Új hozzászólás Aktív témák

• (Bundás)

addikt

Sziasztok!

Figyelem! Kókányolás: akad egy 80 GB-os Samsung HDD (SP0842N) melyből kitörtek két tűt. Pár fontosabb doksi van rajta, gondoltam megpróbálom pótolni a hiányokat. Egy tűt sikerült úgy visszadugni és összeilleszteni a másikkal, hogy érintkezzen. A másikat pótoltam eggyel, megfelelő segédeszköz hiányában ezt ráhajtottam az előző törött végre.

Másodlagos merevlemeznek pakolva a HDSentinel felismeri az eszközt, látja a két partíciót is, jelez hogy hibák vannak a merevlemezen. Közben gondolom a Windows automatikus "mivanalemezen" szkennje is beindul és teljesen lelassul a rendszer. Fut a homokóra és nem lehet kattintani sehova.

Samsung gyári programja végigfut, a self teszt okés, de a teljes felületszkenn alatt hibákat észlel, amivel nem tud mit kezdeni.

A multiméter szakadás vizsgálatával rendben van a tű és az elektronika közti jel, ez elegendő lehet a korrekt működéshez?

Mivel lehetne próbálkozni esetleg? Chkdsk-ra gondoltam, csak nincs infom még hogyan lehetne futtatni oprendszer indulása előtt.

Új hozzászólás Aktív témák