Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vicze

félisten

válasz grabber #105174 üzenetére

Ujjlenyomat dolgot pusztán megjegyeztem, teljesen megértem és elfogadom, hogy kényelmesebb, én is így használom.

"Bitlocker nálam automatán nem old fel. Lehet azért mert én teljes ssd-t titkosítottam"
    A "PIN" (jelszó) feloldás egy opció. 3 lelehetőség van "semmi" (csak TPM), PIN, vagy USB kulcs(most már smart card is van). Alapértelmezetten a semmi szokott lenni, és a PIN-t vagy USB-t a BitLocker beállításokban lehet utólagosan hozzáadni. Itt tudod hozzáadni vagy levenni a jelszót.
    Az hogy neked hogy és miért került rá jelszó meg nem mondom, mert Windows 10 update-enként változik épp mit ajánl fel a varázsló, lehet hogy épp felajánlotta akkor a jelszót. Igazából nem számít, van rajta és a BitLocker beállításokban tudod levenni vagy megváltoztatni.
    A többi BIOS és nem függ az OS-től, csak annyi, hogy az ujjlenyomat olvasóba rakjon valamit a Windows, hogy a BIOS onnantól tudja használni, ha van Power-on, vagy storage jelszó állítva.

Megint megjegyzés csak. Mivel nem tudom, hogy milyen idős a gép (azt feltételezem, hogy újabb), de régebbi(Win 8 előtti, E és L-nél néha lemaradt) modellek esetében esetleg lehet, hogy nincs TPM, olyankor kötelező a PIN vagy USB kulcsos feloldás. Esetleg valami miatt nem aktív a TPM, volt mostanában több TPM sérülékenység, ami miatt ha nem frissíted a Windows nem hajlandó használni, amíg nincs frissítve az FW. Szóval esetleg nézd meg, hogy a TPM aktív-e és helyesen működik. De mindenesetre a BitLocker nagyon nyígni szokott ha nincs TPM.

Új hozzászólás Aktív témák