Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteeWe
aktív tag
Sziasztok!
Van egy wd3200AAKS winyóm. Elég sok bad ill weak szerktor van rajta, kb. 5/16. Úgy tudom, hogy ha mélyformázást eresztek rá lehet olvosolni ezt a problémát. Milyen tool-t javasoltok ehhez a műveletkez? Nincs rajta semmi fontos adat.
-
KERESZTAPA9
tag
Üdv. mindnkinek.
Lenne egy olyan problémám hogy véletlen megparticióztam a winyómat de fontos adatok vannak rajta...nem lett megformázva csak particiózva...kérdésem hogy hogytudnám megoldani hogy újra tudjam használni anélkül hogy az adatok elvesznének???
Mindenkinek jó Prohardverezést kívánok!
-
Imco
őstag
-
Imco
őstag
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Én is beállnék a kattogó WD -sek közé egy 320G-sel. Egyik napról a másikra kezdte el csinálni, eleinte csak az egyik partíciót nem látta, azt aztán már sohasem többet. Egyszer elindult kattogás nélkül, ekkor láttam a nagyobbik partíción az adatokat, a leglényegesebb mappáimat át is húztam egy újra, aztán kattogás és el sem indult. Felpörög, majd kattog, aztán feladja, és leáll. Ez ismétlődik kb. Azt sejtem ezzel már nem lehet kezdeni semmit.
Másik, hogy vettem egy USB>Sata/Ide Bridge-et. Van rajta noti hdd ide csatlakozó, Sata, illetve asztali IDE méretű is + külön táp hozzá. Jelenleg Akármit rakok rá Sata kábelen, mintha ott sem lenne( 3 féle sata kábellel próbáltam már): ha az eszközt külön, meghajtó nélkül rákötöm, felismeri, telepíti a driverét, és látszódik a rendszerben, de ha van rajta vinyó is, akkor semmi. A táp reméljük jó, felpörgeti a vinyókat illetve a DVDRW is műxik vele, ott is felpörög a lemez, csak éppen semmit nem lát a rendszer, már kb 5 gépen próbálva lett (XP/Win7) és ugyanaz. (Lemezkezelőben sincs lemez jelölve) Egyszerűen nem tudom mitévő legyek. Vagy van esetleg valami wines okosság, ami kéne hozzá?
Előre is köszi!
FG. -
zzz85
csendes tag
Sziasztok!
Még mindig az előbbiekben említett problémával [link]
A kábel cserét még nem próbáltam (nem tudom milyen kell bele), érdemes lenne megpróbálni?
Itt egy smart: [link]
Amúgy annyira nem értek a dolgokhoz mint a fórumozók, de ha leírják mit csináljak akkor megcsinálom. Ha a kábellel meg tudnám oldani az jó lenne, mert most ehónapban nem tudom kihívni az infós ismerősünket.
Azt mondták ilyen kell: IDE kábel, ATA133
40/80 eresből a 80-as a jó? Kell vmi hossz? Még nem néztem milyen van, de sztem a bordázottabb (80as), de megnézem.[ Szerkesztve ]
-
Tomi7887
aktív tag
Hello, kis segítséget kérnék tőletek:
van egy használt SATA I-es 250-es WD vinyóm, amit HDsentinellel figyelve a hőmérséklete kb. 20 percenként felugrik 43 fokra, egyébként pedig stabilan 37-et mutat
Jelenleg nincs rajt adat, utólag tettem be a gépbe. Nem másolok rá, nem csinálok vele semmit mégis 20 perc elteltével felugrik 43 C-ra, aztán a következő mérésnél megint 37.A fő vinyó pedig egy SATA II-es WD, ami semmi hasonlót nem produkál és stabil 37.
Hogyan lehet ez? Mit állítsak be?
-
-
zzz85
csendes tag
Folyt.
Szétszedtem a gépet, van egy vastag apró vonalas- sztem ez a winchesterhez (egy samsung-os vékony dobozból jön ki). Van két olyan amin kevesebb a vonal, azok a cd-hez, meg a floppyhoz vannak.
A winchesteresen nem láttam semmi leírást (kiszedtem, kifújtam, de még mindig pio) de vastagabb volt a másik kettőnél és kb. 20-30 cm hosszú. -
veterán
válasz Tomi7887 #13209 üzenetére
És ez okoz valamilyen problémát? Felpprgeti vagy dolgoztatja a vinyót akkor, amikor felugrik a hőmérséklet?
