Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#20601) Imco válasza Fényhozó (#20598) üzenetére


Imco
őstag

Szerintem nem így van. Nem akarok erről vitát indítani mert a *arez szó leírása is büntetendő itt.
A lényeg a megfelelő védelem, a internetezési szokások megfelelő választása és a megfelelő
OS.
Keress más fórumot mert itt bannolnak érte.

Szerintem...

Üdv! Imco

(#20602) Imco válasza mr_ricsi (#20600) üzenetére


Imco
őstag

Nincs, de 1GB VGA a 8 GB ram, 2 nagy HDD és az esetlegesen huzott AMD-vel már kevés lehet. A koráról még nem beszéltünk. Az esetek nagy %-ban a gyenge táp vonal okozza a nagy /1-2 TB/ HDD-k hibáját.

Szerintem...

Üdv! Imco

(#20603) mr_ricsi válasza Imco (#20602) üzenetére


mr_ricsi
veterán

A VGA-ja nem olyan nagy fogyasztású, ezért a konfigja nem erőlteti túl a tápot.

Viszont a húzás esélyes lehet, mert BlackEdition procija van.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#20604) Fényhozó válasza Imco (#20601) üzenetére


Fényhozó
tag

Akkor esetleg kifejthetnéd privátban a véleményed a dologról. Egy szóval sem írtam hogy warezolok. Csak azt írtam, mindent megvenni egy vagyonba kerülne.

Esetleg lehet a melegedéstől is ez a dolog? Mert ezt nekem idén nyáron kezdte, és most azóta csinálja, mióta ilyen cudar idő van. Van hogy a vinyóim felmelegszenek 50 fokig is.
A Sentinelben már piros színnel virít a hőmérséklet jelző.

Gaming csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCQvXKx_PcvGCAcYzrdxzzcw?view_as=subscriber

(#20605) King Unique válasza norbi0604 (#20596) üzenetére


King Unique
titán

Ha annyira nem fontos cuccok,akkor ahogy mondják vissza és gari. De 1,5TB-ba azért csak akad,ami nehezen pótolható,veszel egy 1,5-2 TB külsőt (15-25k közt),v sima másik hdd-t teszel gépre,ha elfér és arra átmásolod,amíg tudod,mert adatmentés nagyon drága... :U

(#20606) Imco válasza Fényhozó (#20604) üzenetére


Imco
őstag

Olvasgass egy kicsit, hasznosabb mint az én okosságom.
A piros HDD pedig nagyobb baj mint a gyenge OS, mert hosszútávon garantáltan kinyírod.

Szerintem....

Üdv! Imco

(#20607) Fényhozó válasza Imco (#20606) üzenetére


Fényhozó
tag

Azért ha van kedved, írd csak meg a te okosságod, engem érdekel. ;) Természetesen csak ezekben a nagy meleg időkben kúszott fel "pirosba", akkor is rögtön lehűtöttem a szoba ventilátorral...

Na mind1, köszönöm.

:R

Gaming csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCQvXKx_PcvGCAcYzrdxzzcw?view_as=subscriber

(#20608) vinatt74 válasza Fire/SOUL/CD (#20591) üzenetére


vinatt74
csendes tag

Esetleg nem nincs olyan progi,ami lefuttatva kidobná a hibát?

(#20609) Fire/SOUL/CD válasza vinatt74 (#20608) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Az ismertebb hdd infó/teszter progiba van ilyen lehetőség, (pl HD Sentinel), de akár particionáló progikban is megtalálható ez a funkció, felületi teszt (surface test) néven.
Az alapos ellenőrzéshez írás és olvasás tesztet kellene futtatni, azonban ez igen időigényes feladat, a lemez kapacitásától függően, akár 4-5 órát is igénybe vehet.
Ennek az az előnye, hogy vizuálisan megtekinthetővé válik, hogy hol helyezkednek el a bad sectorok, és ha véletlenül azok egy jól behatárolt területen/sávban találhatóak, akkor egy újraparticionálással kivitelezhető, hogy az a rész kimaradjon. Ha viszont az derül ki, hogy teljesen szabálytalanul helyezkednek el a rossz szektorok, akkor meg úgyis lassú formattal célszerű megformázni a teljes vinyót, ami megint csak idő igényes feladat, de hát sajnos ez van. Ha ezt követően is egyre több lesz a rossz szektorok száma, akkor az ahdd már nem hdd. (Mindez persze csak akkor igaz, ha pl nem táp/energiaellátási gondok miatt bad-esedik, azaz nem alapértelembe vett, fizikailag valóban hibás szektorok képződnek)

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#20610) .:Kristian:.


.:Kristian:.
addikt

Sziasztok!
Nem HDD téma, de hátha tud valaki segíteni.
Van egy rossz pendriveom és lehet működőképessé lehetne tenni fat tábla újraírásával.
Ezt hol vagy mivel tudom megcsinálni?
Szájbarágósan, ha kérhetem. :R

(#20611) Fire/SOUL/CD válasza .:Kristian:. (#20610) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

[link]
(Közelmúltban volt egy pendrive-os probléma, 0 byte-nek látta a rendszer, semmit nem lehetett kezdeni vele, viszont a user azt mondta, hogy a W7 újratelepítését követően megjavult...)
Van ilyen jellegű topik: [link]

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#20612) .:Kristian:. válasza Fire/SOUL/CD (#20611) üzenetére


.:Kristian:.
addikt

Wow. :C Köszi a segítséget. :R Már lemondtam a pendriveról, de most működik rendesen.

(#20613) Tosee válasza Fire/SOUL/CD (#20566) üzenetére


Tosee
őstag

Üdv!

Nos, lefuttattam az Extended Test-et, ami a következőkre jutott:
1, 2,

Majd ezek után elindítottam a Write Zeros (full erase), majd ezek után látszólag minden rendben is volt... (HD sentinel szerint is)! Végül újra elindítottam az Extended Test-et, és továbbra is szektorhibásnak találja a HDD-t! HD Sentinel is talált egy újabb gyenge szektort...
Szóval a helyzet ugyan az ami a fenti képeken is látható!
A chkdsk paranccsal lekértem a hibás szektorok számát, és ott 0 -át ír!

Szerinted ha visszaviszem és a gyári teszt programra hivatkozok, akkor annak ellenére, hogy csak 1 gyenge szektor van rajt (ami szerintem ismét szaporodni fog), akkor garanciálisan cserélni fogják?

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#20614) Fire/SOUL/CD válasza Tosee (#20613) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Formázd le lassú formattal (nem kell low-level, csak a sima OS beépítettje) és utána nézd meg a chkdsk-t. A lassú format, ha talál rossz szektort (márpedig a hozzászólásod tükrében kell, hogy találjon) és a javítására tett kísérlet is sikertelen, akkor azt megjelöli bad sector-nak, így a chkdsk parancs is megjeleníti majd.

Ha úgy viszed vissza, hogy a gyári progi is talál hibás szektort, meg a lassú formatálás sem segített, akkor azok fizikailag sérült szektorok, függetlenül hogy hány darab van, csereköteles.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#20615) Tosee válasza Fire/SOUL/CD (#20614) üzenetére


Tosee
őstag

akkor még ezt megpróbálom aztán ha nem változik, akkor visszaviszem!
Köszi a segítséget! :R

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#20616) Stef@N


Stef@N
tag

Sziasztok,

egy kis segítséget kérnék HDD ügyben. Ismerősömtől kaptam egy laptopot javításra, ami jelen esetben egy új rendszer felrakását takarja. Rengeteg kép van a rendszer partícióján amit le kéne menteni és itt jött a probléma, néhány mappa másolásnál a gép teljesen kiakad a vinyó csak dolgozik, de nem történik semmi. Ránéztem HD Sentinellel és 54%-ra írja a HDD kondícióját, több száz gyenge szektorral. Sajnos nem vagyok tisztába a gyenge szektorok fogalmával, de nagyon kellene az a pár száz kép ahol a rendszer kiakad. Kérdésem az, ha esetleg lefuttatnék egy HDD Regeneratort a jelenlegi Windows rendszer alatt az csökkentené e a gyenge szektorok számát, és újra olvashatóvá tenné a hiányzó képeket? Illetve maga a rendszer újrarakása változtat e a gyenge szektorok nagyságán? Vagy kuka a vinyó? :U

(#20617) liksoft válasza Stef@N (#20616) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

Inkább elcseszi, és később a mentés költsége csak nő. Ha ilyen téren kezdő vagy, akkor javasolni tudom adatmentéses szakember igénybe vételét. Ugyanis ha fizikailag is hibásak a szektorok, akkor egy felületi romlással állsz szemben, mely exponenciálisan szokott berobbanni, és egy ponton túl semmi nem menthető. Elmondásodból ez sem zárható ki.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#20618) Stef@N válasza liksoft (#20617) üzenetére


Stef@N
tag

Elképzelhető, hogy fizikailag is hibásak azok a szektorok, mert a laptop bekapcsolva borult le az asztalról, így gondolom az sem tett jót neki.

(#20619) liksoft válasza Stef@N (#20618) üzenetére


liksoft
nagyúr

Akkor folyamatosan fog romlani, és a végén semmi nem marad. Ez versenyfutás az idővel, és nagyon nem mindegy mivel, és hogyan. Szakihoz vele!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#20620) Donald válasza Fire/SOUL/CD (#20530) üzenetére


Donald
tag

Konkrétan az volt a baj, hogy raktam rá pár gigányi fotót, pár nappal később meg annyit irt ki, hogy formázzam... Megformáztam, megint feltettem, aztán pár nap múlva megint azt kérte, hogy formázzak, mert ez egy formázatlan merevlemez. ( Próbáltam visszamentő progit futtatni rajta, de az is a kardjába dőlt. ) Most ott tartok, hogy egy külső-usb-s elektronikával "kinzom", azzal meg egyelőre müxik. Úgy néz ki, hogy a WD gyári dobozkájának az elektronikája lehet a ludas, de még egy hétig pakolok ide-oda file-okat... Hátha...

(#20621) Tosee válasza Fire/SOUL/CD (#20614) üzenetére


Tosee
őstag

Megcsináltam a lassú formatot az OS beépítettjével, és most ismét hibátlan! Tehát HD Sentinel is 100% -osnak találja, és a chkdsk sem talál hibás szektort... pedig előtte majd 200 gyenge szektor volt rajt, majd a gyári tesztprogram (extended test) is hibásnak találja!

Most ilyen esetben mi a teendő? Futtassam le ismételten a gyári tesztprogramot? Igazából ha cserélnék akkor eladnám, sőt még így is lenne rá vevő, de azért nem szeretném úgy eladni, hogy bizonytalan az állapota!

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#20622) Fire/SOUL/CD válasza Tosee (#20621) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Semmit nem tudsz vele kezdeni sajnos. :( Ez a "gyenge szektoros játék" jól ki van találva, sajnos a gyenge szektor nem egyenlő a bad sector-ral (utóbbi az nem regenerálódik meg hasonló, és csereköteles is), előbbivel viszont lehet szopatni a user-t.
Felesleges több tesztet lefuttatni.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#20623) liksoft válasza Fire/SOUL/CD (#20622) üzenetére


liksoft
nagyúr

Ez nem "jól ki van találva", hanem ritkán jelentkezik kellő hűtés és korrekt tápellátás mellett. Csak sajnos nem elég elhinni azt ami az eszközökre van írva műszaki paraméterként, hanem ki is kell azokat mérni, valamint ha valahol gond van, azt orvosolni. Ez az, ami otthoni szinten nem megy, így a vásárló kiszolgáltatott sok helyzetben. Kénytelen elhinni a ráírt adatokat, kompatibilitást, ami a gyakorlatban nem minden esetben kivitelezhető.

Amit a winchester gyártók tehetnének az az, hogy a tápcsatlakozónál komolyabb szűrést alkalmaznának. Nekik is jobb lenne, de lehet, hogy ez anyagilag már nem éri meg. Sajnos ez üzlet, itt centekre megy a számolás, nem az összerakott gépek stabilitására.

Azért érdekes, hogy egy márkás gépben ugyanaz a drive stabilan tud teljesíteni. Azért ezen érdemes elgondolkodni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#20624) Fire/SOUL/CD válasza liksoft (#20623) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Végül is teljesen egyetértek veled, de gondolom azt Te is belátod/tapasztalod, hogy igen nagy mértékben megnőtt az ilyen "gyenge szektoros" hibákkal küzdők száma. A "jól ki van találva", azt meg arra értettem, hogy ilyen esetben ugye a gariztatás az nem megy, ennek ellenére viszont olyan HDD-n már fontos adatokat nem tárolnék, meg várni, hogy mikor borul be valami, stb.

Nekem még nem volt olyan HDD-m, ami ilyet produkált volna(most adtam el egy hitachi 320-ast, ami közel 600 üzemórát ment, kifogástalan állapotban van, nem hogy gyenge szektor nincs rajta, de az összes hibaszámlálója korrektül nulla volt), természetesen korrektek a tápjaim és a hűtések is kiválóak, de azért azt sem tartom korrektnek, hogy ha user szeretne egy napjainkban kapható HDD-t vásárolni, akkor egyből még min. 30k-t képzeljen mellé, mert kb annyiba fáj egy normális táp és hűtés...

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#20625) liksoft válasza Fire/SOUL/CD (#20624) üzenetére


liksoft
nagyúr

Ha annyiért mérik, akkor igen.

Ja, és a tuning is kerülendő, ha érinti a drive adatátviteli csatornáját. Akár sebességben, akár időzítésben (gondolok arra, hogy leosztott frekvencia határozza meg egy cikluson belül a mintavételi, kapcsolási, átmeneti pontokat). Vagyis korrekt időzítésű és frekvenciájú jel.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#20626) Fire/SOUL/CD válasza liksoft (#20625) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Igen, ebben is egyetértünk, nem szoktam tuningolni sem a saját, sem más gépét. Az adatlapomon lévő konfigban (az a legkisebb), az alaplap is alkalmas lenne rá (3 magosból csinál 4 magos teljesítményt egy gombnyomásra, stb), de kapásból azzal kezdtem, hogy eme remek szolgáltatást letiltottam a BIOS-ban...
Ha nagyobb teljesítményre vágynék, akkor teszek bele egy nagyobb procit, gyorsabb és több ram-ot, de húzni nem húzok... :N

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#20627) strebacom


strebacom
senior tag

Sziasztok...Tanácsot kérnék!!
Egy barátom notebookjában egy pár hónapja elromlott a hdd, rendeltem újat(ide-s), eddig minden nagyon szép és jó volt, de mostanában az irja neki a rendszer(win7) hogy mentse el az adait, mert rosszalkodik a vinyó, sentinel fel..és látom hogy a kondíció 25%-on áll és a smartban sárga felkiálltójel van azt irja hogy felpögési gondok vannak, ami utal csapágyra motorra és tápra,meg esetleges fejhibát is mutat, no most nem az a gond illetve amiatt van, hogy ez az ember akku nélkül használja a notebookot(ugyanis az elromlott és kivette).....
egy 4 hónapos Samsung vinyóról van szó....munkaórának a sentinel 8órát ir ki...
Köszönöm elöre is válaszaitokat!!
:R :R

(#20628) deeppurple66


deeppurple66
csendes tag

Sziasztok!

Egy 15 peccel ez előtt el akartam indítani a PC-m (WinXP SP3) és amikor betölt a WIN nem hozta fel a tálcát, így semmilyen programot nem tudok elindítani (ezt nagyon ritkán már megcsinálta de egy resettel rendesen elindult eddig).
4x próbáltam meg újraindítani, de sikertelenül aztán a 4ik próbálkozásnál kiírta még a windows betöltése előtt h RAKJAM BE A BOOT LEMEZT, mert a Boot from Disk failed...

Mind1 az a problémám hogy egy 250-es samsung winyón van a WIN és ez 2 partícióra van szedve. Emellett MINDEN ADATOM egy másik samsungon van ami 1Terás. És nem látja a WIN az 1 terásat!!!
Megnéztem a BIOSban látja a winyót látja h 1000Gigás de a windows nem.

MI lehet a probléma??? Kérlek segítsetek, mert minden fontos emlékem infóm ezen a winyón van !!!

Előre is köszönöm srácok!

A személyes lebonyolítás híve vagyok. Főleg Bp. De posta is ok.

(#20629) Imco


Imco
őstag

Hurrá!

Tegnap nyaralásból hazatérve eltűnt 2 TB HDD-m a rendszerből! :((
1 napja küzdök az adatokért. :((
Áramtalanítva volt minden.

A hócipőm tele van már a nagy teljesítményű vinyók instabilitásával! :(((

EStool szerint: Drive diagnosticnál a Read DMA, Check S.M.A.R.T., Spin Up/Down tesztek Pass!-t kaptak, de aztán a simple surface scannél "ECC error"-t írt, aztán Write verify Pass, és a random surface scannél végig error, egy LBA szám ismétlődött sokáig. Ezek után leállítottam a vizsgálatot.

Figyelembe véve , hogy ez egy új HDD jól hűtve, tápolva, kissé bosszantó!

Bocs a monológért, csak jól esett! :)

Üdv! Imco

(#20630) Imco válasza strebacom (#20627) üzenetére


Imco
őstag

Táp, vagy hőmérséklet probléma lehet.

Szerintem....

Üdv! Imco

(#20631) deeppurple66 válasza Imco (#20630) üzenetére


deeppurple66
csendes tag

lehet, mind1 már holnap beviszem a szervízbe :S remélem megmaradnak az adatok...
már kattogott is :S

A személyes lebonyolítás híve vagyok. Főleg Bp. De posta is ok.

(#20632) mr_ricsi válasza deeppurple66 (#20628) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Ha a kattogást nem írtad volna, akkor arra tippelek, hogy újratelepítetted a Windowst a boot hiba miatt, a terás vinyó pedig dinamikus kötetként volt a rendszerhez csatlakoztatva.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#20633) deeppurple66 válasza mr_ricsi (#20632) üzenetére


deeppurple66
csendes tag

Igen dinamikus a vinyó, a rendszer kezelő szerint : olvashatatlan az állapota
Nem telepítettem windowst 2 éve, hanem az AUSLOGICS-BOOTSPEED nevű progival takaríttattam ki a rendszert, de mindent automatán javított. A laptopomat is ezzel gyorsítottam a napokban és semmi baja(kopp kopp kopp)

A személyes lebonyolítás híve vagyok. Főleg Bp. De posta is ok.

(#20634) deeppurple66 válasza deeppurple66 (#20633) üzenetére


deeppurple66
csendes tag

a kattogás pár reset után jelentkezett, miután ellenőriztem a gépben a csatlakozásokat, de csak összébbnyomkodtam a csatikat

A személyes lebonyolítás híve vagyok. Főleg Bp. De posta is ok.

(#20635) mr_ricsi válasza deeppurple66 (#20633) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Ha a Bootlogicos takarítás óta nem éred el a vinyódat, akkor mégsem dolgozott olyan jól, nem?

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#20636) deeppurple66 válasza mr_ricsi (#20635) üzenetére


deeppurple66
csendes tag

elértem a winyót. kb 2 napig használtam egész nap a gépet a Boost logics használata után

A személyes lebonyolítás híve vagyok. Főleg Bp. De posta is ok.

(#20637) sysrq


sysrq
őstag

Sziasztok, 3Tb hdd-re szeretnék 64bites oprendszert telepíteni, visszaolvasva ez már másnak is problémát okozott, tud valaki új fejleményeket? Eddig nagyon kevés információt találtam, a kínait meg elég slamposan fordítja a google.

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#20638) Tosee válasza Fire/SOUL/CD (#20622) üzenetére


Tosee
őstag

Mielőtt válaszoltál volna, már elindítottam egy újabb Extended Test-et a gyártó által kiadott programmal, és most hiba nélkül lefutott... :U
Azért köszönöm a segítséget! :R

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#20639) Imco válasza sysrq (#20637) üzenetére


Imco
őstag

Számomra ez újdonság. Talán a gyártó weblapján kéne olvasgatni.
Nem láttam és nem adtam még el 2 TB-nél nagyobbat.

Szerintem...

Üdv! Imco

(#20640) MPowerPH


MPowerPH
félisten

Hali!

Enyhe kis problémával fordulok hozzátok. Lenne egy Samsung HD103UJ winyóm, ami rakoncátlankodik. Már 2 hete mindig azt vettem észre, hogy egy idő után lekapcsol a winyo, majd mikor használni szeretném, egy 4s -ig tart mire újra felpörög, és meglódul. Sebessége ez után tökéletes, próbáltam az írást és a másolást is.
HD Sentinel ezt írja 0%-os kondíció mellett:

Meghibásodás várható - Attribútum: 184 End-to-End Error Count, Paritáshibák száma a belső gyorsítótár (cache) és a vezérlő közötti átvitetelben.
Azonnali merevlemez csere szükséges.

Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.

A kínos, hogy dugig van anyaggal. A fontos képeket lekaptam róla, de örülnék neki, ha még kitartana egy kicsit. Mennyi lehet még neki hátra? Nincs bad sector...

Don't Tread On Me

(#20641) MPowerPH válasza MPowerPH (#20640) üzenetére


MPowerPH
félisten

Jah még valami. Esetleg arra még használható, hogy a filmeket ezen tárolom? Azok nem fontosak, forrásuk másik meghajtón van, ha ez elszáll, majd kibontom az összeset újra. De úgy sejtem, a paritáshiba inkább adatvesztést okozhat, pl. másoláskor, nem? Ez mondjuk annyiból rossz hír, hogy át kell néznem az összes képanyagot, és videókat, amit lementettem. :W

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#20642) liksoft válasza MPowerPH (#20641) üzenetére


liksoft
nagyúr

:K

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#20643) tottiiii


tottiiii
tag

segítség...van egy ilyenem: SAMSUNG HD 322HJ sata2es vinyóm...kell ezt jumperelni(vagy alapból master lesz) egyáltalán,vagy elég hacsak betolom a gépbe és már száguld is?

(#20644) Fire/SOUL/CD válasza tottiiii (#20643) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

S-ATA eszközöknél nincs Master/Slave, mint a P-ATA (IDE-s) eszközöknél, így ehhez kapcsolódó jumpert nem fogsz találni. Nem írtad milyen az alaplapod, ez azért lehet kérdés, mert ha esetleg régebbi, és csak SATA 1-es vezérlő van rajta, akkor célszerű a HDD-t SATA1-es üzemmódba átjumperolni.
Ha a deszkádon SATA2 (vagy SATA3-as) portok vannak, akkor semmit nem kell tenned, mindenféle jumperelés nélkül használhatod.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#20645) tottiiii válasza Fire/SOUL/CD (#20644) üzenetére


tottiiii
tag

Köszönöm szépen...EGY ILYEN LAPHOZ MENNE.

(#20646) Fire/SOUL/CD válasza tottiiii (#20645) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Azon a deszkán 6 darab SATA2-es csati van, úgy hogy csak rá kell dugnod, nincs más dolgod.
UI: Kikapcsolva legyen a gép, mikor csatlakoztatod. Ezt pusztán azért tettem hozzá, mert egy másik topikban volt olyan versenyző (akinek azt javasoltam, hogy telepítés idejére húzza le a másik hdd-t), aki mindezt bekapcsolt gép mellett tette, sőt mint kiderült, amikor rádugta, azt is bekapcsolt gép mellett hajtotta végre :DDD )

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#20647) MPowerPH válasza tottiiii (#20645) üzenetére


MPowerPH
félisten

Ez bizony Sata 2 -es. ;)

mod: megelőztek. :R

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#20648) tottiiii válasza Fire/SOUL/CD (#20646) üzenetére


tottiiii
tag

köszönöm a választ!...bekapcsolt állapotában a ház belsejébe sem nyúloknemhogy babráljak valamit,de tudok gratulálni a versenyzőnek :DDD :DD

(#20649) tottiiii válasza MPowerPH (#20647) üzenetére


tottiiii
tag

ide is köszönöm a választ! :R

(#20650) Chee7ah


Chee7ah
csendes tag

Sziasztok!
Anno vettem egy 500 GB-os Western Digital MyBook-ot (WD5000H1U-00), amiben mostanra már >700 hibás szektor van. Gondoltam elég ha kicserélem benne a merevlemezt (WD5000AAVS) és vettem egy 1TB-osat (WD10EARS). Ha ezt rádugtam a gépre (win7), addig jutott, hogy felismerte hogy új hardver van csatlakoztatva, telepítette az illesztőprogramot majd semmi, az adatokat már nem tudom elérni, mintha nem is csatlakoztattam volna. Szerintetek megoldható, hogy az új vinyó működjön a külső vinyóba rakott kis nyákkal vagy esélytelen?

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.