Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#2351) hossszú


hossszú
őstag

Óriási problémával küzdök!
Van 2db Hitachi vinyóm RAID0-ban, ezen található a rendszer is.Nagyon jól működött az egész gép addig míg ki nem találtam, hogy visszaállítom a régen eltalált beállításokra a procit+ramokat (DFI+ADATA 600) az fsb-t 300-ra, na innen elkezdődtek a problémák.A gép nagyon nehezen akar elindulni hol az egyik hol a másik vinyót nem látja van úgy, hogy egyiket sem.Ha az egész BIOS-t defaultra állítom akkor sem szünik meg a hiba!
A kérdésem az lenne, hogy minek nem tetszett a 300-as fsb és hogyan javítható?

„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin

(#2352) lazydog válasza hossszú (#2351) üzenetére


lazydog
addikt

Legközelebb lehet jobban meggondolod, kell-e neked RAID0, vagy ha már olyan nagyon kell, érdemes-e húzni a gépet.
Most viszont azt tenném, hogy lementeném róla az adatokat, amíg lehet. Ezután jöhet a HDD-teszt, aztán egy új telepítés.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#2353) hossszú válasza lazydog (#2352) üzenetére


hossszú
őstag

Ezek után nem hiszem, hogy megéri időt és fáradságot ölni a RAID0-ba inkább befektetek egy Raptorba :R
Mindenki a saját kárán tanul a legtöbbet

„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin

(#2354) Sz.Miki


Sz.Miki
őstag

Hi

Szerintetek mennyire normális WesternDigitál hddk-nél az 50Fok körüli hőmérséklet? nekem van 3db WD1600JS vincsim és átlag 50C a hőmérsékletük, van hogy 55-ig fölmennek. Ez árt nekik? Vagy ez még belefér? Én úgy tudtam, a 30-35 fok a leg ideálisabb.

(#2355) hossszú válasza Sz.Miki (#2354) üzenetére


hossszú
őstag

Ha meg akarod hosszabbítani a HDD-k életkorát akkor valamilyen hűtésről minél hamarabb gondoskodnod kellene.

„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin

(#2356) Sz.Miki válasza hossszú (#2355) üzenetére


Sz.Miki
őstag

Az a baj, hogy már tettem a ház elejébe egy 12Cm-es hűtőt de semmit sem ér :(

(#2357) zBass


zBass
csendes tag

Sziasztok!
Van nekem egy 320-as satás WD winyóm, ami rosszalkodik :(
Éppen játszottam, amikoris megakadt a játék és hallottam egy kattanást a winyótól. Pár sec múlva ment tovább a game, majd megint kattant a winyó, és a game megakadt. Ezt eljátszotta még párszor, amikoris meguntam, és ALT+F4-el kiléptem, újraindítottam a gépet.
Mintha lassabban is indult volna, de ezzel nemtörődtem. A gond, hogy már netezés közben is jelentkeztek a bajok. Ugyanaz, mint a játékban: kattanás, és pár másodpercig nemtudok semmit csinálni.
Egyik pilllanatban meg csakúgy kikapcsolt a winyó, s nemis tudott bootolni a gép. Kikapcsoltam, megigazgattam minden kábelt (bár nemvettem észre, hogy akármelyikkel is gond lett volna) és miután bekapcsoltam szépen bebootolt a win. Most kb egy órája már nem volt kattanás, de gondom az van vele. A másolás kb 2mb/s még saját magára is, de ugyanennyi egy 80-as maxtorra. Ha a maxtorról próbálok a wd-re másolni, akkoris ugyanez van, de maxtor saját magára normális sebességgel másol. Úgy gondoltam, hogy a wd átkapcsolt PIO módba, de hd sentinel azt írja, h aktív udma átviteli mód. Egyébként elég meleg a winyó, most 50 fokos, nemtudok mitcsinálni ebben a nagy melegben vele (szobában most is 30 fok van pedig fullra nyitva az ablak...). Amire még gondolok, hogy a sata kábel esetleg rossz, de ezt most nemtudom leelenőrizni. Sajnos valószínűsítem, hogy megy gariba, csak akkormeg várhatok rá hetekig, és mivel most lesz fullos új gépem, nemörülök neki (winyo maradt volna) :(
Ti mit gondoltok?

(#2358) lazydog válasza zBass (#2357) üzenetére


lazydog
addikt

Valószínű, hogy gond lesz a vinyóddal.
Vizsgáld meg az állapotát a HDSentinel nevű programmal. Másrészt, ha van rajta valami értékes adat, minél előbb mentsd le róla. Ehhez úgyis mindenképpen szükség lesz egy másik vinyóra. Ennek az új vinyónak az első partíciójára telepítheted az XP-t, így nem maradsz majd hetekig vinyó, illetve gép nélkül.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#2359) zBass válasza lazydog (#2358) üzenetére


zBass
csendes tag

HDSentinel szerint: A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.

Nincs szükség beavatkozásra.
Teljesítmény 100%, kiváló
Kondíció 100%, kiváló

A becsült hátralévő élettartam több, mint 1000 nap.

Az adatmentés nemlesz egyszerű, mert ugye mint mondtam 2mb/s-el másolok, így eltart egy jódarabig. DVD-t írni még nempróbáltam, de tartok tőle, hogy azzal is gond lesz :(
Meg a másik gondom, hogy a maxtort nem partícionáltam, így arról is lekell menteni az adatokat, ha arra akarom tenni xp-t :(
Mindenesetre a kábelcserét még megfogom próbálni gari előtt, ha az nemjön be akkor muszáj lesz bevinnem. De így befogják venni gariba, hogy a HDSentinel szerint tökéletes? Lehet még megpróbálom egy másik gépben is a winyót, hátha más gond van (bár nemhiszem).

(#2360) lazydog válasza zBass (#2359) üzenetére


lazydog
addikt

Ez nagyon jó hír, lehet hinni a Sentinel-nek.
Mégis inkább csak kábel, esetleg táp hiba lesz ez. Ha nem javul a helyzet, az XP-t telepítsd újra. Egy másik gépben ellenőrizni is jó módszere a hibakeresésnek.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#2361) zBass válasza lazydog (#2360) üzenetére


zBass
csendes tag

Rendben, köszi a segítséget. Tápra nemis gondoltam, pedig lehetséges, mert vacak codegen, ami már több éve megy. Ha tápgond lenne az nemlenne baj, napokon belül lesz egy chieftecem.
Akkor ma kifogom próbálni másik gépben másik kábellel. Majd jelentem a fejleményeket.

(#2362) jimmy399 válasza liksoft (#2349) üzenetére


jimmy399
senior tag

''Én a harmadik helyesírási hiba után feladtam.'' : Ezer bocsánat. Nem éppen a helyesírásra figyeltem. Bocsesz. Legközelebb meglesz. :P

''gyári tesztprogrammal kéne letesztelni. Ha az hibát ad rá, akkor nem kell csodálkozni.'' - Ok megnézem. :O

''Az optikai eszközöknek elméletileg a 40 eres kábel...'' Ok. Elolvastam amit írtál. Lehet benne valami. Hagyom úgy ahogy van. Többszavas UDMA2 módban vannak az optikai meghajtók. :)


Amúgy köszöntem hogy legalább te érdemben hozzászoltál a kérdésemhez. :R

--- N/A ---

(#2363) citkar


citkar
addikt

üdv

nem is igazán probléma,azaz remeélem h nem az
egy 500as samsung hddt raktam tengap a gépbe
megy jól,semmi apnasz,de egy hangot vettem észre ami eddig nem vot,egy magas ciripelő hang időnként,elég magas,így hallásból a házban nem tudom h pontosan mitől jön,de ez az egyetlen új dolgo benne,így lehet h a vinyó adja

oylanra hasonlít mint maikor 12 centis venti volt a tápomba s az adott ki néha hasonló hangot,ez talán magasabb


kérdésem,ez normális e, hallottam h egyes vinyók adnak ki néha magas hangot,de nekem ilyen még nem volt :)

köszi

(#2364) Hegyirabló válasza liksoft (#2347) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Kedves Liksoft!


Ez úton köszönöm meg a segítségedet!

A problémám abból adódott, hogy a WD SATAII vinyómmal valami baj volt, néha nem pörgött fel, vagy fogta és menet közben kattanással leállt. A sima A8V alaplapom még felismerte így is, de a Delux már nem akarta.

Ki lett cserélve egy csamcsungra.

Még egyszer köszönöm!


Hegyi

Aquila non captat muscas.

(#2365) zBass válasza zBass (#2361) üzenetére


zBass
csendes tag

Nos, a helyzet az, hogy a winyónak valószínű semmi baja. Kipróbáltam egy másik gépben, és tökéletesen ment. Kipróbáltam az én gépemben másik kábellal, és még mindig lassú :(
Holnap újradobom xp-t, hátha. Maradt még a táp mint lehetséges hibaforrás, majd ennek is utánajárok. Egyébként nemlehet, hogy mégis PIO módban van annak ellenére, hogy a HDSentinel szerint nem?

(#2366) Philippe


Philippe
csendes tag

Sziasztok!
Komolyan meg vagyok keseredve.Van nekem egy 160 Gb-s Samsung vinyóm.A probléma a következő:
Beüzemeltem a zsír új gépen,nagy nehezen fel is ismerte.Viszon 2 külön particióban volt.Egy 7,68 Mb meg a maradék.Le is töltöttem a Partition Magic 8at,és gondoltam,hogy egyeolvasztom ezt a két partíciót.El is indítottam a folyamatot,de amikor 5%nál járt kaptam egy áramszünetet,és minden kikapcsolt,félbemaradva a összeolvasztás... :W
Sebaj,gondoltam,és miután esmént lett áram bekapcsoltam a gépet,és döbbenten tapasztaltam,hogy egyeltalán nem látja a vinyómat,és a partition magic egy hibaüzenettel lepett meg,rögtön az indítás után (valami error 48 meg sector not found...).
A kérdésem az,hogy hogyan tudom ezt megjavítani úgy,hogy a vinyón lévő adatok ne vesszenek el és mindenki jól járjon (én,meg az elmű is,mert ezt megkeserülik.)
A BIOS lát egy db vinyót,ami ez (137Gbsnek észleli),de nekem van egy másik is,ami 20Gas és azon van a rendszer (ezt nem látja,de minden működik...)

Kérek mindenkit nagyon szépen,hogy segítsetek nekem!!!!! :R :R :R :R

Köszönöm;)hilippe

(#2367) zBass


zBass
csendes tag

Lekopogom, de úgy néz ki, hogy csak sikerült megoldani a gondomat :DDD
Csakazértis úgy csináltam, mintha PIO módban lenne, és eltávolítottam az eszközkezelőben az IDE vezérlőnél a dolgokat, és újraindítás után már a megszokott sebességgel tudtam másolni :D
Csak még nemtudom, hogy miért váltott át PIO módba, annak biztos volt valami oka. Na mindegy, bízok benne, hogy mostmár nemlesz vele gond.
Egyébként ebből a topicból nagyon sokat tanultam, érdemes mindenkinek átfutnia, akinek baja van a HDD-jével, a keresőt használva.

(#2368) lazydog válasza Philippe (#2366) üzenetére


lazydog
addikt

A létező legveszélyesebb műveletet választottad.
A ''Merge'' az esetek többségében, még áramszünet nélkül sem szokott sikerülni,.Csak a vinyó tartalmának mentése után merészkedik neki, az aki már megszívta vele.
Azért nincs még minden veszve, mert van GDB (GetDataBack) nevű program, amit ha megveszel, nagy eséllyel.visszahozza az adataid javarészét. :)
Más problémát is látok. A 160 GB-os vinyót 153 GB körülinek kell látnod. Ha ez nálad 137 GB, akkor valószínű, hogy nincs SP2 telepítve. Ez pedig előbb-utóbb adatvesztéshez vezet, még PM Merge használata nélkül is. :D

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#2369) lazydog válasza zBass (#2367) üzenetére


lazydog
addikt

PIO módba akkor vált az eszköz, ha adatátviteli hibát érzékel. Ez leginkább rossz (rosszul érintkező) adatkábelre utal.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#2370) liksoft válasza Philippe (#2366) üzenetére


liksoft
nagyúr

Neked is lazydog !

A merge után a felületre történt írás mennyiségétől függ, hogy a GDB tud segíteni, vagy nem. Ugyanis a PM először törli az adminisztrációs ''kályhákat'' (ez még nem gond), majd az adatok átmozgatását és a hozzá tartozó adminisztráció módosítását végzi. Na ebben a második fázisban már olyan mértékben módosítja (átmeneti jelleggel) az adminisztrációt, hogy a közkézen lévő adatmentő programok nem képesek korrekt mentésre. Látszólag jól szedik össze az adatokat, de tartalmi ellenőrzés során kiderül, az adatok nagyobb része használhatatlan, ''terület elcsúszása'' miatt. Vagyis az adminisztráció és az adat a felületen nincs összhangban a detektált partíció (partíciók) pozíciójával. Ilyenkor már csak ''kézimunka'' vagyis szakember segítségével lehet az adatok nagy részét lementeni. Hibátlan mentésre valószínűleg még a szakember sem lesz képes.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2371) lazydog válasza liksoft (#2370) üzenetére


lazydog
addikt

Kösz a kiegészítést.
Ezt a Raptor specifikus sajátosságot meg tudnád magyarázni? [link]

