Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skillet
addikt
Van aki ezt mondja, van aki azt... én ragaszkodnék hozzá, mert ezzel vettem, a büdös életben nem lesz többé rays felnim, ha most eladom. Tudom, mert annyit szerintem nem fogok kiadni érte. Csak a szélessége a bajom, a többi (felújítás) megoldható. Biztos szép lesz.
Amennyire tudom, itthon ez az egyetlen szett AV3 van.
Kellene rá külföldről szélesebb perem. Gondolom ritka, mint a fehér holló és ha mégis akad, szép ára lesz
Úgy voltam amúgy ezzel, hogyha megadják az árat, akkor talán... abból esetleg itthon egy szélesebb rays, enkei is lehetett volna. Na talán majd felújítás után is meghirdetem.
Szóval, az egyetlen igazi nyűgöm a gumi. Milyen széles legyen rá?Ja és megy egy, kérdés. A féknyergek is le lesznek homokolva... de milyen színre legyenek fújva? Felni színe (bronz)? Az autó színe szerintem rossz ötlet. A piros meg max egy fehér autóhoz menne. Esetleg még a küszöb színe.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Skillet #11582 üzenetére
Az biztos, hogy nehezebb lesz mint a mostanid ha csak nem vmi high-end magnéziumötvözetű felnit veszel. De az elég drága ahogy hallottam...
Már pedig a rogózatlan súlygyarapodás rossz. A futóműnek is meg neked is (jó neked duplán mert nem csak előbb megy tönkre a futóműved de kényelmetlenebb is lesz). Én nem cserélném le a helyedben a mostanit.
-
Skillet
addikt
Akkor csak én hittem el a mesét
vagyis én asszociáltam arra, hogy japán.
Jajjj, a szálcsiszolt az nagyon bejön, egyik kedvenc
De azt ki fogja megcsinálni és mennyiért?
Az egyedüli bajom a felnimmel, hogy 7" széles... izé, keskeny
A tervbe vett 225-ös gumi buta lenne rajta, a mostani 215-ös is az.
Enyémen a 195-ös (max a 205-ös) mutatna, de azt meg biztosan nem rakok rá. Arról nem is szólva, hogy ezek közül a 225-ös a legolcsóbb. 17-esre az lehet a leginkább jellemző.
Teljesen jogos. Nem lesz a küllő és a perem sem fekete... de szürke sem.
Kíváncsi vagyok, hány kilósak ezek a felnik, ha lekerülnek, akkor nem felejtem lemérni őket.
Nem tudom, köszönhető-e valamelyest a felniknek is, de az elmúlt 5 évben nem volt semmilyen futómű problémám. Kicsit azért félek, ha mégis cserélnék egy 8.25" széles, vélhetően nehezebb felni szettre, akkor több lenne a baj. Lehet, hogy ez megalapozatlan...
Ha valaki tud fotósoppppolni, akkor kérem segítsen, hátha össze lehetne hozni valami kellemes dizájnt a felninek.
Köszönöm.Nekem végig nyári volt fent az elmúlt 5 évben
-
TaaT
nagyúr
Én amúgy szerintem megvárom a 15.-ei havazást utána megy fel a nyári kerék.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Skillet #11578 üzenetére
"Te minek hinnéd, amíg nem jársz utána?"
Csak rá kell nézni az árára és már tudja az ember hogy nem lehet japán. Manapság pl a legtöbb kovácsolt BBS alufelnit bérgyártásban Japánban készítik.
[link]
Az XXR google szerint Made in Taiwan, neten lehet róla olvasni rosszat is meg jót is.
A csavarok lehetnek feketék, de se a küllő se a perem ne legyen fekete, szerintem.
Amúgy nekem nagyon tetszik a szálcsiszolt felület [link], talán nem annyira kényes mint a polír és otthon is lehet frissíteni. Meg mintha láttam volna hogy erre tudnak egyes gyártók színes áttetsző lakkot fújni [link] tehát átlátszó lenne a szín és alatta látszódna a csiszolás mintája. [link] Szerintem állatul néz ki, csak találni kell egy festőt aki faszául meg tudja csinálni.
-
-
Skillet
addikt
Naja, nem, de azt sem, hogy nem japán. Te minek hinnéd, amíg nem jársz utána?
Örülök, hogy te tudtad, de töredelmesen bevallom, én nem tudtam és szerintem elég sokan vannak ezzel így.
Mindegy, ez a része tényleg nem érdekes, már az elején leírtam, hogy csacskaság és nem kell megérteni ezt a fajta gondolkodástde azért picit más lenne a sztori, ha a neve "poland racing wheels" lenne... nem?
Nem biztos, hogy lengyel felnit akarok a vasra rakni... majd átgondolom.
A kérdés továbbra is áll, melyik felni milyen gyártmányú? Erről van valahol infó?
XXR pl? Nem találtam róla semmit.Teljesen jogos. Az a fekete nem jó. Ha szép, új lenne, akkor sem. Eleve olyan a felni stílusa, hogy kisebbnek tűnik, mint amekkora, de a fekete még ront is ezen.
Szóval felújítás... de hol és milyenre?
A minél meredekebb elv azért nem teljesen lehet igaz
Itt egy példa, haverom mitsu legnumján:
KATT
KATT
SOHA!
De amúgy az arany és a bronz van tervben, főleg a bronz. Az arannyal kapcsolatban van némi ellenérzésem.
Szóval.... kis segítség kellene, némi ötletelés...
küllők=bronz?
A sok kis csavar=fekete? Esetleg a küszöb színe, ami közép szürke, valami micu szín.
Perem= itt bajban vagyok. Polír? Nem szívesen, mert szörnyű tisztán tartani. Esetleg lakkréteg rá?
Felni belseje=szintén bronz?
A másik, amit kigondoltam, ott bronz a perem és a belseje, a küllők sötét szürkék, a sok kis csavar meg bronz. Ami nem rossz, de akkor megintcsak sötétek a küllők...
Kb így, de nem teljesen KATT -
TaaT
nagyúr
válasz
Skillet #11573 üzenetére
"a japan racing szerintem annyira japán, mint a saxoo london angol"
Ez tiszta sor, de állította valaki az ellenkezőjét?
A lényeg hogy nem sok panaszt hallottam róluk tehát vállalhatónak tűnnek.
"ha már japán a vas, nem toszom meg egy német vagy olasz felnivel, ha nem muszáj persze ez is csak csacskaság csupán
nem muszáj ezzel egyetérteni."
Hát ja, jó nagy hülyeség ez alapján felnit venni. De ha azt nézzük van aki ez alapján vesz autót, sőt mi rosszabb csak bizonyos márkájú autót vesz, alias márka fanatic
Ha nagyon nem akarod el adni a felnid akkor fesd át, az a fekete közép valami iszonyatosan sokat ront az összképen.
Most olvasom hogy ez a terv, nagyon helyes.
Színből minél meredekebb annál jobb, meg a bronz, arany stb
[link]
-
janes1976
őstag
válasz
Deathunter79 #11574 üzenetére
Kiváló kérdés. Fene tudja.
Ezek a tesztek olyanok mint pl. az év autója.
Mindenhol megy a trükközés, de akkor mi alapján veszel gumit?
-
Skillet
addikt
Felniiiii, még mindig és főleg már megint
Kis zavar támadt az erőben. Egyrészt, úgy tűnik, senki sem akarja elvinni a felniket (rays av3), így nem nagyon fogok másikat venni... (kell egy határ, hogy meddig viszem le az árát, de szerintem teljesen mindegy... itthon inkább jóval 100 alatt vagy 100 környékén cserélnek gazdát a felnik. Ami efölött van, azokat kimondottan keresi valaki, akinek pénze is van, nem csak álmodozik).
A másik meg, hogy eddig a japan racing felniket lestem... gondoltam, ha már japán a vas, nem toszom meg egy német vagy olasz felnivel, ha nem muszájpersze ez is csak csacskaság csupán
nem muszáj ezzel egyetérteni. Főleg, hogy gyárilag nardi kormány van a vasban
Szóval... a lényeg... a japan racing szerintem annyira japán, mint a saxoo london angol
A drag wheels detto. Előbbi talán lengyel, utóbbi meg fülöpszigeteki
Szóval vagy szemethúnyok efelett, vagy nézegetek enkei, rays, kosei, kei, momo és egyéb felniket... már ha ezek tényleg japán márkákés tényleg lenne is rá pénzem
Tud valaki egy weblapot, vagy bármi infót, ahol le vannak írva a felni márkák infói? Nyilván, főleg a gyártó érdekel.
Ezen felül pedig a mostani felni felújításában kérnék segítséget. Kettőn peremet is kellene javítani. Amúgy meg mind a 4-et lehomokolni és fényezni, amihez jó volna pár dizájn (szín) ötlet, meg esetleg cég. -
janes1976
őstag
Ezek a tesztek sztem lóvésak, ráadásul érdekesen mérnek + 1 pár gumi meg sajna benne sincs. Nem kell ezeket komolyan venni. egyetértek azzal, aki azt írta, hogy a valóságtartalmuk erősen megkérdőjelezhető.
Toyota Corollámon elhasználódott a Goodyear Eagle F1 (majd 10 évet bírt, pedig kapta), úgyhogy cserélnem kell sajna.
A Laufenn LK01-est néztem ki, nyárit (205x50x16) , sehol 1 kumma teszt sincs róla, de bevállalom.
Nem tud vki vmi infót róla?
Annyit tudok, hogy a Hankook gyártja, nálunk. Meg hogy fékezés nedves úton C, üzemanyagfogyasztás C. Ennyi.
-
Kemény vagyok, nyárin megyek!
From 15 November to 15 March and, beyond these dates, during winter weather conditions (e.g. during snowfalls, black ice, etc.) Slovene law requires all vehicles to be equipped with snow tires or have snow chains in car boot. The minimum tyre tread depth must be 3 mm. Vehicles over 3.5 t must have winter tyres at least on the driving wheels or summer tyres on all four wheels + snow chains in car boot. This regulation also applies to vehicles with foreign registration plates but only during winter weather conditions (e.g. during snowfalls, black ice, etc.) [link]
Csomiba bekészítettem a hóláncot, de nincs az az Isten, hogy feltegyem a 18" szálcsiszolt alura, vélhetően rá se menne.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
dave93 #11554 üzenetére
Nem lett volna szerintem több az sem, amikről beszéltünk.
Majd ha meglesz a felni is és rajta a 175/65R14 zsuga, feldobnád légyszíves mérlegre őket?
Kíváncsi vagyok könnyebb vagy sem a 195/50R15+lemezfelni kombónál.
De tippem szerint nem lesz az, vagy kb. annyi lehet a tömeg. -
Mi5u
tag
Igen Holland. Csak azért kérdeztem hátha valaki tudja, hogy milyen politika van mögötte.
Megnéztem a Vredestein oldalát ott is E/B. -
gg72
veterán
-
válasz
tboy93 #11563 üzenetére
Köszi mester, igen én is azt néztem, hogy sok helyen 3 és 6 ezer között van, de találtam Érden egy gumist ahol 2500Ft körül kijön a 4db [link] Egy 15km-t autóznom kell érte oda, meg aztán vissza is, de ennél jobb áron sehol se láttam még, akkor itt beszerek egy ilyen cuccost
-
-
válasz
Deathunter79 #11558 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek, rábólintok akkor!
Más kérdés: Honda Jazz-en használt alufelnit is vennék ha minden igaz. 56mm-es központosító gyűrű van benne, ami a Honda mérete, az F Astra-é meg 56,6mm ha jól látom neten.
Ez akkor nekem kuka és 56,6mm-eset kell vennem igaz, szóval számít minden mm?
Van amire figyelni kell "tehermentesítő" vásárlás terén? Mintha láttam volna ezekből műanyagot is, azt meg szabad venni?? -
-
Qru
MODERÁTOR
Gyakran trükköznek a gyártók, hogy azonos néven többféle keverékkel adnak ki gumit. Ebből pont az idei ADAC tesztnél volt galiba. Ki is zárták a tesztből emiatt a Pirelli-t.
Az év gumibotránya, hogy a kisautók 185/65 R14 méretében a Pirelli abroncsát ki kellett zárják, a különféle helyekről vásárolt abroncsok túlzott eltérést mutattak egymáshoz képest. - [link]
-
Mi5u
tag
Egy kis érdekesség Vredestein témában.
Ugye tudjuk hogy az Uniós besorolást maguk határozzák meg a gyártók az elvégzett, vagy rosszabb esetben el nem végzett belső tesztek alapján. A 2015-ös ADAC teszten felbuzdulva vettem 4db Sportrac 5-t 205/55R16 91V méretben. A számomra fontos kritériumoknak bőven megfelel(ne).
A teszten és elérhető fotókon még C(üzemanyag-fogyasztás) és B(nedves tapadás) besorolása volt.
A tegnap vásároltakon(DOT0616) viszont E és B. Vajon változtathattak az összetételen?
Gondolom még így sem nyúltam mellé, de érdekes hogy a gyártó pár hónap alatt változtatta meg a besorolást, ki tudja mi okból. -
Sziasztok!
Azt hiszem ideje lecserélni az F Astra-om lévő, 2006-os Michlein gumikat, hiába 80%-os a futófelület, nem mai gyerek, többen mondták, hogy cseréljem.
Ismerőstől lenne lehetőségem megvenni ezeket:
Fulda Ecocontrol 175/65R14 500km-t futott, még gyári állapot 2014 nyári gyártás. 7500Ft/db.
Szerintetek?Olcsóbban nem tudom elhozni, 30k a 4db, mennyire ajánlott ez a márka és típus? Nézegettem, láttam, hogy a topicban már volt ajánlva pár embernek, de E üzemanyagtakarékosság, illetve C nedves úton tapadás nem rossz értékek ezek, érdemes ennyiért megvenni?
Köszönöm
-
Bozso68
őstag
A Gy Efficientgrip (nem a Performance) túrának, vagy eco-nak számít?
-
Carvus
senior tag
Sziasztok,
egy téli szezont futott Firestone Winterhawk 3 (185/60 R14, DOT 1815) garnitúra mennyit érhet még?
köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest