Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Már csak az ilyen életképek miatt is érdemes lemenni a boltba :D
Hadeska22-Nekem a Solar nyakillesztése annyira nem jött be mint az LTD MH-1000-é.
Érdemes ezeket is megtapogatni.Ba cy lus-Láttam múltkor egy teljes Gibson SG termékpaletta összehasonlító videót, ahol a legvégén megmutatták a Murphy Lab SG-t, ég és föld a különbség...
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Mindegyiknek a hátulján. Jah. De olyan otthonosan nézett ki a bolt az szimpi volt, tényleg olyan mint most a gitárcentrum.. a másodikat a Finkeytől hoztuk el 1994-ben, az is egy tahó volt. de nála volt egyedül JSX/JDR/JRR jacskon "elérhető áron".. Budaörsön is volt egy bolt valami lakóház füldszintjénm ott sokat nézegettem a "NincsTVadás" finishű Dinky reverse-t, az nagyon tetszett, de arra nem volt cash.. Aztán 1995 közepén talán meglett a Kellym ami még megvan.. asszem akkor volt. asszem van valaghol egy fiók mélyén fotóm 1995-ből ahol már azon toltam az E klub kisteremben

-
Nem, nem volt jó választás, de ezt szerintem már részletesen kifejtettem az összes ehhez kapcsolódó hozzászólásomban. Specifikáció és kinézet alapján hüledeztem, ráadásul én még kicsivel olcsóbban is kaptam meg és nem gondoltam, hogy engem az a bumszli bolt-on érintkezés ennyire zavarni fog. Azt, hogy miért nem küldtem vissza azt ne kérdezd. Valahogy úgy voltam vele, hogy majd megszeretem, aztán 1 év+ óta ez kiderült, hogy nem, nem szeretem meg. De emiatt majdnem biztosra tudom, hogy nem lesz másik bolt-on gitárom az életben.
Lehet, hogy nagyon leegyszerüsitettem, de igen kb. ennyi. Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy megnézek egy rakás videót, olvasom a specs sheetet és összevetem az enyémmel. Ha tudom, hogy pl. a Soloist nyakat szeretem akkor ez lesz az etalon. Ezért is próbáltam faggatni pl. Goose kollégát, mert Solar gitár sajnos még nem járt nálam és mielőtt belevágok a jövőben, jó lenne tudni, hogy Soloisthez képes vastagabb / ugyanolyan / vékonyabb. De igen azt gondolom, hogy egy gitár kinézete az fontos, hisz minél jobban tetszik egy hangszer, annál többet szeretnéd nyüstölni
-
Ba cy lus
addikt
Ez a remek összehasonlítás el is vette a kedvem az Epiphone LP Special TV Yellow-tól. A Gibson sokkal jobban szól, definiáltabb. Az a baj, hogy az SG Specialban is ugyanez a P90 pickup van, tehát nem tudom.
Bár lehet csak a pickup magasság nem az igazi az Epiphone-nál.
De amúgy egy ideje már hajlok az LP-vel szemben az SG felé.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Nyilván jó időben kellett lemennem annakidején, mert éppen volt a boltban egy trychofóbiát triggerelő indonéz SL2Q, meséltem nekik hogy filózok hogy talán kéne valamit vennem, de csak ilyen modern izéket árulnak mindenhol a használtpiacon, érdekel a nyakprofil, nekem japánjaim vannak, nem tudom milyen lehet az indonéz, ó van olyanunk egy, próbáld ki.. lekapta elszaladt vele hogy behangolja.. félperc múlva hozta vissza.. addig megtapiztam a JS-eket megállapítottam hogy mind szar, súlytalan testek, vastag nyakak.. 20 percig gyötörtem a Soloistot, aztán megkérdezte a véleményem, igazából a floyd rose bukott meg a fluttering tszten nálam, de összességében nem volt rossz, úgy jöttek rajta az arificalharmonicsok mint a Zállat...
Értem hogy Soloist = Dinky + + DE a legfiatalabb japán Dinkym, és a ma gyártott indonéz jószágok közt eltelt 20 év, tudnom kellett milyen a nyakprofil, háklis vagyok arra ha olyan a nyak, mint egy fa telefonpózna vastagságra.. muszáj volt ennélfogva megtapizni, szóval nagyon minimálsian volt vastagabb mint a legfiatalabb Dinkym nyaka, akkor eltettem magamnak az infot hogy az indonéz Sl2 nyaka élhető.. Ha ez nem történik meg, lehet sose veszem meg a csillámporos jószágot mert nem merek beleugrani.. korábban volt a GS-en egy transred, arra nem komolyan de alkudoztam is 650 euro környékéről indult, akkor mondtam neki hogy 600-at lehet adnék érte. aztán egyszercsak felvitte az árát 800euronyi forintra.. na az az eljárás nem tetszett, pedig nem volt csúnya a gép.
Külön szoba? áh, én élvezem, sok kis mazsi pötyög körülöttem, én meg vakok közt félszeműként királykodok hogy valamennyire megszólalnak a kezemben a "forbidden songs" lista dalai is legalábbis a fullkezdőkhöz képest..
Amikor az SL2-t próbálgattam valamelyik apuka konkrétan otthagyta a kölkét prüntyögni, aztán meredten nézte mit művelek.

De ja, átlag gitárbolt háttérzaja
Nemmellesleg akkor is pont jókor mentem le amikor a vattaúj usa select soloiston prüntyögött valami kezdő srác, ott volt apu-anyu, mondtam neki hogy mielőtt apu megveszi hadd próbáljam ki.. oké, elmókáztam rajta egy 15 percet, megállapítottam hogy telefonpózna nyaka van viszont az OFR benne parádésan jó, magamban megállapítottam hogy 1,65millát nem ér, de végül apu megvette a kölyöknek.

Régi japánt mondjuk mernék venni próba nélkül 1993-1999 köztről.
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Így lehet nagyokat csalódni, ránézel oszt jó az? Mint amikor neten rendeltem az 550-es Ibanez RG-t. 350eFt-ért.
Hogy aztán eladjam 1 év múlva a nyaka miatt meg a nyak illesztás miatt, mert nem tetszett, nem tudtam megszokni. Pedig kipróbálhattam volna a boltban. Ez van, nincs lapát kezem mint Vai-nak, őt biztos nem zavarja.Gondolkodás nélkül eladnád a KX700-ast? Akkor nem lehetett jó választás.

Ha zavarnak mások akkor ott a Select Guitars. Időpontot kell foglalni, nevetséges.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Én is onnan vettem, nade miért? Metal Hammerben ott volt a hirdetésük.
-
Blindmouse_
senior tag
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Én értem, de nem lehet elvárni ugyanazt egy ilyen hatalmas hangszer disztribútortól, hogy fizikailag is legyenek jelen. Magyarországnál nagyobb piacokon sincsenek jelen, csak Németországban. Mondjuk bizom benne, hogy nem nyalogatod a gitárokat a hangszerboltban, ellenkező esetben kérlek ird le, hogy sac/kb mikor jártál melyik helyen és melyik modellt próbáltad ki
..Én mondjuk a Te ellentéted vagyok, nem szeretek hangszerboltba menni, mert mindig van 1-2 ember aki erősitőkön állitgat és játsza ugyanazt órákig "Mi van ha most jobbra tekerem 1 mm-rel, ez biztos másképp fog szólni". Vagy a szmók on dö vótör valami nagyon béna verzióját próbálja inkább kevesebb sikerrel. Még úgy is, hogy általában kapok külön szobát (nem akarják, hogy a drága gitárt a közös szobában próbálja a vásárló) az elérhető erősitők számomra nem jók, a gitárok pedig többször vannak elhangolva mint sem ami HT-nál elmegy viszont egy FR gitárnál annyira nem előnyös.
Vlamilyen szinten értem amit irsz, viszont ha belegondolsz a soloist egy dinky++. Szóval ha a Dinky-t szeretted akkor a soloist is nagy valószinűséggel tetszeni fog.
Személy szerint úgy vagyok vele, hogy ránézek egy gitárra és vagy az "úh basszus ez de jó" jut róle eszembe vagy "meh, ezt még bottal sem piszkálnám". Nem kell külön kézbevennem, hogy tudjam, hogy ebből bezony "első látás" lesz. Ez amúgy majdnem az összes gitáromra igaz, kivéve a Cort KX 700-t. Na arról azt hittem, hogy szeretni fogom, de ha holnap jönne érte valaki, hogy megveszi (normális áron) akkor gondolkodás nélkül odaadnám, sőt még gyors varrnék hozzá valami tokot egy youtube-s gyorstalpaló után
... -
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Nem bírtam azt a helyet: kezdőként full kényelmetlenül éreztem magam az ottani eladóktól.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát ha felveszem a parókámat, és megborotválkozok (Frank Zappa stílusra), akkor biztosan jól állna egy GS...
(Állítólag erősen hasonlítok az említett zenészre)Köszönöm a tanácsokat!
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
cappa72
üzenetére
A mezzofortet hagyd ki nyugodtan. Inkabb a Vintage-be menj. Utana Gitarcentrum, Hangszerplaza, esetleg Megyó.
Arkadiat hagyd ki, ganaj bolt.
Gitarcentrum lesz a legjobb, ott lesznek a legnormalisabbak. Meg a Vintage-ben. Ha meg megvan, probald ki ott a lila Epiphone SG-t.

Intermuzika meger egy miset meg, inkabb az mint a Mezzo.
-
Persze attól függetlenül, hogy esetleg sikerül eljutni végül a gitárcentrumba, már elkezdtem összeírogatni, hogy miféle gitárok jöhetnek szóba majd egyszer. (1-2hónap talán).
A háttér annyi, hogy a jumbonál és a hangszerdiszkontnál elfogadnak szép kártyát, így egy 50-essel meg tudom toldani majd a lélektani 120k határt.
Merthogy max 120k-ért akarok venni. Ha használt, ha új, akkor is ez a rendelkezésre álló keret. A fenti kettőnél akkor ez így már 170 lehet.
Persze nem ragaszkodom márkához, újhoz.Ezek itt újak, a szépkártyás támogatású boltokból.
ibanez-grgr330ex-bkf
ltd-h-101fm-dbsbibanez-grg320fa-teb
jackson-js24-dkam-black-stain
jackson-js32q-dka
jackson-js32q-dka-transparent-green
jackson-js-js32q-dka-ht-green-burst
ibanez-grg320fa-teb
ibanez-grga120qa-tksJa, Karácsonyra meg Katana 50 gen3. Ez van visszaküldött verziókban is, olyan 105-115 között. (vagy fordítva, előbb erősítő, aztán gitár)
Igazából van egy Katana 50 gen2 itt a HA!-n 80k-ért, azt is megvenném, ha egyszerre lehetne footswitch-et és ext pedal-t is rákötni, ahogy a gen3-nál ez lehet.
(igazából footswitch házilag készült hozzá, ext pedal meg van, ez miatt gondoltam, hogy maradnék ennél a típusnál).Szóval ilyenen töröm a fejemet... persze nem azonnal, nem hajt a tatár, csak a hifibogár'.
Meg először olvasok itt egy kicsit...@#66370X2N
Valamikor délután adjuk le a kölköt a Népligetnél utazásra, utána másik kölöknek a nyóckerben van valami, és csak aztán megyünk nyálcsorgatásra. Ha egy bolt összejön (még a nyitvatartásokat megnézem), akkor már örülni fogok. -
X2N
őstag
5150: The GREATEST amp of all time?
Jó videókat készít, érdemes lecsekkolni a többit is. -
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Amikor legutoljára jártam ott, főleg Schecterek, Epiphone-ok és Gibsonok voltak. A tulaj Fejes Tamás, a TCS dobosa, és a Schecter gyártotta a TCS gitárt is, gondolom azért a sok Schecter ott.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Majd írd meg hogy tetszik a többihez képest ha már jobban összehasonlítottad. Killswitch nekem is lesz az SG-ben Buckethead számokhoz.
Hadeska22-Kell a személyes kipróbálás. Les Paul-t is ki kell válogatni, nagy a szórás, súlyban is....nem olyan mint a PRS-nél hogy ugyanolyan jó minden gitár mert szigorú QC, meg átgondolt konstrukció van. Te fogod a kezedben fogni éveken keresztül, ha jó a gitár, nem mindegy a nyak se, ez nem fog kiderülni a honlapról, egy laikusnak.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Már nincs régóta.
-
X2N
őstag
válasz
cappa72
üzenetére
Ha a Margit híd felől indulsz akkor ilyen sorrendben: Jászai Mari térnél:Vintage52, Mezzoforte, Blaha mellett Hangszerpláza, tőle 10p sétával a keleti felé Gitárcentrum, Medgyesi, A Jumbo hangszer a Borárosnál van. De útba esik még az Árkádia is a Wesselényi utcánál meg a Hangszerker Kft az Oktogon mellett.
Blindmouse_-Mindent meglehet csinálni, csak nem biztos hogy megéri
, ezeket a triaxisokat se erőltetik már nagyon, pedig hány híres zenekar használta. -
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
De van, az összes kis cső az.
Ez a baj, kellene most egy ECC81-is a loopba.
Nixi csöves triaxis csöves kivezérlésjelzővel odab@szna:
Kell bele még luxuskondenzátor is, vissza a jövőbe 
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
cappa72
üzenetére
Szerintem a jumbo még nem annyira felpörgött bolt árukészletben ahogy néztem. Gitárcentrumot javaslom viszont, normálisak, aranyosak, Amikor 15 év után lesétáltam újra oda, az eladók nyilván nem ismerték a képem, de szemrebbenés nélkül kezembeadták a 450 ezres Soloistot.. + az árukészletük verhetetlen szerintem Bp-n belül.
Aztán ha marad időd, megnézel egy másikat. mi anno tizenévesen sorra jártuk a boltokat csak úgy próbálgatni.
-
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Az menő lenne, jól nézne ki színpadon

-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Ha már tapicskolás: péntek délután talán esetleg eljutok Bp-re.
Melyik boltot vegyem célba, hogy kézbe vegyek gitárokat?
Jumbo hangszer, vagy a sokak által is már javasolt Gitárcentrum?Jó lenne megnézni néhány formát, mennyire illik a kezembe.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Moleman
üzenetére
Ezt mi a bárdi/unix vonalon szoktam eljátszani. kirendeljük mindegyik lehetőséget, ami jó marad, ami nem, az megy vissza

Neeemtudom, valahogy a rituálé része nekem a boltban nézelődés, mint amikor buliban szemezget az ember a csibével, aztán táncol vele kicsit, aztán vagy hazaviszi vagy nem. nem csak kirendeled házhoz

De nem vagyunk egyformák.
Persze ha már volt a kezemben XY balta, és ottvan a webboltban egy ugyan olyan tipus, akkor az kicsit más. akkor lehet rendelném, de én ami számomra izgi azt szeretem megtaperolni. a gitárcentrumban is szívesen megfogdostam volna az RG565R-t de elég őrültekháza volt, nem tudták csórik hova kapjanak szombat délben inkább nem zrikáltam őket vele. -
Moleman
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Az ingyenes visszaküldéssel a tipitapit is megkapod, bár akkor valójában visszaélsz a webshop vendégszeretetével.

Én pl nem szeretek boltba járni, ezért mikor pár éve cipőt akartam venni, rendeltem többféle cipőből több méretet, mindet felpróbáltam, aztán egy kivételével mindet visszaküldtem.

-
Goose-T
veterán
Na itt is készül valami, már a helyükön vannak a D Activator pickupok.
Meg kellett fúrni a fülét sajnos, nem találtam olyan csavart, ami átfér az eredeti colos lyukon, túl szűk. A gyári csavar pedig túl hosszú volt, mert ezek a DiMarziók nagyobb benyúlásúak, mint a gyári pickupok, így viszont kapott szép aranyszínű csavarokat, ami illik a sárgaréz alaplapjához. Most már csak a bekötés van hátra. Lesz egy volume poti és egy killswitch. Kösz X2N a pickupokat!
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Ne gondold túl, én ilyen régimódi gyerek vagyok, aki szeret bemenni egy boltba, megtapizni, megfogdosni, megnyalni, kipróbálni a cuccot, érdekel megjön-e a szerelem, vagy semleges maradok.. egyszerűen mert így szoktam meg, világ életemben így veszegettem dolgokat.. 1,5 héttel ezelőttig..

Anno bő 1 éve ezért örültem hogy ott volt a boltba felakasztva az SL2 mert ki tudtam próbálni, ha az nincs akkor lehet ezt nem vettem volna meg, látatlanban biztosan nem, de mivel ott volt, így kezembeadták, megkóstoltam, volt róla tapasztalatom, tudtam hogy nem rossz. a mai napig ha megkérdezik ki akarok-e próbálni valamit, igen, nem veszek semmit, de nagyon szívesen megkóstolom ha látok valami érdekest, aztán ki tudja egyszer mit hoz a sors.
Elhiszem hogy a Thomann tök korrekt, de nem helyettesíti a tipitapit.
Csajt se vennék feleségül hogy az esküvőn találkozok vele először, és még nem volt semmi himihumi. nyilván ott is lehet nemet mondani, de egész más kávéház mint a hagyományos ismerkedést végigvinni.

-
Az még
oroszszovjet cső ott, vagy újra kapható új gyártmány?
@#66348 Ctrl+Alt~Del
Azért egy ilyenre beneveznék.@#66356 Ctrl+Alt~Del
Kicsit rövid.
Mindig meghallgatom amiket ide bedobtok. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Egy jó zsíros riff az érzékeny gyomrúaknak. Egyelőre 90% speed, all downpicking.
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Őszinte leszek, nem értelek. Persze jobb lenne, ha fizikailag ott lennének.. de tényleg ennyit számit? Mármint megrendeled és ha valami gebasz van vele, vagy nem tetszik akkor visszaküldöd még csak nem is önköltségen. Egy hónapod van rá és garantálom, hogy még utána is visszaveszik.
Egyértelmű, hogy jobb lenne ha lenne valami fizikai bolt is, de bakker a világon mindenhova szállitanak. Melyik otthoni bolt szállit külföldre?
Még ha valami simi-sumi boltot hoztál volna fel megértenélek, de pont a Thomann az egyik legnormálisabb mind gyorsaságban, mind korrektségben. -
X2N
őstag
Nem gondoltam volna hogy ennyi cső lesz itthon egyszerre:

-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Thomannak hol van itthon, mondjuk Budapesten BOLTJA?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Thomann már árulja, ráadásul messze a listaár alatt, ez nagyon jó ár. 650k körül kéne lennie az EUR ár alapján.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lényegtelen, mi a divat: ha egy zenéhez az jobban illik, akkor azzal csinálják meg.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Kelly, meg a Soloist dögös, bár én utálom a feketét.
A hangerőpoti a szokásos tré helyen.. ha át akarja tenni az ember, roncsolni kell. Viszont nem kínai mint általában a pro-plus, hanem indonéz. Kíváncsi leszek bukkan-e fel belőlük itthon boltban, mert akkor megkóstolom.
Amúgy kívánatosak mindezek ellenére.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Most nézem, hogy a Jackson kijött egy limitált Pro Plus Pure Metal szériával megfizethető áron. Mondjuk a színválasztást nem vitték túlzásba. A basszusgitárt már el is kapkodták.
A Soloist szinte egy az egyben úgy néz ki, mint a Schecterem, kivéve a headstock és az inlay. De a test az szinte ugyanaz. Az se lehet rossz gityó. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Meg bárhova máshova is.
Kivéve a sznobgyűlések
-
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Ez a Soloist nagyon baba. Kár, hogy nagyon hasonlít a Kieselre. Ha az nem lenne, egy ilyenre lehet rámennék.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Akkor ez tényleg jó vétel volt, gratula.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Redchucky
üzenetére
Igazából én meg hosszabb projectre számítottam, nem arra hogy elforgatom benne a kapcsolót, forrasztok 6-ot a baltán + áthúrozom, lepucolom és kész.
.. de persze örülök hogy csak ennyi.

Gondoltam akkor vehetek pickupokat elektronikát akármi.. aztán majd összeáll, csak legyen a test+nyak egyben.

-
arnyekxxx
veterán
-
PROHARDVER!
Legyetek szívesek egymás piszkálgatása helyett a topik témájánál maradni.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Én sajnos nem értek hozzá annyira, hogy használtat vegyek és magam rendbe hozzam.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
100% vagy semmi
Mondjuk nekem a legdrágább gitárom egy Fender player telecaster, azért is két hétig szégyelltem magam, bár újonnan olcsóbb volt mint használtan. -
Blindmouse_
senior tag
-
Redchucky
aktív tag
Ha megtehetem, hogy felsőpolcos új gitárokból vegyek egy raklappal, de mégsem szánok a hobbimra milliókat, akkor melyik kategóriába tartozok?
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azt is megjegyezném, hogy a gitárjaim nagyobb része olyan, amit már bőven nem lehetett kapni újonnan, amikor épp rákívántam és levadásztam. Van az Epi LP-m, azt újonnan vettem 2007-ben, persze az is ilyen bugázott cucc volt, egy hangszerboltos kapcsolatokkal rendelkező zenész barátom szerezte nekem 80 ezerért, amikor az új ára 140 volt. Aztán van még az EVH Wolfgang Standard és a Solar A2.6 FR, amit lehet még újonnan kapni, de használtan vettem. Mondjuk mindkettő újszerű állapotú. A többi gitáromat már rég nem lehetett újonnan kapni, amikor vettem (Ibanez RGIT20FE, Ibanez RG565, Sterling JP160, Jackson SL2M, Ibanez SR1305-PM, koreai Cort G260).
-
Blindmouse_
senior tag
Újban vagy usa-t kapsz jelenleg abból a thomannos listából, vagy pro PLUS szériát ami kínai.
Sima pro szériát már nem. még az SL3x van a listában de az meg egy alsóbb kategória.
a bruised crackle az egyetlen pro szériás sl2, baromi jól néz ki amúgy, csak a crackled festésű SL2 mind kínai, az rettentene el.Anno a DR3-asomat direkt évekig "vadásztam", mert olyat akartam pont abban a színben aztán egyszer valaki szólt hogy ő eladja az övét. újban? nem volt olyan modell lévén akkor már 10 éve nem gyártották.
Ez meg alkalmi vétel volt, rápróbáltam, kockáztattam, az univerzum erői úgy akarták hogy összejöjjön.De én ennek innentől nem magyarázkodok. felőlem fortyogjon csak.. én meg örülök a full "lelakott, igénytelen szaromnak"
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
De nem kapod meg. Egy lelakott szart kaptál kb 300 euróért. Az nem ugyanaz, mint amit megveszel a boltban, ki ne találd már.
Ez a "ha akarnám megvehetném, de nem veszem meg" meg tudjuk mit jelent, az, hogy pénzkérdés valójában.
(amúgy a példád pont nagyon rossz, mert amatőr csillagász vagyok, és pontosan tudom, hogy mi az a Rayleigh-szórás...)
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez csak neked derült ki, te meg azt hiszel amit akarsz. szóval ha kiperkálod az árkülönbözetet, akkor ám egye penész bevállalok egy újat.
Ottvan a szekrényben az új ára is, hidd el. de eszemben nincs annyit kiadni érte ha megkapom a töredékéért. és mondanám hogy akkor olvasd el mégegyszer amit korábban írtam, de a hiten alapuló meggyőződésedet úgyse lehet megdönteni, és nem is akarom, te most kitaláltad hogy az ég zöld, és magyarázhatja neked bárki tudományosan akár, hogy miért kék, te a füledet befogva megállás nélkül kiabálva szajkózod azt, amit elképzeltél. -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Úgy beszélsz itt mintha minden csak pénz kérdése lenne közben meg ha megnézzük a 8 Jackson SL2-es gitárból három nem is tremolós, 5 csak hetek múlva elérhető, 3 van raktáron fehér/Bruised Crackle/tükör színben, ezek közül egyik se venném meg, nem olyan, tremoló is csak 1500-as. Hol éri ez meg? Látszik hogy amióta a Fender megvette a Jackson-t mélyrepülésben van a márka, hát ezért éri meg jobban megvenni a régit. Fél nap munkával meg lehet csinálni újszerűre akkor minek vegyen újat?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Itt évek óta mindenki az ellenkezőjét próbálja bizonygatni, hogy az nem pénzkérdés. Hanem mert felesleges, mert nem is kéne, meg ha akarnám megvehetném, meg mert a régi úgyis jobb, meg mert nem hízlalom a kereskedőket, meg mert úgyse játszik jobban senki az újon, meg mert az már beálllt. meg mert már kijöttek a hibái. Aha.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egy pillanatra se zavartasd magad, itt rajtad kívül mindenki tökéletesen tisztában van vele, hogy gitárt venni, pláne prémium minőségű meg ilyen-olyan álomgitárt, pénzkérdés, hogy azért vesz használtat, mert ár-érték arányban jobban jön ki. És persze olyan is van, mikor azért vesz használtat, mert a maiak között nincs olyan/hasonló, esetleg érzelmi értéke van (régi álma volt, mert ...).
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Akkor most kiderült végre, hogy nem kell megideologizálni a használt gitár vásárlást, ez egyszerűen pénzkérdés. Pont.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor adom a bankszámlaszámom, várom rá tőled azt az összeget ami az árkülönbözet ez, és egy vadonat új közt, és rendelem is az újat amikor megérkezett az összeg.
Addig meg ezt a lelakott igénytelen szart használom miután lepucoltam róla a mocskot.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
A használt, meg a lelakott igénytelen szar között óriási különbség van szerintem. Az előző tanárom 25 éves Gibsonja patika állapotban volt, volt a kezemben. Azzal jár fellépni évek óta, még sincs ilyen gatya állapotban. Se a fogólapja, se semmije.
Múlt héten a Vintage-ben lógtak sűrűn a használt gitárok, amire rápillantottam, egyik se volt ilyen állapotban. Ki se tennék, mert az igénytelenség netovábbja lenne.
Mennyire igényes lehetett az előző gazdája, hogy tíz év alatt hagyta így lerohadni ezt a gitárt?!
Az, hogy neked ez vonzó, a szíved joga, olyan is van, hogy valakinek a kövér nők tetszenek.
Pfajj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- Eladó Nvidia GTX 650 1GB videokártya
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hogy aztán eladjam 1 év múlva a nyaka miatt meg a nyak illesztás miatt, mert nem tetszett, nem tudtam megszokni. Pedig kipróbálhattam volna a boltban. Ez van, nincs lapát kezem mint Vai-nak, őt biztos nem zavarja.