Alapból nem hiszem, hogy gond lenne, szerintem nem kell ezzel semmit csinálni.
zzz85:
Ha kábelt cserélsz, akkor 80 eres IDE legyen (már csak ilyet kapsz úgyis) az adatkábel, ha IDE a vinyó is. A kislemeznek vékonyabb szürke adatvezetéke van, ez természetes.De mielőtt a kábelekhez nyúlnál, érdemes ezt kipróbálnod:
Sajátgépen jobb klikk, tulajdonságok -> Eszközkezelő -> a HDD kiválasztása, Tulajdonságok -> PIO mód váltása DMA-ra. -> Frissítés, pár másodperc múlva elvileg jó is.
[ Szerkesztve ]
-
doktordrog
aktív tag
Helló!
Vettem egy Hitachi 500Gb merevlemezt. Sata 2, és nem tudom, hogy át lehet -e állítani sata 1-re. Egy darab jumpernek látok rajta helyet, de nem tudom, hogy az arra van -e. Tudok kárt okozni?
üdv
-
veterán
válasz doktordrog #13212 üzenetére
Miért akarod átállítani? Az alaplap, ha nem tud SATA II-t, akkor SATA I-ként fogja használni.
-
Tomi7887
aktív tag
válasz stevve #13211 üzenetére
Én úgy hallom mintha felpörgetné a vinyót, egyéb akadás nem tapasztalható de azért gáznak tartom, ha a másik egyenletesen 37, ez meg 20 percenként ugrál..
nem lehet, hogy valami dma vagy egyéb beállítási probléma van (jelenleg udma 5-t használ, ha jól emlékszem),
esetleg biosban kellene valamit állítani?
-
-
coolcar87
csendes tag
szegy le egy multibbootos lemezt vagy egy hires boot nevezetű disc-et azon van maxtor progz amivel talán egybe tudod tenni.
Hy szerdától vagyok magyarul marc.3 akkor érek haza üdv!
-
zzz85
csendes tag
válasz stevve #13211 üzenetére
Szia!
Aha ide-s sztem. Vagy hol kell megnézni?
Ilyenek vannak az eszközkezelőben (ugyanígy):
Elsődleges ide csatorna
Elsődleges ide csatorna
Intel(R) 82801 Ultra Ata Storage Controller
Intel(R) 82801 Ultra Ata Storage Controller
Másodlagos ide csatorna
Másodlagos ide csatornaMár próbáltam,h. az ide/ata/atapi résznél az eszközkezelőben,h. eltávolítottam, most az többszavas dma-2 üzemmódot ír (az elsődleges ill a másodlagos is- a fentieknél=ha rendelkezésre áll akkor dma van beállítva).
DE hard disk sentinel-el pio-t ír (már belinkeltem).
Amit írtál nekem egy kicsit másabb felépítés.
Amúgy ilyenem van: Samsung SP0802N -
veterán
Ha IDE, akkor egy lapos szürke kábel megy bele, ha SATA, akkor egy vékonyabb prios vagy sárga (általában).
És nem, lett gyorsabb így, hogy az eszközkezelőben átállítottad? Eselteg indítsd újra. Ha minden kötél szakad és utána sem lesz jobb, akkor az elsődleges és másodlagos ide csatornát távolítsd el és úgy indítsd újra a gépet.
Samsung SP0802N -> IDE HDD
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz liksoft #13222 üzenetére
Érdekes, ezt nem figyeltem. Ezek alapján nem biztos, hogy megoldaná a problémát a kábel csere, de szvsz egy próbát megér, mielőtt szervízbe vinné vagy esetlegesen alaplapot cserélne. stevve kolléga ötlete is jó, ha van másik IDE aljzat nézzük meg először azzal az még nem kerül 500Ft-ba sem.
-
zzz85
csendes tag
válasz stevve #13223 üzenetére
Külön van mind a 3. Vagyis három különböző kábel. Nem nincs -sztem- másik hely, legalábbis azon az oldalán foglalt minden. Átellenes oldalon nem néztem, ott lehet hely?
Ahol van ott két helyről jön ki (az oldalán).
De ha vhol meg lehet nézni az alaplap típusát (pl. hard disk sent.), akkor megnézem! Úgy megtudható,h. mennyi hely van rajta? Vagy megint szedjem szét?
Hú remélem nem az alaplap, mert tizen ezer ft-om sajna nincs.[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
szombi
tag
Sziasztok!
Seagate Barracuda 7200.7
Model: ST312002AA vinyó tökéletes, de az MBR-nél, azaz a partíciós táblát tároló rekordnál bad sectort jelez. Gondolom mindenki érzi, hogy ez mekkora cumi.
Az adatokra nincs szükségem, de a vinyót szeretném használni.
Van valami tool, amivel át lehet helyezni az MBR-t, vagy bármely szektort?
A Seatools meg hasonlók sz*rt sem érnek. -
raysefo
csendes tag
Sziasztok lenne egy óriási problémám van két ugyanolyan tipusu és méretű Maxtor Dimondmax 22 500gb sata2 vinyóm,és milyen ironikus ugyanaz a probléma mindkettővel.Nincsenek leégve mehanika és az elektronika teljesen épp,nincs fizikai hatás utáni kattokás kerregés (nem használtam kalapácsnak ) .Egyszerűen használta idáig amig az egyik kb múlt oktoberben a másik most hétfőn beadta az unalmast.Hibajelenség:felpőrőgnek de nem érzékeli az oprencerem őket,Xp használok jelenleg,még a lemezkezelés sem látja.Nagyon fontos adatok vannak rajta és le szeretném menteni azokat mielőtt elküldeném garba őket.Mi lehet a megoldás kérlek segitsetek nekem?!?
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
Lehet, hogy a controllernek van gondja, vagy driver probléma. Kideríteni úgy lehetne, ha a drive másik gépbe kerülne. Vigyázat, két win OS képes összeakadni, így csak óvatosan. Vagy USB2-n keresztül. Ahogy nézem, az is gyorsabb.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
webmail
csendes tag
sziasztok,
fentebb irtam,h rendszeresen elszáll a vinyom (particiok eltünnek)./samsung sata 500gb/
legutobbi ujraélesztéskor telepitettem sentinelt,azóta rendszeresen nézegetem./3hete/
sentinel szerint,kb naponta ingadozik a kondicio és a gyenge szektorok száma, 5-9ig és 92%-96% között. ebböl lehet vmi messzebb menö következtetéseket levonni? vinyo hiba?táp?kábelek?
az utobbi idöben felföggesztettem a letöltéseket,mondván minek is és gyanitom,h ennek is köze van hozzá,h most viszonylag hosszu ideje birja...,de legutobbi inditásnál már megint nem sikerült elöször bootolnia sem,a win-t már nemtöltötte be,restart,majd windows inditoban normál modo inditással megint itt vagy,de gyanitom már megint nem sokáig fogja huzni...
mi lehet a gond? tippeket elöre is kösszi!webmail felhasználónak 9 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
webmail
csendes tag
válasz liksoft #13244 üzenetére
tuning semmi,alapbol is mennie kellene (P31 lap ,quad 2,3,4 gb ram),a táp viszont csak 350W, hütés?! azt hiszem semmi extra.
adatátviteli hibák?!? max az usb csatlakozásnál, van,h 2 eszközt már nem bir el vagy usb-s vinyoval lefagy.max ilyenek jutnak eszembe,de ez meg alaplapi hibára adhat okot,talán.nemtom. a sata-s hdd-vel nem tapasztalok használat közben hibát, ujrainditásnál ill bekapcsolásnál jelentkezik mindig a hiba.nem tudja bootolni a win-t,persze,mert már nincs meg a particio.webmail felhasználónak 9 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
-
webmail
csendes tag
válasz liksoft #13246 üzenetére
hibás lehet vagy csak kevés neki?
kössszi a választ!! holnap kap a lelkem egy uj tápot...még ha nem is az lesz vhol el kell kezdeni a próbálkozást. sajnos semmi új pótalkatrészem nincsem, ide kábelhez szokott vagyok!webmail felhasználónak 9 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
anonimus25
tag
sziasztok lenne egy problémám az hogy a vinyom ami egy samsung 80gb-os ide.bejött a kék képernyö sajna.a windows telepitö azt irta ki formázás után hogy:az eszköz nem érhetö el.beleraktam egy 2 gb os vinyot a gépbe arra felraktam a sima xp-t.megprobáltam leformázni a windowson keresztül és azt irta a legvégén hogy a windows nem tudja formázni a lemezt.ilyenkor van vmi amivel helyre lehetne hozni?vagy kuka a vinyonak?esetleg erre a problémára egy program?
A majom egy okos állat aki hülyéskedik,az ember meg egy hülye állat aki okoskodik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Milyen házat vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest