Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaddeNNNN
addikt
Sziasztok!
Vásároltam egy 2012-es 5 ajtós J Astrát. Kleber Quadraxer 2 XL 215/55 R17-es gumik vannak rajta egy ilyen Borbet felnin.
Évi kb 15ezer km dél-alföldi futásra teljesen megfelel ez, vagy érdemes téli-nyári szettet használni?Illetve ehhez kapcsolódhat, hogy 100-110 felett elkezd erősen remegni a kormány, de ha rendesen fogom akkor megszűnik, viszont elengedve, egy kézzel lazán tartva jól látható és érezhető. Ez lehet rossz futómű beállítás, vagy valami teljesen más lesz? Sajnos próbakörön ezt nem tapasztaltam vele.
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Gyárilag ilyet adtak a golf-hoz, szerintetek ez mennyire gyenge minőség?
Falken ZIEX ZE 310 A eCorun -
-
j.bravo
addikt
-
j.bravo
addikt
Üdv!
Opel Astra K kombi, szebben mondva Sports Tourer, 2017-es, 1.4t benya, 150hp
Méret: 205/55 R16 (94V)
Michelin Cross Climate volt eddig, kb. most csereérett a kora miatt.
Nem megyünk sokat, ezért továbbra is négy évszakosban gondolkodunk.A lentiek közül melyiket választanátok? Esetleg ezektől eltérőt?
GoodYear Vector Gen3
Michelin CrossClimate 2
Pirelli Cinturato SF2
Vredestein Quatrac -
kenguru99
senior tag
válasz
kelly416 #52829 üzenetére
"csak ezekkel a repedésekkel nem egy életbiztosítás. "
Egyértemű kuka. Amíg a kasztnisnál áll, persze felesleges cserélni"Nekem sajnos a garázs sem olyan,"
Nem olyan nagy baj az ha jár benne a levegő. Ha beállsz vizesen így hamarabb megszárad és nem dunsztolódik a nedves levegőben napokig. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Palesztin994 #52830 üzenetére
Toluk vettem gumit most tavasszal, nekem nem volt gondom veluk.
AKH-t nezd meg esetleg, neha ott is jo aron van gumi.
-
tasiadam
veterán
válasz
yodamester10 #52831 üzenetére
az meg jó drága
-
yodamester10
őstag
válasz
Palesztin994 #52830 üzenetére
Én biztos nem vennék,vegyél a MARSO-tól
-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek merjek tőlük gumit venni?
Jól le vannak húzva google értékelésnél, láttam több panaszt garanciális (gyártási) hibák leszarására. Ebben az aggaszt inkább, hogy nem-e árulnak például tudatosan szar gumikat? Lehet az ilyet előre tudni és direkt árusítani? Csak mert árban elég jók és ami még fontosabb,hogy van készleten gumijuk, nem úgy, mint kb. bárhol máshol.
-
kelly416
veterán
válasz
svedmalac #52827 üzenetére
DOT 3009 és DOT 3509 közötti a négy gumi, azaz nem mai. Egyébként Dunlop SP winter sport M3 vagy valami ilyesmi, csak apróka kis bajaim vannak velük. Egyébként a profilmélység bőven jó, csak ezekkel a repedésekkel nem egy életbiztosítás. Az előző tulajnál 8 év alatt 1995km-t ment az autó, én már tőbbet tettem bele 3/4 év alatt, csak most kasztnisnál áll egy ideje és még fog is sajnos.
Majd a felniket is helyre teszik, csak utána kap gumikat, pontosabban a frissen felújított felnikre az új gumik mennek már fel.
Nekem sajnos a garázs sem olyan, mint a legtöbb embernek aki ilyet megenged magának, csak egy sima zártszelvény szerkezetes lindab garázs, amit többnyire magam raktam össze és vannak illesztési bajok is, befúj a szél, behordja a szöszt, port. Na meg az autó is napi használós volt és lesz is, úgyhogy megy majd többet évi 1-2 ezresnél. Gyanítom, ha a klímát is megcsináltatom majd, jövőe külföldre is ezzel megyünk, mert 5en jobban elférünk benne, mint a Lodgy-ban.
-
svedmalac
tag
válasz
kelly416 #52826 üzenetére
Bakker, ezt kifelejtettem
Akkor ár/értékben a Quatrac a legtutibb vagy ha a Hankook szimpibb, az még szóba jöhet.
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a garázsos kacsámon közel 20 éves Firestone F560 gumik vannak és köszönik, jól vannak. Nem kemény, nem repedt, megállt bennük az idő
Igaz, hogy évi 1-2 ezret megy csak.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy attól , mert 10+ éves a gumi, ritka használatra még jó is lehet akár... -
kelly416
veterán
válasz
svedmalac #52825 üzenetére
Ezzel "csak" két bajom van. Ez az autó valószínűleg az összes méterét ezeken a felniken futotta, mert ezek a gyári LX felszereltséghez tartozó felnik, úgyhogy nem szívesen cserélném le. Kettőt vennék, hogy a jelenlegi 10+ éves de mély mintájú gumikat rátegyem és találkozón legyen mit lerugatni esetleg, de csak ezért.
A másik gondom, hogy kevés ilyen felnit találni itthon. 7Jx16 ET6.4, 61mm középfurattal, ha jól emlékszem. Fok gumis, felnis szerint az ET a legnagyobb kihívás. -
-
kenguru99
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #52817 üzenetére
Én azt gondolom, hogy ilyen koccanás jellegű eseménynél nem fogja senki nézegetni a károkozó gumijait. Ellenben komolyabb, helyszíneléssel is járó balesetnél viszont igen.
Példa: "Tükörsima gumikkal perdült Renault elé Mercedes a 87-esen"
-
válasz
kenguru99 #52815 üzenetére
Köszi a választ! Igen, azokról a gumikról van szó.
Nálunk egyszer volt hogy mi okoztunk balesetet, a feleségem nekitolatott egy régi A Mercinek az ovinál a HR-V-vel, hogy ők mit intéztek nem tudom, de nálunk nem volt kint a biztosító, az biztos. Lehet más ha egy 100 millás Ferrárit zúzok le GTK-ra 160-nál, mint egy 3-mal tolatós baleset. Nem a károsulthoz megy a biztosító?
-
hacki87
senior tag
Szerintetek mennyit érhetnek használtan a Hankook ventus prime3-as gumik? 1db 0621 és 3db 0721-es DOT számmal ?
-
kenguru99
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #52808 üzenetére
Ezeket megitélésem szerint felesleges lecserélni.
Meg kellene cserélni az azonos oldali elsőket a hátsókkal. Mert az látszik, hogy rossz minőségű úton vannak használva.Bármilyen gumira azt mondani, hogy legjobb, lehetetlen. Főleg egy négyévszakosnál. Neked kell súlyozni, hogy mely tulajdonságokat tartod fontosnak. Szerintem ár/érték arányban ebben a méretben a vredestein quatrac a best buy. A prémum kategóriában pedig a goodyear vector 4 seasons gen3(téliesebb) vagy a michelin CC2(nyáriasabb) ajánlhatóak. Ezek a legújabb fejlesztésű gumik.
Kötelező biztosításnál pedig a károkozó biztosítója fizeti a károsultat. Ha a fizetés alol talál kibúvót (pl. nem gyári gumiméret) akkor azzal élni fog.
Egyébként a 195/70R15 egy nem létező méret a személyautó kategóriában. A 205/65R15-tel nincs ilyen gond, de az már túl széles lesz a prius 6 collos felnijére. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #52808 üzenetére
Vredestein Quatrac, Hankook 4S2 vagy a “felpremium” Pirelli SF2. Felette Goodyear Vector 4S gen3 vagy Michelin CC2. Esetleg ha jo aron kifogsz Continental ASC-t akkor az is ok.
-
kenguru99
senior tag
válasz
kelly416 #52806 üzenetére
Ez egy meglehetősen vitatott metódus. Kérdés, hogy a vizes műgyanta mennyire reálisan helyettesíti a jeget. Mert a videóban az volt a cél. Mindenesetre a profi szinten teszteléssel foglakozó oldalakon nem szokott ez az eredmény kijönni.
A vredesten quatrac vagy a hankook kinergy 4s2 ajánlható ár/érték arányban.
Egyébként azért is jobb ha maradsz a gyári méretnél mert ott legalább van választék, bár nem olcsó. Ezzel szemben 225/70R16 egy nem létező méret ha négyévszakost keresel. De nyári és téli se nagyon van. -
kelly416
veterán
válasz
hacki87 #52807 üzenetére
Értelek. Én sem szeretnék kínai vackot venni (meg ugye akinek volt pénze majomra, annak legyen banánra is), csak a differencia mértéke volt nagyon szembeötlő.
Persze haver kapacitál, hogy Cooper Cobra-t vegyek fehér felirattal, de a CV eleve nem izom autó, meg fehér autón a fehér feliratos gumi... nem tudom, nagyon bazári volna az összkép szerintem.Jó lesz az a Quatrac is, Apollo-t sajnos egyáltalán nem találtam ebben a méretben.
-
Sziasztok! Prius3 felhasználása szeptembertől megugrik, 4 éves de már csúnya Nexen blue 4évszakos van rajta. A feleségem fogja vezetni a szomszéd városba, nem akar kockáztatni a gumival, ezért akarna újat (bár sztem minimum télig de inkább tavaszig kihúzná még).
Elsősorban 195/65 R15 méretben mi lenne a legjobb 4 évszakos? Még mindig a Michelin CC?
3-4 ajánlott típust tudnátok mondani? Melyik az abszolút legjobb, melyik a legjobb ár-érték arányú?
Ezeket nézegettemIlletve felmerült picit nagyobb átmérőjű gumi, 195/70 vagy 205/65 bár Qru már óvaintett, még egy csókos vizsga rendben is van de biztosításnál gond lehet. (Bár nem tudom itt cascora vagy kgfb-re gondolt-e, ha én okozok kárt, a szakértő tudtommal a károsult autóját szokta fényképezgetni)
-
hacki87
senior tag
válasz
kelly416 #52806 üzenetére
Szia! Nekem 3 féle 4s gumim volt. Az egyik az apollo allnac 4s ha itt rákeresel az apollo négyévszakosra tuti mások véleményét is megtalálod róla én az alapján vettem anno hogyha Kornél nem dobta el a vasat a durvább vezetési stílusa miatt akkor nekünk is jó lesz. A sajátomon kumho volt mert akkor már nem volt jó árban apollo csak ez a kumho, (100 lóerős autón) na az egy kalap **** volt. A következő egy nexen nblue 4s volt 150 lóerős automata dízel kombin. Ésszel közlekedve semmit nem vettél észre belőle, hogy a kereket mi rázta féltengely felni v hibás gumi ezt már nem derítettem ki. De valószínű féltengely mert másik gumi felni párosnál is meg volt ez. Az apollo verte a kumho-t, ahol az megcsúszott ott az apollo simán elfordult és a nexen is. Kumhot tuti nem vennék. Ha találok jó árban 4s-t akkor én tuti újra azt veszek.
-
kelly416
veterán
válasz
kenguru99 #52790 üzenetére
Na nézd, megtaláltam, bár az emlékeim nem voltak teljesen jók. A lényegen nem változtat, akkor nem dícsérték.
-
kelly416
veterán
válasz
svedmalac #52800 üzenetére
Utána néztem, ha már ezt a tippet kaptam. Innen például érdemes gumit venni? Milyen megbízható helyek vannak? Merthogy van bőven bolt ahonnan megvenni, csak nem ismerem őket. És honnan tudom meg, hogy mikori a gyártása a gumiknak fizetés előtt? Személyes átvételnél, tudom. :)
Mondjuk nem olcsó, egy Kumho-hoz képest jelentős a difi. Ennyire gatya a Kumho?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest