- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lokids
addikt
válasz
GumisPeter
üzenetére
Nem pesti vagyok.

Valószínű veszek egy ugyanolyan gyári használt felnit. HA jó állapotú, akkor jobb lehet, mint a hegesztett. -
GumisPeter
senior tag
-
Lokids
addikt
válasz
GumisPeter
üzenetére
És az vajon utána megfelelő lesz?
Kb mennyiért szoktak felnit hegeszteni? -
Lokids
addikt
Na felkerültek a Potenza R002-es gumik. Azaz csak 3 a 4-ből. 1 felnimről kiderült, hogy el van törve.

Azt mondta a gumis, hogy arra nem rakja fel az új gumikat, úgyhogy ment vissza a régi. Remélem még bírja egy darabig, mert sajna csak jövő hónapban tudok újat venni. Vajon adnak el 1 darab felnit? Vagy mindenképpen 4-et kell rendelni? -
Robez88
tag
válasz
neduddki
üzenetére
Szia,
Igen, igen...

Ezt teljes mértékben a mérettől függ, a futófelület szempontjából csak nagyon apró különbségek vannak (195/55R15...) alapanyag jellemzően ugyanaz.
Tompie!
Véleményem szerint extrém esetek kivételével nincs szükség az oldalfal túlzott felületkezelésére
még veszélyes is lehet ha rákerül a futófelületre. -
Tompie
őstag
Olvasgatva pár fórumot, elég sokan nagy megelégedettséggel használják a Lidl-es gumiápoló sprayt, ami hab állagú

Így ilyenre esett a választásom
-
Robez88
tag
Sziasztok! Céltalan bongeszes során találtam meg a topikot, egy nagy abroncsgyartonal dolgozom mint fejlesztőmérnök / anyagmérnök. Szakmai témákban, kérdésekben szívesen segítek.
Az abroncs oldalfalának a legfontosabb szerepe a futás során történő deformációk erőhatások elnyelése. Mive a gördülés során rugó szerűen nyúlik és relaxál, fontos a rugalmasság megőrzése. Maga az oldalfal van kitéve a legnagyobb UV sugarzasnak, ami rontja a gumi eme tulajdonsagat. Ezt az effektust lehet elkerülni a spré használatával, ami véd az UV sugarzas ellen azaz késlelteti az öregedését.
Másrészről az oldalfalnak is komoly hatasa van az abroncs gördülési ellenállására, kell hogy minél jobb rugalmassaga legyen.
udv Robi -
Tompie
őstag
válasz
GumisPeter
üzenetére
Köszi és a futófelületet miért nem kell lekezelni?
De egyébként a célnak megfelel bármely ilyen gumiápoló szer? -
Tompie
őstag
Pont a futó felültre gondoltam mikor a nem jut be mindenhovara gondoltam, a futófelületet miért nem kell ott nem öregszik ? Vagy passz.
Azt a Würth-t hol lehet kapni ? -
neduddki
nagyúr
válasz
GumisPeter
üzenetére
HI!
probald ki az otoglym sarga budos vackat az brutalis
udv
neduddki
-
GumisPeter
senior tag
Üdv
Én a Würth habját használom,ha kell, szerintem az egyik legjobb.
De csak az oldalát kell leápolni, a futófelületet nem szoktuk,nem kell.Ezt a nem jut be mindenhovát nem igazán értem, lefújom, egy teljes fehér habréteg van a gumin.Hagyni kell, ameddig a hab állaga eltünik és át kell törölni egy ronggyal.Tökéletes bevonat, nem olyan fényes undormány, mint a szilikon. -
Tompie
őstag
Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy gumiápoló spraybe mindegy milyen márkát veszek? Vki azt mondta, hogy csak hab állagú ne legyen mert azt körülményesebb felvinni a hab állag miatt, nem jut be mindenhova.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4480
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku:100%
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4517, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest