Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz TESCO-Zsömle #21600 üzenetére
Ha az a baja akkor igen.Annál a samunál amiröl szó volt csak annyi a szerepe hogy nagy feszültségtranziens esetén átmegy zárlatba és a táp védelmét beinditja.Elég róla leforrasztani beindul.Viszont nem érdemes úgy hagyni huzamosabb ideig mert igy nincs védelme a panelnak,na meg a tápot ami kinyirta átkell minősíteni dísznek.Vinyótol füg az egész van olyan modell ahol tranyó csinálja ugyanezt meg olyan is amin nincs ilyen sajnos.Nem pörög fel az már gyanús hogy valami a bemeneti részen lesz.
[ Szerkesztve ]
-
zeroo93
tag
Az alsó foglalatba vmi műanyag cuccal illeszkedik:S küldök majd róla képet az egyszerűség kedvéért.
A wise man does not need advice and a fool won't take it. Tel: +3630/8560390
-
attiati
veterán
Vettem egy használt IDE-s Seagate Barracuda 7200.10e vinyót. HDDsentinel 100%-ot mutatott, aztán megformáztuk NTFS-re és megparticionáltuk 2 felé, és HDD sentinel 9%-os állapotot mutat.
Találkoztatok már ilyennel?
Megbízható ez az infó? -
Gááboor
tag
Sziasztok
Nem tudom ,hogy jó helyre írok e , de leírnám a problémámat és a segítségeteket kérem.
Van egy hp pavilion dv5 1199eh laptopom. Azt a jelenséget tapasztatalom egy ideje, hogy az egész rendszer le fagy nem reagál semmire váratlanul, akár több órányi munka után.. Megfigyeltem, hogy a merevlemez olyan mintha kikapcsolna, az állapot vissza jelző pedig röviden villog.
Ez rosszabbodott ma, mert épphogy fel áll a rendszer a jelenség egyből elő jön.
Csökkentett módban is hasonló, de ott tudom a gépet használni nem fagy le.
Bootolás előtt lefuttattam valami rendszer ellenőrzést, a gyors hdd ellenőrzését még megcsinálta, de hosszabb ellenőrzésnél, közvetlenül utána már elakadt.
Ilyen esetekben csak a főkapcsolóval tudom kikapcsolni.
Az aksi már régen halott nem is bootolbe arról.
Nem igazán értek ehhez, lehet , hogy a Vista nem jól kezeli, vagy hardwares a probléma? -
Gááboor
tag
Hmm. csökkentettben még letudom menteni a dolgokat, de jaj, mert lefuttattam a hd sentinelt.
Néhány adat: teljesítmény-100%
kondíció -10%
becsült hátralévő élettartam - 15 nap
összindítások, leállások 6136 -Kicsit soknak tűnik, bár sokszor tettem késszenléti vagy hibernált állapotba.
681 szektor hibás
17 gyengeszektorHitachi HTS543225L9A300 -250GB - valamivel több mint 2 éves
Most néztem a részletes önellenőrzést, ---Sikertelen olvasó egység hiba miatt.
Atyám... most rohanhatok hdd -t venni? Komolyan kérdem.
-
Csabixxx
tag
Sziasztok.
Tud valaki olyan progit amivel el lehet tüntetni vagy javitani a Bad szektorokat a hdd-ről ? -
djculture
félisten
válasz Gááboor #21614 üzenetére
Hulladék hitachi laptopvinyóval szerelik a legtöbb laptopot mostanában,akárhány szervizes kollégával beszélek mind csak ezeket cseréli folyton,samu meg egyebekböl meg néha esik be egy egy.Állapotából itélve ennek is annyi,viszont nehéz lesz bele értelmes áron venni most sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
válasz attiati #21608 üzenetére
"Vettem egy használt IDE-s Seagate Barracuda 7200.10e vinyót. HDDsentinel 100%-ot mutatott, aztán megformáztuk NTFS-re és megparticionáltuk 2 felé, és HDD sentinel 9%-os állapotot mutat."
Az előző gazdája manipulálhatta a hibás vinyót.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
djculture
félisten
válasz Csabixxx #21619 üzenetére
8 hibás szektor sőt még 48 se vészes ha van kellő tartalék szektor még...Eleve ott kezdődik ami 100% os vinyó a sentinel szerint az se az mert minden vinyón van hibás szektor amit gyártás végén a vinyó felületére "jegyeznek le".Úgyhogy kb az számít hogy a vinyón ne legyen olvashatatlan szektor az hogy mennyi az áthelyezett az a meghajtó magánügye.Ráadásul a smart értékek néha olyan f szántosan működnek hogy egy logikai hiba miatt már hibásnak jelölnek meg egy szektorcsoportot.Aztán hiába javul meg a bejegyzés ottmarad hogy gyenge szektor.
[ Szerkesztve ]
-
Gááboor
tag
-
liksoft
nagyúr
válasz djculture #21622 üzenetére
A gyári tesztek, vagyis a gyártás után a drive-nak hibátlannak kellene maradnia! NINCS olyan, hogy "á..... csak pár bad sector!" Valahol hibára utal, ha gondod mutat a SMART. Lehet tápellátás, tuning, hűtés, nem megfelelő szállítás, stb. De NE bagatelizáljuk el, ha hibát jelez, annak utána KELL járni!
Az igaz, hogy a SMART tud tévedni, időnként "árnyékra is ugrik", máskor meg valós hibaterületről nem tudja eldönteni jó, vagy rossz. De a világon semmi sem tökéletes, ez sem. Ha viszont nem lenne, sokkal rosszabb helyzetben lennénk. Így egyenleget vonva inkább hasznos, mint bosszúságot okozó ez a technológia.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
válasz djculture #21624 üzenetére
Vagy a processzora már nem százas. Ilyenkor tud adatátviteli, és felületi hibákat is okozni. Túlmelegedés miatti öregedés állhat a háttérben.
Ez megint a nem bagatel kategória. Tesztelést, és hibakeresést kíván, még mielőtt nagyobb gond lesz. Az adatok biztonsági másolata nem hanyagolható.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz mr_ricsi #21621 üzenetére
és azt hogy lehet?
Azt monda, hogy kettő, napra, percre pontosan azonos vinyója van, mert munkahelyi gépben voltak. Ezt még el is hittem, de az gyanús volt, hogy akkor hogyhogy csak 13 napot mentek (hdd sentinel szerint)
Hogy lehet HDD sentinel adatokat hamisítani?
És hogy lehet elrejteni vinyó hibákat, ami csak formázás után jön elő?[ Szerkesztve ]
-
Gááboor
tag
válasz djculture #21628 üzenetére
Köszi.
A WD-re van ahol SATA van ahol SATA 2 -t írnak. Nekem SATA II csatolóm van. Azért gondolom érdemes SATA II -set venni.
Egyébként ez a tönkre ment Hitachi 5400 ford. 8MB. Egy gyorsabb nagyobb pufferes hdd -nél érezhetően gyorsabban dolgozik? Azért kérdezem , hogy ezt tartsam e szem előtt vagy a méretet. --.. Az árhoz viszonyítva, amit erre tudok költeni.--- Ugyanis a 250 gb viszonylag kevésnek bizonyult már az utóbbi időben.Más- a hdsentinel Hitachinak írta ki a hdd-t , de a gyártó Samsung. Pedig a Samsungokkal semmi bajom nincsen -toronyban, meg külsőként-, de azok nem Hitachik.
-
liksoft
nagyúr
válasz Gááboor #21635 üzenetére
Kevered a szezont a fazonnal. Olyan nincs, hogy Hitachi és Samsung keveredjen HDSentinel alatt. Ebben az esetben nem korrekt drivert használsz, és keverednek a drve-ok adatai. A program honlapján a driver zónát nézd át.
-
kozicsd
tag
Sziasztok
Adott egy Coolink külső ház, és egy toshiba 2,5-es hdd, sata-s. Hdd be a házba, ház rádugva az usb-re, a windows észleli is, nyitom a sajátgépet, sehol a meghajtó
Viszont csak usb porton keresztül megy az áramellátás, nem adtak hozzá külső adaptert, lehet az a baj, hogy az usb portos áramellátást is bedugtam a gépbe, alá közvetlenül a külső ház usb csatlakozóját, viszont csak így észlelte a gép.
Ilyenkor mi a teendő?Köszi előre is
üdv
Dávid -
mr_ricsi
veterán
válasz attiati #21634 üzenetére
attiati & liksoft:
"és azt hogy lehet?"
Erre nem tudok válaszolni, de az elvi lehetősége megvan, mert gyárilag 24 vagy 48 órát működik minden vinyó, majd ezt követően resetelik a SMART-ot, és úgy megy a csomagolóba a HDD."Azt monda, hogy kettő, napra, percre pontosan azonos vinyója van, mert munkahelyi gépben voltak. ... csak 13 napot mentek"
Ez is a hamisításra utal. Elég hihetetlen egy IDE-s, régi, munkahelyi HDD, 300 órányi működési idővel."Hogy lehet HDD sentinel adatokat hamisítani?"
A SMART-ot kell, a Sentinel csak azt olvassa ki.És hogy lehet elrejteni vinyó hibákat, ami csak formázás után jön elő?
Ha a SMART-ot sikerül törölni, akkor a hibákat a működés során fedezi fel újra a HDD.Egy SMART lapot azért linkelhetnél a Sentinelből, mert kíváncsi vagyok, hogy milyen jellemzők romlottak le.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Gááboor
tag
válasz liksoft #21642 üzenetére
..ilyen olyan hiba, ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat / tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése vagy cseréje ha lehetséges.
Kb. ennyit mond .
Tegnap a részletes önellenőrzés megakadt és az.... önellenőrzés sikertelen az olvasó egység hibája miatt. mondta..
Nem halt meg még hdd -m szomorú. 6 nap még. kb.Azért remélem ha veszek másikat az működni fog rendesen.
-
Buster17
addikt
hali
gariba van a vinyóm addig kaptam haveromtol egy 20gigás wd vinyót. nos az a problem, hogy nem indul. gondolom jumperolni kéne de nem tom melyik a jó. függőlegesen végig mentem mindegyiken de 1ikel sem indult. a 2 szélsövel töltött sokat a bios elött de ha belépnék DEL el nem csinál semmit. tovabb megy és ilyen hülye írások vannak -
Mikika
aktív tag
Sziasztok
A probléma a következő: van egy 1 TB-s WD vinyóm amin gpt boot van nem pedig mbr.
a Windows telepítő nem tud telepíteni rá mert erre hivatkozva nem indul el a telepítés.
Easeus Partition Manager 9.0.1. verzió nem tudja átállítani
Hogyan tudom átállítani?
köszi MikiForever Apple
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Farming Simulator 25
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Samsung 500GB M.2 SSD-k 970 - 980 PRO
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest