Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#42301) Doky586 válasza drizzle911 (#42295) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"nem rendelkezem pendrive-al"
Spórolsz még egy pár hónapig és veszel egy olcsó ~4eFt-os pendrivot (4-8GB) :B

(#42302) Kernel válasza Doky586 (#42301) üzenetére


Kernel
nagyúr

Már az XP-nél le volt írva a MS magyarázata ezzel kapcsolatban, a Sysprep deploy.cab csomagjában:

Új számítógép összeszerelésekor a teljes formázás szükségtelen, mert a merevlemezt a gyártó már tesztelte.

Miután a teljes formázás egyfajta HDD-teszt, csak annyi a különbség, hogy XP-ig olvasási teszt, Vista óta biztonsági okból a szektorok felülírását is elvégzi. (Korábban sok laikus azt hitte, hogy leformázza és eltűnik minden adat.)

Ebből következően esetleg akkor lehetne jogosultsága a lemez ismételt ellenőrzésének (teljes formázásnak), ha a gyártás óta keletkezett szállítási sérüléstől tart valaki, ezért szeretne nagyon biztosra menni.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#42303) Doky586 válasza Kernel (#42302) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ezt NE NEKEM mondd..

[ Szerkesztve ]

(#42304) King Unique válasza Tutti-amigo (#42280) üzenetére


King Unique
titán

Elnézést, nem vettem észre a választ... :B
Nagyon köszönöm az infót! :R Érdekes, hogy elvileg ilyen Symwave SW6316 van a My Passportokban is, ami ugye USB 3.0 - SATA 3 Gpbs és hivatalosan UASP képes. Bár utóbbi funkciót nem mutatja bekapcsoltként se a Windows, se a Linux nálam...

[ Szerkesztve ]

(#42305) CWorm válasza krealon (#42299) üzenetére


CWorm
aktív tag

Köszönöm a választ! Valószínűleg ez lesz a probléma.

Félig ember, félig medve, félig disznó

(#42306) TAKÍÍ


TAKÍÍ
tag

Adva van egy Samsung Sata2 vinyo Hard Disk Sentinel szerint 60% kondícióval.:
[link]

Mennyire jó ez még? Mennyire merjem használni? Utóbbi időkben sokat másoltam rá fel és le. Aztán el kezdett lassulni az intézőben a dolgok betöltése, de ami még rosszabb, hogy a BIOS betöltésekor is lassan akarta a Vinyót felismerni. Sajnos volt már rossz HDD-m, az is így kezdte. Azóta nem "használom"/alig írok rá és letöröltem, ami nem kellett. Így most nincsenek gondok, de nem merek rá másolni/írni. Jogosak a félelmeim vagy csak beképzelem?

Van egy másik versenyzőm is: egy ősrégi PATA/ IDE-s 200 GB WD. Ez régi de keveset használt: kondíció 100%
[link]

Én úgy gondolom ez jobb állapotban kell, hogy legyen. Olyan régi alaplapom van, ami még egyszerre tudja kezelni az IDE és a SATA 2 meghajtókat. Elvileg ezt is ráköthetném és akkor erre menne fel a win 7 32 bit.

Mekkora a kettő között a sebesség különbség? Érezném a lassulást mindennapi netezés/ átlagos használat mellett?

[ Szerkesztve ]

(#42307) King Unique válasza TAKÍÍ (#42306) üzenetére


King Unique
titán

Az mondjuk fura, hogy a SMART-ban nincs komolyabb hibajelzés (szektorok), de látszik, hogy vannak adatátviteli hibák. SATA kábel ok?
Amúgy HSD sem tévedhetetlen, érdemes több programmal is ránézni, valamint a gyártó tesztprogramjával. Érdemes lenne HDS topikban is rákérdezni, bár a fejlesztő ilyenkor mindig a tesztelést szokta ajánlani. Persze nyekeregtetni csak adatmentés után érdemes, már ha van rajta vmi fontos cucc.

Nyilván lassabb egy IDE merevlemez, mint a SATA, előbbiben vsz a cache is kevesebb, így nyilván majd tapasztalható lesz bizonyos mértékű lassulás.

[ Szerkesztve ]

(#42308) TAKÍÍ válasza King Unique (#42307) üzenetére


TAKÍÍ
tag

Igen a kábel elvileg jó, vadi újat vettem pár éve, de akkor kipróbálom másikkal is, meg a tesztek.

Használtan vettem és DELL vállalati gépből lett kivéve. Anno 100% volt asszem. Mostanra lement 60%-ra. Eléggé sokat lett használva 785 nap. (Vagy legalábbis én soknak érzem :) ) Úgy éreztem elszállt felette az idő.... Mindegy majd még utána járok. Köszi a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#42309) tomp


tomp
félisten

Egy váratlan leállás után s SMART-ban mitől változhat drasztikusan a Leállás/felpörgés és a parkolás értéke?
Volt nemrég a laptop egy hűtőrendszer karbantartáson.
A művelet után a leállás/felpörgés az addigi 701-ről felugrott 2129-re a parkolás pedig 5972-ről felugrott 7407-re. Gondolom boot lemezzel tesztelték a gépet, hogy a tiszta hűtéssel mennyire melegszik aztán mivel a bekapcsoló gombot hosszan nyomva kikapcsolták a gépet. Azaz a tétlen vinyó alól kirántották a tápot.
Múltheti nagy esőben 2x elment az áram(nem használom a gép akksiját) így 2x is kikapcsolt a laptop.
Miután a 2. után visszakapcsoltam feltűnt, hogy a leállás/felpörgés már 2712-re ugrott a parkolás pedig 7990-re. A valós leállás/felpörgés csak 708!
A laptop a benne lévő gyári vinyóval már 3,5éves. Ez idő alatt összesen 834napot és 16órát üzemelt azaz összesen 20.032órát. Egy váratlan leállás hogyan okozhat ilyen jelenséget? Gondolom ha a vinyó leparkolt volna akkor nem érné váratlanul a leállás mert a fej biztonságban van. Csak a lemez és az elektronika áll már csak le. Nálam ugye egyik esetben sem volt parkolásban így váratlan leállás érte. De ilyen lehetséges? Azaz ilyen nagy ugrás a SMART-ban?

(#42310) Feketelaszlo válasza TAKÍÍ (#42306) üzenetére


Feketelaszlo
senior tag

Ha kétes a lemez állapota én szoktam csinálni egy teljes felület újrainicalizálást (természetesen backup után), az általában eldönti, hogy mi lesz vele. Egyszer elég lefuttatni, az is lesz jópár óra (terás driveoknál már napokban kell számolni). Ha stabilan kibírja, szerintem ideiglenes tárolónak nyugodtan használhatod, néha még javul is tőle a lemez állapota (valójában nem, csak áthelyezi a hibás szektorokat).
IDE vinyóra már nem raknék rendszert. Van sebességkülönbség, hogy mennyire érezhető, passz, biztos nem vészes, inkább a mindenféle inkompatibilitás miatt óckodnék a dologtól (írod ugyan, hogy a lap kezeli, de annyi a negatív tapasztalat, hogy nincsen benne bizodalmam).

(#42311) Taifa Díaz válasza Feketelaszlo (#42310) üzenetére


Taifa Díaz
őstag

"óckodnék" helyesen: ódzkodnék

Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)

(#42312) F.B.I.


F.B.I.
veterán

Üdv!

Adott egy Intel 520 128Gb SSD, amikkel problémák adódtak (először másra gondoltunk de biztos ő a probléma): már három gépben is szerepelt (HP dc7700, 7900, Dell Optilex 330, mindegyik friss bios, új memók) de telepítés után (Win 8.1, 10 X64) mikrolagggokat csinál. Konkrétan kattintáskor, semmi nem történik, egér kruzort lehet mozgatni de nincs reagálás, akár fél percig sem, majd megnyílik.

Mivel tudnám ellenőrizni a hibás működést, mielőtt a szervizben bután pislognának rám (sentinel ökéletesnek mutatja, fél év alatt 1,7Tb írás történt)?

Az a poén, hogy 1 hete még semmi baja nem volt egy 1155-ös lapban.

[ Szerkesztve ]

Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!

(#42313) F.B.I.


F.B.I.
veterán

Rossz hely.

[ Szerkesztve ]

Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!

(#42314) @a_tom@


@a_tom@
csendes tag

Sziasztok.

Olyan problémám lenne, hogy van egy Samsung 840 SSD meghajtom ami jelszóval van védve biosban.
Mit lehet vele csinálni mert egyik napról a másikra nem fogadja el a jelszavamat. pedig én nem változtattam meg. Így sajnos nem tudok semmit semm csinálni a SSD-vel. Az adataimról van biztonsági mentés de nem tudom a SSD-leformázni semm a windows szerint inaktív.
Ha valakinek van valami ötlete azt nagyon megköszöntetném.

Üdv: Tamás

(#42315) pjen válasza @a_tom@ (#42314) üzenetére


pjen
félisten

Másik gépben próbáld.

(#42316) @a_tom@ válasza pjen (#42315) üzenetére


@a_tom@
csendes tag

Próbáltam másik gépben is.
Windows látja de MBR read-only, linux nem is látja.

(#42317) Kernel válasza @a_tom@ (#42316) üzenetére


Kernel
nagyúr

Utolsó bekezdés: [link]

11. oldal: [link]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#42318) XP NINJA


XP NINJA
őstag

Sziasztok

van egy Hitachi 2TB-os vinyóm, 1,5tb fontos adattal, ma kicsit zörgött valami, gyanakodtam rá. Hdd sentinel szerint 95% kondició. Nem értem mitől nincs két éves, csak be lett rakva és használva volt. 244 nap használat. 8 hibás szektort ir. Félni kell ettől? :(

[ Szerkesztve ]

(#42319) Feketelaszlo válasza XP NINJA (#42318) üzenetére


Feketelaszlo
senior tag

Hát most még eldöntheted, hogy félsz, vagy egyszer majd megijedsz. Legyen biztonsági másolat azokról a fontos adatokról, de ennyi azért még nem ad okot pánikra. Persze meghalhatnak a Hitachi vinyók is - lehet, hogy 1 hét, de lehet, hogy 15 év múlva adja be a kulcsot (bár a mai vinyókat ismerve inkább az utóbbi, de ne bízd el magad).

(#42320) Kernel válasza XP NINJA (#42318) üzenetére


Kernel
nagyúr

"Ma kicsit zörgött valami", ha ez azt jelenti, hogy volt valami lassulás (ebben az esetben nem ártana érthetően fogalmazni), azt okozhatják nehezen olvasható szektorok, ami fajulhat legközelebb odáig is, hogy megakad az egész.

Legalábbis némelyik WD "okos" firmware képes ekkora szemétségre, hogy hirtelen lezárja magát, egy nyomorult gyenge szektor miatt. Nem ám lecserélné a tartalék területről.

Tehát a viselkedés gyártófüggő is, ettől függetlenül ilyenkor alap dolog szerintem, hogy felül kell írni az egész HDD-t, amitől a gyenge szektor visszafordulhat jóra. Ha meg nem, akkor képet lehet kapni a lemez állapotáról, kiderülhetnek további hibák is.

Vagy a HD Sentinel frissítő felülírását alkalmazni, ami minden szektor tartalmát vissza is írja. Így elvileg nem jár adatvesztéssel, kivéve ha olyan hibás szektorra fut, amin tényleg elakad, akár elszállhat minden.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#42321) XP NINJA válasza Kernel (#42320) üzenetére


XP NINJA
őstag

Zörgés forrása meg van, a vga volt. A felül irni az egész HDD-t az a formázást jelenti? :)

(#42322) Kernel válasza XP NINJA (#42321) üzenetére


Kernel
nagyúr

Tulajdonképpen a lassú formázás is felülírja a HDD-t néhány szektortól eltekintve, de inkább teljes írástesztet szoktak alkalmazni, ami az egészet legyalulja.

Erre alkalmas a HD Sentinel (fizetős) vagy egyéb, Low Level Format néven futó programok, vagy biztonsági felülíró stb.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#42323) mekker


mekker
őstag

Üdv!
Egy alig használt Seagate Barracudának ezek a SMART adatai:

Ezek mennyire rossz értékek egy keveset használt HDD-nél?
(Plusz milyen állapotban lehet gariztatni úgy nagyjából?)

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#42324) pincehely


pincehely
addikt

Sziasztok!
Segítsetek mert kitépem a hajam.

Havernak összedobtam egy zsír új gépet. A konfig mindegy is, de elég bika.
A régi gépéből lettek átpakolva a HDD-k, +vett egy ssd-t a rendszernek.

A probléma a terrás samsunggal van. Az új gépben induláskor hangosan kerreg, és a gép nem is ismeri fel.
Érdekes módon csak akkor amikor a sata is be van dugva.
Ha a tápot másik gépről kapja akkor is ugyanez van. Ha nem az Intel vezérlőn van akkor is ugyanez.

Elhoztuk az én gépemben hibátlan, HDSentinel szerint 100/100.

A UEFI teljesen gyári beállításokon is ugyanez a tünet.

http://kefetemap.deviantart.com/

(#42325) DFlash válasza pincehely (#42324) üzenetére


DFlash
tag

Szia!
Gondolom az SSD miatt ACHI-ra van állítva, próbáltad IDE módban?

(#42326) pincehely válasza DFlash (#42325) üzenetére


pincehely
addikt

Persze hogy ACHI az ssd miatt, de az én gépem is ACHI, illetve a a másik HDD-t is felismeri

http://kefetemap.deviantart.com/

(#42327) Jarod1 válasza pincehely (#42324) üzenetére


Jarod1
addikt

a alaplaphoz minden új chipset driver fel van rakva?

(#42328) Qmi


Qmi
tag

Hali.

Kaptam egy WD2500BEVT laptop vinyót melyről adatot kellene mentenem, de valami nem fasza vele, mert zümmög nem pörög fel és még a windows sem indul el ha a gépre van kötve.

Hozzá pedig egy WD20EARS Green vinyót amire kellett volna a mentést végezni, az meg elindul, de a rendszer formázatlan vinyóként látja pedig formázott a cucc. Jumperelnem kéne mint régi IDE-s időkben?

Tudom távgyógyítás valamivel nehezebb, mint a sima, de ha valakinek van hasonló tapasztalata valamit mondhatna rá. Köszöntem. Uff.

(#42329) liksoft válasza Qmi (#42328) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

Egyszerű.

A mentendő drive fejszerelvénye nem parkoló állapotban van. WD esetében alkatrész cseréjével van egyáltalán esélye, ha még nem szakadt szét a fejszerelvény. Olyankor szinte esélytelen a mentése. Ez a hiba a WD-t ismerve még a tapadt drive-ok között is a nehezebb szokott lenni, így csak szakembert tudok javasolni. Otthoni szétszedés után ne is vigyétek semmilyen adatmentéses céghez, mert az esélyek onnantól megközelítik a 0-t.

A cél drive meg vagy USB eszközből van, vagy most van USB-ben. Ilyenkor két eltérés lehet.
1. A felületet titkosította az eredeti helyen az USB chip.
2. A fizikai szektorméretet használta régen vagy most a rendszer, ami 4k, és nem 512 byte. Ennek a két értéknek az eltérő használata is okozhat ilyen hibát.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#42330) enyan


enyan
tag

Sziasztok!

Van egy wd 2 tb-os külső 2,5-ös vinyóm, amivel az a gond, hogy nem jön fel usb-n csak akkor, ha újraindítom a számítógépet rákötve a vinyóval (win 10). Szerintetek ez mitől lehet? Van még egy 500-as samsung ugyanilyen 2,5-ös külső, azzal nincs ilyen gond. Olyan problémám is volt már, hogy a TV-n filmlejátszás közben akadozott néha a film, de windows alatt másolásnál nem tűnik fel hogy gond lenne, a TV viszont akadásmentesen játsza a filmeket pendrive-ról. Van ötlet, hogy mi lehet a bibi?

Köszi előre is!

(#42331) Kernel válasza enyan (#42330) üzenetére


Kernel
nagyúr

Olvasás-, írásteszt, SMART megnézés.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#42332) Doky586 válasza enyan (#42330) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Hátulról dugtad meg, vagy előlről..?

(#42333) King Unique válasza enyan (#42330) üzenetére


King Unique
titán

"nem jön fel usb-n "
Ez mit jelent pontosan, felpörög ilyenkor, Windows nem dob vmi hibaüzenetet, lemezkezelőben látszik??

Illetve lehet nem ártana ránézni HDS-el, illetve ha PC és csak 2.0 portok, akkor a hátlapi portban próbálni, mert előlapin nem mindig elég neki a kraft.
Valamint én ilyenkor, ha rádugva nem ismeri fel, gépházból eltávolítanám a csatlakoztatott eszközök közül, ami leszedi full az eszközillesztőjét és restart után próbálnám újra.

Amúgy ennek az ellenkezője szokott sokaknál gond lenni, hogy előre rádugva akasztja a gép indulását, mert olyanok a BIOS/ UEFI beállítások, hogy arról próbál bootolni. Illetve én még anno ESET SS 5.x esetében tapasztaltam olyan anno, hogy menet közben rádugva kifagyasztotta a gépet...akkor ESET adott is ki rá vmi bugfixet, de az újabbak már nem csinálják.

[ Szerkesztve ]

(#42334) pincehely válasza Jarod1 (#42327) üzenetére


pincehely
addikt

Uefi sem látja. Ez nem driver....

http://kefetemap.deviantart.com/

(#42335) enyan válasza King Unique (#42333) üzenetére


enyan
tag

Köszi a válaszokat!

Úgy néz ki, hogy a hub nem működik rendesen, mert közvetlenül a gépre dugva megy a vinyó. Nem hittem volna, hisz pont ennek az elkerülésére vettem hub-ot. Egy ilyen egyébként. Furcsa mert van olyan, hogy a 2.0-ás eszközök működnek, a 3.0-ásak meg nem. A gépen egy hátsó 3.0-ás portba van dugva. Amikor nem jön fel, akkor nem látszik sehol a meghajtó, olyan mintha rá sem dugtam volna, de felpörög. Van amikor egy pillanatra megjelenik az usb ikon a tálcán, de eltűnik és ennyi. Közvetlenül a gépre dugva, az előlapi usb porton is működik rendesen. A windows nem tud ilyesmit produkálni (w10)?

Köszi!

(#42336) King Unique válasza enyan (#42335) üzenetére


King Unique
titán

Mondjuk azt írhattad volna, hogy hubra van dugva...mert az egy + hibaforrás lehet.
"Közvetlenül a gépre dugva, az előlapi usb porton is működik rendesen"
Ez is az előbbi állítást igazolja.

Ez aktív / passzív hub? Mert hiába dugod 3.0 portba, előfordulhat, hogy ilyen esetben nem teljesen optimális a tápellátás, ajánlott adapterrel, amit az aktív hubhoz szoktak adni használni.

"A windows nem tud ilyesmit produkálni (w10)?"
Láttam már itt a fórumon, akinél a 7 portos, portonként kapcsolóval ellátott, aktív USB 3.0 hub nem akart rendesen működni Win7 alatt sem. Hogy a D-Link + Win10 párosításnál mi a helyzet e téren, azt nem tudom..? De, mivel nem igazán kiforrott a rendszer és sok benne a bug, elképzelhető.

[ Szerkesztve ]

(#42337) leturkish


leturkish
csendes tag

Sziasztok,

több mint 2 éve vettem egy WD My Passport 1TB USB3.0 (WDBBEP0010BBK-03) külső vinyót.
Eddig elégedett voltam vele, havonta kb. 1-2x cipeltem magammal.
Fontos adatok vannak rajta, félek, hogy bebuktam.

A hibajelenség:
- csatlakoztatom a PC-hez, vinyó led villog, teker mint az őrült.
- rövid idő után megjelenik a rendszerben mint F meghajtó, de az explorer/TC nem válaszol, ha a ráklikkelek.

Több gépen is próbáltam, ugyanez a jelenség.

Mit tehetek, hogy helyrehozzam?
Mit tehetek, ha nem? Kuka?

Köszi előre is.

üdv

(#42338) leturkish válasza leturkish (#42337) üzenetére


leturkish
csendes tag

plusz infók:
- közvetlenül a géphez van csatlakoztatva (nincs hub)
- oprendszer: win 8.1

thx

(#42339) King Unique válasza leturkish (#42337) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Meg kéne nézni, mit mond a HD Sentinel a lemez állapotára, SMART tábla stb.? Mert lehet az döglődik benne és, ha túl sok a hibás szektor, akkor lehet kuka, illetve adatmentő szoftverek (GDB ás társai) sem boldogulnak már vele.

Amúgy mi van most, sorra döglenek a Passportok is, vagy csak a tervezett elavulás érkezik el mindenkihez... :F

(#42340) liksoft válasza leturkish (#42338) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

Az OK, hogy a géphez, de előlapnál, vagy hátul az alaplapra forrasztott csatlakozóba lett dugva?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#42341) leturkish válasza King Unique (#42339) üzenetére


leturkish
csendes tag

Sajnos a HD Sentinel el sem indul, ha csatlakoztatva van a vinyó...

Melyik vinyót ajánljátok helyette? (nagyot csalódtam ebben)

(#42342) leturkish válasza liksoft (#42340) üzenetére


leturkish
csendes tag

mindkét csatlakozón teszteltem, ugyanazzal a hibajelenséggel

(#42343) leturkish válasza King Unique (#42339) üzenetére


leturkish
csendes tag

hoppá, lecsatlakoztattam a vinyót és feldobta a sentinel ablakot

(#42344) leturkish válasza leturkish (#42341) üzenetére


leturkish
csendes tag

S.M.A.R.T.

[ Szerkesztve ]

(#42345) King Unique válasza leturkish (#42343) üzenetére


King Unique
titán

Van egy rajta gyenge szektor, de még nem annyira drasztikus a dolog, rosszabbra számítottam.
Amúgy a kábel jó, tápellátás ok (elő vs. hátlapi 2.0/ 3.0 port)?

"Fontos adatok vannak rajta, félek, hogy bebuktam."
Ha nem lehet fájlkezelőből megnyitni a tartalmát, akkor rá lehet valamilyen adatmentő programmal nézni, vagy egy Live Linux alól megpróbálni menteni. Persze az adatmentő szakember, profi adatmentés a biztosabb megoldás, így csak saját felelősségre érdemes kísérletezgetni.

"Melyik vinyót ajánljátok helyette? (nagyot csalódtam ebben)"
Amúgy nem rosszak a My Passportok, de vsz ezekbe is bele lehet építve a tervezett elavulás, hogy kb. röviddel a garanciaidőn túl kezdje el szórni a hibákat. De ugyanakkor a meghajtó állapotát rengeted dolog (rázkódás, esés, elégtelen USB táp, túlzott melegedés, nem megfelelő leválasztások stb.) befolyásolhatja külső használatnál, így ha ezekre nem figyeltél kellőképpen oda, akár az is okozhatta.
Van két topik (1, 2), ami a témával foglakozik, ott találsz infókat, alternatívákat. A külső 2,5" ház + HDD összerakása sem elvetendő ötlet, mert egyébként műszaki szemmel nézve előnyösebb az a megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#42346) leturkish válasza King Unique (#42345) üzenetére


leturkish
csendes tag

A kábelcserét még nem próbáltam, az az utolsó reményem.

Nagyon köszönöm a segítséget!

(#42347) King Unique válasza leturkish (#42346) üzenetére


King Unique
titán

Persze vmi gyári rövidhez hasonló kell a másik esetében is, mert ha túl hosszú, az sem jó.
Na meg ez az "hova csatlakoztattad" is kérdés, amire nem válaszoltál, pedig van jelentősége.
Szívesen!

Szerk:
Amúgy kábel és kábel között is van különbség, mert pl. a gép USB aljzatába nem mindegyik csatlakozik egyformán szorosan (felületi kopás?). És egy 2,5" esetében, ha a kábel már kicsit is mozdul, akkor eldobja a kapcsolatot...vagy éppen ráadásként csontra fagyasztja a Windowst és csak újraindítás/ leállítás/ kábel kihúzás segít. Pl. a My Passportom gyári kábele nem annyira szorosan illeszkedik a notebook aljzatában és ezzel mindig szívok... :((( Amióta egy másik 2,5" külső kábelével használom, azóta szerencsére egyre ritkábban.

[ Szerkesztve ]

(#42348) fi:zi'k


fi:zi'k
nagyúr

Sziasztok,

Kb 2 hónapja átköltöztem SSD-re szűz rendszerrel, de biztonsági okok miatt a régi rendszer HDD-t nem bántottam. Most hozzá kellene férnem régi rendszerhez, többek között böngésző könyvjelzők miatt, de nem sikerült. Lehet triviális a dolog, de most pillanatnyilag nem jutottam vele dűlőre. Annyit próbáltam, hogy a biosban ezt állítottam be alapértelmezettnek, illetve a boot választónál is próbáltam, de mindkét esetben azt írja, hogy nem bootolható partíció.
Van vmi ötlet?

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#42349) Kernel válasza fi:zi'k (#42348) üzenetére


Kernel
nagyúr

Van olyan eset, amikor eredetileg sem volt bootolható, például két HDD volt a gépben, egyiken a bootpartíció, másikon a Windows. Az egyiket eltávolítják, Windows önmagában nem indul.

Akárhogy is volt, egy egyszerű lehetőség, hogy rendesen az SSD-vel indulsz, legyen betéve a HDD is.

Tegyük fel, hogy G: betűjelet kap a HDD Windows partíciója.

EasyBCD 2.2 programot kell telepíteni, hozzáadod a bootmenühöz:

Időzítést is beállítani, hogy ne 0 legyen, reboot.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#42350) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

Nem tudtok valami programot mondani, ami a lemez használatot (főleg az írás) figyeli, naplózza. Pl. hogy hova mi és mikor kerül mentésre, írásra a lemezen? :F Egyik napról a másikra eltűnt 10GB a lemezről és fogalmam sincs miért, szeretném kideríteni mi zabálja fel rejtélyesen a lemezterületet...

THX!

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.