Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz Narxis #117956 üzenetére
Nem ismerem ezt a játékot, de steam alapján ez egy 2006-os game? Mert akkor biztos, hogy jól kell futnia.
A T480s jó ötlet. Mindenképpen az s legyen, ne a sima T480-at vedd.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Tim82
félisten
válasz Narxis #117958 üzenetére
A *80-as generáció hivatalosan támogatott Win 11-szempontból, nem hiszem, hogy gond lenne. Én egy L380-on használom (meg próbaképpen feltettem egy L450-re és egy X220-ra, amik hivatalosan nem támogatott modellek, azokon is jól fut, bár az X220-on érződik, hogy a hardver határait feszegeti, ha bármi produktívat akarnék rajta végezni).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz Narxis #118326 üzenetére
Ha a routered is AX-es és mondjuk a netcsomagod is legalább gigabites, akkor az lehet, de ne számolj nagyságrendi sebességnövekedéssel wifin az AC-hez képest. Wifi whitelist nincs a géped esetén, így nincs akadálya technikailag.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
válasz Narxis #118329 üzenetére
Ha van 10k-d és időd, csináld.
Nyilván a lehet haszna az azért lefed elég bő témakört, nekem totál értelmetlen, mert egyszerűen ehhez durva adatmennyiség kell és olyan háló ami ezt kiszolgája. Ez nálam totál elképzelhetetlen. Akkor inkább spór és jobb panel pölö, na annak tutira van értelme.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
HSM
félisten
válasz Narxis #118326 üzenetére
Én nem igazán érzem lassúnak internetezni 300MBPS optikai net és AX router mellett az Intel 8265ac-t, amivel gyárilag szerelték, pedig van itthon AX200 és AX210 is, és a fiókban egy kihasználatlan Intel 9260ac is.
#118329 Narxis : Ha már upgrade és pénzköltés, akkor minimum AX210-et vennék bele. Abban valódi előrelépés lehet megfelelő routerrel a 6Ghz-es sáv támogatása még úgy is, hogy vélhetőleg nem kifejezetten arra van optimalizálva a beépített antenna a T480s-ben. És ahogy előttem írták, az egésznek kizárólag akkor van értelme, ha egy jó AX-es router is van az egyenletben.
Én semmi pénzért nem adnám az S-emet egy sima 480-ért.
Panelnek is lehet értelme, bár a 1080P IPS a minimum a T480s-ben, azért ezeken belül is vannak elég széles tartományban mindenféle minőségben panelek az épp elfogadhatótól az egész jóig. Ezekbe (ellentétben a sima 480-al) legalább az azonnali kuka kategóriájú kisfelbontású TN-t nem rakták. Panelnél az ár és a beszerzési források bizonytalansága, ami problémássá teszi.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Narxis #118329 üzenetére
En most csereltem kijelzot a T480-ban, es valami brutalis kulonbseg van akkuidoben linux alatt. 5W-os idle fogyasztas lement 3.5W-ra. Ha csak SSH-n matatok a szervereken, akkor kozel 24 oras akkuidom van ugy, hogy 72Wh-s a masodik akku es az akkuk 75%-os kapacitasra degradalodtak.
De most keszul bele a sajat M.2-es kartyam is, illetve ugy nez ki talaltam helyet 3. SSD-nek is, csak kicsit kell forrasztgatni az alaplapon.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Narxis #118346 üzenetére
Ez a GPU-s, ami itthon elég ritka.
Amúgy nekem nem volt gondom fixen kihajtani, ez pl. 15W-ra állított limitekkel [link] a dedikált GPU-nélküli normál T480s. Ubuntu-ban emulálva is megvan az elvárható Cinebench pontszám... Egyébként a gyári kétcsöves hűtő kb. 20W-ig bírja, tapasztalataim szerint. [link]Egyébként igen, jó pont, ha nem frissítették a TB vezérlőt, akkor lehet gond a port működésével, mivel a korai FW-k minden tölcső-csatlakozást/lehúzást logoltak és így szétírhatták a vezérlő memóriacsipjét. [link]
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Narxis #118365 üzenetére
A 980 Pro 500GB szerintem jó SSD és korrekt áron szokott menni aprón mostanság. Én amire figyelnék, hogy olyan típus legyen, amin van saját cache memória, és van értelmezhető natív írási sebessége, azaz szvsz legalább 8-900MB/s megmaradjon akkor is, ha éppen tele van, vagy elfogyott az SLC-gyorstár. (Vigyázva arra, hogy ez a sebesség méretfüggő, a kisebb kapacitások lassabbak lehetnek.)
Sok ilyen típus van, meg kell találni a márka-preferenciának és pénztárcának leginkább megfelelőt.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Narxis #118370 üzenetére
4 csavar? Igen.
A kijelzők cseréjének sok-sok éve már nem maga a panel berakása és kiszedése a problémás része, hanem a bezel levakarása anélkül, hogy ne törnéd be az előzőt vagy törnéd ketté a bezelt magát.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tim82
félisten
válasz Narxis #118362 üzenetére
Nincs semmi gond az SN570-nel és nem tartom valószínűnek, hogy notinál és általános (irodai, netezős, multimédiás stb.) felhasználásnál bármit is éreznél a cache hiányából.
-
Reggie0
félisten
válasz Narxis #118390 üzenetére
Nem kell kabel csere, 30 pinessel megy a touch nelkuli is. Nekem is sikerult, melegites nelkul, elsore leszednem a keretet, csak ovatosnak kell lenni.
En kb. egy hete csereltem ugyanerre a kijelzore s nelkuli 480-asban.
Viszont ketoldalu ragasztora lehet szukseges lett, az enyemnel oldaliranyban maradt szabad hely, valamint ezen a kijelzon nem volt rogzito keret, igy nem is volt mit csavarozni.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Narxis #118397 üzenetére
L480-at teszteltek ezzel a panellal [link] , nem voltak elájulva tőle. Főleg az 55%-os sRGB fedés nem valami jó, de a fényerő és válaszidő is hagy maga mögött kívánnivalót.
#118398 Reggie0 : A LP panelnél egyik ez, hogy takarékosabb, de a lényegesen magasabb sRGB fedés szerintem legalább ennyire hasznos bennük. Bár ott is van pár lassabb panel, ami nem feltétlen jó mindenre.
-
Reggie0
félisten
válasz Narxis #118400 üzenetére
Passz, en nem is probaltam talalni. Eloszor gondoltam atrakom az elozo kijelzorol, de annak szerves resze, ha kifejtem, akkor kb szetesik, igy inkabb beken hagytam. Beraktam ugy ahogy van es a ket felso sarokba raktam egy-egy 1x1 centis ketoldalu ragasztot, alul meg a kijelzohazhoz hozzaragasztottam kapton szalaggal es kesz. Mivel a kijelzohaz elulso kerete is ragasztos az is fogja. Valamivel melyebben ul igy, mintha lenne rogzito keret, de legalabb a billentyuzet kevesbe fogja karistolni osszecsukva.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz Narxis #124729 üzenetére
Ha hosszú ideig van résztöltésen, akkor hajlamos az önkisülés miatt a valós töltés "elmászni" ahhoz képest, amit az akku vezérlő gondol magáról. Ilyenkor ha rátöltesz magához tér, amíg az önkisüléstől sok hónap múlva el nem mászik magától újra.
A rosszabb forgatókönyv, ha gyengélkedni kezdett valamelyik cella.
-
ricsip
addikt
válasz Narxis #124731 üzenetére
Futtass le Vantage-ból egy akku kalibrálást. Feltölti 100%-ra, majd onnan szép lassan lemeríti magát közel 0-ra, majd megint feltölti 100%-ra. Végig töltőn kell hagyni, csinálja magától az egészet, de kell hozzá kb 5-6 v. akár 8 óra is a teljes folyamathoz. Akkor kiderül mit tud az akku.
-
-
-
Tim82
félisten
válasz Narxis #124825 üzenetére
Igazából semmi gond részemről, csak érzékeltem a (nyilvánvalóan véletlenül történt) betűkihagyás miatti poénfaktort. Én mondjuk érintőkijelzőn (mobil, tablet) hagyok ki rendszeresen betűket, félszavakat, így kb. ha két sornál többet kell írnom, akkor már inkább notebook.
-
Gondwana
addikt
válasz Narxis #124827 üzenetére
Nálam T480-on, ugyanazon a gépen régebben Win10-en rengetegszer kihagyott betűket, vagy csak késve jelent meg, amit begépeltem, linuxon meg semmi hasonló = nem hardverhiba (a szoftverbe meg nem lehet belerúgni, de a szoftvermérnökbe se, aki itt egy bangladesi freelancer lehetett).
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- Lenovo IdeaPad 1 15IGL7 15.6", 4 GB RAM, 128 GB SSD eladó! Új, bontatlan, 2 év garancia!
- Dell WD19DC dokkoló + 240W gyári dell táp
- Dell Latutide E6230 i7 3540M, 16GB RAM, 120gb ssd -vel eladó!
- HP ProBook 640 G2 (i5-6300U 2.4GHz-8GB DDR4-240GB SSD-WIN11Pro/előtelepítve!/14.0 HD-WWAN!- 4G-LTE
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest