Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
Valahogy így festene, ez nem alufelni, csak tárcsa, de a színe kb ez, hát nem is tudom, szerintetek?
[kép]
[kép]
fehéren már jobban festene[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
válasz focvis #25196 üzenetére
Ja beszéltem vele, 80k odaadná, itt van több kép is
Kornel: igen szépnek tűnnek, nem tudom, mit mutatna egy majdnem azonos színű autón[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
tboldi
nagyúr
Nálam pl. csak a 175/65R14 szerepel a B-oszlopon lévő matricán, mert ezen a felszereltségi szinten csak ezzel a mérettel volt kapható. Az eggyel magasabb szinten már szerepel a 185/55R15 is, mert az már ekkora kerekekkel gurult le a gyártósorról. Műszakilag nincs különbség közöttük.
Ha emiatt rávágják, hogy nem rávaló, akkor körberöhögöm az illetőt.Hozzáteszem, a kezelési útmutatóban mindkét méret megtalálható.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Most kérdeztem egy emberkét délután, műszakiztat. Azt mondta a legegyszerűbb ha pl. a tanksapkánál található, vagy máshol, táblát-matricát veszem alapul, ahol a gumiméretek vannak feltüntetve. Ha azon szerepel az adott gumi méret nem fognak szólni érte.
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
HKorn
veterán
Műszaki vizsgán mennyire gáz hogy ha a gyári gumimérettől picit eltérő méret van az autón? 165/70R14 helyett 175/65R14. Váltóméret meg csak 1%-os az eltérés.
Run&Ride
-
arni1
aktív tag
Sziasztok!
Levettem a bal hatso kereket hogy megnezzem a felni infokat a kullokon. Figyelmetlen voltam es nem pont az emelesi jelnel emeltem, hanem egy picit a kerek fele esett az emelo. (Max 5-6 centivel)Lett ettol baja az alvaznak vagy valaminek? Kb 2-3 percet volt emelve a kocsi, gyorsan lefenykepeztem a belsejet es tettem is vissza.
Elore is koszi a valaszt!
Szerk.: Az emelopontnal levo sinen maradt, azon a sinen raktam melle..
[ Szerkesztve ]
-
bump3r111
tag
Sziasztok, téli gumikat (felni nélkül) hogy érdemes tárolni?
Azt olvastam hogy állítva, és időnként forgatni, tákolnék nekik lécekből egy egyszerű állványt, csak hogy egybe tartsa őket.
Gumiápolóval csak kívülről és csak az oldalfalát kell bekenni ugye?
Amit gumisnál adtak zsákot, abba tegyem vissza őszig vagy anélkül? (Nem penészedik be?)
Nagy meleg nem árt neki? (nem tűző nap, csak garázs).
Kösz![ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz Kornel #25183 üzenetére
Nehogy komolyan vegyétek, hogy ilyen villogó szarokat fogok az autó alá szerelni.
A kormányt akarom bebőröztetni még olyanra, mint amilyen a UK-spec “Sport” modellé.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz tboldi #25179 üzenetére
Kizart. Ez egyaltalan nem kirivo. Ez is meg teljesen road legal pl, hiaba is mericskelne a rendor.
mod: Bar en angol rendszammal mentem rajtuk keresztul sokszor, de az auto durvan ultetve volt, gyari nagy felnik egy merettel szelesebb gumival, mint a gyari hivatalos, pogacsazva. Soha nem szoltak egy szot sem. Szoval ha megallit, es legombol, az inkabb a magyar rendszamnak szol.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
embe
nagyúr
válasz molnarpeter #25175 üzenetére
Persze van, olyat is szeretnék. De ami jó áron van, és jó állapotban ( ez ugye szubjektív ) gondolom a szezon miatt, elkapkodják. Volt olyan amit tegnap este tettek fel. Ma reggel már eladva.
Keresgélek. De lassan a télit már le kellene dobni.
Én meg a világvégén lakok, és csak személyes átvétellel venném. És ugye nem tudok azonnal menni megnézni ha találok egy nekem szimpatikus hirdetést.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
MPowerPH
félisten
válasz focvis #25147 üzenetére
Vettem egy nagy levegot, es megrendeltem a garnitura PS4 -et. Remelem nem banom meg az Asymmetric 3 elleneben. Alig varom, hogy ledobjam az Excellenceket vegre, es valami rendes gumi legyen az auton. A felni meg gratiszban egy plusz meglepi lesz. Hatul durvan fog allni, mert a mostani setuphoz kepest belul 3mm -el bentebb, kivul 23mm -kinntebb kerul a felni szele.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
embe
nagyúr
-
embe
nagyúr
Az ET számot meg lehet valahogy mérni?
Érdeklődtem egy felni után. Az ET számot nem tudta megmondani, mert nincs beleütve. A felni más paramétere egyezik a gyári paraméterekkel. A kereskedő elmondta, hogy nincs beleütve mint más felnikbe. Azt írta, hogy szerinte 40-es. Mondtam nekem az nem jó, mert elvileg 46-55 -ig jó. Mondtam a kocsi típusát. Elmondása szerint pont olyan kocsiról lett leszerelve, és azon jól állt.
De ígérte megméri pontosan.
Amiatt kérdezem, mert elég nagy a távolság, hogy feleslegesen autózzak. Viszont most ha bevágja nekem, hogy pont 50, ne adj isten beütődik az 50-e szám a felnibe, akkor nehogy megszívjam, ha mégsem 50 lenne az 50.
Ha le lehet érni, akkor hogyan kell?Esetleg így? A felni közepe és az közti távolság? Csak kérdés menyire lehet ezt pontosan megmérni.
[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Qru
MODERÁTOR
válasz waddafaq #25164 üzenetére
Egy futomuallitas nem arthat azert de ha alapvetoen stabil akkor nem lesz ott gaz.
Az nem olyan veszes elobb kopik el mint gyari merettel de ez ugyis elkopik/elkopna nem kell tulaggodni.Biztosito belekothet meg a nem gyari meret miatt ha esetleg balesetet tortenik arra azert keszulj fel.
Embe: nincs vele tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
waddafaq
tag
válasz MPowerPH #25161 üzenetére
Fékezéskor kb 2 szer észrevettem, hogy olyan volt mintha elindult volna kicsit balra az autó eleje, de kanyarban brutál stabil meg a tapadás is jobb azt észrevettem. Jobban gyorsul.
Samsung Galaxy Note 3 ; HP Envy 14 ; Nexus 7 ; Nikon D90 ; Macbook Pro retina ; Lenovo ThinkPad T530 ; Xbox 360 ; Bose Soundlink III
-
MPowerPH
félisten
-
waddafaq
tag
válasz MPowerPH #25159 üzenetére
Akkor biztonságosan tudok közlekedni? Nem lesz semmi váratlan esemény? Kicsit aggódok mert erre eddig nem gondoltam, de jócskán a gyári értéktől eltérő lett így az új méret.
Samsung Galaxy Note 3 ; HP Envy 14 ; Nexus 7 ; Nikon D90 ; Macbook Pro retina ; Lenovo ThinkPad T530 ; Xbox 360 ; Bose Soundlink III
-
MPowerPH
félisten
válasz waddafaq #25156 üzenetére
Szerintem ne foglalkozz vele, ez igazabol tipusfuggo is, mert van olyan auto, aminel a gyari felnikkel is elszallnak 100k km utan, de van amelyik elmegy 300-at.
Ahogy latom ez meg boven road legal, es nem fog beleerni. (elegge butan mutathatott a gyari 16" -al, mert azzal tenyleg nagyon melyen ult)Don't Tread On Me
-
Qru
MODERÁTOR
válasz waddafaq #25156 üzenetére
Attol fugg mennyit mesz egy evben de igen a kerekcsapagyak igy sokkal jobban kopnak (nem fuggologes terhelest kapnak hanem kicsit oldaliranyut).
Meg azt erdemes tudni, hogy ha a kerek tullog a sarvedoiven akkor azert szolnak a muszakin, illetve a rendor is belekothet.
#nincsbennetarcsi
-
waddafaq
tag
válasz MPowerPH #25155 üzenetére
És ez a csapágy élettartamát mennyivel csökkenti? Drasztikus tönkremenetelre lehet számítani vagy mondjuk nem 5 év hanem 4 az élettartam? Mást ez nem befolyásol?
-
MPowerPH
félisten
válasz waddafaq #25154 üzenetére
29mm -el kerul kintebb a kerek. Nem csak az ET valtozott, hanem a felnid is szelesebb, ami ez esetben sokat nyom a latba. Ilyenkor az a veszely allhat fent, hogy beleer a kerek a sarvedo peremebe, rugozaskor. Meg ugye kicsit csokkenti a kerekcsapagyak elettartamat, mert nagyon elmozdult a kerek kozepvonala az idealis poziciobol. Nalad az megtortent, meghozza jelentosen, mert meg a kerek belso fele is 3mm -el kifele tolodott.
Egyebkent biztos jol mutat az auton, egy kepet lohetnel.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
waddafaq
tag
Sziasztok!
Van egy nagy problémám és abban kérném a segítségeteket.
Vettem az utómra új felniket gumikkal és az ET szám nem megegyező ebből nem tudom milyen problémák lehetnek.Audi A4 B8 Avant az autóm. Gyárilag 225/55 R16 7,5J ET45 felnivel és gumival van szerelve. Amit én vettem: 245/40 R18 8,5J ET29 . Gyakorlatilag 16 mm különbség van az ET számban pozitívban, minden más elfogadhatü vagy nem változik. Vezetés közben olyan nagy különbséget nem vettem észre, hoszabb távon mire lehet számítani?
Előre is kösz a választ!
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Az RC Design felniről van tapasztalatotok, véleményetek? Milyen minőséget képviselnek?
Ha műszakira viszem a kocsit, és nem gyári alufelni van rajta, hanem mondjuk egy fenti márkájú, vagy bármilyen más nem gyári, akkor a felnihez kérnek műbizonylatot?
-
MPowerPH
félisten
válasz focvis #25147 üzenetére
Hankook -ot en is neztem, mert osszessegeben jo gumi, de szinten ultra gyorsan kopik, nem ajanlott nehez autokra. Engem a Falken Azenis FK510 -re akartak rabeszelni, de nem merem bevallalni.
PC6 -ot en is szivesen feltennek, eleg tartos es amellett kivalo tulajdonsagokkal bir. Kb. az a kategoria, amit most hasznalok/hasznaltam a G Excellence vagy a Primacy HP, csak sokkal jobb.
Eddig nalam tulsulyban voltak a Continental abroncsok, SC3, SC5, SC6, es hiaba nagyon jok, valamiert mindig ultra gyorsan elkoptak.Egyebkent P Zero Rossot utaltam, itt kint az angolok nagyon nem szeretik a Bridgestone gumikat. En RE50 -el vettem a coupera a masik felniszettet, es kenytelen voltam lecserelni, mert nagyon nem jott be. Dunlop-ra meg mar nem is emlekszem, mikor csinalt hasznalhato top gumit, Sport Maxx GT egy borzalom.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
ftc
nagyúr
Nah tegnap megrendeltem a Goodyear efficientgrip performance 205/55 r16 91v-t.
Biztos van jobb is már a piacon, de elégedett voltam előző kocsin is vele...
-
nandow
aktív tag
Csütörtökön felkerültek az új nyári gumik: Conti PC6 225/45 R17 méretben.
Tegnap jöttünk vidékre, első tapasztalat, hogy kissé hangos. Hangosabb mint a téli Goodyear UG9. Bár azt hiszem valaki írta is, hogy eleinte hangos lesz, de majd bekopik.
A másik viszont, hogy 120-130 környékén ráz a kormány. Ez is javulhat ha bekopik, vagy mindenképp vigyem el újra centíroztatni? -
veterán
válasz MPowerPH #25146 üzenetére
Szerkesztettem az előzőt. Ez a 22. autóm, sportos gumiból volt: Pirelli Pzero Rosso, P700, Bridgestone RE50, S001 (ugyanilyen Golfon, kicsit hangos, de jó), GY F1 GSD3 (fujj), Michelin PS (az első PS, kopott rendesen), Dunlop Sport Maxx RT (ezt cseréltem most, nem kopott, keveselltem a tapadását), valami másik Dunlop ami fosch volt. A többi nem ugrik be.
Ezek között megállja a helyét a PS4. Én ugyan más méretet keresek, de ami még játszott nálam: PC6, Pzero 4, Dunlop Sport Maxx RT2, Hankook S1 Evo2 (utóbbiról lebeszéltek, pedig vélhetően nagyon megéri az árát).[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz focvis #25145 üzenetére
Igen, 275 35 19 -ben van, de 245 40 19 -ben mar nincs. De egyebkent tojok ra akkor, jo nekem a sima PS4 is, ezt meg ugysem probaltam. Mar kiprobaltam az osszes top kategorias gumit, miert pont ez maradna ki??? Egyebkent is agyon volt hypolva. Esett az ara is vagy £90 -et, ketto hete meg joval dragabb volt a garnitura.
Egyebkent meg vagy vele elegedve? Milyen osszehasonlitasi alapod van? PSS nagyon jo gumi volt, de a vizet utalta. Az SC6 brutalis volt minden teren, de 10k km alatt 4mm alatt volt a hatso, meg a konnyu coupen is. Szivem szerint azt vennek, de felek, itt meg a 10k km se lenne meg, es cserelni kellene. A regi P Zero meg amolyan all around hozta a kotelezot, de nem kimagaslot, hangos is volt, viszont elment 25k km -et.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
veterán
válasz MPowerPH #25144 üzenetére
(A tyrereviews.co.uk oldalra gondoltam, én ott olvastam a C63-as írást.)
Igen, a sima PS4 van, 225/45r17-ben azt gyártják. Ahogy néztem, a PS4S jellemzően a nagy méretekben készül, 19+".
Szerk:
A tartósságáról nem tudok beszámolni, egyelőre ~1200 km-nél járok. Kellemesen fut. A legelején, esőben nagyot dobott a fogyasztáson, kb. +1-1,5 litert. Most félig száraz autópályán jöttem vele, már normálisan fogyaszt - gondolom bekopott.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz MPowerPH #25141 üzenetére
A Michelin.hu ezt írja:
MICHELIN Pilot Sport 4 S
summer
Személygépkocsi
Közút
Versenypálya
Pályahasználatra is alkalmas közúti abroncs
A legtöbb teljesítménykategóriában első helyezés (száraz fékhatás, száraz pályafelületen mért köridő)(1)
A MICHELIN Pilot Sport Cup 2 abroncs tapasztalatai által továbbfejlesztett MICHELIN Pilot Super Sport abroncs legjobb tulajdonságait egyesíti.
Legjobb az élettartam terén(2)
Forrás -
MPowerPH
félisten
Mi a konkret kulonbseg a PS4 es a PS4S kozott? Az S lenne a sportosabb, palyara is valo? Gondolom az akkor kopik is rendesen.
Olvasgattam a sima PS4 -rol, C63 AMG -n hatul is kihuzta 30k km-et, mig elotte az SC6 10k alatt kopasjelzoig jutott. Ez azert meggyozo meg az Asymmetric 3 -al szemben is. Es csak £40 -el kerulne tobbe a garnitura, ami zero, foleg, ha tenyleg ketszer tovabb birja. Csak egy valami... Lehetseges az, hogy a PS4 az peremvedo nelkul jon?(ami kb. meg a legolcsobb szar kinai gumin is van)
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
bul07
nagyúr
válasz K Norbi #25138 üzenetére
Azon a felnin lévő gumi durván kapott, autópályás tempót már nem igen vállalnám vele
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
K Norbi
addikt
-
K Norbi
addikt
[ Szerkesztve ]
-
SPeti1984
senior tag
3 éve mikor a Focus-t vettük újonnan, azon bizonyos felszereltségnél 215/55 R16-os a gumi méret és rendeltünk hozzá pótkereket, ami viszont 205/55 R16 volt. Hiába mondtuk, hogy azonosat szeretnénk nem cserélték ki, mert hogy ez csak pótkerék, nem szükséges, hogy egyezzen a kocsin levőkkel.
-
nandow
aktív tag
válasz molnarpeter #25131 üzenetére
Nem eresztett használat közben. Tegnapról mára sem eresztett, legalábbis én nem vettem észre.
(#25132) lsc
Amikor megláttam, nem tudtam hogy mi ez, kívülről az sem látszódott, hogy egy csavar lenne...Azt hittem hogy beszorult valami, hasonlóan mint egy kavics.
Tegnap megjelöltem, elviszem akkor majd egy gumishoz, nézze meg.Köszi mindenkinek a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
-
nandow
aktív tag
-
MPowerPH
félisten
Es a mankokerek? Siman elengednek vele, leven kenyszerhelyzet szulte a dolgot. Kulonbozo minta sem lehet azonos tengelyen, megis akinek meg van potkereke, az meg a gyari, kozben az auton mar biztosan teljesen mas tipusu gumi van. En mikor eladtam az E39 -et 14 evesen, meg mindig az a Pirelli P7 -es feszitett bent a csomagtartoban, amivel gyarilag szereltek.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
bozont
veterán
Mondjuk így hogy felmerült, a mankókerék is eléggé eltérő méretű és nem csak szélességben. Mindegy megkockáztatom (bár a legjobb az lenne ha nem is kellene használni ). Végül is kerékátmérőben szinte ugyanakkora lesz, csak a felni kisebb a nyári szetthez képest.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
RCDesign felnikkel van tapasztalat? Milyen minőséget képviselnek?
-
bozont
veterán
Most néztem, hogy az "újdonsült" autómnál a pótkerék helyén csak egy kompresszoros javítókészlet van. Viszont én mégis inkább maradnék a pótkeréknél. Mennyire problémás a jogszabályok szempontjából ha a pótkeréken eltérő felniméret van? Most a nyári 16"-os, a téli meg 14"-os. Pótkeréknek is egy 14-est gondoltam, arra olcsó az abroncs.
-
ReSeTer
senior tag
válasz molnarpeter #25111 üzenetére
Ez az enyém, ezzel vettem az autót, elvileg női sofőr, szóval lepadkázta, mert ami gumi van rajta, annak az oldalfala le van koptatva.
Tehát használnám ha biztonságos, ezért kérdezlek titeket. -
ginola
addikt
Sziasztok
195/50 R15 méretben milyen sportgumit ajánltok, havi 200 km menne a kocsiba.
-
molnarpeter
nagyúr
-
kenguru99
senior tag
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Két márkáról szeretnék kérdezni, hogy van-e vele tapasztalat, illetve mit érdemes róluk tudni.Felni: FLW - valami német
Gumi: Starmaxx Ultra Sport ST760Az abroncsról még találtam ezt azt, de a felniről semmit. Talán ez már jelent valamit....
-
ReSeTer
senior tag
válasz molnarpeter #25103 üzenetére
Nem értem ezt most. A kiegyensúlyozásra gondolsz?
Legjobban a gumi perem kicsúszásától félek. -
ReSeTer
senior tag
Sziasztok!
Itt egy kép egy 16-os alufelniről. [kép]
Kérdés, vegyek rá új gumit, vagy balesetveszélyes, kiegyensúlyozhatatlan stb?Ha vegyek, akkor ezeket nézegettem: 205/55 r16 V sebesség
Firestone amit ajánlotok, csak mindenhol azt olvasom, hogy lehúzás, mert alacsony a gyári profilmélység
Semperit Speed-Life 2, csak száraz úton kicsit gyengébb, de valóságban nagy hiba lenne?Hankookot nem veszek elvből, mert nagyon csúnya hozzáállást hallottam a gyárban dolgozók felé.
Bridgestone Turanza T001 Evo-t nézegettem még, csak az már 21.
Jó lenne nagyon max 20-ból (inkább 19) megoldani. DE mindez csak akkor ha a felni nem balesetveszélyes.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali processzoros kérdések órája