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#2372) Philippe válasza lazydog (#2368) üzenetére


Philippe
csendes tag

Elöljáróban köszönöm a segítséget!
Ez a merge dolog azért van,mrt nem vagyok igazán profi és gondoltam,ha oda van írva,hogy ilyet is tud,akkor az így van..Szóval miután szert tettem a GDBre,akkor azzal le tudom menteni a szinte mindent (remélem),de utána mit kezdek a vinyóval?Azt elfelejthetem? Vagy azért valahogy meg lehet menteni?
Más.A windóz a vinyót 152Gbnek látja. Ja,és mi az a SP2? :F

Bocs a sok kérdésért és köszönöm!

(#2373) Philippe


Philippe
csendes tag

Most nézem,hogy a PM Infó látja a vinyót,152Gbnek észleli,ugyanígy van vele a GDB is csak nincs a vinyó elnevezve,nincs betűjele sem.Hogy adhatok neki olyat?Lehetséges,hogy csak az kell neki,hogy lássa a vindóz???? :(((

(#2374) lazydog válasza Philippe (#2372) üzenetére


lazydog
addikt

A vinyónak ettől semmi baja nem lett, csak a rajta lévő programoknak, adatoknak.
A mentési kísérlet után, (amivel kapcsolatban, mint liksoft kolléga írta, én túl optimistán nyilatkoztam), újra kell majd partícionálnod a vinyót.
Az SP2 pedig egy XP bővítés, amit az újabb telepítők tartalmaznak, de külön is letölthető, illetve integrálható a régi XP telepítőbe is. E nélkül nem látja, és nem is tudja normálisan kezelni a 132 GB-nál nagyobb vinyókat.

U.I.:
Itt már nem tudsz sajnos mást tenni, mint ráengedni a GDB-t, próbacseresznye. Arra készülj fel, hogy kell egy másik vinyó is, amire a mentést végzed.

[Szerkesztve]

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#2375) Philippe válasza lazydog (#2374) üzenetére


Philippe
csendes tag

Nem is tudom,hogy mi a fontosabb....a vinyó vagy a rajta lévő adatok :O
Elkezdtem futtatni a GDBt,egyenlőre minden OK.Miután végeztem az adatok átmentésével,hogyan tudom leformázni vagy újraparticionálni vagy akármizni a vinyót,ha nem látja a vindóz?
SP2...így már megvan:) fel is van telepítve.
Köszönöm!

(#2376) Philippe válasza lazydog (#2374) üzenetére


Philippe
csendes tag

A helyet mikor fogja igényelni?Mert már elindítottam a GDBt,csak még nem szervíroztam vinyót mellé...

(#2377) lazydog válasza Philippe (#2376) üzenetére


lazydog
addikt

Az XP telepítö CD-vel partícionálhatod, és formázhatod majd. Célszerű az első 10-20 GB-ot partícionálni a telepítővel, utána pedig a már feltelepült XP-vel hozni létre a további partíciókat.

Természetesen a gép indításakor csatlakoztatva kell lennie annak a vinyónak is, amire a GDB-vel menteni fogsz. (Felfigyeltél arra a kitételre, hogy csak megvásárolt GDB-vel fog működni a mentés?)

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#2378) Philippe válasza lazydog (#2377) üzenetére


Philippe
csendes tag

Igazándiból nekem van egy 20Gbs vinyóm ezt akarom összeolvasztani a jelenlegi 2 partícióból egybe,mert oda akarom adni a vindóznak,a 160Gb osat meg egybe gondoltam hagyni,hogy oda menjen minden egyéb,amit amúgy használok.Szóval a mentés után csak formázni akarok.Viszont a 160asnak nincs betűjele.Hogy tudnék neki adni egyet?Csak a formázással?
ööö....Szóval; 1;fölöslegesen futtatom a GDBt,mert úgyis; 1/a csatlakoztatni kellett volna a vinyót 1/b CSAK a megvásárolttal fog működni a mentés... ( a serialok meg a feltört verziók kora lejárt...?) :W
@!!!!*****@&~ˇ^~˘^ˇ°ˇ^!!!!!!!!

(#2379) lazydog válasza Philippe (#2378) üzenetére


lazydog
addikt

Jobban járnál, ha az új, tehát gyorsabb 160 GB-osra tennéd az XP, ahogy vázoltam az előbb.
Formázáskor rendbe fognak jönni a dolgok, addig ezzel ne törődj.
Igen, a ''Target'' vinyó csatlakoztatása nélkül nem lesz hova mentened. Van másik vinyód a mentéshez, vagy elég lesz ehhez a 20 GB-osod?
Olvass a sorok között, és gondolj a P.H. alapelvekre! Nem járt le semminek a kora, jobban virágzik, mint valaha. ;)

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#2380) Integra válasza liksoft (#2337) üzenetére


Integra
titán

valami nagyon nem stimmel ezzel a vinyóval
épp szét dobáltam 3 gépre az adatokat, nyomtam egy partíció törlést, createt, formatálást és elkezdtem visszamásolni.
13 gigánál disk is full... :(
most megpróbálom paralelre rádugni és úgy formatálni meg partíciót törölni...

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2381) Philippe válasza lazydog (#2379) üzenetére


Philippe
csendes tag

Akkor azt mondod,hogy a 160ast szedjem mondjuk 2felé (15Gb és maradék?) a 20ast olvasszam egybe,ide mehetnek a programok, és a maradékon meg gazdálkodjak okosan?
Hmm.Az a baj,hogy egymagam nem tudom sztem telepíteni a vindózt (hacsak el nem mondod,hogy hogyan álljak neki :) )
Ez esetben a GDB működni fog :D
Ja,és nincsen vinyóm,ráadásul cirka 105Gbt kellene lementenem,szóval lassan sírok..
Mégvalami.Nem tennéd meg,hogy benézel a ''hangkártya probléma'' topicba?

(Sorry,szólj,ha az idegeidre megyek :))
Köszi!

(#2382) lazydog válasza Philippe (#2381) üzenetére


lazydog
addikt

Valahogy így.
Xp-t már mindenképp telepítened kell , és fog az menni (esetleg kis segítséggel összehozzuk).
Vinyót mindenképp kell (kölcsön) venned, addig nincs tovább.
Benézek....

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#2383) liksoft válasza Integra (#2380) üzenetére


liksoft
nagyúr

Lehet, hogy a winyóval valóban van probléma. De ha jól emlékszem, a tesztelés idejére a gép belsejét javasoltam. Ha külső egységben van, nem tudod eldönteni a winyó, vagy a külső ház a hibás?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2384) Integra válasza liksoft (#2383) üzenetére


Integra
titán

most rádugtam épp parallelre és nyomtam manage-ben egy partíció törlést és teljesen új partíciót adtam, full format megy épp, még vagy fél óra lesz a format, utána többet tudok.
minden esetre furcsa, mert amúgy az adott méreten belül írt, olvasott, zenét és avi-t, mindent lejátszott semmi gond nem volt.
a 200 gigából 186,31 gigát enged csak formatálni. ez normális?

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2385) Philippe válasza lazydog (#2382) üzenetére


Philippe
csendes tag

Az XP telepítést sem kerülhetem el :o ?????Jó,beletörődök,de akkor hol kezdjem?Először a vinyóról mentsemle az adatokat és utána?(monnyuk ez is messze van,de megpróbálok vinyót szerezni...)

(#2386) lazydog válasza Philippe (#2385) üzenetére


lazydog
addikt

Ha a 20 GB-os vinyón maradna az XP, és ott véletlenül sikerülne a Merge, csak akkor kerülhetnéd el ezt.
Mindenképp a mentést kell először megkísérelni. Az új XP telepítés a most még esetleg menthető adatok jelentős részét felülírná, tovább csökkennének az esélyek a sikeres mentésre.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#2387) Philippe válasza lazydog (#2386) üzenetére


Philippe
csendes tag

Akkor elmentem az adatokat (a hétvége folyamán szerzek hozzá vinyót is...),és utána megpróbálom mergelni a 20as vinyót.Ha a 160Gbt particionálom,és odateszem a vindózt,akkor gyorsabb lesz?Vagy miiért javallod,hogy a 160asra tegyem?
(mellesleg megoldódott a hangkártya...)
Köszi!

(#2388) liksoft válasza Integra (#2384) üzenetére


liksoft
nagyúr

A teljes format leginkább csak olvas, keveset ír. Tesztelni a winyót a gyári tesztprogramjával célszerű, ami a gyártó oldaláról letölthető. Ott is írásra és olvasásra célszerű erősen megnyúzni. A SMART mit mond a winyóról? A 186G meg jó lehet, mert 1024*1024*1024 szorzatával 200-ra jön ki. (A gyártó a kapacitást decimálisan adja meg, a programozók és felhasználók inkább 2-es számrendszerben számolják. Így a kevesebbet el lehet adni többért. De ne haragudj Rájuk, mert az életben nem tudok olyan területet ahol ilyennel nem cumiztatnak meg bennünket.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2389) liksoft válasza Philippe (#2387) üzenetére


liksoft
nagyúr

Csak egy apró tanács! A mentés után ellenőrizd az adatokat. Ha megvannak, csak akkor és csakis akkor partícionáld át a mentésre szorult winyót. Ugyanis ha sérültek az adatok, akkor máshogyan még lehet esélye a mentésnek, de ha hozzányúlsz, nagy mértékben csökkented a maradék lehetőségeidet is!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2390) lazydog válasza Philippe (#2387) üzenetére


lazydog
addikt

A 20 GB-os vinyón nincsenek értékes adatok? Ha vannak mentsd a Merge előtt, mert megint megjárhatod.
Igen, gyorsabb lesz az újabb, egy korongon több adatot tárolni képes vinyón.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#2391) Integra válasza liksoft (#2388) üzenetére


Integra
titán

én nem haragszom senkire sem, csak működjön újra... :)
smart? az meg mi? láttam már ilyen kiirást bootnál,de nincsen ilyen program se a gépen. meg az a másik gyártó teszter program se
samsung a vinyó amúgy sp2014n 200gb/7200rpm/8mb/pata
25%-nál tartok épp a második formatnál, mert az elsőnél 97%-nál egyszerűen kifagyott a gépem... [kép]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2392) liksoft válasza Integra (#2391) üzenetére


liksoft
nagyúr

[link] A menüsor utolsó pontja a S.M.A.R.T.. Ezt mindenképp olvasd el.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2393) Integra válasza liksoft (#2392) üzenetére


Integra
titán

akkor ezt letölt és felrak most?

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2394) liksoft válasza Integra (#2393) üzenetére


liksoft
nagyúr

Akár. Elolvastad?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2395) Philippe válasza lazydog (#2390) üzenetére


Philippe
csendes tag

A 20Gbn csak a vindóz van.Szóval az mehet veszendőbe:).ha telepítem újra a vindózt,(a 11gb partición csak a vindóz van..és gondoltam,hogy ha mergelem,akkor elég lesz neki a 20gb hely...A mentés meg odéb van tolva,mert nem sikerül 110Gb helyet sehonnan sem kunyerálnom :((( De miután meglesz ellenőrzöm őket és akkor osztom 2felé.
Köszi a tanácsot!Majd még nyavajgok!!!

(#2396) Integra válasza liksoft (#2394) üzenetére


Integra
titán

igen, diszk diagnosztika, nem buta dolog végülis.
most még lemegy a format aztán felrakom, gondolom reboot kell neki úgyis

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2397) lazydog válasza liksoft (#2394) üzenetére


lazydog
addikt

És Te az enyémet? :)
[link]

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#2398) liksoft válasza lazydog (#2397) üzenetére


liksoft
nagyúr

Igen. Nem. Nem volt Raptor a kezemben. Teoriát fel tudok rá állítani, de nem biztos, hogy igaz. A régi drive-ok a pozicionáláshoz hőkompenzációt végeztek időnként. (90-es évek eleje) Az 1GB-os drive-ok kezdtek megjelenni, rajtuk a ''multimedia ready'' felirattal. Ezek már működés közben végezték a vizsgálatot. (A régi esetben ugyanis vizsgálat közben az átviteli sebesség 10-20%-ra beesett.) Elképzelhetőnek tartom, hogy ez is végez ilyen kompenzációt. Vagyis ha használod akkor menet közben csinálja, egyébként meg seek-el egy-egy teszt erejéig. :F

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2399) liksoft válasza Integra (#2396) üzenetére


liksoft
nagyúr

Ha az OS tartalmazza a SMART modult, akkor reboot nélkül is installálható.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2400) Integra válasza liksoft (#2399) üzenetére


Integra
titán

kifagyott megint 97%-nál:(
ez nem jó jel, ugye??

a hard disk sentinel szerint teljesítményre 100, egészségre 98%-os a vinyó.
lol, alig volt használva, hiszen mobil rack-ben van, alig pörög..
smart mindenhol zöld pipát mutat



[Szerkesztve]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.