Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GumisPeter
senior tag
válasz
Manitou
üzenetére
Akkor tedd fel anélkül és lehet semmi problémád nem lesz vele.
Az az 1mm talán nem lesz érezhető...
Ha igen, akkor rázni fog, ha nem ráz akkor hurrá.
Nekem a Suzukin nem rázott a Renault felni, de azért csináltattam bele gyürüt, mert ott 6mm a difi.1mm-e s gyürüt nemigen fog csinálni senki szerintem...
-
Manitou
veterán
válasz
GumisPeter
üzenetére
És nem fog gyengülni ezáltal a felni
Bár ennyi tartalék azért gondolom van benne.
Ja, de lehet jövőre már nem is lesz meg ez a felni a kocsival egyetemben, szóval most jó lenne nekem egy költséghatékonyabb megoldás is. -
GumisPeter
senior tag
válasz
Manitou
üzenetére
Üdv
Igen, ez kuka.
A képek alapján ez egy nagyon vékonyka cucc, ezt nemigen tudnak esztergálni műanyagból, max önteni...
Ilyenkor a javaslat:
Felnikből kiesztergál 5-6mm és így esztergálni hozzá megfelelő méretű gyűrűt.Akkor már elég erős lesz a falvastagsága.És célszerű dolomitból csinálni, az erős.Az alu mindig rá fog rohadni, műanyagból kell csináltatni.
-
törölt tag
hova tunt Damon GumisPeter?
-
george11
addikt
válasz
Manitou
üzenetére
Annyi a gáz vele, hogy pont határeset a mérete, így csak ilyen vékony oldalfallal lehetett megoldani.
Ha jó tehermentesítőt akarsz, akkor aluból célszerű esztergáltatni.
Ellenben nálad annyira vékonykára jön ki, hogy jobb lenne a műanyag... (nálam is alu van, de kb 4mm a falvastagság).
Ilyen méretet szerintem készen érdemes venni, mert ennyire vékonyra műanyagból, és aluból kizárt az esztergálás.(acélból még meg lehetne oldani, de az úgy rárohad, hogy az életbe nem jön le többet) -
Manitou
veterán
válasz
GumisPeter
üzenetére
Ok. Kösz.
Kéne egy kis segítség.
Még, most jutottam el oda , hogy feltegyem a nyári kerekeket. Igen ám, csakhogy mikor a szatyorból elkezdtem kipakolni az "alkatrészeket" csavarok, kerékőr, központosító gyűrű. (Ezeket még télen a gumisnál pakolták bele, azóta én bele se nagyon néztem)
Szóval ez a központosító gyűrű elég érdekesen néz ki
Gondolom ez kuka:
[link]
Nem nagyon értek a témához, de utánanézve van ezekből műanyag is. Ezeket le kell gyártatni egyedileg, vagy ha bemyegyek gumishoz és megmutatom ami most van, akkor tud adni helyette ugyanilyet?
Az normális, hogy ez ilyen kézzel hajtogatható aluminiumból van? Ez direkt ilyen? Vagy csak az enyém volt szimplán ilyen szar? -
ML320
senior tag
válasz
GumisPeter
üzenetére

Köszi a megerősítéstzsolt1129: dettó köszi! Bár nem tom miért, a Michlein felé húzok, de 0 a tapasztalat. Ez az átkozott reklámokra épülő vadkapitalista világ...

-
neduddki
nagyúr
válasz
GumisPeter
üzenetére
HI!
jo ugyfel gakran kell neki ujfutomu, gumi es felni, monguk pa rijjen emebrre mar futomuszervizt is erdemes nyitni:- )))
udv
neduddki
p.s. mi volt a gumi /foleg az elsore vagyok kivancsi/ gondolom wanli/utkiraly???:- )))
-
george11
addikt
Hello Peter !
Nincs véletlen "elfekvőbe" Citroen Saxo alá valami alufelni, meg gumma?
14-es kéne rá.
Nem kell atombrutál görgő alá, mert egyrészt az autó 1.0 benzin, másrészt csak nővérem, és csak városban használja ...
Felnit találnék kismilliót, de erre a francia csodára ET20-as kell
Az meg 14 collba elég ritka, vagy, ami van, az 8-9 coll széles. (szervó nélkül mókás lenne
) -
Unsign
tag
válasz
GumisPeter
üzenetére
Köszi!
Szólj, ha van valami info!
-
tomcsi23
veterán
-
ML320
senior tag
Ahoy!
Fájó szívvel kell költenem egy kicsit egy Peu206-ra, négy új nyári gumi formájában.
Két típus között vacilálok:
Continental ContiPremiumContact 2
Michelin ENERGY SAVER GRNX
175/65/R14 a méretAmit szeretek: a csend! Volt Pirelli P3000 az előzőn, és iszonyat hangosnak ítéltem meg egy év után. A fentiek közül melyiket javasolnátok? Pár száz Ft az eltérés a kettő között...
Vagy esetleg alternatíva? -
hfrankee
senior tag
válasz
GumisPeter
üzenetére
185/60 R14 van most rajta.
-
neduddki
nagyúr
HI!
Elvtarsak meg van megfejtes a /35os gumirra:- )))
udv
neduddki
p.s. bocsant...
mod: egyik esmeros vett egy 99es A6os odit, 225/45r17-vel dunlop s01 van rajta, az auto igencsak kikimelten van hasznalva mert meg nincs uzemszeube allitva, de a rokonsag kobeprobalgassa, naszovla allenyeg a jobb leso 2 hetes falusi utaink utna mar felpuposodva pihen az oton, a tutaj szerint vetelkor meg koser volt, amugy kanyarogni kivalo a gumi, de sajan mar a matrai utak sem a regiek, sastotol kekesteotig vmi akadajjpaja az egesz, vagy az is lehet hogy csak ig akarjak elvenni a motorosk kedvet a szagildozastal???? minden esetre most elindut a 15-16 5x112es normalisan kinzeso felni kereses projet
-
hfrankee
senior tag
Hali!
3-as Golfra szeretnék nyári gumit venni melyiket javasoljátok?1.6-os benzines 101LE,nyugodt komfortos autózás,a cél.
Írnátok egy pár fajtát.
Kösz és üdv -
runner 125
nagyúr
válasz
GumisPeter
üzenetére

-
válasz
GumisPeter
üzenetére
Ezt nem is tudtam, hogy ilyenek is vannak, de vegulis nem toluk lesz rendelve. Csupan ott neztem korul, hogy ebben a meretben milyen michelin gumik vannak.

-
GumisPeter
senior tag
Ha tőlük rendeled, akkor kérdezz rá a Michelin benzinutalványra.
Ők szerintem tuti szerződésben vannak a Michelin hungariaval, tehát elvileg kellene kapnod utalványt 4 gumi vásárlása esetén.
Bár az áraikat nézve szerintem ők felveszik és a gumi árát engedik le, mivel ez már bőven nagyker ár alatt van.Máshogy nem tudják ennyiért adni... -
válasz
GumisPeter
üzenetére
Szia!
Koszi szepen az infot, akkor a Pilot lesz.
Kicsit messze vagyok toled, de koszonom szepen az ajanlatot! 
-
Hello!
Szeretnek erdeklodni, hogy 205/55 R16-os meretben melyik Michelin gumi a legjobb? Nyarigumi kellene, nezegettem az autogumibolton, ott igazibol 3 fajta lenne, de az energy kilove, maradt a PRIMACY HP es a PILOT EXALTO PE2. A kocsi, Fiat Bravo 1.6JTD.

-
GumisPeter
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Nem kérdés, a Matadorral nem foglalkozom, se a barummal....

-
-
runner 125
nagyúr
válasz
GumisPeter
üzenetére
Köszi!
Egy kérdés, melyik jobb?
Semperit vagy Matador? Matadort is tudsz?
Köszi.
-
Boldog nyulat!
195/50 R15-ben kellene nekem választani 2 Dunlop gumi közül:
SP SPORT 01
SP Sport FastResponse -
AMD Power
titán
válasz
GumisPeter
üzenetére
Király vagy köszönöm.

-
Manitou
veterán
válasz
GumisPeter
üzenetére
12 éves Michelint találtam már, de azt nem kéne eröltetni
Hány éves korig érdemes használni egy gumit ? Tegyük fel valaki keveset megy vele éves szinten. Nyári -téli egyaránt érdekel. Téliről tudom, hogy az sokkal hamarabb "elöregedik".
-
AMD Power
titán
válasz
GumisPeter
üzenetére
Szia!
Megkérdezted nekem a gumit?

-
GumisPeter
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Szia
Akár nálam is vehetsz!

Falken SN828 8900-
Semperit Comfort Life 9900-
Kleber Viaxer 9500-
Dunlop Strretresponse 12900-Egyéb árakat pl:GT Radial kedden tudok adni.
Szerelés 4 db 6000-
Nálam vásárolt abroncsok esetén 5000-, ez tartalmazza az új szelepházakat is.
Üdv
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Édesanyám Astra-jára kellene 4db nyári gumi. Hol, mennyiért, milyet érdemes venni?
A méret; 175/70 13Köszi.
-
Unsign
tag
Pirelli CINTURATO P7 -205/55R16-re kérnék árajánlatot. Pesten vagyok elérhető és jövő hét végéig meg kell oldanom.
Köszönöm!
-
EnginEEr
tag
Sziasztok,
szeretném a segítségetek kérni gumi választásban! Két típus között gondolkodom 195/50 R15 méretben.
Az egyik a CONTINENTAL ContiPremium Contact 2
a másik a TOYO Proxes CF1Válaszotokat előre is köszönöm!

-
neduddki
nagyúr
HI!
juppi mindket joszag felgumizva, szandekomtol elterone a totoyan maratt a gy egyellore ha nem szorakozik faluba jo lesz, civic-en meg ha majd egyszer lesz idom akkor igerethez hiven jaccok a vizen a yoko-val /amugy a hondan az elmut ket hetben ma minden bajom volt a pirelli-yoko parostol nem erre az idore tanatak ki oket az bisztos/
udv
neduddki
-
Debilon
addikt
válasz
GumisPeter
üzenetére
ja, és 11.500 volt darabja szereléssel együtt

-
neduddki
nagyúr
válasz
GumisPeter
üzenetére
HI!
hat hijjba a agyuvobelkatokepessegem az egyre csak fokozodik:- )))
udv
neduddki
-
GumisPeter
senior tag
válasz
róbert gida
üzenetére
Szia
Az 50ezer normális, ennyit kell tudni a gumiknak.
Az ER300 sokak szerint hamar felkeményedik, a Conti drága és hamar öregszik, a Pirellik okés.
De ha Falkent ZE912 15200- vagy Yokohama Cdrive 17900- vennél, szerintem jobban járnál.
-
Debilon
addikt
válasz
GumisPeter
üzenetére
hali!
2 napja felkerültek a gépre az új Falken ZE912-esek

eddig tetszik
tapad fékezéskor is rendesen, nameg a kanyarban is jó
(az eddigi gumijaimhoz, nemeg a teli után meg főleg
) -
Atlantis
veterán
Végül a Pirelli-t vettem, ma felkerült a gépre. Elsőre érdekes vele, mintha nehezebben forgatható lenne a kormány és kicsit mintha húzna jobbra. Egyelőre nem vettem észre, hogy halkabb lenne, mint a téli Kleber-rel. Majd kialakul, még be kell járódnia.

-
róbert gida
tag
Szia GumisPeter !
Tanácsodat kérném .Van egy 6 éves Corollám és az eredeti nyári török Bridgestone gumijaim 50 ezer alatt lekoptak tehát műszakira is a télivel vittem .Sajnos több Corolla tulajjal is beszéltem akiknél szintén ennyit bírt.Néztem a kínálatot és 3 gumimárkát "dobott ki a gép " 195 60 R15-re : Pirelli Cinturato P6 ,Bridgestone er300 turanza illetve Continentál prémium contakt 2 de a Pirelli P7 -et is ajánlották .Mintára és árba is a P6 jönne be de a véleményedre illetve az ajánlatodra kíváncsi lennék.Előre is köszi :róbert gida

-
törölt tag
válasz
GumisPeter
üzenetére
hogy erted h nemjo?
5x114.3 et45, 15x6.5.
mit kell meg megnezni?
neszomoritseeeel
neduddki:
neeeem, en egy regi mr2-t hajtok
holezazadvan? gyonyoru! nekemnekemnekem!!
o, asszem megvan: [itt] -
GumisPeter
senior tag
-
Dare2Live
félisten
ha még aki árulja is olyat ír róla, hogy "átlag alatt teljesít" akkor sztem az kerülendő.
Én tényleg k*ra sporolok kocsin, de gumin soha. 3m fékút = megáltál elötte 1mel, vagy megtoltad, és akármilyen megtolás is úgy indul, hogy 150.000Ft. mármint a 6éves Yarisomon mert máshol inkább úgy, hogy 300.000Ft...
-
törölt tag
erdekes h a 'gazdasagos' gumikat nagyteljesitmenyu autok eseten ajanljak 10ev felett
nem ertem. en a csoffadt huszeves rizsraketamra ra nem tennek egyet sem azok kozul. nehogymar korfuggo legyen. sot, amennyivel esetleg talan (netalantan veletlenul lehethogynembiztos) egy mai futomu korszerubb (jobb?), talan hangyanyival jobban kene viselnie egy gazdasagos gumat. vagy nem. szoval nem ertem a logikat mogotte. max ha arra baziroznak h az oreg vas csak fenykoraban volt nagyteljesitmenyu, ma mar eleg ra az akarmi is.mod:
neduddki:
csak nem akar vagizni, ekkora kerekhez mar valami durvat kell bemondjon
-
SLYM
veterán
válasz
GumisPeter
üzenetére
elvileg dél-korea. az azért nagyon nem kínai. egyébként ez alapján választottam ki: [link] nemtudom ez mennyire jó. itt kategorizálva vannak a gumigyártók. 4 kategória van, ebből ez a 2. legszarabb kategóriába tartozik. ugyanabba mint a barum, de ez 28000 az meg 40000/gumi
-
VR6-Fan
veterán
válasz
GumisPeter
üzenetére
Hali!
igen sajna nem mai fejlesztés...
a Faleken árai kellemesek, viszont egy gondom van a gyártóval amblokk, hogy egy bizonyos kopás után felüvegesedik a gumi és baromi kemény lesz, szerintem.
esetleg hasonló árfekvésben ebben a két méretben más (inkább asszimetrikus) gumi?
Tigar primer (azt hisszem ez a fajtája) 185/55 R15-ben volt hozzá szerencsém a kocsimon kellemes csalódás volt (habár michelin....), de esetleg ebben a két méretben nem lehet kapni
? -
neduddki
nagyúr
válasz
GumisPeter
üzenetére
HI!
anyam borogass Peter-tol vki lenykota a nikjet Barum-ot ajanlagat, kzart, hogy O egyen:- )))
udv
neduddki
p.s. amugy nem koreai?
-
GumisPeter
senior tag
válasz
VR6-Fan
üzenetére
VR6-Fan
Sorry átsiklottam kérdéseden.
Igazából passzolom, de olyan 5 éves minimum lehet a G Force.
Subaru Impreza-n tesztelték anno, egész jókat írtak róla.
Bár, mint minden kötött forgásirányú gumi, ez is hangosabb lehet és a használat során még hangosabb lesz a kopás miatt.Vegyél Falken Ze912-t, ez friss és jó gumi.
195/50r15 méretben 12000-
195/45R15 méretben 17800-Üdv
-
SLYM
veterán
mit gondoltok erről a gumiról?
235/35 R19 91 Y XL 28 990.-
nézegettem gumikat, szerintem ár/teljesítményben ez lehet a legjobb. de nem értek ehez és túl sok pénzem sincs most erre. érdekelne a véleményetek. ja és mit jelent a "91 Y XL" jelölés? köszi
-
AMD Power
titán
válasz
GumisPeter
üzenetére
Köszönöm szépen. Újra most nem telik de valamit vennem kéne.
-
Atlantis
veterán
válasz
GumisPeter
üzenetére
Verstanden, Meister!

-
Atlantis
veterán
Közben nálam esélyes lett a Dunlop Fast Response és a Sport 01, a Michelin-t elvetettem. A Pirelli Cinturato P7 szerintem nem sokkal fogyaszt többet, de jóval olcsóbb.
Most már csak azon filózok, asszimetrikus mintájú gumit szabad-e venni...
-
AMD Power
titán
válasz
GumisPeter
üzenetére
Ezért is kérdeztem.

Nincs valami jó 165/70 R13 nyári gumid? 2db kéne.
-
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
Azon gondolkozok ,hogy hátul fent hagyom a két téli Sava-t és csak elől fogom lecserélni a két új nyári Kormoranra.
-
VR6-Fan
veterán
Üdv GumisPeter!
[link] véleményed kérném (195/50 illetve /45 R15, méretben)?
mikori fejlesztés stb...12k illetve 18k /db áron tudnám beszerezni őket.
(jelenleg ilyen van a kocsin de DOT szám alapján 2002-es, megkopva nincs, de kemény, egyenesbe 1-esben gázból nem vagyok megelégedve vele, de az a kisebbik probléma hogy gázból nem fog jól kanyarban milyen, erről holnap tudok ha az idő is úgy engedni nyilatkozni, de ha a friss a se jobb mint ez a régi akkor azt hiszem továbbra is tanácstalan vagyok gumi ügyben)
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- Arc Raiders
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Slim 1TB HDD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone XR 64GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4490,100% Akksi
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Bár ennyi tartalék azért gondolom van benne.

Az meg 14 collba elég ritka, vagy, ami van, az 8-9 coll széles. (szervó nélkül mókás lenne