Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcsi23
veterán
válasz
GumisPeter
üzenetére

-
GumisPeter
senior tag
válasz
Papabear195
üzenetére
Szia
Fel lehet tenni, de kell hozzá venni vagy gyártatni tehermentesítő karikákat.
Ez olyan 1000-1200 ft/db
Anélkül sose lesz tökéletes, nem lesz központban a felni... -
tomcsi23
veterán
Lenne nekem is egy kérdésem.

Mennyi ideig állhat egy helyben a járgány, hogy a gumikat ne károsítsa (mittom, 1-2-3 hét nem para)? -
Papabear195
tag
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha egy felnin a középfurat (601 mm) nagyobb, mint az autóm gyári felnijének a középfurata (570 mm), azt fel lehet-e tenni, vagy sem.
-
plömplöm
őstag
válasz
GumisPeter
üzenetére
egy 600ml-es féktisztítóm volt otthon, azzal nekiálltam, pont nem volt elég a négy felnire, tegnap vettem speckó kátránytalanítós szprét, esküszöm a féktisztító nagyobb hatásfokkal hozta le a cuccot, mint ez a kimondottan kátrányra kitalált izé

a brigéciol volt a legrosszabb, kipróbáltam azt is, az egy dologra nagyon jó, marni az ember kezén a sebeket...
-
GumisPeter
senior tag
Üdv
215/65R16 Michelin 4x4 Synchrone használt nyárigumi szett eladó.
A gumik 5,5-6,0 mm profilmélységgel rendelkeznek.
6000-ft/db, azaz 24,000- ft a szett.
2007es gyártás, autóeladás miatt lett eladó.Kép:[link]
0630-326-3600
-
plömplöm
őstag
hali,
könnyűfelnin aszfalt és súlyragasztó maradványoknak mivel menjek neki? brigéciol, féktisztító, véső-kalapács?

kösz
-
VR6-Fan
veterán
[link] mennyi lenne a reális árúk?
no meg esetleg személyes tapasztalat valakinek vele, esőbe ill porosabb aszfalton?
-
gg72
veterán
válasz
GumisPeter
üzenetére
Igen, és kösz a segítsget itt is.

-
gg72
veterán
válasz
GumisPeter
üzenetére
Kösz a választ.
Rosszul írtam, 185/60R14 az új Falken gumik mérete. Szóval akkor normális ez a fél literes fogyasztás-emelkedés? Mit értesz az alatt, hogy "erre még rájön a gumiméret okozta plusz eltérés is"? -
GumisPeter
senior tag
A 185/65R14 nem rávaló méret.
185/60R14 a gyári 175/64R14 váltómérete.
Ha 185/65R14et vettél, akkor nem csak szélesebb a gumid, hanem magasabb is.
A szélesebb guminak nagyobb a gördülési ellenállása, tehát normális ha emelkedik a fogyi, és erre még rájön a gumiméret okozta plusz eltérés is. -
gg72
veterán
Sziasztok!
Lehetséges az, hogy az új Falken ZE912 gumikkal egy Honda Jazz átlagfogyasztása megnőtt 0.5 literrel százon? Yokohama 175/65R14 gumikkal 5,4 körül volt eddig, az új Falken 185/65R14-el 5,9 alá nem sikerült még mennem, pedig a vezetési stílusom nem változott meg, vagy ennyit számítana a picit szélesebb méret?
-
válasz
GumisPeter
üzenetére
Köszi!
Míg eldől sikerül-e szereznem felnit:
Falken SN828
Falken ZE912 H
Pirelli P4 cinturato
Ezt a 3 néztem ki.Eco,nem kell,mert kicsit sportos vezetés is szokott lenni,többit nem ismerem(Firestone,Dayton) a Bridgestone meg drága
Ezek meddig engedik a sebbességet?Mert egyszer a 200km/h-t is megnézném vele,még is mit bír
de csak ha nem komoran,téli+állandóan leeresztős gumi lenne rajta
Amúgy általában 150-170-el megyek vele.Köszi a segítséget

-
törölt tag
válasz
GumisPeter
üzenetére
jol van, azert koszi. lehet h ha tudunk szerezni, akkor megpingellek a p1-ekert, gumizasert, kerekcsereert.
koszi,
&rew -
GumisPeter
senior tag
válasz
grabber
üzenetére
185/65r14
Dayton D110 11500-
Firestone Multihawk 13700-
Kleber Dynaxer HP3 12700-
Falken SN828 12300-
Falken ZE912 H 14200
Pirelli P4 cinturato 16990-
Michelin Energy Saver 21900-185/70r14
Kumho KH17 15900-
Dayton D100 13900-
Falken SN828 13800-
Michelin Energy Saver 21500-
Continental EcoContact3 17500-
Hankook K425 15300-195/60r15
Firestone TZ300 19200-
Bridgestone ER300 Ecopia 23900-
Kleber Dynaxer HP3 16990-
Pirelli P4 cinturato 16990-
Michelin Energy Saver 21990-Üdv
-
törölt tag
válasz
GumisPeter
üzenetére
hat... csakugyan nem

addig is koszi. -
válasz
GumisPeter
üzenetére
Háát.Jó kérdés.
Viszont a 195 vs 185 is közbeszól.Talán tudok olcsón 15" felnit és akkor a gumi is olcsóbb lenne,195-ös gumi lesz rajta és még a télit sem kell mindig leszedni a felniről
De ha úgy alakul,akkor maradok a 14"-nál,mert az a 3,1%=semmi
Fogalmam sincs
Remélhetőleg jövőhéten eldől.Addig is ha lehet,kérnék egy egy ajánlatot,hogy legalább kalkulálni tudjak. -
GumisPeter
senior tag
válasz
grabber
üzenetére
Szia.
Felnit egyelőre sehol sem leltem, csak új van.Az meg aranyárban.
De ha a 14es a gyárija akkor nem érdemes 15re váltanod, maradj a gyári méretnél szerintem.Olcsóbb, még ha a 14-es gumi drágább is, mert nem kell felnit venned.
A méretekkel nem érdemes variálni, mert a 15" váltója a 195/55r15 lenne.
Ami magasabb a 195/60r15, ez a gyári 14esnél 3,1%-al magasabb.És ez a gyári ajánlás.
Tehát ha a meglévő felnidre 185/70r14-et tennél, ez azonos magasság a 196/60r15-el és olcsóbban kijössz.Ezzel pont azt éred el, amit szeretnél, kicsit hosszabb áttétel.
Persze kérdés, hogy az 1993as verdának a rugói mennyire vannak kilágyulva, nehogy amiatt beleérjen a magasabb gumi.
Választás/döntés a tiéd!!!
-
GumisPeter
senior tag
-
törölt tag
válasz
GumisPeter
üzenetére
masik konfigurator

de ezen nem veszunk ossze, a 195-os talan meg jobb arban is van es nem nagy a difi meretben.alufelni. legjobb lenne a sajat gyarija, hasznaltan.
-
törölt tag
válasz
GumisPeter
üzenetére
koszi, akkor az sp1 azert (is) olcso.
a kocsi 2001-es, elfelejtettem irni. 2003-ig 185 volt a gyari meret, ha igaz, ezert kerdeztem ekkorkat. p1 jo lehet.baratom probal felnit is szerezni (5x100), ha abban is tudsz segiteni, megkoszonnem.
koszi,
&rewmod:
neduddki: rozsacernas a nagymamucikad terde kalacsa
meg ha igazad is van
-
GumisPeter!
Kéne egy árajánlat most egy 93-as mondeora,de a jelenlegi 14" le szeretném cserélni 15"-ra(Felni is érdekelne,de csak olcsón),ha egyáltalán van értelme?Sajnos váltóáttételezést nem tudok.Így talán egy hangyányit kevesebbet fogyaszt és kevesebbet pörög a motor ami lényegesebb lenne.
Sava vagy Falken a minimum,de max 20k-t,amit rá tudok szánni.Köszi

-
GumisPeter
senior tag
válasz
üzenetére
Szia
Az A3 mérete a 195/65R15.
Kisebbet ne tegyél rá, amúgy sem magas a gép.A Dunlop Sp01 vegyes érzelmeket keltő gumi volt.Azért volt, mert kifutó tipus, nem lesz pótlása....legalábbis egy éve már "kifuttatják"...
A P1 az egyik legjobb ebben a méretben, de jelenleg tudok még adni:
Firestone Multihawk 15400-
Bridgestone B250 15500-
Falken Ze912 15500-
Pirelli Cinturato P6 16300-Üdv
-
törölt tag
szia Peti,
audi a3-ra 195/65r15 v 185/65r15 meretben mit tudsz ajanlani? a p1 is jo lehet, de ha van hasonlo arban jo minosegu guma, arra is kivancsi lennek.
koszi,
&rewp.s. jah, a dunlop sp1-rol mi a velemeny? most sok helyen latom 15k alatt picivel.
-
GumisPeter
senior tag
Üdv
Pirelli akció a készlet erejéig.
!175/65 R14 T Pirelli Cinturato P1 12600/db
195/65 R15 H Pirelli Cinturato P1 15900/db
195/60 R15 H Pirelli Cinturato P1 18800/db
205/55 R16 W Pirelli Cinturato P7 20700/dbÜdv
-
neduddki
nagyúr
válasz
GumisPeter
üzenetére
HI!
hateze akar japoban akor tajlandon annyi az eso hogy bovem sok, es megse birna egy tosztesseges vizes blokkt osszehozni:- )))
udv
neduddki
-
Hali!
Korábban vettem 195/65 R15 méretben Falken ZE912 gumit. Eddigi tapasztalataim alapján (pár száz km) nagyon jó, halk, komfortos gumi. Olyan rendesen vizes úton még nem volt alkalmam kipróbálni, pedig arra nagyon kíváncsi lennék. Nem értem, teszteken miért húzzák le, pedig nem csak itt ajánlották, hanem a gumis is, aki felszerelte, pedig nem is nála vettem.
-
Integra
titán
válasz
GumisPeter
üzenetére
az erő vele van, érzem a midiklorid száma magas

-
troland26
őstag
válasz
GumisPeter
üzenetére
Köszönöm szépen , sikerült drótot szereznem .

-
GumisPeter
senior tag
Üdv
2db 195/55R15 Falken Ze912 18500-/db, mivel a kedves üffél nem jött érte....Ha 4 kell az sem problémás ezen az áron.
0630-326-3600
-
GumisPeter
senior tag
válasz
troland26
üzenetére
Ehhez egy általános leszedő célszerszámot kell beszerezned, vagy fabrilálnod.
Egy L alakú erősebb acélszál, avagy népiesen drót nevű cucc kell neked.Az L alsó, rövidebb szára 3-4mm legyen, ezt be kell bujtatni a kis likon és egy erőteljesebb rántás, esetleg csak húzás és a kupak kipattan.
Ha még nincs a felni autón, akkor belülről egy csavarhúzónyéllel, kalapácsnyéllel kis koccintással -vagy nagyobbal- ki lehet pattintani.Üdv
-
troland26
őstag
sziasztok
van nekem egy Seat Ibizam és vettem egy ilyen felnit hozzá [link] az lenne a kérdésem , hogy a középrészt mivel tudom leszedni ? Gondolom , hogy azon a kis lyukon kell benyúlni és lepattintani , csak nem szeretném eltörni a műanyagot . Szerintetek hol lehet ilyen középrészt vásárolni ?
-
neduddki
nagyúr
hi!
ma du sandor paloa elott allo kekvillogos passat: dezent felni esernyo essoszagetovel:- )
udv
nedddki
-
Ambrascet
csendes tag
válasz
GumisPeter
üzenetére
A gumi levételét is flexel oldottam meg, a felni sértetlen maradt....

-
ro_bert17
őstag
Beklikkolom ide is. Hátha bólint valaki.

-
törölt tag
válasz
GumisPeter
üzenetére

-
troland26
őstag
üdv
Szerintetek , házilag le birom szedni a lemezfelniről a gumit úgy , hogy ne sérüljön ?
-
neduddki
nagyúr
válasz
neduddki
üzenetére
HI!
itt van eredetiben
udv
neduddki
mod:
Reifentest 205/55 R 16
Reifen Gesamtnote in der Testkategorie
Modell Nass Trocken Kosten Urteil
Pirelli Cinturato P 7 2+ 2 1 vorbildlich
Vredestein Sportrac 3 2+ 2 2+ vorbildlich
Hankook Kinergy eco 1- 2+ 3+ empfehlenswert
Continental PremiumContact 2 1- 2+ 3 empfehlenswert
Uniroyal RainExpert 1- 2- 2- empfehlenswert
Bridgestone Turanza ER 300 Ecopia 2 2 2- empfehlenswert
Fulda Carat Progresso 2+ 2- 2- empfehlenswert
Yokohama C.drive 2 2- 2 2 empfehlenswert -
neduddki
nagyúr
HI!
ujabb guniteszt de hat nemet es ugye uy amr semmit nem er:- )))
udv
neduddki
mod: Hankook Ventus S1 evo, Pirelli P Zero peldas
Falken ze912 nem ajanklott -
neduddki
nagyúr
válasz
GumisPeter
üzenetére
HI!
IGEN 2 het onmkentesd segedmukara jelntkezhet MuszaKusza melle:- )))
udv
neduddki
-
tomcsi23
veterán
válasz
GumisPeter
üzenetére
Tőled minimum elvárás lett volna a gyártás hetének pontos meghatározása, a gyártósor megjelölése, de még a futott méterek is.

-
m3tr0
őstag
Újabb buta kérdés jön, azt honnan tudom,hogy a 6" széles felnire felmegy-e a 185/60 14-es átmérőjű gumi.
Mert a 6 col az 15,24 cm, de a 185 mm az a futófelület...szal ez hogyan van.

-
GumisPeter
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Nem ismerem őket...
Ha az outside feliratot látod minden guminál, akkor jól van feltéve a gumi.
Ha nem látod, akkor van baj... -
Ace Ventura
addikt
válasz
GumisPeter
üzenetére
Itt jártam: [link]
Szóval akkor nem jól van feltéve a gumim?A jobb, és bal oldali kerekeken is egyaránt balra görbül a mintázat.
-
GumisPeter
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Jézusom....hunn jártál???
Annyira egyértelmű, ha csak a mintázatot nézzük, dobja magát a megoldás.
azért kemény, hogy milyen emberek végeznek szakmunkát....inkább nem is írok továbbbbbbbbbbb............
-
Ace Ventura
addikt
válasz
GumisPeter
üzenetére
Pirelli P4 cint.
A gumis srác kihívta a főnökét, mert nem tudta eldönteni melyik a külső oldala. -
GumisPeter
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hankook kevesebbet fut el, mint a picit drágább, jó gumik.
Lejjebb irtam 12800- Pirelli P1 bevezető áron!
Premium gumi.Vagy
Falken SN828 10900-
Kleber Dynaxer HP3 10900-Ezek jobbak.
Üdv
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Az én gumim is ilyen, én is azt hittem hogy rosszul rakták fel

De rá van írva hogy külső vagy belső oldal, úgyhogy nem lehet elrontani.
-
GumisPeter
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Milyen gumi?
-
Ace Ventura
addikt
Nem értek a gumikhoz, a felrakáshoz meg pláne.Viszont ahogy néztem az autóm jobb oldalán a gumi mintázata balra görbül, elől-hátul, míg a jobb oldalon a mintázat szintén balra.Ezt így kell felrakni, vagy elcseszték a szerelők?
-
Motion_Blur
félisten
Hali!
Bnőm autóján most cseréltem a gumikat(felnivel) és a nyári szett nagyon ki van már repedezve... 2004/3-ban gyártott gumikról van szó (valami noname.. talán Marathon)
175/65 R14-es gumi kellene, Hankook K425-öt néztem az kb. 11k/db, van ennél jobb ötletetek?
Üdv: M
-
GumisPeter
senior tag
Üdv
Jelentem megérkezett a Pirelli P1!
Hétfőn szerelem az első ilyen szettet, most 175/65R14 méretben 12800-/db!!!Michelin Primacy HP 91V Akció !
205/55R16
------23,200-/db------...és még sok egyéb kellemes ár.
Ha van méret, mondok árat, hívj!!!

-
_seth_
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Milyen jó életed lehet... elég sivár... de milyen jó, hogy más dolgod sincs csak, hogy velem foglalkozz.... menj inkább csajozni, rádfér és talán kiélnéd magad a virtuális világ helyett...
Inkább éld az életed a valóságba mint, hogy itt okoskodsz...
Mellesleg már vagy 3x írtad, hogy nem írsz nekem, ha randizni akarsz akkor azt írd, hogy nem bírsz békén hagyni ha nem meg akkor felejts el ennyi...
Többes számot nem értem egyik esetben sem, amúgy lehet emlékeznek páran de csak egy szerencsétlen van akinek ez még napi téma...
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
nekem igazából nem gumis gondom van, hanem felnis.
Van 4 darab jó állapotú nyári gumim, 185/60 R14-es a Puntóra, és felnit kéne vennem,hogy ne kelljen szereltetni le-föl a gumikat.Kérdés,hogy acélfelnit nézzek vagy valami alut?
Továbbá hol és milyen osztókörrel, ha jól tudom 4*98 a méret, de láttam már 4*100-ast is hirdetve ,hogy az jó rá.
-
gg72
veterán
Most hoztam el a Falken ZE912 185/60R14 nyári gumikat, a DOT számuk alapján 3db idén készült az 5. héten, egy tavaly az 50. héten, vagyis friss gumik, viszont meglepődve tapasztaltam, hogy téli Falkenjeimmel ellentétben ezek nem Japánban készültek, hanem Thaiföldön...
Gondolom ezért is voltak ilyen jó árban (10850 Ft/db). Lehet mégiscsak a drágább 175/65R14-et kellett volna választanom, mert az japán lett volna? Vagy van ennek egyáltalán jelentősége? Szerintetek? 
-
neduddki
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
HI!
azert ne dramatizaljuk tul:- ) nemvolt szep az eladztol, de azt a 3-4szezont siman megcsinalod vele teljes bisztonsagban /felteve ha nem a mint akopik le alobb, de hat ez Toled fugg/, kend korbe nehea vmi gumedliapooloval hoy megnyugtasd Mgad, amugy pedig probald meg elvezni azt a gumit mert tenyelg jo:- ) /es irj majd beszamolot/
udv
neduddki
mod: Kazimír: jakerlek igy nehez, mijjen joszagon van? /bocs de nem emlexem, orexem:- )/
-
_seth_
veterán
Saját tapasztalatok:
Continental EcoContact R13 175/70: kopni nem akart, tapadni aránylag jól, vizen sem volt vele gond.
Sava Effecta R13 175/70: nagyon kopott, nagyon nem tapadt és a vizet sem szerette.
Barum Bravuris R14 185/60: nagyon negatív a híre de nekem jobban bevált mint a continental pl de méretváltás is volt persze.
Nokian NRW 155/70: meglepően jól tapad hóban és vizes aszfalton, kopni nem kopott igazán ellenben melegben csúszik.
Hankook Optimo ??? 185/60: a barum után nekem csúszósnak tűnt pedig ez volt életem első zsír új gumi szettje, mire bekopott volna tk-s lett a verda így nagy tapasztalatom nincs vele.
Continental EcoContact 185/60 6,5"-os 14es felnin nagyon jól tapadt de kopott is sokat rövid távon is szemmel láthatóan de forgatta is a 2 literes motor.
Kléber ??? 195/65 R15 6J: jó guminak mondják, kb 50%-os állapotban került hozzám de jött is a tél és ott is hagytam a gumisnál nekem csúszkált nagyon.
Goodyear UG7+ 195/65 R15 6J: álom, best... kb olyan vele télen hóban menni mint nyáron száraz aszfalton... de csak amíg új... ahogy kopik ez rohamosan romlik... amikor új volt még az M3-ason pesttől a friss hóban a külsőben 100-as tempóval úgy tudtam haladni, hogy egy csúszkálás nem volt, ropogott a hó és haladtunk a belsőben meg 60-as tempóval csúszkáltak.... most, hogy már 3. szezonja jön már ez is csúszott a végén, eltördezezett, lekopott + sajnos 1 nyarat is ment.... de a következőm is ilyen lesz ez biztos!
Dunloop SP Sport 195/65 R15 6J: erről sem sok jót hallani és tény: nyáron az UG7+ sokkal jobb volt mint ez a "sport" gumi de egy szezont kihúztam vele, gond nem volt vele de nagy élvezet sem és hangos nagyon, kopni ellenben nem nagyon kopott.
Fulda Carat Progresso 205/55 R16 7J (peremvédős): eddigi legjobb, tapad nagyon, jól irányítható, halk, mégsem kopik nagyon és tesztekben is jól szerepel!
(A felni szélessége csak azért van odaírva mert az sem mind1
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- iPhone topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kihagyja a következő GPU-generációt az Intel?
- Projektor topic
- LEGO klub
- Milyen egeret válasszak?
- Futás, futópályák
- BMW topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Samsung Galaxy Tab A7 /3/32GB / wi-fi / 12Hó Garancia
- HP EliteBook 840 G8 14" i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de csak ha nem komoran,téli+állandóan leeresztős gumi lenne rajta
Amúgy általában 150-170-el megyek vele.

Remélhetőleg jövőhéten eldől.Addig is ha lehet,kérnék egy egy ajánlatot,hogy legalább kalkulálni tudjak.