetséges? Hátha tudod a választ. Előre is köszönöm, hogy időt fordítottál rám
-
omiki57
csendes tag
válasz Picco #113445 üzenetére
Elvittem egy szakemberhez, azt mondja, hogy alaplapi videokártya meghibásodás lehet, elküldi egy céghez, akik alaplapot javítanak, de nem biztos, hogy javítható. Ezt értem, csak azt nem értem, hogy ha TV-t csatlakoztatok rá, miért látok mindent. Ezen a területen nem sok tudásom van, csak ez hogyan lehetséges? Hátha tudod a választ. Előre is köszönöm, hogy időt fordítottál rám
-
omiki57
csendes tag
válasz Picco #113467 üzenetére
Youtube-ot néztem vele úgy, hogy a kijelzőt kivettem és a TV-csatlakoztattam a notebookhoz. Ez néhány óra volt, működött rendesen, csak a felbontást nem tudtam változtatni. Sajnos az optimusra nem tudok válaszolni, a biost nem tudtam elérni, mert a bootolást nem láttam, csak a windows töltött be. A notebook Lenovo Thinkpad W541
-
omiki57
csendes tag
válasz barnam_ #113527 üzenetére
Nem teszteltem, nincs másik hasonló gépem. Akihez vittem, ő másik kijelzővel próbálta, de az sem működött. A múlt héten elküldte egy céghez, akik alaplapjavítással foglalkoznak, bevizsgálják és közlik, hogy javítható vagy sem és ha javítható, akkor mennyiért. A kijelzőt újonnan vettem, de ettől még bármi lehet, de inkább valószínűsíthető, hogy jó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo LOQ (i5 12th, 16 GB, 512 M.2, 4050 RTX 6 GB) gamer noti 1 év garanciával!
- PANASONIC TOUGHBOOK CF-54 7. gen. I5 katonai laptop (4X2710 Mhz, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, WIN10)
- Victus 16-e0900ng 16" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB magyarított vbill gar
- Dell Latitude 5289 2in1, 12,5"FHD Érintőkijelző, I5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla,
- ROG Zephyrus G14 GA401QM 14" QHD IPS Ryzen 9 5900HS RTX 3060 16GB 512GB magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest