- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
f.imi85
tag
Ez alapjan: http://support.lenovo.com/en_US/product-and-parts/detail.page?DocID=PD003106 viszont a 8932-AEG-be max a T7100 megy bele, es a legtobb a 8932-CTO-ba rakhato :\
Tehat ahogy latom, vagy moddolt bios, vagy lemondhatok a cpu csererol -
SNor
tag
-
f.imi85
tag
válasz
audi100td #21791 üzenetére
The following table lists the specifications of the ThinkPadR61, R61e, and R61i (15.4-inch widescreen) :
............
Intel Core 2 Duo processor T7700 (2.4 GHz), 4-MB L2 cache
Intel Core 2 Duo processor T8100 (2.1 GHz), 3-MB L2 cache
Intel Core 2 Duo processor T8300 (2.4 GHz), 3-MB L2 cache
Intel Core 2 Duo processor T9300 (2.5 GHz), 6-MB L2 cache
Intel Core 2 Duo processor T9500 (2.6 GHz), 6-MB L2 cacheforras: http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/mobiles_pdf/42x3549_05.pdf
ez alapjan gondoltam, hogy menni fog vele. Most ez alapjan neztem ki a T7700-at, aminek tenyleg jo esellyel mennie kell -
f.imi85
tag
Sziasztok!
Ki lett cserelve a cpu a gepembe (TP R61i) T5250-rol T9300-ra. A hardware maintenance manual szerint belemegy (a BIOS amugy a legujabb). Azonban bootolaskor thermal sensing errorral megallt (igy vissza is kerult a regi). Allitolag letezik digitalis meg analog szenzoros meroje, es ez pont a masik volt, viszont sem az ark.intel.com-on, se sehol nem talaltam errol leirast, hogy akkor most 2 fajta letezne t9300-bol (meg az osszes tobbibol). Nektek mar volt esetleg ilyen problematok?
Most azon gondolkodom (mivel szerencsere ez meg probagarancia volt), hogy lehet egy T7700-at kellene keresni, az meg Merom, mint a T5250 es nem Penryn, hatha az tenyleg menni is fog benne (orajel minimalisan kevesebb, az L2 meg csak 4mb benne, de ha menne....).
Imi
-
lapa
veterán
-
lapa
veterán
ubuntu 10.04 alatt a legutóbbi phc kernel megint tönkrevágta a fogyasztást, konkrétan a már-már szokásosnak mondható load balancing tick teszi ki a wakeupok legnagyobb részét. bepöccentem, mert ez legutóbb már (még) nem volt.
feltoltam a 3.0 kernelt, amivel egyrészt minimum fényerőn hálózat és expresscard nélkül új személyes 5.9w-or rekord született. ez azért bekapcsolt panellel annyira nem gyenge. itt 76% akksinál még 10,5 órát írt a pm, ami 13,8 óra teljes (elvi) üzemidőt jelentene.
gondoltam akkor csinálok egy screent kikapcsolt panellel is, hátha sikerülne valahogy az 5w-ot elérni. a képernyő lecsukása viszont töménytelen wakeupot kezdtett produkálni, 6.5w-ra tornászva fel az 5w körülire várt fogyasztást.
otthon megnézem majd mi a helyzet a másik géppel (is), meg beírom melyik (phc) kernellel mén el a load balancing tick. az is lehet, hogy maradok ennél a mainline kernelnél, a phc nem éri meg a szenvedést ha közben ébresztgeti a tick a procit. az idő 90+ százalékában úgyis min frekin megy a cucc, ahol a phc nem játszik.
-
duni84
aktív tag
akinek van x220-asa, az meg tudja mondani, hogy lehet-e adott esetben xmp-t aktiválni? hogy pl a memória még alacsonyabb feszen üzemeljen...
nem találtam fórumokon megerősítést se arra, hogy igen, se arra, hogy nem....
-
rii
nagyúr
Ooops ezt benéztem (-:
köszi a korrekciót!
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #21781 üzenetére
kb egy hónap, hamarosan költözöm, addig nem merem megrendelni ha esetleg elhúzódna a szállítás, hülyén jönne ki, de majd szólok
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #21774 üzenetére
szerk: bocs, dupla
rii: nem, a dvd helyére ilyen kell, T20 esetén, nem tudom milyen géped van
-
audi100td
nagyúr
válasz
hamarosan rendelek T60-hoz is, szóljak majd?
-
rii
nagyúr
bocs, ha hülyeséget kérdezek
T43-asb , dvd helyére egy ilyen és akkor ebbe mehet sata hdd? gondolom nem )-:
t43-ba ide-s hdd van
gondolom odd is ide-s :-/ -
Minstrel
senior tag
válasz
Hongkongból általában ingyenes postával jönnek a cuccok, nem oszt nem szoroz, hogy kettőt vagy egyet küldenek.
-
Scalpel
senior tag
válasz
audi100td #21770 üzenetére
Na, örömmel hallom a pozitív híreket utángyártott akksival kapcsolatban, mivel sajna záros határidőn belül nekem is kell valamit vennem, ugyanis úgy behalt a tök jó állapotban lévő akksim, hogy öröm nézni, ahogy narancssárgán villog az akksivisszajelző led. Power manager 0%-ot ad állapotnak... Pedig semmit nem csináltam vele, egy hétig pihent a gép a dokkolón a táskámban. Aztán amikor kivettem, akkor láttam, hogy lenullázódott totálisan...
-
audi100td
nagyúr
Ma megérkezett X40-hez az utángyárott akksi (Hongkongból mindössze 1,5 hét alatt), érdekes mód power manager gyári akksinak látja, FRU-t is ír rá (92P1003), ahogy elnézem az üzemideje is teljesen rendben, 3-4 óra, ami egy 4 cellástól kifejezetten jól hangzik.
ennél az eladónál vettem: [link]
-
Cyberpunk
félisten
válasz
mitulabattyi #21767 üzenetére
Nem rossz csak T61-ben a p érdekelt volna az is csak az 1920x1200-as kijelzővel.
-
mitulabattyi
aktív tag
-
MrSealRD
veterán
kösz, a tippeket...
-
Cyberpunk
félisten
válasz
MrSealRD #21763 üzenetére
Hát Vatera, de az a T61p az környékbeli lett volna.
Viszont hagyom a francba a nagy gépeket, nem igazán találok megfelelőt. Valami X201-et kéne levadászni jóárusítva
i7-el lenne igazi, de azok valami horroráron mennek használtan meg ritka mint a fehér holló, viszont egy egészséges közepes i5-el jöhetne.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #21760 üzenetére
kingspec. fentebb linkeltem a méréseket, abban ott a konkrét típus is.
a swapot másodiknak szoktam, / meg /home között. de szerintem semmi jelentősége, pláne ssd-nél.
10.04-et használok mindenhol, szerintem ez a legjobb eddig. a unitys cuccokat még nem néztem de nem öl meg a kíváncsiság. ez tuti műx.
-
audi100td
nagyúr
Telepítettem ubi 10.10-et az X40-re, ext2-re formáztam, majd telepítés után beírtam azt a noatime-ot fstab-ba: [link]
itt is nagyon gyakran megakad az egérmutató meg úgy az egész rendszer 1-2 másodpercre
, nem tapasztaltál te hasonlót? A gépbe csak az alaplapi 512MB RAM van, nem tudom számít-e valamit
-
sniphoe
aktív tag
válasz
Cyberpunk #21755 üzenetére
Ez volt az? Ha igen én is néztem, de nem én vettem meg sajna.
-
Cyberpunk
félisten
Baszki lenyúlták a kinézet T61p-t, úgyhogy nem lesz olyan
-
franc0
őstag
Két rövid kérdésem lenne:
Valaki belefutott már ebbe a hibába? Mi a megoldás?
Jól tudom, hogy GMA950-es T60 alá hiába rakok DVI-s dokkolót, nem fog működni a DVI? -
dbius
veterán
válasz
lajafix #21748 üzenetére
Keresd meg pl. a kollégát, vagy nézz szét itt az aprón, többen is árulnak.
-
lajafix
addikt
Helló,
T400as 2x1GB laptopot szeretnék 4 GBra bővíteni. Milyen modulok kellenek bele, hol érdemes venni?
Kösz előre is.
-
Cyberpunk
félisten
80k-t szerintetek megér egy elég jó állapotú T61p?Tudom nem sokkal többért már kapni T400-ast is, de amiért nálam nyerő az a nagy felbontású kijelző
Ebből a szempontból a legfullosabb T400-as sem ér a nyomában. A méret nem számít nem nagyon hurcolnám.
És melyik a legerősebb proci ami belemegy? Nem amivel gyártották, hanem ami ténylegesen bele megy.
-
Thusor
őstag
válasz
[O]-[C]-[B] #21744 üzenetére
Jelenleg még nem esedékes a vásárlás...de idővel majd kellene egy dokkkoló. Csak most van nálad ilyen akciós, vagy egyébként majd később is lesznek?
-
Thusor
őstag
válasz
[O]-[C]-[B] #21740 üzenetére
Mondjuk úgy könnyű...de ha nem szeretnék 50.000-ért dokkolót, akkor szerintem azért eléggé zavaró lehet annyira elöl a lan port.
-
rii
nagyúr
megfújkáltam sűrített levegővel, azt gondoltam, hogy egy halom kosz jön majd ki, de semmi ... :-/ vagy pucolt gépet vettünk volna?
-
Thusor
őstag
x220-ban nem zavaró, hogy annyira előre tették a gigabitlan portot?
-
rii
nagyúr
csak nekem nagy szó, ... de... sikerült ... köszönöm a segítséget!!!
(itt mlg a régi hűtővel, .. de ez a kép érzékelteti legjobban a rombolás mértékét.... ((szétszedni se volt könnyű )) )ja.. a most vásárolt bordán a plusz rész teljesen felesleges, nem ér hozzá semmihez ... csak ló levegőben ott, ahol eddig semmi nem volt ...
-
Terminus_
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #21733 üzenetére
Köszi az infót!
Mondjuk sok választásom nincsen, mert vagy X220 lesz, vagy marad a nehéz T510. Régebbi X-et nem akarok venni. Ráadásul azoknak az ára horror ahhoz képest, hogy kifutó modellek. Használt gép meg nem opció nálam.
Btw. elég kellemesen árazzák mostanában a ThinkPad-eket.
-
audi100td
nagyúr
nincs valakinek eladó sata-s ultrabay vinyókerete T60-hoz? jó akksi is jöhet ha akad
-
audi100td
nagyúr
válasz
audi100td #21728 üzenetére
hát, erről lecsúsztam, közben lecsaptak rá
amúgy a T60-nak elég jó a gyári hűtése, még prime alatt is alig hallani
core duo-s változat...
nem igen tudok amúgy mibe belekötni, nem szenved a T61 betegségeiben, még a palmrest se recseg, pedig hasonló felfogatás, talán egy minimálisan. Billentyűzet egyáltalán nem süpped, jó kis gép, talán az utolsó normális T?
-
Terminus_
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #21730 üzenetére
A T61-em hangjával, nem volt semmi gondom. Ha csak olyan (vagy még olyan sem), akkor nincs gáz.
Köszi a választ!
-
Terminus_
aktív tag
Eldöntöttem, hogy az amúgy frankó és megbízható T510-et lecserélem egy X220-ra, mert a mostani gép túl nagy és nehéz, ahhoz, amennyit most cipelem. Amikor éppen nem cipelem, akkor meg egy 27"-os monitorra kötve használom, tehát sokat nem nyerek a nagy képernyővel. Ezen felbuzdúlva ki is néztem egy X220-at, és már majdnem meg is rendeltem, amikor eszembe jutott ez a fórum. Az "x220" szóra keresve végignéztem a bejegyzéseket és ez a ventillátoros dolog eléggé elbizonytalanított. Nem igazán lenne kedvem egy vinnyogó géphet hallgatni napi 8-10 órában. Van esetleg azóta megoldás rá? Aki használ X220-at itt a fórumon, az problémásnak tartja a hangját?
Amúgy ezt néztem ki, csak nekem angol Win7 kell hozzá, meg +4GB RAM.
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #21723 üzenetére
Megint félreinformációt kaptál: olyan nincs, hogy PPGA479, olyan van, hogy PBGA479 meg olyan, hogy PPGA478 - nomármost a ball grid az ugye, az X-ekben forrasztott, a pin grid pedig a cserélhető. Neked pedig PPGA478-as talpú procid lehet csak a T60-ban.
Múltkorjában a kijelzőcserés félreinformációt lusta voltam korrigálni, de szólok, hogy mobileman akkor is félreinformált - T43-ig bezárólag volt, hogy a kijelző felbontását a kábel határozta meg, T60/R60 óta már olvassák az alaplapok az EDID chipek adatait - ezért fontos odafigyelni, ha régebbi gépből tesz valaki kijelzőt újabba, EDID chip legyen a kijelző elektronikáján. -
audi100td
nagyúr
Üdv
T60-nál azt írja cpu-z, hogy PPGA479-es a benne lévő proci, PPGA478-ast is bele lehet rakni?
-
Peter M
tag
Ha valakinek még van ötlete, ki árul garancia kiterjesztést jelezhetné (minél gyorsabb átfutás, minél kedvezőbb ár, több igényem nincs
):
notebookstore; usanotebook; laptopolis; laptop; notebook; users; notebookzone; mysoft; -
Cyberpunk
félisten
Volt itt valakinek T61p-je? A 15,4" WUXGA kijelző az minden esetben IPS igaz?
-
Gondwana
addikt
válasz
Cyberpunk #21714 üzenetére
Az X200 Tablet zsanérja alapján nekem sokkal masszívabbnak tűnik - ne tévesszen meg az a kis fekete műanyag burkolat rajta, ami képes lötyögni, meg össze-vissza állni, alatta a fémöntvény az nekem ThinkPad classic approvednek tűnik. (Masszívabb hatású, mint az X201 zsanérjai)
-
adabra
senior tag
válasz
Cyberpunk #21714 üzenetére
Úgy tudom, hogy az itthon forgalmazott X120e -ben csak egymagos AMD van, de néhol már kapható az X121e, amiben AMD E-350 van. Az már valószínűleg rendesen használható (persze nem egy erőgép...)
Létezik Core i3 -as verizó is, de a 200k feletti ár szerintem irreális... -
Cyberpunk
félisten
válasz
audi100td #21713 üzenetére
De megfelel, de mégis kisebb na. CPU-ban erősebb az X60s C2D L2400-asa az is igaz. De az AMD Fusion APU-ja meg valahol az Atom és az ULV-k között van.
És egy kérdésem is lenne, ha már itt vagyok. A tablet verziók az elforgatható kijelzővel ott a zsanér mennyire erős/tartós?
-
Cyberpunk
félisten
X120e-ről vélemény? Csak nem értem mért nem kapni nálunk 2 magos procival
Hurcolászni ideális lenne, de mégsem gyenge Atom van benne
-
Cyberpunk
félisten
válasz
[O]-[C]-[B] #21706 üzenetére
Ez nem teljesen igaz mint ahogy előttem is írták nem csak mozgó alkatrészekre jellemző ez. Például desktop VGA-knál is gyakran jellemző. Ott a tekercsek okozzák.
-
Gondwana
addikt
válasz
[O]-[C]-[B] #21706 üzenetére
Vannak azért nem mozgó alkatrészből jövő cirip-cirippek is - hogy a fütyülő áramtrafókat (laptopokban persze ritkán van ilyen) ne is említsem.
-
brd
nagyúr
válasz
^Clown #21676 üzenetére
Ciripel? Ez érdekes, én az utóbbi fél évben vagy 3 db ugyanolyan Kingston-t vettem, mint amit írtam, de egyik sem szenved ilyen problémától. Nem a sima, azaz nem +-os Kingston-ra van ilyen panasz véletlenül? Egyáltalán az SSD ciripel? Nem lehet inkább, hogy az alaplap(i vezérlő)?
-
azbest
félisten
A dokkolókban lévő usb csatlakozók önállóak, vagy egy aktív hub-nak számítanak?
Azért érdekes, mert gondolom hub-on át több nagy sebességű eszköz nem él meg... és akkor érdemesebb átlagos olcsó aktív hub-ot keresnek és nem dokkolóban gondolkodni,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest