Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-04-23 22:38:51

LOGOUT.hu

A Hearthstone több, mint 6 éves játék így szinte minden információ megtalálható a topicban. Ennek ellenére érdemes inkább kérdezni, mert nincs karban tartott mindenre kiterjedő tudástár, és a gyorsan változó szabályok, kártyák, és eltérő játékmódok miatt ilyen nem is nagyon fog előállni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80051) F-ECT$ válasza whitezo88 (#80050) üzenetére


F-ECT$
titán

Savjz otthagyta? Pár napja még láttam Twitch-en HS-t streamelni.

A meta tényleg változatos, bár lockból és druidból most érezhetően több van, míg a pala, priest páros nem túl népszerű, de tényleg az van, hogy az első pár kör után ha nem húztad fel a kulcs lapokat, akkor szinte el is dőlt a meccs.

Egyébként vannak olyan paklik, amikkel egy átlag játékos bőven 50% alatti wr-t érne el, de jó kezekben még legend rankon is használható.

Szóval papíron minden ok, de valahogy mégis unalmas szerintem is. És ezt erősen alátámasztják a Twitch számok is: még versenyek idején se megy top 3-ba a hs, ha meg épp nincs semmi izgalmas, akkor a top 10-ből is kicsúszik.

Nálam egyébként mobilon továbbra is jó a napi 2-3x 10-20 perc elütésére, de hagyok lehetőséget más játékoknak is, hogy beszippantsanak :)

Dive ever, work never.

(#80052) blackydan válasza F-ECT$ (#80051) üzenetére


blackydan
senior tag

Yep, most mtg vonalon van mióta open lett, amúgy meg artifact-el fog játszani. Pár profi tuti ott is marad, mondjuk nem csodálom...

(#80053) F-ECT$ válasza blackydan (#80052) üzenetére


F-ECT$
titán

Mondjuk azt is megérteném, ha tök változatos lenne a HS, és úgy hagyná ott: elképzelni se tudom, hogy milyen unalmas lehet hosszú évekig napi több órában ugyanazzal játszani. Még akkor se ha jól megél belőle.

Artifact még odébb van, de én is kíváncsi leszek rá.

MTG-vel mi lett?

Dive ever, work never.

(#80054) blackydan válasza F-ECT$ (#80053) üzenetére


blackydan
senior tag

MTG Arena open bétába lépett pár napja, amennyiben az időm engedi rá is nézek majd Twitchen kicsit komolyabban.

(#80055) sagem válasza F-ECT$ (#80053) üzenetére


sagem
addikt

MTG-t most az újdonság varázsa viszi, kb. mint anno a Gwentet, de ez hamar el fog múlni. Nemigazán "Twitch kompatibilis", átlag néző nem tudja követni/nem érti mi történik a játékban + az UI sem túl letisztult. Szerintem a nagyobb streamerek hamar otthagyják, mert most sincs túl nagy nézőközönsége, pedig most pörög a téma, szóval nekik kevésbé éri meg vele foglalkozni.

A játék maga nem rossz, biztosan meglesz a maga közössége, de semmi extra. Az biztos, hogy aki szerette/szereti a a Magic-et vagy a hozzá hasonló kártyás játékokat az szeretni fogja ezt is, szóval a sok-sok Magic fan végre normális(abb) körülmények között tud online is játszani. De popularitás tekintetében az Artifact továbbra is az egyetlen komolyabbnak tűnő "rivális":)

[ Szerkesztve ]

„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”

(#80056) h3lios


h3lios
addikt

A HS-el továbbra is az a legnagyobb probléma, hogy még mindig csak a Blizzard fejős tehene. Komoly erőfeszítést nem tesznek annak érdekében, hogy csökkentsék a lemorzsolódást. Ez a +25 rank a kezdőknek is teljesen ingyen megvan nekik és elmondhatják, hogy na most aztán milyen fasza a new player experience.

A Brawl óta semmilyen új játékmód nem érkezett, azóta sincs tournament mód. Elintézték annyival a nagy bajnokságokat, hogy friendly-ben DC esetén van egy timer, hogy ne legyen full ciki egy Blizzcon döntőn történő hiba.

Az árazásról lehet beszélni sokat, múltkor Amaz brainstormolt a nézőivel, hogy vajon az Artifact esetében hogy fog kinézni az üzleti modell.
Szerinte hasonló lesz majd az IRL MTG-s megoldásokhoz. Miszerint lesznek elég drága lapok (10-15k Ft / db). Viszont eleinte szerinte még visszafogottabban indítanak, aztán amikor rákapnak az emberek és sok játékost behúztak szépen elkezdik emelni a ritka / legendary lapok árát.

A HS esetében egy fullos kollekciót összehozni milliós tétel, ha 0-ról indul az ember. Viszont ha csak 1-1 tier 1 meta deck a cél az aprópénzből is megvan.

B-tag: H3lios#2825

(#80057) whitezo88 válasza sagem (#80055) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Azert mtg 25 eves tortenet. Inkabb az az erdekes, hogy most lett felkapva online. Regota ott az mtgo, bar egy otvar szar bloatware kliens fut alatta. Tovabba sok mtg jatek jelent meg bar nemelyik butitott szabalyrendszerrel. Es azok is ugyanazok mint ez (pl Duels, azzal en is jatszottam igaz csak pvet. De a zeneje pl csillagos otos annak. Siman be lehet rakni kulon is hallgatni).

(#80058) ETOM


ETOM
addikt

Bemákoltam a sárkányt. Deathwing/Nozdormu nincs még meg. 10 pakkból esett egy King Mukla :DDD Nem a legjobb, de legalább lego :DDD

Ez meg már a második ilyen rugó a héten :DDD Én is összeraktam ritka nagy clown fiesták jönnek össze néha. Ezen a meccsen is volt 6 ungoro pakk meg 10 Grommash :DDD

[ Szerkesztve ]

(#80059) Chronos85 válasza whitezo88 (#80050) üzenetére


Chronos85
tag

Nincs ebben semmi újdonság sajnos, régen is ez a lemez ment (reno lock), ha nincsennek nálad a kulcs/tech lapok jó időben, már pöröghet is a kövi meccs. Arról nem is beszélve, hogy a jelenlegi ranked rendszerben még mindig teljesen mind1 mennyi ideig tart egy meccs. Ezért nem is értem azokat akik Odd warriorral létráznak. fél-1 órás meccsek már az elején mind2 fél veszített. Persze high legenden más nyilván, nah de addig, pláne hogy 5ig még streak is van...

Megvagyok arénával, nagyon úgy fest hogy a patchel megint buheráltak a bucket szisztemen, csak éppen szokás szerint elfelejtettek szólni. Még szerencse, hogy nem cél a ladderboard itt se. Kellett is, mert itt is giggleing, mushroom power, mossy, 3 warpath, rendszeres volt. Most megint lehet kisérletezni, hogy melyik klasz lett egy kicsit jobb mint a többi. 2 hét múlva meg ugye jön a dual class, nekem a tavalyi tetszett annak ellenére hogy nagy clown fiesta voltak érdekes kombók. Kár hogy ez is csak ideiglenesen érhető el.

DE sajnos, én is azt látom, hogy az utóbbi 2 kiegben kevés volt a jó lap, igaz hogy az elötte lévőket (kobold és DK) meg túltolták. Nemtom mi lesz itt ha ezek kirotálnak tavasszal...

Sok sikert a D3hoz, mi is toltuk előző sezonig haverokkal, nah csak ilyen apukás stílusban és csak az első 2 hétben. De a mostanira már senki nem akart jönni, érthető közel 1 éve semmi változás, egyedül meg gyorsan beleun az ember.

Az MTG aréna nem rossz, végre összeraktak egy rendes interfacet, megvan a papír alapú hangulat is, csak olyannak aki nem ismeri nem tolta, nem szórakoztató nézni. Ugyanez volt a Gwenttel is, ugye ezt nemsokára megint átdolgozva kiadják. Majd meglátjuk, hogy az újdonság varázsa után mi marad. Remélem tolni fogják bele a tartalmat, mert az előzőeknek ez volt a másik rákfenéje.

Az Artifact-ról ami videót láttam szintén az jött le, hogy igyekeztek ezt a Dotás 3 lanet áthozni, ami tök jó mert több taktikával is tudsz sikeres lenni, csak éppen megint nem könnyű követni, így kérdés hogy mennyire lesz szórakoztató ezt nézni. Az üzleti modellel is vannak fenntartásaim.. De korai még nagyon, majd meglátjuk mi lesz belőle.

Viszont ugye ezek egyike se érhető el mobilon, a "bonyorultságuk" miatt.
De a legfontosabb, hogy meg érkeztek a pókok a kocsmába...

(#80060) Chronos85


Chronos85
tag

Bocs a lényeg lemaradt EU 80g akinek még megvan dobjon egy privit, és megbeszéljük mikor tudjuk le.

(#80061) F-ECT$ válasza Chronos85 (#80059) üzenetére


F-ECT$
titán

Ezért nem is értem azokat akik Odd warriorral létráznak. fél-1 órás meccsek már az elején mind2 fél veszített.
Agro ellen elég 6-8 kör, utána már látszik, hogy ki nyer és a vesztes feladja.

Dive ever, work never.

(#80062) fogtunder válasza sagem (#80055) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Aha, már több évtizede az újdonság varázsa viszi :D

Már most több játékmód van benne, mint a HS-ben, jó nézni tuti nem fogják annyian mert sokkal jobban kell ismerni a játékot, meg ugye gyakran 5-6 sor szöveg van egy kártyán, de ha megy az overlay, akkor elég egyszerűen követhető, amennyiben az alapokat ismered.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#80063) lm83


lm83
őstag

Lemondott a Blizzard elnöke
Na ez érdekes lesz, mi hogy fog változni ezek után...

Az első ami eszembe jutott, majd ő is BB cégénél köt ki hamarosan :)

(#80064) sagem válasza fogtunder (#80062) üzenetére


sagem
addikt

Most az offline része teljesen irreleváns szerintem, online meg eddig is halott volt, pedig ahogy Te is írod már több évtizedes múltja és rajongótábora van, és ez a mostani próbálkozás sem fogja ezt megváltoztatni:) Akik offline szeretik, azok játszanak vele, meg azok is, akik mindig is szerették volna kipróbálni ha létezett volna online (mint pl. amilyen én is vagyok) de nagy tömegeket nem fog bevonzani sem most, sem később, sem nézőként sem aktív játékosként. Én csak ennyit írtam és ezt továbbra is tartom. Megvan a helye a piacon, mint ahogy a Gwent is megtalálta a maga közösségét, simán lehet, hogy jobbak és többet tudnak mint a HS, de hosszútávon nem ezek játékok azok amiknek sikerül kicsit megszorongatni a HS-t.

Szerintem az Artifact lehet az ami jobb/több lesz mint a HS és ha nem is annyira lesz népszerű, de legalább megközelíti..már csak azért is mert F2P és Steam/Valve :)

[ Szerkesztve ]

„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”

(#80065) thesound válasza lm83 (#80063) üzenetére


thesound
őstag

Hmm, érdekes.

Free pack

https://www.hearthpwn.com/news/6005-free-card-packs-choose-your-champion-returns-for

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#80066) Doom


Doom
aktív tag

Nem értem, hogy milyen értelemben random, hogy milyen kártyákat nyitunk. Ma nyitottam 10 pakkot a bundle-ből, volt benne 2 epic (és 0 lego): Brawl és Hungry Crab. Nyitottam egy 11. pakkot a tavern brawl jutalmaként, volt benne 2 epic: Brawl és Hungry Crab. De most komolyan már, ennek mi az esélye????? :W

Ugyanakkor az istentudja hány classic pakkból nem bírtam még nyitni alap rare kártyákat, mint pl. az Eaglehorn Bow, ami szinte minden hunter deckben benne van.

Ez csak úgy kikívánkozott.

(#80067) tomi20100


tomi20100
tag

még megvan a 80q

(#80068) NyalokAA válasza thesound (#80065) üzenetére


NyalokAA
aktív tag

Egyiket se ismerem és mindig 1 pack boy vagyok :D kire érdemes itt voksolni?

(#80069) Scale válasza NyalokAA (#80068) üzenetére


Scale
őstag

Innen sintolol meg justsaiyan a nevesebb, a többit még sosem hallottam..

(#80070) tomazin válasza Scale (#80069) üzenetére


tomazin
veterán

meg Tyler

btw a HS-t pont az teszi nézhetővé (szórakoztatóvá), ami a hátránya:
az egyszerűség és a random.

(#80071) lm83 válasza NyalokAA (#80068) üzenetére


lm83
őstag

Random Ázsiai srácot válassz :)
Mondjuk múltkor nem jött be, mert nyuszifül nyert
De mondjuk akkor sem egy pakkot kaptam :)

(#80072) thesound válasza NyalokAA (#80068) üzenetére


thesound
őstag

Click random and you will be rewarded one pack or more.
Amúgy egyiket sem ismerem, tényleg a fenti módszert alkalmaztam. :D

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#80073) F-ECT$


F-ECT$
titán

7 minionod van, ki tudsz rakni egy magnetic-et , ha van mihez kapcsolódnia?

Dive ever, work never.

(#80074) whitezo88 válasza F-ECT$ (#80073) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Mivel úgy tudom full boardnál is ha kezedben van és odahúzod félretolja a többit, csak letenni nem engedi, de ez mivel egyfajta buff így, szerintem igen... Innkeeper ellen meg lehet nézni.

(#80075) lm83 válasza F-ECT$ (#80073) üzenetére


lm83
őstag

Nem tudsz
Már próbáltam egyszer sajnos nem sikerült
Pedig nem lenne értelmetlen sztem...

(#80076) Chronos85 válasza Chronos85 (#80060) üzenetére


Chronos85
tag

Elkelt, letudtuk KISDUCK sorstárssal. Köszi itt is.

(#80077) grizlisandor


grizlisandor
addikt

80g-s questet cserélnék:
Sanyiiiiii#2558

Más: Megint update. :U

(#80078) grizlisandor válasza grizlisandor (#80077) üzenetére


grizlisandor
addikt

Elkelt!

(#80079) h3lios


h3lios
addikt

Azért a mai napig tudok olyan jó meccseket játszani, hogy megérje ennyit költeni a játékra.

Az előbb 1 Dr. hunter ellen játszottam Mecha Tun lockkal.
Nagyon jól húztam, nála elmaradtak a korai tojások.

Viszont a meccs közepén olyan boardot pattintott össze, hogy öröm volt nézni. Highmane + cube + terrorscale. Nekem volt 1-2 kis minionom. Ment a defile matek rendesen, még a fejem is belefájdult... :D

Később volt nála Kathreena, amivel szerencsém volt, mert Godfrey letakarította és nem T-rex ugrott elő belőle, hanem maci.

A meccs végén minden remény veszni látszott mert 4-re vitte a HP-mat (megölt volna a bloodbloom), de az utolsó előtt lap Zilliax volt, amivel kénytelen volt 2x tradelni.
Végül meg lett a meccs, de ilyen szorosakat nem is tudom mikor játszottam utoljára.

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

(#80080) grizlisandor


grizlisandor
addikt

Megvan végre a golden Thrall. :B
Már csak pala, rugó, hunter, warlock, priest kell. ;]

(#80081) lm83 válasza grizlisandor (#80080) üzenetére


lm83
őstag

Szép munka ! :)
Combo dekkel sikerült?

(#80082) tomazin


tomazin
veterán

bár nem közvetlen hs, de toast csinált egy videót arról, hogy mennyi pénzt keres egy streamer.

(#80083) grizlisandor válasza lm83 (#80081) üzenetére


grizlisandor
addikt

Even és Schmuck(schudderw) váltogatásával.
Őszintén nem ajánlom egyiket se, valahogy pénteken kellett még 30 win, R8-on, even 51% Schmuck 53% winrate. Nem véletlen, hogy versenyre csak a combo megy, a többi variáns el van felejtve.

(#80084) lm83


lm83
őstag

Na hogy csináljam akkor, hogy dollárban tudjam megvenni ezt a welcome bundle-t :F
Jobb lenne 284-es dollárért, mint a 325-ös euróért :W

(#80085) eLit-MiLan válasza lm83 (#80084) üzenetére


eLit-MiLan
senior tag

[Itt.]

Origin / Steam Name: eLit-MiLan || The headless chickens invaded our world...even me.

(#80086) lm83 válasza eLit-MiLan (#80085) üzenetére


lm83
őstag

Na de utána kérdezni, hogy régió és egyből Európa van? Az maradhat vagy át kell rakni Amerikára? De tuti megjön majd? :F

(#80087) ETOM válasza lm83 (#80086) üzenetére


ETOM
addikt

Ha EU-n játszol akkor ott azt válaszd különben nem fogod megkapni. Én is azon keresztül vettem amit eLit-MiLan linkelt. 1400-1500Ft körül lesz.

[ Szerkesztve ]

(#80088) lm83 válasza ETOM (#80087) üzenetére


lm83
őstag

Köszönöm Nektek.
Sikerült.
Hát a pakkokat majd később nyitom ó, ha már berakják az új lapokat.
Már írtam múltkor nekem csak Noz van egyedül sárkány, így bármi jöhetett.
Ysera lett belőle, persze Malygos jobb lett volna, dehát annak is örülhetek, hogy nem rosszabb...
Majd belerakom taunt druid pakliba...

(#80089) zotyi8


zotyi8
tag

Üdv!

Az hogy lehet, hogy 41-es vagyok újonc rankon és szembe jön egy mechathun druid tele legen lappal?

(#80090) ETOM válasza zotyi8 (#80089) üzenetére


ETOM
addikt

Sajnos meglehet, gondolom bevásárolt az a tag rendesen pakkokból :DDD

(#80091) fogtunder válasza zotyi8 (#80089) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Én anno a f2p amcsi accommal rank 25-ön majdnem full arany control paladin jött szembe. Vannak emberek, akiknek túl sok pénze van.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#80092) grizlisandor válasza NyalokAA (#80068) üzenetére


grizlisandor
addikt

Én justsaiyan-re tettem a voksom.
Várom az 1packomat. ;]

(#80093) JayZ


JayZ
tag

valaki 80g csere? küldd privátban a tag-ed :O

(#80094) Scale válasza grizlisandor (#80092) üzenetére


Scale
őstag

Szolhattal volna hogy raraksz mert akkor en masra rakom :DD

(#80095) lm83 válasza Scale (#80094) üzenetére


lm83
őstag

Asszem én isrá raktam...
Hát ez így nagy bukó lesz...
Néztem twitteren, írta, hogy egy pakkot biztos szállít, szóval ő is így áll hozzá:D

(#80096) ETOM válasza lm83 (#80088) üzenetére


ETOM
addikt

Nincs mit. :) Ysera nagyon jó én is azt kaptam. Gratt.

[ Szerkesztve ]

(#80097) grizlisandor válasza Scale (#80094) üzenetére


grizlisandor
addikt

Ne haragudj... :B ;]

[ Szerkesztve ]

(#80098) lm83


lm83
őstag

(#80099) F-ECT$ válasza lm83 (#80098) üzenetére


F-ECT$
titán

Pont erről beszéltünk itt a napokban: egy csomó meccs már szinte azelőtt eldől, hogy 1 lapot kijátszott volna bárki is, és ez nem feltétlenül jó.

Dive ever, work never.

(#80100) rocket


rocket
nagyúr

Balance Changes Incoming - Information Coming Next Week

Vicc, hogy eddig vartak.

#80908: Donaist BB utan kuldhetne mar a Blizzard, Iksar meg atvette BB udvaribolond szerepet, csak neki meg humora sincs, de cserebe arrogans.

[ Szerkesztve ]

"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.