Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
abalint88
csendes tag
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Van egy 1,5TB EARS WD vinyóm, kb egy éves, van még rá garancia. A gond a következő: HTPC-ben fut, a rendszer is ezen van.
Észrevettem, hogy ha a Media Portalon belül kapcsolom le a gépet (hibernálásnál nem csinál ilyet), akkor ötből négyszer "szétesik" a rendszer. Normálisan kikapcsol a gép, de amikor újra indítom, akkor mindenféle hiba jelentkezik, chkdsk elindul, talál is egy rakat hibát a C rendszeren, töröl és átnevez fájlokat. A Win elindul utána, de tetű lassú, eltűnnek dolgok, szétesik a rendszer Ilyenkor leformázom a C particiót, scnadisk, stb, minden ok. És visszaállítom az egész partíciót backup-ból, egy működő változatra, ami után működik is tökéletesen a vinyó. Na most az a kérdés, hogy a MediPortalon belül történő kikpacsolás vágja hanyatt a rendszert vagy a HDD kezd döglődni? A D partíción semmi gond nincs, ott az adatok vannak és még semmi nem is sérült.
Milyen programokkal tudom letesztelni a HDD-t, ami megmutatja, hogy milyen állapotban van és mire számíthatok, van e rajta bad sector vagy egy formázás elrejtette a bad sectorokat?
HD Sentinellel nekiesek, az kimutatja a valós (rejtett) hibákat is?
A D particíóról nem tudom most lementeni az adatokat, olyan kellene, amitől nem vesznek az adatok.
Thankx!"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Imco
őstag
válasz gurabli #21205 üzenetére
Megkockáztatom, hogy a mediaportállal van a gáz. Igazából nem ismerem a rendszeredet, ezért inkább azt mondom, hogy nem a vinyó a rossz. Nálam LG DP1 van és azzal voltak hasonló problémák, de -talán- firmware frissítés megoldotta.
A sentinel nagyon jó, hasznos progi, de nem isten és nem tévedhetettlen.
Viszont veszteni nem vesztesz semmit ha megnézed.Szerintem...
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
rumkola
veterán
Üdv!
Olyan embert keresek, aki gariztatott mág (RMA) Western Digital merevlemezt, közvetlenül a németországi központtal. Csak 1-2 technikai kérdésem lenne a kiküldéssel ill. a folyamattal kapcsolatban.
Légy szíves priviben írjon rám, aki tudna segíteni.
Köszi! -
gurabli
őstag
Hm, nekem is gyanús, hogy a Media Portal lesz a hibás. De hogy ez miért lehet? Majd kutakodok tovább.
A Sentinelt felrakom. Más ellenőrző program van, ami ajánlott és képes a HDD valós állapotát felmérni (adatvesztés nélkül)?
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van nekem egy Sata3-as WD vinyóm, viszont Sata2-ként működik. A Win is Sata2-nek látja akárhol nézem és másolás közben is Sata2 sebességgel dolgozik. Mi ilyenkor a teendő?
ui.: Windows 7 Home Premium SP1 64bit oprendszerem van ha ez számít valamit.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Imco
őstag
válasz gurabli #21208 üzenetére
A HDD regenerátor nem méri fel a HDD állapotát! A nevéből adódóan regenerál és azt sem hosszútávra teszi. Számtalan ellenőrző progi van. A sentinel elég elsőre, illetve a gyártók is szoktak kiadni.
Valami olyasmi lehet a baj hogy a média portál vagy mi, nem szedi le a scandisc logot, ergó úgy indul a gép mintha szabálytalan leállás lett volna. Csak következtetés az enyém alapján.
Szerintem...
Üdv! Imco
-
Imco
őstag
-
Bjørgersson
félisten
Biosban akkor szétnézek, mert a driver CD-n nincsen semmiféle Sata driver.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
Megnéztem, de nem találtam semmit ami Satára utalna.
-
gurabli
őstag
Köszönöm a segítséget!
Felraktam a Sentinelt. Hát, a Health leugrott 86%-ra, 24 weak sector van a vinyón, ami állítólag áthelyezhető? A szöveg szerint ez alapján még nem jogosult garanciális cserére?
Mit jelent ez az érték, kezdhetek aggódni? Valóban nem tudom érvényesíteni a garanciát?
Ez egy 1 éves 1.5TB WD EARS és fontos, hogy megbízhatóan működjön.
Mi tévő legyek?"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Imco
őstag
válasz gurabli #21218 üzenetére
Először itt olvasgass!
Nem jogosult.
Elvileg nem garis még.
Raid 1, ha fontos a megbízhatóság.Megjegyzem, többször írtam már: Ennek általában oka van. Kedvenc vesszőparipám a táp.
Érdemes megnézni. Az adatlapodon lévő konfigba + ez a 1,5 WD már sok lehet az 550 táphoz.Szerintem...
Üdv! Imco
-
Imco
őstag
válasz Bjørgersson #21217 üzenetére
Gyártó weblapján olvasgass! Drivernek is kéne lenni.
Szerintem...
Üdv! Imco
-
rumkola
veterán
felméri, ugyanis van csak ellenőrzés opcio benne, és olyan vinyón is végig lehet menni vele, amin gyakorlatilag más ellenőrző cucu el sem indul
sztem a legkomolyabb hdd-s cucc, persze tény hogy az emberek 99%-nak elég a sentinelaz meg, hogy tényleg megjavítja a vinyót, számomra elsőre hihetetlen volt, de tényleg működik...
[ Szerkesztve ]
-
rumkola
veterán
válasz Bjørgersson #21213 üzenetére
alaplapod sata3-as? kábeled?
mellesleg tök ugyanaz a gyakorlati sebesség a sata3 és a sata2 esetében -
Bjørgersson
félisten
válasz rumkola #21222 üzenetére
Igen Sata3-as mindkettő.
-
gurabli
őstag
Igen, már olvastam a Sentinel oldalán, írja, is, hogy csak akkor jogosult cserére, ha lemegy 0%-ra, de akkor már a legtöbb vinyó nem használható.
Nem az adatlapomon lévő konfigban van, hanem egy HTPC-ben, amiben szintén egy minőségi (Antec 80) táp van, nem lenne szabad, hogy az miatt legyen. Csak is minőségi tápokat használok.
Valószínű, hogy egyszerűen kifogtam egy gyengébb darabot, elég sokan panaszkodtak az EARS-ra a Milyen HDD-t topicban, persze ez azért is lehet, mert sokat is eladnak belőle.
Hamarosan átkerül egy itx mini-szerverbe, de nem megoldható a RAID1, annyira nem fontos adatok vannak rajta.
De megpróbálom becseréltetni, mert ez így nem állapot És persze figyelem, hogy csökken -e az érték Sentinelben. Most futtatok egy teljes vizsgálatot Sentinelből (Surface Scan), majd meglátom ott az eredményt."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
rumkola
veterán
válasz Bjørgersson #21223 üzenetére
gyakorlati sebesség ugyanaz sata2 ill. sata3 esetén, szóval gyorsabb nem lesz semmiféle másolás...
még annyi, hogy tuti a sata3-as portra van dugva a vinyó? mert gyanítom, hogy a lapodon lévő mondjuk 6-ból, csak 2db sata3-as.... -
Bjørgersson
félisten
válasz rumkola #21225 üzenetére
Igen 2 Sata3 port van a lapon és abba van bedugva dvdíróval együtt.
-
agemate
addikt
Van egy Hitachi 5K3000 2TB-os HDD-m, fél éves. Ezt írja a HD Sentine:
"A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 1413 alkalommal.
Nincs szükség beavatkozásra."
Teljesítmény, kondíció 100%, 100%.
Mostanában párszor előfordult, hogy lassan nyílt meg egy-két fájl a HDD-ről, de ezt betudtam annak, hogy másodlagos és tároló, ezért egy idő után a rendszer leállítja, és felpörgés közben lassabb ugye.
Kell aggódnom vagy rendben van így? Elmozdulhatott az adatkábel?
-
E770
aktív tag
vincsi cserét követően az alvó állapotból való felébredés után nem látható már többé (újra bootolásig) az új vincseszter
kérlek segítsetek mi lehet az oka, hogy lehet meggyógyítani?
alaplap: M4A79T Deluxe
új vincsi: WD30EZRX (WD 3000Gb 7200rpm 64Mb SATA3)
5. SATA helyre van kötve, azaz biosban nem látható mert
AHCI bekapcsolva
Win7 64bit
SMART ok, ha látható[ Szerkesztve ]
-
XP NINJA
őstag
A Windows merevlemez problémát észlet
tudom hdd sentinel stb. rohadt idegesítő, játékból percenként kilép miatta. a vinyónak semmi baja. 1 éve csinálja.
valahogy az errort ki klhet kapcsolni?
-
Hello!
Hülye kérdés, 2Tb-s Samsung HD204UI -nak mekkora az MBR-es, NTFS-re fomázott kapacitása egyben? És kb. mennyi időnek kéne lennie a formázásnak?
Van egy ilyenünk, február utáni, és gaynúsan lassú, megy gyanúsan beáll tőle a winnyóz.
Jó, a lassúság nem olyan, hogy 100k-val lehet rá írni, de érezhetően tetű... FW frissítés megoldja-e ezt, illetve gariba visszaveszik-e, ha visszaviszem?Mutogatni való hater díszpinty
-
-
HoReSz1975
őstag
Hi @ all!
Lenne egy 640GB -os HDD és tele van filmekkel, de nem látja a WIN 7, most húztam újra a gépet, a másik 3 -at át tudtam menteni, de ezt nem látja, azt látja, hogy tele van, de fizikailag a mappát és a benne lévő filmeket nem jeleníti meg a WIN 7, csinált bootolás után egy vizsgálatot és ennyi
Mit tudok tenni, hogy vissza hozzam a 640GB adatomat
-
Imco
őstag
válasz HoReSz1975 #21240 üzenetére
Használatba vetted? Van betűjele? Lemezkezelőben látszik? Biosban? Sentinel mit mond róla?
Szerintem...
Üdv! Imco
-
HoReSz1975
őstag
Saját HDD, eddig jó volt, de vettem 2db 2TB -at és mentem át az adatokat. Beraktam rackbe és reboot után egy fekete képernyőn valami fájlvizsgálatot csinált a rendszer és nem látja rajta az adatokat.
Mindjárt telepítem a Hard Disk Sentinel Pro 3.70 Build 4981, aztán megnézem, de a WIN lemezkezelőben írja, hogy a kondició 100% hibátlan, nincs 1 éves, szerintem a win 7 sz@rakodhat vlmit
-
HoReSz1975
őstag
válasz HoReSz1975 #21242 üzenetére
Azt írja a Sentinel, kíváló 359 napos... Nincs szükség beavatkozásra
-
jubilleum
senior tag
Hello!
Van egy winchesterem, amit a Windows dinamikus idegen lemezként ismer fel. De ha megpróbálkozok az idegen lemez importálásával, akkor érvénytelen csomagnév hibát kapok. Mi lenne a megoldás?
-
Imco
őstag
válasz HoReSz1975 #21243 üzenetére
Talán egy screen nem ártana.
Ha van betűjele és a win látja, de nincs rajta adat annak ellenére, hogy a mérete ezt sejteti, az baj.Adatmentés, GDB vagy szakember.
Szerintem...
Üdv! Imco
-
Peti_seth.d
csendes tag
Hali, egy sérült partíciómról szeretnék kimenteni pár fontos adatot. tudna valaki ajánlani egy normális ingyenes progit amivel ez kivitelezhető? Előre is köszi.
-
Imco
őstag
válasz Peti_seth.d #21246 üzenetére
Ingyenes adatmentőt nem tudok.
Az előtted lévő hsz-ben a többi alternatíva.Szerintem...
Üdv! Imco
-
HoReSz1975
őstag
válasz HoReSz1975 #21248 üzenetére
Hozom vissza a filmeket Runtime GetDataBack for FATNTFS v4.22
-
ratam23
aktív tag
Sziasztok!
Új gépet raktam össze és a régiből beleraktam egy 500as hitachi mellé az eddig tökéletesen működő 3/4-ig tele filmekkel samsung hd103sj winyómat. biosban látja eszközkezelőben látja viszont sehol máshol nem jeleníti meg se total commander se sajátgép.. Légyszi segítsetek nem akarom elveszteni a rajta levő filmeket (win7 ultimate sata 3as alaplap hosszú adott kábelekkel)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs