Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz ArthurShelby #36229 üzenetére
A Zafira A esetében szerintem mehet négyévszakos, pl. Nexen N'blue 4Seasons.
A 2012-es gumi minimum 90%, hogy csereérett. Ennyi idő alatt minden abroncs elöregszik.
A Zafira C-re is simán vállalnék egy Michelin Crossclimate+ vagy Continental Allseason Contact négyévszakost. Ha nem, akkor a téli Kleber Krisalp HP3 vagy Apollo Aspire XP Winter.
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
MrSealRD
veterán
válasz ArthurShelby #36388 üzenetére
A gumidot jó hely. Többen rendeltünk onnan.
XL az a erősített kivitel. Gondolom a 95v lesz az. A méretéből ítélve nem nagy autóra rakod. Bőven jó a 91v.[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
tboldi
nagyúr
Az XL az extra load rövidítése, azt jelenti, hogy valamivel erősebb az oldalfala, vagyis nagyobb súllyal terhelhető az abroncs.
A 91H és a 95V pedig a súly- és sebességindexet jelöli.Milyen autóra lenne?
-
kisza25
félisten
Én is gumidotról rendeltem a múlthéten jött meg, minden ok volt, ide gyártás volt, de az kleber
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
tboldi
nagyúr
válasz ArthurShelby #36391 üzenetére
Arra szerintem nem indokolt az XL, de ha csak olyan van az adott gumiból, az sem baj.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #36758 üzenetére
A téligumijuk az Alpin 5 aminek a továbbfejlesztett verziója az Alpin 6. Nyáriból ugyanez él a Primacy 3 / 4-re (bizonyos méretekben csak a régebbi kapható). Ezek túraabroncsok, ahol inkább a kopásállóságot helyezik előtérbe és nem a tapadást. A Sport gumiknál ez pont fordítva van (Pilot Sport 4), tapad de relatíve gyorsabban kopik. És van végül az Eco gumi ami különösen alacsony gördülési ellenállású azaz lassan kopik, kedvez a fogyasztásnak de cserébe egyáltalán nem tapad jól (EnergySaver+).
A CC+ pedig lényegében egy nyári túraabroncs ami korlátozottan alkalmas téli használatra is.
#nincsbennetarcsi
-
flymi
addikt
válasz ArthurShelby #36830 üzenetére
Nincs itt semmi látnivaló, kérem oszoljanak!
Ez csak egy kíváncsi busz ami megnézi a fa tövében milyen gomba van még.
Vagy megjelöli mint egy jó kutyus, csak épp rossz lábát/kerekét emelte fel.Hogy ON is legyek: Conti TS860 köszöni nagyon jó a latyakon. Majd hóra leszek kíváncsi, jégre annyira nem.
Nincs hóláncom.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Kornel
veterán
válasz ArthurShelby #36830 üzenetére
47 km/h
-
Hachiko95
aktív tag
válasz ArthurShelby #37425 üzenetére
Hétfőtől csütörtökig 12-16 óra között van telefonos ügyfélszolgálat. Nekem volt egy kis probléma, hogy sima helyett XL-eset küldtek, ami egyébként drágább (persze az olcsóbb áron jött), csak 2 sima gumim már volt. Szerencsére rugalmasan kezelték az ügyet, postafordultával kicserélték a jóra.
A postával viszont nem voltam annyira elégedett, mert nem a csomagon lévő címre hozták, így nem én vettem át. -
Gaben92
őstag
válasz ArthurShelby #37425 üzenetére
Egy kérdésem van csak. Ilyen "hejjesirásall" honnan a picsából szed olyan szavakat, hogy eventuálisan?
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz ArthurShelby #37430 üzenetére
Lehet magyarul, igaz kicsit tört magyar, de meg lehet beszélni.
-
brumi1024
veterán
válasz ArthurShelby #37431 üzenetére
Gondolom magyarította az eventually-t.
-
rbalint88
addikt
válasz ArthurShelby #56837 üzenetére
Legolcsobb hasznalhato gumi a Fulda Sportcontrol2 (30k/db) Arban kb pariban van vele a Sava UHP2, de nekem a marka nem szimpi. Hankook (36k) azert boven olcsobb, mint a premiumok, viszont tudottan eleg rovid ido alatt oregszik, igy azt ezert nem javaslom. Premium kategoriabol mivel keveset hasznalnad, sport gumit javasolnek, a jobb tapadas soha nem baj. Nekem Pilot Sport 4 van ugyanebben a meretben, nagyon meg vagyok vele elegedve, de mostanra azert erosen megdragult (21-ben vettem 35k/db volt, most meg 48k ugyanott ). A teszteken is nagyon jol szerepelt a Goodyear Eagle F1 Assymetric 6, az “”””csak”””43k/db, en lehet arra mennek ra.
-
veterán
Ezt nézd meg, a Michelines kérdésedre választ ad: [link]
-
MC Pite
veterán
[link]
Oh, látom linkelték már.Michelin az egyik legkevésbé gyorsan öregedő. Az 5 éves P3 szebb/jobb mint sok 2 éves másodvonalas gumi.
Hobbiautóra inkább PS, fogyi, kopás kevésbé számít.
Conti PC7 vagy GY AS6 amit még megnéznék.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Qru
MODERÁTOR
Arra mehet egy tapadosabb ha ugysem mesz sokat vele, Michelin PS vagy a Goodyear amit Balint javasolt. Ha olcson usznad meg akkor Sava UHP2.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #56946 üzenetére
H&R jo minosegu, meg esetleg a Vogtland, Eibach.
H&R ha jol tudom csak ultetot rugot csinal (fixet és allithatot is).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #56950 üzenetére
Arra eleg a Primacy ha nem vmi nagyon eros autorol van szo.
#nincsbennetarcsi
-
veterán
A Michelin PS5 lassabban kopik és sokkal szebb az oldalfala.
A Goodyear.Asy6 picit olcsóbb és a tesztekben legalább olyan jó mint a Michelin.Nekem PS5 van, kicsit zavar a hangja 110 kmh környékén. (De a szebb oldalfal miatt megbocsátom neki.)
Mindkettő új modell,. még nem tudni hogyan öregszenek. Láttam már hamar öregedő Michelint.
-
MC Pite
veterán
válasz ArthurShelby #56953 üzenetére
P4+ vs PS4 vs PS5
Egyik sem rossz, Asy6 is fasza. preferencia számít (pl zaj, komfort, sportosság).
P3 jól örgedett, elvileg a P4 is, ebben michelin, conti, gy van az élen, de a touring/sportosabb gumikkal, az eco gumik itt se bírják ilyan sokáig amennyire látom.Kopás szvsz mindegy te esetedben, főleg michelinek esetén.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #56953 üzenetére
Keveset mesz akkor a kopas mindegy, P4+ meg a PS4 is lassan oregszik a vetelytarsakhoz kepest. Normal hasznalatra eleg a Primacy is.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
rbalint88
addikt
Mivel keveset mesz es hatul kell lerakni az erot, szvsz sportgumi, foleg ha Michelin. Primacy 4 van a cegesen (s2 keverek, 225/45R17), nem rossz, de nem is kiemelkedo. Hobbiauton Pilot Sport 4 van (235/45R17), sokkal tapadosabb. Mivel elkopni nem fog olyan gyorsan, en nem rizikoznek a Primacyval. Goodyeart a jo teszteredmenyek miatt javasoltam csak. Sajat magamnak lehet raprobalnek.
-
tasiadam
veterán
válasz ArthurShelby #57003 üzenetére
Az ugyan az, mint a taurus meg az összes többi low budget, nemde?
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
2ozzmexy
senior tag
Bocs, most látom hogy tőled indult a kérdés, amit Rick4-nek írtam az Neked is szól. Remélem segít dönteni.
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
válasz ArthurShelby #57032 üzenetére
Szuper, de hol a fotó!?
Majd számolj már be róla milyen ez a "low-budget" abroncs így pár évesen, hátha meglepődünk. (UHP, tehát Ultra High Performance)
Max ha nagyon gáznak érzed idő előtt ledobod róla és mehet jófogásra/marketplace-re, talán a C típusú állampolgárok még elhasználják 1-2 szezont.[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Qru
MODERÁTOR
-
ArthurShelby
addikt
Hát eddigi élmények alapján elég gagyi a (Sebring Ultra High Performance, Dot2021) gumi (bár lehet eddig el voltam kényeztetve). A kipörgésgátló relatíve sokat dolgozik, mert csúszik a szentem.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
No.01
őstag
válasz ArthurShelby #57074 üzenetére
Lehet csodakra lelni, de azok - sajnos vagy sem - nem ebben a ligaban jatszanak.
Inkabb orulj a szep felninek es majd veszel rendes gumit kesobb -
rbalint88
addikt
válasz ArthurShelby #57148 üzenetére
Agymeretben lehet varia Passat iranyba, osztokorben Polo iranyba. Meg hat Golf felnibol van annyi a piacon, mint egen a csillag, biztos tutira ravalot keresnek
Egyebkent az elhozhato gumiknal kerdes az is, hogy milyen koruak, ha 2-3 evesnel nem idosebbek, akkor elore vennek ugyanabbol a tipusbol ujat, ezeket meg feldobnam hatra.
Vagy elgondolkozhattok akar negyevszakoson is. -
MaddeNNNN
őstag
Nálunk hasonló szituáció játszódott le.
Vezető mezőgazdasági cég. Kaptunk egy másik állomáson használt terepjárót nyárra. Fasza minden, kiderült télig gumi van rajta, abból is 2017-es és kopott.
Senki egy kúrva szót nem szólt az előző állomásról, hogy ez van rajta.
Szóltam nekik, hogy az ő költségükön cseréltessék nyárira mivel sunyik voltak.
Mondták, hogy nincs rá pénz meg erre még azt mondták ott az állomáson, hogy teljesen jó.
Mondtam nekik rendben, akkor vesszük át az autót ha aláírnak egy papírt amin az áll, hogy ha bármilyen baleset történik, és bebizonyosodik hogy a 6 éves, kopott téligumi miatt megnövekedett fékút is szerepet játszott benne akkor az az ő felelősségük lesz.
Ha nem írják alá holnap megy vissza az autó és lehet magyarázkodni a főnökségnek.2 hét múlva már volt időpontunk gumishoz.
Esküszöm fel tudnék robbanni, amikor egy 40milliárd euró árbevételű cég 200.000 forinton fillérbaszóskodik.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
ArthurShelby
addikt
"205/55R16 Continental EcoContact 6 V+P7 V
JE:Új kell BE:Új kell JH:5mm BH:6mm"Ebből végül annyi igaz, hogy 2 gumit kaptunk, de ezek pirelli cinturato p7-esek...
(ránézésre jó állapotúak, dot 0321), és 4/4-es szettet ír a címke (a rendszám amit kitakartam viszont stimmelt). Itt tuti valami susmuss volt a háttérben.
Áttekintésképp:
Nagybátyám dolgozik X cégnél, akik az ALD flottakezelővel vannak kapcsolatban, akik az AKH-nál gumiztatnak. Az X cég ügyintézője egy kezdő srác lehet, mert már az adás-vételt is elég komolytalanul/hiányosan írták meg (és nem a sztenderd indigós adásvételi volt, hanem saját céges nyomtatvány), nagybátyám heti egyszer jár be az irodába és fáradt/nincs sok ideje (nyugdíj előtt, másik nagybátyám/testvére nem rég hunyt el több év után rákban, sokat dolgozik, neki is van saját családja...). Az egész még március végén kezdődött, azóta húzódik.
Aztán a kocsit az én nevemre írtuk át ajándékozással szerződéssel (először anyáméra, majd az enyémre, mert így volt illeték és zöldkártya mentes). Ezek után derült ki, hogy a kocsin a téli garnitúra van még, nagybátyon keresztül újabb köröket futni (továbbította az e-maileket). Az első e-mailre nem is válaszoltak az ALD-nél, aztán ment egy email egy másik címre plusz az ügyintézőtől egy telefon, erre volt a fenti válasz ("205/55R16 Continental EcoContact 6 V+P7 V JE:Új kell BE:Új kell JH:5mm BH:6mm")A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Qru
MODERÁTOR
Nyárit 3,5 mm-ig simán lehet használni. Télit inkább csak 4 mm-ig. De ha ez ilyen vegyesvágott akkor inkább vennék rá 4 újat akár a középmezőnyből is ha most nagyon fájna 4 új Conti.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #60537 üzenetére
Igen az a gumi kuka, a szalak benne tuti, hogy serultek. Parban kell cserelni kukonben nagyon eltero lesz a tapadas egy tengelyen.
#nincsbennetarcsi
-
chopin42
addikt
Egyébként ki csinál ilyet? Mármint, hogy más kocsijához nyúl, nem hogy kárt tesz benne. Múltkor az enyém tetején nyomtak el egy csikket mikor egész nap nem voltam otthon csak a kocsi a ház előtt. Nem álltam szarul, nem voltam útban. Rohadjon meg az összes ilyen, azokkal együtt akik egy nyomorul.t cetlit sem hagynak
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
svedmalac
tag
Már bocsi a kérdésért, de a gumisnak nem volt esetleg valami (szak)véleménye?
Nem mondta magától, hogy "ez sajnos cserés" vagy hogy "na a gumi úgy néz ki, hogy megúszta"?
Mert ritka esetben előfordulhat, hogy nem sérül, jártam hasonlóképpen, csak a peremkosz miatt. Pár km után a bolt előtt vettem észre, hogy szinte tök lapos (hidrós C5 segített nem észrevenni).
De felfújtam (csomiban mindig van kis kompresszor) és az egész szezont kibírta, meg a többit is.
Ha durván sérül, nem hiszem el, hogy a gumis nem szól...HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Nokia 930, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
svedmalac
tag
válasz ArthurShelby #60543 üzenetére
Akkor fasza...
Először is nézz körül, hátha valami csoda folytán találsz egy korabeli, hasonló futású darabot vagy párt.
Ha nem, akkor lehet gondolkodni.
Kb. mennyi km ment a gumikba a 4 év alatt?HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Nokia 930, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
ArthurShelby
addikt
válasz ArthurShelby #60545 üzenetére
150ezer volt kb ez a móka összvissz...
Szerintetek el lehet adni 1 db gumit, és ha igen, mennyiért? (Michelin alpin 6, 215/55 R16) most januárban lett 4 éve felszerelve, kb 30ezret futott)
(Dotra 2019év nyári, ha jól emlékszem, de ezt még lecsekkolom)A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
veterán
válasz ArthurShelby #60565 üzenetére
Tedd fel a Jófogásra mondjuk 10 ezerért. Egyszer csak elviszik.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #60565 üzenetére
Siman, akinek egy durrant helyett kell vagy potkereknek pl.
#nincsbennetarcsi
-
ArthurShelby
addikt
válasz ArthurShelby #57151 üzenetére
Eladnék 2db pirelli cinturato p7-et, ránézésre jó állapotúak, dot 0321, 205/55 R16).
Milyen áron hirdessem szerintetek?A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
veterán
válasz ArthurShelby #61802 üzenetére
Max. 30 a 2 db, hátha elviszik. Reálisan 20-25 ha bejön a potenciális vevő. (szvsz)
-
svedmalac
tag
válasz ArthurShelby #61956 üzenetére
Én 15-18-at megyek évente a 4S Quatrac-kal.
3 év és csere, de így 3 évente zsír új a gumim.
Ennek ellenére aki keveset megy, annak meg azért jó, mert nem két garnitúra gumit dobsz ki. pl 5-6 év múlva öregedés miatt, hanem csak egyet.
Szóval mindkét érv elfogadható.
Ma már hozzávenném pl. az autó teljesítményét, a vezetési stílust is.
Ha erős autóval mész, szeretsz sportosan menni, akkor jobb a két szett.Bár én is néha feszegetek határokat kíváncsiságból, de eddig amire nekem kell a 4S, arra tökéletes.
HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Nokia 930, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
Qru
MODERÁTOR
Ha nagyon sokat mesz akkor jobban megeri a 2 szett. Evi 10-15k meg nem az a szint szvsz jo oda a 4S. De nyilvan auto es felhasznalas fuggo is a dolog.
#nincsbennetarcsi
-
rbalint88
addikt
Inkabb a felhasznalas szelsosegessege hatarolja be a negyevszakost, aki abba a felhasznalasi profilba belefer, annak csak akkor eri meg a ket szett, ha le is jarja oket mielott eloregednenek. Ja es a szereles arat vagy a plusz felniszett arat, tarolasi koltseget is bele kell szamolni… Ugy mar nagyon a negyevszakos fele billen a merleg nyelve az atlagautosnal.
De lattunk mar itt CC2-vel BMW-t is nagy hoban, szoval egyre ugyesebbek ezek a semmirejo gumik
Teli felnid 16”? Arra en most Conti ASC2-t vennek, kozepkategoriabol Vredestein vagy Hankook, amelyik szimpibb -
Qru
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #61964 üzenetére
Komfortosabb lenne a 16-al és a futómű is meghálálja a könnyebb 16-os felnit.
Sportos felhasználáshoz 3 évszakos gumi való de azokat sajnos errefelé nem kapni.
#nincsbennetarcsi
-
tboldi
nagyúr
válasz ArthurShelby #61964 üzenetére
Ezek alapján már csak a sportos vezetési stílusom nem illik a képbe a 4évszakoshoz.
Szintén zenész, mégis CC2-vel nyomom.
-
veterán
válasz ArthurShelby #61967 üzenetére
Fiatal vagy még hozzá.
-
tboldi
nagyúr
válasz ArthurShelby #61969 üzenetére
Én majdnem napra pontosan egyidős vagyok a Gangsta’s Paradise című Coolio dallal.
-
Qru
MODERÁTOR
Turagumi penzkidobas neked, ha sporotsan vezetsz sport gumi ha nem akkor 4S.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
veterán
A 19" sok rá, a 16" kevés. Marad a 17 és 18", olcsó hozzá a gumi (tényleg).
Jó PS5, tartós és szép. Vagy GYAsy6 olcsóbban, kevésbé szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest