Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Ezzel egyetértek, de nem erről van szó. Azt hiszem a PG-nél az update kötelező.
Szerintem is gáz, hogy egy ilyen frissítés gyakorlatilag ellehetetleníti a működést, de szerencsére ez orvosolható. Csodát nem szabad ezektől várni, 100-150 ezer forintos kínai termék.
A PG tipikusan olyan cég, hogy sorra dobja piacra az újabb termékét, ahelyett, hogy a régit finomítgatná. Nem tudom már hány éves a Spark, 4 körül, de a GUI még mindig tök ugyanaz, és még mindig alap dolgokat nem enged, pl, hogy sorba rendezzem a preseteimet. Csak az elmentés sorrendjében tudod őket használni. De ha mondjuk előadó szerint rendeznéd, azt nem lehet.
Én amúgy sosem chattel beszéltem a supporton, bármi kérdésem volt.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Ez ízlés kérdése. Amikor vettem a Kieselt, még itt a topikban is szó volt arról, hogy a royal ebony az valami bullshit, vagy más faanyag. Vissza lehet keresni. Nem bullshit, szó szerint más faj a fa.
A linkelt soloisten nekem sem tetszenek a világosabb foltok, de ez nem az a típus, amit a Kiesel tesz a gitárokba, azokban vannak elképesztő szép csíkosak, nekem nagyon tetszik.
Az tény, hogy a klasszik, minél feketébb ébenfa sok gitáros elvárása. Ha vennék egy amcsi soloistet, ha ilyen foltos fogólappal jönne, visszaküldeném. Az én fejemben a cápauszony berakásos ebony fogólap az homogén fekete. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Egy cápauszony berakásos Jacksont mindig hiányoltam a repertoáromból. Bitang jól néz ki ez a gitár mínusz a színe, valamilyen pasztell színben, még ha kevésbé feltűnő is, már akasztanám is a falra.
Láttam ezt már videón is, ott kevésbé harsány, meg láttam fotón is, nem tudom eldönteni, milyen is az igazi színe.Na, ez már gitár, ez a headstock nekem nagyon bejön, reversed-ben is ütős lenne.
Ránézek a nyakára, és már hallom is a Painkiller riffjét.
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Nekem csak az a bajom a sparkal hogy szemétre való az egész úgy ahogy van a 12 bites dsp-vel, meg a gagyi dobozával együtt. Ettől kellene nekem hanyatt esnem hogy ezek 120eFt-ért szemetet gyártanak amikor ennél sokkal jobb erősítőket is lehet venni olcsóban? Ajnározhatjátok ahogy akarjátok attól még sz@r marad.
Kiadhattok gitárra százezreket, de attól még ugyanúgy egy gitárerősítőn fog szólni, erősítőre kellene többet költeni, nem gitárra... -
Goose-T
veterán
válasz
Hadeska22
üzenetére
Még mindig tervezem a fehér Seymour Duncaneket beletenni. Csak az jöhet közbe, hogy nem fér bele, mert a Seymour Duncan trembuckereknél nem csak a húrtávolsaág a szélesebb, hanem az egész pickup. Szélesebb alaplapja van és szélesebb csévetestek vannak rajta. Aztán vagy belefér az üregbe, vagy nem. Az EVH Wolfgangomnál például kellett egy kicsit faragnom, hogy beférjen a TB6, de ott nagyon passzentos volt az üreg, és a gyári pickupnak is egyedi alaplapja volt.
-
Goose-T
veterán
válasz
Hadeska22
üzenetére
Már megrendeltem, amikor beírtam a gondolattal való játszadozást. Csak nem akartam elkiabálni, amíg meg nem érkezik.
Reverbről lőttem ezt a példányt, még lealkudtam belőle 50 eurót. -
-
Goose-T
veterán
válasz
Hadeska22
üzenetére
Az 1.6 eggyel magasabb kategória, mint a 2.6. Például floydos 2.6-on FR Special van, az 1.6-on már FR 1000. Most tervezek venni egy S1.6-ot, csak el kéne még adnom egy gitárt hozzá, hogy legyen helye.
Amúgy nem volt sok gond a gyári Floyddal a rádiusztól eltekintve, de az sem zavar mindenkit. Pár alkatrészt kicseréltem rajta Alis cuccokra, és még sokkal jobb lett. Persze mindig figyelni kell a Floydnál arra, hogy a megfelelő alkatrészek be legyenek zsírozva, így nem kopnak el idő előtt.
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
A videó az egy dolog(más az én nézőpontom, az egyébként is az a nehezebb része, látom ha rossz a felvétel, a sajátomon is), de a hangba is bele lehet kötni sokszor amikor felvesztek, az meg tényleg nagy gond, nem úgy mint az hogy most 4K vagy 1080p-be van felvéve.
Majd megkérdezem Gergőt nála mi vált be videó mellé hangfelvételre, mert sanszos hogy azt is külön kellene felvenni.
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Nincs problémája, így lett beállítva az áramkör hogy ne menjen a hang rovására az hogy 9V-al működteted. Ennél egyébként se ártana nagyobb feszültséggel járatni az opampot a maximális headroom/dinamika miatt.
A híres Tubescreamer pedál is szenved ettől a hibától ha nagyon nagy jelű hangszedővel használod. Axe FX még le is tudja szimulálni ezt
Ez sem hiba, a gitárosok megszokták így a hangját, nem zavar igazából sokakat.EMG az ennél sokkal kevesebbet fogyaszt, ott 1 elem az 1 év.
-
Moleman
addikt
válasz
Hadeska22
üzenetére
Volt még pár FGN kiállítva, de csak HSS érdekelt volna, olyan egyáltalán nem is volt a Gitárcentrumban. A srác azt mondta, hogy kb egyforma a nyakprofiluk, de hát most már tudjuk, hogy ez nem igaz, mert az árkádiás japán HSS FGN-nek teljesen más nyaka volt.
És ami most utólag jutott eszembe, hogy a japánon nem voltak lekerekítve a test élei, mint a stratnak, letörés persze volt rajta, de a jávor top széle teljesen szögletes volt, emiatt nekem kevésbé volt kényelmes.Mondd, mi a titkod, hogy képes voltál feleséged magaddal vinni
??
Cappa72 rátapintott a lényegre, mindenképp kellett a bevonás hozzá.
Évek óta próbálkozom, beviszek a szobájába hangszereket, néha gitárt, néha billentyűt, aztán hátha valamelyikkel el tudja magát foglalni. 
3 éve vettem neki egy nejlonhúros Yamahát, akkor az se kellett, visszaadta. Idén nyáron kérte vissza, hogy újra megpróbálná, azóta gyakorolgatja az akkordváltásokat, ahhoz elég, hogy már ő is ki tudjon próbálni bármit a hangszerboltban, hogy kényelmes-e neki. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Vannak ezek a kis Joyo fejek, az pont passzolna hozzá, vagy a régi Marshall mini stack

-
Goose-T
veterán
válasz
Hadeska22
üzenetére
Itt egy jó vétel, ezt is érdemes megfontolni, aktív. Nekem ilyen szett van az egyik gitáromban, jól szól. Annyi, hogy elég kompresszált és nagy jelű, a magasak és a mélyek meg vannak vágva, hogy ne visítson és ne buffogjon. Eléggé hasonlít a DiMarzio D Activator X-hez. A Duncan Distortion azért dinamikusabb, megértem, hogy tetszik, nekem is a kedvenc pickupjaim között van.
-
válasz
Hadeska22
üzenetére
A Warlock nyaka kényelmes.
A Warlock teste nem minden pozícióban az, megaláltam azt a pontot, ahol nem minden esetben zavar. Viszont amikor gyorsan kellene lefelé pengetve játszani, akkor már olyan pozíció (kéztartás) kellene, ahol a Warlock nem kényelmes (pont ott nyom, ahol a húrláb feletti sarok van).
A Kramer ST teste az kényelmes, de a nyaka nem.
A kettő keverékét keresem. Kényelmes (Warlock) nyak, ST test (Kramer).A letörésről csináltam, egy képet. Ilyennek kell lenni a testnek.

Kicsit reménykedtem, hogy a KX300 jó lesz, mert #67108 Moleman fotóján azért látszik letörés, csak ahogy ő is fogalmazott, nem teljes. És most kipróbálva sajna tényleg nem jött be.
(Nem mindig sikerül nekem sem érthetően fogalmazni...)
-
válasz
Hadeska22
üzenetére
Értem amit írtok, és jogos is.
De ha nem tudok érte elmenni, nem tudom kipróbálni, akkor csak úgy nem veszem meg. Meg ha nem megyek el érte, akkor hogyan veszem meg. (Oké, ott a szállítás.) Mindenképp ki kell próbálnom, és ha a teendőimmel nem fér össze az időegyeztetés, akkor ez van.
"Csak úgy, mert elegem lesz", olyan felindulásból nem veszek gitárt. Ez biztos.Viszont bejött az, ami a múltkor is: linkeltem, és pikkpakk elkelt.
Ha ezt átkeretezzük, akkor így az eladóknak segítek. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Ez a sub 250k ez igaz, általánosságban nem annyira jellemző, hogy 4-5-600 ezer forintért vesznek az emberek bármit is, bár ez is általánosítás. A boltokból is elfogynak a milliós gitárok is, itthon is van egy csomó Gibson, meg elkelnek a 3-4k-s erősítők is.
Nyilván a 126. Squier vagy Fender, az nehezebb téma, mint a ritkaságok. Amíg hirdettem a Schectert, kutya nem érdeklődött iránta, 350k volt pedig. Aztán úgy döntöttem, hogy megtartom a tremoló csere után, és de jól tettem!
-
dl650
tag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Egyetértek. De! Gondolj bele, ha nincs kép róla akkor ki veszi meg a leírás alapján azt a gitárt amelyikhez odaírják, hogy repedés van a nyakán. Amúgy én is kérdeztem tőlük, hogy van-e rajta hiba. A szokásos sablon szöveget kaptam amit te is említettél. Berendeltem mert úgy gondoltam, hogy nincs rajta veszteni valóm, és be is jött. Ha bontatlan csomagban kapom ezt a gitárt akkor azt is elhiszem, hogy ez nem B-stockos. Itthon ezt simán újnak árulták volna akármelyik boltban. Nekem bejött.
-
Goose-T
veterán
válasz
Hadeska22
üzenetére
Hallgasd meg ezt a számot, hátha megváltozik a véleményed. A lakodalmas zenekarban csak a pénz miatt gitározott, nem abból kell kiindulni.
-
Goose-T
veterán
válasz
Hadeska22
üzenetére
Jeff Loomis azért odaver rendesen. Jó, hogy kilépett az Arch Enemy-ből, most már jöhet az új Nevermore.
Hangszedőt olyan raksz bele, amilyet akarsz, elfér simán. A Jacksonoknak olyan bazi nagy az elektronikaürege, hogy két 4,5V-os laposelem is elfér benne, nem hogy egy 9V-os.
Nem kell szétbarmolni a gitárt külön elemtartó marásával. -
Ba cy lus
addikt
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Nyugodj meg hogy nem. Erre ott senkinek nincs se ideje meg kapacitása. Mi van ha olyan képek kerülnének fel amik nem lennének pozitívak a márkára nézve? Ugyanúgy teljes gari van, rá, ha nem tetszik akkor visszaküldöd. Mi van ha csak valamelyik bund nem szól vagy akad a húr rajta, azt hogy fotózzák le? Andertons csak ~200 B-Stock-os gitár árul, de azok jóval drágábbak átlagban mint ezek a gitárok. Az hogy ennyire olcsóak tudnak lenni ezek a HB gitárok többek közt ezért van.
Rosszul gondoltad, hogy majd beteszik a tokba. Mégis hogy nézne ki ez? Bent a raktárba nekiállnak a dolgozók kicsomagolgatni árukat át tenni más dobozokba? Ellátási lánc szemszögéből ez elég necces, és ha nem azt kapod amit rendeltél hogy fogod bizonyítani? Nem mindenki veszi fel videóra az unboxingot. Jogosan merülhet fel a kérdés ha te rendelsz mondjuk egy új Gibsont tokkal, vonóval és te felbontott csomagolással kapod meg hogy akkor mi is történt az áruval. -
Moleman
addikt
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Ezek a tru temperamentes gitárok viszont durván máshogy szólnak, nem gondoltam volna hogy ennyit számít.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Utalom ezt a faszit, de most ezt végignéztem.
Valo igaz, hogy hangzasban nagyon kozel allnak, nagyon nehez a kulonbseget meghallani. Ugyanakkor, arrol melyen hallgat a faszkalap, hogy clean-ben a legdragabb modell nyert.
Distortionben elmosodott a kulonbseg (no shit). Azert az Anna-bál szépe, meg a romkocsmaban a sotetben a hely szepe kozott van nemi kulonbseg…
Egyebkent meg mennyire hiteles egy olyan megelhetesi youtuber, akinek abbol szarmazik a bevetele, hogy flame temaban gyart tartalmat, jol tudvan, hogy sok ember a penztarcajara érzékeny? Mint ahogy ebben a topikban is, kepes gyuloletcunamit inditani minden ellen, ami draga, es ami out of his reach?
Semmivel nem kulonb, mint a tonewood papa, aki abbol el, hogy tonewoodot ad el. O meg abbol el, hogy ilyen hulye kijelenteseket tesz.
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
PRS-nél van QC, a HB-nál meg nincs, ezért nem is fogják soha a zenészek komolyan venni az ilyen márkákat mint a HB, szólhat akárhogy, üvöltözhet ez a faszi minden nap a videóiban.
A nagyon drága PRS-nél az alapanyagokat, meg a "craftmanship"-t fizeti meg az ember, nem zenészeknek készül szerintem elsősorban. Egy PRS gitáron az alkatrészek jelentős része, hangszedők, saját gyártmány, nem csak berendelték valahonnan, ez elég nagy előny, a teljes kontroll miatt.
Rengeteg session zenész, dolgozó zenész PRS-t használ pont emiatt(honlapjukon van kilométeres lista nevekkel, ha valakit érdekel), mivel minden saját gyártmány ügyelnek a minőségre, nem is szoktak emiatt ezekben a gitárokban alkatrészeket cserélgetni a gitárosok mert nem kell.
Berendelnénk 10db HB, meg 10db PRS-t vajon melyiknél találnánk több hibát?
A 10db gitár mennyire fog máshogy szólni? Lesznek eltérések?Mert eddig én 2db HB gitárt rendeltem és mindkettőnél volt hiba, nem is kicsi, olyan hogy amiatt vissza is küldhettem volna.
A Japán Ibanez RG550-meg hibátlan volt.
Ha nekem tegnapra kell a gitár, meg nem érek rá hangszerészhez rohangálni, meg alkatrészeket rendelgetni akkor nem opció a HB. -
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Ilyen gitár testet lehet csináltatni bármilyen hangszedő variációval, ha festeni szeretnéd akkor félkészen is megrendelheted pl. a ceccariniguitars-tól és nem kell egy gyári gitárt leamortizálni. Vagy ott vannak a HB DIY kitek is Thomann-on, de lehet venni DR Parts alkatrészeket Muzikeren is. GS-t is érdemes nézni.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Ez nagyon vagány! Sajnos én az ilyenhez teljesen kétbalkezes vagyok, hozzá se kezdenék, azt se tudnám, mit kell csinálni!
Majd mutasd meg időnként, hol tartasz vele!
Vakegér mit művelt megint egy másik topikban? Most egyhónapos a kényszerpihenője, lesz ideje gyakorolni.
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Ha rám hallgatsz nem csupaszítod le teljesen a gitárt, elég csak a top-ot, és azt is csak a festékig, felfújod rá a kívánt mintát(ez a minta maszkolószalaggal megvalósíthatónak tűnik), és lehet újra lakkozni.
Ha nem csináltál még ilyet akkor készülj fel rá lelkileg hogy ez is egy közel 1 hónapig fog tartani és nem lesz könnyű.
Hasonló, de terepmintás gitár tetszene nekem is. -
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Ha jobban megnézed a legtöbb zenész túlképzett, több műfajban is megállná a helyét, nem csak abban amiben éppen játszik, az a bizonyos szint ami elég volt a 80-as években ma már messze nem elég.
Ők jókor voltak jó helyen, és szerencséjük volt, befutottak, mert mainstream zenekart csináltak a Metallica-ból.
Zeneiparban a minimum az hogy 100%-ot teszel oda(ezért tűnik fel rögtön a gyenge dobolása másokhoz képest, meg hogy instabil a tempó). De újabban ha Hetfield-gitározását megnézed, láthatod hogy ő se tudja végigjátszani már a koncerteket végig downstroke-al(pláne nem 240bpm-el, miközben a mai gitárosok 260bpm-et is tudnak(mert ő sem a leghatékonyabban penget)), Kirk, segít be neki, éppenséggel ő játssza végig a számokat úgy ahogy régen Hetfield végig lefele pengetéssel.Ez is egyfajta verseny a zenészek közt, ezért lehet az hogy ha kiesik Lars a talicskából valami incidens miatt, másnap beültetnék Jordison-t a dobok mögé és hiba nélkül játssza végig a koncertet. Ő ezen nőtt fel, még Metallica cover zenekarban is játszott, nála ez lesz az alap tudás.
Régen elég volt ha találtál egy jó gitártanárt, és akkor megfogtad az isten lábát, ma meg bárki találhat oktató videókat az interneten százszámra.
Ne tegyünk úgy mintha a 40 évvel ezelőtti zeneipar az ugyanaz lenne mint a mai.
Ma sokkal nehezebb befutni mint régen, senki nem vesz már lemezeket, és a turnézás se éri meg már anyagilag. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Szerintem túl van ez lihegve. Mindenkire lehet találni fail compilation-t.
Amíg megtölti az arénákat, addig ez tök mindegy. Nem 40 éve volt világbajnok, most is az, giga koncerteket adnak a mai napig, szóval még (szinte) mindenki előtt áll. Mit ér Gipsz Jakab dobos azzal, hogy ő milyen precíz, ha a falunapokon játszik?
Sose szeretett gyakorolni, ezt mindenki tudja, mégis a csúcsra jutott a színpadi jelenlétével, meg azzal, hogy az együttes alapítója, egyik fő arca.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Akkor ezért értettük félre egymást.
Nem tudom milyen érzésre a Cort D shape nyak. Ezt írják rá:
1F: 19.5mm, 12F: 21.5mm, 15.75″ (R400)-rádiusz.A HB Amarok nyaka(amit gyárilag Slim Modern C-ek írnak):
1F: 21 mm, 12F: 23 mm 13" rádiuszúA HB 1. bundnál vastagabb mint a standard Fender C profil, de 12. bundnál már megegyezik annak a profiljával.
Ez elég nagy különbség ahhoz hogy modernebbnek érezd Cort-ot, még akkor is ha annak inkább D profilja van.
Vékonyabb nyak, kevésbé széles, laposabb rádiusz, de több válla van. Ha kisebb a kezed ezt érezhetek kényelmesebbnek. LDT-m is hasonló volt amikor a HB Fusion III-nyakkal hasonlítottam össze, csak az inkább "thin U" profilos, 19-20mm széles lehetett az is 1. bundnál. compund radius.. -
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Azért mert a Cort-od nyaka 5-piece roasted Maple/Walnut nem lesz jobb mint ez a HB Amarok nyak ami ugyanúgy 5-Piece neck csak Maple/Mahogany.
Roasted fa jelentősége meg erősen kérdéses már amikor 3-5-7 darabból van a nyak.
Nem spóroltak rajta semmit mert ugyanúgy acél bundos. A munkásnak meg ugyanúgy 2 órája volt megcsinálni a bundokat a gyárban.
Ahogy te is írtad fele árba van a Cortnak, ennyi árkülönbségből bőven belefér az hogy elviszed egy alkalommal hangszerészhez aki lesíkolja meg polírozza a bundokat. 1X kell megcsinálni és soha többet nem kell vele foglalkozni.
Átmenő nyak meg biztosan kényelmesebb a HB-n mint a csavarozott Cort.
Nem vagyunk egyformák, első dolgom lenne szétszedni az egész gitárt és fényes lakkot fújni a topjára az sokkal szebben mutatna ezzel a toppal.
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Mit jelent az hogy olcsó a nyak?
Hirdetnek egy ilyen Fender Mustang-ot aprón, P90-el, nem rossz áron.
cappa72-Pedig érdemes lenne rajta elgondolkodni, a 7 húrosnak laposabb a nyak rádiusza. Ha jól gondolom nem mulatósat fogsz rajta játszani hanem modern gitár kell, akkor +1 húr nem oszt/szoroz.
-
válasz
Hadeska22
üzenetére
Alapesetben 120k a budget, ha pedig új, akkor SZÉP kártyát elfogadó boltokban +50k, tehát 170k.
@#66465 Hadeska22
Nem tudom, hogy melyik warlockod van, de nálam az átmenő nyakas warlocknak van toronymasan a legvastagabb nyaka.
Warlock Platinum, non-locking tremolo-s verzió, kép itt.
Az is használt volt, amikor hozzám került, szóval nem zárkózom el a használt cuccoktól (erősítőm is használt, multieffektem is, számítógépeim is).
Az az Amarok-6 nagyon szép, B stock is jöhetne, de ahhoz pár hónap takarékoskodás kell még. Amúgy nem sürgős.@#66469 Hadeska22
Köszi a képeket!
Nem igazán látom, hogy a testnél mennyire van meg a "letörés" (elvékonyítás), ahogy több ST modellnél van. Ha nagyon sarkos a széle, akkor bántó lesz a sérülésemnek. Amúgy meg tetszik.@#66466 Blindmouse_
Ez a soproni DK2x szépnek tűnik, köszi a tippet.
(De mire odaérek, biztos elviszik.) -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
+1 a B-stock Amarokra.
Ennyi pénzért ez elég jó konfig, simán lehet, hogy valakinek csak nem jött be, és visszaküldte, egyáltalán nem biztos, hogy leverődés, vagy sérülés van rajta. Ha meg igen, visszaküldöd te is.

Egész jól néz ki, ha jól látom, átmenő nyakas. Nem ez a gitár lesz a szűk keresztmetszet, hogy el tudj rajta bármit is játszani, hanem te. :-D
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Nem használom úgy mintha az lenne szent grál. Ignoráljál nyugodtan, senki nem kérte hogy írjál. Még te trollozol le engem, kössz szépen. Majd jusson eszedbe ha még egyszer privátban kérsz segítséget, hogy arra se válaszoltál amit kérdeztem legutóbb.
Munkára nem használok Chatgpt-t, mert nem lehet. Viszont egyszerűbb mint keresgélni a neten, vagy becsülni vele ha olyan információ kell amit lehet több oldal átböngészésével se kideríteni, mert amúgy se nyilvános.
arnyekxxx-Illusion turnén Izzy-nek volt fekete LP Custom-gitárja

-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Nyilván jó időben kellett lemennem annakidején, mert éppen volt a boltban egy trychofóbiát triggerelő indonéz SL2Q, meséltem nekik hogy filózok hogy talán kéne valamit vennem, de csak ilyen modern izéket árulnak mindenhol a használtpiacon, érdekel a nyakprofil, nekem japánjaim vannak, nem tudom milyen lehet az indonéz, ó van olyanunk egy, próbáld ki.. lekapta elszaladt vele hogy behangolja.. félperc múlva hozta vissza.. addig megtapiztam a JS-eket megállapítottam hogy mind szar, súlytalan testek, vastag nyakak.. 20 percig gyötörtem a Soloistot, aztán megkérdezte a véleményem, igazából a floyd rose bukott meg a fluttering tszten nálam, de összességében nem volt rossz, úgy jöttek rajta az arificalharmonicsok mint a Zállat...
Értem hogy Soloist = Dinky + + DE a legfiatalabb japán Dinkym, és a ma gyártott indonéz jószágok közt eltelt 20 év, tudnom kellett milyen a nyakprofil, háklis vagyok arra ha olyan a nyak, mint egy fa telefonpózna vastagságra.. muszáj volt ennélfogva megtapizni, szóval nagyon minimálsian volt vastagabb mint a legfiatalabb Dinkym nyaka, akkor eltettem magamnak az infot hogy az indonéz Sl2 nyaka élhető.. Ha ez nem történik meg, lehet sose veszem meg a csillámporos jószágot mert nem merek beleugrani.. korábban volt a GS-en egy transred, arra nem komolyan de alkudoztam is 650 euro környékéről indult, akkor mondtam neki hogy 600-at lehet adnék érte. aztán egyszercsak felvitte az árát 800euronyi forintra.. na az az eljárás nem tetszett, pedig nem volt csúnya a gép.
Külön szoba? áh, én élvezem, sok kis mazsi pötyög körülöttem, én meg vakok közt félszeműként királykodok hogy valamennyire megszólalnak a kezemben a "forbidden songs" lista dalai is legalábbis a fullkezdőkhöz képest..
Amikor az SL2-t próbálgattam valamelyik apuka konkrétan otthagyta a kölkét prüntyögni, aztán meredten nézte mit művelek.

De ja, átlag gitárbolt háttérzaja
Nemmellesleg akkor is pont jókor mentem le amikor a vattaúj usa select soloiston prüntyögött valami kezdő srác, ott volt apu-anyu, mondtam neki hogy mielőtt apu megveszi hadd próbáljam ki.. oké, elmókáztam rajta egy 15 percet, megállapítottam hogy telefonpózna nyaka van viszont az OFR benne parádésan jó, magamban megállapítottam hogy 1,65millát nem ér, de végül apu megvette a kölyöknek.

Régi japánt mondjuk mernék venni próba nélkül 1993-1999 köztről.
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Így lehet nagyokat csalódni, ránézel oszt jó az? Mint amikor neten rendeltem az 550-es Ibanez RG-t. 350eFt-ért.
Hogy aztán eladjam 1 év múlva a nyaka miatt meg a nyak illesztás miatt, mert nem tetszett, nem tudtam megszokni. Pedig kipróbálhattam volna a boltban. Ez van, nincs lapát kezem mint Vai-nak, őt biztos nem zavarja.Gondolkodás nélkül eladnád a KX700-ast? Akkor nem lehetett jó választás.

Ha zavarnak mások akkor ott a Select Guitars. Időpontot kell foglalni, nevetséges.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Ne gondold túl, én ilyen régimódi gyerek vagyok, aki szeret bemenni egy boltba, megtapizni, megfogdosni, megnyalni, kipróbálni a cuccot, érdekel megjön-e a szerelem, vagy semleges maradok.. egyszerűen mert így szoktam meg, világ életemben így veszegettem dolgokat.. 1,5 héttel ezelőttig..

Anno bő 1 éve ezért örültem hogy ott volt a boltba felakasztva az SL2 mert ki tudtam próbálni, ha az nincs akkor lehet ezt nem vettem volna meg, látatlanban biztosan nem, de mivel ott volt, így kezembeadták, megkóstoltam, volt róla tapasztalatom, tudtam hogy nem rossz. a mai napig ha megkérdezik ki akarok-e próbálni valamit, igen, nem veszek semmit, de nagyon szívesen megkóstolom ha látok valami érdekest, aztán ki tudja egyszer mit hoz a sors.
Elhiszem hogy a Thomann tök korrekt, de nem helyettesíti a tipitapit.
Csajt se vennék feleségül hogy az esküvőn találkozok vele először, és még nem volt semmi himihumi. nyilván ott is lehet nemet mondani, de egész más kávéház mint a hagyományos ismerkedést végigvinni.

-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Oktáv felett bukkan fel a jelenség néha... Ennyit összesen még nem volt Soloist a kezemben összesen mint az elmúlt egy hétben. Meg fogom én ezt szokni, nem félek tőle.
Igen, a nyersfa nyak fura, a többinek nekem lakkozott nyaka van.. de az csak érzet, magába a játékba nem szól bele semennyire. nem tudom miért lett nyersfa, nem tartott volna sokból végiglakkozni.. de együtt lehet élni vele, már az se zavar nagyon hogy kicsit vastagabb a nyaka mint a többinek, élhető az egész. pontos a nyaka..
Háát, 1994 óta mindig voltak jacksonjaim, szóval hozzá sikerült szokni a nyakukhoz.
Mostanra ezt a disco fever csillámos festését is kezdem csípni, pedig nem rajongok a sötét gitárokért, de még szemrebbenés nélkül odaadnám egy lila/arany verzióért

-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Jah, én is elkövetem azt a hibát ülve játszva hogy a fogólapot nézem = a piranha tooth inlay megzavar néha, mert a sharkfin-hez vagyok szokva, és a piranhafog mondjuk alig látszik.. néha még mellényúlok, de az izommemória sokszor megment

Ha nem szokom meg, akkor max meghirdetem.. úgyis megdupláztam az értékét

-
válasz
Hadeska22
üzenetére
Jóvanámmá'...
Grat... szépek!Bevallom, én is küzdök a buy gombbal...
Most még könnyű, de állítólag kapunk valami bónusz (pénzbelit) szeptemberben, így lehet, hogy nem fogom tudni megállni, hogy vegyek valami újabb gitárt (akár újat), persze csak a szintemnek megfelelőt.
Majd jövök megin' kérdezni. -
Blindmouse_
senior tag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Nálam is kb ez a sorrend.
Anno a 90's években, a japán modellek simán hozták az usa minőséget, semmivel sem voltak rosszabbak mint az usa modellek csak árban töredéke volt..
Most ha egymás mellé tenném a pár hónapja kipróbált usa soloistot ezzel, akkor nem tudom mennyire lehetne érezni az árkülönbség indokoltságát.

-
Blindmouse_
senior tag
-
Goose-T
veterán
válasz
Hadeska22
üzenetére
A Nitro Wizard nyak is lényegében Wizard III, csak valami másféle festés van rajta. Nekem olyan open pore stílusú lakkozásnak tűnik most, ahogy a kezembe vettem.
Aktív pickuphoz nem kell feltétlenül elemtartót marni, én csak be szoktam dobni az elemet az elektronika üregébe és kész. Az Ibanezeknek mondjuk elég szűk az ürege, de egyszer már azt is megoldottam, egy Fishman Fluence szettet tettem egy RG420-ba, elfért a két push-pull poti és a 9V-os elem is.
-
Goose-T
veterán
válasz
Hadeska22
üzenetére
Ha mindenképpen átmenő nyakas kell, akkor minek kérdezed? Egyébként az RGIT20FE-ből is van kék:

Kérdés az, hogy találsz-e. Három évig gyártották, nem biztos, hogy túl sok van belőle. Én februárban vettem egy RGIT20FE-NTF-et 200 ezerért, az elég jó ár volt, főleg hogy egy minőségi keménytokot is kaptam hozzá. Más kérdés, hogy használhatatlan állapotban került hozzám: a pickupok nem szóltak, a bundokat síkolni kellett, a felsőnyerget bereszelni. Ha nem értenék ezekhez, akkor biztos ott kellett volna hagyni 20-30 ezret ezekért egy hangszerésznél. Viszont miután használható állapotba hoztam, lett egy ultrakirály gitárom. Szóval gitárként abszolút ajánlott modell.

Mondanám még az RGAT62-t alternatívának, de azt sem gyártották túl sokáig, ritkán bukkan fel a használtpiacon. Amúgy abból is van hasonló kék.

-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Játszottál-e már palettán?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
A TOM híd cserélhető Hipshot hidakra, ha a furat távolsága, illetve annak átmérője egyezik— főleg a Hipshot TOM modellek esetében.
Ezeket kifejezetten úgy tervezik, hogy Gibson Nashville vagy Epiphone stílusú TOM helyére közvetlenül illeszkedjenek, tehát a szabványos 74,6 mm furattávolságnál a csere általában problémamentes.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Nekem ez a lila az arany szerelékkel NAGYON durván bejön.. volt fent egy pár hete talán a klájnáncígén. 700 eurora ment le az ára akkor tűnt el onnan gyorsan.
Linz mellett van egy 400-ért, arról várok még képeket, mert a színe se derül ki, de valszeg ilyen csillámporos ezüst lesz az.. nem annyira vagyok oda érte, de 400 euros áron nem annyira válogatok.
Meg 350-ért van egy SLX DX Munich mellett, slime green színben. -
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Hmm.
Ezek közül nekem a Cort KX 500-tetszik a legjobban, az X500 fej, test formájával engem a világból ki lehetne kergetni.
Az ibanezbe az a DiMarzio Fusion Edge-hangszedő nem biztos hogy annyira jó ám, elég felemás vélemények vannak róla. Nem is "igazi" dimarci, csak olyasmi mint a régi IBZ hangszedők. Ezt is figyelembe kell venni. Ennél vannak olcsóbb, hasonló Ibanezek is, szedőket meg mindig lehet cserélni.
Nekem ezek a klasszikusabb formák jönnek be, így az Epiphone Prophecy-t választanám a Jackson helyett. Szerintem drága a Jackson, -60eFt-al olcsóbban megérné az árát, de ennyi pénzért inkább a Fishman Fluence-hangszedős Epit próbálnám.
Jacksonok általánosságban túl vannak árazva. Egy sima EMG81/60 szett az bár standard metálra, nem egy komolyabb szett, vannak ennél ma már jobbak is, 89X,57/66, SAX a gitárosok baja hogy eddig ezeket nem fedezték fel/nem értik.Manapság hogy kínai már nem jelent semmit, mindenhol ugyanaz a CNC-gép van.
-
GalaHU
addikt
válasz
Hadeska22
üzenetére
Nagyon köszönöm srácok mindenkinek a tippeket!
Természetesen mindegyik jelöltet ki fogom próbálni (márha lesz rá türelmük) aztán csak elkezd suttogni valamelyik hozzám…
A telefonban “készletes” gitárt mondtak, de majd rákérdezek a rendelésre is.
Attól azért tartok picit, hogy nehogy valamelyik túl keskeny/vékony legyen, mert már a Les Paul 59/60 között is markánsan érzem a különbséget, elég vastag ujjaim vannak. Persze, lehet hogy egyszerűbb még most az elején átszokni a véknyabb és elvileg jobb (?) nyakra. De a lényeg az, higy valami másfajta gitár is legyen otthon a LP mellett, ha már így alakult.
-
-
Goose-T
veterán
válasz
Hadeska22
üzenetére
Valószínűleg Gotoh lesz belőle, olyanom még úgysem volt. Teljesen csereszabatos, nem kell faragni. Egyébként úgy néz ki, mint egy lebutított Ibanez Original Edge tremoló, ami pedig a legkirályabb Floyd implementáció a világon, szóval rokonszenves.
Azért még megvárom, amíg megjön a gityó, mert 34-es blokk van benne gyárilag, aztán kíváncsi vagyok, hogy belemegy-e a 36-os Gotoh blokk, vagy csak a 33-as.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900XT 20GB Be quiet Pure Base 500FX EVGA750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI X99S i7 5820K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB GAMDIAS TALOS E2 Elite ADATA 600W
- D5 next pumpa és D5 ULTITOP (POM kiadás)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B360 i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD ASUS Strix RX 570 4GB MasterBox Q300L 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman S2 TG Chieftec 600W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Xiaomi Redmi 13 4G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Mac Mini M4 AZONNAL 16GB 256GB 1 év gar
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2450M I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Reverbről lőttem
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha ezt átkeretezzük, akkor így az eladóknak segítek.