Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Építkezünk 6. rész (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Milyen mosógépet vegyek?
- 🖥️⛅
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Egy pontos típusszám azért nem ártana. Ha lct15, az nem kapacitás, hanem sorozat azonosító. Abból bolt 7,5; 8,4; 15 GB változat is.
A HDSentinel megmondja az LBA szektorok számát. Oszd kettővel, annyi kB kapacitású a winyó.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
Áááááááááááá.....
Ha már semmi sem segít, vedd elő a kézikönyvet.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát akkor hogy ő is megértse, fogalmazz úgy, hogy a vinyó félhalott állapotban van
Egyébként ezek szerint a srác maga se tudja, mit beszél, mert amit írtál ("megkérdeztem az eladót hogy teljesen hibátlan-e a gép és tud-e adni 3 nap próbagarit. Erre a válasz az volt hogy tud adni akár egy hónapot is mert ő tudja hogy hibátlan a gép"), az bőven kimeríti a próbagari fogalmát, a próbagarancia meg azt jelenti, hogy bármilyen gond kiderül a kipróbálás után, akkor az eladó köteles visszavenni a terméket.
Ezt nyugodtan megmondhatod neki, ő vállalta, akkor tartsa is be, amit ígért.
Nagy rohadék az illető... Itt PH-n vetted? Mert ha igen, nyugodtan feltehetnéd a feketelistára ([link])...Sk8erPeter
-
Kernel
nagyúr
Voltaképpen meg is lehet fenyegetni, hogy öreg, sajnos ebből negatív lesz és bele fogom írni a minősítésbe, hogy bad-szektoros merevlemezt kaptam, mely tényt az eladó előre nem közölte, utólag pedig nem vállalt érte semmiféle felelősséget, illetve jóvátételt. Hátha erre megváltozik a hozzáállása.
A kérdés hogy hogyan mondjam meg egy amatőrnek hogy mi probléma
Most akkor amatőr, vagy profi átverő, aki rendszeresen ad el vasakat?
Aki csak kicsit is konyít a gépekhez, tudnia kell, hogy a bad-szektor egy határozottan kritikus jellemző, amit eltitkolni "csúnya dolog", gyakorlatilag sajnos azt lehet mondani, a jellemtelenség fogalmával egyenlő. Kb. egy autókereskedő erkölcsi szintje. Pedig azoknál lejjebb már nincs...
Vagy ha tényleg ennyire nem ért hozzá, jóhiszemű volt (ártatlanság vélelme), akkor itt az alkalom megtanulni, hogy ilyet soha nem illik.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz dave93 #10264 üzenetére
A Hard Disk Sentinel DOS változatával is megnézheted, hogy meggyőződj róla.
Sk8erPeter
-
félisten
válasz dave93 #10600 üzenetére
Szia!
Én a helyedben nem adnék érte egy forintot sem, amíg nem megy le a HDSentinel. Miért fájna neki egy pár megás program ami fél pillanat alatt képet ad a vinyó állapotáról?
Én is úgy tudom, hogy le lehet formázni badsectoroktól függetlenül a vinyót.
Megismétlem: Én nem venném meg azokat a vinyókat, amíg a saját szemem előtt nem futott le a HDSentinel."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Kernel
nagyúr
válasz dave93 #10600 üzenetére
Chkdsk alapból csak a fájlrendszer hibáival szokott foglalkozni, ilyenkor nem nézi végig az összes szektort, pláne az üres tárterületet, ahol hasznos adatok nincsenek.
chkdsk /?
Amint látható, az /R kapcsolóval kellene futtatni szektorellenőrzéshez.
Formázás végignézi a szektorokat, de a gyorsformat nem. Ha hibás szektort talál, nem fog sikerülni a formázás, de a merevlemez által tartalékterületre helyezett szektorok ilyenkor nem számítanak, mivel a HDD ezzel kijavította magát, vagyis a formázóprogram, illetve oprendszer szemszögéből nézve hibátlan
Ezért kell megnézni a SMART-ot, hogy hány szektor lett áthelyezve. Itt is különbséget kell tenni, hogy mondjuk volt egy táphiba, érintkezési hiba, dobott néhány bad-szektort, lecserélte, de ez még nem a HDD problémája. Ha nem fog szaporodni, nincs gond.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
djculture
félisten
válasz dave93 #31618 üzenetére
Sajnos ez így szokott lenni, egyik pillanatról a másikra lehet ilyen. Attól még persze hogy betudja azonosítani a bios. Mentés ügyébe meg minden attól függ mekkora munkával jár, ha letapadt a fej az elég nagy meló és arról a részről adatmentés is lehetetlen ahol érintkezett a fej a tányérral. A többi részről lehet menteni. Többi infóval kapcsolatosan liksoft szakit kérdezd meg.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 860 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SSD többféle, sata 2,5"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest